Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    válasz LógaGéza #39533 üzenetére

    A Braswell SoC megoldással kiadott ASRock alaplap (van Asus és Gigabyte is, csak sokkal gyengébb) ilyen értelemben "jobb", mint a Skylake, mert az klasszikus desktop CPU és lap. Valamint sajnos a Skylake nem hozta meg az "áttörést" 4K és h265 10bit téren (pusztán eladási szempontból, mert ezzel lehet majd tolatni a következőt, már a Braswell-nek is tudnia kellene). A Braswell passzív, tényleg nevetségesen keveset fogyaszt és gyakorlatilag mindent tud, amit a Skylake (utóbbi h265 10bit hibrid megoldása vicc, akinek ez kell, annak még várnia kell legalább egy évet, elvileg). Szóval erre a célra igen, a Braswell jobb. Pl. egy i7-es Broadwell sem tudja hardveresen a h265-öt, még a Braswell igen. Vicces, de így van.

    Aquanál pl van 30 napos levásárlási lehetőség, tudtommal levásárolhatod az árát, ha nem jönne be -- vehetsz Skylake-et. De ha neten rendelsz, ha jól tudom két hétig vissza kell venniük a cuccot mindenhol, ha jól tévedek. Veszel egy n3150-itx lapot, teszteled, ha elégedett vagy, nyertél, ha nem, mehetsz tovább.
    Ha jól emlékszem, neked kimondottan htpc-hez kell, így egészen kis házba is bele tudod pakolni egy ssd-vel.

    Ha beválik, nem fogod fejleszteni, mert egyszerűen teszi a dolgát és kész. Ha kell majd a h265 10bit, akkor egy, másfél éven belül úgyis cserélned kell (de lehet jóval később is), és elvileg a Broxton ismét SoC lesz, szóval ha nem desktop változat, akkor megint lapcsere kell. De senki nem lát a jövőbe, erről még nem sokat tudni.

    Én ezt tenném a Te helyedben. Nem akarlak rábeszélni. Emígy az említett EGL linux alatt Skylake-en is működik, csak teljesen overkill, nem lesz jobb, mint a Braswell.

    Szerk: most komolyan gondolkodom, de sehol nem látom a teljes desktop konfig javára az előnyt, ártól teljesen eltekintve. Szerintem úgysem windowsban gondolkodol (ne tedd, valahogy úgy érzem, hogy a passtrough limited mód többet javít, mint pár csúszka tologatása vagy filter win alatt). Az a gond, hogy ki kell ezt próbálni, mindenki tolja a "saját iskoláját" (ahogy én is), de én soha nem hiszek semmilyen tesztnek, főleg nem szintetikusnak, inkább a saját szubjektív/objektív véleményemre hagyatkozom.

    [ Szerkesztve ]

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák