Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
-
IT café
Egy kis előszó a totyikhoz, amit jó ha mindenki elolvas:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gerr'y
senior tag
Sziasztok!
A hétvégén meglátogatjuk Kecskemétet. 4 éves gyerekkel megyünk csak egy hosszú hétvégére. Mit érdemes megnézni mit ajánlanátok helyiként?
Eddig ezeket vettük fel a bakancslistára:
1. Vadaspark
2. Főtér és környéke
3. Rossz idő esetén fürdő
4. Én a Mercedes gyárat is meglátogatnám, úgy hallottam a frissen elkészült kocsikat is ki lehet próbálni
Esetleg étteremre tudtuk tippet adni?
Köszönöm -
bsh
addikt
válasz
WunderKinder #110597 üzenetére
de amúgy mi történik ha nem jelenti be 5 napon belül?
-
bsh
addikt
ilyen autó káreseményes betétlapos biztosítós szarokhoz ért amúgy valaki itt?
meghúzta egy nő a kocsimat (és nem engem!), vagy hétfőn vagy kedden, én szerda hajnalban használtam csak a kocsit, akkor találtam a kis papírját a szélvédőn. beszéltem is vele, betétlap lesz meg biztosító, mert túl drága neki a javítás. viszont a nő meg pesti, és a hétvégén jön kecsóra, akkor tudjuk a papírokat megcsinálni. de azt olvasom a neten, hogy neki mint károkozónak 5 napon belül be kell jelenteni a kárt. ha mondjuk hétfőn csinálta, akkor szombatig kell bejelentse, ha kedden, akkor vasárnapig... ,ár ha online be tudja jelenteni. ha nem, akkor hétfő. szóval necces... mi van, ha kicsúszik az 5 napból?én megszopom vele? (természetesen én igen
) még plusz jó, hogy én meg külföldön vagyok jövő héten
ha esetleg jönne kárfelmérő...
vagy majd azt mondjuk, hogy csütörtökön történt a dolog.és beküldök hozzá egy szerdai fényképet
-
313313
addikt
-
AMD1975
tag
Inkább veszek egyet oszt jóvan.
-
tocsek18
senior tag
van sorsolás havonta talán, de év végén tutira
amúgy meg akkora íratsz ki autót amikorra akarsz, 5 napra kapod meg, full pacekba minden, pálya matrica, benzin kártya és mehetsz ki a világból (országon belül nyílván) minimum 1000 vagy 1500 km-t kell menni
nyílván nem kapod meg mindig az autót, az adott csarnok főnöke bírálja el a kérelmet és véletlen szerűen kapod a típust is -
Zeki
nagyúr
A kecskeméti Merciben a dolgozók között még mindig van autó sorsolás egy hétvégi vagy teljes heti kiruccanásra? Az üzemanyagot is a cég állja?
-
bsh
addikt
ezeket ismeri valaki? vélemény?
-
TeeBee73
veterán
Ha valaki márc. 16.-ig akar Philips cuccot vásárolni, viheti a 25%-os grátisz kódom,
mocis kabát mellé kaptam, nekem nem kell:
CS251-66E9-9LY5-5G2T
Szívesen.MOD: Ja, a Teszkóban lehet, elhajtanak vele.
Innen érdemes nézelődni. -
TeeBee73
veterán
-
bsh
addikt
tegnap rákerestem egy régi tv műsorvezetőre, tehát nem egy senki gipsz jakabra, hanem egy "ismert", médiaszemélyre... és nem találtam róla SEMMIT. de úgy kajakra semmit, mintha nem is létezett volna ilyen személy. webarchive-on se, semmi. hogy lehet így eltűnni az internetről vajon? gondolom mint magánszemély ez rohadt nehéz lehet... lehet valami kormányzati takarítás volt...? ha nem tudnám, hogy létezett, azt hinném, halucináltam.
-
bsh
addikt
válasz
TeeBee73 #110558 üzenetére
utálom ezt az átmeneti időt.
tegnap rövidgatya+póló, ma meg lefagytam a bicón, gondoltam ilyen időben akkor már nem kell kabát meg kesztyű meg ilyenek... hát de
hurka vagyok már...
erről jut eszembe: van itt két használt de még jó (nem grandep-sen jó
) schwalbe big apple 28x2.00 gumim, kell valakinek esetleg? különben kidobom.
-
TeeBee73
veterán
Tegnap este rájöttem, hideg van még napnyugta után motorozni.
-
tibibi
őstag
válasz
Dave Crank #110549 üzenetére
A forrás már vagy fél éve megszünt
-
daninet
veterán
válasz
Dave Crank #110551 üzenetére
Próbáltad az eredetit megjavítani?
-
Dave Crank
senior tag
válasz
daninet #110550 üzenetére
hestrore-ból ami csak volt enkóder, mindet berendeltük, azt hiszem 3 típus van, sajnos egyik sem.
Beszéltem egy szervízzel, akik kifejezetten csak dj felszerelések szervizelésével foglalkoznak, ő mondta, hogy ezeknél van jobb/bal, de akkor keresgélek még mouser-n, azt még nem néztem. -
daninet
veterán
válasz
Dave Crank #110549 üzenetére
Az enkódernél nincs olyan, hogy jobbra vagy balra léptet, azt szoftver vezérli. Vannak lábai és ha jobbra vagy balra tekered másik lábon ad impulzust. Ha nem standard lábkiosztású enkóder volt benne akkor meg kell találnod 1:1-ben ugyanazt.
Egyébként javítható is ha csak nem tört darabokra, a fém házat szét lehet hajtogatni és belülről izopropil akohollal takarítod.hestore.hu hu.mouser.com vagy aliexpress lesz egyébként a megoldás ugyanolyan alkatrészt találni. Helyben Kecskeméte esélytelen.
-
Dave Crank
senior tag
Én voltam bent 3 hete, de akkor csak annyit mondott az idős úr, hogy jövőhéttől végleg bezár.
Pár mikrokapcsoló kellett volna, meg encoder, encoder nem volt, de eléggé látszott rajta, hogy már nem is érdekli az egész.De ha már itt tartok, reloop keverőbe és numark lejátszókba keresek jobb irányú, forgó encoder-t, ha esetleg valakinek van ötlete.
Forrásban voltam, vettem, de az sajnos nem jó, mert beszerelve ellentétes irányba léptet.
-
Zeki
nagyúr
Nem megy, vagy már csak nincs utód aki vigye?
link -
Zeki
nagyúr
Pénzeső hullik a Merciben dolgozókra. link
Szép! -
bsh
addikt
pont a sétálástól (mert ilyen hajnali hidegben lusta vagyok biciklizni) most gecire fáj a lábam, és nem műlik :S most jövök a friss levegő szívásból padon üléssel (+cigi+kávé) de mit nézzek ilyenkor, nincsenek miniszoknyás csajok
nagyobb főzés megvolt hétvégén. osszam szét? hogy mííííí? (baszki a csilis babot is nehezemre esett megfőzni, pedig csak a hagymát kellett felvágni, minden más készen volt
mondom nincs kedvem semmihez.) hát lakás takarítás az jó lenne, csak őőő... fáj a lábam
-
tibibi
őstag
szivesen 1500 lesz
-
NoLF
veterán
Menj el szemetet szedni valahova, vagy segits egy hajlektalannak, setalj egyet a varosban, menj el az arboretumba friss levegot szivni, ulj le valahol egy padon es nezd az elhaladokat, fozz egy nagyobb adag meleg etelt es oszd szet, takaritad ki a lakast, csinalj nagymosast, kerdezd meg az onkormanyzatot milyen karotativ tevekenysegekben tudsz reszt venni, stbstbstbstb
-
daninet
veterán
ajánlok pár yt csatornát. Nem nagyon tudom mi az érdeklődési köröd ugyhogy random lesz, kapaszkodj
Ruhi Cenet - extrém utazós, nekem új kedvenc
BPS Space - srác egy rakétát épit ami a világűrig repül majd, ezt dokumentálja. Nerd cucc.
Curious Droid - űrrepüléssel és hidegháborús technológiával foglalkozik
GeoWizard - különféle földrajzi kihivások utazással karöltve
Zack Freedman - szófosó mérnök, 3d nyomtatás és elektronika. Övé többek között a gridfinity open source tárolási rendszer
Adam Something - magyar srác angol nyelvű videókat gyárt arról, hogy mennyivel jobb európában élni mint máshol
LGR - Retró gaming
Posy - holland faszi sajátos stílusú videói főleg a szórakoztató elektronikai dizájnról. Nagyon specifikus de meglepően minőségi és szórakoztató (számomra)
Geopold - szerb srác mém videókat gyárt az életről mindenféle országokban. meglepően szórakoztató (nekem)
Baumgartner Restoration - festmény restaurálás.
Wristwatch Revival - drága óra restaurálás
Bonsai Releaf - bonsai készitésről videók magas minőségben
Broinwood - CNC intarzia. Ő eléggé úttörő ebben, nagyon komplex mintákat csinál
Kitboga - indiai scammerek szopatása
Country Life Vlog - nekünk ez az esti "lejövős" kontent, kőkemény cottage core azerbaidzsanból
bald and bankrupt - utazós vlogger. Ajánlom azt a sorozatot mikor átmentek a Darien szoroson
Michael Reeves - nehéz leírni, valahol a világ legnagyobb faszkalapja és egy zseni keresztmetszetében van.
My name is Andong - főzős videók amiben az ételek történetét is kifejti
Tasting History - történelmi főzés elfeledett receptek, ókor, középkor stb
Guga Food - steak sütés és steak kisérletek
Gyetván Csaba - magyar gyárlátogatós videók
Rare Earth - történetmesélős utazós
Különös történetek a Szondi utcában - ezt remélem nem kell bemutatni
PPPeter - szlovák srác utazós videói
Branch Education - nagyon magas minőségű magyarázó videók főleg technológiáról
AstroBiscuit - asztrofotós kalandok nagyon jól prezentálva
Code Bullet - programozás humorosan
styropyro - ön és közveszélyes lézeres és elektronikai kisérletek
my mechanic - restauráció nagyon magas minőségbenha nem elég szólj, adok még egyszer ennyit
-
bsh
addikt
szétunom az agyam. már az interneten se találok semmit, ami érdekelne.
-
pigatt
őstag
válasz
daninet #110532 üzenetére
Köszi a választ. Ez ami nálam van ez már csak a vége egy nagy adagnak az épp-egész táblákat már odaadtam. Szerintem összesen nincs már 8-10 táblánál több, csak ez már mind törött, darab, használhatatlan. Esetleg tényleg töltésre lehet jó. Nem akarnék érte semmit, csak ne kelljen tovább néznem.
-
daninet
veterán
válasz
pigatt #110530 üzenetére
design kft, saját bigbag-et kell venned, belepakolni, aztán csillagászati áron elszállítják. De itt gondolj 50-60ezer forint/bigbag körüli árra ha azóta nem drágítottak.
Nekem is volt egy nagy adag, szépen lepakoltam, lefotóztam és felraktam ingyen elvihetőre. Egy csávó még aznap elvitte, azt mondta töltésre használja házalapba
igazából mindegy, örülök, hogy eltűnt
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Kecskeméten vesznek át valahol hullámpalát? Illetve ha igen nagyjából milyen egységáron? Nem sok konkrét infót találtam a neten sajnos.
-
tocsek18
senior tag
egyik modelljének gyártását teljes egészében áthelyezné Magyarországra, ahol megközelítőleg 70 százalékkal alacsonyabbak a gyártás költségei, ennek nagy része az olcsóbb munkaerőnek tudaható be. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a hazai Mercedes-dolgozók alacsonyabb bért vihetnek haza, mint németországi társaik, másrészt, miközben Magyarországon a munkabért érintő terhek 33,5 százalékot tesznek ki, addig a németeknél 45 százalékos a személyi jövedelemadó mértéke a Trading Economics szerint.
-
daninet
veterán
AM4 alaplapot keresek. 4 sata, 2 pcie bővítő, nvme slot legyen rajt, hátlap legyen meg.
Természetesen szinte ingyenValami belépő cucc kell, semmi extra.
-
313313
addikt
válasz
ekrisztian #110515 üzenetére
Random telefonszámot felhívni valamelyik Széchenyis lépcsőházból? Mondjuk ha van bejárás. Próbálhatsz Digist is
-
tibibi
őstag
válasz
Stylewars_kp #110516 üzenetére
Komplett nagyméretű kutyaház? Nem mai darab vagy 15 éve üresen áll,de jól bírja! irányár ezzeöccá . Mondjuk kell hozzá futó...
-
Stylewars_kp
őstag
Sziasztok,
Valakinél kallódik kimaradt osb lap vagy rétegelt falemez? Most szombat vagy vasárnap elhoznám. Jó lehet régi bútor ajtó is vagy oldal fa lemez. Kutyaház projekthez kellene.
-
ekrisztian
őstag
Hali!
Srácok nincs itt köztünk olyan, aki a Telekom-nál szerelő? Kellene nekem viszonylag gyorsan pár méter optikai kábelt behúzni
Nem ingyen természetesen. Lakás felújítás van, és nem akarok falon, kartonon kívül kábelt látni.
Köszi!
-
TeeBee73
veterán
Befagy segg. Stop.
-
AMD1975
tag
Srácok a hunyadiban lehet zárat kapni valahol?
-
bsh
addikt
válasz
313313 #110506 üzenetére
ezek itt mind társasházak, én ilyeneket nem tudok. nem is az én dolgom. csak már basztat, hogy nem tudom levinni a szemetet mert nincs hova. ma már úgy mentem le, hogy behozom a kukát, biztos a házmester elfelejtette csak. de nem, kint állnak egy hete az utcán, szétszórva persze.
-
bsh
addikt
kukások sztrájkolnak, vagy mi?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gumi és felni topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Playseat Challenge + Logitech G920 + H-váltó + TrueBrake mod
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Érintős Laptop Ultrabook -40% Ultra 9 185H 32GB/1TB 3K OLED 120Hz NumberPad
- AKCIÓÓÓ! GAMER PC// Ryzen 5 3600// Rx 5600 xt challenger pro
- Bowers & Wilkins PX8 James Bond limitált bluetooth fejhallgató
- Eredeti JBL Reflect Aero bluetooth fülhallgató
- Eladó Bontatlan! SAPPHIRE NITRO+ AMD RADEON RX 9070 XT GAMING OC 16GB
- Eladó ARCADE ATARI Gamestation Pro - RETRO játékkonzol 200+ beépített játékkal, ÚJ,bolti ár alatt!!
- Százezrekkel ár alatt! Új bontatlan magyar bill asus zephyrus 2024 es modell! Oled , ryzen AI 370hx
- Bomba ár! HP Elitebook X360 830 G7 - i5-G10 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP X2 210 G2 Tab - Intel Quad Z8350 I 2-4GB I 32-64SSD I 10,1" TOUCH I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest