Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #54 üzenetére
Hasonlóan gondolom én is. Annyi különbséggel, hogy én azért az 50-80 FPS-ből az 50 környékét már nem preferálom, úgy vagyok vele, hogy egy story based játék menjen nálam kb 75 FPS, vagy afeletti értéken maximumra állított, vagy ahhoz közeli grafikán és onnantól már tökéletes számomra.
Pont ezért nem váltottam még a 3080-ról sem, mert 1440p monitoromon ezt simán megugorja (nyilván egy CP2077 esetén azért nem nyers erőből, hanem kell neki egy Quality-re állított DLSS, ha a maximum, vagy aközeli grafikai beállítás a cél és a 70+ FPS).
Mikor kijött a 4xxx széria, akkor pont ezért nem váltottam 4080-ra. Úgy voltam vele, hogy a 3080 tud 80 FPS körül mondjuk CP77 alatt, sok másik játékban meg simán a 144 Hz-es monitor felső határait tudja, vagy még fölé is menne FPS-ben. Egyszerűen nem éri meg számomra azt a brutális felárat az, hogy 80 helyett 120 FPS-en nézzem egy nem kompetitív játékban ugyanazt a minőségű grafikát. Viszont úgy voltam vele, hogy na majd egy 5xxx széria esetén valószínűleg egy 5070 Ti már ad akkora előrelépést, hogy ár/érték arányban megéri rá váltani. Tévedtem.
Azt hiszem skippelhetem ezt a generációt és és a 6xxx lesz a szériám, akkorra már tényleg muszáj lesz nyugdíjazni a 3080-at, főleg, hogy addigra lehet 1440p helyett 4K lesz a gamer monitorom is.
(ezen terveket az boríthatja fel, ha időben kijönne a GTA 6 és már gatya lenne 3080 1440p esetén, akkor lehet beugranék egy 5080-ra)
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
Én nem csak ugyanolyan felhasználók százai mint te igen és ők írták.
Meg szakértő tesztelők. Hogy mi a hátránya. Mese nincs a valóságban. Hogy hirtelen minden tökéletesen 300 fps lesz
S le is vezették be is mutatták. S sok videó van is stateringről, lagról. 5090 nél nem nagy gond elvileg az FG, az más a helyzet, de oda meg nem kell kb max 1-2 esetben annyira erős alapból is.
-
hahakocka
őstag
válasz
VoltanIgor #66 üzenetére
DLSS vs FSR a 4.-4. generációjuknál meglátjuk én szerintem már nem lesz akkora difi sőt.
RT ben még lehet de még mindig megfektet 5090 et is akár 1-2 game 4K baBlack Wukong pl Stalker 2. A többi vga meg amúgy se nagyon jó értékeket hoz. 20-30-40 fps ek. A jövő zenéje a teljes RT játszhatóság, majd akkora kell megoldani az Intelnek s AMD nek. Frame GEN meg egyelőre eléggé kuka. Amit hoz annyit elvesz az élményből. (Késleltetés, LAG, artifaktok, hibák stb)
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
hahakocka #65 üzenetére
Ez mind OK, csak a helyzet az, hogy a jövőt tekintve (sőt, hát már a jelent is) egyre kevésbé lesz fontos a raszter. Sima raszteren már most jópár játék 30 körüli vagy az alatti teljesítményt produkál még a legerősebb kártyákon is.
Sajnos a jövő nem fog menni DLSS és hasonlók, illetve nohdacu frame-gen nélkül. Ezek a megoldások pedig a zöldeknél sokkal-sokkal előrébb tartanak, ahogy az RT is.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
Hát egy 15-20% totál átlag nem igazi nagy generációs ugrás, főleg ilyen szuper árért
S amikkel híreszteltek hogy eléri a 4080-at XTX et hát nagyon nem érte el, s pár %-al jobbak voltak általában de volt ahol jóval többel. Az XTX es ingyen +8gb vram meg 4K ra szintén nem rossz hozzá képest műár aki nem évente vesz kártyát.
-
hokuszla
senior tag
-
hokuszla
senior tag
a sz@r is sz@r
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
válasz
VoltanIgor #55 üzenetére
Elsőre majdnem azt hittem 620e ft ért
-
K0vasz
aktív tag
én semmi extrát nem vártam, csak a szokásos előrelépést, de még azt se sikerült megugraniuk. most abban bízok, hogy jövőre jön egy olyan Super generáció, ami kisebb csíkszélességen készül (nekem ezek a 300 körüli wattok már túl sokak, a 200 wattos kártya is jobban fűti a lábamat, mint szeretném) + több RAM lesz rajta, bár ehhez az is kéne, hogy az UDNA-s radeonok tényleg jók legyenek. mindegy, annyira még nem sürgős a váltás szerencsére
-
CriticalHit
addikt
Amíg kapható jelenleg a legjobb ár/érték arányú VGA a 7900XT, 7900XTX ha nem a Felskálázás és a Sugárkövetés a legfontosabb szempont (Black Myth, Cyberpunk 2077, Indiana Jones).
Ha okosan játszana az AMD, akkor a 9070XT árazásával ( MSRP 550USD) most jó üzletet csinálhatna és lenyomhatná végre a NVIDIA-t a víz alá. -
BaLee
addikt
válasz
CriticalHit #46 üzenetére
Megnéztem pár tesztet Youtubeon (amúgy ebbe a tesztbe is beleférhetett volna) és sok helyen nem gyengén gyorsabb egy 7900XTX, mint egy 5070Ti, volt olyan játék ahol 30-40%-al.
Árban meg 400k-ért már lehet kapni.
Tesztek megnézése után még 370k-ért sem lenne túl jó ajánlat ez az 5070Ti, kivéve ha valakinek arra porcosodik, hogy a legújabb gen legyen a gépében. -
Franklin
addikt
Aprón már árulják is 520-590 között
-
VoltanIgor
aktív tag
-
Glaz-dozfhut
őstag
Én még szoktam mondani környezetmben, hogy csak a játékra való felhasználást nézve, hogy mik azok az űber vaszó játékok, ami 40-nél több játékidőt kínál és ne lehetne 50-80 fps-el kevesebbel végigjátszani. Már ami különbség van a 300 ezres és a 600 ezres kártya közt.
Van egyfajta kártyám, de nagyobb időközben be sincs kapcsova a gép vagy nem ülök ott. Ha igen, nincs használva. Régebbi játékok nem terhelik.
Az elég valószínű, hogy ezzel a gyártói hozzáállással öles léptekkel nyírják ki az asztali gaming szegmenst. A jövőben majd fejlesztenek játékot a szerencsés 10 százaléknak? Globál. -
ilor14
tag
Szerintem még a 4070 supert sem fogja elérni, ha a nyers erőt nézzük akkor a 4070 superben van 7168 CUDA mag, az 5070-ben pedig 6144 CUDA mag, eközben Ray tracing magok jobbak az 5070-ben és persze a tensor magok is jobban, szóval nyers erőben gyengébbnek várom, mint a 4070 supert, viszont ray tracingben és AI-ban verni fogja
-
-
kyle23
tag
Nagyon szereti az Nvidia az embereket, mert meg kíméli a világot a selejtek vételétől. Igen. Pl ettől a kártyától. 4070-4080 változatiról nincs értelme váltani, csak ha full hülye az ember és erre áll fel neki.
De az AMD 7900 változatairól sincs.
Ilyen elbaszott szériát nem tudom mikor csinált utoljára a zöld oldal... -
kago akira
tag
Nekem is ugyan ez a kérdésem. Érthetetlen hogy olyan játékokon ahol már lassan 3-5 éve nincs támogatás új videokártyákra ott mit tud. Én is szívok a a sketchup-al hogy hiába van 4x gyorsabb kártyám ha régi 3-4 éves program képtelen a cpu-t meg a vidikarit normálisan használni.
Sajna ezeken a játékokon már releváns a teljesítmény mert az újabb funkciókat parancsokat képtelen használni a régi játék... Szomorú nagyon hogy ennyire lecsúszott a tesztelés itt. -
Chiller
őstag
10%? Ez így ezért az árért semmi.
Akkor most az lesz mint a CPU-knál van, beállt a szilícium, és mostantól egy-számjegyű növekedés várható
#42 Anubis_9
Pedig ez pont olyan hobbi, mint a többi. Valaki évente ugyanennyit sőt többet költ horgászatra, vadászatra, airsoftra, valami gyűjtésre (érme, bélyeg, akármi), utazásra, autóra/motorra/biciklire.Valaki a szenvedélyére (alkohol, cigi, stb) fél évente többet költ...
Az a kérdés telik-e rá, és mennyire fontos a hobbi.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Hát ez ennyiért nem a Év üzlete. Azért 500e forint elég sok és csak 12gb vram van. Itt azt láttom jelentősen drágább mint a 4070Ti.
Persze Nvidia most piac vehető így bármit meg adnak érte.
Meg volt infláció is így a forint gyengesége is rontja az árát.
Nekem még Rx 6600 van elég erős a fogyasztáshoz képest és takarékos is. 1440p 75hz a feladat azt el tudja látni.Shadow of Tomb raider ment vele.
Nvidia már Sokkal drágábban el adja az Ai kártyákat ott több a haszon jelentősen.
-
CriticalHit
addikt
"érezhető gyorsulást hoz"
11-14% a 4070Ti Super-hez képes, a 7900XTX pedig számos tesztben megelőzi. Kár, hogy ebből a tesztből (is) kimaradt.
-
gabriel26
tag
Ebbol a generaciobol az 5090-en kivul kb. Egyik sem sarkallna arra, hogy “uhh vennem kell valamit” mert oriasi fejlodes….
-
Cassi
őstag
Tegnap azt írták, hogy az 5070 rajtja eltolódik 2-3 héttel "teljesítményproblémák" miatt. Szép kilátások...
-
Anubis_9
addikt
Lehet, hogy maradi vagyok, de nekem nem fér a fejembe, hogy valaki csak azért, hogy játszhasson a gépén, félmillióért vesz csak videókártyát.
-
Cassi
őstag
Már látom előre a 7070 RTX tesztjét: a kamu framerate 10%-kal nagyobb, mint az előző szériában, mindössze 200e Ft-tal többért. Ajánlott vétel!
-
Elozo generacio 400000, rohej... Ennyiert raktam ossze a gepemet masfel eve.
-
Ajándékok
aktív tag
Nincs valami gond a teszttel? Far Cry uhd qhd fhd a min. fps ugyan annyi. A program alkalmatlan tesztelésre vagy a gép túl gyenge
-
lornname11
csendes tag
Ez az 5000-es széria – az 5090 kivételével – csak arra kellett, hogy kitömjék a réseket a 40-es szériás kártyák között? Az 5070 Ti teljesítményben a 4070 Ti Super és a 4080 közé esik, míg az 5080 a 4080 Super és a 4090 közé. A sima 5070 valószínűleg a 4070 Ti szintjét fogja hozni, vagy még azt sem. Kamu frame-ekért kamu pénz is jó lesz?
-
-
Fitzgerald
veterán
Aha, akkor tehát dióhéjban: ez a kártya még 350k körül sem lenne nagy ajánlat, a jelenlegi árakon pedig még viccnek is rossz.
-
Predatorr
őstag
Ez aztán a féknyúzás!
AMD jól fizet?
GAbre: én az nV-t ezzel a húzással kizártam egy időre terveimből. Mondjuk az AMD-t meg már sokkal régebben (150%-ot kellene javulniuk sugárkövetésben), megszívtam, marad a 4080 mindörökké, ámen.
djbb534: a PH „tesztjeit” ismerve nem vagy egyedül, évek óta csak szponzorált tartalom.
[ Szerkesztve ]
-
djbb534
tag
válasz
gainwardgs #20 üzenetére
Én már meg sem nézem a teszt eredményeket, azonnal jövök a hozzászólásokra
-
zebra_hun
veterán
Nem lenne baj ha lennének újak is, de nem zavaró a régi.
Pl. Horizon Zero Dawn vmi 2018-as a pc verzió, de egy 4090 vagy 5090 sem bír vele kimaxolva sok fps-t adni.
Van helyük azoknak is.
Az újabb játékokat meg akkor le kellene mérni a régi diavetítőkön is... az sok idő.
Engem az eredmények jobban érdekelnének mint a béna grafikonok. Azokat nagyon kevés tesztelő teszi be. Az nagyobb baj. -
Én sem értem. Pláne annak a fényében, hogy múltkor írtam privátot a cikkírónak, hogy ha kell veszek x db új címet saját ktg-en. Választ sem kaptam.
Szerintem épül le már ez az oldal. Mi halunk ki. Nem éri már meg ebbe pénzt és energiát fektetni. Őszintén hányan vagyunk akik ma még gépösszerakással b@szkódunk? (őszintén engem is már csak érdekel de egyébként egy ps-t használok hetente 1x) -
Tomtailor85
senior tag
Így tudják a végtelenségig kitolni a fejlesztést... 3-4 év új generáció, hardveresen minimális előrelépéw, marad a szoftveres humbuk sok pénzért...
-
paljani
aktív tag
Tehát +15-18% raw a 4070TiS-emhez képest (RT még annyi sincs…) és “csak” minimum 140 ezerrel drágább. Hát ez még a hülyének is megéri… (és csak annak).
-
Bleccs
csendes tag
Nincs ezzel gond, jó ez. Még csak nem is drága, ha minden két bankjegy címlet mellé három fénymásoltat adok a kasszásnak.
</s>
Hatalmas csalódás eddig ez a generáció. -
kikikirly
senior tag
válasz
gainwardgs #20 üzenetére
5070TI egy 7700X-el? I don't think so...
-
ilor14
tag
Mennyire jó vétel volt fél éve, 262 ezer Ft-ért az MSI 4070 Super Gaming OC-m
-
Solten
őstag
ASUS-eknal nem tudom mit szivnak, de szinte az osszes termekuknel nagyon vastagon fog a cerka...
-
gainwardgs
veterán
CPU LIMIT
-
Alaaf Pi
senior tag
Far Cry UHD esetén miért harmadik a kártya és nem elsö? ACV-nél nincs valam elkutyulva? Ha ilyn jól szerepel az AMD, akkor összesítve miért van ennyire lemaradva?
-
GAbre
veterán
Már linkeltem.De sztem nem annyi lesz.
Predatorr:
Az a gpu se mai darab.
VoltanIgor:
Van,hogy variáltak axem,mikor bányászlázban előrendeltem.
De vagy küldték,vagy azt mondták nem ennyi.
Nálam nem volt,hogy kell-e többért,és nem kellett anno akkor előfizetni,most nem tudom,de 5080nál meg lehet próbálni előrendelni,hogy van-e utánvét.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
-
hokuszla
senior tag
https://www.alza.hu/nvidia-geforce-rtx-5070-ti/18914814.htm
most pl. 380.000
-
AsakuraDave
őstag
négynyócvan még mindig nincs? értelmetlen tesztek ezek
marad a jól bevált HUB és Gamers NexusThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
hahakocka
őstag
Megint kimaradt a 4080 super, meg 7900XTX pedig akkor látszana hogy picivel jobbak is 100-150e ft al olcsóbban s XTX esetén +8gb vram 4K ra már kell akár több mint 16 ha 3-4 évre veszel még VGA-t . A többi külföldi teszten legalábbis látszott hogy jobbak.
New hope for 9070-9070XT???
Arra is rámennek majd a scalperek meg a pénzéhes boltok meg DUMB vám s az adók ....
[ Szerkesztve ]
-
VoltanIgor
aktív tag
Na igen, csak az Alzán mire effektíve megérkezik a kártya, szólnak, hogy jabocs, nem 600 lesz, hanem 780, maradhat? Mindezt úgy, hogy ha jól tudom, az előrendeléshez előre kell fizetni (ebben nem vagyok biztos)
Ha egyik sincs így, és le lehet foglalni egy kártyát garantáltan 600-ért előre fizetés nélkül, akkor szóljatok, megyek is.
-
GAbre
veterán
[link]
Itt legalább van 4080-al is hasonlítva,ha valakit érdekel.
Általánosságban nem jobb,mint a 4080,ha fel van húzva kártya,akkor tud kb annyit.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Igazából lehet csak átváltott,vagy valami.
Mondjuk alzán 5080-at tudsz rendelni 600-ból.Szóval ha így marad kb,akkor tényleg 500+ körül lesz ára.
De alzán elég jó áron rendelheted elő.Már ha lehetne.
Nvidia mottó,ha nem tudsz,vagy akarsz újat,teremts piacot,azzal,hogy amit eddig nyújtottál,azt elveszed,és mindjárt többet ér az a kicsit jobb(vagy nem!),ami van.
És persze be is árazhatod úgy,ahogy akarod.
És be is árazzák,hiszen a tőzsdei bukás lóvéját kompenzálni kell....
Predatorr:
Érthető persze,lehet volt annyi is utolsó darabok vagy valami,az bánya miatt volt,mert mindenki látta a lehetőséget,ahogy most nvidia is látja.[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Ugyanazzal a tudással és fogyasztással nem hozza a 4080 szintjét (nem ezekből a tesztekből indulok ki) , viszont nincs hotspot hőmérő és buktuk a PhysX-et. A hülyének nyilván megéri.
Citrone79: simán „fake rate”.
Milyen jó is lehet a 4* kamu képkocka, amikor már a 2. esetén is feleződik a képkocka sebesség pár játékban...
1* vettem kártyát 4k-ra, marad is, főleg, mert nem is lesz mire cserélni (lásd fent).Szasanyi: régi játékokkal is megakaszthatók az új VGA-k megfelelő beállításokkal. Az Oblivion a 4080-amon futott el először röccenésmentesen.
Gabre: Láttam boltokban 7-800e-ért 4080-akat, eszembe is jutott a pár évvel ezelőtti alaplap-árfelhajtás, 40% haszonnal adtam el a bő 2 éves 580X deszkát. Most is kereshetnék a bő 2 éves 4080-on, de mire cseréljem le, ezekre a szarokra?
[ Szerkesztve ]
-
Cassi
őstag
"Konkrétan ez a változat 501 990 forintos ajánlott árral rendelkezik"
Ez konkrétan hazugság, 600e alatt nem nagyon lesz szerintem. Az 5070 lesz félmillió, akkor viszont passzolom is ezt a menetet, 12 gigás kártyáért nem adok annyit.
-
Citrone39
újonc
Nyilvánvaló, hogy aki egy félmillió forintos VGA-t vásárol, az nem QHD felbontásban szeretne játszani
LOL. Hát akkor itt vagyok én, aki a QHD felbontás mellett szeretne mindent maxra tolva játszani, és szereti a magas FPS-t. Nincs kedvem sem 2 évente VGA-t cserélni a 4K gaming miatt.Vicc, hogy ezt a kártyát az előző genes 4070 Ti Super némely játékban még meg is előzi. De gondolom sebaj, hiszen kapunk cserébe 4x fake frame ratet, aztán örüljön a felhasználó!
-
szasanyi
félisten
Miért ilyen régi játékokkal van tesztelve egy ilyen kártya? Most komolyan kit érdekel, hogy hogyan futnak azok a több éves játékok, amik már a 40es szériának sem adták fel?
Spiderman 2 / RT, Alan Wake 2 / RT, Cyberpunk 2077 / RT inkább lett volna releváns (azok mutatják meg mekkora teljesítmény növekedés).
Az árak rosszak, de mint már mondtam: ha ezt is kifizetik (már pedig ki fogják) akkor hiába várjuk a csökkenést. -
GAbre
veterán
Erről vmiért Csernobil(sorozat) jut eszembe.
És a párhuzamból Kindulva: Csak úgy sugárzik innen is,hogy hiányzik 4080 vagy super vagy 90,ami nyers teljesítményt tudnia kéne vagy jobbnak lenni.Főleg,hogy árban is ott van,vagy feljebb,ahol voltak ezek a kártyák.
Nem mintha 1 éve a 4070ti super tesztben is lett volna,bár ott még nem hiányzott talán.
Boltok üresek a 4080októl.De ha jól emlékszem,utoljára 400fölött láttam.
Vajon az nvidia direkt hagyta abba,hagyta üresen boltokat,hogy csak ezeket tudják venni?
Ahogy már kb a 70ti-ok is elkopnak polcokról kb.
Pedig 3000-ből van még bőven!Igaz,abból is csak az alsóbb kategória talán.[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
tl;dr: 4-8% extra teljesitmeny, ha egyszer a keszleteket feltoltik, kb azonos aron. Ki kell varni es kesz.
Szemelyes velemeny: "Not great, not terrible". -
Zoltn
senior tag
Ez egyre rosszabb. Elkeserítőek az új vga árak.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az GeForce RTX 5080 kistestvérét az ASUS TUF Gaming szériás, gyárilag tuningolt kiszerelésében próbáltuk ki.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jófogás tapasztalatok
- Energiaital topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gyúrósok ide!
- Sonarr és Radarr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...