- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Raspberry Pi
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Lali-213
senior tag
válasz
Dragon3000 #98493 üzenetére
Ez nekem újdonság. Mióta van erre lehetőség?
Szerk: Megnéztem, a szolgáltatások / Eszközkezelés alatt meg is találtam.
Köszi ezt megjegyzem.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Digis gigabites netem van optikán jön be a lakásba. Digi Huawei routert adott, szeretnék egy wifi 6-os routert. Kell nekem vagy a szolgáltatónak be állítani? -
megvolt az átkötés ftth-ra, igazi sikertörténet volt
nem mozdult a csatornában az utp, így nem tudták behúzni a helyére a züveget, de normálisak voltak, végül sikerült civilizáltan megoldani a dolgot.
9 körül elkészült, aztán kétszer szakadt a net, majd 11-kor végleg elmúlt. épp hívni akartam a digit, amikor hívott a szerelő, hogy nem hagyta-e nálam az utp fogóját. de, és ha már úgyis jöttök...jöttek, néztek, újrahegesztettek az osztónál (azt mondták, elpattant a szál, ilyet nem is láttak még), mértek, -23 lett, örülés.
mindenesetre nem az ő napjuk volt, a fúrás tönkretett egy fúrószárat, lemerült az utp teszterük (azt megmondtam a router felől, hogy sikerültek a csatlakozók), itthagyták a krimpelőt, amikor másodszor jöttek, nem volt lift, lemerült az optikai mérőeszköz is (abba adtam elemet), minden összejött nekik.ja, Huawei HG8147X6 ont-t kaptam.
-
sinick
senior tag
válasz
Intruder2k5 #98482 üzenetére
OK, köszi!
-
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék. Ha FTTH-s Digi 1000-es kapcsolat közvetlenül számítógépre van csatlakoztatva, akkor egy számítógép újraindítás után vagy a) egy percen belül van netkapcsolat, b) nincs netkapcsolat, mert user/pass hibás (600 valahányas hiba), aztán többedik csatlakozási kísérletre van kapcsolat c) nincs netkapcsolat más hiba miatt (700 valahányas hiba), aztán többedik csatlakozási kísérletre van kapcsolat. Windows 10 up-to-date, tűzfal ki/be, Defenderhezt nem nyúltam. Csináltam W10 alatt egy hálózat alapbeállításra állítást és egy tűzfel alapbeállításra állítást, a helyzet változatlan.
Routeren keresztül minden jól megy, csak az a baj, hogy az egy 100-as router. Azt akrtam kipróbálni, hogy a számítógép közvetlenül az ONT-be menne, a router meg csak Wi-Fi hozzáférési pontként (AP-ként) üzemelne. Mondjuk azt még nem gondoltam át ,hogy ez két PPPoE kapcsolat lenne, azt sem tudom, hogy ezt engedélyezi-e a Digi.
A kérdésem az lenne, hogy miért ilyen labilis W10 alatt a közvetlen netkapcsolat?
Köszi. sinick
-
egykori
őstag
válasz
MasterMark #98478 üzenetére
Ahogy Flashget fórumtárs, most én is átállítottam a routerben a DNS szervert Google-re. Ugyanakkor megnéztem a gépemben, itt automatikus a DNS-kiszolgáló. A router beállítása befolyásolja a gépem automatikus beállítását, azaz nem a Digi szerver érvényesül, hanem a Google?
-
MasterMark
titán
válasz
Flashget #98477 üzenetére
Mondjuk ennél azért több opció is létezik.
Lehet a routeren a WAN oldalra állítani, a klienseknek a router dns forwarderét osztani.
Lehet a router DHCP szerverén átállítani hogy mit osszon.
Lehet a kliensen is állítani hogy mit használjon. Ezen belül lehet az oprendszeren is, meg a böngészőkben is. -
egykori
őstag
Szeretném megkérdezni, hogy - a tegnapi Digi internet probléma után - a DNS megváltoztatását pl. Google 8.8.8.8 és 8.8.4.4 a routerben (Asus AC-65P) a WAN menüpontban lehet átállítani vagy esetleg máshol (is)?
A WAN DNS szerver beállításánál azt az érdekességet látom, hogy nem automatikusra van állítva, hanem manuálison valamilyen adguardra. Arra nem emlékszem, hogy én bármikor belepiszkáltam volna ebbe, mert nem értek hozzá, és ezért tettem fel a kérdésemet is.
Köszönöm a segítséget! -
Dragon3000
nagyúr
válasz
azbest #98474 üzenetére
Nekem is eddig csak pozitív tapasztalatom volt. Még akkor is, amikor 100-ról 1000-re váltottam, jelezték, hogy először a kollégának meg kell néznie, hogy van e szabad port, pár nap múlva már válthattam az új csomagra. Sőt volt, hogy szombat 22 órakor jeleztem, hogy nincs net, vasárnap reggel már hívott is a szerelő, hogy mikor jöhet. Gondolom most itt is lassabban mehetnek a dolgok a sok átkötés miatt, de azzal se volt problémám, normális munkát is végeztek, nem úgy mint az a pár barbár, amikről képek is kerültek ide.
-
azbest
félisten
Az eredeti bekötéskor is hasonló körök voltak. Mintha direkt a kifogást keresné mindenki, nehogy dolgozni kelljen. Akkor is úgy indult, hogy a címen nincs szolgáltatási terület. De van, előtte is volt. Aztán csak lett. Aztán a régi iroda előfizetése helyett az újat tiltották le. Most meg ez.
Persze az sem segít, hogy mintha a többi szolgáltató is nehezen akar bármit csinálni. A telekommal is megvan a bajunk, azok is eléggé balfékek időnként. Azok meg képtelenek voltak hónapokig beállítani fix ip címet az üzleti előfizetésen és tényleg változott is rendszeresen. Miközben a hasonló otthonin meg alapból nem változik. És nem hajlandők üveget behúzni, koax van. A poén, hogy az irodaház előző tulajdonosától maradt végpont legalább 3 különböző szolgáltatóhoz, sokszorosan redundáns kapcsolathoz. De azokat sem lehetett egyiket sem aktiváltatni. Újat húztak be a szolgáltatók. Digi mégegy üveeget, telekom pedig koaxot.
Lehet nincs már épkézláb ember a környéken.fyi, az 1000/1000 bérelt vonal díja 170eft+áfa / hó. Ez amúgy átlagos lehet, mert más szolgáltató árlistáján hasonló árszintet találtam.
-
azbest
félisten
Ó anyám... tényleg ennyire inkompetens a digi ügyfélszolgálata, mint ahogy tapasztalom?
Nem csoda, ha nem megy az üzlet, ha nem akarnak ügyfeleket.Meglévő üzleti üvegszálas netet váltanánk bérelt vonalra.
Küldtek ki szerelőt megnézni, hogy megvalósítható -e.
Később a felmérés eredményekére hivatkozva azt írták, hogy a címen nem lehetséges.
Megjöttek a szerelők, megtalálták a GPON-t, bár nem érdekelte őket hová vezet.
Törölték a megrendelést, mert szerintük a létesítés megtörtént.Miért szabotálják el az egészet a dolgozóik? Minden lépés közt reklamálni kell. Milyen supportra lehet úgy számítani a százezres bérelt vonali előfizetésre, ha még azt is képtelenek leszervezni, hogy elvégezzék a munkavállalóik a munkát és ne hazudják azt, hogy kinn jártak.
A korábbi routing gondok kapcsán:
Pénteken a slack sem ment digi dns-sel. -
poli27
veterán
Romániában a Difi elindította a 2,5 és 10 Gps netet. Átszámítva kb. 3500Ft-os árért. 10/10 gigás net
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok, Veresegyházon megadta magát az internetem és közvetlen pppoe kapcsolatot sem tudok létrehozni. Az ügyfélszolgálat szerint az ont elérhető ezért nálam van a gond. Win10 és 720-as hibát ír - földgömb ikon látszik.
-
AlexWolf
senior tag
válasz
MasterMark #98463 üzenetére
Köszi. DNS átírás után jó. 8.8.8.8 és 8.8.4.4
Mondjuk röhej hogy régen "azt sem tudtam" mi az a DNS, mert nem kellett hozzá nyúlni, az elmúlt 8-9 hónapban meg már vagy 4x írtam át, mert hol ez nem ment, hol az. -
AlexWolf
senior tag
19. kerület, másnak is off a net?
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #98460 üzenetére
Ping statistics for 1.1.1.1:
Packets: Sent = 170, Received = 148, Lost = 22 (12% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 18ms, Maximum = 128ms, Average = 27msPing statistics for 1.0.0.1:
Packets: Sent = 328, Received = 328, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 17ms, Maximum = 28ms, Average = 18msEz is érdekes.
-
MasterMark
titán
válasz
qnadam #98453 üzenetére
IPv4-en rossz, és csak az 1.1.1.1 nem megy:
PS C:\Users\MarkK> nslookup bix.hu 1.0.0.1
Server: one.one.one.one
Address: 1.0.0.1
Non-authoritative answer:
Name: bix.hu
Addresses: 2a0f:7ec0:100::210
193.41.47.210
PS C:\Users\MarkK> nslookup bix.hu 1.1.1.1
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
Server: UnKnown
Address: 1.1.1.1
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
*** Request to UnKnown timed-outDoH se megy:
ERR failed to connect to an HTTPS backend "https://1.1.1.1/dns-query" error="failed to perform an HTTPS request -
PitLee
őstag
válasz
Lajosnagy17 #98352 üzenetére
A felhasználók száma valahol lehet nő, de a régi Invitel területen a 33 körzet Esztergom, környéki kistelepülésekre beviharzott a M.Telekom optikával, és hát a régi Inviteles rezes ADSL-ről valószínűleg páran elpártolnak, hogy ere a Digi mit tud lépni nem tudom, az oszlopokon sok helyen ott a helyi koax kábel "falu net" most még odakerült a MT. optikája a Diginek nem marad hely, hacsak nem told bele az oszlopokba felfelé
Amúgy régen volt valami egyesség ilyen esetekben a szolgáltatók között az létezik még vagy mindenki a saját kebelével főz, avagy pl a MT kábelén értékesíthet a Digi is és fordítva ? -
shteer
titán
válasz
Intruder2k5 #98444 üzenetére
Nem, nekem több hazai oldal sem töltött be
Idegen nyelvű site-okkal nem volt gond -
TeeJay
félisten
válasz
Multibit #98449 üzenetére
Meglepődnél mi történik ilyenkor...
Sokan ONT/router resetet nyomják, valaki már rakja újra a windows-t
vagy elment venni új laptopot esetleg telefont.
Szerencsére mivel nem megy így nem tudnak 2percenként csoportokban új posztot nyitni hogy "nálatok se megy a facebook?"
Ja és a DIGI-t sem tudják szidni hogy "szaradiginemmegyafacebook" -
válasz
justflash #98452 üzenetére
kiválóan működik a cloudflare és a google dns is.
PS C:\Users\a.q> nslookup prohardver.hu one.one.one.one
Server: one.one.one.one
Address: 2606:4700:4700::1001
Name: prohardver.hu
Address: 92.61.114.179PS C:\Users\a.q> nslookup prohardver.hu dns.google
Server: dns.google
Address: 2001:4860:4860::8888
Name: prohardver.hu
Address: 92.61.114.179 -
justflash
aktív tag
Valamilyen DNS hiba (is) lehet, külső szeveres névfeloldás nálam nem megy, se a cloudflare se a google DNS nem működik, a Digissel megy minden szépen.
Cloudflare telefonon, telekomos mobilnettel sem működik.
-
Raiden_
tag
válasz
Intruder2k5 #98447 üzenetére
Mivel ezeken a cégeken keresztül használják a hiba először rajtuk csapódik le.
Arra viszont tökéletesen jó, hogy "nem vagy egyedül", más is szív.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Eladó Konfig Pentium G4400 16GB DDR4 120GB SSD GTX1050Ti 4GB!
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest