Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Proxmox VE
- Windows 11
- Amazon Prime Video
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz stigma #58681 üzenetére
A Gigabit elvi sebessége 125 MByte/s.
Gyakorlatban ez 100-110 MB/s
A 80-90 Mbit amit írtál az kb 7-8 MB/s.
Bit kicsi b betű , Byte nagy B betű és jelentős a sebesség beli különbség a kettő között.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
SunMount3r
nagyúr
válasz stigma #57866 üzenetére
Az Intel IGP-k biztosan nem elegek egy komolyabb MadVR tuninghoz, de az alapbeállításokkal talán még elbírnak. De amúgy csak akkor kel a MadVR, ha nagyon spécizni akarod a képet, mert az "alap, natív" képminőséhez már MadVR sem kell, elég a MPC-BE+MPC Renderer kombó is és lesz normális HDR-ed, ahhoz pedig bármelyik újabb Intel UHD IGP megfelel.
-
Alien!
senior tag
válasz stigma #57866 üzenetére
Azon a verzán nem gondolkodtál esetleg, hogy, eladod a mostani tévédet, hozzárakod azt a 100-ast és veszel egy másikat? Mondjuk használtan egy oledet is akár? Drámai javulást evvel tudnál elérni... A madvr manapság modern tévéken keveset hoz, a befektetett összeghez képest minimális a javulás, tapasztalatom szerint.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz stigma #57829 üzenetére
Akkor ez a MinisForum-os gép nem lenne olyan jó neked se, mert a RAM az forrasztva van rá, nem lehet kicserélni. Bár az SSD-t meg úgy láttam még kilehet.
A MadVR-el kapcsolatban: az MPC-BE+MPC Video Renderer használata mellett manapság már nem biztos, hogy van létjogosultsága annak a "második véleménynek". Persze attól majd még ki lehet próbálni, hogy neked melyik jön be jobban.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz stigma #57827 üzenetére
Ez a Chuwi sem tűnik rossz vételnek, de én inkább Barebone-ban nézegetek. Pl. ezt, mert ki tudja, hogy milyen memóriát, meg SSD-t raknak beléjük. Bár a szétszedős YT videókból ez kiderülhet, de hát korán sem biztos, hogy azok a RAM-ok, meg SSD-k olyan hű de jók lennének.
Amúgy az N100 biztos kevés ahhoz, hogy a MadVR-el komolyabb algoritmusokat tudjál használni, de még az N305-ös is. Az "alap" 4K / HDR persze lehet menne vele, de azt már más lejátszó app-ok is tudják MadVR nélkül.
-
-
Yocee
aktív tag
válasz stigma #57403 üzenetére
Nagyjából 5 éve szopok a filmlejátszás kérdéskörrel. Éptettem i5-ös htpc-t, ami mindent visz. De mindent csak windows alatt tudtam eddig, külön megnyitott appokkal. így nincs meg az a felhasználói élmény érzés ami kell. Pedig hdmi-cec adaptert is vettem.
Tényleg nincs fullos media player OS?
Aztán rávettem magam egy Minix u9h vásárlásra. Frissen megszüntetett Netflix támogatással, mint megtudtam. De playernak CE/LE -el kiváló volt.
1 hónapja vettem Mi Box s 4k 2nd-t. Streamernak jó. Playernak nem, mert Netflix appon kívül nem játszik True-HD hangot.
Amazon stick nem kapható itthon. tele van reklámmal, és nincs lan rajta, így komolyabb filmekkel már lehet gond.
Az amlogic topickban lévő készülékek egyike sen tud rendes netflixet.
Az Nvidia Shield pro-t állítólag elszúrták a frissítések, és még drága és öreg is. de az mindent tudna.
Most ez a Homatics szimpatikus. 37 oldalas az AVS fórum topicja. majd átrágom magam, de összességében az is egy cukormázas szarnak tűnik. A Ph topicjában is azt írják, hogy jo-jó, de LE/CE (nem tudom, melyik Elec melyik most)-vel az igazi. de akkor bukó a Netflix. Egy előnye van, hogy Alzába van időm visszavinni, ha nem tetszik.
Én örülnék a legjobban, ha Plex kinézetű Kodit használhatnék fullos Netflix támogatással. -
Yocee
aktív tag
válasz stigma #57397 üzenetére
Tehát egy dologra nagyon jó, de ez megint csak lejátszó, nem jó mindenre. Én beáldoznék egy kis vélt vagy valós minőséget, hogy végre egy jó eszközöm legyen. Egy gépen szeretnék netflix 4k-t nézni atmos hanggal, és ugyan ezen a gépen Plexen 4k filmeket Truehd atmos hanggal.
-
Skillet
addikt
válasz stigma #57324 üzenetére
Mindenes a gép. 24/7-ben megy. Windowst is használjuk rajta, illetve külön nas sincsen, szóval 8T merevlemez is van benne....
Nem szeretném automatikusan indítani a Kodi-t a rendszerrel együtt. A távirányító egyik gombjával szeretném indítani.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
joydrv
aktív tag
válasz stigma #54763 üzenetére
Rákerestem az OMV-re. A leírás és a támogatottság alapján nagyon jónak tűnik. Maradok első körben én is ennél.
Még egy kérdésem lenne az Asrock J4105-ITX lapról. Láttam, hogy van rajta M2-es csatlakozó. Ez teljes értékű, mehet bele M2 Sata SSD?
Ide tenném akkor a rendszert a gyorsabb futás miatt.Az Asrock leírása nem egyértelmű, valami wifi támogatást emlegetnek az M2 foglalatnál.
-
joydrv
aktív tag
válasz stigma #54763 üzenetére
Köszi! OMV-t és Xpenology-t még sosem használtam, ezért is gondoltam a win 8.1-re.
Elsősorban Plex Media Server-t akarok rajta futtatni. Mostanában ismerkedem a Plex-el és nagyon bejött a kezelőfelülete. Borítók, leírások, stb. Ha NAS-lejátszó kombó lenne, akkor is ez lenne az elsődleges feladat. Nem tudom az általad ajálott OMV honnan tölthető, illetve az Xpenology. (Ezek tudják futtatni a Plex-et?)
Ha sikerül hozzáférni mindkettőt kipróbálom egy virtuális gépen, aztán meglátom melyik a kézreállóbb nekem.Olyan procit nem szeretnék használni - Intel pentium/core i3 +VGA - , amihez rendes hűtőventillátor kell, mert annak zavaró lenne a hangja esténként, ha csendben akarom nézni, hogy ne zavarjam a többieket. Mindenképp integrált proci, minimális hangú, kicsi táppal, pl. https://www.bequiet.com/hu/powersupply/494 , vagy még kisebb.
-
joydrv
aktív tag
válasz stigma #54723 üzenetére
Tervezem, hogy összerakok egy kifejezetten filmek, zenék lejátszásához egy csendes kis htpc-t és beteszem egy kis szekrény aljába 7/24-be. Ezt az alaplapot néztem ki én is [link] Asrock J4105-ITX.
Olvasgattam a hozzászólásokat. Ha jól értem ez a lap/proci alkalmas 4k filmek továbbítására LG HDR-es Tv-re, de ha valóban akarok HDR-t is, akkor kell még egy Amalogic vagy egyéb lejátszót közbeiktatni.
Még egy kérdés. a HTPC-n otthoni hálózatmegosztással win 8.1 futna. Az alaplap megy azzal rendben, vagy kizárólag win 10 kell rá? (win 10-et a frissítgetési mizériák miatt nem használom már egyik gépemen sem, erősen borzolta az idegeimet, hogy hol ez, hol az b@odott el folyton...)
-
őstag
válasz stigma #54748 üzenetére
Na, közben megoldottam. Asszony google fiókjável jelentkeztem be, így most megy a youtube. Lehet az Én accountom valamiért tiltásra került. A telefonos továbbítást pedig tubecast nevű kodi kiegészítő programmal oldottam meg. Amúgy benéztem, libreelec volt már egy ideje fent.
-
őstag
válasz stigma #54746 üzenetére
Nem az indito operacios rendszerrel van a baj, hanem a kodi youtube kepessegevel. A google oldala meg sajnos mar nem ugy nez ki mint a tutorialban, ezert sajnos mar nem er semmit. Tehat meg mindig az a kerdes, mi az a program ami kodi szinttu, de megsincs baj a youtube kezelesevel.
Ha windowst rakok fel a gepre, automata kodi indulassal, fog menni a youtube kodi alatt? Meg lehet oldani itt valahogy, hogy telefonon inditok youtube videot es atkuldom tvre a videot?
-
aelod
veterán
-
LLKobe
veterán
válasz stigma #53292 üzenetére
Köszönöm a segítséget, végül egy Asrock J3355B-ITX -et sikerült lőnöm használtan, tűrhető áron. Amire nekem kell bőven elég lesz, és ahogy nézem ez már 4K-ra is jó 30 hz-en.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
bnorci71
addikt
válasz stigma #53293 üzenetére
Több eszközt biztos nem akarok a TV alá
Az oprendszer jelenleg is W10 a Linuxot próbáltam, de nem ment ami nem megy azt meg nem erőltetem.
J5005-n HDMI 2.0 van 4K tudja a HDR meg magam se tudom mennyire életbevágó. Legfeljebb kap egy VGA-t ha hiányzik.
Még az elhatározás előtti fázisba vagyok magam se tudom akarok-e költeni a fejlesztésre, vagy megvárom amíg a TV beadja a kulcsot és csak ha már van 4K-s TV akkor lépek"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
LLKobe
veterán
válasz stigma #53287 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor sorjában:
Hali, használtan ha olcsón kell valami akkor jó lesz
Az utóbbit csak újonnan tudnám beszerezni, de nekem az tűnik a befutónak, nem kéne új házat vennem hozzá.
Kérdés az , hogy hosszútávra veszed és gondolom max 1080p-s anyagot nézel.
Igen mindkettő. Jelenleg csak FullHD tévém van, és ha később 4k-sra váltanék, akkor is max 1080p-s anyagokat néznék. Nincs annyi háttértáram hogy 80GB-os 4k filmeket tároljak.
HD hangokra szükséged van ?(erősítőd van)
A hang a TV-ből megy HDMI-n egy soundbar-ba, tehát nem releváns.
Tápod mid van ha szabad kérdezni? Paneltáp vagy sima ATX?
Panel, ha jól emlékszem talán 75 vagy 120W-os.
Igazából azért cserélném a jelenlegi Asrock E350M1-et, mert egyrészt itt-ott érezni hogy gyengécske, másrészt elég jól melegszik.
Nyugodtabb lennék ha nem lenne a TV állványba egy 75-80 fokos APU.
Valamint a jóval kevesebb fogyasztás sem hátrány, 0-24-be megy rajta a transmission.Akkor summárum, újonnan a BIOSTAR J3160NH 24K-ért értelmes vétel?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
_Smooth
senior tag
válasz stigma #52672 üzenetére
Köszi szépen.
Mindenképp megvárom a többi választ is, ha lesz, bár én is az általad linkelt topikban olvastam, hogy csak ilyen formában "működik" RPi-n.A droidos eszköz pedig, amennyiben valóban viszonylag küzdelem mentesen felhúzható rá LE, akár érdekes is lehet. Ha tényleg tudja szépen, amire szükségem lenne.
Különben inkább PC. (+1 érv a PC mellett, hogy rá tudom akasztani a BD meghajtót is)Addig meg marad a noti :/
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz stigma #52670 üzenetére
Szia, köszi a gyors választ.
Mindenképp kizárnám a "két rendszert egy eszközön" opciót. A dedikált NAS-t nem csak én használom és nem csak hálózaton belül. Az végre kezd összeállni, nem akarom bolygatni.Amennyiben nincs olyan kiegészítő az RPi-hez, amivel megoldható lenne, úgy valóban a 3. opció marad.
De az androidtól a hideg ráz. Tudom, hogy költségesebb lesz és többet fogyaszt, de akkor biztosan PC-t fogok összerakni.Most kipróbáltam notival. Nem volt meggyőző ez sem.
Korábban a Marantz kiírta a HD audiót is a listára, ha a "SOUND MODE" alatt a "MOVIE" gombot nyomkodtam.
Most csak virtual, dolby, stereo meg ilyen feliratok jelentek meg.
Ellenben itt már a Kodiban volt lehetőség a passthrough esetén HD-t is engedélyezni.Létezhet, hogy egy Fuji A514 (i3 ULV) se tudja?
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz stigma #51670 üzenetére
Igen, tisztában vagyok én is az Amlogic +LE/CE lehetőségekkel. De ahogy olvasgattam (itt és a KODI fórumon is) azért ott sem 100%-osak a dolgok. Pl. máig nem tiszta nekem, hogy az S905X vagy az S912 tud e valós, a forrás szerint érintetlen 10bit-es képet kiadni és ha igen, LE-vel, vagy CE-cel (vagy csak 8bit-es dithering van). Ez nekem elég fontos lenne, gyak. többe nézem a 10bit vs. 8bit előnyeit, mint a 4K-t, vagy a HDR-t. Aztán S912 kapcsán olvastam még ezt a "kép ugrálós" dolgot a felirat megjelenítés során CE alatt (te tapasztaltad ezt amúgy?). Ez sem hangzik túl jól. LE-vel pedig úgy olvastam sok a hiba a lejátszás során az S912-vel. Valamint nekem alap, hogy tudja a FHD 3D-t is, ezt pedig biztosan nem tudják.
HTPC nálam (a mostani Box-hoz hasonlóan, de még annál is jobban) a videó lejátszáson kívül még az alkalmankénti net-es böngészésre és a YT videózásra is használva lenne (a TV-n), ezek amik biztosak.
Ami kép kezd összeállni, hogy valószínűleg Gamer+HTPC egybegép lesz a végeredmény AMD RX 570, vagy 580 kártyával. A másik út a PS4 + egy olcsóbb HTPC lenne, de nem tudom mennyi gyakorlati kompromisszumot kellene kötnöm és mit veszítenék mondjuk egy 2400G esetén, vagy, ha csak egy RX550-et vennék bele...
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz stigma #51030 üzenetére
...értelek; hát fogalmazzunk úgy hogy igazàból az én gépem egy közepes gamer-nek indult - amely aztàn végül javarészt HTPC funkciókat làt el maradéktalanul az idő nagy többsègében - Nas funkcióra pedig nincs szükségem; a media playerem ellàtja ezt a feladatot a hàttérben készenléti üzemben ráadásul - hálózaton keresztül pedig bàrmelyikről bàrmelyiket làtom - tehát míg mondjuk filmezek a pc-n addig mehet a letöltés a Popcorn A500-on..!
[ Szerkesztve ]
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz stigma #50896 üzenetére
Értem a mondanivalódat - igazat is adok a leírtakra; de az a kis ár/watt többlet a mindennemű egyéb felhasznàlàsokra (pl.játék kevés kompromisszummal) is alkalmassá teszi az AMD egy jól összevàlogatott konfigot..!
Viszont az említett boxok csak mókolás - buheràlàs és egyéb vakeràlások közepette játsszák a 4k60fps-t; és így sem hibátlanul..! Az eszközkezelésről (tàvirányító hibák pl.) ill. a tàmogatàsok hiànya miatt egyre többen szabadulnak meg tőlük - épp ezt figyelem itt egy ideje..!
Szval azt gondolom ha valaki tényleg jól működő, stabil és támogatott - időtálló Média lejàtszót szeretne, jelenleg az AMD vonal a befutó..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz stigma #50859 üzenetére
MVC-t sima KODI-val nézted? Hogy érted, hogy "tökéletesen nem ment"? Mert az alap KODI-ban, ha jól tudom nincs semmiféle 3D MVC támogatás. Ahhoz max az MVC build lehet jó (márha KODI).
Az meg azért elég idegesítő lehet, hogy így vacakol a HDMI... Ideje lenne már javítani az AsRock-nak. Ha ezt így hagyják (vagy csak ennyire gagyi chip-et használtak), akkor erősen elgondolkodok, hogy a HTPC lapomat majd tőlük vegyem e...
-
zsolt501
nagyúr
válasz stigma #50814 üzenetére
Win betöltődése és bizonyos fájl és memória igényes dolgoknál bizony sokat számít a dual chennel, már a win telepítésénél is lehet érezni a különbséget, mert bizony ott elég sok a memóriában végzett munka.
[link] itt egy teszt is.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
sb
veterán
válasz stigma #50749 üzenetére
Tudok a 2200GE-ről, de az ugyanaz kb.
A cpu-gpu része ugyanúgy többszöröse mint amire szükség van... még 35W-on is, cserébe olcsóbb nem lesz és még így is viszonylag sokat fogyaszt szvsz a körítéssel együtt.
Nomeg ezt egy mostani 2200G-ből is ki lehetne csavarni TDP állítással.A HDR-ben igazad van. Viszont a G4600-ban is HD 630 van, tehát elvileg annak is tudnia kellene ez alapján a HDR-t. Az a baj, hogy nem bírja az Intel pontosan definiálni. Simán lehet, hogy itt is kiesik 1-2 típus csak elfelejtették leírni.
A G3900 vs main10 dekódolással is erre akartam célozni az előző hsz-ben. Kijött a diákon, hogy hibrid módban az összes Skylake proci tudja. Aztán a DXVA checker szerint meg nem tudja csak a 8 bitet... az U végű i5 meg a desktop i3 pedig simán tudja.
@SunMount3r
Tudom, hogy DP-n tudják a 4k60p-t, nem csak a G4600, hanem mindegyik. csak lap nincs alá érdemben...
A G4600 vs HDR-t lásd fentebb: ez egy gen 7 proci és HD 630 van benne.
Intel szerint HDR-hez gen 7-8 és HD 620 vagy jobb IGP kell. Akkor tudnia kéne...[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz stigma #50742 üzenetére
Én is 2200G felé kacsintgatok, van natív HDMI 2.0a, HDR stb. Egyelőre csak a 3D MVC támogatás nem biztos a Vega 8-ban. Csak egy jó és olcsó HDMI 2.0a-s lapot kellene kifogni hozzá. És elvileg talán a MadVR-hez is több benne a kraft, mint a többi IGP-ben, de erről még nem olvastam.
Az i3-al még mindig van egy kis lutri, mert a DP->HDMI 2.0 átalakító chipet nem minden TV szereti. 3D-re meg biztos nem jó a HDMI 2.0 kimenete. Ekkor olyan lapot kell nézni, amin van HDMI 1.4 is, de akkor az meg már macerás összekötni a TV-vel. A biztosan HDMI 2.0a-s lap továbbra is ritka.
Gemini-re nem nagyon valószínű, hogy lesz HDR support, ha csak ezért várnál.
Persze ezek csak azok amiket eddig olvastam.
Windows-on én tuti MPCHC+MadVR-t vagy DSPlayer+MadVR-t használnék. Nem tudom milyen az "alap" KODI Windows-on, de ezektől biztos el van maradva (pl. HDR még tuti nincs benne és 3D-t sem tud).
-
Patice
Topikgazda
válasz stigma #50742 üzenetére
Nagyon jó kérdés, aktuális problémára keresed (te is) a választ.
Hogy érdemes-e váltanod? Röviden - szerintem - nem. Miért? Mert még FullHD a TV-d és nem tud HDR-t, ahogy a géped sem.
Ahogy a korábbi atomok, a legújabb Gemini Lake is csak egy belépő szintű megoldása marad az Intelnek, ami a "csonkított" driver támogatásnak köszönhető. Nem akarnak maguknak házon belüli konkurenciát csinálni, mert ha már az Atom vonal is mindent tudna, akkor sokan nem vennék drágábban a Core i3-at és a többi magasabbra pozícionált procit.Az Intel IGP nemrég még nagyon jó kompromisszum volt, amíg a 4K/HDR/10bit dolog be nem jött, kb. amikor megjelentek az első UHD Blu-ray lemezek és ez után nem sokkal az elektronikus verziók is. IGP terén az Intel jelenleg egy helyben tökörészik, valószínűleg azért, mert várják az új emberektől, hogy valami újat tudjanak villantani, de közben ott van a gyártástechnológiai probléma is, ami miatt még mindig nincs 10 nm-es proci, és ezzel párhuzamosan a vezérlőhidak (lásd Z370..) is csak átszámozódnak és alig fejlődnek.
A következő Z390 idén talán már megjelenik, következő évben látjuk majd, hogy lesznek-e végre normális, natív HDMI 2.0 lapok, nem aranyárban. Én sajnos kételkedem, szerintem 1-2 generáció még, mire megint lesz valami használható IGP és ezzel együtt körítés is egy Inteles HTPC-hez. Ha ezek a procik megszületnek, akkor az új Atomok (Ice Lake, Tiger Lake?) is várhatóan újra versenyképesek lesznek HTPC vonalon.A legújabb AMD Ryzen APU-k ígéretesnek tűnnek, de én tartok attól, hogy a melegedés miatt erős hűtést fognak igényelni, amit nehéz, vagy inkább drága lesz csendesen tartani megfelelő hűtéssel, vagy házzal.
És mindeközben ott vannak az Amlogic-os boxok olyan árazással, ami sok HTPC-s embert - köztük engem is - nem tud hidegen hagyni. Nem azt mondom, hogy ez a szent grál, ennek is megvannak a hibái, ami miatt kompromisszumot kell kötnünk, de cserébe occsó...
Nagyon drága a RAM, meg úgy kb. minden most a PC-s hardver piacon, amiből építkezhetnénk. Én is szerettem volna váltani, de max. a meglévő Haswell-es asztali gépemet reszelem, hogy pár évig még elketyegjen, mert most váltani kész anyagi csőd.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
jeriko2
tag
válasz stigma #50706 üzenetére
Most építgetek otthon ki egy ilyesmi rendszert. Korábban laptop-ról ment a film, majd vettem egy androidos média lejátszót (905x), és az játszotta le pendrive-ról, majd egy külső 2,5" hdd-ról, amire a laptopról másoltam fel. Most van egy kis itx-es gépem, abban egy 3,5" HDD (a rendszer SSD-ről fut, a HDD-t leállítja ha nem kell használnia), a torrenteket automatikusan szedi fel egy könyvtárból és tölti le. A HDD meg van osztva hálózaton, a média lejátszó meg a másik szobában a TV mellett erről játssza le a filmeket. Amit még nem sikerült megcsinálni, hogy a gép WakeOnLan-al felébredjen, ha a média lejátszó filmeket keres, így ha valaki filmezni szeretne, legrosszabb esetben meg kell nyomni a gépen a bekapcsológombot.
A gép sajnos nem egy energiatakarékos gép, ezért nem megy 24 órában (bár csak 35-40W-ot eszik nagy átlagban), hosszú távon a HDD-t szeretném külön kitenni egy fileszerverre (erre egy USB 3.0-s routert néztem ki).
-
Ispy
veterán
-
lyzzard
aktív tag
válasz stigma #50700 üzenetére
És akkor egy kérdés, ami leginkább érdekel. Korábban volt egy Atom 330GC-m, ami jól ellátta a torrent és file sharing feladatokat, de nem tudott jól videót lejátszani. Utána volt egy Atom Z8700-am, ami videót is jól játszott már le, bár kicsit lassabban.
Gyakorlati tapapasztalatok miatt érdekel, hogy a videólejátszásra a fentieken túl elég nekem az A4-5000, vagy kell-e a magasabb órajelű AMD A10-4655 -
Gorneck
legenda
-
chemand
aktív tag
válasz stigma #50311 üzenetére
J4105 lap és libreelec:
Nekem sikerült működésre bírnom a lapot a Milhouse féle alpha testbuilddel (kodi 18.0).
Írtad, hogy: "Egyetlen probléma az, hogy ezt csak úgy tudod telepíteni ha a gépeden van már egy meglevő Libreelec ,a mit nem tudtam feltenni => a hivatalos genecir image (8.2.3 asszem) telepítáésnél elszáll, hogy ,,no input VGA"
Az igazság az, hogy telepítetted a Libreelec-et, csak a nem támogatott vga miatt nem töltődött be a grafikus felülete. Ilyenkor viszont már látod a hálózaton a htpc-t, libreelec néven. Ekkor meg kell keresni az update mappát és bemásolni az alpha testbuildet majd reboot. Frissíti a generic libreelecet a testbuildre és betöltődik a grafikus felület. Nálam eddig rendben működik. HD hangok mennek, UHD anyagok mennek, HDR-ről nem tudok nyilatkozni, csak FHD megjelenítőm van.
-
PistiSan
addikt
válasz stigma #50311 üzenetére
Windosból ajánlom az LTSB 1607 verziót, abban nincsenek csempék, áruház, képnézegető, videó lejátszó, egy rakat felesleges dolog eleve hiányzik belőle amit úgy is ki kapcsolnál.
Windows updatet te hogy oldottad meg? Én kikapcsoltam, de nem hiszem hogy a leg elegánsabb módon sikerült.
(A gép csak HTPC feladatot lát el, nem szeretném ki/be kapcsoláskor az Update képernyőt nézni mindig, ezért kapcsoltam ki a frissítéseket) -
SunMount3r
nagyúr
válasz stigma #50286 üzenetére
Majd én is utána számolok, de elhiszem... Mondjuk lehet még várni az árak alakulására, vagy olcsóbb lapokra is.
Akkor a szent grál továbbra sincs meg. (Az Amlogic + LE nem tud FullHD 3D-t, az SD képminősége kérdőjeles, csak lokál médiára jó, se böngésző, se stabil YouTube, meg nekem amúgy is kell a Windows flexibilitása.)
Most már a HDR-ről nem mondok le, úgy vagyok vele, ha már HTPC (és ennyit költök rá), akkor bírja akár 15 évig is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz stigma #50268 üzenetére
Itt is írják a hsz.-eknél, az alján, hogy csak a Wi-Fi-hez jó.
-
tupacamaru
veterán
válasz stigma #50230 üzenetére
Nekem meg Kodi-ban filmleállításkor, amikor frekvenciát vált akkor a HDMI portról eltünik a jel. MPC-HC val próbálva nincs ilyen gond. Ezt hogy küldjem vissza gariba?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
tupacamaru
veterán
válasz stigma #50222 üzenetére
Megpróbálom, esetleg tudnál egy linket adni hozzá?
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
tupacamaru
veterán
válasz stigma #50208 üzenetére
Nekem sem jó valami. Ha nézek egy filmet Kodi-ban, és megállítom akkor a HDMI porton eldobja a jelet. A TV kiírja hogy nincs jel, de ha kíhúzom a kábelt és visszadugom akkor megint van. Nem tudom a TeamViewer hogy működik, de ott mindig van kép.
-
BullZeye
veterán
Na a leírt problémák nekem is megvannak Lenovo T450as alaplapon, azt hittem azért, mert DisplayPort-ot használok, amit Windows 10 bugosan kezel. De ezek szerint ugyanez HDMI-vel is megvan.
Akkor viszont nincs értelme váltanom, szóval marad még ez a lap.
Kodi windows alatt meg instabil tud lenni, pl fullscreen-ablak mód váltáskor ha indulás után váltok, akkor 80%ban kicrashel miközben médiatárat frissít.
Ha TV később kapcsol be mint a HTPC, akkor hajlamos bestresszelni, és 1024x768 felbontásba vált egy pillanatra, ami annyit jelent, hogy ablak módba ugrik a kodi, és bal felső sarokba kerül összemenve.Kodiban amúgy van advanced setting, hogy teljesképernyőben induljon, de ha sosem lépsz ki kodiból, csak sleepbe dobod a HTPC-t te is, akkor nálam egy egyszerű script hozott megoldást ami wakefromsleep parancsra lefut és bugos windowed módból valós windowed módba teszi majd onnan vissza fullscreenbe.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Bird
addikt
válasz stigma #50210 üzenetére
Én is néztem, hogy per/pill csak az alzanal van.... Lehet megvárnám a B verziót a teljes értékű (méretében) Pcie miatt, aztán később opciós fejlesztés gyanánt mehetne bele egy rx550. Megnyugtató a 4k-s tapasztalat.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Bird
addikt
Köszi az eddigi tapasztalatok megosztását. Egész használhatónak tűnik, szerintem én is később berendelek egyet, ha minden klappol. Addig viszont olvasgatnám Tőled, majd milyennek találod.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
drdr
senior tag
válasz stigma #50192 üzenetére
Erre azért ne vegyél mérget. Mondjuk nem tudom milyen tápról van szó, de régebben voltak olyan tápok ami kicsi terhelés esetén el sem indultak. Jártam már úgy, hogy "fáradó" tápszűrésből adóan nem indult egyik alaplap, a másik igen... Csak ötlet, de nem zárnám ki ezt sem, amíg nem próbálom ki.
-
tupacamaru
veterán
válasz stigma #50193 üzenetére
Örülök hogy sikerült beindítani. Már én is másolom a dolgokat rá. 4k-s kijelző nélkül ki lehet próbálni hogy mit tud, vagy mindenképp kell hozzá?
-
bnorci71
addikt
válasz stigma #50193 üzenetére
ezek az Xakta esetek, az én N3150-em se indult visszaküldtem srác visszavitte ahol garis kipróbálták indul, azt mondták nem mindegy a RAM neki hogy 1,5 vagy 3V-os a specifikáció szerint mindegy neki. Visszajött a lap kipróbáltam itthon minden Rammal indult. Pedig visszaküldés előtt is próbáltam mindennel mindenhogy resetelni stb csak abból derült ki hogy elijndult és ment a lap hogy az USB-s HDD felpörgött és ment is
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
stigma
addikt
válasz stigma #50192 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget, elindult a nyavalyás.
bajom annyi most 5 percig volt elem nélkül, darabokra szétszedtem majd 1 rammal próbáltam, asztalon, pöccre ment.
Most összeépítettem, elindítottam, lássék csodát megy elsőre.
Amit nem értek hogy ugyanezt megtettem tegnap és mai nap, igaz csak 1 percre szedtem ki a BIOS elemet és akkor mozdulni sem mozdult meg.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
BullZeye
veterán
válasz stigma #50137 üzenetére
Légyszi nézz majd egy fogyasztás tesztet, ha van rá eszközöd, érdekelne, hogy használat közben hogy alakul, esetleg 4 sata miatt van e jogalaapja, hogy Synology-t "kukázzam" miatta.
Vettél hozzá tápot, vagy guberált régi atx hajtja meg?
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
tupacamaru
veterán
válasz stigma #50132 üzenetére
Nekem is ma jött meg, csodálkoztam is hogy csak két SATA portot említesz. Kábelből viszont tényleg csak kettő van. Annyi bajom van hogy a Win 10 nem látja az SSD-t amire telepíteném.
Az enyémet a posta megjáratta rendesen, mert letört róla a procihűtő.
[ Szerkesztve ]
-
-
PistiSan
addikt
válasz stigma #50088 üzenetére
Köszi, de már letettem a linuxos verzióról, most windows alatt próbálom élhető módon beállítani a dolgokat.
Asszony már közölte, hogy rakjam vissza a linuxot, mert ott a távirányító másképp működött és azt szerette.
Egyébként az általad linkelt oldal alapján állítottam be minden anno, meg amikor jött ez a hiba szépen végig próbálgattam hogy kikapcsoltam a dolgokat, újra engedélyeztem, szóval el ment vele jó sok időm mire rá szántam magam a váltásra.Pl a kikapcsoló gomb tényleg kikapcsolta linux alatt a gépet, itt csak hibernálja, már néztem a windows beállításait, és azt a gombot ő "alvás" gombnak érzékeli windows alatt. Gondolom itt meg nem lehet a távirányítóhoz kapott zárt windows drivert csesztetni, hogy esetleg mást csináljon arra a gombra.
Venni kéne valami távirányítót hozzá, de nagyon nagy a kínálat és el veszek benne.
-
PistiSan
addikt
válasz stigma #50084 üzenetére
Igazából minden ami nem SD minőségű volt, ott előjött egy egy fájl estében.
A fura pl, hogy van 5 sorozat epizód, az elsőbe lehetett tekerni, ment tökéletesen, de mondjuk a 2. résznél már voltak gondok, a leg idegesítőbb az volt amikor mondjuk a 90%-ig meg néztél valamit, majd kilépett a lejátszó a főmenübe, majd ha vissza léptem a tekerés sem ment. Persze ez csak ebben az 1 adott fájlban volt rossz mindig, illetve ha ugyan ezt a fájlt windows alól nyitottam meg (nason vannak a források) akkor onnan simán lejátszotta.Volt fájl/HDD ellenőrzés is, mindent kizártam amit tudtam. Ugyan az a fájl formátum, ugyan az a
Sima 720P, max 1080P-ig terjednek az anyagok, tehát röhögve viszi egyébként a gép. -
PistiSan
addikt
válasz stigma #50082 üzenetére
17.6-os verziót használtam, teljesen friss volt a rendszer.
Esetleg próbáld meg törölni csak a kodi-bin-t , update parancs és leszedni az új 17.6-ost, hátha jó lesz.
Ezt hogy kell kivitelezni, csak simán törlöm a könyvtárból a fájlt, és "apt-get update/upgrade" alatt észre fogja venni hogy hiányzik a fájl és pótolja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest