-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
válasz urbanjozsi #6700 üzenetére
Sajnos igen.
A megoldás valahol mélyebben keresendő, csak nem tudom merre.
A másik notimról jön a hang, tehát a kábel és a TV hiba kizárva.
Ha kihúzom a HDMI kábelt az ASUSból, akkor a notiból jön a hang.
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz urbanjozsi #6702 üzenetére
Jaj, nem!
Rosszul írtam.
Egyszerre nincs 2 rádugva.
Mikor Dell + TV, akkor jó, mikor Asus + Tv akkor nem jó.
Ugyanolyan beállítások esetében.
Igaz, Dellnél Vista, Asusnál W7 van telepítve.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Joshi
titán
válasz band1103 #6696 üzenetére
Jelenleg is van egy PC-ém ami most is össze van kötve az LCD TV-vel tehát ha akarom akkor média lejátszóként működik illetve játszom és internetezek vele. HTPC-t csak azért akarok mert az ágyból kényelmesen távirányító segítségével szeretnék filmet nézni. Azt nem tudom hogy te mennyire látsz jól, de én az ágyból nem igazán tudnám elolvasni a weboldalak tartalmát. Éppen ezért ha internetezek(most is ) akkor leülök a monitor elé. Lehet hogy rosszul gondolom, de elsősorban egy HTPC még mindig a multimédiás tartalmak megjelenítésére szolgál. Én ahogy olvasgattam szinte minden megoldással vannak és lesznek is problémák, de mivel szeretek bíbelődni hasonló dolgokkal pont ezért választottam a HTPC-t meg aztán vízhűtéssel akarom megoldani ami megint csak újabb feladat elé állít.
-
band1103
őstag
Persze! Csak akkor definiáljuk a multimédiás tartalmak fogalmát. Mert ha nincs benne semmi olyan amit csak egy pc tudna csinálni (teljes vállszélességgel és korlátozásoktól mentesen és rugalmasan követve a szoftverváltozásokat) akkor ahhoz már nem is kell HTPC.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Joshi
titán
válasz band1103 #6705 üzenetére
Véleményem szerint csak és kizárólag a különböző kódolások lejátszása az egyedüli érv ami a HTPC mellett szól, az összes többi beleértve a fogyasztást már egyáltalán nem.
Én is csak azért fogok összerakni egy HTPC-t mert a legtöbb alkatrész már adott, de sajnos nagyon drágák a házak és ezért lehet hogy még átgondolom a projectet. -
Joshi
titán
válasz Enszuke #6707 üzenetére
Én tisztába vagyok egy PC képességével és bővítési lehetőségeivel, de legalább annyian nem vesznek fel TV műsorokat mint ahányan felvesznek. Ezzel csak azt akarom mondani hogy nekem pl ez egyáltalán nem szempont a HTPC javára, de viszont szeretek szórakozni az építéssel-szépítéssel. A műsorok felvételéről meg csak annyit, hogy már nincs messze az a korszak amikor visszamenőleg megnézhetsz olyan filmeket-műsorokat amiről lemaradtál. Lehet hogy ehez még több évre van szükség, de szerintem már nincs olyan messze. Ha jól tudom valamilyen szinten az IP TV-ken már működik a dolog.
Én most nem azt akarom bizonygatni hogy jobb lenne egy Média lejátszó a HTPC-nél, de már az asztali lejátszók is inkább a PC tudáshoz közelednek(a konzolok is) és éppen ezért idővel egyre kevesebb érv marad a HTPC mellett. -
band1103
őstag
A kérdésedre a választ te magad adtad meg:
Mert az a torren site ZÁRT !. Nameg a torrent site-ok működésének jogállása is zavaros víz kategória. Na meg minden ilyen dolog reklámozása tilos itt a PH!-n. Addig jó míg csak én vettem észre a hsz.-edet . Ha más is észreveszi és jelent akkor...nem tudom mi lesz. Bízok benne hogy megúszod.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Joshi
titán
Mivel itt a PH-n tilos a warez így szándékosan nem említettem meg, de ettől még én is tudok róla. Egyébként ha az emlékezetem nem csal akkor az RTL klub nem ment bele abba hogy minden műsorát vissza lehessen nézni holott bárki felveheti a műsorokat úgy hogy nem értem az RTL klub állásfoglalását. Szerintem mindenképpen az IP TV alapú szolgáltatások lesznek időtállóbbak, de ez már tényleg nagyon off.
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
már egy hete nem jelentkeztem...
eladtam a thermaltake dh 202-es házat, mert nem tudtuk összehozni a kijelző működését.
aki ilyenben gondolkodik, az belső tápos alaplapot vegyen (az enyém zotac ion külső tápos)
azóta beszereztem az új házat (Lian Li PC-C37B Muse HTPC) amit ma kaptam meg.
pár órán belül összerakja szaki.szóval azért csak ott csücsül majd a fa alatt a szerkezet.
(zotac ion a széria, 640 Gb vinyó, egy optikai meghajtó és tetetek bele még 1 e-sata csatit)
mindenkinek Kellemes Ünnepeket kívánok
-
jodamester
tag
válasz zsola32 #6712 üzenetére
Gratula!
Szép házikó! Fekete? Én bírom ezeket a full-alu cuccokat. Nekem is van egy thermaltake lanbox a full-alus verzióból. Egy a gondja; sima hdd, meg odd rezegteti mint állat. Egyébként miért kellett ekkora, egy itx laphoz? Ebbe simán belefér egy m-atx+1 normál táp, nem? -
zsola32
senior tag
válasz jodamester #6713 üzenetére
belefér más méretű alaplap is természetesen.
azért választottam ezt, mert hifi méretű a szélessége, passzol a toronyba.
meg a későbbiek folyamán jó lesz még a ház más kinfighoz is.ennél a háznál adtak a hdd-hez gumi bakokat, amit be is építettek.
hangtalan lett a gép. érdekes megoldás, még nem is láttam ilyet, hogy a ház két oldalán ki van alakítva ventinek hely.
összesen 3-3 darab.
alapból van a házban két venti, ezeket lehet a 6 hely bármelyikére felszerelni.
nálam a proci oldalára van felszerelve mindkettő, így keringteti a házban a levegőt.
a zotac-os ventit így nem építettük be. -
-kyo-
csendes tag
Sziasztok!
Három dolog már zsebbe van a HTPC építéshez:
-gigabyte GA-MA785GMT-UD2H alaplap
-Phenom II X2 550 proci
-2Gb ram
Kérdéseim:
-milyen TV-tuner kártyát,
-melyik op.rendszert Win7 vs.Linux (mythbuntu) javasoljátok ?
FullHD a cél ,de nem fontos.
A fórumot olvasva gyűjtöm az infót, de 1 megnyugtató válasz sokat érne.A válaszokat előere is köszönöm,
Üdv!... kicsi hiba, nem nagy baj ...
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Nem pont HTPC építésről szeretnék kérdezni, de leginkább ebbe a topikba férne bele.
Szóval karácsonyra megleptem magam egy notebookkal, ami elég erős HD tartalmak lejátszásához, HDMI csatolóval, mindennel ami kell.
A kérdésem az lenne, létezik-e valamelyik gyártó termékei között olyan multimédiás távirányító, amit csatlakoztatni lehet a gépre (USB, PC Express), és azzal vezérelni lejátszás közben?
Itt a PH!-n hirdetnek ilyet, de nem ismerem őket, sosem használtam ilyet.
Keresőben ilyenekt találtam:
[link]engem azonban vmi ilyesmi érdekelne:
[link][ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
band1103
őstag
Szia!
A w7 igen sok olyan újítást tartalmaz ami kifejezetten jól jön egy HTPC-nek. Sajnos nem tudom összehasonlítani a Linux-al de a W7-ben semmi más nem kell a FullHD-hoz csak egy jó driver+Legfrissebb DX9+Legfrissebb MPC-HC béta ha van DXVA-s GPU-d és/vagy min.X2 2800Mhz-es CPU. Nálad mindkettő hw megvan de arra figyelj TVtuner vásárláskor hogy csakis olyat vegyél aminek van jó W7 supportja.
[ Szerkesztve ]
-
-kyo-
csendes tag
-
band1103
őstag
válasz urbanjozsi #6719 üzenetére
Sajna a legújabb MPC-HC béta sem full DX11-es ezért kell neki a DX9 legújabb sdk-ja. Simán fel lehet telepíteni W7 alá is és nem kavar be semminek.
-kyo-: Igen. Teljesen rózsaszín
[ Szerkesztve ]
-
-
band1103
őstag
válasz urbanjozsi #6724 üzenetére
Félre érted. Nincs szó visszaalakításról hiszen az általam említett DX9sdk olyan elemeket tartalmaz amiket vagy nem vagy másképp tartalmaz a DX11 ezért megoldható hogy egyszerre van fent a DX11 és mellette párhuzamosan a DX9sdk. Tehát nem helyette és nem visszaalakítva hanem plusszba.
"én frissítettem a DX-et a legfrissebre"
Melyik DX-et a 11-t vagy a 9-t? Mikor frissen telepítettem a W7-et akkor még nem tudtam használni az MPC-HC-t mert ilyen hibaüzenettel kidobott mint a forumtársam: [link]. Ezek után telepítettem a legfrissebb DX9-et a DX11 mellé és ezek után már lehetett használni az MPC-HC-t..
[ Szerkesztve ]
-
-
band1103
őstag
Semmi trükk nincs. Csak simán feltelepíted rendszergazdaként futtatva ha már le van töltve. De ha még nincs akkor ajánlom azt a dxwebsetup -ot amit urbanjozsi is linkelt az előbb.
urbanjozsi: Értem már. Akkor neked már minden szükséges dolog fent van mert az a dxwebsetup már mindent elintézett. Nem kell törődnöd már semmivel Enjoy!
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
[ Szerkesztve ]
-
tomy_cz
senior tag
Ismét én postolok, de ne haragudjatok, úgy látszik megint előbb járt a szám...
Szóval kinéztem egy THERMALTAKE VC7000SNS Mozart SX házat. iponban 23k.
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
A házhoz opcionálisan jár "mediakit" iponnál e-nélkül van, de úgy látom a kijelző a házon az minden esetben tartozék. Utólagosan is be lehet üzemelni? Imon távirányítóval?
Nem tudom elképzelni hogy működhet...Előre is köszönöm, és mégegyszer elnézést a felesleges hsz-ért, megpróbálom töröltetni.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
Mercutio_
félisten
válasz tomy_cz #6734 üzenetére
Szerintem csak a kijelző helyét takaró színezett plexi van az iMon nélküli verzión, nem az imon, merthogy az a lényeg , a távirányítója csak egy plusz dolog, nem tartom kizártnak, hogy harmony 555 és társai univerzális távirányítókkal is lehetne magát az iMont vezérelni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Üdv! Kicsit olvasgattam a topikot, kérdésem:
Nekem egy olyan PC kellene, amivel tudnék DIVX-et lejátszani + esetleg Full HD-t is.
Ehhez kellene egy LCD TV, nem tudom HD Ready elég, vagy Full HD kellene, igazából ahogy olvasom, filmekhez elég lenne egy HD Ready is, mert úgysem látom 80-100 centisen a Full HD minőséget 2-3 méterről, viszont néha elindítanék rajta mondjuk játékot is, esetleg Full HD-ben, gondolom akkor meg jó lenne, nem?A PC-t nagyon olcsón szeretném kihozni:
LAP: AM2+ ASROCK A780LM-S + HD3000 alaplapi integrált 11k
CPU: AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 BOKSZ 14k
RAM: DDR2 Kingmax 1GB 800MHz 7k
HDD: 320GB Western Digital Caviar Blue (WD3200AAKS) 10k
ODD: NEC AD-7243S fekete 1év gar: 6k
TÁP: FSP ATX-350PNF 6k
HÁZ: MERCURY KM84 Fehér 3k
össz: ~ 56kEz elég lehet Full HD lejátszásához?
Kérdésem továbbá: Sempron 1 magos proci nem lenne elég?
AMD Sempron 140 2.70Ghz AM3 BOX 8kAmennyiben HD Ready elég nekem, akkor pl. milyen 80 ill 100 centi körüli LCD-t javasoltok?
-
törölt tag
Bocs, javítanék,nem találok ezen az Am2+ -os lapon HDMI kimenetet, meg egyik olcsó AM2+ -oson sem, ezért lehet inkább ezt venném:
MSI 760GM-E51 és ebben az esetben már 1GB DDR3-as RAM-ot.
-
tomy_cz
senior tag
válasz Mercutio_ #6735 üzenetére
Aham..honnan is lehetne kideríteni?..
Vagy a helyére nem lehetne-e akkor beépíteni?
De azt meg furának tartanám, hogy esetleg nem lehetne használni semmire, ha nem kit-el veszed.
Vagy akkor ha utólag veszek imon-t akkor oda belehet szerelni?
Uhh..nem nagyon találok sehol ezzel kapcsolatban infot.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
Joshi
titán
válasz #98593280 #6736 üzenetére
Szerintem most a legjobb vétel a BIOSTAR A785GE 13k (gyártó honlapja), igaz hogy nincs HDMI ezen se de igazából nincs is rá szükség mert egy mezei DVI-HDMI átalakítóval orvosolható a "hiányosság".
Azért a legjobb vétel, mert jelenleg az egyik legkorszerűbb chipsetre épül(AMD 785G) amibe már HD4200-as grafikus mag van integrálva és alig több a 11k-nál.
Viszont írtad hogy játszani is szeretnél, na most azt tudni kell hogy ezekkel a megoldásokkal csak nagyon nagy kompromisszumok árán tudsz játszani. Röviden ez nem arra való ráadásul most már nélkülözhetetlen a 2 mag bármilyen feladatot nézve is. Ha igazán kis fogyasztású de erős proci kellene akkor javasolnék valamilyen Athlon II X2 2xx-as szériát, vagy két magosítható 1xx-as szériát.
-
törölt tag
A DVI-HDMI átalakító a hangot is átviszi, vagy ebben az esetben audió kimenetről kell azt átraknom a TV-re?
Néztem ezt a Biostart is, csak az a szitu, hogy 15eFT-ért meg már az említett MSI-t is megkapom, ami már DDR3-as és HD3200 is elég a Full HD-re, kérdés az, hogy az egy magos Sempron elég-e?
Amúgy nekem X4 620 + 4GB RAM + HD4830 van, egyelőre, de tervezek egy DX11-es karit és azon játszanék esetleg néha Full HD-n az LCD TV-n, ezért gondolkodok inkább abban, mint HD Ready-ben.
Játszani gondolom kb. 1 méterről játszik az ember nem?
-
Joshi
titán
válasz #98593280 #6740 üzenetére
Egyes AMD/ATI VGA-k tudják ezt a funkciót DVI-HDMI-n keresztül, de hogy az integrált kistesókkal mi a helyzet azt nem tudom.
Más topikba azt mondták hogy a HD3200-as tudja a DXVA-t ami ugye DirectX-es gyorsítást jelent tehát le veszi a számolás oroszlán részét a prociról. Ebből arra következtetek hogy ha csak filmet nézel akkor elégnek kell lennie.
Jelenleg én is LCD TV-én játszom egy 1360x768-as natív felbontású 32"-on. Arra figyelj oda hogy minél nagyobb felbontáson játszol az annál erősebb VGA-t kíván, viszont filmnézésre én inkább egy Full HD-t vennék(majd veszek is ).
-
törölt tag
Egyelőre az alaplapi HDMI kimenetben hiszek, az a biztos. Azt egyszerűen rá tudom kötni az LCD TV-re, már notebook-oknál is kezd általánossá válni a HDMI.
"HD3200-as tudja a DXVA-t ami ugye DirectX-es gyorsítást jelent tehát le veszi a számolás oroszlán részét a prociról."
Hát nem tudom, most éppen beállítottam leírás szerint a Media PLayer Classic-ot, DXVA-ra, de kb. 15%-ot csökkent a cpu használat, a VGA usage meg ennyit nőtt kb. Nem egy oltári nagy különbség.
25-0% volt eddig, most meg 15-15% lett. (X4 620 + HD4830) Igaz a MPclassic legalább most már nem áll le kb. 5 másodpercre, mint a VLC player, ha belepörgetek a felvételbe.
"minél nagyobb felbontáson játszol az annál erősebb VGA-t kíván"
Igen, ezzel kb. tisztában vagyok, Full HD jelenleg 5850/5870
1680x1050 meg kb. 5770.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz #98593280 #6742 üzenetére
A DVI-HDMI átalakítással nincs semmi gond én is így használom az LCD TV-t, egyedül a hang átvitele lehet problémás de arra sincs semmi garancia hogy HDMI-n menni fog a hang. Egyébként nekem adtak a 8800GTS 320-as kártyához egy ilyen átalakítót, lehet hogy neked is van a dobozban.
Pont most tárgyaltak más topikban DXVA problémáról a Media Player Classic esetében, na nem a %-os terhelés miatt hanem a képminőséggel lehetnek gondok. Próbáld meg KMPlayert DXVA támogatással hátha jobban bejön(keress magyar verziót ha van). A 10-15%-os terhelés az X4 620-al volt?
-
band1103
őstag
válasz #98593280 #6742 üzenetére
Ne media player classicot használj hanem media player classic home cinema-t (MPC-HC). Nem ugyan az. Azzal egy DXVA ready film esetében 3-5%-os CPU terheltséget leszel képes elérni. Használd a beállításához Ezt a linket. Csak az a baj hogy az ATI vga-k és igp-k gyengék HD filmek gyorsításában tehát a DXVA-ban az nV karikhoz képest.
Joshi: Az a KMPlayer is a fen említett MPC-HC Codecjét használja ahhoz hogy legyen DXVA. Magától nem tudná. Ellenben az MPC-HC egy teljesen önálló más külső codec-ektől teljesen független player mely mindent tartalmaz ami csak kelhet egy film lejátszásához. A legújabb bétával pedig se képminőségi se stabilitási problémák nincsenek.
[ Szerkesztve ]
-
Matex1531
csendes tag
Dell opticart GX150 ez egész szép és pici
-
törölt tag
Media player classic home cinema-t használtam és igen, X4 620-al volt ez a terhelés, Everest-el mértem.
-
Joshi
titán
válasz band1103 #6744 üzenetére
"Az a KMPlayer is a fen említett MPC-HC Codecjét használja ahhoz hogy legyen DXVA."
A DXVA-t a videókártyának kell támogatnia hardveresen hiszen az a lényege hogy grafikus hardveres gyorsításunk legyen csak éppen szoftveres oldalon is lennie kell támogatásnak. Nekem pl a 8800GTS 320-as(G80) kártyám nem is támogatja a DXVA-t, tehát ha bele döglök akkor se lesz.
Egyébként nem csak az mpc codecet tudja használni DXVA-ban hanem másokat is:"Magától nem tudná. Ellenben az MPC-HC egy teljesen önálló más külső codec-ektől teljesen független player mely mindent tartalmaz ami csak kelhet egy film lejátszásához."
A KMPlayer is tartalmaz minden codecet ami csak kellhet bármilyen filmlejátszáshoz mindenféle codec telepítése nélkül, sőt elmondom neked hogy sokkal régebb óta mint az MPC. Most abba inkább ne menjünk bele hogy nekem jobban tetszik a KMPlayer képminősége, mert ez már így is nagyon off. Ez inkább a HTPC szoftverek rovatba tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"a hang átvitele lehet problémás de arra sincs semmi garancia hogy HDMI-n menni fog a hang"
Ezt nem értem, lehetnek olyan videók amiknek a hangját a lejátszó (pl. KMplayer) nem teszi ki a HDMI-re? Tehát csak alaplapi audión keresztül fogom hallani? Ha így van, akkor lehet hogy ténylelg nem kellene erőltetnem ezt a HDMI-s 15eFT-os DDR3-as alalpalpot, hanem akkor jó lenne egy 11eFT-os AM2+ -os is.
Tényleg, a TV OUT-on RCA sárga kábellel a videót régi TV-re is rá tudom tenni? Az milyen minőség?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz #98593280 #6748 üzenetére
Az hogy a hang kijön a HDMI-n vagy nem azt a vga-nak kell támogatnia. Gondolj bele hogy a hangért mi felel? Hát persze hogy a hangkártya, na most a vga-ba nincs hangkártya tehát valahogy meg kell oldani hogy a hang a vga-n keresztül a HDMI-n is távozzon. Most hogy ez hardveres vagy szoftveres megoldás a vga gyártók részéről azt nem tudom, de szerintem hardveres.
"Tényleg, a TV OUT-on RCA sárga kábellel a videót régi TV-re is rá tudom tenni? Az milyen minőség?"
Minden megoldható, még VGA-Scart átalakító is létezik. A téma topikja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Synology NAS
- PlayStation 4
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- Hardcore café
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
- Harman Kardon Citation Multibeam 1100 Soundbar (Okos hangprojektor)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest