Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asanotadanob
tag
válasz vitezlejszlo #31299 üzenetére
Ha ragaszkodsz az Ubuntuhoz, akkor miért nem XBMCbuntu, nyílt driverrel? Nálam a hivatalos AMD driver használhatatlan volt, pl. nem volt benne overscan menü.
Szerk.: Én is linuxot használok desktopon, de nekem is AM1-es platformom van és azon a win 8.1 vált be.
Szerk2.: Én WD-ről váltottam, és volt egy átmeneti időszak, amikor majdnem megbántam, de most már túllendültem rajta, mindent beállítottam és imádom.
[ Szerkesztve ]
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
5350-es AM1-es AMD platformot építettem HTPC-nek.
Ubuntu linux, rá AMD hivatalos driver, Kodi.
Következő a probléma. Van FullHD MKV, amivel kb 4x10% cpu terheléssel gyönyörű a kép. És van, amivel meg max 20 fps-t tol ki magából, mert 3 mag max 10, 1 pedig 100%-on pörög.
HA ezt a szaggatós filmet megnézem más lejátszóval, pl mplayer-rel, akkor a 4 magom 50%-on teker és a kép tökéletes....
Ismert ilyen hiba vagy egyáltalán mitől van ez? Tök gáz, hogy lecserélem a 4 éves Asus Oplayt erre a csodára, erre nem vagyok sokkal előrébb
Köszi
laca
-
Armatura
tag
3 nap fórumozás után sikerült yatsen összehozni a film és zene lejátszást.Valószinűleg a hozzáértőknek ez 5 perc lett volna.
Péter odaszól Jézusnak: - Pszt, Júdás kérdezi, tudsz csinálni lisztből kokaint?----Képeim: https://www.flickr.com/photos/142115553@N07/
-
Gombinyó
őstag
válasz MasterMark #31290 üzenetére
Ilyen, de úgy van ahogy Rick4 írta. Reggel első indításnál biosban ne is legyen több 25 foknál. Amúgy 30-40 körül szokott lenni normál használat mellett.
A lap az Gigabyte GA-F2A88XM-D3H.
Próbáltam 1-3 slotban is.
Memtestel megnézem még hátha mond valami okosat.
Rick4: Rajta van, direkt az alapján választottam RAMot.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz MasterMark #31290 üzenetére
Gondolom fél nap kikapcs után leült a géphez, belépett a biosba, és fényképezett.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Celtis
veterán
válasz generic #31287 üzenetére
Első körben a Beállítások/Video/Lejátszás menüben a kijelző frekvencia igazítása a filmhez opciót kapcsold be.
(Fejből írom a menüpontok nevét, szóval lehet más, de ez alapján megtalálod)
http://kodi.wiki/view/Settings/Videos#Playback -
generic
senior tag
Az miert van, hogy xbmc-ben a filmlejatszas nem olyan jo minosegu, mint kene? Nem tudom hogyan mondjam, mintha nem lenne folyamatos a lejatszas
-
Gombinyó
őstag
Ez miért lehet?
Ha órákra ki van kapcsolva a gép, akkor első indításnál előfordul, hogy a 2X2GB memóriából csak 2GB-al indul. Egy újraindítás megoldja. Biosban ezt látom első indulásnál (érzi a 2X2GB-ot, de az első slotban lévő valamiért nem enabled). Legfrisebb bios van fent, de az előző verziókkal is előfordult.
-
CirrMee
addikt
válasz Celtis #31276 üzenetére
Köszi!
Sajnos nem ez lesz a megoldás, hanem a wireless eszköz cseréje (vissza a boltba). Reggel meló után eszembe jutott, hogy ki kellene már próbálni egy sima notepad -el, kurzor jobbra egyben tolta a num "-" -t is (page down meg az alvó üzemmód kapcsolót). Másik gépen szintén, másik OS szintén.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Rick4
félisten
válasz canniball #31280 üzenetére
Nem volt HTPC-m.. A kis ITX gépemen meg még optikai cucc sincs, bár azt se tudom, van-e cd a dobozban. Mondom, nem foglalkoztam vele, most is csak ismét elővettem a témát, beleolvasgattam itt a topicba, úgy nézett ki, az ünnepek alatt nyugi lesz, hát, nem volt az. Majd holnap bedugom, ránézek, mit csinál.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Patice #31275 üzenetére
Ugyanilyenem van. Itt van a szekrényben több mint egy éve, most húztam ki először a dobozból. Írtam, hogy van valami ilyesmim, és szerintem ez lesz a megoldás... Még arra is gondoltam, hogy belül elviszem az usb-t, és fúrok előre az infra szemnek egy kis nyílást.
-
Rick4
félisten
válasz canniball #31273 üzenetére
Ami amúgy egy win alá telepített program, és a billentyűzettel vezérlem. Ezért kérdem, sosem csináltam még ilyet, csak feltételezem, a távval meg tudom oldani, hogy a win, vagy bármely alatta futó program, esetemben a plex a távirányító bizonyos gombjának megnyomását úgy érzékeli, mintha a billentyűn egy gombot nyomtam volna meg. Szóljatok, ha nem így működik...
-
Celtis
veterán
válasz CirrMee #31274 üzenetére
Szénné konfigurálható, hogy melyik gomb mit és mit ne csináljon. keyboard.xml a kulcszó.
A lényeg, hogy ne szerkeszd át a gyári fájlt, hanem hozz létre egyet a userdata/keymaps könyvtárban, ami csak azokat a részeket tartalmazza, amit módosítasz.Az xml fájl logikája, hogy vannak benne általános mappelések, aztán az egyes képernyőkhöza speciális összerendelések.
-
CirrMee
addikt
Kodi alatt le lehet tiltani a billentyűzetről történő (saját, tehát Kodis) hangerő vezérlést? Szereztem egy draut nélkülikey+mausz párost a mai napon. Először a pg down helyett ment alvóba, azt az energia gazdálkodásnál lekapcsoltam. Most meg a menü bizonyos részeinél veszi le lépésenként a (Kodis) hangerőt, ha jobbra kurzort használok.
(van külön hang vezérlő a billentyűzeten, de az teszi rendesen a dolgát, a win alatti hangerőt szabályozza hiba nélkül).
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
Ribi
nagyúr
válasz dabadab #31268 üzenetére
"miutan instabilla tettek" nem instabillá tették ...
Mintha ABS-t úgy állítanád be, hogy soha 1 pillanatra se csússzon meg a gumi, cserébe 2x akkora úton állsz csak meg. A "Best" a jitter (hiba) tűrésre értendő, nem a minőségre.
"a szkop lat kulonbseget, meg nem jelent semmit" jitter és a fentebbi dolog miatt pont hogy számít.
De hagyjuk ezt ebben a topikban. -
Rick4
félisten
Nem szeretnék tapipados bill-t (Logitech K400-am volt) itt egy frankó távirányítóm, ami mindent vezérel, sőt, activity funkciót is tud (pl a tévézés nekem abból áll, hogy bekapcsolja a tévét, erősítőt, műholdvevőt, az erősítőt átpakolja a hdmi 1 bemenetre. Ugyan HDMI-n megy minden, tehát a tévében csak egy kábel van, fixen lehalkítva és kész, de tudná azt is, hogy a tévézés esetén a tévét átteszi a hdmi1-re, az erősítőt a tv/sat bemenetre, de megy az is, hogy az összes gonb a beltérit vezérli, de a hangerőszabályzó az erősítőt működteti....
És ilyen eszközből annyit csinálok, amennyit akarok, ezekből a profilokból annyit csinálok amennyit akarok. Megeszi a fene, ha 50K volt a táv, és ezzel nem fog megfelelően működni.Patice: Plexhez nem kell bill, lépkedni, meg kattingatni kell. Billentyűnél nyilak, enter és esc gomb, utóbbiakra a képen lévő gombok is alkalmasak lennének, csak ugye a billnél egyszerűbb így.
Na tehát akkor: sima win7-nél mivel próbáljam ki, hogy az egyik vagy a másik táv kezeli-e a plexet, vagy akárcsak az oprendszert? Van spéci program, vagy keresféljek a táv céféjén? Tanítani tudom a harmony-t a másik távról. Régen valami winlirc volt...
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Egyesek érdekes mód igen sokat szórakoznak, hogy minél stabilabbá tegyék az eszközüket."
...miutan instabilla tettek ("The normal operation of the Buffalo DAC is to have the DPLL set at “BEST” and with this setting, there are no unlocks")
"amikor szkóppal nézve is van különbség 2 kábel jele között, akkor mégis mit mondjak?"
Digitalis jel, az, hogy a szkop lat kulonbseget, meg nem jelent semmit.
DRM is theft
-
canniball
nagyúr
Ha tudsz is az elég nyögvenyelős, ahhoz hogy kényelmes legyen szvsz minimum egy tapipados bill. kell. Esetleg ha van androidos eszköz akkor egy megfelelő alkalmazás (lehet i-re is van ilyen). Vagy egy normális sw és akkor nem kell a Windózt nyomogatni.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Rick4
félisten
válasz canniball #31263 üzenetére
A plex egy dolog, ott billentyűvezérléssel is működik a lépkedés, a kérdés akkor inkább korlátozódjon a táv és a win vezérlésére. Win-t vezérelni, lépegetni tudtok távval? ez az egy rész homályos csak...
-
Rick4
félisten
Szevasztok Urak!
Olvasgatok itt egy ideje, talán most jött el a pillanat, hogy a htpc projektem beinduljon. Adott egy itx gép Asrock q1900-as lappal, 2GB rammal, ezt tenném be a tévé alá médialejátszónak, semmi se kell tudnia, csak a belső hálóból filmet lejátszania a plex nevű programmal. Aki nem ismerné, ez egy xbmc kinézetű dolog, számomra csak ez jó, ugyanis amellett, hogy a szerver akárhol lehet, elég egy azonos néven történő bejelentkezés, és látják egymást, másrészt leszedi a borítókat, tartalmat, film adatokat, és korrekt kinézetű katalógusformátumban választhatom ki a néznivalót.Egy Win7- Win 8.1 alaprendszerben gondolkodom, mivel a gépnek lesznek egyéb funkciói is, csak ez jó, . Nem akarom elnyomni soha a program kezdőoldaláról, nem akarok böngészni, ha ilyesmi lenne, arra van más eszköz, ha álligatni kellene a gépet, arra ott egy temaviewer.
Egyetlen problémám van, a vezérlés, pontosabban a távirányítás. Van itthon egy htpc távom, megvan másfél éve, de még nem bontottam ki, (pont azért, mert a projekt várat magára) de ez lene a kisebbik lényeg, az infravevő az egyetlen része ami érdekel, vagy egy logitech marmony touch-om, az egész más dimenzióban kezeli a készülékeket, mint az átlag távok, mindenképp arra alapoznék. Szóval a hosszú felvezető utána kérdés: Az ilyen távirányítós kattingatás hogy van megoldva nálatok?
-
törölt tag
válasz Melorin #31258 üzenetére
J1900-hoz próbáld Chroma Up: Bicubic75 + Anti ringing, Image Up: Lanczos 3 + AR.
Teszteld le 1080p és 720p filmmel, a GPU terhelés álljon meg 80%-nál.
A rendering time maradjon 41.7ms alatt, jó estben max 30ms. (Ctrl+J megjeleníti lejátszás közben)
Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, érdemes visszavenni kisebb felskálázásnak megfelelő opcióra.
Ha valami oknál fogva értelmetlenül sok kockát dobál, próbáld meg kikapcsolt full screen exclusive mode megjelenítéssel.J-1900-hez mérten rendering/dithering maradjon alaphelyzetben, artifact removal a többi szoftveres elemtől is függ, ha előtte van hasonló eljárás: kikapcs, ha nincs, GPU erejéhez mérten kipróbálni.
i-s anyagoknál már lehet kevés a J1900, főleg házi videó és hasonlók, első körben filmekkel lesd meg.
(#31259) Patice
Jó sok kerek 24 film jelent mg mostanában, legalább 10-zel találkoztam az utóbbi 1-2 hónapban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Melorin #31255 üzenetére
Milyen hardvered van? Aszerint kéne beállítani.
Kodival sincs probléma, kizárólag kerek 24.000 Hz-en, ott is csak Windows 8 felett, tudniillik a Kodi elavult DX verziót használ. Ígéretek szerint a Kodi 15-ben lehet frissítés. Előfordulhat, hogy nincs is kerek 24p filmed.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz generic #31251 üzenetére
Csak a rend kedvéért a CEC esetén a TV távirányító infra jelét a TV veszi és a HDMI kábel CEC csatornáján kommunikál a csatlakoztatott eszközökkel. Mivel a hagyománys PC alaplapok egyike sem rendelkezik CEC áramkörrel, ezért alapból a CEC nem is fog menni a HTPC-vel.
Kell hozzá egy CEC-USB adapter. Ez nem olcsó, de szerintem megéri.CEC esetén a HTPC-be semmilyen infra vevő nem kell.
-
generic
senior tag
Van a HTPC-men infra kivezetve, milyen távirányítókkal tudom irányítani vajon? Próbáltam LG tv-hez kapottal, de nem megy a cec.
-
drdr
senior tag
válasz #75912448 #31248 üzenetére
regger, djnice: köszönöm. Igen volt már erről szó és olvastam is róla. ...
(vajon melyik gyártó ismeri fel egyszer, konverzió nélküli tovább küldését, ill. YCbCr feldolgozás át. Ugye ha jól emlékszem, a videó kártyák belső RGB feldolgozása miatt kell konverzió....mindenesetre biztos HTPC alap lenne...)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csak a pontosság kedvéért, önmagában MPC-HC estében LAV videóval sincs kadencia probléma. Mivel a Kodi is belenyúl a képbe (a VGA-IGP driverei is, DXVA is), a madVR pedig eltérő Chroma skálázást használ, lesz különbség FHD esetén is. Nyilán érintetlen BD esetében a legkevesebb, érdemes saját megjelenítőn összehasonlítani, ismerek olyat, aki a Kodi szoftverből kissé élesített, szaturáltabb képét kedveli.
-
Armatura
tag
válasz gery2123 #31195 üzenetére
Értem,köszönöm!
Akkor ezt a távelérős részt nem bolygatom,arra marad a plex
Viszont a play locale funkció ha jól értem arra lenne való,hogy amit az xbmc/kodi-ban megosztok azt a telefonon le tudjam játszani ugye?
Elnézést az értetlenkedésértPéter odaszól Jézusnak: - Pszt, Júdás kérdezi, tudsz csinálni lisztből kokaint?----Képeim: https://www.flickr.com/photos/142115553@N07/
-
devil-k
nagyúr
-
djnice
veterán
válasz devil-k #31242 üzenetére
A madVR renderert egyszer belövöd az igényeidnek megfelelően, utána external playerként használhatod a Kodiból az mpc-hc-t úgy hogy nem is találkozol a felületével, egyből fullscreenben indítja a filmet. Persze lejátszás közben a felület puritán ha valami info-t megakarsz nézni a filmről, de szerintem a jobb képminőség érdekében együtt lehet élni ezzel.
[link] -
devil-k
nagyúr
válasz djnice #31241 üzenetére
Pont a másik topikban válaszoltam, de ide is bemásolom akkor:
"Nekem nem jött be a madVR puritán felülete a Kodiba behívva. "Film Mode Detection" jelenleg ki van kapcsolva, tesztelés alatt van a dolog. Nem olyan egyszerű egy erősítő-HTPC-vetítő képi beállításait összehozni úgy, hogy mindegyik beleszól(hat) a képbe."
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
djnice
veterán
válasz devil-k #31237 üzenetére
Oké, akkor maradjunk a szakmai kérdéseknél.
Miért kapcsoltad ki az intel driverében a film üzemmód érzékelését? Anélkül nem működik a kadencia felismerés, ami egyes anyagoknál számít, hiszen ha pulldown-t alkalmaztak egy kódolásnál, nem tudja majd rendesen visszaállítani az eredeti progresszív képkockákat, csak deinterlaceléssel, ami minőségromlással jár.
Érdemes letesztelni ezt egy HQV Benchmark-al vagy Spears & Munsil tesztlemezzel. -
mivamma
senior tag
Megérkezett a ház. De egy kicsit tanácstalan lettem, akkor most gipszkartonozzam, vakoljam, vagy húzzak fel köré egy téglafalat?
Őszintén nem értem, hogy miért kellett ennek a vitának kialakulnia egy ártatlan poénkodásból. Remélem nem volt részem benne.
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Ribi
nagyúr
válasz dabadab #31232 üzenetére
Egyesek érdekes mód igen sokat szórakoznak, hogy minél stabilabbá tegyék az eszközüket. Persze ez pont nem kábel mahinálás, de amikor szkóppal nézve is van különbség 2 kábel jele között, akkor mégis mit mondjak? Tesztben persze megint benne van, hogy egyesek szerint minél kevesebb jitter csökkentés javít a hangon, de ebbe viszont igenis beleszól a kábel.
-
devil-k
nagyúr
válasz djnice #31235 üzenetére
Ki néz hülyének? Ki írta egy szóval is, hogy az vagy? Vagy egy szakmai topikban csak egy vélemény létezik és onnantól nem lehet tágítani? Én egy szóval nem írtam, hogy mindent tudok (mert tegyük szívünkre a kezünket- nincs olyan ember), viszont amit nem tudok, azt bevallom, sőt kérdezek róla, mert egyszerűen érdekel. Viszont én alapból hitetlen ember vagyok és addig nem hiszek el senkinek semmit sem, amíg az ellenkezőjét nem tapasztalom. De ha megtapasztaltam, nem fogom azt mondani, hogy nem igaz, akár tetszik akár nem.
Pl.
Én nem mondtam az AQ Rocket 88-hangfalkábelre sem a tesztelésem alatt, hogy milyen jó, csak azért mert AQ és 20.100 Ft métere. Húha! Le is húztam a kábelt, mert egy hulladék és az Inakustik Refernz LS-1002 kábel, aminek "csak" 7.500 Ft/métere köröket ver rá. Ugyanez vonatkozik a HDMI kábel mizériára is.Szóval engem semmilyen "márkahűség" és társai nem köt ehhez a témához, de amit megtapasztaltam, arról nem fogok hazudni.
A témát a részemről lezártam.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Celtis
veterán
válasz MasterMark #31223 üzenetére
Próbáltam leegyszerűsíteni. Nem hiszem, hogy jellemző lenne, hogy pl. a kérdező két subnetet használna otthon.
-
datomi
tag
Sziasztok!
Szeretnék otthonra egy médialejátszót és azon gondolkodtam, hogy vegyek-e egy androidos tv-boxot vagy inkább induljak el htpc vonalon.
Célhardvert (médialejátszót) nem akarok venni, mert jó lenne néha netezgetni, egyszerűbb játékokkal is játszani.
Böngésztem a topikokat és inkább a htpc felé orientálódnék.
Hosszú távra tervezek, szeretném, ha a cucc a 4k lejátszással is könnyedén boldogulna, ha egyszer majd lesz 4k-s megjelenítőm, meg persze lesz rá tartalom.
Tapasztalataitokra lennék kíváncsi, hogy milyen platformon érdemes elindulni, milyen házat érdemes venni, stb.
Természetesen nem AMD-Intel vitát szeretnék indítani, nekem is van otthon minkettőből (intel laptop, amd pc), és mindegyik patentül működik.
Viszont a mini ITX témában nem vagyok otthon, ezért érdeklődöm itt
Az elvárásom az lenne, hogy a cucc minél halkabb legyen, ssd tervezek bele, mert a filmeket NAS-ról néznénk.
Hozzásólásokat előre is köszönöm!Xiaomi Mi 10 Lite 5G / Samsung Tab S5e
-
Ribi
nagyúr
válasz dabadab #31219 üzenetére
Igen, spdif alatt a coax kábelre gondoltam, mert köznyelvben kissé összekeverednek a dolgok. Csak arra próbáltam utalni, hogy audió esetén nincs hibajavítás, merthogy bzoley azt állította. A hiba rendszerint jitterben jelentkezik, de van, hogy a dac nem tud lockolni a jelre. Lehet észre sem veszed, de okozhatja reflexió a kábel miatt. De ezt már tényleg kismilliószor kitárgyalták.
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz bajnokpityu #31215 üzenetére
"kintről bentre léghangot gátolsz, a gépben meg testhang van, mikor rezeg a hdd, a venti meg léghang."
Ez így nem teljesen igaz. A vékony és könnyű fal "membránként" viselkedik, a külső hang megrezegteti és átadja a belső levegőnek.... A vastag nehéz fal merev, nem rezeg. Más kérdés, hogy ha megkopogtatod, akkor vezeti a hangot, mint a panellákásokban... A gipszkartonnál én is tapasztalom, hogy akusztikailag jó, nem veri vissza a hangokat annyira, nem visszhangzik a szoba tőle. Viszont hangszigetelése nem jó, áthallatszik hiába a szigetelés közte....
Nekem is Fractal Design házam van, a teteje lemez, belül ragasztva vmi keménygumival olyan 3mm vastag lehet. Azon nincs semmi rezgés, de az egész házat nekem is rázza a vinyó, de emellett halok más zúgást is pl. a ház saját ventijeit....
Szóval még mindig ott tartunk, ahogy írtad, "a súllyal nem oldod meg az elcsatolást, csak odébb hangolod."
Nem elcsatolni kell a meglévő rezgést, hanem megszüntetni... A vinyót kell "szigetelni" a háztól, gumibakkal, parafával, vinyó cserével, vagy vinyót áthelyezésével egy másik szobába
Mivel jobb ha belevezeted a bútorba, ha "elcsatolod" ? Egy részét elnyeli, mert porózus, de más frekvencián, meg a bútor sugároz majd (jó az eredetinél jóval kevésbé). De mi van ha kemény felületre teszed a cuccot pl. márvány lap? Az ha merev állványon van? Pattog rajta mint a csapágygolyó... Szóval nem elvezetés, elcsatolás kell, hanem izolálni, megszüntetni, csillapítani kell a forrást...Ilyenre gondoltam még kipróbálni, a vinyóra vhogy ráaplikálni. Valahol megtaláltam az adatlapját is, van többféle keménységű, ezt nem tudom milyen...
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz devil-k #31218 üzenetére
Nem eppen djnice kezde a temat, es egyaltalan nem a baromsagot hozta ide, hanem a jozan eszt.
(#31213) Ribi: az optikai is SPDIF, a hibajavitas hianyan meg teljesen felesleges rugozni, mert ha nem konkretan hibas a kabel vagy valamelyik egyseg, akkor a hibaarany teljesen elhanyagolhato
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
djnice
veterán
válasz bzoley #31211 üzenetére
Végre valaki aki érti a dolgok technikai oldalát is. A másik kedvencem az egyes HDMI kábelek képminőségbeli különbségének hasonlítgatása
Persze a TMDS technológiáról fogalmuk sincs azoknak akik "látják" ezeket a különbségeket.
Sőt a whathifi még teszteket is ír róluk, ekkora parasztvakítást még nem láttam. -
bajnokpityu
félisten
kintről bentre léghangot gátolsz, a gépben meg testhang van, mikor rezeg a hdd, a venti meg léghang.
A HDDk azért hangosabbak a Fractal házban,mint az Antecekemben, mert a Fractal belső burkolata léghang-gátlásra jó. A testhang-gátlás trükkösebb, ott az ész többet számít,mint a súly. Nézz meg egy finite elemente master állványt. egyik legjobb állványnak mondják, és könnyű, csak trükkös.
Ez a dupla giszkarton nekem is új volt, néhány éve egy akusztikus ismerősöm házánál tanultam meg, hogy jobb megoldás,mint a tégla.
bzoley:sajnos tudom, h miért nem jó műszakilag sem az optikai kábel (hifire), ezért, amikor hallottam is, nem csodálkoztam, hogy gyenge. spdif átvitelnél nincs nagy adatforgalom, sem GHz, ellenben a hifiben használt optocsatolók rémesen rossz jitterrel bírnak, ami hifiben problémát okoz.
-
Celtis
veterán
válasz generic #31200 üzenetére
A KODI programok menüjében megtalálod az Openelec settings-et. Itt a szolgáltatások között engedélyezed a Samba elérést. Nekem azt hiszem csak akkor működött jól, ha bekapcsolom a Samba autentikációt is. Szóval azt is engedélyezd.
Ezek után a PC-den a hálózatokban látnod kell a htpc-det mint hálózati fájlszervert. Látni fogsz sok foldert, talán a media folderbe kell másolnod, de ha nem is ez a neve, egyértelmű lesz.
Ha a windowsban a hálózatokban nem jelenne meg a HTPC, akkor a startmenü keresősorába írd be a htpc IP címét ebben a formában: \\ipcim\
Total commanderben ugyanez a helyzet.
-
bzoley
veterán
válasz bajnokpityu #31209 üzenetére
Biztos, hogy jó. Csak nem igen tud többet, mint az 1k-s. Már elég régen kifejlesztették, és tökéletesítették a technológiát, és a hangnál fontosabb adatok is közlekednek rajta, ahol nem igazán elfogadható a hiba. Ha ott tökéletesen képes működni egy alap kábel, akkor a hangnál még annyira sem fontos túlkomplikálni. A hibátlannál jobb nem lehet. Nem hátrány tisztába lenni az optikai kábel működési elvével, hibajavítással, és akkor nincsenek tévhitek.
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz bajnokpityu #31207 üzenetére
Így van nincs megoldva. Egy megoldás, ha a rezgő testet izolálod, pl. egy másik helyiségbe...
Nyilvánvalóan ha lakáson belüli hangtompításról van szó ott a tégla nem jó. Ott szövet anyagokkal borítás szőnyegpadló, hangelnyelő felületek/bútorok kellenek (lásd mozi).
Amikor a téglák után olvastam a kintről be és bentről ki szűrődő hangok minimálisra szorítása érdekelt és ott a legnagyobb tömegű falak nyernek (azaz vastag (nehéz) tégla). (Végülis HTPC-nél is ez kell, bentről ne jöjjön ki a hang/rezgés). A vékony és/vagy könnyű falak (utóbbi ha vastag is) rezonál ill. membránszerűen továbbítja a hangot.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
bzoley
veterán
válasz bajnokpityu #31203 üzenetére
Az még nem baj, ha kipróbálsz valamit, pláne ha belátod, hogy semmi értelme
A szomorú inkább az, hogy egyáltalán lehet kapni ilyet. Legalább jó drága volt, mint a 126k-s optikai kábel? -
bajnokpityu
félisten
a súllyal nem oldod meg az elcsatolást, csak odébb hangolod.
számitás szerint meglepő, de a kitöltött dupla gipszkartonfal lineárisabb akusztikát tud,mint a tégla. súlyuk alapján nem kéne igy lennie.meg el kellene különiteni a léghang-gátlást, a testhang-gátlástól. két külön akusztikai fogalom.
-
drdr
senior tag
válasz bzoley #31198 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Mindent el akarnak adni és ezért mindent ki is találnak. Aztán hazamegy az ember kipróbálja és tényleg jobb...., mert azt akarja hinni ( a vak teszten elbukna a legtöbb esetben). Sokan kábelekkel akarják javítani a "helyzetet", lehet is egy bizonyos határig. De azt tegyük hozzá, hogy csak azon lehet javítani, ami eleve hibádzik valamilyen téren és itt nem a kábel a hibás, hanem maga az eszközök.
Tüskék: nyilván a rezgést okozó testet kell izolálni a többi résztől. A tüskék szerintem másképp támasztják alá a házat, az befeszül, ekkor éri el azt a merevséget, ami megakadályozza a rezgést. (és/vagy máshol jönnek ki rezonancia pontok és frekvenciák) Ha a házra súlyokat tennénk az is csökkentené a rezgést. Azaz eredetileg sem volt elég merev a ház és megfelelő tömege/tömörsége (bár ez itt nem jó fogalom). (Egy jó éve nézegettem ház építéssel (értsd lakás), kapcsolatban milyen téglák hogy viselkednek hangszigetelés szempontjából. A legnehezebb anyagok tompítják legjobban és vezetik legkevésbé a rezgéseket...)
Hangfal tüske: normális hangfalakat lekerekítenek, hogy minél kevesebb élről induljanak ki hullámok. A talp plusz éleket tartalmaz.... Nem rég vettem hangdobozokat. A gyártó nem ad hozzá talpat. Miért? Mert nem kell. A doboz elég merev, (sőt igen merev), a mély/mély-közép elég magasan van. Szomszédom elég drága szettjéhez van talp. Egy előnye van, nem a földön áll, porszívózáskor nem veri össze az asszony . Egyébként szőnyegpadlón van. Nekem hidegburkolaton áll, tettem alá egy vékony filcszőnyeget. Tudjátok hogy változott a hangja? Sehogy. Kiemeltem ki egy merev lapon (kvázi talp), csak próbaképp... Szóval ha merev a doboz nem kell bűvészkedni...
Nyitni kellene egy topicot, amin az ilyen házi praktikákat lehet betolni és ott megbeszélni, mert így ez a topic, a hifis és még jó pár csak tele van szemetelve, (és ezzel az írással is csak hozzátettem).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Asszociációs játék. :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Filmvilág
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest