Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Egy új, kis PC-ről néznék filmet. Vagyis két egyforma PC, két különböző TV-n. A probléma az, hogy az egyik TV-men működik mindkettő rendben, de a másik TV-n pedig totális digitális széttöredezés van (fixen, nem mozog), teljes képen. A problémás TV-n minden más működik HDMI-n kifogástalanul. Csak a PC-k nem.
Mi lehet a baj?Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Ez érdekelne kb. engem is. Átolvastam 3-400 hsz.-t, de nem találtam választ.
Szóval, ha nem kell a HD hang, de 3D BD iso-t szeretnék nézni, akkor arra mind a két integrált lap elég lenne?
(a 4k nem érint, mert a vetitő FullHD, és egy pár évig tuti nem cserélem le)[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Szerintem is megéri, majd ha lesz rá keret. Mert ez még laptophűtővel együtt is visít.
De nem integrált a grafikája, hanem különálló. Akkor nem sok erősebb volt notiba.
Még kipróbálom, hogy 720p-vel megy-e rendesen, illetve akkor, ha az anyag 24 fps-ú. Vagy az mindegy?Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Egy 5 éves, i7-es, HDMI-s laptopról mozizok, egy komolyabbacska Sony projektorral. Nem lesz ez a végleges lejátszóm (még gondolkodom a HTPC és a Media Player között), de addig is jó lenne röccenés mentesen vetíteni.
Szóval, ha a film 23,976 kép/mp de én a windowsban csak 24-et tudok beállítani, akkor attól lehet, hogy a kép kb 2x-3x megugrik percenként?
MPC-HC-val játszok le 15-20GB-s 1080p-s filmeket. A gépen friss a rendszer, semmi extra nem fut lejátszás közben.
A gépem nem alkalmas a feladatra, vagy valamit állítanom kellene?Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Pont ilyet látok akkor, ha a noti saját kijelzőjét használom.
De ha a HDMI-n keresztül a TV-re kötöm, akkor a bal felső sarokban levő szám kb. a felére megy vissza (14-15 köré).
Értem, hogy az OFF-ságomra célzol, de nem találtam olyan topikot, ami ezzel foglalkozna.
Arra gondoltam, hogy ilyen problémával Ti már találkozhattatok esetleg, és más HTPC építő is beleszaladhat ilyenbe.Ha esetleg tudsz valami jobb topikot a problémámra, írd meg légyszi!
-
Palika71
őstag
Elnézést a sok beírásért!
Ha a noti saját kijelzőjén nézem, akkor ez a szám 24.xxx körül van, szóval biztosan jót nézek.
Még1x: BOCSI!
Köszönöm a segítséget!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Elnézést, rosszat olvastam. Kezdő vagyok.
MPCHC-t használok, és a "frame rate" mellett, egy 14.xxx - 15.xxx körüli érték váltakozik.
Ez egy Top Gear 720p, de letöltöttem sok más 720p-s filmet, és azok is ilyesmi értékeket mutatnak.
Jót nézek? De ennek jóval többnek kellene lennie nem?Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Van egy nagyon jó kis Ion chipsetes netbookom.
Mikor saját kijelzőjén nézek egy 720p-s filmet, akkor tökéletesen folyamatos képet látok.
De ha HDMI-n rákötöm a Philips FullHD-s TV-mre, akkor ott már akadozik a kép.
Ez főleg akkor látványos, mikor a filben a kamera fordul el lassan, így minden mozog egyszerre.
Mi lehet a baj?Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz urbanjozsi #6702 üzenetére
Jaj, nem!
Rosszul írtam.
Egyszerre nincs 2 rádugva.
Mikor Dell + TV, akkor jó, mikor Asus + Tv akkor nem jó.
Ugyanolyan beállítások esetében.
Igaz, Dellnél Vista, Asusnál W7 van telepítve.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz urbanjozsi #6700 üzenetére
Sajnos igen.
A megoldás valahol mélyebben keresendő, csak nem tudom merre.
A másik notimról jön a hang, tehát a kábel és a TV hiba kizárva.
Ha kihúzom a HDMI kábelt az ASUSból, akkor a notiból jön a hang.
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Beszereztem egy Ion -os Asus 1201n -t, mert mozizni akarok a géppel.
A filmek nagyon szépen futnak, de sajnos HDMI -n keresztül probléma van a hanggal.
Nincs.
Új BIOS, új VGA driver, de akkor sincs,
A TV-vel nem lehet probléma, mert az előző gépemről is HDMI-n keresztül moziztam.
Segítségeteket köszönöm előre is!
Opr.: Win7Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Egy alaplapi Intel X3100 -zal megáldott (átkozott), C2D 2.2 GHz-es notival házimozizok.
Hiába töltöttem el napokat a különböző codec csomagok és média lejátszók próbálgatásával (maradt a KMPlayer), a 720p-s filmek nem futnak tökéletes folyamatossággal, az 1080p-sek meg simán felejtősek.
Szerintetek egy ugyan ilyen procival, de valami diszkrét VGA vezérlővel sokkal jobb eredményeket lehetne elérnem, vagy a proci gyenge?Ha valaki esetleg venné a fáradtságot, és segítene abban, hogy végre folyamatos képet lássak, azt megkérném hogy privátban tegye meg!
-
Palika71
őstag
válasz Ragadozó #3787 üzenetére
Tegnap kiderült, hogy mégsem a TV.
Újraindítottam a gépet (1-2 hét után), és megint a szaggatás. Egy Dell XPS m1330 van HDMI-n csatlakoztatva a TV-hez.
Azért gondoltam még tegnap a firmware-re, mert mikor megcsináltam (Philips LCD (47PFL7603) USB-ről van ilyen funkciója), minden ment klasszul, pedig előtte hónapokig megvolt ez a probléma.
De tegnap rájöttem, hogy a KMPlayer keveri a sz..t. Feltettem a VLC-t, és most minden megy szépen.
Eddig még...MOD: LordAndrew -nek is.
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
A parázs viták közepette, amik arról szólnak, hogy mi lesz majd a jövőben ( ) jegyezném meg, hogy ebben a hsz.-emben jelzett problémámra a következő volt a megoldás: firmware frissítés a TV-n!
Hátha valaki egyszer pont ilyen problémával talál ide.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz Enszuke #3772 üzenetére
Nálunk (és szerint még rengeteg helyen) nem tudnak sávszélességet biztosítani ahhoz, hogy a telefondróton lehessen TV-t nézni. Ha messze vagy a szolgáltató ponttól, akkor nincs lehetőség. Itt (Szigetszentmiklós) ez kb. a város fele. Persze a reklámokban ezeket nem hangsúlyozzák.
A 1080p-nél nagyobb felbontásnak csak projectoroknál lehet jelentőssége, mert ott lehet kellőképpen méretes képet vetíteni.
Az 720p és az 1080p közötti különbség, saját tapasztalatom szerint is ugyan az, mint az előbbiekben leírtak. 2 és 3m között már mintha lenne valami különbség. Szerintem hardveres lejátszásra váltani HTPC -ről látványosabb dolog lehet, mert akkor bekapcsolnak a TV-n azok a képjavító szolgáltatások, amik a monitor üzemmódban nem működnek.MOD: 47"-os LCD TV-n nézve
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz LordAndrew #3731 üzenetére
Van még egy szabadon fogható HD adás-lehetőséged. Úgy hívják: torrent
-
Palika71
őstag
válasz mr_ricsi #3754 üzenetére
Meggyőződésem az, hogy Mo.-n 3-4 mulva jó, ha a CRT és az LCD (Plazma)TV-k arány 50-50% lesz. Bizonyára az USA-ban jóval előbb elérik az általad jósolt szintet, de ahhoz, hogy Mo.-n az RTL a Heroes-t HD-ben nyomja, legalább 5-6 évnek kell eltelnie. Gondolj csak bele, a németek már 5-6 éve 16:9-es adást néznek, nálunk meg még ez is csak gyerekcipőben jár. Vagy még abban sem.
-
Palika71
őstag
Szisztok!
Egy laptopot használok (XPS m1330) házimozi célból, amit HDMI-n kötök hozzá egy LCD TV-hez. A hang egy analóg erősítőből jön 2 csatornán.
A gép 2.2GHz-es C2D-vel rendelkezik, 2GB RAM-mal, alaplapi VGA-val, Vista-val.
A problémám az, hogy a filmek (avi, mkv, iso) nem futnak teljesen folyamatosan, hanem meg-meg torpannak egy pillanatra. Ez főleg akkor szembetűnő, ha nagy tömegek mozognak.
Az érdekesség még az, hogy egy 1080p-s film is csak annyira szaggat, mint egy divixes avi.
Megpróbáltam a seed-et felfüggeszteni, és minden más alkalmazást bezárni filmnézés közben, de nem hozott változást.
Próbáltam már a KM Playert, a VLC-t, meg a MPC-t is.
Minden segítséget szívesen fogadok, ha lehet, akkor privátba, mert ide (még) nem sokat járok.
-
Palika71
őstag
válasz canniball #2104 üzenetére
Ezüst? Hol élsz?
Már egy ideje a fekete a trendi. A szálcsiszolt fém meg kimondottan gyönyörű, és nem is tükröződik.
Igazából fokozza a mozi-élményt az, ha a TV kijelzőjének a környékén (ide értendő a káva is) nincs semmilyen, a fekete környezettől elütő szín.
Ha van rá módod, akkor figyeld meg, hogy sötétben nézve, egy fekete kávával rendelkező ugyanakkora kijelzőnek nagyobbnak látod a képét, mintha ezüst lenne a káva!
Én meg azért nem veszem meg ezt a házat, mert nem fér be a szekrénybe. Amúgy bazijó vétel.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Azon gondolkodom, hogy jó lenne a notimat rákötni az LCD TV-re, és ílymódon mozizni. A TV csak a HDMI bemenetén fogadja az 1280x720-at, ezért valahogy egy DVI csatihoz kéne jutnom a notin.
Esetleg tudtok valamilyen USB-s, vagy Express Card-os bővítési lehetőséget?
KÖSZÖNÖM!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg van valakinek arra vonatkozóan tapasztalata, hogy egy mobil P4 1.86GHz (nem cerka), elbír-e a full HD-vel, akkor azt kérném szépen, hogy küldjön nekem egy priv üzit, mert ide ritkán járok!
THXMindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Bocsi, hogy ide, de nem találtam ''jellemzőbb'' topicot.
Szeretnék h264-es 720p-s filmeket nézni az LCD TV-men, de az sajna a PC jeleit csak 1024x768-ban fogadja.
Így nem marad más, mint egy Sigma procis média lejátszó (pl.: MX-760HD), ami ezzel sajna nem boldogul, csak a divix-es 720p-vel.
Tehát, az lenne a kérdésem, hogy milyen progival lehet (ha lehet) átkonvertálni a h264-es filmet, divix-720p -vé?
És egy izmosabb procin (pl. az enyém) egy kb. 5 gigás film, mennyi idő alatt konvertálódik át?
KÖSZÖNÖM!!!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ukrajnai háború
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest