Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen routert?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMaster
addikt
válasz atika88 #53067 üzenetére
nem teljesen.
amiket felsoroltál , azok is pl: dlna-n képesek, mivel htpc igy gondolom valami windows menen rajta, akkro viszont dlna-val a 4k is elfutt a tv-n.persze nem hdmi-n hanem lan-on (kb mint ha nas ként használnád) , emelt nyilván leeht rajta netezni stb mint htpc-n csaka filmezés nem hdmi-n keresztül hanem dlna-n keresztül futt.
ha a hdmi-s megoldás kell akkor zsebbe nyúlósabb.
én brix j5005-össel használom 4k simán megy dlna-n keresztül akadás nélkül.
tv-n pl plex és a gépen is . de szerintem a dlna-s megoldás jobb, jo a menű a tv-töl függ, de olcsobban kijön mint egy 4k képes hdmi-n kitolo pc.
[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
tupacamaru
veterán
válasz atika88 #53067 üzenetére
Ha csak és kizárólag filmezés lenne a cél, akkor én vennék egy Amlogic-os dobozt ami viszi a 4k filmeket. Sokkal olcsóbban megúsznád a dolgot.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
tupacamaru
veterán
válasz atika88 #53065 üzenetére
Én egyiket se, ez a legolcsóbb 4k képes egybe gép, és még memória és HDD is kell bele.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Patice
Topikgazda
-
-
Patice
Topikgazda
válasz atika88 #44851 üzenetére
A körítés jó, csak HTPC vonalon nincs még igazán jó megoldás a 4K-ra, vagyis de, az Intel Kaby Lake, ha ilyen mini-PC-ben gondolkozol. Viszont a Kaby Lake még csak most fog kijönni, így én lehet 1-2 hónapot még várnék a vásárlással. Le is írom miért:
Asrock DeskMini --> alapnak jó. Van hozzá táp, és ház. ~ 45k
Procinak én inkább egy "T"-s, azaz alacsonyabb TDP-jű asztalit választanék, pl. INTEL Core i3-6300T, minimálisan drágább csak, de 51W helyett csak 35W TDP. Kevesebb zaj a gyári hűtővel, nem melegszik annyira. Bár a sima 6300 sem lenne forró fejű szvsz. ~ 44k
RAM: Mivel prociba integrált IGP-t használnál, ezért kell a dual-channel, mivel a proci tudja kezelni az integrált memória-vezérlőjével, ami 2133 MHz-ig "viszi" felette már tuningnak számít, azaz neked kell belőnöd a RAM frekit. Asrock DeskMini-be DDR4 notebook memória (SO-DIMM) kell, így inkább ezt választanám:
HyperX 8GB Impact Notebook DDR4 2133MHz CL13 KIT HX421S13IBK2/8 ~ 15kSSD: szerintem tök felesleges a 240GB, ha csak a rendszer és pár program lesz rajta, akkor egy 120-128GB-os is bőven elég, ami így kb. 55k helyett 30k. Pl. SAMSUNG 128GB SM951 M.2 PCIe 2260 MZVPV128HDGL
A laptop HDD-t kihagynám belőle, így marad még a keretből 50k + SSD-nél spórólt kb. 20k (mert fentiek pár ezresel többe kerülnek).
Szóval 70k-ból kellene megoldani a torrentezést és fájltárolást. Ha van már routered, akkor egy NAS-sal is meglépheted, aminek nem kell a HTPC közelében lennie, hanem LAN kábellel kötöd össze ezeket a routeren keresztül.
Zyxel 326-os, két fiókos NAS ~ 30k (vagy alatta)
+ WD RED 3TB HDD ~ 33kMarad még pár ezres a szállítási díjakra.
Intel Kaby Lake Októberben jön elvileg. Nem tudom, hogy pl. egy fenti 110-es chipsetes lapba UEFI frissítéssel belerakható lesz-e (talán igen, de most még lutri).
Kaby Lake + 200-as sorozató chipset fog jönni elméletileg HDMI 2.0-val, ami kell a 4K/HEVC/10bit/HDR kompatibilitáshoz.
Szóval, ha tudsz még 1-2 hónapot várni a géppel, akkor már okosabbak leszünk.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
icecube23
tag
válasz atika88 #42144 üzenetére
nekem is kb ilyen terveim, igényeim vannak most...eddig már nagyjából megvolt az itteni tagok segítségével, tanácsaival az alap(i3 6100t a fogyasztás miatt, b150 lap alá, 2*4 gb hyperx fury ddr4)..erre ma bemegyek egy számítógépes boltba, és teljesen mást mond a csávó...azt mondja jobb, erősebb az amd konfig, amit ebből a pénzből simán összeüthetek...lehet fogyasztásban több lesz az amd konfig, de az i3-6100-hoz ő azt mondta simán hozzá kell csapni egy videokártyát, mert integrált 530-as sokkal gyengébb még a full hd-ra is, mint az amd r7-es
Viszont ha i3 6100t mellé bedobok még egy vidikártyát, fogyasztásban már majdnem ott vagyok, mint az amd konfig. Videókártyát meg semmiféleképp nem akarok vásárolni, mindig olyan gépeim voltak, amiben nem volt, csökkentve a fogyasztást, hangot, és növelve a pénztárcám vastagságát
Na meg az igényeim miatt nem is kellett soha külön, mert netezős, filmezős, htpc alapú gépeim voltak.
Most akkor megint összezavarodtam, elbizonytalanodtam...eddig mindig amd konfigjaim, voltak, de most intelt akartam... -
MasterMark
titán
válasz atika88 #33922 üzenetére
A VLC szar, a hardveres gyorsítása meg nem működik, vagy ha igen, nagyon furán.
OpenElec kell arra a gépre, ha nem kell a Win. De ha Win akkor is valami rendes lejátszó, MPC-HC, vagy Kodi.
Skillet: Rossznak egyik sem rossz. Ha úgy akarod használni, hogy mellette tudjál nyomogatni, akkor a maximált ablak kell mindenképpen.
Amit írsz, már nem teljesen értem. De nálam ha frissítési frekvenciának a 23 Hz-et választom, akkor a TV akkor is 24-et ír ki. De ez nem probléma attól még.
A beállításoknál be lehet állítani, hogy a menü hány Hz-en menjen, én úgy emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hardcore café
- Gyúrósok ide!
- Hobby elektronika
- Milyen routert?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- EA Sports WRC '23
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Karácsonyi, szülinapi, évfordulós és egyéb AJÁNDÉK ÖTLETEK!
- E-book olvasók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest