Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
btomi9
aktív tag
-
devil-k
nagyúr
-
btomi9
aktív tag
válasz bajnokpityu #42196 üzenetére
Kicsit meg vagyok hasonulva a témában, mert sokan szidják a win10-et. A laptopmon, amihez win7 volt gyárilag, felupgrade -eltem win 10-re, és semmi bajom vele. Most a HTPC 8.1 -en van, ha érdemes, megupgrade -elem ezt is.
Kodit még nem telepítettem fel. Processz felezés, vagy amit említettél, ahhoz tudnál tanácsot adni, vagy valami linket ahol le van írva lépésről lépésre? Lehet angolul is (és még önállóan nem google- ztam a témában
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
3 gépemen használom, összesen napi 40órában a legelső perctől kezdve. Amelyikbe belenyúltam, és befeleztem a process számot ,azt kb 1-2 hetente újra kell indítanom (de működik akkoris, minden file megosztás fut rajta, csak nem reagál pl a remote desktopra), de a munkagépemen semmi gáz. és ugye a kiherélt OS egyetlen updatet se kapott fél éve, és tűzfala sincs.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Ezzel én is így voltam eddig. Win 8 fikázókat se értettem soha. De most a win 10-zel desktopon azért már túl vagyok pár tucat kékhalálon, 2 reinstallon és 3 bios reseten. 2 hét alatt.
Pedig vártam vele több mint fél évet, hogy felkerüljön.
Persze ha magamat olvasnám rávágnám, hogy user error. És lehet, hogy az is, vagyis inkább hw-user, tuningra gyanakszom, de alapon is sikerült produkálni már és eddig 100%-ra sehogy nem sikerült kiiktatni. Úgy, hogy azonos beállításokkal w8-on 1.5 éve nem láttam se kék képernyőt se rebootot. Itt meg 4 napig semmi, terhelve fut, utána belefagy egy index cikkbe.Amit nem tudok megmagyarázni: volt 1-2 olyan fagyás ami után kikapcs gomb, bekapcs gomb és el sem indult a gép. Csak bios resettel. De pl. az usb-ről való indítás sem megy normál kikapcs után sem. Vannak furcsaságok...
Mondom ezt úgy, hogy w8 átállásnál tényleg nem volt semmi hasonló pl. Csak az új pozitívumok.De, hogy ontopic is legyek: HTPC-nél még nem cseréltem. Itt új rendszer esetén inkább a kompatibilitás/driver a kérdéses: Ezekkel nincs semmi fennakadás? Kicsit félek nekiugrani a múltkori frissítés és 3D szarakodás után. AMD-vel használja vki Crimsonnal vagy mindenki Catalysten van?
-
patroly61
tag
válasz greggorius #42184 üzenetére
Lehet hogy csak azt a fájlt indítod el amiben a menü van, nem írtad, hogy milyen formátumban van a film.
Ha lemezen van akkor a powerdvd-ben a lemez ikonra katt ha iso akkor csak az iso-ra katt ha blu-ray mappák akkor a powerdvd-ben bal oldalt a sajátgépben megkeresni a BDMV mappán belül a SREAM mappát és play így elvileg az összes fájlt lejátsza. -
MasterMark
titán
-
btomi9
aktív tag
válasz bajnokpityu #42182 üzenetére
Visszatérve a képminőség témára. Skylake külön videokártyára win 8.1 vagy win 10 jobb? Kodit szeretnék használni. Van valami tuti beállítgatni való, vagy csak plug and play?
-
Tejföl
tag
Megépíteném életem első htpc-jét. Sokat nem tudok ezekről a gépekről, teljesen alap cucc kéne fhd filmekre, sorozatokra. Van esetleg egy honlap ahol van egy pár előre legyártott ötlet?
-
greggorius
tag
válasz MasterMark #42185 üzenetére
Köszi a választ, felraktam és csak az adott film menüjét játssza le. Mi lehet a probléma?
-
MasterMark
titán
-
greggorius
tag
Milyen programmal lehet pc-n lejátszani a BD25 vagy 50es filmeket és extráikat?
-
PuMbA
titán
válasz btomi9 #42181 üzenetére
"Audio megoldás? Windows Server 2012 core módban + Audiophile Optimizer + Jriver meseszépen szól "
Csak halkan jegyzem meg, hogy ezt a hangminőséget már egy sima Win10-zel megkapod, annyit javítottak rajta a Win 8.1-hez képst Manapság csak Win 10 alapon érdemes foglalkozni rendszerekkel, ha hangminőségben gondolkodunk a Linuxon kívül
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz btomi9 #42181 üzenetére
minél butább alaplap elvnek eléggé ellentmond egy wifi panel, ami meg gerjeszti a zajt.
tudom, híveknek kár mondani, de némileg nézd meg kivülről is a dolgot. win+nagy késleletetésű cuccokat lehet reszelgetni, de ahogy regger kolléga mondta, teherautóval nem érdemes F1 pályára lépni.
persze, alap PCtől sokkal jobb ez a megoldás, de megvan a korlátja, nem érdemes sokszázezret beleölni a PCbe. megtettem, és végtelenül boldog voltam, amikor kis minusszal mindent el tudtam adni...
de, hogy visszatérjek a PC témára: beszoptam a seasonic tápommal. 2 napja kis láng, nagy füst kíséretében elhalálozott. Most érdemes ilyet venni, mert az 1% hibaszázalék megvoltam, a maradék 99%el nem lesz gond
-
btomi9
aktív tag
válasz icecube23 #42180 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy van egy ázsiai elvakult audiofil fejlesztő fickó, Paul Pang -nak hívják, és ő Haswellből épít gépet, de ugyanez a Gigabyte alaplappal, csak az H97N-WIFI. Illetve többféléből is csinál, de ez az egyik. Gondoltam, akkor skylake-ből is jó lehet. Szóval innen jött a választás. Z -s szériát nem érdemes ugye, mert úgysem tuningolom a procit, plusz a sok fölösleges feature az audiofülek hitvallása szerint csak a zavart generálja, ha úgyse használjuk, ne rontsa fölöslegesen a hangot. Emiatt jobb minél "butább" alaplap.
A táp teljesen analóg, külön trafók, egyenirányítókról kapnak tápot a 12V, 5V, 3.3V ágak. De nem én csináltam, ha gondolod, privátban elküldöm a fejlesztő elérhetőségét.
A ház elég full extrás, a HD-Plex H5 új generációs háza. Full passzív, max. 95W TDP processzort is le tud hűteni, vagy plusz pénzért lehet kérni passzív VGA hűtőt is. Egyébként lehet, hogy a házat ettől függetlenül eladom, mert annyi spéci cucc van így bezsúfolva, hogy nem nagyon férek el benne.
Audio megoldás? Windows Server 2012 core módban + Audiophile Optimizer + Jriver meseszépen szól
[ Szerkesztve ]
-
icecube23
tag
válasz btomi9 #42179 üzenetére
Valami hasonlót tervezem én is, csak kicsit gyengébb-olcsóbb processzorral...i3 6100t. Az alaplapot még nem tudom, a h170, b150 chipset között vacilálok. Neked a gigabyte nyerte el tetszésed? Nekem is gigabyte lapjaim voltak, de most Asus néztem ki. Te miért választottad a gygabyte-ot. Tud vmi extrát vagy szimpatikusabb keked a giga lap?
Én is videókártya nélkül tervezem, te milyen házat vettél ehhez a konfighoz?
Audio megoldás is érdekelne, hátha ötletet adsz.... -
btomi9
aktív tag
válasz btomi9 #37468 üzenetére
Sziasztok!
Most, hogy visszatértem, látom, hogy milyen régóta húzódik ez a projekt a fejemben
Szóval Skylake lett belőle, passzív ház, egyedi több körös lineáris táppal, audio PC -re kihegyezve. Viszont dual bootos a rendszer, a "sima" windows -nak szeretnék tippeket, tanácsokat kapni a képminőségre vonatkozóan.
i7 6700T a processzor, 8GB DDR4 -es memória van benne (1.2V CL15 Corsair), Gigabyte H170N-WIFI mini ITX alaplap.
Kell nekem itt madvr -eznem, lévén, hogy külön videokártya nem fért el a házban, vagy a skylake alaplapi video vezérlőjére van valami tuti video beállítás Kodi alá?
Op. rendszerből Windows 8.1, vagy Windows 10 a jobb filmnézésre képminőség szempontból?
-
varmi2
nagyúr
válasz Gabesz84 #42177 üzenetére
Van itt a fórumon jó pár embernek chuwi hi10 tablet, ami szintén z8300 chip van benne 4Gb rammal, ha nem működne már kiderült volna.
Én is épp ma vettem egy ilyen tabletet, ha megérkezik, akkor majd elmondom a tapasztalataim.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
őstag
nini, mit találtam: 4gb-os hdmi PC stick
-
canniball
nagyúr
válasz t.zolka #42170 üzenetére
Na f@sza! Ezek szerint fix, hogy a lap hibája.
Az az érdekes, hogy mióta megvettem azóta várom a bios-frissítést ami megoldja, de nem akar jönni. Pedig csak nem mi vagyunk egyedül akit zavar a dolog...[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
t.zolka
aktív tag
válasz canniball #42169 üzenetére
A héten megjött a másik két USB-s infra vevő, tegnap teszteltem, de hiába próbálgattam, akármelyik USB portra dugtam, nem kapcsolt be az a szemét!
A másik ami bosszant, és ezért (is) valószínűleg túladok ezen a lapon, hogy openelec alatt egyszerre nem megy a HDMI és a DVI kimenet! Ha a DVI is aktív, akkor a HDMI-n nincs jel! Legalább is a projektor szerint! Mivel nincs TV-m, csak egy projektor van filmezésre, ezért egy kis monitor ment eddig a DVI-n, a projektor meg a HDMI-n. Ha zenét akartam hallgatni a monitoron tudtam böngészni az albumok között, és így nem kellett bekapcsolni a projektort. Most viszont megy szinte éjjel-nappal. Úgyhogy már bánom, hogy lecseréltem! -
canniball
nagyúr
válasz asanotadanob #42162 üzenetére
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Van egy win10 alatt futó kodi és egy htpc openelec kodival. A win10-es kodi alól az adatbázist át lehet valahogy vinni a htpc-re?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz djnice #42166 üzenetére
Ezt a témát nem a házimozi topikban kéne megvitatni!
Bittorrent topik való erre.⭐ Stella
-
djnice
veterán
válasz gery2123 #42161 üzenetére
120-as net, szóval még 20 mbit marad is elvileg a 100-as router miatt. Most megnéztem htop-al, a Kodi 5-10% CPU-t visz el, a transmission közvetlenül az ssd-re tölt (Samsung 840 EVO) az kb 15%-ot (1 letöltés van folyamatban). Szóval nem a CPU-t fogja meg, de ha ilyenkro az ssh-ba ha írok az másodpercek múlva jelenik meg ha nem szakad meg. Úgy gondolom ez vmi hálózati gond lesz.
update: Na megtaláltam a hibát. A laptop egy gigabites switchen van ami a routerre csatlakozik, a miniPC pedig közvetelnül a routerre van dugva. Ha átdugom a switchre a miniPC-t akkor minden gond megszűnik. Mindenesetre érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
-
gery2123
őstag
válasz djnice #42160 üzenetére
A hálózatot ha megfogja okés, pláne ha full sávszéllel töltesz lefelé. Ugye ilyenkor nem sok marad a többi gépnek és az ssh is lehet lassú.
Na de, hogy a gépet is megfogja? Milyen net? azért az ssd sebességét nem hiszem, hogy feszegeti a letöltés. Persze, ha lentebb veszed a letöltési sebességet, akkor marad majd tartalék. Nálam úgy van beállítva a transmission, hogy napközben 8-23-ig a sávszélem felét kapja meg, így nem igazán venni észre, hogy töltök.-- PSN_ID: GerY2123
-
djnice
veterán
Beszereztem egy ilyen i3-mas passzív miniPC-t: [link]
Ubuntu 15.10 64bit szerver van rajta, VAAPI + EGL leírás alapján. 120 GB mSata SSD + 4 GB memória van benne, a Kodi tökéletes és nagyon gyors.
Egy gondom van, az a transmission. Egyetlen torrenttel próbáltam, és lefogja az egész gépet vagy a hálózatot. Gyakorlatilag ssh-n is alig tudok ilyenkor rácsatlakozni, a transmission webif mindig kidob, stb.
Mi a gyenge láncszem? A transmissiont kell lekorlátozni? A router egy TP-Link 841-es OpenWRT-vel. -
megema
őstag
válasz varmi2 #42152 üzenetére
Köszi! Elég jó árban van. Linux alatt is teljesen rendben van? Gyorsítás, stb.
Az N3150-ITX nem lenne jobb? Lényegesen kevesebb a fogyasztása, dupla a memória sávszélessége és tud Turbót is. GPU-ban gondolom az AMD jobb, de ennek van jelentősége HTPC szempontból?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok,
Kodi-ban (RPI2) hogy volna erdemes beallitani a hang kimenetet, hogy a DD hangokat atengedje a HDMI-n de a DTS-t alakitsa at 5.1-re? Sajnos a TV-m nem engedi at az optikai kimenten a soundbarnak a DTS kodolasi hangokat, ha a DTS passtrought nem engedelyezem, csak a DD-t, akkor DTS hangsavnal nem szol minden csatorna, a center tuti hianyzik, mert hangeffektek vannak de beszed nincs
Valaszotokat elore is koszonom.
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
Sziasztok!
NAS + HTPC gépben szeretnék előbb-utóbb Gigabyte B75N + Intel Pentium G2030T kombinációról integrált CPU-s megoldásra váltani. openmediavault 3 (Debian 8.x) + Kodi fut rajta.
Elvárások: mITX, lehetőleg 4 mag, ATX tápcsatlakozó, 4 db SATA (min. 1 db SATA 3), Gbit LAN, HDMI, USB3
HTPC szempontból nincs sok elvárás. Full HD, hardveres gyorsítás és 24p menjen az integrált GPU-val.
Tudtok ilyet ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz stigma #42149 üzenetére
Problémát sikerült magamnak megoldani, akit érdekel leírom:
1.Kodi parancsikon létrehozása
2. Parancsikon elérési útjának módosítása: "c:\....\Kodi\kodi.exe" -d 15 ( ez mindössze annyi hogy delay 15mp)
3. start/futtatás => shell:startup
4. Parancsikon beteszed a startup mappába....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Szaztok!
Abban kérnék segítséget hogy szeretném ha Kodi később induljon mint a Transmission, hogy a torrenteket betöltse, erre találtam is megoldást de nem tudom sehogy sem megoldani.
Rendszer Win10 , Kodi automatikus indítására Launch4kodi 1.1-et használok amiben elvileg be lehet állítani azt hogy:
- Windowsal induljon, meg allul hogy késleltetni szeretném.Viszont most ebben az esetben a Kodi késleltetése nem működik, Win betöltése után elindul, majd ha kodiból kilépek, utána indul csak el a Transmission. Ebben tudtok segíteni?
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
icecube23
tag
válasz atika88 #42144 üzenetére
nekem is kb ilyen terveim, igényeim vannak most...eddig már nagyjából megvolt az itteni tagok segítségével, tanácsaival az alap(i3 6100t a fogyasztás miatt, b150 lap alá, 2*4 gb hyperx fury ddr4)..erre ma bemegyek egy számítógépes boltba, és teljesen mást mond a csávó...azt mondja jobb, erősebb az amd konfig, amit ebből a pénzből simán összeüthetek...lehet fogyasztásban több lesz az amd konfig, de az i3-6100-hoz ő azt mondta simán hozzá kell csapni egy videokártyát, mert integrált 530-as sokkal gyengébb még a full hd-ra is, mint az amd r7-es
Viszont ha i3 6100t mellé bedobok még egy vidikártyát, fogyasztásban már majdnem ott vagyok, mint az amd konfig. Videókártyát meg semmiféleképp nem akarok vásárolni, mindig olyan gépeim voltak, amiben nem volt, csökkentve a fogyasztást, hangot, és növelve a pénztárcám vastagságát
Na meg az igényeim miatt nem is kellett soha külön, mert netezős, filmezős, htpc alapú gépeim voltak.
Most akkor megint összezavarodtam, elbizonytalanodtam...eddig mindig amd konfigjaim, voltak, de most intelt akartam... -
hétalvó
addikt
Megoldottam a hdmi-cec atalakitk kerdest.
Az addig ok, hogy kodival szepen mukodik, de vicces mikor kilepunk belole es kikapcsolja tv-t.
Viszont, ha eventghostban hasznaljuk szepen megoldhato, hogy idle-ben kikapcsoljon a tv, unidle-ben pedig vissza.
Es mar mukodik is a tv-m, mint egy normal monitor. Nem kell ezt tulbonyolitani
A tray alaklmazas is kb arra jo, ha elindul bekapcsol, ha kilepunk belole kikapcsol... De ha elmegy aludni a kijelzo semmi se tortenik.Irtam support-nak. Kb snemmi reakcio, 1x valaszoltam tudja, mikor irom, hogy eg bizony nem. Nagy semmi a valasz, se fb-on se emailben. Szep
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot/tippet kérni HTPC ügyben...
Kész az 5.1 házimozim, 55" tévé is adott...minden szinte majdnem tökéletesre hangolva. A kettő közé szeretnék egy natúr csöpp HTPC-t média lejátszóként beiktatni, ami megeszik mindenféle tartalmat: hangot és mozgógépet egyaránt a jelenlegi HD kornak megfelelő módon.
TV médialejátszója kb kuka, a MacBook Air-em pedig nem éppen a legalkalmasabb erre a feladatra minden esetben (különösen terhelés alatt nem pajtás a dologban).Igazából felső összeghatárt nem adnék meg, mert nemtudom mi számít ár/érték bajnoknak jelenleg a piacon. A lényeg, hogy az igényeimet kiszolgálja:
Szoftver:
- hasítson rajta gondolkodás, töltögetés és problémamentesen a KODI médialejátszó (nagy kedvencem), mivel van 2 db 2TB külső winyóm tele tartalommal (később NAS-t tervezek venni mellé, tehát adatforgalom lesz rajta)
- mindez HD, FULL HD minőségben, zene FLAC
- bírjon el kényelmesen egy alap Win10-et
- (ha) a gyártó ad távirányítót, esetleg külső szoftvert: az értelmes, könnyen kezelhető okos dolog legyenHardver:
- kicsi, apró méretű
- szívem szerint VENTILÁTOR NÉLKÜLI megoldás (ha mégis van venti: ha lehet NE pörögjön hallhatóan )
- HDMI (3D támogatással) kimenet (egyéb port nem hátrány pl. DP)
- WiFi, Bluetooth
- SSD és memória mennyiség ellenes nem vagyok
- Intel vs AMD? Nekem teljesen mindegy: ha ár/értékben egyértelműen jobbNos, kb ennyi. Remélem csurran csöppen az elvárásoknak megfelelő gépezet
Köszönöm szépen a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Túl sok állítási lehetőség nincsen. Automatikus, dxva, pixel árnyékolók, szoftveres.
Meg van egy olyan, hogy hardveres gyorsítás engedélyezéses -dxva2
Akármit állítok, ugyanolyan. Nem egetrengető a dolog (ha lesz időm, elforgatom valami programban és lementem úgy), csak zavaró, mert anno ment simán.
Azért köszönöm.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
openelec alatt küzdök a youtube addon beállításával.
a már korábba ismertetett [link] leírás alapján haladtam, de a végén csak nem jön össze. Amikor kész vagyok és be kellene jelentkeznem, ott valami piszok lassan éri el a 100%-ot és ott kilép, hogy nem sikerült. Mi a túró baja lehet? Mit tolhattam el?
Előre is ksözi a segítséget -
sb
veterán
válasz Skillet #42125 üzenetére
Próbáld meg a renderert átállítani.
Nem tudom pontosan megmondani, hogy melyik verzió hogyan támogatja, de az biztos, hogy renderer függő a dolog és talán a DXVA (vagy valamely verziója) nem támogatta/támogatja.Pl. MPC-HC sem forgat EVR-rel, de MadVR-rel beforgatja a képet.
-
sb
veterán
válasz icecube23 #42104 üzenetére
A fogyasztást tesztben kellene megnézni, mert a ráírt szám csak TDP osztály. Én azt tippelném, hogy a G4500 is elvan 30-40W-ból, köze sincs az 54W-hoz. Egyébként meg ha ilyen igény van akkor az órajel visszavétellel lefelé bármikor vihető lefelé a fogyasztás. (Nomeg feszcsökkentéssel is - megéri mert 1-2 kattintás és lehet vele szépen nyerni a fogyasztáson.)
6100T és 4500 között kb. 15-20% a különbség erőben.
Nyilván a többit te látod mi éri meg neked. HTPC-ként a 8GB ram tuti nem lesz kihasználva, de ha netezel akkor "elfér". Két modul amúgy is kell az IGP miatt.@regger:
Már átrágtuk párszor, nálam 45W TDP-re vett 7600 kb 80-90W körül zabált kihajtva, 7850 pedig 80-120W. Ezt még pont elbírja a 250-es HDPlex-et etetni bíró különböző jó minőségű tápok egyvelege. Jó táppal fölé menni 800 dollár környékén lehet.
Ha ezt komplett gépre érted akkor ezek már megintcsak olyan különbségek amik nem mutatnak nagy kilengést. talán a 45W vs 90 már az, mert a körítés nincs több 10-20W-nál gyanítom.
De azért pityu 45/65W vs konfigra mért 120W különbsége kicsit más volt arányaiban.
Ha csak a procira érted akkor az AMD egy szarszemétszaralak. -
martoncz
csendes tag
válasz Patice #42129 üzenetére
155 a legolcsóbb MacMini és abba még kellene SSD-t venni, ez kicsit több, mint amit rászánnék.
Amit néztem még:
Shuttle XPC nano NC01U (i3-5005U), ebben újabb a processzor és nagyobb a hely benne. 4 gb rammal és 250gb m.2 ssd-vel 149kUgyanez a konfig Intel Celeron 3205U 1.50GHz processzorral kijön 85 ezerből, de kicsit félek, hogy nem lesz olyan gördülékeny az 1080p vagy korábban le kell majd cserélni.
A Shuttle XPC nanoról jókat olvastam, van esetleg itt aki használ ilyet HTPC célra?
-
Polllen
nagyúr
válasz fenergie84 #42133 üzenetére
Filmet néztem rajta (720p, 1080p, 3D), zenehallgatás, letöltés, és régi játékok. Erő van benne.
A ház szép, de elég szűkös, 2,5" hdd-khez van kitalálva. 3,5" HDD-t vagy az sfx táp helyére teszel (én ezt tettem) vagy a cpu fölé, de ekkor oldalra a 2 db 8 cm-s venti kötelező.Én használtan apróról tudtam beszerezni, hébe-hóba fel szokott bukkani. Új pedig erre.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
válasz fenergie84 #42131 üzenetére
Használtam ilyen apu-t ilyen házban. Többet is elbír, mint amire szánod. Hangja pedig nincs gyári ventivel sem, hacsak nem túráztatod meg valamivel nagyon.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
sas55 ajánlotta, hogy nézzek szét ezen az oldalon, amin ezt találtam: [link]
Ahogy nézem árban megfelelne nekem egy ilyen összeállítás, a kérdésem az lenne, hogy fullHD filmre (nem kell szerintem a HD hang, igazából nem is tudom még mindig mi az, így nem izgat ) és letölteni (torrentezni) kellene. Nem értek a hálózati témához, ami még fontos lenne, hogy másik asztali gépről, notiról, telóról is elérhető legyen a rajta lévő tartalom. Ez már kicsit home server, tudom.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
őstag
válasz Vikthor #42122 üzenetére
eegen, tudom, de nem ez volt a kérdés
Egyébként is csak low profile kártya fér a mozigépbe, 950-ből meg tudtommal olyan még nincs, + HTPC-be hatalmas overkill. Játszós gépem meg van.
Kell vennem egy alacsony fogyasztású kártyát netezéshez, videózáshoz egy integrált ezer éves integrált intel leváltására, és ha van bármi előnye a gt710-nek a 6450-el szemben (játékokbeli teljesítmény irreleváns), akkor azt vennék és az én HTPC-mből menne tovább a kártya... -
martoncz
csendes tag
Sziasztok!
HTPC-t szeretnék építeni szülőknek. A legfontosabb szempont, hogy kicsi legyen, férjen el a TV mellett. Én MacMinit használok, ami méretben jó lenne nekik, de ők a Windowshoz szoktak és nem szeretnének váltani.
Amire főleg használva lenne:
1080p tartalmak folyamatos (zökkenőmentes) lejátszására
Böngészésre (java/flash oldalak)Fontos még:
Bootoljon gyorsan, SSD-vel használnám (250gb)
Legyen csendes
Ne kelljen hozzányúlni legalább 4-5 évigNincs meglévő komponens, új alkatrészeket szeretnék a garancia miatt. 150k Ft amit költenék erre a célra.
Ami tetszik:
Asus VivoMini PC UN62 barebone (i3-4030U 1.90 Ghz), ez 250gb-s ssd-vel 4gb rammal és wifi kártyával 133k Ft. Jól néz ki, keveset fogyaszt és nagyon kicsi.Haszál valaki ilyet, van tapasztalatotok?
Van egy kistestvére, az 45k-val olcsóbb, de i3 helyett Intel Celeron 2957U 1.40GHz van benne és félek hogy be fog lassulni 1080p videóknál.
-
Skillet
addikt
Van egy ájfonnal felvett video. 90°-kal elfordítva jelenik meg a kodiban... de csak most, amióta tiszta telepítéssel felraktam a 156-ost. Előtte a 15.2 elforgatta. Mit kellene beállítanom, hogy elforgassa a videot?
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Az ilyen HDMI-s mini pc-ről mi a vélemény, ha egy kodit rárakok úgy használható lehet? Vagy inkább ne? Azt néztem veszek hozzá egy usb-s gigabites hálózati adaptert és akkor már a vezetékes háló is megoldott.
[ Szerkesztve ]
-
Kiskopika
senior tag
En Harmony One-t hasznalok egy mele f10 legegerrel kiegeszitve. Az alap dolgokra tokeletesen eleg a harmony egy valamilyen remote vevovel, a kulonlegesebb dolgokhoz pedig hasznalom az egeret es billt, ami a hatan van.
-
őstag
érdemes egy hd6450-et egy geforce GT 710-re lecserélni?
-
canniball
nagyúr
válasz fenergie84 #42107 üzenetére
HD hangok, mint TrueHD, DTS-HD MA; de ezek szerint nincs rá szükséged.
Azért kérdeztem, mert Intelnél most a Braswell az aktuális vonal, de ehhez Win alatt nincs megfelelő driver a HD hangokhoz. Viszont ha nem kell akkor mindegy; azért tudj róla.
Az AMD-s "ellenfél" a Kabini (AM1), ennek külön topikja is van, ha gondolod ott is nézelődhetsz.
Házat lesz talán a legnehezebb ajánlani mivel van belőle millió féle, ez erősen egyéni ízlés és pénztárca kérdése. Szerintem keress rá arra hogy "HTPC case", nézegesd őket és lehet megtalálod mi az ami tetszik; vagy legalább tudsz valamit mutatni hogy kb. milyen is jönne be.
Táp attól függ milyen rendszer mellett teszed le a voksod. Az integráltak alacsony fogyasztása mellé picoPSU-t vagy esetleg paneltápot szoktunk használni/ajánlani (ha nem riaszt el az ára), de ha erősebb kell akkor lehet érdemesebb az ATX-nél maradni.regger!
Bár én nem élek vele, de emlékeim szerint a torrent+lejátszó párosítást már a Brazos is bírta.Khelben!
Vettek itt páran ilyesmit, de nem mindenki visszajáró így nem biztos hogy lesz válasz, én azt javasolnám keress rá itt a topikban.
Amúgy milyen vevőd van ami nem működik, és csak w10 alatt nem?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Khelben
nagyúr
Végre sikerült összeraknom a htpc-t, egy komponens hiányzik még, de az nagyon: egy távirányító. Mivel az infrás usb-s vevőt nem tudtam win10 alatt működésre bírni, ezért leszámolok az infra távirányítással és szeretnék egy airmouse/billentyűzet/egér kombó eszközt, ami sima vezetéknélküli kapcsolattal kapcsolódna. Ilyesmire gondolok, csak van belőle ezer féle és nem tudom, melyik használható. Esetleg olyan is szóba jöhetne, amiben van plusz infra, hogy a tv-t meg az erősítőt se kelljen külön távval kapcsolni...
[ Szerkesztve ]
-
sas55
aktív tag
válasz fenergie84 #42111 üzenetére
Itt szétnézhetsz legalább nagyjából belőnéd hogy mire is fogod használni. Utána könnyebb segíteni.
Eladó Harman/Kardon AVR-355
-
törölt tag
válasz fenergie84 #42111 üzenetére
Erre nem én leszek a legmegfelelőbb. Igazából bármelyik integrált jó lehet, Kabini vagy Braswell N3150. De nem tudom, hogy bírják az állandó torrentet és mellette filmezést. Félt topiknak ilyesmivel szerelt rendszere van, majd segítenek. Az integrált Braswell multimédiában kissé csonkolt, azaz ha HD hangot szeretnél nem minden esetben jó választás.
Minimum szvsz Skylake Pentium G4500T. Azért dobtam fel a H110 (B) lapok kérdését a levegőbe, mert sokatoknak ez a proci egy alacsonyabb árkategóriás lappal sokkal jobb választás lehet, mint egy integrált rendszer. De nekem fogalmam sincs H/Z170-hez képest multimédiában van-e eltérés, limitáció.
Házból Origen, Maczon, Perfect Home Theater, Streacom, Wesena jó - és jó passzív - típusokat gyárt, én magam ezeket preferálom, de számodra felesleges. Ms-tech a beépített tápjaikkal ugyanúgy jó lehet neked is, mint az előző kérdezőnek. Árkategóriájában jók, szépek.
Azt egyébként nem értem miért ajánlunk VGA-t Kodihoz, ha önmagában másra nincs befogva a masina és mennek a gyári hardveres algoritmusok. Semmivel nem lesz jobb egy mai modern integrált grafikus procitól, sőt. Teljesen már kérdés, ha egyéb video renderer, video processzor kerülne igény szerint a rendszerbe.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
4k-n kívül bármelyik integrált cpus gép megfelel. Akár amd akár intel oldalon.
A 4k is a kövi generációs integrált cpu-s gépeknél már alap lesz. Rajtad múlik, hogy kb fél évet vársz vele, vagy megoldod jóval drágábbból a 4k-t. Esetleg meg elégszel a fullhd-vel.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
fo_di
őstag
sziasztok,
remélem, tudtok nekem segíteni: tervezem egy htpc/nas kombó beszerzését, de megakadtam ott, hogy mekkora gépet kellene vennem. amire gondoltam, hogy kéne tudnia:
- ezen tárolnám a zenéim, filmjeim, de tudjon letölteni is, meg ilyenek
- lejátszás: 1080p, de inkább a jövőre gondolva talán 4k támogatással
- örülnék, ha a fájljaim egy részét kívülről is el tudnám érni, ilyen kis házi felhőként (pl. owncloud vagy ilyesmi)
- esetleg valami miniatűr webszerver is jó lenne házi projektekhez, de az nem feltétlen követelményegyelőre lejátszásra egy raspi1-et használok a kodekekkel, de windowsos megosztásból nem az igazi
szerintetek ehhez mennyire kell izmos gép? milyen körben kéne körbenéznem?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Már átrágtuk párszor, nálam 45W TDP-re vett 7600 kb 80-90W körül zabált kihajtva, 7850 pedig 80-120W. Ezt még pont elbírja a 250-es HDPlex-et etetni bíró különböző jó minőségű tápok egyvelege. Jó táppal fölé menni 800 dollár környékén lehet.
Azt tudjuk, hogy multimédia szintjén a H(Z)170-es lapokhoz képest a 110-es és B-s lapok kaptak bármiféle limitációt?
(#42107) fenergie84
Amiket felvázoltál, főleg Kodihoz i3 6100T legyen a maximum, VGA-re semmi szükséged. Az összes jelenlegi filmes kép és hangformátumot kiadja magából Windows alatt. Nem mellesleg ha egyéb operációs rendszereket is kipróbálnál, ott sem elhanyagolt a támogatása, magyarul egy jó all round player. Jó minőségű tápot és házat raknék alá.
(#42104) icecube23
MS-Tech házak kb lefedik az igényeid, létezik 90W táppal és távirányítóval szerelt variáns.
-
canniball
nagyúr
válasz fenergie84 #42088 üzenetére
De, szóba jöhet.
HD hangok lesznek?kokov!
Amennyire emlékszem nem igazán akad itt iMon tulaj...adodaniel!
Én egy ilyennek a vevőjét használom a 600-zal, filléres tétel és egyáltalán nem nehéz belőni (bent van a Harmony-adatbázisban); ha megfelel "pc remote" a keresendő kifejezés (pl. ebay-en).[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Van egy Harmony One-om otthon, mit vegyek, hogy a HTPC-t tudjam vele irányítani? Vagy nagyon macerás beállítani és inkább érdemesebb egy Rapoo E2700-ast beszerezni?
-
icecube23
tag
huuu..köszi az infókat, nem várok teljesen új cuccra, sőt nem is akarok teljesen újból építkezni. Ahogy az általad leírtakat elolvastam, utánajártam, rájöttem tényleg nem kell nekem ekkora teljesítményű konfiguráció.
B150 mellet tettem le a voksomat, a gigabyte b150m-hd3 ami már ddr4 képes és árához képet(23k) elég szépen felszerelt lapnak tűnik(persze igényeimhez képest). A g4500 is jónak tűnik, i3-as helyett, de nem találtam 4500t sehol, így a fogyasztás 54, míg az i3 6100t esetében 35w. Nem tudom a gyakorlatban hogy ez a majdnem dupla watt ténylegesen jelentkezik-e. Úgy döntöttem hogy most ha beruházok egy ideig nem akarok fejleszteni, ezért a teljesítmény miatt is most rászánom azt a +10 ezret az i3-as procira.
A memória a mostani gépemben 4 gb ami kb 4éve van meg. Mivel új konfig, gondoltam nem spórolok a memórián sem, megduplázom, tehát 2x4 gb Kingston hyperx fury lenne az. Néztem a lap memory supportját, ezeket szerintem kezelné is dual channelbe(javíts ki ha ez a memória nem jó, mást ajánlanál..de a 8 gb maradjon). A házhoz, a táphoz és ház hűtéshez(esetleg artcic f8 tc, pro vonal? sok htpc fórumon láttam hogy ezt használják) szeretnék még tanácsot kérni. Van 1db ssd v300 kingstonom meg 2db sata 3as seagate hdd amit majd beakarok építeni. Nem tudom milyen ház+táp+hűtés lenne fajin, silverstone márkát néztem de 30k alatt nem sokat találtam. Esetleg valami alternatíva ezekhez az alkatrészekhez, nem is baj ha konkrétan nem HTPC ház, de valami szép, kisebb dizájnos ház nem ártana 30k alatt.
Ja és persze hogy elég halk legyen az elsődleges szempont lenne.
Az alaplap+proci+memória eddig 73.500, így kb maradna még 30k a további ház+táp+hűtésre. De ha +10 ezer hiányozna a szép, dizájnos HTPC kialakításra, az még belefér. Ha nem létezik hogy ennyiből összerakjam, akkor maradna egy szebb, kisebb ház, de nem silverstone márkában. Köszönöm előre az ajánlásokat, és bocs a regényért.[ Szerkesztve ]
-
kokov
tag
Ha vevő oldali hardverhiba, akkor az esetleg segít szerintetek, ha KeyTweak-el letiltom a billentyűt, mert még esetleg erre gondoltam, hogy egyszerűen letiltom magát a billentyű gombot, mert hála Istennek csak ezt az egyet "veszi" mintha csak a felfelé nyilat nyomkodnám, de hogy mi az ördög
-
Celtis
veterán
válasz fenergie84 #42088 üzenetére
Szerintem baromira nincs szükséged egy ilyen erőgépre. Amit leírtál igényt, azt akár egy Rapsbery Pi is kielégíti.
Például mihez kell épp 2x4GB RAM?
[ Szerkesztve ]
-
kokov
tag
Helló, imon távirányítót gondolom sokan használtok.
Azt csinálja az enyém, hogy véletlenszerűen meghallom a hangjelzést, hogy a gép jelet fogadott, látom a kijelzőn is, hogy vett egy „keyboard – up arrow” parancsot, mintha véletlenül megnyomtam volna a távirányítón a gombot, csak az az érdekes, hogy ha kiveszem a távirányítóból az elemet, akkor is.Ez 3D film lejátszásakor ciki, mert ott az „up” bill elállítja a 3D mélységet, szóval nézem a filmet és mint a vadászkutya számban a távval figyelem, hogy mikor mászik el magától és állítom vissza. Nagyon vacak. Ez mi a fenétől lehet? Újratelepítettem mindent és megmaradt a hiba.
Tök magától véletlenszerűen és a falon meg nem mehet át az infra, hogy esetleg a szomszéd jelét venné, vagy ilyesmi.
Senkinek nem volt még ilyen, csak én szívok ezzel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Hardcore café
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SkyShowtime
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Gumi és felni topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!