- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz adodaniel #26869 üzenetére
Szia!
Ilyen nálam is volt, ha jól emlékszem be is volt állítva hogy melyik az elsődleges/másodlagos, ennek ellenére ugyan ezt csinálta mint nálad.
Nvidia szintén, az elsődleges/másodlagos dolgokkal szarakodtam miután jó lett, de már nem emlékszem konkrétan. Talán kiindulópontnak ez is megteszi. Arra emlékszem hogy minden logikusan volt beállítva, mégsem adta ki a dolgot. Sok sikert! -
Tomacko
senior tag
válasz adodaniel #26869 üzenetére
Ez nekem úgy tűnik, hogy erősen nVidia probléma, én is sokszor futok bele ilyen bakiba munkahelyen. Lassan 6 éve már és mindig nVidia GPU volt az irodai gépben.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
-
törölt tag
válasz adodaniel #37299 üzenetére
Ha az integrált Kabini lapot veszed, ami egyébként kevesebbet is eszik, megfontolnám ezt a házikót:
MS-TECH MC-20-ITX 60W távirányítóval Elvben elég kell legyen hozzá, főleg ha csak egy SSD lesz benne. Patice is MS-TECH ház plusz saját táppal hasít.Tápegység:
Total 60 Watt
Standard ATX 2.03, ATX12V 2.0
Fő csatlakozók 1 x ATX (20-polig) oder
1 x ATX 2.x (24-polig)
CPU 1 x ATX12V (4-polig)
Meghajtók 1 x 5,25 Zoll
1 x Serial-ATA
Szabvány külső tápos -
törölt tag
válasz adodaniel #37304 üzenetére
Igen, ugyanonnan még. Ha a hálózati lejátszás nem megoldott, kénytelen leszel a házba rakni. Esetleg külső HDD, de nyilván kényelmetlenebb.
(#37305) devil-k
Amit linkeltem, abba csak SSD és meghajtó fér.
Egyébként Kabini helyett még megfontolnék egy Intel Braswell DC bemenetes lapot (ha megjelentek már). Bár ott HD audio Win alatt nuku, BD3D-ről elképzelésem sincs. De egy pörgős Linuxon biztos megfelelő alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz adodaniel #37307 üzenetére
Akkor keresni kell egy 2,5+3,5" férőhelyes házikót. ITX vonalon nem egyszerű. Ha olcsó kell, ronda de mégis finom, ami még lehűti a teljes rendszert merevlemezestől processzorig (elején a nagy venti átfújja a házat), akkor ajánlom a kocka Cooler Master Elite 110-et. Ha igényesebb kialakításra fáj a fogad, Streacom, Silverstone könnyen elérhető, nagyobb választékkal.
Belövés nem bonyolult. W10 felrak, Catalyst felrak, LAN driver felrak és kész vagy. Igény szerint PDVD 15 BD3D-re. Pont tegnap teszteltük ezt is azonos platformon, megy mint a karikacsapás. Kodit meg gyakorold amíg elkészül a masina.
-
Patice
Topikgazda
válasz adodaniel #37341 üzenetére
Van 60W-os táppal szerelt tesó is, akár ez is elég lehet, de a várható komponensek miatt szvsz. nem árt, ha a táp bír többet is annál, amit folyamatosan enni fog a gép. A tápnak is jobb élettartam szempontjából, ha picit túl van méretezve.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Ribi
nagyúr
válasz adodaniel #37341 üzenetére
Winyók felpörgés alatt esznek sokat. 7200-asok akár 20, de a sok táynérosok akár 25Wot is. De utána már csak 5-7W-ot. Alacsony fordulatosak meg kb. 15W körül. Noti winyók felpörgésnél max 5W, és amúgy 2-3W.
BD író talán írásnál tud sokat enni, 20W. Proci meg 15W talán. Szóval hacsak nem oldod meg, hogy egyszerre mindent maxra terhelj (vagy 3 4T-s winyó felpörgéssel együtt), akkor igen nehéz elérni 90Wot. Amúgy olyan 25-35W lesz az átlag. -
-
hunaqua
addikt
válasz adodaniel #41588 üzenetére
Ilyet tervezek én is.A lap is,ram is,tök jó!...szerintem
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
PuMbA
titán
válasz adodaniel #41686 üzenetére
Windows alatt jelenleg nincs, Linux alatt van, de nem sok embernek van olyan hangrendszere, hogy számítson.
Egyébként itt tart most a dolog, ezt írta az Intel pár napja:
"This issue and your comments have been addressed to the correspondent support/engineering team within Intel. I don't have any relevant update and cannot even promise any kind of solution at this point but we are looking into it and I will keep you updated on any progress we make."
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz adodaniel #41693 üzenetére
Win 10 van jelenleg, de már próbálkoztam Linux Mint-el is, de van 1-2 dolog amit meg kellene oldani alatta. Ha ezek rendben lennének, akkor szerintem simán alázza a Win10-t a Mint. Sokkal zártabb, ezáltal stabilabb az egész. Képben is jobbnak láttam, hangról nem tudok nyilatkozni, mert valami miatt nem tudom az 5.1-ra rábírni most, hanem mindig sztereóba küldi ki............. ettől agyf@szt kapok.
- mozi bolondéria -
-
Celtis
veterán
válasz adodaniel #41679 üzenetére
Ha már a qc5000 szóba került. Mi várható el tőle 4k téren? Próbáltam vele néhány véletlenszerűen letöltött 4k-s videót lejátszani, egyelőre fullHD-ben, de kevés sikerrel (OE6.0.1)
Tudtok esetleg ajánlani sebesség, kódolás szerint rendszerezett 4k-s video mintafájl sorozatot?
-
canniball
nagyúr
válasz adodaniel #41759 üzenetére
Itt leírtam, ha visszakeresel megtalálod milyen távirányítókról van szó.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Patice
Topikgazda
válasz adodaniel #42056 üzenetére
Lehet gyün az új stepping ezzel együtt frissített lapokkal?
Végülis, őszig még van fél évük pár lapot eladni. Akkorra jósolják a Broxtont.
-
canniball
nagyúr
-
Patice
Topikgazda
válasz adodaniel #44785 üzenetére
Win10 Media Creation Tool csinál neked telepítő pendrive-ot egyszerűen.
Így nem kell optika, de monitor + bill. + egér igen. Telepítés idejére azért csak rá tudod dugni a HTPC-re ezeket nem?
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz adodaniel #44886 üzenetére
NAS = hálózati adattároló. Dune hogy komálja ha hálózaton keresztül többen használják a beledugott lemezt? Megy közben a film, bírja egyáltalán?
Előző routeremre is lehetett USB drive-ot kötni és ő meg tudta osztani hálón. Ja, csak nem volt erős hozzá a vas, nem bírt el 1 klienst sem normálisan. Most akkor a routerem egyben nas is volt? Papíron rendelkezett ilyen funkcióval, de a valóságban alkalmatlan a feladatra.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz adodaniel #44888 üzenetére
Nem értem mit akarsz kihozni. Nem olyan nehéz a kategóriákat elkülöníteni szerintem. Pl. a NAS-hoz nem kell megjelenítő sem, csak egy UTP kábel és tápkábel... stb. Na, de nem offolom tovább a csoportot.
Válasszuk el a NAS-t, a HTPC-t és a "sima" PC-t egymástól.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Patice
Topikgazda
válasz adodaniel #44883 üzenetére
Volt Dune HD-TV301-em, amibe lehetett rakni 2,5-es HDD-t. Ez még a NAS beszerzése előtt volt. Raktam is bele. Aztán kipróbáltam, hogy mennyivel tudok rá adatot másolni (max. 11-12 MB/s) - nekem ez lassú volt, használhatatlan erre a célra NEKEM. Aztán egyszer kipróbáltam hogy tud letölteni, k**a lassan számomra - szintén csak egy fícsör, amivel el lehet adni jobban.
Aztán megoldottam USB3-as HDD dokkolóval a filmek másolását és így raktam bele a Dune-be. Mivel állandóan benne volt, mindig pörgött az 5400-as HDD eléggé melegítette a gépet mert eléggé tré a szellőzése és random fagyásokat okozott a Dune-n. Miután nem raktam bele a HDD-t (ekkor már megvolt a NAS) ezek a random fagyások megszűntek. Megint egy tök felesleges dolog a MP-ben.
Szvsz. adattárolás jelenleg nagy HDD-ken ajánlott, ezeknek viszont KELL az aktív hűtés, ami mindig valamennyi zajjal fog járni. A NAS erre tökéletes, mert ezt erre találták ki.
A routeremet is csak arra használom, ami a fő célja. Ossza a netet és legyen DHPC szerver. Ezt csinálja úgy is a legjobban. Torrentre, médiaszervernek is használhatnám, de minek, ha van mellette egy erősebb procis NAS.
De a NAS is be van korlátozva, hogy ne ölje meg a letöltés. Állandóan megy így bőven van ideje mindent letölteni és visszatölteni is. Egyszer beállítottam és azóta töretlenül és stabilan teszi a dolgát, immáron 4 éve.
Mióta megvan a NAS nem teszek HDD-t a gépeimbe, csak külső dokkolóba rakom őket, OP rendszer(ek) SSD-n vannak. Így van aktív pörgő lemezes rendszer központi eléréssel, és van off-line backup.
A két lemezes NAS lassan szűkös lett, mert nem akartam 4-5-6-8-10 TB-os HDD-t venni, mert már lett/van otthon jó pár 2-3 TB HDD, így inkább építeni kezdtem egy többlemezes PC-t szervernek. Jelenleg azon agyalok, hogy hogyan tudnám megcsinálni azt, hogy a HTPC-be ne kelljen SSD-t se rakni, hanem közvetlenül a szerverről töltse be a memóriájába a gép az egész OP rendszert bootoláskor (PXE boot).
Mert így csak annyi lenne a dolgom, hogy ha ki akarok próbálni egy újabb rendszert, akkor csak ki tudjam választani a listából melyiket akarom indítani és ne kelljen nagyobb SSD-t sem vennem, mert a 64GB-ost kezdem kinőni (jelenleg 3 rendszer van rajta).Olyan mértékű a fejlődés audio- és video lejátszói fronton, hogy a gyári MP-ek szerintem a fasorban sincsenek már. Vagy ha lépést akarnak/tudnak is tartani, akkor ugyan azt a szoftvert fogják rárakni, amit PC-n használnak az emberek (Kodi, androidos Kodi boxok), mert a szoftverezésre nincs idejük és pénzük, ezért egy meglévő rendszert fognak használni.
A hardver és szoftver fejlesztés is szétvált már. Régen egy cég próbálta meg egymaga ezt megcsinálni, ma már kb. lehetetlen. És ez talán jobb is, mert mindenki azt csinálja amihez ért. Egyik célgépet épít, másik célszoftvert ír hozzá. --> Ez a jövő...
SZVSZ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest