Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsozso1
tag
Sziasztok!
Az 5700XT hdmi kimenet közvetlen megy az Epson 9300-ra, a DP kimenet megy a procira (csak hang), a lejátszás MPC-BE, MadVR.
A 2160p felbontásra állítva a rendszert (film lejátszásnál 2160 és 1080 is) átmegy az rgb444. Viszont ha 1080-ra állítom a rendszert akkor átvált komponens 422-re és nem tudok rgb444 állítani. Ennek így kell működni? Ha a 2160 rgb444 átmegy, akkor a 1080p miért nem hiszen az kevesebb adat? Mit rontok el? -
zsozso1
tag
válasz bajnokpityu #46056 üzenetére
Én a UMIK-1-et használom, van hozzá 90° .cal fájl, meg egy sima. Az xmc-hez is ezt használom, szerintem pontosabb eredményt lehet vele elérni mint amit adnak hozzá, bár az sem rossz. Mozgatni nem szoktam, merőlegesen a mennyezet felé néz.
-
zsozso1
tag
válasz robi222 #46044 üzenetére
Legutolsó REW feltelepít, ASIO4ALL feltelepít, Win 5.1 és 24/48 beállít. HDMI összeköt a procival (amit direct-be állítunk). Progi indít (persze nem árt ha van egy kalibrált mikrofon .cal fájllal) Bal oldalon átállítjuk a Java ASIO4ALL, beállítjuk hogy melyik hangszórót akarjuk mérni és kész.
A stílusért elnézést de nagyon sietnem kell. -
-
zsozso1
tag
válasz #75912448 #42029 üzenetére
Az nem volt bekapcsolva, viszont a Kodi/beállítások /zene/lejátszás/következő zene automatikus lejátszása igen és ez volt a ludas. Köszönöm a segítséget.
Ha már itt vagyok, vezeték nélküli biil. kell beszereznem mert a mostani ( Hama "golyós") tönkre ment. Van e valami jól használható, nem túl nagy bill. ami htpc-re tökéletes? -
zsozso1
tag
Megpróbálom itt is, hátha tud valaki megoldást.
Kodiban meghívtam külső lejátszóként az MPC-BE-t és az a gondom hogy a "Koncertek" közül elindítok egyet akkor egymás után indul a többi is, amíg le nem játszotta az összeset. Ha kilépek a lejátszóból, azonnal indul a következő és csak úgy tudom megállítani a folyamatot, ha a feladatkezelőben bezárom a kodit. A belső lejátszóval semmi gond, ha megállítom a lejátszást szépen visszalép a menübe. Ha valaki tud rá megoldást kérem jelezze, mert én már tanácstalan vagyok. Köszi előre is. -
zsozso1
tag
Sziasztok!
Frissítettem a win 8.1-et win 10-re és a Kodi DSplayer nem látja az smb hálózatot. Amikor a videó hozzáadása menü pont alatt be akarom tallózni a szerveren (HP microserver win7) lévő mappákat, nem látja a szervert.
Egyébként a hálózat működik, minden gép látja egymást, mpc.hc-val le tudom játszani a filmeket a szerverről. Esetleg a szerveren lévő win7 okozhatja a problémát? Valaki találkozott már ilyen problémával? A válaszokat előre is köszönöm! -
zsozso1
tag
Sziasztok! Olyan gondom van a Kodival hogy állandóan ezt a hibaüzenetet kapom: "unable to build menu".
Tudja valaki hogy miért és hogy mit kell beállítanom hogy megszűnjön? Elég idegesítő ez a felugró ablak. Előre is köszönöm a segítséget. -
zsozso1
tag
válasz Warter #28473 üzenetére
Én úgy szoktam csinálni hogy megkerestetem a TMDb-vel aztán az infókat export a mappákba. Ezután állítom át a klipekre a keresőt és nem frissítem az infókat. Azután már csak egy új tartalom keresés kell aztán már kész is. Ja még azt elfelejtettem hogy a koncertek külön mappában legyen.
-
zsozso1
tag
válasz canniball #28111 üzenetére
Aki nem akar két progit használni filmre és zenére, annak érdemes kipróbálni a Jrivert. Mostanában a filmekre is befogtam és teljesen rendben van képileg. Nagyon részletesen paraméterezhető (lavfilters, madvr, frekiváltás, külső lejátszó, stb.) gyakorlatilag mindent tud. Nálam a szerveren fut (szerverként) és a kliensgépekről lejátszható minden.
Nem ingyenes de szerintem megér 50$ és nem kell több progit telepíteni a htpc-re. -
zsozso1
tag
válasz canniball #27827 üzenetére
Nálam is ugyan ez a gond csak én Gotham-et használok. Pár hete rákérdeztem itt és azt a választ kaptam hogy hálózat probléma. Ezek szerint nem mert saját vinyóról is csinálja. Én ezt nem tudtam kipróbálni mert nincs a HTPC-ben. Nem jöttem rá mi a gond úgy hogy maradtam az MPC-BE külső lejátszóként és semmi gondom nincs ráadásul még a kép is jobb.
Ha esetleg meg találod a hibát oszd meg velünk mert nagyon kíváncsi vagyok rá. -
zsozso1
tag
válasz bajnokpityu #27127 üzenetére
Csak xbmc-vel mással pedig jó? Hát nem tudom még játszok vele aztán ha nem akarja akkor marad a külső lejátszó mint ahogy eddig.
-
zsozso1
tag
Én is kipróbáltam a Gotham bétát vetítőn és azt kell mondjam hogy nagyon jó lett a képe. Viszont ami zavar az az hogy egy film alatt többször megáll és "előtölt". Esetleg erre tud valaki megoldást? A hálózat rendben van, legalábbis másik lejátszóknál semmi akadás nincs.
-
zsozso1
tag
Arra gondoltam megérett a htpc-m "belseje" a cserére és elkezdtem kutakodni, olvasgatni mire is kellene váltanom. Mivel régóta nem követem a változásokat sok száz hozzászólást vissza olvastam de csak még jobban össze zavart, ezért inkább kérdezek. Tehát amit cserélni szeretnék az a lap, proci, memória, ami marad az a Chieftec ház, ssd. Amire használom, NAS-ról FHD film (xbmc, külső mpc-hc, madVR) és zene (flac, akár 24/192-ig, sacd iso, BD audio). Szóval erre keresek egy jó kis konfigot a fogyasztás nem zavar de azért ne legyen 300W viszont a zaj igen tehát a lehető legcsendesebb legyen. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
zsozso1
tag
válasz Enszuke #17497 üzenetére
Rendben köszönöm. Én csakis a zaj és hő szempontjából gondoltam a Pico vagy paneltápra. Csak film és zene megy a gépről és zenénél azért sokat számít a zaj. Akkor valami jobb tápot kell néznem ami nem lesz olcsó gondolom (esetleg valami ajánlat?) vagy venti csere egy nagyon halkra.
-
zsozso1
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen konfigom: Chiftec HT-01SL, Alaplap:XFX Geforce 9300/n-Force 730i-LGA775mATX, Proci:Intel E8200, HDD:Samu750GB , 2x1GB Kingmax, ATI HD6450(passzív). Mivel a táp venti mostanában xarakodik, arra gondoltam hogy lecserélem egy Pico PSU-ra. Elég lenne egy 90W-os vagy nagyobb kellene? Nagy valószínűséggel a konfig is cserélve lesz (de csak később) egy Asrock lap - A6 5400 - SSD. Erre már gondolom elég a 90W-os de ha jó lenne a régihez is akkor előbb azt cserélném.[ Szerkesztve ]
-
zsozso1
tag
Hm, értem. Ettől függetlenül még mindig azt mondom hogy a PC bemenet választásnál sem szabadna ilyen látványosan ezt produkálnia, hiszen ezek szerint ezt pont azért találták ki hogy a legjobb, "belenyúlás mentes" képet adja.
Egyébként a Samun ez úgy működik hogy van egy HDMI-DVI nevű bemenet, elvileg ez lenne a PC bemenet, de bármelyik bemenetet át lehet nevezni PC-re és kész. Kipróbáltam és mindegyik bemeneten ugyan azt a képet produkálja (minden ketyere kikapcsolva), bármilyen legyen is a frissítés.
Én azért a helyedben (ha van rá lehetőség) kipróbálnám egy másik tv-vel (esetleg egy másik kábellel ) mert ez így nem kóser.
(Találkoztam már olyan kábellel ami csak 60Hz-en volt képes normálisan működni a többin nem volt meggyőző)[ Szerkesztve ]
-
zsozso1
tag
Hú, itt valami nagyon nem jó!!! Ilyet nem nagyon kellene csinálnia a tv-nek ha frekit váltasz. Én most kipróbáltam (60Hz, 50Hz, 25Hz, 24Hz, 23Hz) és teljesen egyforma a kép (Samu 46 C8000) minden hülyeség kikapcsolva, sőt megnéztem a vetítőn is (Mitsubishi HC4000) és ott is ezt tapasztaltam. Nézz körül a tv menüben hátha valami el van állítva. Arra már nem is merek gondolni hogy filmeknél is így viselkedik az LG, vagy azokat is 60Hz-en nézed? Biztos hogy a megjelenítőnél nem stimmel valami. El hiszem hogy így nem tetszik a 24Hz-es megjelenítés, de hidd el ennek nem így kellene kinéznie.
Még egy mondat a kábel témához. Lehet hogy 117cm-en nem jön ki annyira (bár én azt is bőven észre veszem), de 238cm-en már zongorázni lehet a különbséget. -
zsozso1
tag
Használd a Copy/Paste funkciókat. Amikor megbyitod a progit és kiválasztod a vetítőt, látni fogod hogy milyen adatokat küld a windowsnak. Ha kiválasztasz mondjuk egyet és az edit fülre kattintasz akkor látod a részletes adatokat és itt copy, utána amikor hozzá akarod adni az újat akkor paste és bemásolja az adatokat és ekkor már csak a frekit kell átírni és kész is vagy. Természetesen csak olyat szabad beírni amit biztosan tud a vetítő, különben nem lesz jó. A használatiban biztos le van írva hogy milyen felbontás mellett milyen frekin működik és azt hiszem az sem mindegy melyik bemenetet használod.
-
zsozso1
tag
Nálam 3 felbontás szerepelt. Az edit-re kattintva látni fogod hogy valóban mennyi az annyi. Nálam pl. a 60hz az 60.98....... volt. ÉN töröltem mindet és hozzá adtam a 23.976, 25, 29, 60. Ja, talán még egy fontos dolog, én nem az újabb MPC-HC-t használom hanem egy régebbit aminek teljesen más a teljes képernyős része (1.5.3.3739 XvidVideo.Ru le tudod tölteni). Talán még ezt próbáld meg aztán ha így sem jó akkor nincs több ötletem.
-
zsozso1
tag
Nálam megoldódott minden probléma az akadásokkal kapcsolatban. Az EDID adatokkal volt a gond (ahogy azt már régóta sejtettem). Találtam egy progit amivel egyszerűen át lehet írni őket és láss csodát minden tökéletesen működik. Minden frekire átvált a kijelző és teljesen sima akadásmentes a lejátszás.
Még annyit csináltam hogy felraktam a 12.7 beta drivert és így minden gond kipipálva.
Még annyit kell csinálni a lejátszás elején való akadással (mert az nálam is van) hogy az MPC-HC-ban nyomok egy options-t (o betű) és egy entert és azonnal megszűnik az akadás és utána már tökéletes. -
zsozso1
tag
Milyen erősítőt használsz és kipróbáltad e direktbe a kötni a kijelzőbe? Felismeri a pc az erősítőt mint kijelzőt? Az a bizonyos passtrugh nem biztos hogy átengedi a jelet bele nyúlás nélkül, ill. az EDID adatok is megtréfálhatják a pc-t. Nálam pl. sokkal több felbontást enged beállítani direktben, mint a procin keresztül.
-
zsozso1
tag
válasz Tomix24 #13842 üzenetére
Szerintem ez nagyban függ attól is hogy ki mennyire érzékeny rá. Én azokra a "mikro akadásokat" is észre veszem (sajnos) amiket más nem lát. Kár hogy az XBMC-ben nem lehet megnézni, hány kockát dob el (vagy nem) és akkor kiderülne a turpisság.
Mindig a legjobbat próbálom kihozni a rendszerből és eddig az MPC-HC, madVR páros volt a nyerő és még az XBMC-be is használható. -
zsozso1
tag
Tulajdonképpen semmi extra. Én a LAVfilters-t használom a beépített szűrők helyett helyett. A lejátszóban a forrás és dekódoló szűrők elől pipa kivesz, aztán a külső szűrőknél hozzáadni a LAV splittert, LAV video, LAV audot és használat pöttyöz.
Ami még sokat dob a képen az a madVR, ugyanis én ezt a renderet használom az EVR helyett. -
zsozso1
tag
Még nem próbáltam másik lejátszóval de elvileg működnie kell.
Ha port.hu scarpert használsz akkor próbáld meg a kézi keresést és pontos magyar címet adj meg (néha egész furcsán kell beírni), vagy válts másik scarperre legfeljebb nem lesz magyar a leírás.
Az automatikus indulást nem sikerült megoldanom de majd még próbálkozom. -
zsozso1
tag
Rendben akkor bemásolom ide és akkor kéznél lesz.
<playercorefactory>
<players>
<player name="Universal_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\Media Player Classic - Home Cinema\mpc-hc.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen</args>
<hidexbmc>true</hidexbmc>
<hideconsole>true</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend"><!-- Universal Player -->
<rule filename="*.*" player="Universal_Player"/></rules>
</playercorefactory>Na tehát ezzel a tartalommal kell csinálni egy playerfactory.xml fájlt, és bemásolni a c:\Users\......\AppData\Roaming\XBMC\userdata mappába és kész.
Természetesen a fájlban lévő útvonalat, az exe fájl helyét mindenki ellenőrizze és ha kell írja át. Használja mindenki egészséggel!! -
zsozso1
tag
Egyértelműen!!! Még alap beállításokkal is és akkor nem kell olyan nagyon komoly hardver. Színhűség, színhőmérséklet, a helyes gamma beállítás a jó fekete eléréséhez, ezek mind sokat dobnak a képen. Sokkal természetesebb (legjobban a bőrszínen látszik), élethűbb képet ad, van tónusa, mélysége a képnek, jobban hasonlít arra, mint mikor kinézünk az ablakon, mert hát végül is ez lenne a cél.
Persze ez saját vélemény, egy próbát megér aztán ha nem jön be sem történt tragédia. -
zsozso1
tag
Én is próbáltam a TMT5-öt (a legújabbat még nem) de nem váltott frekit, a skálázás nagyon gyenge, az nVidia.t meg egyáltalán nem akarta (nagyon gyatra kép).
Szinte biztos hogy a legjobb képi világot a madVR renderer adja csak az a fránya DXVA.......
Az XBMC hangra tényleg jó de a képe gyenge (madVR után). Kár hogy nem lehet paraméterezni a belső lejátszót, mint pl. a Media Portal-ban. -
-
zsozso1
tag
Most egy GT520-at használok, előtte HD6450 volt és minden ki volt kapcsolva de nem volt jó. Képpel is hanggal is voltak gondok nem kicsik.
Nem mondom a GT520-al tökéletes (talán olyan megoldás nincs is) de sokkal jobb, úgy hogy ennél maradtam.
Úgy vettem észre valamiben mindig kompromisszumot kell kötni csak az nem mindegy miben és mekkorát, persze ezt mindenki eldönti maga hogy neki mi a legjobb. -
zsozso1
tag
Front end -nek XBMC és ebben megoldható hogy mindent egy külső player játszon le jelen esetben az MPC-HC de lehet akár a TMT vagy PDVD, vagy bármi más.
Távirányítónak én egy compact méretű bill. használok de szerintem az XBMC, MPC-HC-t nagyon sok mindennel lehet irányítani, bár ebben nem vagyok otthon de talán valaki többet tud mondani ezzel kapcsolatban. -
zsozso1
tag
Én eddig a legjobb képet (106") az MPC-HC+madVR+LAVfilter trióval értem el. Viszont van egy egy hátránya hogy a madVR nem tudja a hardveres gyorsítást tehát prociból kell megoldani. Ezen kívül minden téren (képminőség, frekiváltás, színhűség, stb.) felül múlja a vetélytársakat. Lehet hogy ez monitoron vagy nagyobb tv-n nem jön elő annyira de vetítőn 3m-en már durván jelentkezik a különbség a sokkal természetesebb kép javára.
-
zsozso1
tag
válasz #03969024 #13603 üzenetére
Szerintem DXVA lejátszásnál nem sok köze van a vasnak a problémáhpz , hiszen a GPU számol nem a proci és még egy egy magos intellel is mennie kéne ha megfelelő a videokártya. A szoftvert kéne normálisan megírni akár lejátszó vagy driver és akkor nem kéne szenvedni. Még egy kicsit kínlódok vele aztán kivágom a HTPC-t és jöhet egy média lejátszó mert nem szenvedni akarok hanem filmet nézni és élvezni a rendszerem.
-
zsozso1
tag
Ha külső lejátszót használsz akkor minden arról megy kép, hang, felirat stb. Ezért is alkalmazták ezt a megoldást mert az XBMC nem tudta a HD hangokat, BR filmnél nincs menü és egyéb nyalánkságok és nem utolsó dolog hogy a képe is sokkal szebb az MPC-HC-nek ami a lényeg.
-
zsozso1
tag
Igen tudom azt akarnám használni, mármint a belső freki váltót de nem jó. Illetve váltani vált de akad minden frekin. Sőt ha nyomok egy CTRL-J, a két vonal teljesen együtt fut és mégis akad.
A hardver nem hiszem hogy kevés, adataimnál látható. Egyébként próbáltam az MPC-HC-t madVR párost és az jól váltja a frekit de ott meg nincs DXVA és egy erőmű kell hozzá ill. lobban melegszik, pörögnek a ventik, hangosabb a cucc.
El nem tudom képzelni hogy a mai technikai szint mellett, ne lehetne ezt megoldani.........vicc, bábszínhááááááááz! -
zsozso1
tag
Visszatérve a 24p akadásra, nekem is tele van a tököm ezzel a dologgal. Elképesztő hogy 2012-ben nem képesek megoldani ezt a problémát. A leggagyibb médialejátszók is már régóta gond nélkül kezelik ezt a dolgot. XBMC-t használok de külső lejátszóval (MPC-HC) mert a beépítettnél sokkal jobb képe van és képtelenség elérni hogy normálisan váltson frekit.Próbáltam TMT5-el az is akad, volt ATI, nVidia egyik sem jó. ReClock-al jó de az meg a hangot cseszi el, szóval egyszerűen döbbenet!!!
Ha esetleg valaki tud megoldást kérem ne tartsa magában. Lehet hogy egy jobb média lejátszó a megoldás?? -
zsozso1
tag
Srácok én pont most készülök GT520-as kártyát venni. Azzal mi a helyzet mire számítsak? Vagy külön kártyával nincsenek gondok?
-
zsozso1
tag
válasz zsigus #13148 üzenetére
Köszönöm a választ én is driverre gyanakodtam bár ha vissza emlékszem sosem volt tökéletes a hang kezelésem. MPC-HC használok madvr renderer társaságában és erősen elgondolkodtam egy geforce kártya beszerzésén, valahol talán azt olvastam hogy azokkal jobban teljesít. Esetleg erről valami tapasztalat?
-
zsozso1
tag
Sziasztok!
Adott egy HTPC egy régebbi XFX 9300 lappal és egy ATI 6450 kártyával ami HDMI kapcsolódik a mozi rendszerhez. A hanggal vannak problémáim van mikor teljesen néma a cucc és a win hang beállításoknál azt látom hogy ATI HDMI nincs csatlakozva. Persze kép az van csak hang nincs. Ilyenkor ha újra indítom akkor helyre áll de nem mindig és van mikor menet közben történik, az egyik percben jó a másikban már nem csatlakozik. Találkozott már valaki ilyennel? Talán kártya gond, vagy driver ? Lehet jobban járnék egy nvidia kártyával? -
zsozso1
tag
válasz bikmakk #6559 üzenetére
Köszi a képeket, az egyiket én is néztem és valóban SPDIF kimenet lehet a bal oldalon. Szimpatikus ez a lap de nem tudom milyen tapasztalatok lehetnek vele kapcsolatban vagy a gyártóval kapcsolatban. Mint már írtam megpróbálok szerezni Giga lapot, ha nem megy akkor valószínű hogy ez lesz.
Köszi a segítséget. -
zsozso1
tag
válasz bikmakk #6554 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget. Az Asus lappal ugyan az van mint Giga-val, sehol nem lehet kapni. Az XFX megoldáson gondolkodom. Talán egy hátránya van hogy nincs rajt SPDIF kimenet pedig arra nagy szükségem lenne ugyanis az erősítőm nem HDMI-s. Azt hiszem futok még egy utolsó kört a Giga lappal aztán meglátom melyik lesz.
Köszi még egyszer a segítséget. -
zsozso1
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne. Rendeltem egy Chieftec HT-01 házat és egy GigaByte GA-E7AUM-DS2H lapot. A ház meg is jött de a lapot nem tudják beszerezni. Próbáltam sok helyen érdeklődni de csak hitegetnek. Esetleg tudna valaki ajánlani olyan helyet ahol be lehet szerezni vagy helyette valami más alternatívát? Mindenképp inteles kéne integrált vidikarival mATX-es mert a házba csak ilyen fér el.
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest