-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tozso76
aktív tag
válasz stigma #39397 üzenetére
Amit linkeltem, ahhoz pont nem kell semmilyen Linux tudomány. innen leszeded az IMG-t.
win32diskimager-el ráírod egy pendrive-ra.
Bebootolsz a pd-rol, kiválasztod hova települjön (ez lehet akár eg másik pendrive). Kb 20 sec a másolás. Install Pdrive kihúz, reboot.
Openelec-kodi beállít. .tar fájlt letöltöd, bemásold az Openelec/update mappába és kész.
Ezzel lett egy 4k és HEVC lejátszásra képes HTPC-d. -
Melorin
addikt
Aki esetleg HTPC összerakásán töri a fejét, feltettem a sajátomat az apróra.
Egyenes út a filmnézésről leszokás felé Túl sok időmet vette el... -
stigma
addikt
válasz tozso76 #39401 üzenetére
Igen, de épp azért építettem HTPC-t, mert Kodi + mostani NAS-t akartam egyben látni, illetve pár plusz apróbb dolgot (pl.: saját cloud) kreálni még.
Jelen esetben is így használom az Openelecet hogy kiirtam SD-re az általad említett progival, majd bedugtam a Raspberry Pi2-be.
Most eddig Win 8.1-el elvagyok, de még van mit fejlődnöm, mert sosem volt HTPC-m és elég sok magyar , angol cikket elolvastam már, és keveregnek a dolgok mit is lenne érdemes használni.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Melorin
addikt
válasz devil-k #39404 üzenetére
Sok sorozat volt amit követtem. Ja és ahogy kijött egy film a kölcsönzőből már szedtem is le és este néztem. Kajálni is a TV elé gubóztam be nem a konyhában. Ahogy egy picit is unatkoztam már ültem is elé, elhanyagolva a hobbimat is, a horgászatot és a fotózást. De ennek most véget vetek.
-
dagobah
csendes tag
Sziaszok!
Szerintetek az Asrock QC5000-ITX/PH alaplap Mini-PCI Express slotjába berakható illetve működne e egy mSATA SSD?
Köszönettel: Dagobah
Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, nemrég rendeltem egy mediaplayert, de eddig nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ha nem sikerül rendesen behangolnom, akkor szerintem htpc-re váltok.
Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy kb 60k-ból milyet lehetne összerakni?Csak filmnézésre lenne használva, BD50, 24p, hd hangok kiküldése hdmi-n, 3D (de mivel csak half-ou-t nézek, így az annyira nem releváns), később talán hevc/h.265 és madVR, illetve nem ártana a kicsi méret.
Amit néztem eddig, az egy GIGABYTE GB-BACE-3150 lenne 4gb rammal és egy kis 32gb-s ssd-vel, az kb kijönne 60k-ból, no de mennyire felelne meg a fentieknek?
Illetve, amennyiben nem raknék rá win-t, csak openelecet, akkor kell egyáltalán az ssd bele, vagy elég mondjuk egy 4-8gb-s pendrive/memóriakártya, meg akkor szükséges-e a 4gb ram vagy elég lenne a 2gb is?Meg nemrég vettem szülőnek netezésre/szövegszerkesztésre egy Asrock AM1B-ITX+AMD Athlon 5350+4gb ram+64gb ssd beljesű kis gépet, ez vajon jobb lenne nekem, vagy inkább a fenti konfig?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz canniball #39409 üzenetére
Köszi a választ, mi lenne akkor a minimum konfig az n3150-hez képest ahhoz, hogy menjen a madvr?
Meg akkor, ahogy látom, ahhoz nem jó az openelec, hanem win kell?Mert akkor lehet nem érdemes ezzel foglalkoznom.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
LLKobe
veterán
Csak 2 sorban ha felvilágosítana valaki: mi az a madVR, és miért jó?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
canniball
nagyúr
válasz Zirowe #39410 üzenetére
Nem élek vele, így nem tudom pontosan mi a minimal konfig ami kéne hogy érdemben használni tudd (várd meg a többiek válaszát vagy kérdezz rá a szomszéd topikban); annyit tudok, hogy ahhoz épített gép (és ehhez persze nagyobb pénztárca) kell.
Így van, OE alatt nem fog menni.ll-kobe!
Home Cinema Color Management - További finomítások: MadVR
madVR[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
frankdelgado
őstag
Üdv!
Már egyszer felraktam, de megkísérelem még egyszer.
https://ipon.hu/webshop/product/asus_eeebox_pc_eb1503_b0240/1186318
vagy
https://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_brix_gb_bxbt_j1900/1279519
Felhasználási terület: win10, office, szövegszerkesztés, Fullh HD lejátszás, netezés.
Atomos vagy celeron? Az Atom mellett szól, h olcsóbb, van benne dvd.
Javaslatok?
-
_Smooth
senior tag
válasz Zirowe #39410 üzenetére
AMD FM2+-os APU-k közt nézelődj.
Pl. A8-7600Esetleg egy kisebb inteles (AMD-s, mindegy) rendszer + egy alacsony fogyasztású dedikált VGA.
(#39414) frankdelgado
Én a Celeronra voksolnék. Az újabb atomok közül bátran válogatnék, volt is velük (HTPC) tapasztalatom. De ez a széria nekem túl meggyőző.[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
HTPC összeállt Win 8.1 + Kodi + Transmission + Tonido (saját Cloud) , igaz még kisérletezek egyet Ubuntu + Kodi + Transmission + OwnCloud vagy SeaFile változattal de érdekelne az alábbi.
Távirányító HTPC-hez amivel tudom vezérelni a Kodi-t. Max 4k-t szánok rá, itthon beszerezhető érdekel, mert sokat külföldi beszerzéssel nem akarok vacakolni.
Elég ha a távirányitó tudja:
- Kodi kezelése : film indítás/leállítás, menüben való navigálás
Extra igények: (nem kötelező)
- Helyettesítené az Egeret Windows vagy Linux alatt.
- Esetleg gép indítása, leállítása.Priviben vagy off-ben írhattok írhattko nekem, mert nagy segítség lenne.
Segítséget előre is köszönöm.
Amúgy most kisérletezem és megírom , mert egyik ismerösömnek kell, hogy a Plex servert felteszem, majd betallózom az összes filmem , és hogy a vas tudja -e a Transcoding-ot, ha kisebb felbontásban kellene streamelni az adott filmet vagy sorozatot.
-
stigma
addikt
Re. Win10-et sikerült feltennem, de valami oknál kifolyólag eléggé akadt valami.
Driverek fenn voltak, Chrome-ban 1 fullHD-s youtube video beakasztotta rendesena rendszert.
Mindez 8.1 alatt gördülékeny, és 30%-on futott.Mi volt a gond nemtudom, de most szeretnék még egy SSD-t beszerezni , mert nagyon hiányolom a rendszerből, mivel arra már elfogyott a keretem.
Köszi a segítséget.
-
Patice
Topikgazda
válasz Zirowe #39408 üzenetére
A madVR algoritmusait egy PC-ben a videókártya számolja. Az, hogy ez dedikált VGA, vagy processzorba integrált IGP/APU az tök mindegy.
Minél szebb képet akarsz, annál több algoritmust kell majd bevetned, és ehhez kell a VGA erő. Persze ez attól is függ mire akarod használni, netán vászon + vetítő? Mert akkor van értelme ezzel foglalkozni.
Sima FullHD TV-hez és 1080p-s anyagokhoz szvsz. felesleges, mert nem hoz annyit a konyhán.
MadVR-hez az ajánlott (szerintem) minimum egy A8-as, de inkább egy A10-es AMD APU.
Én személy szerint csak TV-hez használom a HTPC-imet (1 & 2) és így nincs szükségem a MadVR-re. Ketteske nekem gyönyörű képet ad plazmán és nem igazán tervezem lecserélni.
(Egyeske meg most asztali gépként szolgál Win8.1 + HackMini. )
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Valkűr
addikt
Tudtok valahol egy ilyen fullos madvr beállitást?
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Patice
Topikgazda
válasz devil-k #39420 üzenetére
Enyhe ellentétet érzek a kérdésedben: fullos MadVR <-->minimum processzor
A MadVR-ben, ha mindent bekapcsolsz, akkor akár egy 3-4 dedikált VGA-ból álló szörnyet is képes 100%-ra tekerni, nemhogy egy IGP-t/APU-t.
Ha a földön járunk, akkor AMD A10-7800 asszem ami fogyasztás/melegedés terén még valahogy kezelhető kis házban.
E fölötti igény esetén dedikált VGA kártya.
-
Zirowe
nagyúr
Köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget.
-
_Smooth
senior tag
válasz devil-k #39424 üzenetére
Szerintem a "100%" lesz a kérdéses pont.
Gyanítom, még a GTX970/980 konfig se lenne az abszolút max.
[link]Az ajánlott, szerintem, az A10-7850 lenne. (nem a 100%-ra húzott képjavítókkal, hanem az ésszerűség határain belül... megfizethető, hűthető, elfér egy kis mITX dobozban - komoly bordával még a passzív üzemet is meg merném kockáztatni, bár így már kicsit nő a doboz mérete is)
Esetleg egy Pentium + R7 250 (HD7750) passzív...[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz devil-k #39424 üzenetére
Ahogy előttem is írták/linkelték, a MadVR-re "kihegyezett" gép kb. egy erős gémer konfig, izmos CPU-val és VGA-val.
És itt jön be a képbe a melegedés és a gép hűtése. Egy játékos gép nem épp csendes, amikor terhelik és ez mondjuk engem zavarna filmnézés közben.
Ezért is választottam inkább az alap Kodi, minimál rendszer, minimál hardver utat a HTPC világában. A fájltárolást meg külön gép intézze csak, így a klienseknek nem kell nagy ház, sem erős hardver, kevesebb zaj, kevesebb hő, kisebb fogyasztás.
És a képminőségre sincs panaszom.
Majd ha vetítő + vászon lesz otthon, akkor meglátom elég lesz-e a jelenlegi gépem.
Szvsz. Intel IGP-k pár éven belül behozzák az AMD APU-kat. És szintén pár éven belül reális alternatívák lesznek akár MadVR-hez is árban. A nagy broadwell procikban (pl. egy i5) már olyan az IGP, hogy lekörözi az A10 7850K-t is játékban. Csak az ára borsos még (viszont meglepődtem, hogy mennyit esett). De jelenleg nincs jobb Intel fronton és kb. fogyasztásban ott van ahol egy A10 AMD-ből. Ezt még le lehet hűteni halkan, hogy ne legyen mozi közben zavaró, de már van az IGP-ben elég számoló egység a MadVR képességeinek kihasználásához.
A Broadwell után jött a Skylake (nagyon hasonló Anandtech cikk ), ami számomra csalódás, mert a legelső procik sokkal butább IGP-kel jöttek ki Gen9-es architektúra, de még mindig csak GT2-es és max. GT3-as opciók, én személy szerint a külön memóriával megspékelt 72 shader tömbös GT4-es verziókra csorgatom a nyálam, ami a Broadwell-ben bemutatkozott IGP továbbfejlesztése lesz, és remélhetőleg jövőre már meg is jelenik majd.
Szóval érdemes még 2-3 évet várni, mire Intel pénzügyileg is lezavarja az elődöket, mert már most képesek lennének csúcs IGP-k gyártására, de akkor hol maradna az üzlet?
Épp ezért kivárok a kis Braswell-emmel és használom sima FullHD tartalommal. Max. kísérletezgetek majd a 4K-val, meg a HEVC-el, ha végre lesznek már lemezek és tartalom.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #39427 üzenetére
És mennyire van terhelve az R9?
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #39429 üzenetére
És gondolom csak az R9 dolgozik, az IGP már nem tud besegíteni.
Milyen amúgy a képe?
-
canniball
nagyúr
válasz stigma #39416 üzenetére
Parancsolj! Vagy az aprón találsz fele ennyiért is.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
balage25
senior tag
Asrock n3150 itx-es lapot tervezek venni. Openelec elég hozzá, vagy win 10 kell a képminőséghez?
-
Balerik
aktív tag
válasz Patice #39430 üzenetére
Hosszú teszt időn vagyok túl, amiben nagy segítségemre volt @regger fórumtársunk. Alapból egy i3-2120+R7 240 nel indultam el MPC-HC+madVR párossal egy Sony KDL-42W828B televízióval. Egy hosszabb vajúdás után lecseréltem R7 240-t egy R7 260 videokártyára. Filmeket 99%-ban saját FHD BD remuxokat nézek. Míg R7 240 ezek a beállítások voltak:
• Chroma: super-xbr150 + AR
• Image: Jinc3 + AR
• Image Doubling: Off
• Upscaling Refinement: Off
• Artifact Removal - Debanding: Medium/High
• Image Enhancements: off
• Dithering: Ordered Dithering
igy most 1 frame drop every 42 perc, rendering 29msR7 260 ezek a beállítások lettek:
• Chroma: NNEDI3 32 neurons + AR
• Image: Jinc3 + AR
• Image Doubling: Off
• Upscaling Refinement: Off
• Artifact Removal - Debanding: Medium/High
• Image Enhancements: FineSharp 1.0-Adaptivesharpen 0.1
• Dithering: Error Diffusion 2
igy most 1 frame drop every 2,5 days, rendering 29msSokkal, de sokkal szebb és élesebb lett a kép az R7 260-nal és az új beállításokkal, és a "zajszint" sem emelkedett számottevően.
Elmúlik.
-
Janaboy
veterán
válasz Celtis #39437 üzenetére
Jó, de most mennyi a minimál ram amekkorát megveszel? 2gb? Annyival éppen a win10 is eldöcög..valami háttértár azért az openelechez sem árt, persze biztos elfut egy pendriveról is, de azért annak stabilitása azért nem egy ssd..nagyobb méret esetén meg már kb ott van hogy vesz egy 60 gb-os ssd-t..
Janaboy
-
Celtis
veterán
válasz Janaboy #39438 üzenetére
2GB az OE-nek bőven elég, míg a W10-nek elég halovány. És igen, elég egy pendrive. A rendszer 250MB csak az adatbázis (képek) foglalnak érdemleges helyet. Egy átlagos belakott rendszer is kb. egy giga. Nagy veszteség nem ér egy esetleges hiba esetén sem. Az újratelepítés gyors, a filmeket is gyorsan lekeresi újra. Amúgy meg időnként rá lehet bökni a rendszer mentésre.
-
Celtis
veterán
válasz Janaboy #39438 üzenetére
Még annyi, hogy anno én is 4GB RAM-mal indultam meg SSD-vel, hogy jó gyors legyen a HTPC. Azóta az egyik 2GB-os modul átkerült a második HTPC-be, az SSD-ről meg beláttam, hogy felesleges kiadás volt.
Szóval tapasztalatból írtam amit írtam.A második HTPC-be is csak azért vettem egy kis SSD-t, mert azt hittem, hogy az alaplapi MiniPCIe kezeli az mSATA SSD-t, illetve az OE 5.x nem engedte az alvó állapotot pendrive-ról futtatva. Nos az alaplap nem kezeli az SSD-t és az OE 6.0 már altatható pendriveval is...
-
LógaGéza
veterán
válasz Patice #39426 üzenetére
Most akkor végleg elbizonytalanodtam Eddig nagy hitem volta abban, hogy az i3-as Skylake elég lesz egy darabig, de ezek szerint közel se biztos...
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
_Smooth
senior tag
-
_Smooth
senior tag
válasz LógaGéza #39443 üzenetére
Ha jól emlékszem, Nálad eddig nem volt szempont a madVR.
De ha mindenáron most szeretnéd túlméretezni a gépet, akkor nekem egy ilyennek az elődje hűt passzívan egy HD7850 2GB OC-t.
Szóval egy GTX960/970 se fog gondot okozni neki (S3-ra is GTX660-at írnak, ami 140W TDP).De szerintem felesleges ennyire előre tervezni. Ezért is javasoltam a pentiumot. FHD-ra (még némi madVR-rel is) bőven elég lesz, aztán pedig váltáskor már valszeg az i3-ról is váltani kéne, ahol meg akár többet is bukhatsz az értékvesztés miatt, ráadásul nem is biztos, hogy egy olyan i5-re váltanál, amit most raknál bele - lehet, hogy azt is cserélnéd egy újabb i5-re (amiben már jóval komolyabb IGP lesz), és akkor megmaradhat passzívnak a rendszer, és még VGA-t se kell venned mellé.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #39445 üzenetére
Nálam a szempont a jó képminőség elérése, ha ehhez madVR kell, akkor az kell. Nem azért adunk ki ennyi összeget megjelenítőeszközre, hogy a forrással elcsapjuk az egészet...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Balerik
aktív tag
válasz LógaGéza #39447 üzenetére
Nálam a szempont a jó képminőség elérése, ha ehhez madVR kell, akkor az kell. , ahogy @Patice írta feljebb a MadVR-re "kihegyezett" gép kb. egy erős gémer konfig, izmos CPU-val és VGA-val. , ha ez kell neked, akkor szvsz gondold át a HTPC-d "felépítését". Nem fog ez menni csendes üzemmódban.
Elmúlik.
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #39445 üzenetére
Most láttam, hogy szerkesztetted.
FullHD sose volt cél, 4K-nak alapnak kell lennie.Balerik
Annyi változott a célkitűzésbe, hogy a projinak is van egy 26dB-es hangja kb, így nem kell passziválnom."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Renault, Dacia topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Villanyszerelés
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Series X|S