Aktív témák

• garga01

őstag

válasz gduck #74811 üzenetére

Ja persze, mindenki annyi tv-t vesz amennyit akar. Nekem is 2 laptopom és 2 PC-m van :D
    Az meg, egy dolog, hogy lehetne tárasház, de nincs. Nem tudom h tervezik a hálózatot (mikor még semmi nincs kiépítve), de mivel van egy utca szintű adatbázisuk (amiben nagyjából megvan mennyi társasház van), abból kalkulálnak egy végponti darabszámot, legyen ez X db. Ebből a konkurenciát megnézik, mennyi köthet be, az meg 0,8*X (pl. szüleinél a város nagy része Digis).
    Na most akkor X*0,8*3 a max végpont, ennyi lesz az a sávszél amit tudnia kell adott városban a szerver felé biztosítani és a szervertől kiszolgálni és a szervernek is biztosítani (persze minden felé van tervezve kicsit). Ha meg mindenki 4-et kapnia, akkor máris jóval nagyobb lenne ez az érték. Én csak pusztán ilyen logikából sejtem ezt a végponti korlátozást.
    De amúgy meg sem a box, sem a CI modul nincs tévéhez kötve, simán átvihető a másik szobába, mint b opció, persze egyszerre csak 3-an tudják használni. Szerencsére nekem meg a környékben senkinek nincs ilyen gondja, de amúgy meg ilyenkor kell b verziókat keresni, mint itt v a Voda topikban írta vki, h 2 db bekötést is csináltak neki. De jó szomszédi kapcsolatnál akár én azt is kivitelezhetőnek tartom, hogy ha neki nincs csak 1 box/modul, megkérni h kérjen és neki fizetni és helyette használni. Ez persze már erősen szürke zóna, de pl. a UPC Direct (igen, még a régi nevén) mikor ment, ott is csinálták sokan, h több kártya volt és családban megosztották, kamionosok vagy külföldön dolgozó rokonnak-ismerősnek adták. Mindenre van megoldás, csak kreatívnak kell lenni.

Aktív témák