- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mobilinternet
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@niel
addikt
Crdroid v11.1 megérkezett: [link]
『poco f4_𝔼𝕧𝕠𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕏 v10.2』
-
D@niel
addikt
A héten érkezett:
Feldobtam, teljesen hibátlan, ettől többet ebből a vasból aligha lehet kihozni.
Immáron A15 alapon az alábbiak változtak:
===== 03-12-2024 =====
- Defer auto brightness light sensor reading for 1s after screen on
- Improve ram management by using lmk props
- Improve battery by disabling useless services after boot
- Volte now works by default
- Make less cores available for background tasks
- Disable auto brightness by default
- Reduce app duration time
- Fix BT echo without breaking call recording
- Increase In-Call volume
- Fix Telegram codec (videos)『poco f4_𝔼𝕧𝕠𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕏 v10.2』
-
válasz
errorcode06 #1688 üzenetére
, köszi az infót nekünk is!
-
válasz
errorcode06 #1686 üzenetére
Hát....talán a chrome-ban tiltsátok le a vilykke értesítéseit. Vagy ilyesmi lehet talán....
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Anyukám "véletlenül" "valamire" "rányomott", és azóta így néz ki a zárképernyője. Valakinek van valami ötlete hogy hogyan lehet ezt kikapcsolni? Azóta gyorsabban merül a telefonja.Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
beeeeerka
tag
-
-
beeeeerka
tag
válasz
Meggyi001 #1679 üzenetére
Samsung A21-ről ( céges ) akartam pár számot átpakolni a sajátomra ( 9AT ) munkahelyváltás miatt. Először átküldtem 4db-ot, azokat sikerült a bt lapról a Névjegyek-be átrakni, ezek meg is vannak. Utána még átküldtem vagy 15-öt, amit nem pakoltam rögtön a Névjegyek-be. Lehet, h időkorlátja van ? Hibát v. figyelmezetést nem küldött. A céges telót már le kellett adnom.
- Na, jó, jó ... de EZ ... mivel jön le ? - Hát ... gondolom ... majd ... IDŐvel. - Híííííííííííííííííííííííííííííííííí ...
-
-
beeeeerka
tag
Sziasztok,
Redmi 9AT-re tegnap bt-n áttöltöttem vagy 20 névjegyet, de nem tudtam azonnal kipakolni a Névjegyek közé. Hol találom az átmeneti tárolót, hogy ezt most megtehessem ?
Előre is köszi, üdv: B.- Na, jó, jó ... de EZ ... mivel jön le ? - Hát ... gondolom ... majd ... IDŐvel. - Híííííííííííííííííííííííííííííííííí ...
-
D@niel
addikt
Egy cpu throttling- ot le tud futtatni valaki miui-n?
Crdroid 10-en így néz ki:A napokban jelent meg a 10.9-es kiadás, meggyőzően teljesít.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz
Meggyi001 #1674 üzenetére
Köszi!
Nem tudom pontosan, de az alkalmazásadatokkal együtt bőven 1 giga fölött foglalt valamelyik játék.
Mindenképp kéne valamit kezdeni, ha mást nem, csak a mostani rendszert rootolni és kipucolni, mert azt mondta most, hogy a sok felesleges gyári alkalmazás is sokat foglal. -
Moleman
addikt
Sziasztok!
Nagymamámnak egy ilyen csodája van, tök jó lenne, csak folyton tele van a tárhelye.
32 gigás verzió, semmi saját fájl/fénykép nincs már rajta, de a rendszer és pár rosszul megírt alkalmazás telepakolta az egészet. A gigásra hízott játékokat nem engedi törölni, mert elvesznének a mentések.Gondolom a firmwarefrissítések telepítőit is eltárolja valahol a telefon, de nem találtam meg őket.
Mit lehetne kezdeni vele, hogy újra használható legyen? Factory reset? Custom rom? Persze akkor is elvesznek a játékok, de mégis olcsóbb megoldás, mint új telefont venni.
-
válasz
belsotibor #1669 üzenetére
Az a baj amúgy, hogy én soha életemben nem használtam ezt a felhő funkciót, sem a biztonsági mentést, ezért nem nagyon tudok mit mondani.....
-
válasz
belsotibor #1667 üzenetére
Sztem....de remélem majd a mondják a többiek is a tutit....ha kikapcsolod a szinkronizálást, akkor ez megszűnik. De akkor megszűnik a feltöltés is, nem?
-
belsotibor
csendes újonc
Szia! Redmi9 telefonom van. Az a problémám vele, hogy ha kitörlöm a fotókat a galériából akkor a Google Fotókból is automatikusan kitörli őket. Válaszokat előre is köszönöm.
-
files32
tag
Redmi Note 12 5G-re cseréltem a Redmi 9-et,
nem kellett volna. -
D@niel
addikt
Nálam is megvan még a gép, másfél évesen került hozzám a családtól. Második mobilnak használom, kizárólag gps-re (waze, maps).
Crdroid legfrissebb van rajta. Múlt hónapban 2 hétre ez volt az elsődleges telefon, - amíg megérkezett az új - 3/64-es szett. Igényel egy gondolatnyi szünetet, kétség nem fér hozzá. Üzemidőben jó, 4-6 órás trippeket kibír, sosem aggódom.『poco f4_𝔼𝕧𝕠𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕏 v10.2』
-
Durva, hogy elment ez a 3 év.... jó volt ismét megnézni a videókat
-
Landsmann
addikt
válasz
Meggyi001 #1657 üzenetére
Igen, ebben 3000-es akku van. De gyakorlatilag csak telefonálásra használom. Fotózásra, netre a Redmi 9-et használom. Redmi 6 még 2 napot bír egy töltéssel. Tudom, hogy a gyxárei visszaállítással egy kis lelket lehetne bele önteni, de én nem akarom újra belakni megint. Az automata fényerőszabályozás totál el lett baszarintva az android 9-el. 3 hónap alatt sem tanult az semmit. Így aztán egy külön appot használok rá, az teljesen jól működik. Sokat szoptam vele mire bekonfiguráltam, úgyhogy inkább nem. Ja, meg a levelezés is azon van. Na,. én 5 postafiókot felkonfigurálni biztos nem fogok még egyszer. Majd egy napom ráment.
Lehetne leszedni appokat amiket nem használok, de amíg még működik, nem bántom.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann
-
válasz
Landsmann #1656 üzenetére
Azta
, durva.
Amúgy, sztem, a Redmi 6 is jó lenne még, ha lementenéd róla a képeket, stb, és csinálnál egy gyári visszaállítást. Tuti begyorsulna. Ez az?: [link] 3/32-es?
Úh, csak 3000-es akksi volt benne? Mai szemmel kevésnek tűnik. Viszont a proci meg tök jónak, mai szemmel is.
-
Milyen érdekes, visszanézve a telefon ár idővonalát, 2021 körül lement 40 ezerre az ára, utána meg fel 60-70 ezerre.
És a hardveraprón még lehet kapni. Szerettem. Nem volt rossz kis teló.
-
-
D@niel
addikt
válasz
l.skywalker #1651 üzenetére
Otthon cisco rendszer volt, kültéri-beltéri router-al, egyik kínai gép sem tudta a váltást, pedig több százezres volt a komplett rendszer és rendszergazda lőtte be.
-
válasz
l.skywalker #1651 üzenetére
Nekem nincs ötletem, de nem csodálkozok ezen
-
l.skywalker
titán
Hali. A segítségetekre van szükségem. Van a családban 3 Redmi Note 9 Pro, 1 Samasung A13, 2 iPhone és 2 iPad. Adott a ház WiFi hálózata, egy router és 2 AP, mindenhol ugyanaz az SSID és a jelszó, a pontok vezetékesen csatlakoznak a routerhez. Minden eszköz simán vált a hozzáférési pontok között ha valahol gyengülne a jel, kivéve a Xiaomi telefonok. Mit lehet/kell beállítani, hogy ez működjön?
Hálózat elfelejtése, újra hozzáadása megvolt ahogy minden restart is már sokszor[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
válasz
NdrewSunix #1649 üzenetére
Lehet hogy van, de eskü, hogy sose figyeltem fel erre.....hogy hogyan rezeg a telóm....
-
-
Landsmann
addikt
válasz
Meggyi001 #1647 üzenetére
Az bizony meglehet. Én a múltkor 2 hónapig szoptam a telefonszámlával, egyenleg feltöltéssel. Ugyanis nem ment. Minden szépen végigment, a tranzakció jóváhagyás is megtörtént, aztán nem történt semmi. Se egyenleget nem tudtam feltölteni, se számlát fizetni. Aztán letöröltem az OTP-s appot, de előtte minden adatot töröltem. Újra felraktam és azóta rendesen működik. Értem én hogy nála nem ez a hiba. Esetleg böngésző beállítás, ami úgy van, hogy frissüljön automatikusan ha az az aktív ablak.
-
Landsmann
addikt
válasz
erdey_a #1644 üzenetére
Nekem is a legújabb van rajta, de nem okoz ilyen problémát. Ráadásul még az is be van állítva, hogy a memóriából pár percen belül takarítson ki mindent ami nincs használva. Ennek ellenére szinte semmit nem lő ki. De nem csak ezen, más telefonomon sem.
-
erdey_a
addikt
válasz
Landsmann #1642 üzenetére
sajnos én ha a raiffeisen appban jóváhagyom a tranzakciót, akkor vissza kell mennem az adott appba, vagy a böngészőben a weboldalra, hogy ott nyomjak egy tovább gombot, de az méár meg sem jelenik, mert újratölti az appot / oldalt a teló és nem a fizetéshez tesz vissza. tényleg olyan, mintha a háttérben mindent kilőne... és csak az új miui óta, ezért gyanakszom erre. bánom hogy telepítettem... egyszerűen nem tudok online vásárolni / feltölteni semmmit.
Vérboci
-
Landsmann
addikt
válasz
erdey_a #1641 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond, én telefonszámlát simán fizetek. Appból indítom, átirányít a Barion oldalára, ott tulajdonképpen belépek, leokézom, aztán jön egy felugró ablak, hogy az OTP appban hagyjam jóvá a tranzakciót. Megteszem, majd visszaugrik, hogy sikeres fizetés vagy valami ilyesmi. Mondjuk nekem ott már nem kell kattintani, de akár lehetne is mert nem tölti újra az oldalt.
-
erdey_a
addikt
válasz
Meggyi001 #1640 üzenetére
a telefonnal boltban fizetni tudok, nem az a gond. hanem ha online vásárolok valamit, legyen mondjuk az emag, akkor fizetésénél kéri a banki appban a megerősítést. átlépek a banki appra, jóváhagyom a fizetést, de mikor visszamennék a böngészőbe vagy valamilyen appba (emag, alza, revo), akkor azokat újratölti és már nincs ott a fizetési felület, ahol még kellene egyet okézni.
Tehát a gond az, hogy a teló a háttérben mindent kilő. Most vagy ennyire kevés már a memória, vagy a xiaomi ennyire agresszívan lő ki mindent annak ellenére, hogy ezen funkciók (legalábbis az általam ismertek) le vannak tiltva.
Egyébként a legutóbbi miui frissítés óta ilyen a helyzet, azelőtt nem tapasztaltam ezt.Vérboci
-
-
erdey_a
addikt
Sziasztok, mi a megoldás arra, hogy nem tudok online vásárolni a telefonnal. Ha egy fizetős oldalon elindul a kétfaktoros hitelesítés és át kell lépnem a banki appba, utána már nem tudok visszamenni a fizetési oldalra, mert mindig újratölti az oldalt vagy appot. Most pl. revolutot nem tudom feltölteni, mert a banki appból visszalépve újra be kell jelentkeznem, újraindul a revolut app.
Akkumulátor kímélő ki van, kapcsolva, automatikus indítás pedig be, de hasztalan. Nem létezik, hogy kétb telefon vagy számítógép kell egy telefonos fizetéshez. Vagy ez is csak a félmilliós százramos telefonok kiváltsága lett?
Küzd valaki még ilyen problémával? Mit állítsak be?Vérboci
-
válasz
NdrewSunix #1637 üzenetére
Hát, ha ilyenekre tudnék válaszolni, félisten lennék.....sztem erre a programozók sem tudnak válaszolni.
-
Sziasztok!
Meg tudja mondani nekem valaki, miért van az, hogy egyszer kettőt rezeg, máskor egyet amikor üzenet vagy ertesítés jön? -
D@niel
addikt
Feldobtam a legfrissebb novemberi lineage os-t, szépen pörög.
-
válasz
-=RelakS=- #1631 üzenetére
Nálam szerencsére nem csinál ilyet
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Meggyi001 #1630 üzenetére
Ha csengőhang van értesítési hangnak beállítva, persze, hogy ordibálni fog
Viszont ez mi a szar, hogy meg akarom hallgatni az értesítés vagy a csengőhangot a beállításokban, de kevesebb, mint 1 másodperc múlva egy reklámmal megszakítja a lejátszást?Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
válasz
-=RelakS=- #1629 üzenetére
Durva, azta
. Nem tudok tanácsot adni sajnos...
-
válasz
-=RelakS=- #1627 üzenetére
Az életben nem hallottam még ilyet
. Mikor volt újraindítva?
-
-=RelakS=-
veterán
Anyám telefonja nekiáll értesítés vagy csengőhang hangot játszani, ha kikapcsolja a némítást a redönyben elérhető gombokkal. Ezzel lehet kezdeni valamit, hogy ne csinálja?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Landsmann
addikt
válasz
Meggyi001 #1624 üzenetére
Észreveszem ha újraindul. Csak megnézem a futásidőt és abból kiderül mikor indult újra. Ezen kívül az utolsó frissítés ótaindulás után ha feloldom a képernyőn, kis kockák forognak pár másodpercig és utána jön be a tényleges kezdőoldal. Ezt mindig csak indulás utáni első feloldáskor csinálja.
-
Landsmann
addikt
válasz
Meggyi001 #1622 üzenetére
Pedig nem került fel új app. Tulajdonképpen semmit nem változtattam a telefonon. Arra meg kicsi esélyt látok,.hogy a bekapcsológomb úgy nyomódjon meg,.hogy újraindulás legyen belőle. Minden esetre figyelem tovább mi törzénik. Naptárbs bejegyzem az újraindilások napját.
-
Landsmann
addikt
Olybá tűnik, elkezdett újraindulgatni magától. Ami érdekes, nagyjából ugyanabban az időpontban. Nem minden nap. Ma délben fél 1 előtt 5 perccel, meg a múlt héten talán csütörtökön, akkor is ilyen tájt. Éppen a kezemben volt egy másik telefonnal, mikor éreztem, hogy megrezzent. Akkor úgy voltam vele, biztos hozzáértem az ujjlenyomat olvasóhoz. Aztán később láttam, hogy újraindult. Automatikus újraindítás szerda estére van időzítve és újra is indul olyankor. Minden esetre elgondolkodtató, hogy mindkét alkalommal nagyjából ugyanakkor történt az újraindulás.
-
válasz
orso0355 #1616 üzenetére
Hát én letöltöttem egy egyszínű háttérképet, és azt adtam meg.
De, hogy ez gyárilag miért nincs megoldva?
Miért kell csilli-villi, ezer színben pompázó, giccses vackot odarakni alapértelmezettnek, mikor egyszer ezt én már beállítottam magamnak?
Ja, és a vezérlő sávon is összekeverte, átvariálta az egyes funkciókat :-(
Ki kérte meg rá ?!?
Na mindegy is! -
Felment a telefonomra a 13-as MIUI
Berakott valami nagyon színes háttérképet, amit természetesen nem kértem 🤮
Első körben próbáltam eltávolítani, de csak egy másik képet tudnék helyére berakni 🥲
Nekem sima egyszínű hátterem volt eddig. Hogyan tudum ezt vissza varázsolni? -
D@niel
addikt
Mostanában próbáltam több rom-ot, crdroid-ot használtam sokáig, de az arrow os is rendben van, voltaképpen, ugyanaz, mint az előző.
A hivatalos pixel experience már nem elérhető, de a nem hivatalos igen.
[link]
Szeptemberi biztonsági frissítéssel nagyon klassz, finom, folyamatos rom. Ajánlom.『poco f4_𝔼𝕧𝕠𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕏 v10.2』
-
orso0355
őstag
válasz
sajtjani #1606 üzenetére
A Vodafonetól ezt kaptuk emailben:
"2023.október 4-től minden Apple iPhone típusú eszközzel rendelkező Vodafone ügyfélnek, akinek az iOS17 letölthető a készülékére, elérhető a VoWiFi (Voice over WiFi), vagyis a hívás funkció WiFi/WLAN hálózaton keresztül. Ez a technológia lehetővé teszi az SMS küldést-fogadást, valamint a vészhívások lebonyolítását is WiFi hálózaton keresztül. Egyéb telefongyártók Android szoftverrel működő eszközein is hamarosan elérhetővé válik a VoWiFi-képesség."Tehát androidon hivatalosan még nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
válasz
sajtjani #1606 üzenetére
Nem, a Telekom vowifi megy a Redmi 9-en. Számomra is érdekes, hogy a 9T-n meg megy. Gondolom hardveresen nem lenne akadálya, de szoftveresen más a két telefon. Szerintem a sima 9-es volt korábban, tehát azon van régebbi szoftver. DE mivel még csak az iPhone-ok a támogatottak, ha bekerül a Xiaomi is, akkor hátha megjelenik a kapcsoló is és működni is fog rajta. Bár nem tudom a Vodafone mennyire fog belemerülni a dologba, hogy mennyi készüléken lesz támogatott.
-
sajtjani
tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint senkinek nem jelenik meg a wifi kapcsoló Vodán??? Landsmann kolegában reménykedtem, mert úgy rémlik, a Voda topikban említette, hogy 9-en megy a VoWIFI! Eléggé frusztráló, hogy egy sokkal gyengébb, régebbi szofttal rendelkező (9AT) telón ahogy bekapcsoltam a wifi hívást, már meg is jelent a stat báron az ikon. Köszi! -
Landsmann
addikt
válasz
Meggyi001 #1603 üzenetére
Egyébként Redmi 6-on sem megy a Vodafone vowifije, de Redmi Note 10 5G-n igen. De tudjuk bele a dolgot egyelőre abba, hogy hivatalosan az Apple készülékeken van támogatás. Tehát még bármi történhet és annak az ellenkezője is.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hatalmas FHD panel, méretes telep, öt kamera még sincs Note utótag – furcsa hibrid az új Redmi alapmodell, és messze nem tökéletes.
A topikban tilos hirdetni, valamint saját érdekeltségű hirdetések linkjét megosztani. Szolgáltatást/ terméket pénzért keresni szintén tilos! Erre a célra ott van a Hardverapró! Más linkjét ahol nincs érdekeltség, szabad megosztani!
Tilos a Warez!
Fájlmegosztó és egyéb "kacifántos" forrásból származó alkalmazások fellelhetőségének megbeszélését hanyagoljuk a Prohardver! lapcsalád fórumain!
Ami nem feltétlenül a telefonhoz vagy a működéséhez kapcsolódik, azt légyszíves tegyétek "off"-ba. Ez lehetőleg minél kevesebb legyen!
A szerkesztési időt figyeljétek, 5 percen belül ha eszetekbe jut még valami, az utolsó hozzászólást kell szerkeszteni! Ha több embernek szeretnél válaszolni, akkor azt megteheted egy hozzászólásban is, de ez nem kötelező. Prémium tagoknál ez az idő 15 perc.