Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
Nem értem a kérdést teljesen Én licence kapcsán arra gondoltam, hogy csak úgy nem lehet gyártani lightning csatis eszközt vagy kábelt, apple lincence kell hozzá. Még kulcs is van benne amúgy, ezért van az, hogy a kínai kábelek nem működnek vagy egy idő után nem működnek (mert blacklistre kerül a kulcs).
A DJI-nak biztosan van licence, de az nem biztos hogy jól tudják implementálni a lightning szabványt, pláne nem egy olyan aljaztba amin van micro usb is párhuzamosan.
A telefonod gyári kábelével (vagy olyan utángyártottal amivel PC-telefon között sincs semmi gond) viszont 100%-os a kapcsolat Mavic esetén. Mavicnél ugye a táv alján van egy dedikált USB type A aljzat, oda mehet a mezei usb-lightning kábel, aztán jónapot. A legtöbb IOS eszközt használó Mavicos ezt részesíti előnyben, mert megúnták(tuk) az ócska gyári lightning pigtailt (de mondom mégegyszer: lehet hogy a távon levő oldalsó aljzat a hunyó, vagy szoftveres bug van, ezt nem lehet kideríteni). Sparknál nem tudom mi a helyzet, de a fentiek miatt érdemes utánajárni, mert lehet hogy ott is szívás ez.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Én csak azt akartam ezzel mondani, hogy személy szerinte végig jártam a létrát és a tetején jöttem rá, hogy ott kellett volna kezdenem. Mindenképpen egy csomó időt és kellemetlenséget, valamint végső soron pénzt is megtakarítottam volna.
"A Drónpilóták Orzságos Egyesületébe való belépésnek mik az előnyei? A biztosítást érdemes megkötni?"
-Hivatalosan biztosítást kell kötnöd, ha repülni akarsz, az esetihez bekérhetik és be is kérik. Nem csak egy kérelmet kell beadnod ilyenkor, hanem jó néhány doksit (repülési terv, koordinátákkal, magassági adatokkal, stb) amit az egyesület segít neked. Az esetit is nagyságrendekkel könnyebben, gyorsabban, kevesebb macerával megkapod, ha egyesületi tag vagy egy olyan egyesületnél, ahol ez napi rutinnak számít, a légügyi hivatal napi kapcsolatban van a szövetséggel. Nem mellékesen a szövetség vezetői elég jó személyes kapcsolatot ápolnak a légügyesekkel, és tényleg jó fejek, segítőkészek. Nem mellesleg, ha nem vagy valahol egyesületi tag magánszemélyként nem is biztos, hogy repülhetsz. ebben nem vagyok biztos, de mintha így rémlene. A biztosítás a te érdeked főleg. Ha a drónnal gebasz van és baj lesz, nem biztos, hogy zsebből menni fog. Önrészes a dolog, de szerintem jobban jársz ha van biztosításod, csak úgy mintha autóra, motorra, vagy bicajra kötnél. (Utóbbira is lehet, de sokan nem tudják)
-
oszy
veterán
Az rc firmware frissítés közben elveszítette a jelet, vagy valami más hiba történt. Nem tudom, mert az asztalon hagytam. Iphone-n keresztül ment a frissítés, mert a program ezt akarta. Miután nem sikerült, csak csipogott. Azóta nem lehet csatlakozni az rc-hez. A kis LED csak porosan villog és ennyi. A Spark csatlakozik rendesen. Ilyenkor mivan? Ilyenkor a support tud segíteni, vagy van valami, ami megoldja ezt a gebaszt?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
oszy
veterán
válasz Victoryus94 #604 üzenetére
A távirányítót nem látni a wi-fi résznél úgy, mint a Sparkot. A LED meg csak villog. Egyszerűen nem lehet csatlakozni sehogy az rc-hez.
Melyik szoftvert? A telefonos appot törlöm és újra beállítom.
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
sgery
őstag
Közben én is beszereztem a Sparkot.
Nyomtam én is fw frissítést távirányítóra és drónra is, nálam szerencsére gond nélkül végigfutott.
Nálam ez a qr kód beolvasás ment nehezen, nagyon nem akarta de végül csak sikerült mindent összepárosítani.Néztem sok videót, kiolvastam a kiskönyvét, azt hittem bonyolultabb ez az egész, több kalibráció stb. De nem, megy minden ahogy kell, nagyon könnyű kezelni. Van mit gyakorolni, baromi érzékeny és nehéz lassan mozogni vele. Van valami mód, hogy kevésbé legyen érzékeny a joyra?
Amúgy tényleg fasza cucc, engem lenyűgöz, hogy a technológia itt tart, egy ilyen ici pici mütyűr ennyire pontosan lebeg és számít ki mindent.
Azt még nem néztem milyen messzire megy, amíg gyakorolok a telekről nem megyek el vele, majd talán a héten a réten is tesztelem.A propeller védőket érdemes mindig feltenni? Gondolom lassabb lesz tőle és -1perc akku idő?
Erre a dji care-re nem láttam csoportos választ hogy érdemes-e. Azért 25e Ft körül van és ahogy látom csak a beázásra ad plusz garit és a szállításra (amit elvileg az ipon amúgyis intéz mivel ott vettem).
1. Esőbe úgysem fog repülni 2. víz fölött se nagyon. ha meg belezuhan akkor meg ki az aki megtalálja?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz LordAxwell #607 üzenetére
Próbálgatom, ezzel valóban könnyebb. Csak teljesen szélcsendben megy, pici fuvallatt és nem tud mozogni.
A jel az néha megszakadgat a gép és a telefon/kontroller között. De 30m-en belül is előfodul. Inkább a telefon rinyál ilyenkor, a kontroller attól még üzemel.
Külvárosi sík környezetben.Ez a kézi gesztusvezérlés is megyeget, de leszállni az istenért nem akart a kezembe és képet sem lőtt pedig visszaigazolta hogy látta a gesztust hozzá. A végefele inkább bekapcsoltam a kontrollert és leraktam azzal mielőtt még a bokorba leszáll nekem magától ha már a tenyerem nem elég nagy neki.
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Annyi a különség, hogy én nem iphone-al hanem s7e-el csináltam.
És hálózati adat lekérést választottam, hogy ne bontódjon semmi kapcsolat.
Remélem usb-n tudod frissíteni, szívás ezért visszaküldeni és ki tudja nem-e fogják rád hogy nem kapcsoltál ki valamit frissítés közben :/Többek között ezért is utálom én az iphone-t anno mikor még én is azt használtam egyik reggelre formázta magát mint ha most vettem volna ki az új dobozból. Kis kedves apróságok ezek..
-
sgery
őstag
Sokat gyakorolgattam ma, egy valamire nem találom a választ.
Mi a bánattól dobálja el a telefon a jelet úgy is, hogy közvetlen mellette van a drón pár méterre? A távirányító látszólag nem, mert azzal mindig tudom irányítani, csak a telefon izél. Késik a kép, folyton rinyál hogy nincs jel stb...
Áttettem a wifi-t a távirányítón is fcc vagy ffc vagy mi ez - amerikai állapotra. De így is ezt csinálja. Érdekes.Amúgy a többi meg minden, a kézből fel/le szállás is megy, fotó készítés követés is, rá kellett érezni most már jól megy : )
-
Geller72
veterán
Pont erről beszéltem. Ezért nem lesz soha ilyen wifis drónom. De hogy ennyiért ilyen (már elnézést) hulladékot adjanak ki a kezükből, az több mint durva. És nem egyedi eset, írtam is, hogy tele a net ilyen panaszokkal. Inkább adok ki többet egy jobb technológiára, mint kevesebbért használhatatlant kapjak. .
-
sgery
őstag
válasz Geller72 #612 üzenetére
Most más helyről próbáltam reptetni, itt nem jelentkezett ilyen gond.
Lehet ahol eddig álltam az nem tetszett neki.30m magasan kb 300 méter távott tudott, ott dobta el a jelet. külvárosban, sík területen, kb 100m után már rálátás nélkül. Nekem ez már bőven elegendő
Nekem nem ért volna meg 2x árat a mavic pro, hasonló drónok is wifisek annak meg ez a hátránya
-
LordAxwell
senior tag
Hogy sikerült átrakni fcc-re a jelátvitelt? A 300m-t gondolom ce-ben tudta, mivel fcc-ben sokkal többet tud elvileg. A jeldobálás miatt gondolkodom a kábel vételen, hátha azzal nem lenne, mondjuk nekem eddig egyszer fordult elő 100m magasban.
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
sgery
őstag
válasz LordAxwell #614 üzenetére
A 300m-t fcc-ben tudta. Most a réten is megnéztem, 600m volt a max de valószínűleg ment volna még odébb 1. ha nincs szél 2. ha nincs 700m-re egy nagyfeszültségű vezeték.
Most se volt kép jel vesztés egyáltalán, mindaddig amíg hatótáv végéhez nem értem.
Szélben amúgy elég kis lassú alap módban kb 10km/h-val közlekedik, sportba viszont ilyenkor is repeszt. Nagyon élmény sport módba bohóckodni veleFelteszel androidra egy fake gps programot (developer menüben be kell állítani hogy az adja a gps korrdinátákat) , berakod hogy amcsiban vagy, dji program indít rákérdez hogy átállítsa-e a wifit okézod, 5-10mp alatt átállítja az eszközöket és kész.
Fake gps kikapcs és utána ha indul a dji progi és visszaállítaná akkor cancelt nyomsz.
Mindaddig ezzel sztem nincs gond amíg fcc módban meg nem hibásodik és nem tudod visszarakni gariztatás előtt ce módra.
Bár ilyenkor mondanám azt hogy amerikába voltam és ott történt a baleset. Bár nem tudom mennyire menti el a belső memóriába hogy hol használtad, mert akkor lebuksz
Amúgymeg hagy döntsem már el milyen módban használom, a drónozásnál alap feltétel a biztos kapcsolat, én meg ezt akarom elérni akkor minek kötekedni?A fotózásnál nem lehet átállítani hogy ne 4:3 arányt csináljon?
-
sgery
őstag
A mobil jel eldobásra úgylátszik megoldás lett, hogy repülő módba teszem a telefont és csak a wifit kapcsolom be. Így most nem volt vele gond ott ahol eddig mindig akadozott.
Gondolom ha usb-n kötném össze a kontrollerrel és reljes repülő mód lenne akkor lenne igazán boldog, mert a mobil wifije sem zavarna be.
Be is szerzek egy microusb két oldalán anyát, azzal evileg menne nem?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
LordAxwell
senior tag
-
sgery
őstag
válasz LordAxwell #618 üzenetére
Próbált újraindítani mindent miután benyomtad az amerikai lokációt (táv,drón,dji app). Szerintem az segít.
Regisztráltam a MNDSZ-nél és kötöttem biztosítást is. Érdemes még valami egyéb papír beszerzése?
A címemre és környezetére kérek repülési engedélyt, végülis itt gyakorlok a legtöbbett, legalább legálisan tegyem - már ha kiadják ide.. Lehet egész évre kérni ide engedélyt?A biztosításnál valahol elvétve láttam olyan infót, hogy akkor érvényes ha minden a törvényeknek megfelelően ment. Tehát ha nem volt repülési engedélyem az adott helyen/időben akkor a biztosító nem is fizet ha kárt okoztam? Vagy ennyire nem néznek utána? Nem mint ha egy spark hatalmas kárt okozhatna.
-
lalapapa55
csendes újonc
Sziasztok!
A Mavic pro-hoz csak a gyári dji szemüveget lehet használni,vagy más tipus is jó? -
martinkeet
aktív tag
Egy Mavic Pro + kontroller + Goggles trióval kapcsolatban tudna Valaki segíteni?
Az összehangolást a Goggles-szen kel indítani. Rátanítod a drónra, majd az kontrollere.
De amikor a Goggles nélkül szeretnék repülni, akkor nincs kapcsolat a drón, és a kontroller között, vagyis össze kell párosítani a drónt, és kontollert.
Ha esetleg megint szeretném a szemüveggel használni, ismét el kell végeznem az első műveletet.
Ez több mint bosszantó. Ott idétlenkedni majdnem minden repüléskor.
Véleményetek szerint ez így normális? -
Geller72
veterán
válasz martinkeet #623 üzenetére
HDMI?
-
Geller72
veterán
válasz martinkeet #625 üzenetére
Mi van, ha megpróbálod a következőt.
-szemüveget nem is kapcsolod be.
-először a távot kapcsolod be+iphonnal/droidos telóval, dji go-val.
-utána a dróntIlyenkor mi van?
Ha ilyenkor minden ok, akkor mi van, ha ezek után kapcsolod be a szemüveget? Konnektál?
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz lalapapa55 #621 üzenetére
Igaz, hogy nem Mavichez, de P4-hez HDMI-n keresztül használok FS HD3-at.
-
Geller72
veterán
válasz martinkeet #628 üzenetére
És ha először nem a drónt, hanem a távot kapcsolod be? Táv+ios/drod alatti dji go/litchi?
[ Szerkesztve ]
-
Zalaym
tag
válasz lalapapa55 #621 üzenetére
Mavic Pro-hoz közvetlenül elméletileg nem tudsz más szemüveget csatolni, csak a DJI sajátját.
Ellenben vagy egy alternatíva, ha nem DJI Go4-el repülsz, hanem letöltöd a Litchi nevű appot, abban van egy olyan nézet opció, hogy 3D szemüveg. Ebben tudod használni a telefonoddal + 3D szemüveggel. Ebben az esetben a telefonod a kijelző ugye. Én így is szoktam repülni, meg vagyok vele elégedve. Minőségben elmarad picit a DJI Goggles-től, de bőven élvezhető szerintem. (Samsung S7 Edge telefonnal használom, azért ennek elég jó a felbontása). A Litchi app fizetős, 9.000 Ft, de most ma éjfélig asszem van rá valami akció, így csak 5.000Ft asszem. -
Geller72
veterán
-
Chal
addikt
Amit talán a legtöbben használnak benne, az a programozott útvonal. És ezt előre meg tudod tervezni otthon is, akár egy desktop gépen. Gyakorlatilag komplett forgatókönyvet lehet készíteni, mert a pontokhoz még gimbal szögeket is lehet társítani, illetve külön focus POI-kat is fel lehet venni.
Itt meg lehet nézni (ezt a részét): Mission HUB
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Alapból az én P4-em távján sem volt, de vettem hozzá másik csatlakozó sort. Azon már van.
Mavicon ha jól tudom, megoldható, hogy mondjuk olyan tabon, amin van hdmi out, oda lehet csatlakozni HDMI-vel. Tudom, ez már macera de valamilyen szinten megoldás egy problémára. .
Vagy eleve egy ilyen kijelző, pl a Crystal Sky. -
Paci27
csendes tag
Akit esetleg érdekel, vagy várja kis infó a mavic 2-ről: https://myfirstdrone.com/blog/mavic-2-pro-rumors-everything-we-know
Az infók zöme már ismert volt, de a lényeg, hogy júli 18-ra tolták a megjelenését. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Geller72 #640 üzenetére
Azért OsitaLV (akinek a Twitteréről a fenti skicc is származik) eléggé jól értesült szokott lenni DJI témában.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Zalaym
tag
válasz lalapapa55 #638 üzenetére
Én Samsung S7-et használok, azt sima USB kábellel. De ez működik az USB-Lighting (vagy milyen) kábellel is az iOS-nél!
Vettem egy 1,5 méteres kábelt, így kényelmes a szemüveg, nem rángat a kábel.
Geller72: Igen, ez is egy megoldás, ami jól működhet, csak ugye akkor kell + 1 eszköz. De gondolkodtam rajta én is. Csak mivel jelenleg nincs semmilyen más 3D szemüvegem, nekem rögtön + 2 eszközt kéne vennem, ami meg még várat magára...
A DJI saját kijelzőjéről meg annyit hallottam/olvastam, hogy a nagyon nagy fényerő miatt sorra égnek ki a ledek benne, mert túlmelegszenek!
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Urak,,,
megérett bennem a gondolat, hogy lecseréljem a Phantom4-et egy Pro verzióra...(egy ideig álltattam magam, hogy nem tud annyival többet, mint amennyit rá kell fizetnem, de a kamerája "becsípődött", nálam,,,és álmatlanok miatta az éjszakáim )
Elkezdtem utána olvasni a témának, és mit láttam?
Szépen csendben (szó szerint mert állítólag -6db) megjelent a Pro V2.0Gondoltam dumálhatnánk mi is róla, mert Ocusync-et használ az "új" verzió!
Próbáltam utána olvasni, de nagyon vegyesek a tapasztalatok, és a vélemények...Ami részemről biztos...nyilván minél kevesebb pénzből szeretném az upgrade-et meguszni,,,így nem is nagyon opció a V2.0 de mégis azért a kíváncsiság is van a világon
Ami ugyancsak biztos,, DJI szemüveget én nem fogok vásárolni/használni...
Ezek tükrében, szerintem engem tökéletesen kiszolgál a Lightbridge is,,mint ahogy eddig is kiszolgált,,ráadásul ha jol tudom, a sima 4-hez képest a pro verzióban csiszoltak a Lightbridgen-is...Viszont néztem egy videót, amiben emberünk azt ecseteli hogy uj motorokat és ESC-et kapott a V2.0?!??
Ez is érdekelne , ki mit tud róla...Hogy ez valóban igaz, vagy a sima "Pro" verzo alkatrészei vannak csak benne, és csak a propot cserélték le?
Azt meg nyilván rá lehet rakni a "sima" PRO verzióra is, ha rendelek külön hozzá...
Bár az is kétséges, van e értelme....
MIért?
Itt a videó...
Hát én azt a -6db-t füllel nem nagyon hallom ki a videóban...mármint annyi kulünbséget nem hallok, hogy ezzel érdemes lenne foglalkozni...Vélemények, tudásmorzsák minderről?
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Jut eszembe,,még egy beszélgetést indító téma, ami már egy ideje "feszít",,,
Nem is olyan régen itt is előjött úgy emlékszem, hogy mit használjunk szeretett DJI gépünkhöz...
iOs or Android???Én személy szerint 0km-es DJI user korom óta ANdroidot használok a legnagyobb elégedettséggel
Eleinte egy Nexus5-el, egy ideje egy Xiaomi Note3Se-vel...
De ez mit sem számítana, hiszen egyetlen user vagyok a "millió" közül...
És én is azt hallom, olvasom mindenhol hogy iOs "ajánlott"....bár ugye a cégnek is van hivatalosan jópár droidos "ajánlott" készüléke,,ahogyan ezt a dobozokon és a manualban fel is tüntetik....
De amiért én most billentyűzetet ragadtam....kiderült számomra hogy a Phantom 4Pro+ verziójának a kontroller "kijelzője"....ANDROID alapú (pasztmek)!!!Na most akkor "merre húz" a cég? Ember legyen a talpán aki eldönti
-
Misi1979
őstag
Az lenne meglepő, ha ios alapú lenne.. mert akkor a dji logo helyett alma lenne a drónok oldalán.
Iost használok egyébként drónoláshoz, ipadpro és iX “személyében”.
Nem igazán volt még gondom velük reptetéskor (meg amúgysem). De hallottam már olyan androidosról, aki phantom/android problémák miatt váltott ios-ra (és ott is ragadt).
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
twine
veterán
válasz Misi1979 #645 üzenetére
"Az lenne meglepő, ha ios alapú lenne.. mert akkor a dji logo helyett alma lenne a drónok oldalán."
Valóban,,,ez is igaz... végig sem gondoltam ezt a platform dolgot...hiszen hivatalosan iOs-t nem rakunk semmiféle 3rd party hardverre
De ettől függetlenül fontosnak tartom ezt a dolgot a támogatottság miatt...ha nem egy széthekkelt droidról beszélünk, az nagy valószínűséggel működni fog a jövőben is...
Nem szeretnék ebből "hitvitát"....melyik a jobb...de lényeges ,hogy a cég hivatalosan is támogatja a droidot...és én ennek örülök -
Chal
addikt
(Szerintem) prózaibb ennél a helyzet: adott terméknek van egy fejlesztőcsapata a cégen belül, aztán azok "húznak" valamerre, csupán szakmai szempontból vagy hozzáértésből adódóan. Sokáig pl. ordított a GO 4 appról, hogy ios-on folyik a main fejlesztés, aztán átportolják androidra (ezért is terjedt el az a nézet, hogy érdemesebb ios eszközzel repülni). Az utóbbi időben ez a dolog szerintem eléggé elhalványult. Bár én csak a fórumokban meg FB csoportoban látott rinyálásokból (illetve nem rinyálásokból) veszem le, ios-al használom én is a Mavicet. Szóval manapság alig látok már erre általános panaszt, míg mondjuk 0.5-1 éve simán érzékelhető volt a dolog.
De ez ugye csak az alkalmazás, az OS ami a vason fut náluk, az teljesen más kérdés. Sok opció nincs, lehet Linux meg Android (szóval Linux meg Linux ), nyilván az ios lehetetlen, valami windows embedded eléggé baklövés lenne, az egyéb beágyazott/iot-s os-ekkel meg megint csak több a szívás mint a haszon, ráadásul drágák is. Így aztán kézenfekvő a Linux, azon belül meg ízlés és management kérdése hogy az Android mellett teszik e le a voksot vagy sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Motoros topic
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Proxmox VE
- Akciókamerák
- Ford topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
- LG V30 - vezércsel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest