Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen NAS-t vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- DIGI kábel TV
- VMware
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Nemrég vásároltam egy HP T520 mini pc-t, ezt használom médiaszerverként, Libreelec fut rajta, a lejátszást a tv végzi dlna-n keresztül, van azonban egy-két régebbi avi sd anyag, amit a tv valamiért nem eszik meg (SONY BRAVIA KDL-43WF665BAEP).
Mivel otthon csak hdmi-hdmi kábelem van, érdekelne, hogy mit kellene vennem, hogy a pc-t a tv-vel össze tudjam kötni. Elég lenne erre egy mezei hdmi-dp kábel, mint ez? HDMI CEC működni fog így?
A 4k ebben a felállásban nem elvárás, a T520 szerintem nem is tudja, a tv viszont remekül megbírkózik az ilyen tartalommal.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Beüzemeltem a régi htpc-met DLNA szervernek, az okos tv beépített lejátszóját használom a hálózatról. A kérdésem, hogy egy akármilyen 4K-s mkv fájlnak nem lesz-e kevés a TV 100-as ethernet portja?
Van itthon 'filléres' amlogic doboz is Coreeleckel, de az Openmediavault azért többet tud.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
G4560-at érdemes lehet I3-7100T-re cserélni htpc-ben? RX550-es dedikált vga van mellettük.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek /urak!
A PC irányításához mi javasolt? Van itthon egy HP MCE távom infra vevővel de nem igazán működik se az asztalon se MP-HC alatt.
-
kutga
nagyúr
válasz SunMount3r #54455 üzenetére
Én is így voltam vele, aztán ha nem válik be, odaadom anyáméknak.
-
kutga
nagyúr
válasz viperabácsi #54451 üzenetére
Csak azt tudom mutatni amit én rendeltem, a képességeivel majd akkor leszek tisztában ha megjön.
Amúgy Rx550-et van értelme 560/570-re cserélni? Elég jó árban látni már.
-
kutga
nagyúr
válasz tibcsi0407 #54448 üzenetére
Nálam G4560, Rx550 és 8 giga ram van befogva, nemrég pedig rendeltem egy pár ezres amlogic kínai boxot erre.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
3200G és HDMI 2 alaplap is megfelelő lehet 4K-ra?
-
kutga
nagyúr
válasz MasterMark #54414 üzenetére
Így jó köszi.
-
kutga
nagyúr
válasz MasterMark #54411 üzenetére
Sztereó.
-
kutga
nagyúr
válasz MasterMark #54408 üzenetére
Hölgyek /urak!
Mp-hc alatt valahogy ki tudom emelni a beszéd hangot? A zene és az effektek túlságosan elnyomják.
-
kutga
nagyúr
válasz Csupingo #54331 üzenetére
A jó ár nyilván relatív, de a boltinál mindenképpen lényegesen olcsóbb. Az AMD a hsz-ek alapján jobb lenne, de vagy nem kapható, vagy horror áron van.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Végül ezt rendeltem meg, vélemény?
Nézek mellé egy alap procit és beröffentem a masinát. A G5400 most pl olcsóbb mint a G4560.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
A proci oké, de őszintén szólva annyira drágák az LP vga-k (megy úgy általában a vga-k) hogy elmegy tőle a kedvem.
Az más kérdés, hogy a tv-mre van-e Plex, vagy lehet-e rá rakni, ezt meg kell néznem.
BRAVIA KD-43XG7096-ról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz viperabácsi #54311 üzenetére
Megvan, megvan.
Mondjuk rögtön az elején meg is akadtam.
Az írja az összefoglaló, hogy:
0. A legegyszerűbb megoldás, ha a TV-re bízzuk a lejátszást és a PC-nkre média szervert teszünk. Ehhez használjuk a Plex alkalmazást.Jól gondolom tehát, hogy ha egy akármilyen pc-t média szerverré alakítok amin a filmeket tárolom, majd ezt egy hálózatba kötöm az okos tv-vel, akkor tökmindegy milyen vga van a gépben, mert a lejátszást a tv végzi?
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz SunMount3r #54307 üzenetére
Az UHD filmek Topic összefoglalóját olvasd át.
Nagyon köszi, két napja keresem ezt a topikot.
-
kutga
nagyúr
Én is erre jutottam.
MOD
A másik kérdés, ha már megvan a hardver, szoftveresen hol érdemes kezdeni? W10 kell a lejátszáshoz, vagy valami linux alapú is jó lehet?[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz SunMount3r #54303 üzenetére
G4400 pár ezressel olcsóbb lenne, az is tudja azt ami kell? A gépet másra nem használom.
-
kutga
nagyúr
válasz SunMount3r #54300 üzenetére
Oké majd körbenézek. Nincs túl nagy választék sajnos.
Prociban a G4560 elegendő?
-
kutga
nagyúr
válasz Patice #54295 üzenetére
Mi lenne a beugró?
A proci úgy látom tudja, érdemes lenne hdmi 2-es lapot nézni?
Mod
Nem akarok hülyeséget kérdezni, de ha a tv-re teszek egy külső meghajtót USB-n keresztül, úgy nem játszik le 4k 60hz -et?'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Hölgyek /urak!
Gondolkodóba estem, maradék alkatrészekből össze dobnék egy konfigot 4k tv mellé, Intel alapon.
Proci G4560, alaplap ASRock B250M-HDV, 8 giga ddr4 ram és ssd milyen lenne kezdetnek?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Kellene egy low profile belépő vga a gépembe, Ryzen 5 2600 mellé, a 1030-asok közül melyiknek van jobbfajta hűtése?
Fekvő ház, egy ventivel, így gondolom valami aktív hűtés kellene nekem, van olyan ami tudja a fan stoppot? A passzívak mennyire ajánlottak?
Mondjuk ez.
-
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Aki esetleg használ Cooltek JONSBO G3 házat, meg tudja mondani milyen magas?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Fullhd filmekhez elég a G4560 IGP vagy érdemes lenne venni valami dedikált kártyát?
-
kutga
nagyúr
A gépnek rohadtul tudnia kellene magától a dolgát, minden különösebb beállítás nélkül, akárki akárhogy ül a lovon.
De nem tudja.
A hangeszköz beállításait megnézetd már?
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
mATX méretű fekvő házra van valakinek ötlete? 1 db odd, 2 db 2,5" hdd menne bele, gyári intel hűtő, vga nincs.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Intel hd 610+öreg TFT tv+W10 pro.
Összekötöttem a régi gépem a tv-vel, jó lesz média lejátszónak alapon.
Megy is minden, viszont a felbontást nem tudom 1366*768ra állítani (ennyit tud a tv) csak 1280*760ra. Se a gépház üzemmódok között, se az Intel driver nem ajánlja fel. Hogyan tudnám előcsalni? Próbáltam az Intel driverben egyénileg hozzáadni de nem jó sajnos ott sem.
-
kutga
nagyúr
válasz canniball #52962 üzenetére
A beállítások rendben vannak, de a gép továbbra sem áll le. Sőt, el sem indul, megáll az LE logónál. Restart segít, de ez egyelőre nemgyerebe.
Lehet inkább feldobok valami rendes Linux disztrót.
-
kutga
nagyúr
válasz GZoli7 #52960 üzenetére
Feltettem, ha nem válik be mehet vissza a W10.
Egy érdekességbe rögtön belefutottam, leállításnál kilép az LE, de a gépet nem kapcsolja ki, nekem kell gombbal. Mit csinálok rosszul?
G4560
ASRock B250M-HDV
Kingston 2*4GB DDR4'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz GZoli7 #52957 üzenetére
Igen, én is erre jutottam.
Filmek letöltése és lejátszása mellett Youtube és Netflixre használom ezt a gépet, ezek miatt nem biztos hogy fent kellene tartanom egy teljes értékű W10-et.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Melyik most a leginkább ajánlott OS? Van egy kétéves pc-m W10-zel tv-re kötve, gondolkodom hogy inkább Libreelec kellene rá.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ez elég lehet HD videóhoz, YT videókhoz (egyelőre nem FHD)?
EVGA e-GeForce 8400 GS
PCI Express 2.0 x16
512 MB DDR3A fiókban találtam, P4 630 3 GHz társaságában.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Max FullHD videó lejátszáshoz milyen integrált cpu és vga-t érdemes venni?
-
kutga
nagyúr
válasz SunMount3r #51093 üzenetére
Kodihoz kb mindenre elég.
-
kutga
nagyúr
válasz Gombinyó #51091 üzenetére
Igen, közben már átnéztem oda.
Nem csak filmre szeretném használni a gépet, és míg a kodis médialejátszón tökéletesen kiszolgált az MCE remote, ehhez inkább nézek valami billentyűzetet.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ki mivel irányítja a gépet? Én lassacskán befejezem az enyémet, és valami ilyesmire gondoltam.
-
kutga
nagyúr
HP MCE Remote alkalmas lehet W7 vezérlésére?
for Windows7...
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
8cm-es ház ventilátorból milyet érdemes venni? Egy noname ATX házba lesz, jó magas és szellős.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Baliga Tamás #51036 üzenetére
Igen, valami win alapút fogok telepíteni én is szerintem.
MOD
cinemazealot
Asszem igen, bár most épp szabin vagyok és nem tudok ránézni.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Baliga Tamás #51033 üzenetére
YT hol működik hol nem. Felirat letöltés hol működik hol nem. Lefagy, újraindul, újra telepítés után is. Egy RPi2n használom egyébként.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Milyen os-t érdemes telepíteni manapság? Eddig kodit használtam de kezdek kiábrándulni belőle.
-
kutga
nagyúr
válasz Baliga Tamás #51007 üzenetére
Akkor lehet teszek vele egy próbát, már csak a hecc kedvéért is.
Mondjuk a belső felét nagyrészt cserélni kell.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Van itthon egy régi P4-es asztali PC elfekvőben, érdemes lenne aköré építeni valamit? Torrent és hd filmek lejátszása lenne a cél.
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
válasz PeterPH #46163 üzenetére
Így már tiszta, ehhez mit szólsz?
ASROCK J3455B-ITX
CORSAIR 4GB Notebook DDR3 1600MHz
LCPOWER LC-1350mi'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz Celtis #46157 üzenetére
Nem kell? Csak találomra böktem rá.
A házat ismeri valaki? Azt írják az egyik kommentben hogy 3,5"-os hdd-t problémás belerakni. Van egy 2,5"-osom is otthon, de azt épp másra használom.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Erről a konfigról mi a vélemény? Maximum fullhd filmekhez és torrentezésre kell a gép, most Kodit használok egy rapsberry pi2-n, azt szeretném ezen is.
Alaplap+cpu: ASROCK D1800M
Ram: CSX 8GB DDR3 1333MHz CL9 KIT
Ház+táp: LCPOWER LC-1350mi 75WMerevlemez és távirányító van hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
-
kutga
nagyúr
válasz canniball #45823 üzenetére
Nincs több. Van még egy Passport de azt csak hordozásra használom.
Köszi a javaslatot, körbenézek. Távirányítóból van otthon elfekvőben egy HP MCE, infra vevővel, ha jó.
-
kutga
nagyúr
válasz canniball #45821 üzenetére
Nem kellene egyenként külön táp és usb kábel a külső házaknak (vinyó+dvd), nem kell külön usb hub (szintén saját táppal) az egyéb dolgoknak, ez kapásból mínusz hat darab kábel és három szabad konnektor.
-
kutga
nagyúr
válasz Polllen #45819 üzenetére
Minél kisebben, ami be tud fogadni legalább egy sata2 vinyót és a dvd író/olvasót. WD Red vinyóról van szó, a hangjával nincs bajom, most egy külső házban van. Az RPI2-n ugyebár nincs aktív hűtés így esténként csak az duruzsol.
Árban csak tapogatózom, de ha 100k alatt kijön az nem baj.
Egyszobás a lakás, nagyon máshova nem tudom rakni a gépet, úgyhogy alapvetően az RPI helyett keresek valamit.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ha szeretnék összeállítani egy halk (esetleg passzív) hűtésű htpc-t egy hd (későbbiekben fullhd) tv mellé, hogy lenne érdemes elindulni?
Van otthon elfekvőben pár 3,5"-os hdd meg odd rackben, az egész egy RPI2-re van kötve, az meg hdmi-n keresztül a tv-re és rengeteg a kábel.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Elérkezettnek látom én is az időt, hogy beszerezzek egy HTPC-t a TV mellé.
HD illetve FullHD tartalmakat nem nézek, a legtöbb filmem avi kiterjesztésű és standard felbontású, ennek megfelelően első körben nincs szükségem kimondott erőműre, egy integrált CPU-s és VGA-s megoldáson gondolkodom, a TV-re HDMI kábelen keresztül kötném (van még komponens bemenet is a TV-n, ami talán még jobb is lenne, a HDMI van hogy elszáll, és újra be kell kapcsolnom a TV-t hogy működjön).
Ami feltétlen kell az egy alaplap+cpu+vga (lehet integrált ha viszi az avit), táp, memória, ház és egy rendszer merevlemez (csak az kerül rá előreláthatólag).
Adattárolásra van egy 3,5"-os merevlemezem USB rackben, illetve egy DVD író/olvasóm, szintén USB rackben, az utóbbit, ha lehet szeretném beépíteni a házba. Jól jönne egy előlapi USB bemenet is, hogy pendrive-ról könnyen tudjak adatokat pakolni rá.
Árban nem tudom mennyiből jön ki egy ilyen, elsőre várnám az ötleteket, javaslatokat, a gépet csak filmnézésre használnám, néha esetleg zenére. A következő kérdésem majd az lesz, miután összeállt a gép, hogy milyen oprendszert érdemes ráhúzni, ami ezt jól lekezeli. Minden másra ott a laptop.
-
kutga
nagyúr
Most hogy felvilágosítottatok nagyjából képben vagyok mi is kell nekem, már csak az a kérdés mit engedhetek meg magamnak.
-
-
kutga
nagyúr
válasz Enszuke #12314 üzenetére
Üdv!
HD tartalmat nem igazán nézek, talán egy filmem ha van, és később se nagyon szeretnék.
Most leginkább egy olyan gépet akarok összerakni, amibe bepakolhatom a két rackben lévő AVI filmjeimet, és kiváltja a médialejátszót és a DVD lejátszót, tudok róla netezni és torrentezni. Ha később HD-re váltanék akkor fejlesztem a gépet, de jelenleg nem szükséges mert tényleg minimális a HD tartalmam.
Olyan összeállítást keresek ami ehhez elég (oprendszerből nem tudom melyik a leginkább erőforráskímélő), minél halkabban működik és minél kevesebbet fogyaszt.
Androidos gépből melyikre gondoltál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik
- Hardcore café
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- iPad topik
- Apple asztali gépek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Macska topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest