Hirdetés
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Mondjuk annak az oprendszere is jobb és lehet bele tenni floppyt meg vinyót,amit kezel is,a tv nem,lehet emulálni mac-et is,tv-n soha és játékokat+programokat is futtatok vele,amit tv-n soha,a joyról nem is beszélve.
Ennyi erővel a C-64-et is fel lehetett volna hozni,körtét az almával. -
-
lala666
őstag
Könyörgöm ne hasonlítsd a tévét azért egy számítógéphez ,igencsak korlátozott a képessége.
De, ha neked ennyi akkor felőlem nevezheted a fa kockát is fa golyónak mert fából van mind a kettő erről ennyit...Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
garga01
őstag
-
pjen
félisten
válasz garga01 #71680 üzenetére
"mert sok tv-n nem F aljzat van még, hanem "sima" koax, így az F csatira kellene még egy átalakító is"
"Ezt jelenti, csak most csak neked fotóztam, jó kis tekerős F csatlakozós kábellel. Ezt magyaráztuk több hsz-en keresztül."
Nem nem jelenti ezt.Ez azt jelenti, hogy a minden Tv n jelen lévő SIMA koax aljzatba különböző kialakítású dugót lehetbedugni. Én a Tv n lévő koax aljzatról írok, számomra lényegtelen a dugó és a kábel kialakítása. A lényeg a Tv n sima koax aljzat van. -
garga01
őstag
Tehát akkor neked, szájbarágósan hogy megértsd.
1. amit aláhúztál olvasd el még1-szer. Én nem állítottam ennek az ellenétét. Megint félrebeszélsz.
2.: A #71668pjen hsz-ed idézem:
"mert sok tv-n nem F aljzat van még, hanem "sima" koax, így az F csatira kellene még egy átalakító is"
Ez mit jelent pontosan?
Ezt jelenti, csak most csak neked fotóztam, jó kis tekerős F csatlakozós kábellel. Ezt magyaráztuk több hsz-en keresztül.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Látom megint bekapcsolt az 1-bites üzemmód Írsz-írsz de nem olvasol vagy értelmezed...
Olvasd már el mire kérdeztél rá. Ha a kábeled mindkét vége F csatlakozó azt nem fogod tudni bedugni a tv-dbe, csak az osztóba. Annak a végére megy az amit Jahno berakott.
Elvileg te olvastad, vagy legalábbis említgeted az antennakönyv-et de fogalmad nincs mi a koax csatlakozó és az F között a különbség? Guglit meg Wikit is olvashatnád néha mielőtt ontod ide a HSZ-eket...Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
Jahno
veterán
Nekem mondjuk az UTP-t tette fel szarul a Digis ember. Rá is csodálkoztam, hogy erre a kábelre nem rá való dugót nyom, de hát 10 forinttal olcsóbb. Mondta, hogy ki tudja hány ezret tettek fel és nyilván jó lesz, soha nem volt semmi baja. Na, csak nálam nem működött. Laptopot rálógattam a bejövő csonkra, felcsatlakozott, megköszöntem, mehet. Nem is nagyon értette, mert de hát így nem működik. De, nekem jó lesz, haladjunk, köszi :-D
-
MODERÁTOR
-
cof
veterán
válasz Intruder2k5 #71660 üzenetére
Ez a krimpelő teljesen jó otthoni célra 2200 Ft-ért, új fiókkal még olcsóbb. [link]
Ha normálisan meg van blankolva a koax, és megfelelő vastagságú akkor otthonra teljesen jó persze. Máshova érthető okokból nem tesznek ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
garga01
őstag
Érdekes lenne, ha minden sarkon antennabolt lenne. De azért a nagyobb városokban, pl. Debrecen, Szeged, Baja akad. Te meg úgy tudom Bp-n laksz ott azért lehet találni többet is. Persze aki csak a problémát keresi, fog is találni.
Visszatérve a LED témára, ezen is te lovagolsz annyira, hogy keresgetsz ellenpéldákat. Már ezt is számtalanszor leírtam, hogy valószínű a kis kínaiak lehet rosszul kötötték be a LED-et, vagy szimplán volt egy szériahibás készlet ONT. Ettől még az előfizetők 99%-nál zöld, és ha gond van a bejövő tv jellel érdekes mód pirosra vált a többieknél. Lehet, nem poénból írták bele az ONT-k használati utasításába sem. Még a Teletronik mininode-jára is rá van írva. Nem mondom, hogy ne működhetne a tv így, de a NORMÁLIS akkor sem a piros szín.
[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pjen
félisten
válasz garga01 #71663 üzenetére
Nem csodálkoztam, csak leírtam. A DIGI regélt róla mindenféle csodákat. Nem alltalánosítottam, számtalan szerelő volt már, csak ennél az egynél potyogtak le. És pont, hogy nem én áltlánosítok, én csak azt írtam a rátekerős is lehet jó.
Egyébként érdekes lenne, ha minden darab koax csati ért elmennék szaküzletbe. Nincs is a környékemen olyan. -
garga01
őstag
Nem én váltottam át wifi6-ra, aztán csodálkoztam h nem jó a térerő
A csatlakozóval kapcsolatban igaza van mindenkinek, csak ha már rászánja vki magát és szaküzletben csináltat, jobban jár a préselttel.
Amit Intruder2k5 az teljesen jogos. De ettől még, hogy neked állítólag mind leesett nem jelenti azt, hogy mindenki másnál is sz.r. Nem kellene általánosítani (tévesen), és félrevezető következtéseket levonni és akkor nem kötekednék veled.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pjen
félisten
válasz garga01 #71658 üzenetére
A teljesség igénye nélkül keresgéltem.
35295, 47770, 48419, 48554, 54683, 58993. hsz.
A CATV LED pirosan világít.Találnék még, ha keresgélnék.
Nekem azt mondta ÜFSz ne foglalkozzam vele, ha elolvasod a kommenteket látni fogod, gyenge jelre és túl erősre egyaránt hivatkoztak a szerelők. De mostmá nyugodtan alhatsz, mert a mostanin zöld. Lehet pont azért gyengébb valamivel mint a régi. -
MODERÁTOR
válasz garga01 #71658 üzenetére
Nem vitatom, hogy jobb, de az biztos, hogy otthonra, saját célra, én sem fogok emiatt erre való fogót venni több ezer forintért, mert három évente egyszer előfordul, hogy cserélni kell egy dugót. Amúgy meg anno még UPC szerelő méricskélt nálam műszerrel, majd ő is mindenhova felszerelte a préselt csatit, minek után valami fél dBm-el javult a jelszint, de ezt én is inkább annak tudom be, hogy újrablankolt, tiszta, oxidálatlan érvégek és csatlakozók kerültek fel, szóval ezt elértem volna azzal is, ha új tekerőseket teszek fel. Biztos jobb, biztos szakszerűbb, de ha jól fel van rakva a tekerős, akkor nem igazán van mérhető különbség.
-
yogibear
addikt
válasz 4Grider #71651 üzenetére
Nem épp ez a lényege és atomstabil.
Elvileg lecsavarható kézzel v fogóval is ha vmiért le kell venni, teszem azt nem fér át egy lukon csatistól a kábel átszereléskor de nekem nem sikerült csak úgy hogy tőből levágtam és kiszedtem a bent maradt vezetékdarabot. utána újra felhasználható.A legjobb az, hogy nem csak F csatik vannak, hanem "hagyományos" koax is, mert sok tv-n nem F aljzat van még, hanem "sima" koax, így az F csatira kellene még egy átalakító is...
Ennél van olyan, aminek a kimenete "hagyományos" így a "sima" koax aljathoz valót kell csak a kábelre rátekerni az eszköznél (tv, box, atb)
[link]
De van ilyen 90 fokosban is:
[link][ Szerkesztve ]
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz 4Grider #71649 üzenetére
A kézzel szerelhető... kábelek a kerülendőek.
Egy 3szoros árnyékolású koaxot cableconnal szerelve azért nem éppen kerülendő...
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
4Grider
nagyúr
Antenna szaküzletekben préselt csatlakozókkal szerelt 3x-os árnyékolású kábelek az ajánlottak. A kézzel szerelhető vagy kínai készre szerelt kábelek a kerülendőek.
Splitterből 5-1000 MHz-es ajánlott, minél nehezebb (minél több fém van benne), annál jobb. És fontos, hogy splitterből mindig akkorát használj, ahány tv felé osztani kell a jelet, véletlenül se nagyobbat (ne legyen rajta használatlan ág). Ja és F csatlakozós legyen a splitter, ehhez legyenek a kábelek végei is szerelve.[ Szerkesztve ]
-
MB33
újonc
Sziasztok,
Digi tv nehány csatornája Nick Jr stb képe a második tv-n pixeles, szétesik. Jelerősség 92%, jelminőség 10%.
Mit tudok tenni, hogy szép legyen a kép? -
Dr Cook
csendes tag
pjen
Nekem is van egy Tablet Z-m, tökéletesen működik, még az akkumulátora is kibír 4-5 óra netezést.Én hamarosan lecserélem a gyári Android 5.2.2 verziót egy Lineage OS Android 10-ra.
[ Szerkesztve ]
Mindenik embernek a lelkében dal van, És a saját lelkét hallja minden dalban, És akinek szép a lelkében az ének, Az hallja a mások énekét is szépnek. /Babits Mihály/
-
jovás
aktív tag
válasz trec12 #71638 üzenetére
Van egy tippem. Nálunk Samu TV van, és akármit csinálok mindig a 3. (narrátoros) hang csatornát rakja előre, amit levettek 96 kbps-re!!! (sokol rádió minőség) talán nem csak engem zavart, és máshogy nem tudták megoldani, ezért visszaállították a régi minőséget. Gondolom amint megoldják, megy vissza a fos minőség.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
A T és a voda is dobozt ad. A T nek még kártyája sincs. Egyébként én tényleg próbáltam a yettelt dobozzal és app al, a doboz sokkal jobb. Én is fel lehetnék háborodva, hogy a Sony Xperia tablet Z n, nem megy a Yt. Már nem írnak rá frissítést, pedig semmi baja, arról írok. A telók ugyanígy járnak.
-
TIT
veterán
Undorító,még az rtl is és ez a premium,hát a vhs-hez képest igen.
pjen: Hát igen mindjárt gondoltam,hogy nem tartanak pisztolyt a fejemhez,viszont akkor le is mondom és mások is,aztán cseszhetik ha nem lesz előfizető.
így is mondják le sorba a tv-t,de van más szolgáltató is.
Már helyem sincs a sok doboznak és nem fogok 120000-ért tv asztalt venni ami 120 cm.,max.a földre dobom a vackukat akármekkora. -
TIT
veterán
Ideje volt,villanyszámla is megugrott,azért kötve hiszem a premium minőséget,én valahogy nem látom,régen meg szétvágta a tv-t olyan éles volt.
Annyira jó nem lehet a képjavító,hogy feljavítsa a gagyi bitratet.
Sajna dolby digital sincs benne,a végén még hangja se lesz,ez elég gáz,megyünk visszafele. -
bolic
őstag
Mai napon végre lecseréltem Panasonic TH-42PZ85E 106 cm-es plazma TV-ről és vacak Amiko Neo Combo SE STB.-ról vadiúj LG 80 centis LED TV-re, azóta valóban prémium kategóriás képek vannak a beépített szűrőknek köszönhetően!
Csak a szűkös látószöge van a LED TV-nek, majd megszokom!
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
kovy79
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat (nicu71-nek is)!
Akkor most melyik (lesz) az ajánlott szolgáltató Debrecenben? T nálunk kizárva, úgyhogy sok nem marad...[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
mcll
senior tag
válasz kovy79 #71605 üzenetére
Per pillanat igen, csak egy kártya kell a PC-be mely tudja a DVB-C-t. De ahogy mondtam ez hamarosan változni fog, de igen jelenleg így van.
A változás után minden előfizető kapni fog egy vevőeszközt, nem kell megvenni semmit, max az x-edik eszköztől lesz bérleti díj."Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
garga01
őstag
válasz batagy #71608 üzenetére
Ránéztem, de nem látok semmi különöset, MPEG kódolással jön a hang. Az utolsó kettőn van angol/oirgi hangsáv a magyar mellett. Egyedül a Filmbox Extra lóg ki a sorból ott van AC3 (Dolby) hangsáv is. De nem hinném, hogy ez gond mert pl. az M4-en is van és azt nem írtad.
Én amit javasolni tudok, a tv-n teljes gyári visszaállítás hogy minden adó tölrődjön, és újrakeresés de úgy hogy az ország pl. Ausztria vagy Németországra van állítva a tv-n (nem a menü nyelv!, az lehet magyar továbbra is)Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
nicu71
addikt
válasz kovy79 #71605 üzenetére
Azt,hogy mi lesz,nemhogy mi,hanem a dolgozóik se tudják.A Vodánàl ,ami mar csak a nevében Vodafone,akkora a káosz és a fejetlenség hogy meg se kísérlem leírni,a Digi hajdanvolt első osztályú kábeles képminősége, mióta a 4IG rátette a kezét, összetömörített fosch,cserébe sokadjára emelnek árat.Az összeolvadásról meg egészen vadregényes lózungokat olvasni vezérigazgató urunktól,amit a valóság egyszer majd vagy igazol, vagy nem.
Szerintem egy szava sem igaz."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
batagy
őstag
válasz batagy #71607 üzenetére
Esetleg elképzelhető, hogy ezen csatornák hangkodekjét olyanra állították, amit a mi hardvereink nem támogatnak tökéletesen?
Valaki, akinek van PC-s tunerje, az meg tudná nézni szoftveresen, hogy az alábbi 3 csatornának a többitől eltér-e esetleg a hang streamje, kodekje vagy más paramétere?
- Filmbox Extra HD
- Viasat Nature HD
- Rai Uno (SD) -
batagy
őstag
válasz Minter00 #71606 üzenetére
Szia!
Nagyon jó, hogy írsz, gyűjtöm én is az előfordulásokat.Nálam a FilmBox Extra HD, a Viasat Nature HD és a Rai Uno hangja szaggat. Írtam is már róla korábban ide. Nem pár hete, hanem már pár hónapja. Pontosan nem emlékszem mikortól de úgy kb október óta? A képpel nincs gond, csak a hanggal. Ez itt Budapest 21. ker. A TV Panasonic TX-P42UT50E (jó 10 éves modell).
Rendeltem 6, 10 és 15 dB-es RF jel csillapítókat, illetve a TV saját belső szoftveres jelcsillapítóját, ezek egyike sem oldja meg a problémát, nem a jelszinttel van a gond.
Továbbá van másik fórumtag, aki nem ír ide, de privátban megtalált engem és egyeztettünk. Ő Kispesten él és a 3 TV-je közül csak az egyiken (SAMSUNG UE55K) van ugyanezt a gondja, ugyanez a 3 csatornán szaggat neki a hang. Nála is volt kint szerelő, de nem sikerült semmit intézniük.
Illetve szabolc-ról tudok még, aki itt írta a hasonló gondját. Neki a legutóbbi nagy csatorna átrendezés óta ( kb tavaly ősz?) a Samsung BD felvevőjén (BD-F8500) a csatornák 2/3-ának a hangja rossz. Viszont a Samsung C6000 TV-jén jó minden.
[ Szerkesztve ]
-
Minter00
újonc
Érdeklődnék hogy tapasztalatok olyant hogy pár hete bizonyos csatornákon nagyon szakadozik a hang (FilmBoxExtra HD, Viasat Nature HD) de a többi sem tökéletes. (a kép tökéletes) Digisek voltak kint cseréltek egy modemet. Minden kábelt, csatlakozót, elosztót lecseréltem semmi nem változott. Helyileg Gyöngyös.
Mindkét tévében jelentkezik a hiba Sony KD85XH9096, LG OLED83C31LA
-
kovy79
őstag
Köszi a választ!
Csak egy darab kártyát kellene vennem, a PC-be. A TV-kkel elvileg semmit nem kell csinálni, csak az antennát bedugni. Vagy valamit félreértettem?
Tehát a jelenlegi állás szerint megfelelő lenne, amit leírtam?
Amúgy mi lesz a jövőben azokkal, akiknek szerződésük van és csak kódolatlan csatornát néznek? Kötelezik őket a szükséges eszközök vásárlására?''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
mcll
senior tag
válasz kovy79 #71603 üzenetére
Ne ruházz most be ilyen kártyákra, mert bár most még valóban kódolatlan minden csatorna (kivéve persze HBO-k, Cinemaxok, Filmbox, felnőtt), de ez hamarosan meg fog változni. Összeolvadunk a Vodával, One lesz a neve az egész cuccnak. Már egy ideje nem Digi (4iG felvásárolta, aki a Vodafona tulajdonosa is egyben többek között). Szóval jön a teljes lekódolás, sőt lehet nem is DVB-C lesz hanem IPTV-re kerül át az egész. Hogy mi lesz még nem tudni pontosan, de a kódolatlanságnak vége lesz, ez viszont már biztos. És egy éven belül várható.
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
kovy79
őstag
Sziasztok!
Lehet, láma kérdéseim lesznek, de a kábeles Digi nekem teljes újdonság.
Eddig antennás Digi előfizetésünk volt (van), de 14 év után hazaköltözünk és váltunk kábelre.
3 vételi helyünk lenne, prémium/IPTV nem szükséges.
Az összefoglalót többször átolvasva jól gondolom, hogy 2 DVB-C képes TV és egy PCI-e, szintén DVB-C tunerkártya elég nekünk? Valamint később egyszerűen is bővíthetünk +1 vételi helyet?
Értem ezalatt, hogy semmi egyéb, pl. box/modul/kártya nem szükséges?
Amennyiben valamelyik tv nem tud rögzíteni, de igény lenne rá, akkor egy egyszerű, 25€-s DVB-C box elég oda is?
Amennyiben minden klappol, tudtok ajánlani jó ár/érték arányú PCI-e tunerkártyát?[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lexus, Toyota topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- Hobby elektronika
- World of Tanks - MMO
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Vodafone mobilszolgáltatások
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest