- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Huawei MatePad 11.5”S PaperMatte - papír, írószer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED monitor topik
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
gaborh
aktív tag
Sziasztok. Egy kérdésem lenne. Nektek is a super tv2 hd-n a filmek 4:3 mennek?
-
NGA
addikt
Pécsett kertvárosban másnak is szar a tv adás? Minden csatorna kockásodik, szaggat, a hang is.
-
Hikvision
senior tag
Üdv. Tegnap bekötötték a Digi-t, kértem egy HD (HBO) és egy SD boxot. A HD Boxon nincs HBO, azt mondták a szerelők, h kb 1 hét és megjelenik, ez mennyire fedheti a valóságot? A Másik pedig, h az SD BOX Állandóan lefagy. Próbáltam többször visszaállítani gyári értékre, utána újra behangolni de véletlenszerűen megfagy. Úgy is próbáltam, hogy kihúztam belőle a kék kártyát, akkor viszont nem történt semmi, az minek is van akkor benne? A Jelerősség és minőség 95/100, a segítséget előre is köszönöm!
-
TheCujo
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémába ütköztem,hogy csináltam egy teljes csatornakeresést,és az M1,M2,Duna HD meg hasonló csatornák eltűntek.Egyszer már volt ilyen gond,akkor a Digitől kijött egy srác,és Ő írta át a keresési kezdőfrekvenciát,jelátviteli sebességet,modulációt stb.Mivel elvesztettem a papírt amire ezeket felírtam,Titeket kérnélek meg hogy segítsetek ha tudtok.Előre köszönöm. -
attesz_32
tag
válasz
M_AND_Ms #14681 üzenetére
"Innentől csak a manuális átállítás segít, amit mindig meg kell tenni, amikor erre az adóra kapcsolunk."
Ezt értem, csak nekem nem lehet állítani a képen hogy szélességbe is húzza a képet. Csak úgy tudok nagyítani, hogy függőlegesen húzza a képet, és a fekete csík ott marad a kép két szélén.
-
M_AND_Ms
veterán
MINDENKINEK, aki képarány témában megszólított!
A tv2hd-nél amikor 4:3-as műsort adnak, akkor azt nem 4:3-asként adják, hanem továbbra is 16:9-ben (csak a szélére odarakják a csíkokat, ezt hívják pillarbox-nak). Ezért nem tudjátok a jól megszokott konverziókat beállítani, mert a tv továbbra is 16:9-es képet kap.
A helyes az lenne, mint írtam már, és ahogy a többi csatorna (és az sd tv2), hogy a 4:3, az 4:3-ban jöjjön!A 16:9-es tv-knél általánosan, akkor van probléma, amikor 4:3-as kép érkezik, ekkor kell valamit alakítani: zoom, széthúzás, vagy a pillarbox. Ezt a néző be állítja magának és amikor a tv a kapcsolójelekből érzi, hogy 4:3 jön, akkor automatikusan végzi a konverziót. A tv2hd ennek a ficsőrnek a működését rontja el saját mókolásával. Innentől csak a manuális átállítás segít, amit mindig meg kell tenni, amikor erre az adóra kapcsolunk. és ez mindig elrontja a többi helyesen működő csatorna képarányát.
Na ezért szar tv2hd működése.
-
Pille69
tag
válasz
Octopus21 #14676 üzenetére
Esetleg ezt nézd meg.
Olyat DVB-C tunert keress, ami tudja az mpeg4 szabványt, ami a kábeles HD vételéhez szükséges, és az UPC miatt legyen benne, vagy hozzá CI+ kártyafogadó. Elvileg ezek mindegyikének lesz HDMI kimenete.
A minőség egy ilyen terméknél szvsz teljesen szubjektív. A képük között egy átlagos 42"-os tv-n nem lesz egetverő különbség, én inkább a felhasználási lehetőségeket, (PVR, mkv lejátszás, optikai olvasó, stb) és a garancia hosszát venném figyelembe. -
Pille69
tag
válasz
Flashget #14662 üzenetére
Hát honnan a csudából tudnám, hogy te mit nézel? Gondolom te ugyanúgy nem emlékszel arra, hogy én mit nézek, pedig már egyszer-kétszer én is leírtam. Ha esetleg az aláírásodban a tv típusa szerepelne, nem egy 400W-os táp szubjektív véleményezése, akkor ezt nem kérdeztem volna.
A Godzillát sajnos nem láttam, kíváncsi lettem volna rá, mert amit leírsz el sem tudom képzelni. Már ez a film tv-ben nem érdekel többek között a reklámok miatt sem, de a technikai "baki" érdekelt volna. -
Octopus21
aktív tag
Tudnátok olyan set top boxot ajánlani, ami jó minőségű, van rajt HDMI kimenet, tudja a full HD-t, és ha esetleg válatnék a digiről a jövőben, mert ugye ki tudja mi lesz a jövőben, akkor olyan kártya is jó legyen bele, amit másik szolgáltató ad.
Köszi.
-
törölt tag
Sziasztok!
Elindítottam egy újabb csatorna automatikus keresést, CSAK DIGITÁLIS és behozott 83 csatornát, persze, sok a dupla (m1-m1hd, stb..), de ott van a national geographic is közöttük...a nat.geo.wild is...:-)))
Néhol azonban a HD adás törik, kockás a kép.
Ez mitől lehet?Üdv
BotondKöszönöm az eddigi türelmet.
-
anrab
addikt
jaj végre ma lesz a Godzilla a tv 2-őn. meg a Féktelen balfékek is.
-
Flashget
félisten
digisport kézi BL meccs most..zenére játszanak..über szar
-
Flashget
félisten
válasz
Pille69 #14661 üzenetére
szerinted samu D6500-al analógot fogok nézni?
persze hogy HD-ben a Godzillát..így kénytelen voltam az SD-re váltani, hogy normális legyen a képarány viszont így lefeleztem ugyebár 576-ra.
És én szoktam javasolni samu tulajoknak, hogy a hangolásnál automata és hálózati keresést kell beállítani analóg és digitálisra akkor minden csatorna bejön. -
Pille69
tag
válasz
attesz_32 #14647 üzenetére
Azt magyarázza, hogy 16/9-es képarányú tv-n nem kell kihúzni. Ha kihúzod, akkor széles lesz az emberek feje. Ha zoomolsz, akkor az arányok rendben lesznek, a kép széle a kijelző széléig fog érni, csak az alsó és felső sáv nem fog ráférni a kijelzőre. Érted már?
Azok a műsorok jönnek fekete széllel, amelyeket eredetileg 4/3-as képarányban vettek fel. Az új filmek, műsorok döntő többsége már 16/9-es aránnyal van rögzítve, azok töltik ki teljesen a képet. -
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #14579 üzenetére
2006 nyarán jártam a Dorogi csarnokban egy nyári kézilabda kupa kapcsán következő évben bajnoki miatt és ahol a főútról le kellett jönni a csarnok felé volt ott egy EMKTV kirendeltség..következő évben már Digi volt a felirat. Szóval ezt csak igazolni tudom.
-
Flashget
félisten
válasz
Bogyi007 #14554 üzenetére
Azért nem kell hanyat esni ettől a 3100Ft-tól mert romániában ugyanezért 32leit vagyis kb 2080Ft-ot kell fizeti 85 csatornáért! Már holnap le is mondom és megyek Nagyváradra szerződést kötni
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei MatePad 11.5”S PaperMatte - papír, írószer
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Nintendo Switch 2
- Témákat hoz a Google a Pixelekre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest