-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Zorro(hun)
tag
Ez nem így van, hanem pontosan 2025.01.01-től! "2025. januárjától weboldalunkon elérhetőek lesznek az új, ügyféligényekhez igazodó ajánlataink, amelyek egy csomagban biztosítják a lineáris, video-on-demand és streaming szolgáltatásokhoz való hozzáférést tévére, webre és okostelefonokra egyaránt." A régi rendszer 2024.12.31-én szűnik meg és január 31-el törlik a felhasználói fiókokat.
-
pjen
félisten
Mért is van köze a topik témájának ahhoz, bogy nekem hány Tv m van. Főleg azzal a felütéssel , hogy az embereknek 1 vagy 0 Tv je van.
74843; Nekem abszolút nem hkányzik az analóg, gondolom van akinek igen, 15 éve még rengeteg CRT Tv lehetett forgalomban és nem mindenki örült a box bérlésnek. De leírhatná már valaki mivel lett bármi is jobb ahol nincs analóg. -
gduck
addikt
"Úgy néz ki 3 modult és/vagy beltérit vehetsz majd igénybe egy előfizetéssel"
Ezt szerintem senki sem tudhatja biztosan. Főleg, hogy a 3db-os korlátnak nem látom értelmét (plusz eszközök havídíjasok!), ez csak olyan biztonsági játék volt eddig... Remélem ez változik a jövőben. -
pjen
félisten
Pont ez ami érdekel, egyfolytában azt mondják semmi nem fog változni előfizetői oldalon. A DIGI lendületesen hirdet: ha DIGI van minden van. A voda kereskedője kétnaponta felhív, hogy kössek hűséget. A DIGI hűségem elsején lejár, mi van ha meghosszabbítom és a vodával is leszerződöm 1 évre, ha ad egy igen kedvező ajánlatot?
Esetleg két hónap múlva levágják a Koaxot és az optikán fog jönni a mostani digi és voda is. Akkor nekem 6 hozzáférésem lesz, hiszen mindkettőre van hűségem? -
Nálunk sem úgy tervezett anno a DIGI, hogy mindenki az ő előfizetőjük lesz. Falu, így nyilván kertes házas terület, és szerintem valahol 50-75% között lett betervezve az optika, mert minden második oszlopon van 4-es dobozuk, tehát mondjuk 8 házból 4-6-ba van lehetőség maximálisan bekötni, a többi ha akarna se lehetne most DIGI-s. Azt tudom, hogy nálunk, azon az oszlopon ahova én is vagyok kötve, foglalt a 4 hely.
-
-
Boonen007
őstag
Ahogy mar irtam is optikai kabelen jon be oszloprol. Nem muholdas digim van. Kb egy honapja kototte a digi es digis szerelok be, nem a sarokbol szedtem a kartyakat ossze ok adtak mind a ket tevehez. De majd megnezem mit csinal a mukodo tv kartya nelkul. Nem tudom miert adtak en sem.
-
Atis45
aktív tag
"mert bizony ég és föld a különbség..."
Ezt meg tudom erősíteni. Anno mikor behúzták az optikát és az ONT-ot, alig volt wifi térerő és állandóan eldobálta a wifit. Béreltem egy wifi6 routert a Digitől, és azóta atom biztos a net, és olyan wifi térerő van, hogy az ablak alatt a ház előtt is tudok netezni. (panelba lakunk a második emeleten) Jövök haza az autóval, beparkolok az ablak alatt lévő parkolóba, és már csipog a telefon, hogy jöttek értesítések és/vagy üzenetek, mert már kapcsolódott is a wifire.
-
sandró60
addikt
Nálam megtörtént a csatorna frissítés.
A lakásban van 3-LG tv abból a fissen (5hónap)vett tv nem kellet beavatkozni.A Philips Tv-ennél egy kicsit macerásabb volt a rendezés.Érdekes a csatornák elrendezése 2- számmal kezdődik a vége
500-800 csatorna számozás van.Ahol 2-kezdődik ott kettő után 4-6- 8Tehát párosszámok.Van páratlan számozással is -
Atis45
aktív tag
Tudsz arról valamit, hogy hogy lesz ugyan az a kettő? Gondolok itt arra, hogy pl a vodát is lehúzzák majd a digi szintre a képminőséget? Elveszik a vodától a 14 hd csatit amennyivel több van nekik? Maga a rendszer hogy lesz? Gondolok itt arra, hogy nálunk a panelba nekünk Digi van, a szomszédnak meg voda, marad a jelenlegi kábelezés mindenkinél, csak a név lesz ugyan az?
-
TIT
veterán
Az elvi dolgok,szebb lenne a giga fel le mint máshol,ez olyan gagyin néz ki,hogy harmada csak fel.
Nem hiszem tudom,hogy kényes mert sikerült eltörni a szerelőnek,pedig neki aztán tudni kéne mit bír,de ilyenek a kókler románok.
garga01: Én értem,te nem érted hogy volt adsl kösz nem kell,de már nincs is,azért én nem falun lakom,itt már 2007-ben 30 as net volt fel le utp-n,nem ragaszkodom az üvegszálashoz,mivel ugyanezt tudta a rendszer utpvel is,te meg ezt nem akarod megérteni,hogy semmi előnye nincs az üvegszálasnak.
Hát szünetmentest nem tervezek úgyhogy ez az előny nem érdekel,mert több a hátrány.
Mondjuk adslnél a telóvonalat használta,úgyhogy az áramszünet nem tudom mit zavart volna be,de akkoriban nem is volt.
pjen: A diginet 15 év alatt évekig nem ment el,aztán volt egy időszak amikor elég sűrűn elment,többször is 1 héten,aztán abbamaradt. -
TIT
veterán
De kell box ha a tv nem dvb-c.
Nem a voda kábele lesz,meret akkor húzhatnák be megint a koaxot amit a barom román jogtalanul elvágott.
Az furi,hogy a T nete rossz,mivel az a leggyorsabb-2gbit.
Upc,diginél sem frissül a box menet közben,jó nagy gagyi a T akkor ha ez így van. -
Jahno
veterán
Fél házra villanyra most kaptunk 1.7 milliós ajánlatot, szóval azért ennyire nagyot se mondjunk. Amúgy nem járt feléd gázszerelő, vagy hasonló. Vagy villanyban plomba bontása, papirmunka és 2 méter kábel befizetésre kaptam 200ezres ajánlatot. A kábel másik végét be sem kell kötni, csak dugja be a csőbe. Szoftver telepítős Sanyika simán elkért 40est alig 1 óra melóért. Én nem kérhetek ennyit, leírás is van, csak utálom az egész fost, azért adtam ki külsősnek. Ennyiért lehet nem is utálom az egész fost. Sőt, szeretem. Csak érezd milyen díjak vannak a szolgáltató iparban.
-
TIT
veterán
Sejtettem,hogy ez van,pár hónapja írtam is,hogy észnélkül állítgatnak mindent,azt se tudják mit csinálnak,csak ez viccnek is rossz,nemhogy valóságnak,közben az árakat viszik fel.
Jó vastag az a bizonyos bőr.
Lackooo84: Nyugi a kóklerek olyat tudnak ami a szakiknak eszébe se jut. -
Lackooo84
nagyúr
Azt még érteném is, hogy egy szolgáltató rosszul állítja be az enkódert, és hibás a szolgáltatás. Azt is megértem, ha egy csatornánál rosszul állítja, be, és azon a csatornán hibás. Na de, hogy csak adott műsornál?! Csak a forma sportoknál jelentkezik a hiba, ezt hogy hozzák össze vajon?!?
-
trec12
addikt
Biztos igazad lehet. Mozi+-on a szereplők feje körül mintha egy kisebb aurát lehetne látni sokszor miközben mozognak. Én is arra gondoltam, hogy az erős tömörítésen felül itt valami beállítás is van elcseszve még. Nem hinném, hogy a tévém beállításával van gond másik csatornákon nem ilyen ill. másik szolgáltatónál ez nincsen.
-
pjen
félisten
Nálam tegnap volt vodás szerelő, felkrimpelt pár csatit. Egyet már le kellett vágnom és tekerősre cserélni. Jó volt ameddig itt volt. Elment, kihúztam a Tv ből kiszedtem a blankolási maradékokat. Vissza dugtam, kontakt hibás. Tényleg veszek már egy krimpelő fogót. Nem tudsz esetleg jó aron házi használatra?
-
pjen
félisten
" Alapesetben DVB-C rendszerben DVB-C képes Tv hez, márpedig a mostani Tv k mind olyanok nem kell box. " És a DIGI nem is ad. Viszont külön kérhető. Mint ahogy írtam is. CRT vagy nem DVB-c képes Tv, Kódolt csatornák, esetleges felvétel. Tehát bedugod a koaxot a TV be és nézed az adást. Ellentétben a Vodával ahol kell box vagy kártya és a t vel ahol box kell.
Szerintem ez a lényeg. -
Jahno
veterán
A mostanival nincs, csak ha piacon veszi és nem normális. LEDből is a VTACot veszi, aztán szidja a rendszert, hogy milyen szar a LEDes világítás, csak a baj van vele. CATVvel ugyanez. Én legalábbis nagyon kevés alkalommal látok "mostani" aljzatot, ha a villanyász sorolja akkor ezek vagy kimaradnak, vagy külön van vésve 1-1 és néha nem is értem mit akarnak vagy miért. Megfejthetetlen rejtély az egész. És ugyanez meg volt régen is, max. a számok kicsit eltolódtak, akkor a minőségibb cucc arányaiban jóval drágább volt. Egyéb rendszernél azért a TVnetesek tudnának mesélni mit szoptak mikor valamelyik júzer gányolt, vagy megpróbált HBO dekódert építeni, esetleg csak a 7. szomszédba húzták át a gagyi koaxot.
-
pjen
félisten
Szia. A 2010 es években terjeszkedett a DIGI a xx. dik ker egy panelházas részén. Reneteg vásárló vett Siemens, ami ugye HIRSCHMANN, tehát messze nem a legalja, Legrand ( akkor épp a valena volt a sláges és kifutó Prodax szerelvényeket, nem is ólcsón. Mire érkezik a kábel csak be kelljen kötni jelszóval. Aztán ment a reklamálás, A digis szerelő nem akarja használni, a bolt vegye vissza.
-
Jahno
veterán
Ennyire triviális dologban mi lehet a nem OK? Húzom jobbra a mutatót, kurzor megakad a TV kávájánál. Ha kicsit még húzom kifelé, akkor áll a kurzor és rögtön el is pozícionálódik, mert ha balra megmozdítom, akkor nem a kurzorra mutatok, de az egyből megy balra. 1-2szer ledületből megakadok a szélénél és kész is.
-
-
kovy79
őstag
Köszi a választ!
Csak egy darab kártyát kellene vennem, a PC-be. A TV-kkel elvileg semmit nem kell csinálni, csak az antennát bedugni. Vagy valamit félreértettem?
Tehát a jelenlegi állás szerint megfelelő lenne, amit leírtam?
Amúgy mi lesz a jövőben azokkal, akiknek szerződésük van és csak kódolatlan csatornát néznek? Kötelezik őket a szükséges eszközök vásárlására? -
pimmi
senior tag
,,,,,,,Félreérted a dolgokat. Amit te mutogatsz az a mezei "Filmbox" csatorna mely sosem volt reklámmentes,,,,,,,,
https://www.facebook.com/groups/Digi.hu/posts/1410739819522163/
Már van. -
pimmi
senior tag
-
yogibear
addikt
ZTE koaxos ontot hoztak mikor átszereltek FTTH-ra... a TV megy sosem volt pl. túlvezérlési gond, de tavasszal elraktam onnan a Gigaset bázisát és fura volt, hogy nem megy, tök süket, visszarakva mellé a csutka kábelre meg jó... miközben a Tkom ontja ugyanazzal a 10 méteres vezetékkel simán viszi... a kábel nem hibás, én szereltem, ki is teszteltem kimértem... csak mivel ez IP telefon, kell hozzá a lan kábel is és így egyszerűbb lett volna a telefonkábelt odavinni az onthoz, a netet meg közelebbről kapta volna, mint most...
Mindegy is mert a Tkomnál át lett állítva fullos vonalasra az alap előfizetésről, ami minden irányba ingyenes belföldön... csak fura.
Lehet, hogy a Digis ont tényleg hibás, ahogy mondjátok, de már igazából lényegtelen, mert amint a Digi tv-je is kódolt lesz így, vagy úgy, azt is lemondom és lesz egy 2. Tkom box a másik tévéhez... amit szídnak ugyan a saját topikjában, de nálam megy mint a kisangyal... mióta megvan, a digi-n én nem is tévézek... kényelmesebb az EPG-n át csatornát váltani meg látni mi megy máshol, meg a tartalomba is belenézni, stb, stb... amiket a dvb-c értelemszerűen nem tudhat... és a digi lebutítása miatt a tré box sokkal szebb képet ad... -
yogibear
addikt
100 a jelerősség, 93 a jelminőség...
ha elég nagy osztót tesz be a rendszerbe akkor a jelerősség is lemegy majd 100 alá...
A 100/93-mal sincs baj... nálam még volt, mikor 70 körül mászkált a jelminőség és semmi baja nem volt az adott adásnak... mindezt úgy hogy előbb egy kettes osztóba megy az ONT kábele, onnan 20 méteren át a másik szobába ott meg egy 3-as osztó volt... és simán vettem is fel vele box-szal miközben a tv-n mást néztem...
Amúgy meg nem aranyár egy új kettes osztó, nem kéne sajnálnia rá a pénzt... -
Highground
aktív tag
Tegnap ki is jött a srác a digitől. Szinte automatikusan mondta hogy az eszközök kuka, mert most már csak egy eszközt használnak, nincs külön ont meg router. Úgyhogy azokat azonnal le is cserélte arra az egy újra. De még mindig nem jött be a digitális tv. Úgyhogy az optikai kábel csatiját is kicserélte. Láss csodát, azonnal bejött a tv
"Akkor ez egy komplexebb probléma volt..." Mondta ő. Úgyhogy most minden rendben! Köszönöm a segítséget mindenkinek, és kellemes ünnepeket! -
Az a baj, hogy ha nálatok vissza is jött az áram, nincs kizárva, hogy valahol az odavezető infrastruktúrában egy elosztási pontnál viszont még mindig nincs áram. Addig nálatok nem lesz se tv, se net. Meg kellene kérdezni a szomszédokat, a környéken valakit, akinek digije van, nála van e szolgáltatás. Ha ott sincs, az van, amit mondok, ha ott van, nálatok nincs, akkor helyi hiba.
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest