Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
generic
senior tag
Hali, ma jött meg a HTPC-m, felraktam már rá az openelec-et, megy szépen minden.
Azt szeretném kérdezni, hogy a HTPC merevlemezére hogyan tudok legegyszerűbben filmet másolni PC-ről lan kábellel? Hogyan kell összekapcsolni a kettőt pl. Total Commanderben? -
bzoley
veterán
válasz Patice #31197 üzenetére
Leírtam, hogy téves az elképzelés, és azt is, hogy honnan kéne megközelíteni a problémát. Ez trollkodás? Nem én kezdtem hittéríteni(nem is te), azt viszont nem szeretem. Azért hanyagolom a házimozi topic olvasását is, mert rengeteg egetverő hülyeséggel találkozom, de nem is szólok bele. De nagyon nem jó irány, hogy már egy pc-t is megkörnyékeznek a kuruzslással. Pár hónap, és 150k lesz egy sata kábel.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz bzoley #31196 üzenetére
A történet elejét nem elolvasni felületesség. Én írtam a #31157 hsz.-ben, hogy csak kipróbáltam a tüskét a ház alatt, kíváncsiságból. És jobb lett. Ha ezt te hülyeségnek veszed és mások félrevezetésének, akkor ámen. Egyéni, szagértői szoc. probléma.
#31159-es hsz.-ben pont erről írtam. Idejöttél trollkodni, aztán még neked áll feljebb. Szégyen. Tényleg annyira magyar.
Lapozzunk.........
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
bzoley
veterán
válasz Mezga Aladár #31194 üzenetére
Hova kell elmenni kipróbálni? Mert ugye még mindig nem hangfalakról van szó, hanem gépházról, és kényszerrezgésől. Itt a tapasztalatok még annyira sem hihetőek. Másokat hülyére venni nem bunkóság?
-
-
bzoley
veterán
válasz Patice #31187 üzenetére
A tüske első sorban stabilizálja az adott dobozt, amit ráteszel és úgy csökkenti a doboz rezgését.
Sajnos ez úgy hülyeség, ahogy van. Egy ház szerkezetét tekintve egy tüskének ugyanannyi jelentősége van, mint egy féltéglának, semmilyen hatással nincs rá. A ház szerkezete nem fog megváltozni, ugyanazon a frekvencián fog "zörögni".Normálisan elrendezett házat írtam. Egy apró, fekvő, telezsúfolt ház nem tartozik ide.
Én úgy tapasztaltam, hogy a folyamatosan működő HDD-knek KELL az aktív hűtés. Aminek nem kell hangosnak lennie. Manapság már nagyon csendes ventik kaphatók.
Lásd: "normálisan elrendezett ház"
Évek óta csak a táp biztosítja a ház szellőzését, hdd-n QD, és nem kell aktív hűtés.Mezga Aladár:
Tapasztalat, érdek-tapasztalat, vagy sok-sok bólogató kutya?[ Szerkesztve ]
-
Armatura
tag
válasz Celtis #31148 üzenetére
Köszönöm a választ!
Valószinűleg megtévesztett a play locale funkicó,és hirtelenjében,no meg a guglis keresés "xbmc stream to yatse 3g" fórumok sokasága.
Annyi lett volna a konkrét kérdés,hogy ugyanazt el tudom-e érni vele mint a Plex-el.Vagyis távolról,wifi nélkül elérni -ebben az esetben - a kodi megosztott tartalmát androidos telefonon,vagy egyéb eszközön.
Szerettem volna 1-2-3 program helyett ezt az egyet használni.
Viszont most akkor nem értem mit takar a play locale funkció..Péter odaszól Jézusnak: - Pszt, Júdás kérdezi, tudsz csinálni lisztből kokaint?----Képeim: https://www.flickr.com/photos/142115553@N07/
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #31188 üzenetére
Tömeg kontroll, ajánlom figyelmedbe ezt a remek kis sorozatot, hogy hogyan is lehetséges irányítani az embereket apróságokkal.
A hifi hatalmas üzlet azért lehet már itt is több marketinges és pszichológus dolgozik mint mérnök, hogy hogyan adják el arany árban az olcsó dolgokat -
bajnokpityu
félisten
válasz Mezga Aladár #31188 üzenetére
sok embernek jó vetíteni, nem? nemtom hányszor néztem egyedül a vásznat...
Patice: a hdplex PSUnak nem kell külön venti, feltétlen. nekem legalábbis a max 90W fogyis gépemnek nem kellett, elég volt a rajta levő borda. Így tényleg csak a 600as fordulatú CPU hűtőmnek lehet hangja. Azt a 9db-t meg ha a nyitott ház fölé állok se hallom.
Régebben viszont úgy csinálták a lappokat, hogy a feszszabikat a procik köré tették, hogy a prociventi hatásából ők is kapjanak. Szóval teljesen passziv gépet sztem nem érdemes csinálni, rizikós hosszabb távon.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz bzoley #31186 üzenetére
Átgondoltam. Tapasztalatból írtam. Nem légből kapva.
"Hangfalak alá is azért teszik a tüskét, hogy az átadja minden körülötte lévő felületnek a rezgést?"
A tüske első sorban stabilizálja az adott dobozt, amit ráteszel és úgy csökkenti a doboz rezgését. A doboz tömege kis pontokban nehezedik az alatt lévő felületre és így a doboz tömege stabilizálja a rezgő részeket.
Hangszórók esetében ez eléggé hallható változás, ha használtál/próbáltál már ilyet, akkor nem kételkednél.
A levezetéssel tényleg rosszul fogalmaztam. Sorry. Félreérthető voltam.
"Egy mai, nagy hatásfokú tápnak, de lehet régi is, nem számít az a pár fok különbség."
Szerintem de. Főleg az újabbak esetén, ahol pl. a táp hőmérsékletének emelkedésével kapcsolhat be a venti, vagy a venti fordulatszáma (és zajszintje) hőmérséklet vezérelt.
"Egy normálisan elrendezett házban nem kell plusz ventilátort üzemeltetni, elvégre a hang, meg a rezgések kényes pont."
Ezt gondold át még egyszer.
Most nem egy ATX házban 1 HDD felállásról beszélünk. Vagy de? Egy ilyen házba lehet, hogy nem kell plusz venti.
A HTPC ház fogalmát is kitárgyaltuk már párszor itt a topikban, hogy relatív, hogy ki mit gondol annak. Van, akinek a kis házak, vannak akiknek a nagy házak jönnek be. Egyéni ízlés kérdése.
Én úgy tapasztaltam, hogy a folyamatosan működő HDD-knek KELL az aktív hűtés. Aminek nem kell hangosnak lennie. Manapság már nagyon csendes ventik kaphatók.
-
bzoley
veterán
válasz Patice #31185 üzenetére
A tüske a rezgést levezeti a házról, aminek a HDD adja át a rezgést, ergó a tüske (közvetve) csökkenti a HDD rezgését is.
Ezt gondold át még egyszer. Hangfalak alá is azért teszik a tüskét, hogy az átadja minden körülötte lévő felületnek a rezgést? Ettől függetlenül, felépítéséből adódóan(hegyes), nem vezet semmit sehova.
Szerintem a misztikum maradjon meg a hifiseknek, ők vetíthetnek egymásnak nyugodtan.Az új divat az, hogy táp és a ventije részt sem vesz a ház szellőzésében, mert mostanában külön nyíláson szívják maguknak a (nem mellesleg) hővösebb, házon kívüli levegőt, és így akár alacsonyabb fordulaton elég a ventinek pörögni, mert alapból nem meleg levegőt szív.
Nem mindig érdemes követni a divatot, amúgy elég nagy hülyeségnek hangzik.Egy mai, nagy hatásfokú tápnak, de lehet régi is, nem számít az a pár fok különbség. Egy normálisan elrendezett házban nem kell plusz ventilátort üzemeltetni, elvégre a hang, meg a rezgések kényes pont. Ezért nem erőltetem a htpc ház használatát elég rég. Hely van, hűvös van, csend van.[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Ide már nem nagyon fér szivacs.
De amúgy is, ez a NAS-nak épített gépem. A jövőben egy elszeparált helyiségben, vagy szekrényben lesz.
(#31184) radi8tor1:
(#31177) bzoley:
A tüske a rezgést levezeti a házról, aminek a HDD adja át a rezgést, ergó a tüske (közvetve) csökkenti a HDD rezgését is.
Quiet drive nekem nem szimpi, még egy külön dobozba rakjam be a HDD-t? OK, hogy fémből van, de inkább legyen a HDD szabadon és kapjon rendes, aktív szellőzést és akkor nincs gond.
"Normális esetben ventilátor nem csak a tápot hűti, a ház szellőztetéséről is gondoskodik."
Az új divat az, hogy táp és a ventije részt sem vesz a ház szellőzésében, mert mostanában külön nyíláson szívják maguknak a (nem mellesleg) hővösebb, házon kívüli levegőt, és így akár alacsonyabb fordulaton elég a ventinek pörögni, mert alapból nem meleg levegőt szív.
Amúgy kisebb házban nem blődség a passzív (kis méretű) táp, pl. paneltápok, PicoPSU-k használata, mert a hűtésüket meg lehet oldani egy halk proci ventivel, ami az egész gépet hűti, mert az alaplapnál (miniITX) alig nagyobb az egész.
(#31179) bzoley:
3,5-es HDD 2,5-esre cserélése sem mindig megoldás, mert 2,5-esből csak max. 2 TB a létező legnagyobb, míg asztaliból lassan kapható 8 TB-os is. És ha HTPC-ről beszélünk, akkor szvsz. nem árt a sok tárhely. Ezt meg lehet oldani HTPC-ben is, vagy külön NAS-ban.
(#31181) bzoley:
De ezzel max. 1 HDD van megoldva.
-
bzoley
veterán
válasz devil-k #31178 üzenetére
Ha nas-ról van szó, akkor a méretekkel gondolom nem gazdálkodhatsz szabadon. A 3.5"-es hdd kisebbre kell cserélni, hogy a szigetelés is elférjen(ahol van 5.25"-es hely, ott nincs gond, nas-ban nincs). Egy 2.5"-es hdd ,plusz egy ilyesmi, és kész.
A manapság kapható eszközöket nem ismerem, egy ideje nincs miért ilyen irányban nézelődnöm.[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
válasz devil-k #31160 üzenetére
Ez van, amikor a tudatlanság hülyeséget szül, és tovább terjed. Arany tüskét kell alá tenni, az puha, és csendesebb lesz.
Attól, hogy tüskét, meg egyéb hülyeségeket pakoltok alá, a hdd-nek még megmarad a rezgése, és azt ugyanúgy átadja a háznak, aminek az akusztikája akár fel is erősíti azt. Magát a rezgést kéne csökkenteni, elszigetelni. Erre a célra több hatékony megoldás is létezik, pl. guiet drive, és társai. Segít a hőelvezetésben, a motor-, és mechanikahang elszigetelésében, és a rezgés csökkentésében. Hasonló eszközöket évek óta használok, a zajszint, és a rezgés nulla.Másik blődség, főleg kisebb házban, a passzív táp. Normális esetben ventilátor nem csak a tápot hűti, a ház szellőztetéséről is gondoskodik.
[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
válasz #75912448 #31173 üzenetére
Igen, egy kicsit tényleg az, de a koromnál fogva, és, hogy illeszkedjen kinézetbe a többi műszaki cikkhez a nappaliban, ez volt a legjobb alternatíva. A gyári hűtőt ki se fogom bontani, alternatívát még nem kerestem, most annak örülök, hogy ilyen hamar meglett a ház. De ha van ötlet, meghallgatom.
(#31175) devil-k: na jó, nem alszom. Most, hogy borult az egész micro-ITX elképzelés, gondolhatod, hogy van dolgom. Sose lesz ennek vége!
De azért csak jó fog mutatni a retró AVR mellett:
[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Schanyee
senior tag
válasz varmi2 #31100 üzenetére
Ilyesmit használ valaki? Egy kb 5 éves gépet váltanék ki vele, főleg netezés, zenehallgatás meg filmnézés a fő terület. A mostani gépembe van egy elég jó Creative hangkártya 5.1 kimenettel, arra meg rákötve az 5.1-em (3,5-ös jack-el). Ezt hogyan érdemes megoldjam, hogy arról szóljon a hang továbbra is, és a kép mondjuk hdmi-n keresztül megjelenik a monitoromon? Van erre valami olcsóbb megoldás? Találtam pár hdmi to 5.1 konvertert, de ahogy néztem nem adnak hdmi kimenetet csak bemenetet és még így is elég drágák vagy ad és többe kerülne mint egy ilyen pc
-
mivamma
senior tag
válasz #75912448 #31169 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott a táp kérdés. Ha minden jól megy, akkor holnap itt a ház, és ebbe nem kell SFX tápot keresnem.
Remélem egy ideig most nem borzolom az idegeiteket. Aztán ha összeáll a rendszer, jövök a KODI-s és egyéb zenelejátszós kérdéseimmel. Addig van időtök felkészülni rá
És köszönöm az eddigi kitartásotokat/válaszaitokat!
devil-k: mentem aludni!
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kávékról plz a kávé topicban.
⭐ Stella
-
-
Sefter
veterán
válasz bajnokpityu #31164 üzenetére
Feküdjön rá a Gyurira.. attól lehalkul a kávéfőzője?
[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
JohannZimu
senior tag
válasz bajnokpityu #31164 üzenetére
Eskü erre gondoltam, de tartottam tőle, hogy félreértik...
-
bajnokpityu
félisten
válasz JohannZimu #31162 üzenetére
kéne elé tápszűrő meg valami rendes tápkábel, máris finomabb lenne
György úr horkolása ellen csak a diópálinka véd.
Amúgy, ha ráfeküdnél,akkor valszeg nem aludnál, tehát akár működhet a dolog...[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz JohannZimu #31162 üzenetére
"Mondtam, hogy Toobee-nál és Pityunál finomabb a kávé, illetve a gép meglehetősen hangos."
Szó szerint mondtad így?
-
JohannZimu
senior tag
válasz Patice #31152 üzenetére
A közelmúltban felhívtak a Nespresso-tól, mennyire vagyok elégedett a kávéfőzővel és a kávéikkal.
Mondtam, hogy Toobee-nál és Pityunál finomabb a kávé, illetve a gép meglehetősen hangos.
Válasz: csendes lesz a kávéfőző, ha teszek egy parafa lapot a készülék alá...
Horkolás ellen jó?[ Szerkesztve ]
-
-
Patice
Topikgazda
válasz mivamma #31156 üzenetére
Írtam, hogy csak kíváncsiságból próbáltam ki a tüskéket a PC-m alatt. És meglepődtem, hogy erre is jó hatással volt. Egyáltalán nem volt szó a PC hangjáról, csak a HDD-k vibrálásának hangjáról.
Nem kell itt mindig flémelni, meg minden. Baromság. Mindenki azt hisz, meg azt csinál, amit akar. Tanácsokat lehet megfogadni vagy nem.
Én sem azt mondtam, hogy KELL, csak azt, hogy kipróbálom hoz-e valamit NÁLAM. Ha hoz, akkor veszek a HTPC alá is. Ha nem, akkor újabb tapasztalattal gazdagodtam.
Sok ilyen olcsó kis tuning lehetőség van, csak próbálgatni kell. Mert miért ne? Ha a jobb hangminőség a cél, akkor sok kicsi sokra megy.
Peace!
-
Patice
Topikgazda
válasz mivamma #31153 üzenetére
Röhöghetsz, de nálam ez tervben van. Kipróbálom majd a SoundCare-ekkel, amik vannak itthon. (Jelenleg dobozok alatt.)
Más részről meg ha azt nézzük hogy, ha HTPC-t használsz forrásnak, akkor miért ne kezelnéd ugyan úgy, mint egy CD játszót, vagy blu-ray lejátszót? Azoknak is kell a rezgéscsillapítás.
Az persze más kérdés, hogy milyen rezgéscsillapítás, és milyen árszinten érdemes vele foglalkozni, de egyáltalán nem hülyeség.
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #31151 üzenetére
Abból mindegy milyen vastag réteg kerül a megfelelő helyre?
Nincs túl sok helyem ugyan is a HDD tartók és a ház teteje között, 1-2 mm saccra.
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #31149 üzenetére
Fractal Node 304-ben is van/volt hasonló gondom, de sikerült annyival megoldanom, hogy szimplán nem szorítottam meg annyira a HDD-ket tartó gumi alátétes csavarokat és picit jobb lett a helyzet.
Gondolkodom még, hogy a HDD tartó keretek két felfekvési pontjáhozl is fogok még rakni valamilyen vékony, csillapító anyagot, mert még mindig áttevődik valamennyi a HDD-k rezgéséből a házra és a házról meg a polcra, amin most a gép van.
Vicces volt amúgy az is, amikor csak kíváncsiságból a Node 304 alá raktam 4 db SoundCare tüskét. Egyből elkussolt az egész ház. (És lehet a végén ez lesz a leghatásosabb megoldás.)
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #31147 üzenetére
fractalt csak akkor ajánlom, ha nem lesz benne HDD. nem értem az okát, de akár a csíftekhez, akár az ezer éves Antecemhez képest is jobban kihallani a HDDket az R4esből.
gumiágy mindegyik, R4 meg ráadásul belül párnával hangszigetelt. és mégis. ugyanaz a gép a hangosabb Fractallal.
-
Celtis
veterán
válasz Armatura #31120 üzenetére
Stream esetén nem a Yatsee játszik le, hanem az androidos média lejátszó (pl. MX player). Streameléshez nyilvánvalóan kell valami kapcsolat (wifi). Szóval továbbra sem világos, hogy mit is szeretnél.
Persze azzal is meg lehet válaszolni, hogy a Yatsee leírása szerint wifi kell a streameléshez.
BTW van egy "offline syncing" funkció is benne, ami értelmezésem szerint letölti az androidos eszközre a kiválasztott tartalmakat és akkor wifi nélkül is elérhető. Mondjuk ez szerintem a spanyolviasz feltalálása. Ha valamit offline akarok nézni, azt eddig is rámásoltam a telora/tabletre.
-
Patice
Topikgazda
válasz mivamma #31131 üzenetére
"...nem találok 500 W körüli SFX tápot..."
Silverstone csinált 650W-os SFX-et is, ez már modulári kábelezésű, csak nem lesz túl halk. Amúgy van választék SFX-ekből náluk, tessék.
Amúgy Fractal Design ház nem jöhet szóba? Ebbe normál ATX táp megy, abból meg azért akad elég csendes változat is, ha kell TÉNYLEG 500 W.. Pl. Be Quiet tápokat ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
Ahogy nézem ebben a házban még annyit se fog enni, nem fér bele a specifikációk alapján
De elfogadom a 400W-os elméletet. Elég a feljebb linkelt lap+cpu+vga triónak, plusz a "sallangoknak"? Azért szénné nem, de egy kicsit csak lesz húzva.(#31147) Patice: az általad ajánlott ház a "B" tervem, ha nem jön össze egyik kijelzős elképzelés sem.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz sirály69 #31143 üzenetére
Igaz, azok nincsennek benne. De usb kékfog párszáz forint, a wifit meg felejtsd el, ha full hd anyagokat akarsz nézni, az úgy sem megy át. De ha fontos a wifi, akkor van usb-s és pcie wifi vevő is a világon.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz sirály69 #31137 üzenetére
Nem. Hanem teljesítményileg. Az am1 platform htpc-nek ideális, komromisum mentes. Nem lesznek akadozási gondjaid, mint brazoson. Egy lap kb 8-9k, egy proci 11k körül már lehetvenni, de lehet elég egyel kisebb is, az meg bőven 11k alatt van. Nem vészes áruak ezek az apuk. Az alaplap hozzájuk sem drágák. Már csak ram kell, de az a te általad linkeltbe is kell. Meg valami háttértár. Innentől már csak rajtad múlik a döntés.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
canniball
nagyúr
válasz mivamma #31136 üzenetére
Akkor annak nézz utána, hogy a hozzá adott sw mennyire felel meg az igényeidnek és/vagy "a kor követelményeinek"; illetve ha nem akkor mennyire egyszerű (vagy nem) más sw környezetben működésre bírni. A távrecsegő ha jól látom iMon (klón), a táccsszkrín nem tudom miként van megoldva.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
sirály69
őstag
Gondolkozom, hogy összeraknék htpc-t és kezdetnek ezt lapot gondoltam venni bele. Jó választás lenne?
Szerver Hosting Debrecenben
-
mivamma
senior tag
válasz Patice #31130 üzenetére
Mióta elkezdtem nézegetni a "HTPC" összetevőinek az árait én már semmin nem tudok meglepődni! A legnagyobb baj most, hogy az általam beépítésre kerülő dolgoknak a 400 W-os táp is csak jóindulattal felelne meg. Ezért is kezdtem el nézelődni más házak/tápok felé. Első sorban nem az ár fog határozni, hanem hogy megfeleljen az igényeimnek (hónap végén ezt azért át fogom gondolni, vagy elkezdem megenni az alkatrészeket, ha már nem lesz pénzem kajára ), és az igazat megvallva, nem találok 500 W körüli SFX tápot. Ezért gondoltam, hogy keresek egy másik házat és akkor nem kell kompromisszumot kötnöm.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz mivamma #31126 üzenetére
A "tanácsadód" tapasztalatai frissítésre szorulnak.
"A javaslata az volt, hogy keressek egy olyan tápot ami full moduláris, és 30 vagy 40%-ig passzív hűtésű."
Tessék, itt van egy olyan ami 40% terhelésig passzívan megy, onnantól kapcsol be a venti. Ára.
Szerk.:
Az előttem linkelt Be Qiuet! nekem is volt. Nem az volt a leghangosabb a gépeben, pedig már használtan vettem.
Amúgy aprón szokott lenni néha FSP SFX táp 5000 alatt. Az kb. ugyan az, mint amit most linkeltem apróról.
[ Szerkesztve ]
-
-
canniball
nagyúr
válasz mivamma #31126 üzenetére
Nyilván hangosabbak lehetnek, hiszen 120-as venti nem fér beléjük csak 80-as. És gondolom az sem meglepő hogy rétegtermékként drágábbak.
De még mindig nem értem ettől miért sz@rok/ennek mi köze van a minőséghez... No meg hiába akarsz ATX tápot ha a házban csak SFX hely van. Amúgy (bár nincs nagy tapasztalatom ezügyben) úgy tudom van moduláris SFX is. Illetve természetesen SFX-ből is létezik minőségi, halk termék (nyilván drágábban mint ATX).https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Fonda53
csendes tag
Lehet, hogy nem szorosan ennek a fórumnak a témája, de itt igen sok okos ember megfordul, aki hozzám hasonlóan szeretne egy ütőképes XBMC-t és nálam lényegesen tapasztaltabb (esetleg okosabb)!
Végre sikerült az androidos miniPC-n összehozni egy minden igényemet kielégítő XBMC "szettet". (Gotham 13.4)!
Erre mit ad Isten! Tegnap kikapcsoláskor még tökéletes volt, most meg mindenre kiírja, hogy "Külső lejátszó aktív" Lejátszás után nyomj az OK-ra!
És semmit nem játszik le! Még az élő TV-nél is ez van!
Amit csak tudtam visszaállítottam alapértelmezett beállításra, de az sem segített!Könyörgöm, segítsetek!! Így a több napos munkám, amit az összeállítással kínlódtam kakává vált...
Kösz!
-
mivamma
senior tag
válasz canniball #31125 üzenetére
Az egyik "tanácsadóm", elég tömören fogalmazott: " Az SFX tápok viszont szarok! Nagyon hangosak, és drágák! "
A javaslata az volt, hogy keressek egy olyan tápot ami full moduláris, és 30 vagy 40%-ig passzív hűtésű. Azt sem tudtam, hogy létezik ilyen
[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
Ismét anomália: amit kinéztem házat, abba SFX táp kellene. Viszont mindenhol csak a rosszat hallom ezekről a tápokról. Ez tényleg rossz választás lenne? Keressek inkább másik házat?
-
Kiskopika
senior tag
Valaki csinalt mar olyat, vagy halllott rola, vagy meg lehet e csinalni, hogy egy usb dongle hatotavjat megnovelni? Mele f10 usb sticknenek szeretnem megnovelni a hatotavjat a vezetek nelkuli fullhallgato kimenet miatt. Nem studio minoseget szeretnek, csak online radio musort llgatni a konyhaba
-
tom_tol
addikt
válasz bajnokpityu #31114 üzenetére
Másik driver működik. Realtek nem kell hozzá.
-
ManUnited
aktív tag
válasz MasterMark #31116 üzenetére
És (#31117) Gabesz26: Köszönöm a segítséget, végül egy catalyst uninstall, majd tiszta telepítés oldotta meg a problémát. Sose fogom megérteni a Windows lelki világát.
-
Armatura
tag
Yatse-n meg lehet oldani,hogy wifi nélkül is lejátsza a tartalmakat?
Péter odaszól Jézusnak: - Pszt, Júdás kérdezi, tudsz csinálni lisztből kokaint?----Képeim: https://www.flickr.com/photos/142115553@N07/
-
Gabesz26
senior tag
válasz ManUnited #31115 üzenetére
Milyen konfigod van pontosan?
Az erősítő bemenetének, amire a PC kötve van beállításai rendben vannak? (pl. nekem volt olyan korábban, hogy egyáltalán nem akart HDMI-n összekötve hangot adni. Mikor átnéztem a menüt akkor a BD nevű bemenet (erre dugtam rá a PC-t) lehetett digit. koax, HDMI és analóg is, és alapból a koax volt beállítva, ezt átraktam HDMI-re és utána rendben volt)
-
tom_tol
addikt
válasz bajnokpityu #31112 üzenetére
Azt nem, Van köze az intel audiohoz?
-
tom_tol
addikt
válasz bajnokpityu #31109 üzenetére
Ok, de feltettem a drivert és nincs Intel audio. Lehet rossz illesztőprogramot használtam.
-
tom_tol
addikt
Mesterek!
A Haswell igpu nem ad hangot hdmi-n? -
-
ManUnited
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy pio vsx-1122 erősítőt és lenne egy kérdésem, ami szerintem xbmc-hez tartozik, nem pedig az erősítő topikba. Szóval win8-as gépen mit kell beállítanom hogy hdmi-n rendes hangsávot küldjön át (passthrough)? Mert így barmit indítok el, az erősítő sztereó módban marad. Van rá megoldás hdmi-n vagy optikai kábel kell hozzá? Viszont lehet hogy keverem, de optikán meg nem megy át a hd hang ha jól tudom. Van erre valami megoldás, vagy Windows alatt ez nem fog működni?
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv, ManUnited
-
törölt tag
válasz MasterMark #31104 üzenetére
A Carrizo volt kinevezve mint utód, most úgy néz ki hagyományos asztali foglalatos (egyelőre?) nem lesz. HTPC szempontból a Carrizo-L SoC APU lehet érdekes, ami elvben a Beema-t váltaná. A Beema pedig ugye a Kabinit váltotta volna, azonban egyelőre sehol nincsenek. Mobil fronton egész biztos lesz Carizzo-Kaveri váltás.
Az asztali Kaveri is frissül valamilyenen formában, de erről nem tudok semmit.
-
MasterMark
titán
válasz #75912448 #31103 üzenetére
Nem emiatt akarok, hanem minden másért. Na jó, kicsit emiatt is.
Mivel nem csak HTPC-nek használom a gépem, hanem rendes asztalinak, ezért kevés az A6-6400K. (Tisztában voltam vele, hogy az lesz amikor vettem. De amennyibe került nem is vártam el többet tőle.)
Eddig úgy akartam, hogy dedikált vga-t veszek mellé, de ha már APU gépet építettem rájöttem, hogy akkor már inkább egy rendes APU-t vennék bele.
A Kaveri utódjáról van valami info? Lesz egyáltalán?
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #31102 üzenetére
Emiatt ne akarj, minden másért igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple asztali gépek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- DIGI Mobil
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- Horgász topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest