- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
Attila 1 #70846 üzenetére
Érdekes. Nálam is jelentősen romlott a bitráta, de a jelminőség nem szállt el. Csak éppen 5 percenként bekockásodik, egy pillanatra megáll egyik-másik csatorna. Mondjuk akkor pont nem tudom megnézni a jelminőséget, mert mikorra belépnék a diagnosztikai menübe, addigra már normális a kép/hang.
Itt Dél-Budán a jelszint miatt már 1-2 éve be kellett tenni a csillapítót, mert egy-egy muxon az összes csatorna időnként elszállt az onthoz legközelebbi tv-n. -
Attila 1
tag
válasz
4Grider #70845 üzenetére
DIGI szerelő 12 dB csillapítót rakott rá mégis rossz.
Ez a tömörítés miatt van 4000 es bitráta alatt van minden HD csatorna.
SD csatornák 1200 as bitráta alatt vannak.
A régi digitális csatornák voltak a jók !
régen jelminőség 100% volt
jelerősség 100% volt semmi baj nem volt a tv is bírta. -
garga01
őstag
Nem világos mi a nem biztos.
Persze van olyan is, amiben egyben van minden is, de nem ez volt a kérdés most. Mondjuk egy élmény lehet ennyi kábelt egy aljzat berakásnál begyömöszölni -
Attila 1
tag
Újpesten
Digitális kábel tv jelminőség 40%-49% között ugrál minden csatornán.
jelerősség 100%
Ennyire össze tömörítettek minden csatornát.Ez a digitális prémium képminőség a DIGI-nél.
-
garga01
őstag
Ja persze, de az is fali aljzat. Pl. sima végponti, egy darab tv kimenettel.
Nekem kellett a tv+sat, mert diplexerrel közösítem a parabolát a tv-hez. -
garga01
őstag
Azért nem ördögtől való a fali aljzat...
Nemrég szereltem fel Schneider Asfora kombinált SAT+TV aljzatot, 1 dB csillapítással tökéletesen teszi a dolgát. Persze lehet rossz, de azért nem olyan rossz a helyzet mint a 80-90-es években. Ha ma veszel egy minőségi aljzatot, tökéletesen teszi a dolgát.
Szóval ha kérdező megírja mikori felszerelés, vagy mi a típus, eldöntehető kell-e vele foglalkozni.
De mivel a sima lengő kábellel is gond van, kizárható az aljzat. Inkább az oszlopon/elosztóban lesz a gebasz. -
hatnor
tag
Igen, mondta is a szerelő akkor, hogy ezek nem olyan jók(de 2hetig minden rendben volt).Még a csavaros f csatikat is kicserélte roppantosra.
Ugye a padláson van a bejövő kábel osztva első körben, és van olyan tv amihez onnan közvetlenül megy a kábel fali csatlakozók nélkül és ott sem jók ezek a csatornák.Elértem közben a szerelőt, hirtelen ő sem tudja mi lehet a gond. De majd megnézik a villanyoszlopon a dobozt.
Még azt nem néztem olyankor az internet sávszélesség csökken e, de fingom nincs van e köze hozzá.
-
hatnor
tag
válasz
4Grider #70831 üzenetére
Villanyoszlopról lett behúzva egy koax.
A házban már kb 10 éve ki van építve a koax a falakban.
Azért nem értem mert a padláson el van osztva és onnan megy 3 helyre, és amikor nincs adás ezeken a csatornákon akkor egyik tvn sincs. De pl amikor bekötötték az egyik tvn kockás volt az RTL meg a TV2, akkor kicseréltem egy fali aljzatot és jó lett, de akkor legalább a többi tvn jó volt az adás.
Illetve egyszer működnek ezek a csatornák, megnézem minden tvn jó, aztán nem jók, akkor egyiken sem jó.
Este is nézem az arena4et aztán hajnalban arra kelek hogy fekete a képernyő, hát mi történt közben?!
Most úton vagyok este rakok fel képet milyen osztókat raktak be.Még annyit megpróbálok hogy a bejövő kabelre fixen egy tvt rakok, de nem értem miért működne, ha így is van amikor jó.
-
hatnor
tag
Sziasztok!
Két hete kötöttem be a digi kábel tvt, mivel a telekomnál a sat tv megszűnik.
Eddig nem volt semmi gond, de két napja azt vettem észre, hogy pár csatornánál néha fekete a kép és azt írja nincs jel(minden tvnél ugyan azoknál a csatornáknál). Aréna4, Natgeo, Viasat history, max4, mozi+ stb.
Általában este ilyen, aztán reggelre megjavul.
Sajnos a tvben nem találok olyat hogy kiírná a jelerösséget.
Ezt a problémát tudnám orvosolni valami jelerösítővel vagy nem nálam lesz a hiba? -
csupatiti
csendes tag
Nem akartam átmenni a másik szobába, hogy belenézzek a Barca BL-meccsébe.
Felléptem a Digi online-ra.
Gigás netem van, nagy kínkeservesen pár perc után sikerült képet csiholnom a Sport 1-ből.
Röhögörcsön van, valamilyen teljesen más kommentár megy alatta, nem az, ami a tévén.. -
megane76
csendes tag
Sziasztok Debrecenben megint újra kellett hangolni az okos tv-t, 2 hét alatt ez a második kavarás a digi részéről. Mi van már? Évek óta nem kellett hangolnom....
-
válasz
RoyBatty #70801 üzenetére
Januártól biztosan nem lesz változás. A boxos megoldás csak az One márkanév megjelenése után (ami ugyancsak nem január 1-je) várható, akkor is csak fokozatosan. Ha egyáltalán box lesz. A jövő év szerintem még biztosan így telik el, ahogy most vannak a rendszerek. De ez saját vélemény.
-
Lajos1966
tag
Magasról teszek a nyugati netre.Amúgy szélessávú net tekintetében kicsi hazánk meglepő módon igencsak az élmezőnyben van világviszonylatban.
Mondjuk nálunk nem éppen a T az,aki ehhez hozzájárul.A Digi legalább optikát épített ki már eleve.Sajnálnám ha még ezt is sikerülne elba..ni. -
RoyBatty
aktív tag
Voda TV-ről nem tudok nyilatkozni, nekem Digim van, csak remélni tudom hogy az egyesülés után nem a rosszabb rendszert terjesztik majd ki a teljes csoportra. Viszont elég problémás lesz logisztikailag és ügyfélszolgálatilag ha egyszerre kell majd néhány százezer háztartásban boxokat és/vagy CI+ modulokat osztogatni januártól.
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest