Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
van lehetőség egy adott előfizetésen (TV+internet) belül két külön ONT-t használni? Az egyikről a TV-t, a másikról az internetet.
Köszi!
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
csattila01
tag
válasz Intruder2k5 #98196 üzenetére
Vezetékes uzemmódban nincs velük gond, de jelenleg a kábelezés nem megoldható. Szóval így csak a WiFi-vel van gondjuk. De mindig csak ennek a 2 gépnek.
-
Multibit
nagyúr
válasz csattila01 #98194 üzenetére
Cégnél használjuk
Annál a cégnél nem szeretnék dolgozni -
Dr.NX
addikt
Ugyan a kérdésed nem erre irányult, de szerintem ennyi eszközhöz valami izmosabb router dukálna. Vagy kettő mesh-ben, ha kell a két wifi és nagy lefedettség.
Elfogadom a sütiket.
-
MODERÁTOR
Üdv!
Ez a két kliens vezetékes eszköz? Amikor megszűnik rajtuk az internetelérés, a router admin felületet még elérik? Mondjuk én elsősorban kliens oldalon keresném a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Ha cégnél használjátok, akkor alap, hogy az ont-ot bridge módba tetetitek és csak a saját router építi fel az internet kapcsolatot, ergo csak erre csatlakoztok a saját eszközökkel. A mostani esetben ui. a Digisek számára átjáróház lesz a céges hálózatotok.
-
csattila01
tag
Sziasztok.
Adott egy DiGi-s ZTE F618 eszköz. Ezen kívül rá van kötve a gigabites portjára egy TP-Link C6 AC1200. Így 2db WiFi üzemel egymás mellett. Cégnél használjuk, ezért a TP-Linkre fel van csatlakozatva vagy 10 PC és 10 mobiltelefon. A ZTE-n csak 2db PC van és 1db nyomtató.
Teljesen jó minden, de van 2 gép, amiket folyamatosan ledobál a ZTE és a TP-Link is. A kapcsolat megmarad, de eldobja az internet elérést, magától vissza sem jön. Próbáltam mindkét routeren hozzáadni az address reservation menüponthoz a 2 problémás gépet. (MAC és lefoglalt IP beégetve). Ezek sem hoztak változást.
Kérlek, segítsetek. Mi lehet a probléma? Rossz router beállítás vagy a DiGi-től igényel szervizt?Köszönöm szépen mindenkinek
-
pinnacle
nagyúr
válasz nyikszi #98188 üzenetére
Még az is lehet, hogy a régi kábellel be tudják húzni az optikát. Nyugodtan lehet hajlítgatni, (csak ne ilyen fekete, merevített kültéri optikát hozzanak), persze nem megtörni, nekem vagy 9 sarkon jön így be a telefonig. Simán hozza a maximumot. Teljesen feleslegesen tettem a bejárathoz elektromos aljazatot.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Maradhat rajta amíg nem nyomják le utána meg majd megy T vagy Flip-re ahol 2x ennyi szívás lesz a kábelezéssel meg sok set top box meg UTP kábel meg miegymás
Akkor majd rájön hogy bárcsak maradt volna DIGI-nél ahol csak egy kis kellemetlenség a régi kábelek optikára cseréléseMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nyikszi
őstag
Sziasztok!
Az optikát mindenképp be kell köttetni? Nem mondhatom, hogy maradnék a régin? (Nem akarom szétbarmoltatni a lakást )
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Lacccca87
addikt
-
Tarokk79
aktív tag
válasz Tarokk79 #98181 üzenetére
Sziasztok,
Mi az a ping érték ami már nem fogadható el?
Ezt mértem a Digi-s modemem:
--- 8.8.8.8 ping statistics ---
10 packets transmitted, 8 packets received, 20% packet loss
round-trip min/avg/max = 2.753/361.795/1428.923 ms
Ezt meg az egyik belső routeremen:
--- 8.8.8.8 ping statistics ---
99 packets transmitted, 53 packets received, 46% packet loss
round-trip min/avg/max = 1.887/747.992/3813.631 ms
-
noxon
őstag
Köszi a választ mindenkitől, akkor megnyugodam.
AC1200 router van, azzal nem lesz gond.
We live in a simulated world...
-
MODERÁTOR
-
Zslt5
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap kötötték be nálam az ftth-t, bridge üzemmódban a kütyü.
Kérdésem, akinek Xiaomi 3g vagy hasonló ac szabványt támogató routere van kizárólag 5 ghz-es wifin nagyjából mennyi le és feltöltési sebességet szokott mérni eszközein?
Köszönöm válaszaitokat. -
Laccoss
addikt
válasz Tarokk79 #98178 üzenetére
Mi mindent? Egyébként ha az ONT router módban lesz, onnantól elég a te routerednek switch módban lennie, tehát lényegében csak a netet ossza szét. Ha pedig a routeredet routerként használod, akkor ott a duplanat lehetősége, és igazából csak ez a hátránya lesz, ami portnyitásnál okozhat problémát.
-
-
Dragon3000
veterán
válasz Raiden_ #98176 üzenetére
Eleve ott a gond, hogy te túlzóan ajánlottad, hogy 30e-res router kell, miközben azt sem tudod, milyen igényekre lesz, nekem a 20e-res router minden gond nélkül kiszolgál 1000-1500 torrent mellett, aminek 600 kapcsolat van engedve, de 700-nál se volt gond, sőt ugyanilyen routerrel van aki még többet enged és több torrent mellett..... A régi tplink 300 körüli kapcsolat és pár száz torrent mellett elvolt gond nélkül.
Ha már azt írtam, hogy volt vele gond, akkor egyértelműen volt az ont-on telefon csatlakozás, nálam ha recseg és akadozik a vonal az a használhatatlan kategória, így igenis gond.[ Szerkesztve ]
-
Raiden_
tag
válasz Dragon3000 #98175 üzenetére
Nagyon erős kompromisszumok árán így bármelyik router megfelelő lehet.
A letöltés/feltöltés nagy sebessége és az egyidejű magas kapcsolatok száma amihez,
kelleni fog az erős router. A vezetékes telefon működik mindegyikkel amelyiken
van telefon csatlakozó csak a minőségével voltak aggályok, akadozott vagy recsegett
Persze írta külön routert azért kapott egy ilyen véleményt is, mint amit írtam,
hogy az lesz a gyenge láncszem, amennyiben nem mai darab. Egy ideje olvasom
a hozzászólásokat és a legtöbbször a saját eszközökkel van a gond, amik nem
megfelelőek a Gigabites net teljes kihasználásához, illetve a túl nagy igények
egy szolgáltatói ONT-al kapcsolatban, de már ezt is kitárgyaltuk (mi biztosan). -
Dragon3000
veterán
válasz Raiden_ #98173 üzenetére
Mivel írta külön a routert, meg a több eszközt, így egyértelműen van/lesz saját routere. Az ont max net szempontból mindegy, mert fiberhome esetében több embernek is volt gondja telefon ügyileg. A tp-link wdr4300 mellett is ment a torrent, max ott kevesebb szálat lehetett engedni, de ha nem több ezer torrent a cél, akkor lényegtelen is, ennél a routernél meg sokkal erősebb megoldások vannak 20e alatt is.
-
Túzok22
senior tag
válasz kevinium #98162 üzenetére
Nem megy torrent vagy más helyről történő letöltés? Ha nem, akkor valószínűleg a DIGI szervere terhelt, mérj más budapesti szerverekre is a speedtest.net-en, vagy CLI-vel ami pontosabb. Szelessav.net-en is mérhetsz sebességet. Küldd el privátban a képeket róla.
[ Szerkesztve ]
-
-
Raiden_
tag
Lesz egy telefonod a központba, majd vársz míg aktiválják bridge módba és kérj
publikus IP címet is, aztán a bedugod Huawei ONT mögé a minimum harmincezres
saját routered abba pötyögőd be a ppoe kapcsolathoz szükséges adatokat,
a telefonon kért bridge mód és publikus IP cím aktiválása után már nem leszel inaktív. -
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
Hülyeséget írsz
Huawei ONT van nálam, egyik legjobb, betonstabilan 24/7-ben tolom 2020 július 28 óta
router logban látom ha elmenne a net, jelentem bő 1év alatt eddig 2x volt kimaradás amikor előre bejelentett karbantartás volt 18. kerületre kiírva
Az is hajnali 1-kor 15-20percre ment el utána kész is voltakPlusz eszköz meg mindenhol lesz mivel optikából nem lehet egyből LAN-t kötni
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
noxon
őstag
Hello!
Hozzán is jönnek bekötni az optikát Digi 1000-re, de tartok tőle, mert olvastam, hogy a huawei eszközről jön majd a net a routerre.
Nem szeretem az ilyen plusz eszközöket, tuti valami gebasz lesz, korlátozzák vagy nem lesz aktív a torrent kapcsolat.
Másnál volt ilyen gond? Mire számítsak?
We live in a simulated world...
-
I02S3F
addikt
Köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
A területünkön a Digi érhető el. Jelenleg wifin keresztül kapom a tesóméktől. Így 3-3,5MB/s a le és a fel is.
Anydesk-el dolgozom távolról, havi 3-4 max 5 nap. Megérné beköttetni a netet, hogy az RDP reszponzívabb legyen? Így kissé homályosak a betűk és szaggat a kép.
Jelenleg részarányosan 1eft-ot fizetek! és az ő saját modemükből jövő jelet fogom. (Egy teleken egy hrsz. alatt két ház van, az egyikben én, a másikban tesómék).
-
czanga
őstag
válasz Intruder2k5 #98140 üzenetére
-
TeeJay
félisten
válasz 4Grider #98138 üzenetére
Mehet simán folyamatosra a kapcsolat
168óránként úgyis van pppoe bontás
Mi értelme arra állítani hogyha nincs használva x percig akkor bontsa a router a csatlakozást? Semmit nem nyerünk vele
Menjen folyamatosan és készInternet detection részt pedig tényleg ki kell kapcsolni, nincs rá szükség
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Fuvaros
senior tag
válasz ElektrikusDE #98149 üzenetére
Szia, ki is kapcsoltam, kiv vagyok megjavul-e, köszi!
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
Silverboy
aktív tag
válasz Tarokk79 #98151 üzenetére
Akkor tárgytalan, elnézésed .
#98152 ElektrikusDE
Szerintem eszköz, Digi Huaweii ONT + Router = 2+ éve baba„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz adika4444 #98150 üzenetére
Szia!
Van mikor hasit az IPv6 nálam is, de nagyon sokszor lelassul, vagy a DIGI-nél van a hiba vagy a routerem firmwaréje bugos. (persze lehet mindkettő egyszere is)
Egyébként a topicot olvasva sokaknál jelentkezik IPv6 probléma, valószínűleg terület és eszköz függő hogy mennyire működik jól, vagy akadozik.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
adika4444
addikt
válasz ElektrikusDE #98149 üzenetére
Nekem hasít az IPv6, semmi lassulást nem tapasztalok. Érdekes, hogy nálad mi okozhatja.
üdv, adika4444
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Fuvaros #98136 üzenetére
Szia!
Nálam is lelassul a böngésző, és lassú is marad egész addig míg fejbe nem csapom magam:
A Windows újratelepítése után már megint elfelejtettem kikapcsolni az IPv6 kapcsolatot, pipa ki, és máris jó!Ui:
Ugyan a DIGI-s Tp-Link Archer AX10 (ver 1.0) routerben is kikapcsolható az IPv6, de ezt sajnos nem veszi figyelembe! (ha nem a DIGI-s firmware lenne rajta, akkor talán működne ez a beállítás)
Persze aki ragaszkodik az IPv6-hoz, vagy kénytelen valamiért azt (is) használni, annak ez nem megoldás! (de nálam mindig beválik az IPv6 tiltása)
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Tarokk79
aktív tag
válasz 4Grider #98146 üzenetére
Na most nézegetem a router logjait. Ez van óránként 3-4 alkalommal és mindig új IP címet kapok.
Sep 24 11:54:15 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
Sep 24 11:54:16 pppd[11482]: Connection terminated.
Sep 24 11:54:16 pppd[11482]: Modem hangup
Sep 24 11:54:26 pppd[11482]: Connected to 3c:ec:ef:38:81:d3 via interface eth4
Sep 24 11:54:26 pppd[11482]: Connect: ppp0 <--> eth4
Sep 24 11:54:30 pppd[11482]: PAP authentication succeeded
Sep 24 11:54:30 pppd[11482]: peer from calling number 3C:EC:EF:38:81:D3 authorized
Sep 24 11:54:30 pppd[11482]: local IP address 85.66.122.152
Sep 24 11:54:30 pppd[11482]: remote IP address 10.0.0.1
Sep 24 11:54:31 WAN Connection: WAN was restored.
Sep 24 11:54:31 wan: finish adding multi routes
Sep 24 11:54:31 miniupnpd[22060]: shutting down MiniUPnPd
Sep 24 11:54:31 miniupnpd: it is advised to use network interface name instead of 192.168.50.1/255.255.255.0
Sep 24 11:54:31 start_ddns: update WWW.NO-IP.COM default@no-ip.com, wan_unit 0
Sep 24 11:54:31 miniupnpd[23012]: HTTP listening on port 38019
Sep 24 11:54:31 inadyn[23023]: In-a-dyn version 2.8.1 -- Dynamic DNS update client.
Sep 24 11:54:31 kernel: Archer TCP Pure ACK Enabled
Sep 24 11:54:31 inadyn[23023]: Update needed for alias myname.ddns.net, new IP# 85.66.122.152
Sep 24 11:54:31 miniupnpd[23012]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
Sep 24 11:54:40 inadyn[23023]: Updating cache for myname.ddns.net
Sep 24 11:54:40 ddns: ddns update ok
Sep 24 11:59:40 wlceventd: wlceventd_proc_event(527): eth6: Auth 98:2C:BC:75:0A:FD, status: Successful (0), rssi:0
Sep 24 11:59:40 wlceventd: wlceventd_proc_event(556): eth6: Assoc 98:2C:BC:75:0A:FD, status: Successful (0), rssi:-45
-
4Grider
nagyúr
válasz czanga #98139 üzenetére
A fekete kültéri optikai kábelek egy részének más a hajlíthatósága mint a (fehér) beltérieknek, így az érintett kábelek nem is tehetőek kábelcsatornába. Persze próbálkozhatsz vele, maximum ami történhet, hogy egy kiszállási díjat és néhány 10 m kültéri optikai kábel árát kell fizetned.
-
Túzok22
senior tag
válasz czanga #98139 üzenetére
Szia. Nálunk DIGI és Telekom optika van bevezetve. A Telekom kör keresztmetszetű kevláros optikát, a DIGI viszont lapos acél feszítő szálasat. Nálunk is rajta van hagyva épületen belül is a feszítőszál és kb 30 cm-en szedték le az ftth receiver előtt.
A szolgáltatóval beszéld meg, a szerelő hátha tud kevlárosat behúzni helyette (ezért biztos hogy fizetni kell), vagy a könnyebb opció, hogy a lakáson belül hosszabb szakaszon válasszák le az acél merevítőt, csak az a baj hogy akkor sérülékenyebb lenne, mert a merevítős szálas típusúban azt hiszem, hogy nincs kevlár. Az acél merevítő azért fontos, mert az optikának nem tesz jót a 90 fokos hajlítgatás.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
czanga
őstag
Sziasztok. Az mennyire normális, bevett eljárás, hogy az optikai kábel bevezetésénél (bekötésnél) az acél feszítő szálat épületen belül is rajta hagyják és csak az ONT előtt az utolsó 20 cm en választják le róla. Azért kérdezem mert így annyira merev, hogy nem tudom rendesen kábel csatornába bevinni, mert a 90 °-os csatlakozásoknál, nem hajlítható eléggé, és nem is merem.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Tarokk79 #98137 üzenetére
ASUS-al nekem is gondom volt Diginél, ha bekapcsoltam a routeremen az internet detection-t.
Meg persze saját router használata esetén több amatőr hibát is el lehet követni. A legprimitívebb az, ha a pppoe kapcsolat fenntartását a lan oldali igényhez kötjük és nem állítjuk folyamatosra. -
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Végre bekötötték a Digi-t, de problémám van a nettel. A modemet bridge módba kértem és rádugtam a routerem (ASUS AC65P). Kb. 15 percenként szakadt olyan 30 mp-re a net. Felhívtam az ügyfélszolgálatot mondták, hogy dugjam rá a gépem közvetlen a modemre és állítsam be a pppoe kapcscolatot és nézzem meg úgy is. Így most egyelőre jó. A ping átlaga is 5 ms.
Időközben szereztem egy ASUS TUF-AX5400-as routert is. Azzal nem dobálja el a netet, de elég sűrűn több msodperces volt a ping. Volt olyan, hogy 14 mp-es.Nem lehet, hogy valamit rosszul állítottam be mind a két Asus routernél?
Amúgy bekötést kb. 30 napra végezték el, úgy hogy személyesen noszogattam őket az ügyfélszolgálaton. Ez sokat segített...
A bekötés után még aznap este elment az internet, mert tönkre ment a modem és az optikai kábel is megsérült.Előre is kösz!
-
Fuvaros
senior tag
Pár napja akadozik itthon a böngésző, főleg bekapcs után, digi internet sebességteszt ok.
A Facebookon venni észre főleg csak. Bár szerintem nem csak ott lassú valami. Könyveljem el face hibának? vagy Chrome hiba?[ Szerkesztve ]
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
user12
őstag
válasz Lajosnagy17 #98134 üzenetére
Ezen a szakaszon van felfestve, ill itt megy a meló is. Nem hinném, hogy Martfűt céloznák, akkor a Tisza másik partján haladnának.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Lajosnagy17
senior tag
Nem Martfű irányába mennek? Ott van még Invitel koax amit átakarnak alakítani.
-
user12
őstag
-
Attila 1
tag
válasz user12 #98131 üzenetére
Szolgáltató
DIGI
Státusz Értesítés építési engedély megadásáról – CD/10339-15/2021. számú határozat: Szolnok–Zagyvarékas–Jászladány, optikai gerinchálózat (Szolnok, M4, 32-es főúti csomópont)
Közzétéve: 2021. május 31.“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.” (Anthony Robbins)
-
user12
őstag
Sziasztok
Valaki esetleg tudja, hogy mit építkezik a Digi Szolnok déli részén? Optikai kábelt fektetnek a járda és a közút között. A városban bővítenek vagy a déli településekhez viszik el a kábelt?
Az NMHH oldalon nincs fent infó róla.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
-
Raiden_
tag
válasz Szaboocs #98122 üzenetére
Az eszköz nevében is benne van "TP Link Archer T4U AC1300" (AC), de a telefon
"Xiaomi Redmi Note 9" (AC) is gondolom a "Xiaomi AX1800" Router (AX) beszerzése
előtt került hozzád, nem a router nem tudja a sebességet, hanem az eszközeid
hiába van "verseny fogatod", ha öszvért fogsz be elé, öszvér sebeséggel fog menni.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Alapvető, hogy a nálad lévő eszközükön látniuk kell L1 szinten is a jelszintet. És le van írva nekik, hogy mi a normális érték, ami alapján el tudja dönteni a mezei ügyfélszolgálatos, hogy küldjön hozzád szerelőt vagy ne. Ezért is van az ő kezükben az ont. El nem tudom tehát képzelni, hogy nem látták a vacak hegesztések eredményét...
-
Beren
aktív tag
Na, remélem, itt az egy hónapja húzódó sztorim vége.
Kijöttek a szerelők, mértek, azt mondták, csoda, hogy eddig egyáltalán ment bármi is ilyen alacsony jelszinttel (ami egyébként az előző alkalommal itt járt szerelőnek még tökéletes volt...). Magán az optikai kábelen szakadás vagy törés nem volt, de a csatlakozókat alaposan elbarmolta az, aki annak idején csinálta. Most mindent újraforrasztottak, aztán újra megmértek - értéket nem mondtak (mindegy is, hogy tíz vagy száz, ha úgysem tudom, mit jelent pontosan...), de annyit igen, hogy a jelszint sokkal jobb lett. Azóta még nem szakadt meg a net - remélem, ez hosszú távon is így lesz...
Konklúzió: addig kell csapkodni a Digi kirendeltség pultját (vagy idegesíteni az ügyfélszolgálatot), amíg ki nem küldenek valakit, aki ér is hozzá, nem csak egy félig elvégzett OKJ-s tanfolyam van a háta mögött a kérdésről... -
veterán
válasz Szaboocs #98118 üzenetére
Se a teló, se az adapter nem Wifi6 képes, így marad az AC nekik, azon belül se legbikább egyik se. Szóval sokkal többet nem igen fog tudni, csatornaszélesseggel tudsz még játszani routerben hátha, ha van rá lehetőség.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Szaboocs
csendes tag
Telefon: xiaomi redmi note 9
wifi adapter: tp link archer t4u ac1300
4 emelet+tetőteres panelház 2. emeletén lakom. Sajátomon kívül 4 5GHZ-es wifit látok.
Adapter beállításoknál néztem 520/520-as sebességkapcsolatot ír.
Ha gyanúsan lassú megyek router topikba csak előbb tudni szerettem volna nem aggódom-e én túl.
2.4 GHZ-en amúgy 30 mbs jön... :/ -
Dr.NX
addikt
válasz Szaboocs #98113 üzenetére
Írd meg a pontos típusát a telefonnak és a laptopban lévő wifi adapternek is. Ha csak 1x1 adatfolyamatot tud az eszköz (433 Mbps linksebesség), akkor nem is nagyon lesz több. Függ a környezeti hatásoktól is, tízemeletes panelben rengeteg zavaró wifi lehet.
Elfogadom a sütiket.
-
veterán
5Ghz-en nézed ugye? 2,4 en sokkal nem lesz több (AX szabvány mindkét sávon működik).
QOS kikapcsolva kell lenni, és egy nem igen használt csatorna. De ez inkább router topicba való.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Szaboocs
csendes tag
Sziasztok,
Van egy xiaomi AX1800-as routerem az ONT után kötve (ami bridge-ben van). Első körben a wifi6 képesség miatt vettem viszont 100-250Mbps nél több nem jön át rajta. Tudom sebességet nem wifin mérünk de keveslem ezt az értéket.
Így első körben érdeklődnék hogy másnál is akinél ez a router van hasonló sebességeket kap? Próbáltam több eszközzel is (laptop/telefon/pc+stick) az eredmények ugyanaz 1cm-re a routertől sem jön több adat. -
nagyúr
válasz 4Grider #98111 üzenetére
Igaz, nálam Opera a leglassabb, az előző mérés azzal készült, a leggyorsabb böngésző ilyen szempontból nálam az Edge:
Persze nem vitatom, hogy a parancssoros mérés a célravezető, ott nincsenek olyan befolyásoló tényezők, amik az eltérő szoftverkörnyezetből erednének.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
nagyúr
válasz vszaby4 #98106 üzenetére
Van némi differencia mindig, de nem fals a mérés, nálam ilyen 30-50 Mbps szokott lenni a különbség a Digi Speedtest oldal és a parancssoros mérés között.
Ez utóbbinál persze a Digi szerverén mért adatot érdemes összehasonlítani a böngészős méréssel, mert kiválaszthatók annál gyorsabb szerverek.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
czanga
őstag
válasz Dragon3000 #98108 üzenetére
Már javítva. Azt hittem nálam is az lesz, mint nála, de leesett, hogy neki szimplán nem aktiválódott még a gibabites csomag. Mint olvashattad, már megtaláltam mi a gond, és holnap meg is oldom így vagy úgy.
-
Dragon3000
veterán
válasz vszaby4 #98106 üzenetére
Mert nem ott fals, vagy a géped gyenge vagy a böngésző fogja vissza a mérést vagy valami más fogja vissza a böngészőt és azért mértél ennyit. Most mértem nekem 700 felett volt a digis mérővel.
#98105 czanga
ONT a helyén, akkor még routolt, így végeztünk egy kábeles mérést. 980 / 300 lett a vége.
Hülye vagyok, Segal ezzel szívott előző oldalon. Tudtam, hogy láttam valahol. Magyarán holnapra jó lesz. Elvileg.
Honnan jött ez a következtetés? Amikor router módban már 980/300-at mértél, akkor már gigabites csomagban vagy. Ott a saját eszközöddel lesz valami gond vagy kábellel, mert valahol 100-as link van, ha 100 alatti eredményeid születtek.[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz czanga #98105 üzenetére
Mégis más a gond, mivel sajnos úgy fest a Time Capsule a gond. Ami amúgy gigabites portokkal rendelkező router de soha nem próbáltam még ekkora sebességgel. Az is lehet, hogy beállítási gond. Holnap futok majd pár kört ezzel, ma már semmi kedvem.
A kábel végére nem az, hanem egy fishfosh D-Link DIR-850L kerül, akkor mindjárt megvannak a rendes kábeles sebességek, szóval holnap next round... ez van...
-
vszaby4
csendes tag
Heuréka!!!
874/364 mértem.
Vajon amikor a Digis felveszi hibának, akkor mért nem mondja, hogy fals a honlapukon kitett sebességmérő?
Most vajon mennyit kérnek a kiszállásért? -
czanga
őstag
Végre bekötötték.
ONT a helyén, akkor még routolt, így végeztünk egy kábeles mérést. 980 / 300 lett a vége. Átkértem bridge módba, hogy saját routert használhassak ami egy régi Apple Time Capsule, de az gigabites portokkal szerelt.Kész, bekötögettem mindent a helyére, mindenhol CAT 5e kábelek, de mégis most 100/100 alatt mérek valamivel speedtest alkalmazással. Van amelyiket magam csináltam (fejekre gondolok), de eddig nem volt gondom soha ezzel.
Hülye vagyok, Segal ezzel szívott előző oldalon. Tudtam, hogy láttam valahol. Magyarán holnapra jó lesz. Elvileg.Másik kérdés, hogy Time Capsule az útválasztó módnál kizárólag DHCP + NAT a kiválasztható, azaz gondolom akkor ez azt jelenti, hogy natolt hálón vagyok, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz vszaby4 #98103 üzenetére
Szia!
"Böngészővel mérek."Ez a baj!
Vagy alkalmazásból mérj, vagy CLI parancssorból. (olvass kicsit vissza a fórumban)
És egyből meglesz a sebesség!“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
vszaby4
csendes tag
Sziasztok!
Egy hete áttértünk Óbudai panelban 1000-es optikára és béreljük a WIFI 6 rutert is a Digitől.
Három gigabites laptoppal is mértem a sebességet, de nem megy 250-350 fölé.
Reklamáltam. Ma jött a szerelő. sajnos csak a párom volt otthon.
Elsőre azt mondta, hogy a ruter nem megfelelő. Majd rájött, hogy az is Digis tulajdon.
Szerinte 800 a sebességünk, ezért ki kell fizetni a kiszálást a "vak lármáért".
Hazaértem, de nem tudok nagyobbat mérni 280.-nál.
Mit lehet tenni ilyenkor?vszaby
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Amazon Fire TV stick/box
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5 Pro teszt
- Külpolitika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- Honda topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.