-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacekLFS
tag
válasz Celtis #40037 üzenetére
Ha a tv média playerevel játszok le filmet akkor ki küldi optikan Ddt és Dts-t is így emiatt reménykedtem abban hogy ez megoldhato. Meg próbálom akkor erositorol tvre hdmi - n keresztül.
A másik hogy a kép nagyon fakó kodin belül. Valahol valahogy lehet ezen változtatni?
Ha már kaptál egy privát üzenetet, illik rá válaszolni, pénzbe az még nem kerül!(inteligencia viszont szükséges hozzá)
-
Probert75
addikt
válasz canniball #40050 üzenetére
Ebbe a házba nem fér el egy normál táp. Ráadásul Debrecenben, ahol szoktam vásárolni nem nagyon van elfogadható árú passzív táp. Ezért kellett a külső tápos.
Olyan gép van a tv alatt, ami rá van kötve HDMI-vel és optikaival meg az erősítőre, csak az relatíve hangos egy nulla ventilátoros cucchoz képest. És ez is átépített gép.
Nem leltem építős topikot, ami aktív is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-
Probert75
addikt
válasz canniball #40053 üzenetére
A DVD ház adott, már meg van és ki is van belezve. Nagyon jó mert alumínium az eleje és szögeletes. Az alja pedig teljesen sík. Egy minimal design-ban gondolkodom úgy, hogy egy tök sima alulapot ráragasztok az elejére. Csak a bekapcsoló gomb marad, amire már rá is alakítottam egy régi PC házam bekapcs gombját. Valamit a power lednek fogok fúrni egy kicsi lyukat, hogy azért lássam, ha be van kapcsolva.
A mostani az soká fog kiürülni, hiszen még egy éves alig múlt, hogy összeraktam.
-
Probert75
addikt
válasz canniball #40055 üzenetére
Szoktam nagy ritkán PC-n játszani, így az Asrock alaplap annak gyenge. A nagy PC-ben Sapphire HD7770 van játszani. Ezért is akarok egy néma gépet, mert ezen is dolgozik a venti.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz jacekLFS #40051 üzenetére
Alapvetően annyi a beállítás a Kodiban, hogy a hangkimenetnél kiválasztod a passtrough-t és a kívánt formátumokat kipipálod (Dolby digital, DTS). Ha pedig szürkés a kép, akkor a rendszerbeállítások/videó kimenetnél ki kell venni a szűkített színtér mellől a pipát.
Windows vagy Linux? Mert ha windows, akkor abban lesz a hiba szerintem. Nekem pl egyáltalán nincs hang windows alatt, de nem kaptam segítséget, még ötletet sem.[ Szerkesztve ]
-
Oszilaci
senior tag
nincs valaki aki advencedMCEMapper-el megcsinálta a táv gombkiosztását és esetleg megosztaná velem?
-
hati
addikt
Egy kis (ön) reklám.
Megjelent a MediaPortal 1.13.
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Mpchc beállításhoz kellene egy kis segítség.
Filmnézés közben olyan mintha szaggatna a kép,nem mindig vehető észre,de engem zavar. Akkor vehető észre a jelenség mikor lassan közelít a kamera valami álló,vagy lassan mozgó dologhoz.
Valakinek volt már hasonló broblémája? Mit tudnák tenni a kiküszöbölésére? -
Kiskopika
senior tag
Sikerült beszereznem egy Harmony One távkapcsot, ami egyszerűen zseniális máris imádom és nem értem hogy éltem eddig nélküle.
Szeretném a htpc-ét is irányítani vele, de sajnos nem megy. Egy usb infra vevőt használnék ehhez, aminek a távirányítója az egeret, és a billentyűzetet is irányítaná.
De sajnos nem ismeri fel a gép az infra vevőt, az eszközkezelőben 43as hibával leállítja. Alaplapom GB-B85N.
Más gépen hibátlanul megy, és a Harmony is kezeli. -
stigma
addikt
válasz zserrbo #40062 üzenetére
Ha jól tudom igen. Én Emby servert feltettem ami tökjó volt csak épp az Emby Kliens volt egy rakás kaki sajnos. Viszont Youtube-on van egy video aminek segítségével Kodi-ba Addon segítségével lehet szinkronizálni.
Ha újra a gép elé enne a fene akkor majd kipróbálom, mert már jó lenne véglegesíteni a HTPC-s projektet.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Probert75
addikt
Megoldódni látszik a PCI-E 1x hangkártya fektetése a lapos DVD házba. Ezt találtam a jófogáson és a srác utánvéttel is postázza, ha működik a dolog. Szerintetek megoldható vele? Nem zavar be hogy USB kábelen viszi át a jeleket és bekavarhat, ha nem PCI-E 16x ketyerét dugok bele, vagy az nem számít? Mennyit fogyaszt egy ilyen hangkártya, mert ez menne bele?
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok!
Multifunkciós HTPC-t szeretnék összedobni az alábbiakból:
- Asrock QC5000-ITX/PH lap
- 8 GB DDR3 RAM
- OS-nek 120 GB-os laptop vinyó vagy USB3-as pendrive (ez még nincs eldöntve)
- 1-2 db 500/1000 GB-os WD vinyó
- 450W-os Chieftec belső táp (12 cm ventivel) pont az APU bordája fölöttA noti vinyó és a táp már megvan itthon, ezért jó volna, ha ezeket is tudnám hasznosítani.
A gép NAS-ként és otthoni fejlesztői szerverként is funkcionálna majd (Apache, PHP, MySQL, MongoDB, Redmine, mindez (L)Ubuntu alapokon). Mivel azonban utóbbi szolgáltatásokat max. 1-2 felhasználó fogja használni egyszerre, a szerveres erőforrásigény kevésbé számítana, mint a HTPC-s szolgáltatások és esetleg a fogyasztás (bár tudom, hogy a 450W-os táp hatásfoka erre nem lesz jó hatással). Szándékaim szerint nem is menne állandóan, csak amikor szükség van rá, ezért jó volna, ha fel tudnám ébreszteni LAN-ról vagy egyéb távoli módszerrel.
Van esetleg aki hasonló célra, hasonló konfigurációban használja ezt a lapot, és mérte már a fogyasztását? Ha jól olvastam, akkor Janaboy már írt ilyen adatot, de neki külső tápja van. Valaki, aki szintén belső táppal használja? Beleférhetek majd ~30 wattba és fel tudom ezt ébreszteni valamilyen távoli módszerrel?
A gép mellett megy egy állandóan működő Intel Atom-os netbook, ami fogadhat távoli kéréseket és továbbítani tudná azt ébresztési triggerként az Asrock felé.
Köszi szépen.
-
-
stigma
addikt
válasz Armatura #40066 üzenetére
Hát ha jól tudom tulajdonképpen igen.
Hivatalos oldala, bővebb infó. Maga a server amit felteszel olyan mint a plex, weben össze tutod kattingatni a fontosabb dolgokat. Klien programja viszont nálam elég gagyin mutatott szóval majd pár nap múlva kipróbálom.
Telefonos App-ja segítségével le tudod simán játszani akár telón,tableten is, illetve bármilyen olyan eszközön aminek megadod a netes vagy hálózati elérési útját.Tesztelni még nem igazán teszteltem hogy mit tud, transcoding van benne , aminek segítségével egy nagyobb, minőségibb filmet (1080p) le tud butítani 720p-re ha mondjuk olyan eszközön nézek, melynek max felbontása ekkora.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
br0by
csendes tag
Sziasztok, Frissített a rendszerem Ubuntun, Kodi 17-re, vissza tudom állítani valahogy 16-ra?
-
havri1
félisten
Helló!
Frissítettem a gépet win 8.1-ről 10-re. Működik, viszont érdekes probléma van vele azóta.
A gép nem csak filmnézésre van, szoktam netezni is rajta (tv-n keresztül).
Távirányítóval indítom a KODI-t, de minden indításnál a tálca látszódik. Ilyenkor oda kell menni, egérrel bele kell kattintani, és ekkor a KODI lesz az "aktív", eltűnik a tálca..
Ha pl egy böngésző, vagy valami meg van nyitva, akkor a KODI-t háttérben indítja, nem is látszik, csak a tálcán az ikonka..
Mit tudok tenni? Kerestem, de ilyen problémával nem találkoztam itt.havri
-
róland
veterán
Hali!
Valaki otthon van Kodi add-on készítésben? Jó lenne egy AccuWeather-re épülő időjárás kiegészítő! (Én viszont nem vagyok járatos a programozás rejtelmeiben.)
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Sly189
senior tag
Sziasztok!
A következőkben kérnék segítséget tőletek.
Adott egy ilyen laptop:
Intel i5 2520m 2,5GHz
4GB RAM
nVidia GeForce GT 520M és az integrált Intel HD Graphics 3000+ megjelenítőm: Samsung F6300 40"
A média tartalmakat jelenleg MPC - HC nevü alkalmazással játszom le.
Melyik videókártyát használa a program alapból? Blu-ray lemezeket játszanék le. (vagy nagyobb .mkv-kat. )
Melyik alkalmazás tudná maximálisan kihasználni és szépen lejátszani a tartalmakat a fent említett gépen?
Egyáltalán használni fogja a lejátszáshoz az nVidia GeForce GT 520M nevű kártyát?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok!
Bár a konkrét kérdésnek a HTPC témához csak érintőlegesen van köze - az lenne belőle ha menne - viszont ilyen vasat valószínűleg páran használtok/használtatok itt, úgyhogy talán tudtok rá válaszolni: AMD E350-es platformon lehetséges egyszerre használni az integrált GPU-t és egy PCIe slotba rakott plussz vidkártyát? A konkrét lap egy Sapphire Pure Fusion Mini, és ahogy berakom a plussz kártyát, az integrált megszűnik létezni... Még az lspci sem látja ubuntu alatt, és a BIOS-ban sem találtam olyan beállítást ami ezt befolyásolhatná - a BIOS lehet buta, vagy maga a platform zárja ki hogy egyszerre menjenek?
Üdv,
Péter -
Pityu89
senior tag
válasz Totheground #39635 üzenetére
Sikerült legyalulni? Egyik témánál nekem is ezt csinálja, rohadt idegesítő
-
zsozso1
tag
Sziasztok!
Frissítettem a win 8.1-et win 10-re és a Kodi DSplayer nem látja az smb hálózatot. Amikor a videó hozzáadása menü pont alatt be akarom tallózni a szerveren (HP microserver win7) lévő mappákat, nem látja a szervert.
Egyébként a hálózat működik, minden gép látja egymást, mpc.hc-val le tudom játszani a filmeket a szerverről. Esetleg a szerveren lévő win7 okozhatja a problémát? Valaki találkozott már ilyen problémával? A válaszokat előre is köszönöm! -
Armatura
tag
válasz stigma #40067 üzenetére
Köszönöm a választ.
Kipróbáltam és saját hálóról,wifin be is adja a dolgokat.Ám pl,telefonon adatforgalommal már nem engedi,nem találja.
Kiváncsian várom a tapasztalataid.Péter odaszól Jézusnak: - Pszt, Júdás kérdezi, tudsz csinálni lisztből kokaint?----Képeim: https://www.flickr.com/photos/142115553@N07/
-
fpeter84
senior tag
válasz Balerik #40082 üzenetére
Normál esetben nem így szoktak működni az alaplapok - simán működhetne egymás mellett az integrált meg a PCIe kártya - feltéve hogy ennél a tesco gazdaságos platformnál pl nem osztottak e a PCIe sávok és kapcsolja a BIOS vagy ide, vagy oda - azért kérdezem hogy valakinél működik e E350 platformon ilyesmi, vagy maga ez a SoC ennyit tud / ostoba BIOS-t kapott az enyém?...
Valaki használ itt Kodi/XBMC/bármilyen HTPC rendszer alatt Ubuntu Multiseat-et vagy hasonlót? Ezt szeretném kipróbálni, és ennek minimum feltétele hogy több videókártya legyen a rendszerben - a dualhead sajnos nem elegendő neki... Értelmezésem szerint működnie kellene rendesen minden hardveres gyorsításnak így is - ami menne mezei 1 vidkártyás felállásban, adott driverekkel - érdekelnének a tapasztalatok...
-
lacima
tag
Sziasztok!
HTPC-nek egy Asus H81T lapot használok jelenleg I3-4330-al és egy 19V-os DELL táppal. Milyen irányba lehetne feljebb lépni ettől? Olvasgattam itt, hogy az AMD platformon jobb lehet a hang és a kép csak nem találok megfelelő alaplapot (jó lenne msata/m.2 sata port). Egy Pioneer DVD lejátszó házába szeretném beköltöztetni a leendő htpc-t vagy ezt a kis Asust ha szerintetek megfelelő. Ja a projektor egy Epson 9100W.
Laci
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok én Norbi vagyok és van egy JBL BALBOA 7.0-ás szettem és ahhoz szeretnék egy subwoofert , mert az sajnos nincs. Ti milyet ajánlanátok ? Segítségeteket előre is köszönöm.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Oszilaci
senior tag
válasz csibuka85 #40091 üzenetére
ez nem éppen a HTPC-be való kérdés.Inkább itt tedd fel a kérdést
-
Royce90
csendes tag
Sziasztok! radi8tor1 irányított ide.
Egy ideje piszkálja a fantáziám a következő dolog: van egy T-Home Set Top Box-om, és egy HDMI és USB bemenettel rendelkező buta TV-m. Hogyan tudnék PC-ről (akár hálózati meghajtóról), vagy pedig később egy NAS-ról videót átlőni a TV-re helyi hálón keresztül? Az egész sztorit HTPC nélkül szeretném megvalósítani. Merre induljak el? Úgy látom, hogy a T-Home-os STB-on csak képek és zene megosztására van lehetőség, és a rajta levő USB port szintén felejtős. A TV hálózatra erőltetése lenne a megoldás (pl TV Dongle)? Gondolom nem én vagyok az egyetlen hasonló problémával.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Üdv.
Kodisokhoz lenne kérdésem:
Bd 50 filmek esetén ti nem tapasztaltatok olyat, hogy egy idő után elkezd csúszni a hang és a kép is meggyorsul? Csak úgy jön helyre, ha vissza tekerek egy picit. Sokszor eljátssza, de csak bd 50 filmek esetén. Sima 1080p esetén jó. Gigabites hálózaton keresztül nézem a filmeket.
MXIII-G készülék hálózaton keresztül.
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Lack999
tag
Sziasztok! Sikerült összeállítanom egy htpc-t az alábbi alkatrészekből:
LC power Lc1350 mi ház, paneltáppal és adapterrel
Asrock N3150 ITX alaplap
2x2 GB DDR3 SODIMM (az alaplap támogatási listájának megfelelően)
2TB 2,5" Samsung Spinpoint hdd
Samsung slim bluray
Win 7 home premium x64minden szép és jó, csak egy baj van, windows asztalon, vagy böngészőben (még csak nem is különösebb terhelés alatt) szabálytalan időközönként egyszínű képet dob be a rendszer, (éppen amilyen színből legtöbb volt a képernyőn) és eltünteti a start menüt mindent, csak egy egyszínű képet merevít ki, (de nem fagy le). Próbáltam másik TV-n ott is ugyanez, másik hdmi kábellel szintén, csak az újraindítás segít próbálok drivereket frissíteni, memóriákat csereberélni, de nem tudom mi lehet. Érdekes módon filmlejátszás közben még nem jelentkezett a hiba. Valakinek ötlet?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Android játékok topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Külpolitika
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest