-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
rtrace #124414 üzenetére
Igen feltelepíted és minden csodálatos. Azért kell mindernféle konfigurációs fájlokat is telepítgetni, ha egyáltalán van a készülékednek megfelelő.
Lehet szépíteni, de ez már nem olyan egyszerű, mint anno volt.
Igaz anno egy, ritkábban két kamera lencse volt egy telefonon, de feltetted a vasnak megfelelőt és örültél.
Egy ideje vadászni kell a megfelelő verziót, és ha megvan, csak hogy jól működjön, egy passzoló konfig fáj is illik mellé, és akkor sincs garancia arra, hogy megfelelően működik minden úgy ahogy kell.
Ez saját tapasztalat. Régen szinte minden telefonomon Gcamot használtam, de egy ideje kínlódás az egész. -
Ricardo
titán
válasz
rtrace #124406 üzenetére
Ha van egy régebbi telefon egy regebbi droiddal, akkor felteszel egy régebbi gcamot és örülsz.A gondok akkor vannak, ha a vas régebbi, de az android friss.
Ha az új droidhoz van optimalizálva akkor a tégebbi vas jelenti a korlátot. Ha a régebbi vashoz van optimalizálva, akkor meg az új droid. Ezt koronázza meg, ha az adott készülék nem snapdragonos, hanem valamilyen más processzort használ -
Ricardo
titán
válasz
rtrace #124401 üzenetére
Folyamatosan arra vonatkozott, hogy azok közül amik működnénék talán az exynos-os samukkal, mindegyik picsog telepítéskor. Értem hogy elindul, ha figyelmen kívűl hagyod, de azért amikor az android már lassan a 16 nál tart, a gyártók többsége ( lassan a Samsung is) meg egy ideje a 15 ön, akkor a gcam verzióknak is illene a 11es verzióra írt alapról tovabb lépniük.
-
Ricardo
titán
válasz
Drakmusz #124394 üzenetére
"Egyébként valószínűleg a 9.2 volt az utolsó teljes értékű GCam, a 9.6 jóval problémásabb."
Már most is elég problémásak.
Tudom az S21 nem snapdragon (és emiatt sohasem volt egyszerű) ,de az újabb Gcam verziókat folyamatosan veszélyforrásként azonosítja Elvileg azért mert a 11 driodra fejlesztették ki, de akkor sem bíztató.
Ezek szerint még rosszabb lesz? -
Ricardo
titán
válasz
vezeralmos2 #124374 üzenetére
Telefonnal
-
Ricardo
titán
válasz
bigmasterg #124365 üzenetére
Ez a fekete fehér kép nagyon hangulatos lett.
-
Ricardo
titán
Pixel 9 iphone 16e galaxy A56 összehasonlítás
Nekem kellemes meglepetés az A56
-
Ricardo
titán
válasz
Elit3Zotya #124176 üzenetére
Szép.
-
Ricardo
titán
válasz
Roland861010 #123511 üzenetére
Mivel készült s kép?
-
Ricardo
titán
válasz
vadkörte #123447 üzenetére
Igen.Az a legfőbb előnye, hogy mindig kéznél van, és tudjuk, hogy mindig az a legjobb, ami éppen ott van.
Pont ezért jó ha fejlődik a mobilfényképezés. Ha már ott van, nem árt ha azért a minősége sem kuka.
A célgépek, a hozzá tartozó dolgokkal (többféle optika, és egyéb kiegészítők) mindig verni fogják a mobilokat, de csak úgy nincsenek az embernél, így tuti nincsenek kéznél, amikor jön egy pillanat.
Pont emiatt nem terjedtek el tömegesen a mobilhoz külön csatolható, és cserélhető köcöllék, mert pont ugyanúgy külön táskában, kellene őket hurcolászni folyamatosan. de akkor már inkább a céleszközt hurcolássza az ember. És a kör bezárult. -
Ricardo
titán
válasz
Plazmacucci #123446 üzenetére
Egy "kocka" fórumon nem is nagyon fogod.
A beszélgetésekben meg pláne em fognak résztvenni, maximum, ha valami probléma merül fel kérdeznek, hiszen érdemben nem biztos, hogy hozzá tudnak tenni.
Azonban rengeteg olvasója van a lapcsaládnak, akik között bőven akadnak átlag felhasználók.
Plusz senki nem jó mindenben. Ha valaki valamiben penge, másban még lehet átlag, de hozzászólni ő is általában ahhoz fog amiben jobb, vagy érdekli. -
-
Ricardo
titán
válasz
xhege #123432 üzenetére
Senkiét.
Én csak a pixel témában reagáltam.
Ugye abból indult, hogy anno a legjobbak voltak ezen a téren, mostanra viszont már "simán csak" a jók között vannak.
A fórumtárs említette, hogy ez még bőven elég az ismerősők vaoo faktorához.
Erre reakcióként írtam hogy ez egy S21 esetén is megvan, pedig az még a pixelektől is (amik még most is az élmezőnyben vannak) messze van.
Tehát igaz amit mond, de ez a tényen nem változtat, hogy a Pixel vonal az egyértelmű vezető pozicióból "beleszürkült" a mezőnybe. Igaz annak a felső részébe. -
Ricardo
titán
válasz
aldebaran #123394 üzenetére
Akkor félreértettelek. Azt hittem, hogy a "magáért beszél" arra vonatkozott, hogy mennyivel jobb a fényképező produktuma.
Aztán kiderült, hogy rosszul hittem és egy véleményen vagyunk.
" de azért nem gondoltam volna, hogy ennyire megközelíti majd a telefon a fényképző minőségét."
-
Ricardo
titán
válasz
aldebaran #123387 üzenetére
Egyébként ha a P6P elcseszett fehéregyensúlyát korrigálod, egyáltalán nem annyira vészes ahelyzet. Akkor is jobb a fényképezőgépé, de szerintem nem annyival, mint amennyivel illene hogy jobb legyen.
Legalábbis én személy szerint azt várnám, hogy egy ilyen kaliberű céleszköz mossa fel a padlót egy mobillal. De a fehéregyensúly rendbetétele után (mert azt valóban csúnyán benézte a Pixel) szerintem felmosásról szó sincs. -
Ricardo
titán
válasz
Roland861010 #123363 üzenetére
Jó lett ez a kép. Nagyon tetszik a hangulata
-
Ricardo
titán
válasz
Plazmacucci #123328 üzenetére
Én erre tippelek
"Az új gcamekben azonban vannak új funkciók, mint a beépített kamera appban, pl a manuális kamera választás."
-
Ricardo
titán
-
Ricardo
titán
válasz
Pinyo16689 #123125 üzenetére
Nekem a gyári jobban tetszik. Jobbak a részletek, (nem keni el őket), és ha megnézem a a ludat a szalma előtt, akkor látszik a Mintája, és a lába is éles.
A Gcam képen én nem tudom megítélni hol van a fókusz. Talán a madárijesztőn, mert az tűnik a legélesebbnek.
-
Ricardo
titán
Új Sharp. Sajnos felénk nem jön.
-
Ricardo
titán
válasz
Plazmacucci #122802 üzenetére
Így van.
-
Ricardo
titán
Egyetértek.
Egy jól belőtt Gcam is csak bizonyos szituációkban veri a gyárit. Igaz, néha nagyon, de más szituációkban meg nem. Ha statikus a téma (épület, tájkép....) akkor van idő dönteni, esetleg mindkettővel (Gcam és gyári) lőni, és majd eldönteni melyiket tartod meg. ha viszont jön a pillanat, néha pár másodperc alatt kell eldönteni melyik alkalmazást indítsa az ember. -
Ricardo
titán
válasz
Pinyo16689 #122577 üzenetére
Nekem tetszenek ezek a képek.
-
Ricardo
titán
válasz
Pinyo16689 #122572 üzenetére
Pár hozzászólásból kimaradt mivel készült a kép.
-
Ricardo
titán
válasz
ghiottone #122560 üzenetére
Az a baj, hogy a nem pixel telefonokon mindig csak egy "tákolt " valami lesz. Persze van amelyikre jobban sikerül optimalizálni, másokra kevésbé, de attól még egy külsős app, ami tökéletes soha nem lesz.
A gond csak annyi, hogy a gyártók a saját kamera szoftvere is sokszor kívánni valót hagy maga után.
Sajnos most nem a természetesség az irány, hanem a közösségi média kiszolgálása, oda meg nem a valós kép kell, hanem az , hogy" legyen színes szagos" -
Ricardo
titán
válasz
Elit3Zotya #122170 üzenetére
Nem véletlenül szűkül a kompakt gépek piaca.
-
Ricardo
titán
válasz
Plazmacucci #122160 üzenetére
Így igaz. Abban egyetértek Drakmusz fórumtárssal, hogy nem szabad túlzott elvárásokat támasztani, és a helyén kell kezelni a mobil fotózást, da mobilok közti sorrend azért megvan, és a fejlődés vitathatatlan.
-
Ricardo
titán
válasz
Drakmusz #122157 üzenetére
"Fényképezőgépek=korlátok nélkül."
Mobilokhoz képest. Valóban más dimenzió, hiszen erre vannak kitalálva. Az nem vita kérdése, hogy a mobil fotózás, maximum "jópofa bohóckodás" . Ettől függetlenül korlátok mindenhol vannak. Csak máshol.A fényképezőgéőek esetében arról menne a vita melyik miben jobb a másiknál. Ott is megvannak a márka fanok, mit mivel, milyen obival...
Ott is megvannak korlátok, így önmagában a korlátok nélkül kijelentés nem állja meg a helyét. -
Ricardo
titán
válasz
bigmasterg #122029 üzenetére
Amennyire emlékszem, azok ZGCam verzók voltak. sajnos az a fejlesztő utoljára 2 éve dott ki fejlesztést. A mostani droid verzióval nem tudom mennyire lenne működőképes.
-
Ricardo
titán
Lehet, hogy most hüleséget kérdezek, de megkérdezem
Gcam esetében, egy Galaxy S22 config, mennyire lehet jó egy s21-re?
Nem ugyanaz a vas, de mindkettő exynos.
S21 re nincs xml a legközelebbi rokonok amikre van az S20 és S22. -
Ricardo
titán
-
Ricardo
titán
Azért azt választottam, mert nem a szélen, nem valahol a háttérben van, így annak azért "illene" jobbnak lennie. A Samsung túlélesit, és a szaturációt is túltolja még mindig, annak ellenére, hogy a 24-es szériában azért már kevésbé, mint az elődök esetében.
A vivo meg számomra (az említett ok) mellett még olyan "élettelen"
Elit3Zotya leírta , hogy mi az ami nem az igazi rajta. -
-
Ricardo
titán
válasz
Beaumont #121293 üzenetére
Ott valami nagyon nem stimmelt.
Igaz egy fekete macskát a képen is látható fényviszonyokban fotózni, mindennek (is ) kihívás), de az első kép is szörnyű.
Azért mondom, hogy valami nem stimmelt a tieddel, mert más felhasználók ennél jóval szebb képeket hoznak össze vele. -
Ricardo
titán
válasz
Elit3Zotya #121122 üzenetére
Mégis időnként úgy tűnik, mintha megtennék, pedig "csak" annyi töténik, hogy a technológia fejlődésével, időről időre átlépjük a saját korlátainkat, és rájövünk, hogy amit addig lehetetlennek hittünk, mégis lehetéges.
-
Ricardo
titán
-
-
Ricardo
titán
válasz
#01881923 #120909 üzenetére
Igen, ezen a képpáron. Itt és most ebben jobb volt. nem kell ezen megsértődni.
Fotózásban összességében jobb a 14 U, ezt nem vitatja szerintem senki.
Minden másban meg a Samsung erősebb.
Videóban, támogatásban, frissítésben, funkciókban.
Ez sem vitás.
A fotós kit meg azért felejthető ebből a szempontból, mert pont a mobilfotózás lényegét veszíted el vele, miszerint mindig ott van a zsebedben. Külön vinni kell magaddal. Aztán pont akkor nincs ott, amikor kellene. Ha meg külön hordod magaddal, akkor hordhatsz egy fényképezőgépet is, hiszen a zsebbe nem fér el a kit sem , külön szütyőben, meg inkább gépet viszek. -
Ricardo
titán
A Samsung az árnyékot lövi rosszul be. meg időnként a kontrasztot tolja túl.
Mentsd le a képet, és picit adj rá utólag . Kár érte, hogy alapból nem így köpi ki.
mindazonáltal könnyebben javítható mint az életlenség. A cipzár kocsija például a Xiaomin totál homály, azt már utólag sehogy nem varázsolod élessé.
Mindkettőnek megvan az erőssége, és a hibája.
A samsungé azonban véleményem szerint jobban korrigálható utólag. -
Ricardo
titán
válasz
Plazmacucci #120531 üzenetére
Gcam soha nem videóban volt erős.
-
Ricardo
titán
Tetszik vagy nem, a samsungnál vannak jobb fényképet készítő telefonok. Videóban azonban még mindig nem tudják ezek a kínai márkák megfogni.
Arról nem is szólva, hogy Androidos vonalon a legjobb csomagot összességében a Samsung adja. Hosszú frissítés, biztonság (knox), sok lehetőséget adó , és testre szabható felület, és olyan tulajdonságok (Dex, Ultrák esetében a toll, és a hozzá rendelt funkciók), ....stb
Ezek némelyike egyes gyártóknál jelen van, de így egyben senki más nem kínál ilyen komplex csomagot.
De ez a fotós topik, így a kamera van előtérben, és mint az elején említettem, allóképek esetében bizony vannak akik lelépték a gyártót.
Engem ez azért zavar, mert a hardver nem lenne akadálya annak, hogy jobb legyen a helyzet. Az S24 u esetében már elkezdődöt valami, természetesebb képet csinál , mint az elődjei, és remélem maradnak ezen az úton.Mindamellett abban egyetértek, hogy akármennyire ez a helyzet, itt a topikban rendszeresen erősebben van megfogalmazva a negatív kritika, a gyártóval kapcsolatban (ennek már én is hangot adtam), mint indokolt lenne a puszta teljesítménye alapján, és ez nekem sem jön be, de sajnos most ilyen a topik fősodra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest