-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toto0569
addikt
Annyit szerkesztettem,hogy a telón felhőst állítottam be + sötétebbre húztam.Most az előbb kimentem az udvarra és a G2-vel meg a Z2-vel is lőttem képet.
Nos...
A G2 egyforma minőséget biztosít minden irányban de nagyítva olajfestmény szerű...
A Z2 pedig,ahova a fókusz irányul ott éles ,minden figyelem a központra szól..
Igen ,szoftveresen rendesen elvan baszva.
Mindegy ,hogy mit állítok be és milyen fókuszt,és mindegy,hogy milyen kamera appal.
Valaki linkelt itt Z1 compact képet,ami sokkal jobb volt minőségben.(sajna)
De mivel ez új teló ,biztos,hogy javulni fog.És már tegnap írtam,hogy nem sokára jön egy átfogó,nagyobb frissítés hozzá.Reméljük.
Hála az istennek én macro képeket többet lövök mint "táj" jellegűt.
Viszont a 20.7 MPx szerintem használhatatlan marad...Ahhoz túl vékony a telefon.[ Szerkesztve ]
-
toto0569
addikt
Itt egy régebbi G2 és Sony Z2összehasonlítás.
-
pikszel
addikt
Számomra a Z2 képe természetesebbnek tűnik, mint a G3. És az is jól látható, hogy a G3 képe alulexponáltabb (kisebb blendenyílás, nagyobb zársebesség), amit az EXIF adatok is megerősítenek.
G3:
ISO: 50
Blende: 2.4
Zársebesség: 1/1369sZ2:
ISO: 50
Blende: 2
Zársebesség: 1/996s„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
törölt tag
Nálam az összes módosítatlan és ez szerintem így a jó. Nem arra kíváncsi ebben a topicban az ember, ki hogyan bánik a képszerkesztő alkalmazásokkal, hanem hogy mit tudnak a különböző telefonok (és persze a fotósok). A tesztek is sokszor félrevezetőek lehetnek. Az S5 tesztjénél például sorozatosan belefényképeztek a napba, majd a nappalinak tűnő fotón is jól látszott, hogy már ég az éjszakai közvilágítás... Az erre vonatkozó megjegyzések sajnos hiányoztak a cikkből is - a legtöbben ezeket észre sem veszik ezeket az "apróságokat".
-
SsPL711
őstag
Azt nem is fotóbolttal csinálom, a telefonon levágom.
Meg nincs is photoshop-om.
Ha mégis gépen kell vágni, akkor valami gyári windows-os is megteszi.BobTail: Én vajon mikor fogok ilyen fotókat készíteni, akármiről?
Talán majd ha veszek egy tükörreflexest[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
toto0569
addikt
Nem szerkesztem,mindig le írom,hogy mit ha hozzányúlok.De...mivel alap értelmezett képnézegetőm az ACDSee Pro7 és ott írom a kép címét be akkor már névjegyezte is magának.Ezért olvashatod ezt: Creator Tool - Microsoft Windows Photo Viewer 6.1.7600.16385.
Szóval elég ha itt írom a leendő címet/nevet, hozzá. -
natë
nagyúr
-
Danny365
őstag
Állat! És ennél még szembetűnőbb igazából a különbség, mivel irják, hogy a JPEG képeken sem volt zajcsökkentés, ami a legjobban barmolja szét a képet. Úgyhogy ebben a formában ez az összehasonlitás annyira nem is érdekes, mivel Lightroom-mal én is tudnék a JPG képekből hasonló végeredményt csinálni, mint ahogy a DNG képek kinéznek.
-
toto0569
addikt
Elárulom akkor ,hogy ott egy légy szállt át vagy más bogár.Ez nem "film" hanem fotók.Másodpercenkénti 2db képpel.Aztán lett át alakítva videónak.
Ez rendes video,4k. :keress ebben fekete pixelt[ Szerkesztve ]
-
toto0569
addikt
Tipikus Sony betegség és hiba ,hogy felvétel közben madarak és bogarak repülnek el a lencse előtt...
Egyébként 1 perc hosszú és előtte +2 sec "Cím".
Itt meg rögtön 4 másodpercnél a fák között elrepült egy pixel.<--ez LG G2[ Szerkesztve ]
-
-
hito
nagyúr
De hisz a 11.kerület Buda 11.ker.: Újbuda, 3.ker.: Óbuda
Econ: hát igen, ez nem a K Zoom terepe. De mondom, ezen azért lehetett volna csiszolni, ha van rá idő, de most nem az volt a lényeg.
irgum: a kép címe pontosabban fa-kutya
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
Ilyen ez, amikor az S4-et nem állítjuk be és ISO 2000 érzékenységgel fotózunk, a másik telefonnal pedig szemlátomást ennek töredékével. Egyébként jellemzően jobb képeket készít, mint a G2 (de tudásban nagyon hasonlóak), az éjszakai jelenetek kivételével jobbak az automata funkciói (fehéregyensúly, expozíció beállítása, arckövetés működése) és jobban használhatóak az extra fotózási lehetőségei is. Éjszaka viszont bele kell nyúlni, mivel szereti a magas ISO értékeket, viszont egy ilyen kis szenzor nem bír el magas érzékenységen 13 megapixel felbontást.
-
kengyel
nagyúr
Köszönöm, és a tieid is jók lettek !
És végül :
Kellemes
Ünnepeket
Mindenkinek !A mai névnapot ,itt megnézheted
L930
[ Szerkesztve ]
kengyel
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest