Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
thoger
csendes tag
Sziasztok, az után érdeklődtem milyen erős gép kell egy 1080p-s videó lejátszásához.
valahol ezt láttam P4 3Ghz proci, 1gb RAM, 256mb Vidikari. Nos ebből mennyi igaz? Mégis csak tudni kéne hogy elég erős gépet rakjon össze az ember. -
band1103
őstag
okéoké csak keresgéltem de nem értek hozzá, bár nem is állítottam hogy igen.
mod.:Most látom csak hogy ezeknek még horrorabb áruk van .Ráadásúl még üresek, nem is tartalmaznak HDD-t . Fileservert meg lehet építeni egy PIII-as konfig + pci sata kari + gyors Wi-Fi karival is és a fentiek árából futja bele HDD-re is . Akár többre is.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Alex91
félisten
válasz band1103 #4594 üzenetére
Epithet is egyet, de az se lesz olcsobb...
De indulasnak inkabb ez: Synology CS407e Cube Station
Bar ezzel jarna talan a legjobban: Synology DS408 Disk Station
E vesz hozza egy ilyet: Popcorn Hour NMT A-110
Vagy ezt kivaltja egy hazibarkacs HTPC-vel... (De ez se lesz ennel olcsobb. de teny, hogy sokkal rugalmasabb rendszer.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
band1103
őstag
válasz band1103 #4594 üzenetére
Viszont lehet olcsóbb 2 db 2 HDD-s NAS. Hallottam olyanról hogy valakik csinált erre egy külön fileserver gépet, és sokkal olcsóbban jött ki mint valami NAS-al de nem volt a szoba fénye azt biztos. Ő is eldugta a dolgozószobába és Wi-Fi eléréssel oldotta meg a 6-12 HDD-s fileservert.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
Vannak bővíthető NAS-ok is? Gondolom neki inkább hálózati tárközpont kellene a bővíthetősége miatt de nemtom.
mod.: Nézegettem NAS-okat de egy 4 HDD-s változatnak horror ára van.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz kojak007 #4590 üzenetére
Neked egy NAS-ra lenne szukseged... Azt el lehet dugni, mert belegondoltal, hogy mondjuk 4 HDD-vel egy PC milyen hangos lenne?
Kell egy jo kis NAS, meg egy olyan lejatszo, ami errol kepes lenyomni a filmeket. (Ez lehet celeszkoz, vagy egy HTPC is, amit megprobalsz a leheto legcsendesebbre epiteni.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
band1103
őstag
válasz wassermann #4587 üzenetére
A proci kevés lesz majd mert lesznek olyan 1080p-s mkv-k amiket nem tud majd gyorsítani az az IGP. Saját konkrét tapasztalat.
tcsoka: Nem csak az a kérdés amit kérdeztél hanem még az is elsősorban hogy az a gép alkalmas lesz-e arra a feladatra. Az a gép nem lesz elég Full HD támogatásra. Ha le akarsz játszani 1080p-s Blue-ray-ripeket (számítógépes HD filmek *.mkv kiterjesztéssel) amik igen változatos formában vannak kódolva akkor az a proci nem lesz elég azzal a VGA-val. Vagy a procit fejleszd egy x2 5000+-osnál jobbra vagy a VGA-t fejleszd egy olyan karira ami már UVD2-es. Ezek elbánnak a legkutyább (de nem az elb@szott) HD-ripekkel is.
[ Szerkesztve ]
-
kojak007
csendes tag
Sziasztok bölcsek!
Segítségeteket szeretném kérni egy felmerült és megfogalmazódott igény/feladat megoldásában.
Jelenleg kb. 1000 db-os DVD gyüjteményem van. Ennek mennyisége folyamatosan nő. Ráadásul ezek kb 70 %-a írott (biztonsági másolat) verzsön, ami sajna előbb utóbb adatvesztésben halálozik el.. Ráadásul bejött a Blu-Ray láz is, melynek nyersanyag ára elég magas még. (írható lemezek).
Megfogalmazódott negatívumok:
- nagy helyigény,
- adatvesztés,
- bluray kérdés ktsg,Álmomban megfogalmazódott a megoldás:
egy olyan doboz, ami tárolja a film adatbázisom, és bármikor egy kattintással elővehető a virtuális pultról, hogy megnézhessem.Jól gondolom, hogy erre a HTPC a gyógyír???
Képzeletbeli megvalósítása laikus vázlatba foglalva:
1. Doboz: a megfelelő hardver,gy olyan gép HTPC, ami kellő kapacitással bír a fullHD blu.ray felbontás lejátszásában (CPU, alaplap, VGA,gondolom én), és hatalmas tárolókapacitással van ellátva, akár 4-5 db HDD-vel amik, vagyis legalább is megvan a lehetőség a bővítésre, van benne hely sok sok nagy 1TB-os vinyónak.
2. a HDD-kre felpakolnám a meglévő DVD, blu-ray filmeket mondjuk ISOba, vagy normál módba mapákba rendezve és a megfelelő software segítségével (frontend ha jól tudom) a fotelből egy távirányító segítségével kattintgatásokkal beizzítom a rendszert előjön egy jólés gyorsan kezelhető felület, mondjuk mint egy Ipod touch menü görgetve a filmek közül kiválasztom a filmet és klikkelve behozza a filmet. tadaaaam...ennyi.. ego egy oprendszer egy adatbázis progi és egyben egy beöltőmindentlejátszó DVD/divx, blu-ray, stb lejátszó program...Kérdezném hogy van e ilyenre mód a valóságban? ha igen akkor hogyan és pontosan mik kellenek hozzá?
milyen ház?
milyen perifériák milyen szoftverek?köszönööm előre is a segítségeteket
-
horycs
csendes tag
Sziasztok!Régen jártam a fórumon ,sajnos nem volt időm htpc-zni!
Ami késik az nem múlik,szerencsére most eljutottam az építésig.Minden kész álmaim háza(Silverstone) meg minden összejött.Működik, de csak majdnem minden oké!!
Ezért is fordulok hozzátok segítségért( már sok okos tanácsot kaptam, hálás is vagyok érte)!!
Nos a bibi: Imedian hd-t használok(nekem bejön) annyi baj van vele hogy a beépített lejátszó csinál egy kis bosszantó dolgot.Bármilyen videót játszok le(divix, hd, dvd....) időnként egy vízszintes csíkban megtöri a képet(alig lehet észrevenni de engem zavar).
Más lejátszóval (kmplayer, vlc )tök jó.Mindent próbáltam már legfrissebb bios, driverek....
A kérdésem az lenne nem lehet valahogy integrálni pl.a kmplayer-t a beépített lejátszó helyére.Amúgy is elég gagyi az a lejátszó,viszont nekem tetszik maga az imedian használhatósága, menüje stb,
Ha ebben a témában valaki tudna segíteni ,megköszönném!!! -
tcsoka
csendes tag
Udv!Uj vagyok a temaban es segitsegeteket kerem. Egy regi gepbol epitek htpc, szoval az alkatreszek adottak, csak egy hazat kell talalnom hozza. Nagyjabol sempron 2800+, 1 giga ram, es egy ati radeon 9550 kartya 128 mb memoriaval. Kerdesem hogy ezzel a kartyaval, sima rgb kimenettel full hd-s lcd tvre kotve tudok-e full hd minosegben tudok e filmet nezni? Vagy full HD-hez muszaj HDMI kimenetes kartya???
Van-e valakinek SST LC04 haza, mert ugy nez ki csak azt tudom bepaszirozni a tobbi hificucc koze?
Elore is koszi a segitseget -
wassermann
addikt
válasz Bandi18 #4583 üzenetére
Íme egy olcsóbb AMD-s variáció is, legalább olyan jó és szintén keveset fogyaszt:
alaplap fullHD-s képes integrált ATI videóval: ASRock A780FULLHD, 18 000 Ft
kétmagos proci: AMD X2 4050e, 13 300 FtEhhez is kell persze RAM meg egyebek, de összesen csak 31 300 Ft.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz Bandi18 #4584 üzenetére
A gép Enszuke kolléga szerint pl.: Gigabyte 73PVM-S2H alaplap, intel e5200 procival , integrált VGA-val de a HD lejátszásról úgy is a proci fog gondoskodni elég alacsony fogyasztás mellett. Mindez kb 35 ezer + ram + egyebek + még ugye teszel bele TV karit is amit viszont neked is könnyű választani .
[ Szerkesztve ]
-
Bandi18
tag
Még az kimaradt hogy ez helyettesítené a tv-t szóval tv kártya is lenne benne.
-
Bandi18
tag
Sziasztok. Én is kezdtem gondolkozni egy HTPC építésén, és ebben kérném a segítségeteket.
Cél: Egy kis fogyasztású rendszer, csak filmet néznék rajta, illetve letöltenék. Filmből vigye az 1080-at és kis helyen elférjen. A hang az nem számít, és minél olcsóbb legyen a megoldásKöszi a helpet előre is.
-
Alex91
félisten
válasz Melak03 #4581 üzenetére
Subtitle -SRT (UTF-8), SMI, SUB, ASS, SSA
Tudja, es most jott ki hozza uj firmware...
De hozzatennem, hogy az sose lesz annyira rugalmas, mint egy PC...
-
őstag
Sziasztok!
Távirányító választásban szeretném kérni a segítségeteket. Jelenleg egy Logitech diNovo Mini billt használok a HTPC-hez, de időnként megmakacsolja magát és pár percenként szét kell szedni, h rendesen működjön, amiből már elegem lett. Valamint szeretnék felhagyni az intézőből történő egerészős fájl lejátszásokkal. Ti melyiket ajánljátok a 3 közül:
- PS3 BD távirányító
Van egy PS3-om, ha ezt a távirányítót nyomkodom, akkor az is állandóan be fog kapcsolni? A diNovo Mini BT egységével lehet-e használni?
- MS MC Az Antec Fusion házam elméletileg "fogadja a jeleit" Talán az Onkyo 875-ös távirányítójára is ráprobramozható
- iMon Mini Nem nagyon ismerem, de állítólag jó. Funkció gombok hiányából fakadóan kevesebb funkciót lehet közvetlen elérni.Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Yso
tag
Hát jah. Árat azt kérnek érte. (Nekem direkbe hozta egy haver de így is 110k+ volt, üzletben meg olyan 140k ) De sztem ezt leszámítva nagyon jó a ház. Full Alumínium az egész, a benne lévő 4 venti meg nagyon jól vezérelhető. Igaz csak 8 és 9cm-esek, de ha jól beállítja az ember, teljesen hangtalan. (Akár le is kapcsolhatóak, stb...) Sztem a gépem nem haragudna meg akkor sem, ha tényleg 0-án mennének. (Most biztonság kedvéért min 20%-on pörögnek, de így is szinte hangtalan. kb 1.5-2m távolságról nem is hallani , a rendszer meg 40fok körül megyeget...)
"Life is Learning, Learning is Sharing, Sharing is Life"
-
Mentát
csendes tag
válasz radi8tor #4573 üzenetére
Nekem szemből nem sikerült olyan messze mennem, hogy ne érzékeljen (kb 6 m).
Bal oldalról majdnem a 90 fokot is elérheti a szög, tényleg szinte csak a háta mögül nem veszi.
Jobb oldalról mintha érzékenyebb lenne, de ha pontosan célzok, onnan is összejön kb 80 fok.Clint Eastwood bekaphatja...
-
yodayoda
tag
Üdv. Tudnátok ajánlani vmi hardvert htpcnek. (60000 ft-ig ház nélkül)Milyen szoftver,program,beállítás kell hozzá? Magától már a HTPC szoftver jön be ha bekapcsolom a htpc-t vagy hogy műxik? Kérlek segítsetek már mert nagyon kezdő vagyok a témában.
Hibrid tuner + hd tartalmak lejátszására kellene.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Thermaltake A2328 (magyarul MediaLab kit)-el kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Nektek is csak szinte szemből érzékeli a távirányító jelét és 4 méternél messzebbről még szemből sem akarja venni a jelét? Vagy csak nekem sikerült kifognom egy ilyen példányt?[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Mentát
csendes tag
Az [Ipon]-ban vettem mindent.
Van náluk médiakit nélüli is.A rezgéscsillapítás amit hiányoltam, meg szerintem egy ilyen házba nagyobb venti kellene.
A 2x6cm + 1x8cm szerintem nem a legjobb, én inkább 2*12cm-est raktam volna bele (ahogy a Fusion-ben is van).
Egyéb: két vinyókeret van benne, az egyik két férőhelyes, a másik három.
Namost a három férőhelyesből csak egy hely használható, mert a többi belelógna a RAM-ba. Persze ez inkább alaplap-ház inkompatibilitás.
A 3x5.25-ös bővítőhelyeket lefedő előlap egyben lehajtható, a tetején van egy kis ajtó az optikai meghajtónak. Tehát pl kártyaolvasót úgy tudok csak rakni bele, hogy ha használni akarom, le kell hajtanom az előlapot.
Ezektől eltekintve nem volt más probléma vele, masszív, szépen néz ki, kék ledes világítása van.
Szerintem ha beszerzek két 16dB-es 12 centis ventit, és kifurkálom az oldalát, a hangja is csendesebb lesz.Előnye egyébként, hogy teljes méretű ATX lap is rakható bele, a slotok is teljes magasak.
Clint Eastwood bekaphatja...
-
Sera26
aktív tag
Nekem is húúú de jó lenne egy olyan
Ha majd egyszer 30-40k-ért lehet kapni,beszerzek egyetMentát!
Honnan vetted a házikót?
Egyébként csak a rezgéscsillapítást hiányolod vagy van egyéb gondja is?
Jó lenne némi info ezekről a Thermaltake házikókról, pro és kontra.
A külföldi tesztekre nem akarok alapozni, mivel egy "valódi" felhasználó véleményét többre értékelem.[ Szerkesztve ]
-
Yso
tag
Hajrá! Nekem jó a "kis" Zalman házikóm. Bár bevallom gyártáskor valamit elbasztak rajta, mert a ODD és HDD rögzítő kereteket annyira behúzták, hogy nem lehet kiszedni. Ezért ügyeskedni kell, ha szerelésről van szó. (Lehet egyszer majd leflexelem a csavarfejeket, és újat fúrok be.....)
-
Alex91
félisten
Hmm... Mivel integralt a kartya a rendszermemoriabol veszi el a mukodesehez szukseges RAM-ot. Esetleg nezd meg a BIOS-ban, hogy mennyi van neki beallitava...
-
Mentát
csendes tag
Hát igen, valószínű. Lehet hogy nagyobb ablakot használ mint a 512-es Sapphire HD4670.
Na mindegy, majd egyszer lehet hogy felrakok egy Vista64-et, az majd megoldja a gondokat.A tanulság, hogy aki XP32-vel akarja használni ezt az alaplapot, ne vegyen bele 2 gigánál többet, mert a többit úgyis elnyeli.
-
Mentát
csendes tag
Tegnap összeraktam a HTPC-met.
Végülis Thermaltake Bach mediakites házba került (40958 Ft), Antec Fusion-t nem tudtam itthon beszerezni.
A táp FSP ATX-350PNF (7632 Ft).
Az alaplap :[Gigabyte GA-E7AUM-DS2H] (32917 Ft)
A proci E7300 (28641 Ft), van benne két db 1 terás samsung(2x25740 Ft), 4GB OCZ Reaper 800 RAM (Ezt az asztali gépemből szedtem ki, kb. 18000 Ft volt) meg egy LG dvd író(5688 Ft).
Ez összesen 185316 Ft volt.Az első benyomások: lehet hogy nem lesz elég csendes.
Még nem tudom mi a fő zajforrás: a gyári procihűtő, a táp, vagy a ház ventik.
Azt sejtettem, hogy az Antec 12 centis ventijeinél hangosabb lesz a 2 db 6 centis.
Ha a hifitoronyba rakva is zajos lesz, akkor a következő irányba fejlesztem: Gyári procihűtő helyett Scyte Ninja passzívan, + a két oldalán, ha kifurkálom, lenne hely 2 db 12 centis ventinek, akkor a gyáriakat lekötném.Fogyasztás:
Készenléti állapotban 3.5 W, bár ebben az állapotban nálam nem nagyon lesz, ezen fogok majd torrentezni is...
Idle-ben 68W, ez nem is olyan rossz.
Terhelve még nem tudtam megnézni, anandtech tesztek szerint nem nő jelentősen.
[link]A ház, bár végülis kívülről jól néz ki, nem tett annyira "hűdeszuper" benyomást.
Nemrégen raktam össze az asztali gépem egy Aerocool Hitech-7 Pro házba, az jobbnak tűnt. Pl ahhoz adtak vinyó gumibakot, ami szerintem azért erősen hiányzik egy HTPC házból...Az iMon egész jópofa, csak a távirányító gombja kissé túlérzékenynek tűnik.
Ami érdekes, hogy ugyanaz az XP ugyanezzel a RAM-mal az Asus P5Q-E alaplapommal 3,3 GB-t látott, ezzel meg 2,5-et (a 4GB-ból). Ezt azért túlzásnak tartom, hova tüntetett el ennyi RAM-ot Oké hogy 32 bites oprendszer, de a másik alaplapban azért megvolt a 3,3 GB...
-
Sera26
aktív tag
Igen
Baromira tetszik....
Csak sokáig kérdés volt,hogy utólag bele tudom-e tenni a Media Lab-ot, de külföldi review-okon meglestem a házikóról készült képeket és IGEN
Igaz a DH 101-es, ha eleve Media Lab-al veszed,akkor tartalmaz egy hangerő gombot,meg gyors billentyűket,de nekem ezek nem érnek meg most 50-55 k-t. Inkább meg veszem a "csupasz" változatot,jól telepakolom és majd ha lesz még büdzsé,akkor beleapplikálom a kis kis VFD-tHoppá...bocsi, nem szerkesztettem.
[ Szerkesztve ]
-
Sera26
aktív tag
Az említett két Thermaltake házikó kitűnő választás lehet, mindkettő 25-28k között kapható. Érdemes szétnézni több helyen,mert a DH101-est itt az egyik PH bazárban 25k-ért hozzák, de volt webshop,ahol 32k-t kértek érte...
Ezekben nincs benne a Media Lab (VFD kijelző és távirányító), de a helye elő van készítve, így ha meggondolod magad,utólag tehetsz bele. Nem olcsó,mert 20-25k-t kérnek érte... -
Melak03
tag
válasz wassermann #4555 üzenetére
Igazából netezésre is lenne használva ugyanúgy ezért gondolkozok HTPC-ben. Szal azért lenne fontos hogy mindenképp akadásmentesen lejátsza az 1080p-t de emellett fateréknak lenne ez netezésre stb.
-
Yso
tag
válasz zsolt320i #4559 üzenetére
Pár napja hasonló volt a téma. Neked is a ua. házat tudom elsőként ajánlani (ha fekvő házban gondolkozol) Thermaltake DH101, esetleg Thermaltake Bach Ezek 30k alattiak, de azt nem tudom, hogy media station tartozik-e ezekhez. Sztem azok a házak, melyhez van távkapocs, meg hasonlóak, azok már ikább 40-50k körül vannak.
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok,
én is HTPC-t szeretnék építeni,de nem tudom 30K alatt milyen házat kéne vegyek.
A lényeg hogy elég jól nézzen ki, és jó legyen a zajcsillapítása.
Ami belekerülne: egy jövőbeli Phenom II, egy ATX-es lap, 4850-es videokártya, 2Gb Ram, 500 Gb vinyó.
Ezek függvényében tudnátok valamit ajánlani?kösz!
-
zodo
nagyúr
Mivel rendes vagyok , találtam neked egy topikot
Azon belül a (#44) hsz-ből azt vonom le ,hogy sajna ilyen kicsi a hatótávolsága ill. az érzékelési szöge a cuccnak.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Nem is akartalak megsérteni és segíteni se tudok. Én se érteném a jelenséget ,hogy csak szemből hajlandó működni a fránya távkapcs. Esetleg próbálj meg egy szervízt leinfózni ,hogy nekik mi a véleményük,mert ha jól tudom akkor jó kis cucc van a bírtokodban ,amivel nem szoktak ilyen próblémák lenni. A poénomra visszatérve ami nem poén: fogod a telefonod ,bekapcsólod a kamerát és ráírányítód az távírányító infrájának a ledjét akkor láthatod ,hogy működik-e vagy sem. ( világít ) Esetleg egy ellem csere segíthet,de gondolom már tesztelted.
-
zsolt320i
senior tag
Proci: PhenomII (megvárom a 95W TDP-t)
Alaplap: Gigabayt AM+ foglalatos (pontosan nem tudom a típusát de ATX formátumú lesz)
Videokártya: Ati 4850
Vinyó: 500 Gb
Memória: 2 Gb.Pontosan azért nem tudok típusokat mondani, mert még nem jelentek meg a Phenom II-ek, és nem tudom hogy milyen lapot ajánlanak majd hozzá.
A komponensek nagyjából a fent leírtak lennének, és ehhez kéne egy csendes és jó megjelenésű ház.Kösz!
-
Sera26
aktív tag
Hello!
Akinek ilyen háza van, privizzen már rám legyen szíves:
THERMALTAKE VF7000BNS DH101 (Media Lab nélküli)Köszi!
-
dqdb
nagyúr
válasz Melak03 #4546 üzenetére
Hűtést tekintve, lehet, hogy egy kis szekrénybe lesz bezárva, ebből kifolyólag gondolom komolyabb hűtés kell neki.
Én a helyedben ezt jobban megfontolnám. Lehet akármilyen szuper hűtésed, ami hatékonyan házon kívülre juttatja a meleget, ha ez a meleg a ház közvetlen közelében marad a kicsi zárt tér miatt, akkor előbb-utóbb meg fog főni a HTPC-d.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
zodo
nagyúr
válasz wassermann #4542 üzenetére
Tudom,hogy a szoftveres mérés nem mérés,de csak ez van.
A ház egy Mercury aminek az előlapját kicsit átformáltam, amiben a 8 cm-s venti van.[ Szerkesztve ]
-
Melak03
tag
Hello!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Nemrég vettünk egy full hd tv-t, és szeretnénk hozzá egy htpc-t is.
Vki tudna segíteni összeállítani egyet aminek ilyen követelményeknek kellene megfelelnie:-1080p-s filmeket le tudja rendesen játszani. Ne szaggasson stb. Mellette nem fogok semmi más erőforrászabálót csinálni, csak a film menne rajta.
-A háznak a kinézete annyira nem számít mivel nem lesz szem előtt.
-Hűtést tekintve, lehet, hogy egy kis szekrénybe lesz bezárva, ebből kifolyólag gondolom komolyabb hűtés kell neki.
- ja és természetesen ne legyen olyan nagyon drága, szal minél olcsóbb legyen, de ne menjen a teljesítmény jelentős rovására. Szóval a legfontosabb hogy rendesen letudja játszani a full hd filmeket.Előre is köszönöm a segítséget!
ui.: Nem olyan sürgős még a dolog, de nincs időm így vizsgák előtt mélyen beleásni magam a dolgokba...
-
zsolt320i
senior tag
sziasztok,
szeretnék egy htpc-t építeni, amit játszástól kezdve zenehallgatás és filmnézésre használnék.
Milyen házat tudnátok ajánlani?
Max keret 30K
Ha lehet csendes és szép is legyen -
dqdb
nagyúr
válasz wassermann #4542 üzenetére
Az EVEREST nekem is hasonlókat ír ki.
CPU: 43°C
CPU 1/Core 1: 10°C
CPU 1/Core 2: 21°CEz valami Gigabyte hülyeség lehet
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
littlemole
őstag
Érdeklődéssel olvasgattam a topikot. Elsősorban olyan infó érdekelne hogy melyik procival tudnék építeni egy gépet ami a lehető legkevesebbet fogyasztja, de amire kell azt el tudja látni.
A gép amit építenék nem igazán HTPC, de majdnem. 24/7 ben menne. Biztonsági kamerák lennének rácsatlakoztatva,amiknek a képét rögzítené. Emellett ha már úgyis 24 órában menne akkor már letöltésre, internetezésre, és filmek nézésére is használnám. Ezzel ki tudnám váltani a nagygépet, amit csak játékokhoz használnék.
Elsősorban intelben gondolkodnék, mert a kártya ami a kamerákat vezérli valahogy jobban kedveli az intel chipsetes alaplapokat. De ha mégsem intel, akkor prociban ezt néztem. AMD sempron LE-1100 vagy 1200 TDP 45w
Vajon ez a cpu elég lenne inteles rendszerhez?
Intel celeron 440 SL9XL 2,0/512/800 TDP 35wGondolkodtam egy E2160 ,E2180 dual core procin is, de az 65W ot fogyaszt.
Ebben nem tudok dönteni. Melyik proci lenne a legjobb a feladatra ami a legkevesebbet fogyasztaná. Alaplap egy mini ATX es lenne. Videókártyát az alaplapit használnám.[ Szerkesztve ]
"We believe we have a moral responsibility to keep porn off the iPhone. Folks who want porn can buy an Android" From Steve Jobs to a Customer (Xiaomi Note 3 PRo)
-
Zirowe
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítőkész válaszokat.
Nem tudtam,hogy már pasztázva vannak a box-os procik,mert külön még nem vettem,és azt hittem csak venti van hozzá:S
Szóval akkor bőven elég a proci és a táp ventije+a házban lévő 12centis venti?
Passzív tápot nem éri meg venni?
Egyébként mekkora az a hőmérséklet ,ami már nem kóser asztali gépnél?
Mert én notit használok,azokon meg alapból magas a hőfok,így nincs összehasonlítási alapom(alapból a két mag külön 44fokos,az egész cpu meg 51fokos T8100as procimnál).We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Amikor anno tápot vettem az asztali gépembe sok tesztet végignéztem.
Meglepő volt, hogy egy nagyobb watt számú táp kevesebb áramot vett fel (230V) ugyanolyan gépbe helyezve.⭐ Stella
-
zodo
nagyúr
válasz band1103 #4532 üzenetére
Mindkettőtöknek ígaza van saját állítását tekintve.
radi8tor1 melegségről csak annyit,hogy van egy Chieftec HPC-420-302-DF-m ami kb. ugyanakkora hőt bocsát ki magából.
Különben meg nem érint ez a téma ,mert ha egyszer lesz szerencséd egy ilyen ház felépítését feltérképezni akkor majd láthatod,hogy max. a hdd + memória páros fűti a házat. Ezt a témát ,pedig hadjuk meg a táposoknak.
Szép napot! -
band1103
őstag
Megnézném én hogy hány Deer vagy hasonló kategóriájú táp veszi fel vele a versenyt áramstabilitásban vagy bármi másban . Legfeljebb majd ventit kell/kellene cserélni rajta bizti ami bizti de ennyi!
radi8tor1: Nagy általánosságokban igazad van de főleg felépítésfüggő is hiszen egy laptoptápnak melegebbek kellene lennie mint amilyen meleg, de mégse olyan forró mert teljesen más a felépítése. Gondolom ennek a tápnak is kicsit más a felépítése mint egy általános desktop tápnak.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Minél kisebb a táp, annál inkább melegedik. Egy túlméretezett táp sem fogyaszt sokkal többet, de cserébe nem melegedik ugyanakkora terhelésnél annyira.
⭐ Stella
-
zodo
nagyúr
válasz band1103 #4529 üzenetére
Tiszteletem , mert a tápos topikban sokan lehurrogtak,hogy ilyen elavult tápra bízom a vadi új konfigom. Ez a fajta még halknak mondható és még mindig tökéletessen végzi a dolgát.
-
band1103
őstag
-
zodo
nagyúr
Szia!
Bocs ,de nem olvastam végig az összes hsz.-d,de én csínáltam egy hasonló konfigot.
Hp D530 sff házba tettem egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H + 4850E + GEIL ULTRA DDR2 PC6400 800MHZ 2048MB KIT CL4 + Samsung 160 Gb Sata II + Pionerr 110D dvd-rw.
Háznak a gyári Compaq tápjával hajtottam, max.185 wattos
Vga kari nem volt a gépben csak a int.-t í,gy símán elég volt neki ez a táp.De azt mondom inkább vegyél egy 300-as tápot ,később még jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Szia, itt vagyok már és próbálok válaszolni neked szinte mindenre !
Tehát:
"...Illetve kell rá hütőborda?Vagy esetleg az is jár hozzá(én naiv)?..." Most a prociról beszélünk? Mert az ilyen box-os proci dobozában persze hogy van:hütőborda+venti+előrre felkent "szilikonpaszta".
"...elég a box-os proci hütője? Jól hűt?Nem hangos?..." Mi az hogy, persze hogy elég! Bekapcsolt c&q-val és egy jó smartfan progival terheletlen cpunál leáll a proci ventije és ha jól van beállítva akkor csak akkor indul be ha eléri pl.:43C fokot. Persze úgy kell beállítani hogy 46-50C fokon már 100%-on pörögjön a venti és nem lesz semmi gáz. Persze 100%-on hangos lesz de filmnézésnél abban a lapban nem lesz rá példa hogy maxon menjen a venti. Sőt az is lehetséges annál a lapnál hogy filmnézésnél de már némelyik 1080p HD filmnél is bekapcsol a c&q és leáll a cpu venti. Ha meg játszol akkor a game hangja úgy is hangosabb lesz a cpu ventinél ! Game-over után meg úgy is visszaszabályoz.
"...Egyelőre csak a 12-est és a prociét használnám,elég?..." Nálam csak és kizárólag a táp 12cm-es lassú ventije pörög meg néha a cpu venti és ez bőven elég azokra a feladatokra amire használnád.
"...mintha azt olvastam volna,hogy a 4850e ha hd videót játszik le,akkor kikapcsolja a cnq-t,amit utána újra be kell kapcsolni ..." Valamit nagyon félreérthettél. Ilyet biztos nem csinál mert ha mégis előfordulna valami ilyesmi az biztos hogy nem üzemszerűen normális hanem alaplapi hiba lesz.
"...Valamint elég lesz egy 200wattos táp vagy legyen inkább 300wattos?
Van azokból csendes és olcsó?..." Csendes és olcsó? Van hát de nem érnek semmit. Amit ráírnak a tápokra az csak névleges és ritka ha bír is annyit. Ha meg olcsó akkor biztos nem bír annyit de még a 70%-át sem. A tápon sok múlhat! Ezen nem érdemes spórolni. Egy drága és megbízható márkából viszont elég egy 250W-os ehez a konfighoz de csak ha nem lesz benne sok wincsi meg író. Van a tápoknak topikja ahol biztos tudnak egy olyan jó és megbízható 250W-os tápot ajánlani amiben egy 12cm-es venti dolgozik.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz wassermann #4524 üzenetére
Mondjuk itt most nem a halkság a szempont,hanem a kraft
Vagyis elég-e egy ilyen konfignak egy 200wattos táp,vagy legyen ink
bb 300as?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Szereztem egy Asus M3N-H/HDMI lapot integrált geforce 8300 vga-val.
Kérdésem az lenne,hogy a lejátszó progiban be kell állítani vhol a HD filmeknél a rásegítést vagy ezt automatikusan tudja,és rásegít alapból? -
wassermann
addikt
Tápban a drágábbak közt akad olyan, aminek szinte az egész oldala egy nagy, lasabban forgó venti. Nekem hosszú évekig ment egy Bartonos PC ilyen táppal úgy, hogy megoldottam: a CPU hűtőbordájáról szívja el a levegőt. Elég halk gép lett így. Semmi más venti nem volt a házban. Az ötletetet a régi PII-es Siemens gépek adták.
-
Whito
csendes tag
"Neked Fusion-öd van?"
Igen.
"Nekem az (is) tetszik benne, hogy 12 centis ventiket adnak hozzá, arra gondoltam hogy azzal csak halkabbnak kell lennie mint más házaknál, ahol 8 centisek vannak."
Nincs összehasonlítási alapom, de biztosan halkabb, mint a 8 centisek, de nekem még ez is hangos volt, mert én célom az abszolút halk gép volt. Ha fejből jól emlékszem, akkor az enyémben olyan venti volt, amelyben a fordulatszám egy kapcsolóval három fordulatszám között állítható 1200-2400-3600 RPM között. Ezt lecseréltem egy Noctua NF-S12-800-ra, amely max. 800 RPM és fordulat szabályozós, amit az alaplap szabályoz, amely egyértelműen halkabb és már nem nagyon hallani.
"A VFD-je mennyire jól használható mondjuk az iMon VFD-hez viszonyítva "
Én úgy tudom, hogy ez gyakorlatilag iMon VFD, csak OEM változat, amelyet az Antec szerel be a gépbe (ettől OEM), de HW és SW ugyanaz.Amúgy nekem csalódás az IMON, mind hardver, mind szoftver ügyileg. Szerintem ehhez az árkategóriához (amibe a ház kerül) képest gagyi. Nem vagyok megelégedve vele, de ez már egy másik történet, ha érdekel kifejtem. De ennek már a Fusionhöz semmi köze, IMon hibája.
"Nekem az lenne jó, ha karácsony előtt még megjönne a cucc (esetleg a két ünnep között).
Várom a tippet!"Ok, én innen szereztem be:
ANTEC - Desktop Fusion Remote - Black. Az eladó segítőkész volt, kérdésekre néhány percen belül válaszolt emailben. Ha kifizeted, másnap már postára adja DHL-el (27 GBP ha jól emlékszem), amely egy héten belül megjön, áfa, vám, semmi egyéb költség nincs. Nekem hétfőn küldte, pénteken itt volt. Mint említettem viszont itt táp nélkül árulják, csak a távirányító/Imon VFD és a ventillátorok vannak hozzá. -
Mentát
csendes tag
Neked Fusion-öd van? Nekem az (is) tetszik benne, hogy 12 centis ventiket adnak hozzá, arra gondoltam hogy azzal csak halkabbnak kell lennie mint más házaknál, ahol 8 centisek vannak.
A VFD-je mennyire jól használható mondjuk az iMon VFD-hez viszonyítva (asszem ilyesmi van a Bach-ban is)?
Nekem az lenne jó, ha karácsony előtt még megjönne a cucc (esetleg a két ünnep között).
Várom a tippet!
Előre is kösziClint Eastwood bekaphatja...
-
Zirowe
nagyúr
Ok,és mi a helyzet a hütéses kérdésemmel?
Valamint elég lesz egy 200wattos táp vagy legyen inkább 300wattos?
Van azokból csendes és olcsó?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Whito
csendes tag
Ha jó neked, hogy külföldről, 1 hét alatt és táp nélkül kapod a Fusion-t, akkor tudok tippet adni, hogy honnan tudod beszerezni.
Amúgy szerintem sokat nem ér a beépített táp és ventillátor. Én lecseréltem még halkabbra a hozzá adottakat, mert annak ellenére, hogy halknak mondják, nekem túl hangos volt. Persze ez csak a saját zajküszöbömet bántotta, lehet, hogy másnak nem zavaró. -
Mentát
csendes tag
-
Fori23
őstag
Felesleges volt mérni, azután már láttam, hogy rosszak az infók róla
Majdnem minden megvan egy HTPC-hez. Egy procit kell vennem, szinte biztos az E5200-as, meg házat. És úgy látom általában a háznál bozonytalanabbak mások is."mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
Yso
tag
Na most fogtam magam, és kézzel lemértem a ZALMAN 160XT házamat . A külső méretek majdnem centire megegyeznek a DH101-el. A belső kialakítása szintén hasonló. Így meglepődnék, ha nem férne bele abba a házba a normál lap. Amúgy a TT oldalán a belső fotón ránézésre egy normál lap van benne.
Magyar kereskedők leírásaira nem szoktam adni, főleg mióta anno vettem a notebook-omat. Kérdeztem, hogy a proci HT-s-e, és a memó benne 1 vagy 2 darab? Na a srácok mindkettőre a nekem tetszőt mondták, erre otthon rá kellett jönnöm, hogy mindkettőben tévedtek.Szerk: Azért abban igaz a dolog, hogy a Zalmi-ban épp elfér a normál deszka, és kissé zsúfolt a ház miatta. De gyárilag rá méretezték.
[ Szerkesztve ]
-
Fori23
őstag
válasz killerjohn #4511 üzenetére
Hát ja. Rákerestem, és az első két helyen "csak mATX"-et írtak.
Valami hasonlóban gondolkodom, ATX kell mert alaplapom van, egy P5B Deluxe WIFI/AP.Yso- Oké, de ilyen helyeket találtam [link]
[ Szerkesztve ]
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
Yso
tag
válasz killerjohn #4511 üzenetére
Sztem a 300W elég lesz a gépet eteni. A VGA-d nem tudom mennyit enne, de ha saccolni kell, akkor max 150-200W-ra tippelnék fogyasztást illetően.
-
Fori23
őstag
válasz killerjohn #4506 üzenetére
Az alaplap mATX? Mert a ház mintha az lenne.
E5200-hoz külön hűtőt sem biztos hogy érdemes venni[ Szerkesztve ]
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
Zirowe
nagyúr
válasz Enszuke #4508 üzenetére
És azok a mobil procis alaplapok milyen árban vannak?
Mert összesen az alapra+procira szánok(a GA-MA78GM-S2H+4850e ára alapján)30k-t,és kéne az integrált dxva-s vga is.
Szóval gondolom mivel ezek a vágyaim elérhetetlenek,maradok a fent említett konfignál,nem?Egyébként a ph tesztben mintha azt olvastam volna,hogy a 4850e ha hd videót játszik le,akkor kikapcsolja a cnq-t,amit utána újra be kell kapcsolni a biosban,ez még mindig így van vagy javítva lett azóta?
Vagy csak én értettem félre?:SWe've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
killerjohn
addikt
up plz
-
killerjohn
addikt
hello ismét
ez lett a vége:
24K Gigabyte GA-EP35-DS3 alaplap
20K INTEL Dual Core E5200 2.53GHz 775 BOX
9K Scythe Ninja Mini CPU
14K GIGABYTE GV-R455D3-512I HD4550 512MB PCIE
24K FSP Zen FSP300-60GNF
24K VF7000BNSD DH101+fiókból:
normál dvd író
4GB DDR2 (1066)
wifi kártya
320GB 3.5" HDDszerintetek elég lesz a 300W-os passzív táp, vagy vegyek bele valami halk, 400W-os ventilátorosat ?
-
Mentát
csendes tag
Halihó, ha valakinek lenne egy tippje, hol lehet most itthon Antec Fusion Black-et kapni
(V2 is jó), nagyon megköszönném.
Senerit még 8.-án visszaigazolta a megrendelésem (valószínű automatán) de nem tudom felhívni őket, emailre sem válaszolnak...Clint Eastwood bekaphatja...
-
killerjohn
addikt
szerk: felejtős, inkább vga-s kombinációt választom... valamiért szimpatikusabb...
hello!
ez az alaplap vajon az integrált VGA-val le tud játszani 1080p-s filmeket egy E5200-as procival?
http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=2579&l1=3&l2=11&l3=812&l4=0
mert ha igen, akkor nem kell ilyen alaplapot és vga-t vennem, hanem elég a fenti alaplap:
Gigabyte GA-EP35-DS3 alaplap + GIGABYTE GV-R455D3-512I HD4550[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz band1103 #4502 üzenetére
Jó,de én most rakom össze,és olcsón akarom megúszni,szóval megelégszem ennyivel.
Még annyi,hogy aerocool m40 ház(már el lett döntve,hogy ez lesz )+GA-MA78GM-S2H+4850e párosítás esetén elég a box-os proci hütője?Jól hűt?Nem hangos?
Nem lesz most még külön videókártya.
A házban van elvileg egy 12-es venti+lehet még berakni 3db 8-as ventit.
Egyelőre csak a 12-est és a prociét használnám,elég?Illetve kell rá hütőborda?Vagy esetleg az is jár hozzá(én naiv)?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
band1103
őstag
Az van hogy a "új alacsony fogyasztás/teljesítmény csúcs" nem egyenlő az új alacsony fogyasztás csúccsal. Tehát van ennél alacsonyabb fogyasztású rendszer is a desktop piacon de annak a teljesítménye elmarad ettől. Na nem baj, majd a 880G majd odab@sz a 40nm-ével. Lehet hogy most még 55nm-ról szólnak a hírek de addigra már régen kész lesz a 40 nm-es technológia is és van rá esély hogy inkább azzal csinálják meg. Ha nem akkor fölösleges lesz kiadni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil