Hirdetés
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Nézném digi online-on a wtcr-t a sport2-n, erre nincs hang.
Más csatorna jó.
Balf@szok gyülekezete[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz garga01 #72289 üzenetére
Diginet 1000 az feltételezi az optikát, vagy nem? Igazából engem csak az érdekel, hogy bármilyen rombolás lenne-e a kertben és a házon belül az eszközig (ont?). Az eszköz után szinte mindegy, mert egy helyen lenne az eszköz és a tv, tehát nem kellene hosszú szakaszon kábelt vezetni.
-
garga01
őstag
válasz albiosz #72288 üzenetére
Most az Invitel milyen kábelen szolgáltat ott? Mert volt DVB-C (koax) és IPTV (réz,optika) is az Invitelnél, attól függően min adta. A Digi ugye megvette sok helyen, de korábban itt írta valaki, hogy maradt 1-2 hely ahol még létezik az Invinetwork külön.
Így a fentiek ismeretében lehet megsejteni mit ad a Digi, mert ha ex rezes terület akkor csak IPTV lehet. Ha meg koax és még nem építették ki az optikát, akkor valszeg sima DVB-C-n ad.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Kissé összetett kérdésem lesz, de hátha ismeri valaki ezt a csillagállást.
Adott egy cím, ahol jelenleg még Invitel néven szolgáltatnak internetet, de elérhetőek már ott a Digi szolgáltatásai is: (Diginet 1000, Digitel) és DigiTV 104 digitális csatorna, 44 HD csatorna.
Mivel Inviteles terület volt, ezért itt anno talán IPTV lehetett volna, de nem fizettek rá elő, csak a netre. Én viszont most átvinném ide a meglévő Digis csomagom (TV, net, telefon és fun fact: ez is ex Invitel, de én már Digi néven kapom a szolgáltatást IPTV-vel).
A kérdés: ha az ingatlanban bent van az inviteles net valamilyen eszközzel, akkor az ingatlanon kívül kell-e bármit kábelezni, ahhoz, hogy nekem TV-m is legyen vagy csak az eszköz után van erre szükség? A Digi már nem ad ugyebár IPTV-t, csak koaxon (ha jól tudom) és így nem tudom továbbvinni a mostani helyen meglévő IPTV-t, mert csak a meglévőket szolgáltatja tovább, de költözésnél sem tudom továbbvinni olyan helyre, ahol jelenleg nincs IPTV. Legalábbis telefonon ezt mondták ma.
-
Sonja
nagyúr
"Portálunk úgy tudja, hogy a magyarországi műsorterjesztők (kábelszolgáltatók) már el is kezdték értesíteni ügyfeleiket arról, hogy kikerül a kínálatukból a Comedy Central Family nevű csatorna.
A változást azzal magyarázzák, hogy a médiaszolgáltatótól kapott tájékoztatás alapján 2024. július 6-án megszünteti azt. (A csatorna a Paramount Globalhoz tartozik.)"
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
lala666
őstag
-
yogibear
addikt
az 5G-hez képest akár tízszeres letöltési sebességre képes
Mondjuk a tv adásukhoz még a 2G is sok, amennyire levették a sávszélt.
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
trec12
addikt
válasz garga01 #72277 üzenetére
Valóban megy már, csak ide kellett betenni a fórumba. Én sem látok hirtelen változást de az új Digi Nekem Csomag akció az kevésbé ütős mint az ezelőtti....
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
Valamit kora reggel óta reszelnek, digi.hu-ra ezt adja be:
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Szerintem hívj ki egy szakembert (és nem feltétlen a Digit, mert ezt sztem ők is plusz pénzért vállalják csak).
16 felé már sok az osztás, meg a 45 m kábel sem kevés. Itt azért nem árt tudni mennyi (és melyik) van hosszabb kábelen és melyik rövidebben, úgy kell bekötni 1 vagy több osztóba. Mert lehet, hogy túl nagy jeled lesz a közeli végpontokon a távolin meg kevés. Pl. Bp-n őket érdemes keresni, vagy helyileg ha van cég/szerelő megfelelő tudással.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
4Grider
nagyúr
A UPC-nek kellett letennie minimum egy kábelmodemet, anélkül nem tudott volna a kábelből ethernet végpontot adni. És pont a upc-re hivatkozol, ahol minden második eszközt fejre lehetett állítani távolról? Szerencsére egyetlen általános iskolás alsó tagozatos hülyegyerek sem állt le ezzel szórakozni...
Nem sok évvel ezelőtt egy biztonságtechnikai cég IT auditjánál derültek azon az auditorok, hogy a hiper szuper tűzfalak előtt az egyik szolgáltató puma6-os eszköze volt az egyik bejárat, így gyakorlatilag lenullázva az adott útvonal rendelkezésre állását. Igaz, ezt saját eszközzel nem lehet kiváltani, hiszen a kábelmodemet az isp-nek kell menedzselnie. -
4Grider
nagyúr
Az internet szolgáltatók egy db ethernet végponton kötelesek a szolgáltatást átadni. Ha az egy db ethernet végpont adott, akkor nem kötelesek semmilyen eszközt sem biztosítani. Nem is célszerű szolgáltatói eszközöket használni, hiszen soha vagy nagyon ritkán kapnak biztonsági javításokat, a szolgáltatók és így sokszor a támadók számára is átjáróházak. Arról nem is beszélve, hogy az olcsóságra törekvés miatt jellemzően műszakilag is inkább egy trabant-hoz, mint egy bmw-hez közelítenek.
-
szaboi6512
őstag
Ma jött az emelt számla.
Csak TV előfizetésem van.
3890-ről lett 4470 ft.
E-pack és hűségkedvezménnyel, bár a hűség lejárt februárban.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
4Grider
nagyúr
Nyilván ha el van határozva a kódolás, akkor nem fognak menet közben változtatni. A voda sem lépett vissza, amikor a használható ügyviteli rendszerét használhatatlanra cserélte, inkább felvállalta az egy-két hetes bezárást és a több éves szopást.
Az tény, hogy a kódolással lehet csökkenteni a műsorszolgáltatók felé fizetendő havidíjakat, hiszen pontosan megmondható a végberendezések száma, míg kódolatlan elosztás esetén csak becsülhető. -
MODERÁTOR
-
4Grider
nagyúr
válasz lornname11 #72261 üzenetére
Ha wifi6 csomagra előfizetsz, akkor cserélik Huawei vagy ZTE ont-ra. Egyébként csak hiba esetén.
-
Sziasztok!
Régi inviteles modememet szeretném lecserélni (Technicolor TC7230 koaxos). Esetleg lehet kapni modernebbet a DIGI-nél? -
frici69
tag
válasz trec12 #72239 üzenetére
Netre nem panaszkodhatok! 1000/300-as csomagunk van wifi6-os routerrel. Kérhető az 500-as is egy ezressel kevesebbért! Most 936/309 Mbit/s-et mértem.
Tévé képminőség mindenképpen jobb, mint a műholdas (Digi) volt. EPG is sokkal jobb,mint műholdon. Vissza nézést nem használom!GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
4Grider
nagyúr
válasz razorka777 #72257 üzenetére
Nálam itt van az utcában mind a három nagy, ebből kettő optikával, így amikor anno folyamatos routolási gondok voltak a Diginél, akkor léptem nettel a jobbik szolgáltatóhoz. Nagyon nem bántam meg, az új szolgáltató árait ui. lassan utoléri a digi, minőségben, sebességben pedig a fasorban sincs.
-
4Grider
nagyúr
Akkor felmondom az utolsó Digis szolgáltatásomat is. Jó eséllyel nem egyedül teszek majd így, tehát remélhetőleg megérzik majd, arról nem is beszélve, hogy kódolással drágábban is fognak szolgáltatni (hiszen onnantól mindenhova kötelező szolgáltatói eszközt tenni). Ha ezt akarják, akkor csak tegyék. Az mindenesetre biztató, hogy az okosok már tavalyra is mondták a kódolás bevezetését...
-
Per Me
tag
Mostantól máshol töltöm a káposztát. :) Digis cuccok leadva szerződések felmondva. Elég volt. Sziasztok.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz razorka777 #72244 üzenetére
Azta rohadt... hát ez ilyen youtube indulása körüli videó minőség...
The Truth is out there...
-
Lackooo84
nagyúr
A Mozi+ olyan szinten bepixelesedik gyerekek.... hogy nem sül le a pofájukról a bőr ezt prémium szolgáltatásnak nevezni...
The Truth is out there...
-
veterán
hogy egész pontosak legyünk, ezt írtad: A DIGI boxot nem ad. Legalábbis ahol DVB-C van.
ami arra a kérdésre, hogy milyet ad a digi - lássuk be - nem jó válasz. nincs ezzel semmi baj, mondhatnád azt, hogy tévedtél, nem jutott eszedbe, bármi. de te valamiért te inkább megmagyarázod, hogy igenis jót írtál, csak pont nem úgy, és nem szó szerint, meg ha úgy nézzük, meg izé, meg á.hanyas vagy, te disznó?
-
frici69
tag
válasz trec12 #72222 üzenetére
Valóban pld. a pápai ex inviteles körzetben új optikán IPTV van és boxokat adnak a tévéhez! Nekünk újakat hoztak (Albis) de, volt ahová használt Inviteles boxokat vittek.
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
-
mcll
senior tag
"És a DIGI nem is ad. Viszont külön kérhető."
Tehát mégis ad... Az a fogalom hogy "nem ad" azt jelenti hogy nincs, nem is volt, nem lehet kérni. Ezzel félrevezetsz másokat. Továbbá ha prémium csatornát is kér valaki, akkor viszont már elengedhetetlen a box vagy CI+ modul, ergo mégis ad a Digi...
Mindazonáltal ha tudnád a lakások hány százalékában vannak még DVB-C tuner nélküli eszközök, hát nagyon meglepődnél...
A Vodánál a Közszolgálati csomag kivételével minden más kódolt. Azonban ha neked elég a közszolgálati csomag és csak netet kérsz, akkor ahhoz sem kell se box se modul. Akkor a Voda sem ad boxot a logikád szerint?"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
Jahno
veterán
-
trec12
addikt
-
pjen
félisten
" Alapesetben DVB-C rendszerben DVB-C képes Tv hez, márpedig a mostani Tv k mind olyanok nem kell box. " És a DIGI nem is ad. Viszont külön kérhető. Mint ahogy írtam is. CRT vagy nem DVB-c képes Tv, Kódolt csatornák, esetleges felvétel. Tehát bedugod a koaxot a TV be és nézed az adást. Ellentétben a Vodával ahol kell box vagy kártya és a t vel ahol box kell.
Szerintem ez a lényeg. -
-
nlq
aktív tag
Sziasztok!
adva van egy kis hotel, ahol van 16 szoba, es van egy huawei HG8147X6-10 gpon terminal Digi előfizetéssel
szeretnek mindegyik szobaba vinni antenna jelet a tv-knek (a kábelek benn a falban)
kértük a Digit többször is hogy kösse össze a kábel végeket es a Gpont, de csak igérgetnek kb 1 hónapja..
nekunk hasznalni kellene ezert keresem a megoldast... gondolom 3-4 tv-t meg meghajt a Gpon terminal, de ennyi vegponthoz mar tutti valami erősítő kellene...
van valakinek tapasztalata, hogy milyen 16 csatornas (vagy nagyobb) erősítőt érdemes vasarolni??? (egyes kabelek 15-45 méter között) -
mcll
senior tag
Hogyne adna! Igaz hogy csak a prémium csatornákhoz kell a box vagy a CI+ modul, de kérhető akkor is box ha nem kellenek a prémium csatornák. Szóval ne állíts olyat hogy nem ad a Digi boxot.
Tehát helyesen: Ha nem kellenek a prémium csatornák (HBO, Cinemax, Filmbox, 18+) akkor nem szükséges box, mert jelenleg még minden kódolatlanul megy (amíg be nem jön a One). De kérhető/bérelhető HD box (nem tudom épp mit adnak) ha nincs DVB-C vételre alkalmas saját eszköz. Viszont ha kell valamelyik prémium csatorna akkor ahhoz kötelező vagy a HD box, vagy CI+ modul, mert enélkül nem fog menni."Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
PuffyDog
tag
válasz Intruder2k5 #72213 üzenetére
Köszönöm szépen.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
pjen
félisten
Persze, ha nem DVB-C képes a Tv, esetleg CRT. kell box, vagy ha fel akarsz venni. Alapesetben DVB-C rendszerben DVB-C képes Tv hez, márpedig a mostani Tv k mind olyanok nem kell box. Ŕégebbi Tv k hez kellhet még, ha nincs rajta kártya fogadó .Példaul HBO nézéshez.
72213hsz. Megelőztél.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
PuffyDog
tag
Sziasztok!
Milyen tv boxot ad manapság a DIGI?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
garga01
őstag
Ahha, köszi.
Modemes netet olyan mélyrehatóan nem ismerem. De a 2010-es években volt Bp-n UPC-m és akkor ilyen splitter volt bent.
Viszont Szegeden több ismerősnél is ugyanez ez osztó van bent a Telekomos koaxkos netnél, azért lepődtem meg, a T még használta az elmúlt években. Most, hogy május 1-el megszűnik ott a DVB-C, már okafogyott lesz. Gondolom max csillapítót raknak be a modemhez, ha kell.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pjen
félisten
-
-
pjen
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest