-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhmpista
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz Kiskopika #29133 üzenetére
Nem jön új driver és mivel maradni fognak benne hibák, azokat már sose javítják ki
"Nem jon uj driver, vagy nem is fog mukodni a 10el? Mondjuk ezt azert nem hiszem."
Menni menni fog, csak hibásan. Nekem is működik Windows 8-cal a 6 éves laptopom, csak sokszor eldobja magát vagy befagy a videódriver, mert nem bír már kezelni egyes dolgokat.
"Mit ajanlanal helyette akkor."
Igazából egy A8-7600-as Kaveri-re gondoltam
-
Celtis
veterán
válasz Kiskopika #29135 üzenetére
AM1H-ITX, AMD Athlon 5150, 2GB RAM (1660-CL9). 65W notebook kockatáp (fanless). 16GB pendrive. Openelec.
Még lesz hozzá egy apró házacska (20x20x6cm), egy DVB-S2 tuner és egy HDMI-CEC adapter.Teljesítményben nyilván nem veszi fel a versenyt a te konfigoddal, de a célnak tökéletesen megfelel.
-
Tomacko
senior tag
-
Dave™
nagyúr
válasz Kiskopika #29738 üzenetére
Ha XBMC-t használsz, akkor az Xperience1080 skin ilyesmi (illetve inkább az XBOX dashboardra hasonlít, de az hasonló). Felül vannak a kategóriák (movies, tv shows, music stb.), alatta a csempék, pl. ajánló, library, és vannak az általad konfigurálható csempék, pl. plugineket tehetsz oda, vagy sorozatokat, lejátszási listás stb. [link] Az első képen a jobb oldali 4 szabadon konfigurálható csempe.
-
Dave™
nagyúr
válasz Kiskopika #29742 üzenetére
XBMC alá van torrent kliens, bár lehet csak Openelec alatt szuperál, ezt nem tudom most pontosan, én ott használtam. Meg böngésző is, bár ez utóbbi azért nem 100-as azt hiszem, én nem használtam. Tehát ha nincsenek extra különleges igényeid, akár XBMC alól is meg lehet oldani szinte mindent.
-
hétalvó
addikt
válasz Kiskopika #30070 üzenetére
nálam ez a bevált intel hűtő és ezért kellett intel platformot vennem, más nagyon nem fért be.
ráadásul 5000ft és fixen 5V-ra kötve teljesen hangtalan.
arctic freezer 11 lpchieftec ctg-vel ment egymás mellett és egyiket se lehetett hallani
patice: nem véletlen gyártanak nagy htpc házakat is megvan a helyük, nem mindenki akar tökölni nassal... nem mindenki vesz konzolt játszani, all in gépnek is jó egy htpc, nálam még automatizálási server is lesz, ha nekifekszünk robimmal lassan. az, hogy a lin befér bedig egy ajándék, ha zenélek a 3.5-es hddk lekapcsolnak, filmnél pedig jól jön 5tb helyben.
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Ribi
nagyúr
válasz Kiskopika #30088 üzenetére
Azért több helyen is írnak rá 1150/1155/1156-ot.
Venti vezérlés is 5-12V között változtatja a feszt, vagy PWM vezérel.
Viszont te is be tudod kötni alaplapi csatlakozó helyett a tápra fix 5V-ra a ventit és akkor mindig alacsony fordulaton megy. Feltéve hogy elindul 5V-on a venti, mert van olyan ami nem. Emiatt a gépek is rendszerint max fordulattal indítják el a ventiket és veszik vissza.
Mondjuk ha az alaplapon be lehet állítani venti vezérlést, akkor általában silent módban is kb 5Von üzemel a venti baromi halkan.[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
válasz Kiskopika #30088 üzenetére
A hany fokon tartjara nem tudok mit mondani, nem merem, meg langyos se volt.
Most tettuk ossze 1150-el eppen. Ramegy biztos.
Nalam megy fel eve semmi baja.
5V -t levesszuk a tapod molex-erol egy huto atalakito kabellel. Lehet ilyet kapni is. Magamnak forrasztottam, de latod a kepen amit belinkeltem. Az optika mogott lathato.5000-ert szerintem best buy htpc-be.
Ribi:elindul 5on es hallkabb, mint silent-ben
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
RetepNyaraB
veterán
-
Patice
Topikgazda
válasz Kiskopika #30126 üzenetére
Ha pendrive-ról telepíted, akkor ne MBR partíciós sémát használj, hanem GPT-t. És így a telepítés előtt GPT-vel formázva a vinyót fogod tudni használni a teljes kapacitást!
Vagy ha van másik géped, akkor először azon csináld meg rajta a partíciókat!
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
envagyok
veterán
válasz Kiskopika #30394 üzenetére
IKEA tv-állványom van.
Alul a rekeszben az erősítő, a TV a falon.
Az állvány felső részére raknám a tabot vízszintesen egy tartóban, ami van is. A hdmi kábelt rögtön levezetem az erősítőhöz, az usb hubot pedig mellé tenném. Abba az infra vevőt, esetleg hdd-t.
Szerintem esztétikus. Egy pc-ből is lógnak mindenfelé a drótok, nem?
A WDTV-live-omba is be kell dufni a tápot, meg a hdmi kábelt, nem? Régen hdd is volt rajta kettő. Ott is voltak drótok -
devil-k
nagyúr
válasz Kiskopika #30681 üzenetére
Megkukkantom majd. Egyébként Yatse programmal lehet kelteni minden zokszó nélkül.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Kiskopika #30702 üzenetére
Most akkor két különböző dologról beszélünk.
Nem az volt az eredeti kérdésed, hogy hogyan tudod a gépet bekapcsolni billentyűzettel és/vagy egérrel?
BIOS
A Power Managemet menüben van egy ilyen lehetőség:
- Power On By Keyboard
- Power On By Mouse... viszont csak PS/2 csatlakoztatásnál áll fenn ez a lehetőség! Szívás... [link]
Másik:
Különböző programokkal fel lehet kelteni, le lehet lőni a gépet, de ezt írtad is.
- mozi bolondéria -
-
vitezlejszlo
őstag
válasz Kiskopika #30737 üzenetére
Ja a GUI is egy dolog, de van külön webes felület is hozzá a letöltő gépeden, az annyiban jobb, hogy platform független...
Le-fel töltésre nincs ötletem, nekem tolja fel is ahogy kell. Beállításaiban esetleg nézd meg, nincs-e alapból limitálva a feltültési szálak darabszáma vagy maga a sebessége.
l
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest