-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
válasz forrest85 #13306 üzenetére
Na, a PR-Telecomról inkább ne is ejtsünk szót, annál pocsékabb szolgáltatót el sem tudok képzelni. Bent Ajkán ahol volt konkurencia ott volt normális kínálat is normális áron, mellette Padragon meg a középső 3800 Ft-os csomagban már csak egy! értelmes csatorna van, a NatGeoWild. Mondjuk mondtam szülőknek hogy ennél nagyobb pénzkidobás nincs, mert +1000-ért van +30 csatorna a mostani 29 mellé, aminek ott nagy része értelmes azért, de közel 5000-et meg sokallnak kiadni tévéért, amit meg is értek.
Apám netet is akartak köttetni tőlük, mert így lehetne kedvezményes áron 2 évig (utána listaár és nem engednek újrakötni hűséget ugyanarra a csomagra, onnantól marad a listaár), és jöttek azzal hogy kábelmodemnek havi bérleti díj, bekötési díj, kiszállási díj, beszerelési díj, anyagköltség, vagy 20000 lett volna csak hogy bekössék. -
ArGab
őstag
válasz gaborh #14700 üzenetére
Igen, ahogy az várható is volt, a "prémium HD" csatorna elég nagy százalékban felskálázott, (csonkolt, ) SD tartalmat ad.
Esetleg lehet reklamálgatni az ügyben a tv2 felé, akkor talán - bár jó lassan - de elkezdik lecserélgetni a meglévő transzfereiket szélesvásznú, fullHD-re.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
Sajnos nem ilyen egyszerű. Általában egy csatornát a középső csomagba a legolcsóbban adják, a nagyobb csomagba drágábban, legdrágábban meg a minicsomagokba. Tehát lehet hogy pl 50Ft/előfizetőt kérnek érte, előbbi esetben, 80Ft/előfizetőt nagy csomagban, de pl 200Ft/előfizetőt minicsomagban.
Azonkívül a tematikus minicsomagok alapfeltétele, hogy kódolt legyen az adás és csak azokat a csatornákat nézhesd, amire fizetsz. Ehhez meg ugye settopboxot, kártyát kellene osztani (1-et legalább ingyen előrefizetésként) ami bizony pénzbe kerül. -
ArGab
őstag
válasz kaliber #15420 üzenetére
Igen, mert a Digi+ olyan magas frekvencián van, amit szépen levág a szűrő kint ugyanúgy ahogy azt egy analóg csomag esetében szokták tenni. De ha tematikus csomagok vannak, nem szemezgethetnek hogy ide ezt a frekvenciát szűrjük, a következő mehet, aztán kettő nem. Ott csak az maradhat, hogy van egy alapcsomag és azon felül mindent kódolniuk kell.
Bogyi007 #15417: bocs, de nem sikerült dekódolni az első bekezdést.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
"előfizetőinek mindössze 1 százaléka nézi a Discovery csatornákat"... "Nem tudjuk követni az 1 százalék akarja, 100 százalék fizet érte elvet."
Ekkora egy kamuzást, istenem. Ha nagyon szeretnék, jutányos áron készítek nekik listát még legalább 20-30 ilyen csatornáról, amire ugyanez igaz, csak a Discovery-kel ellentétben még értelmes műsor sincsen rajtuk.Dog 11: Na igen, csak ha úgy hozza kedved, holnaptól mész a Sparba vásárolni a Tesco helyett, és nem köt még több mint 1 év hűség a Tescohoz.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz ronson #15715 üzenetére
Felmondható bármikor, csak fizetni kell miatta. Mivel a csatorna kivétele a kedvezményeket nem érinti, így nem mondható fel az eddig igénybe vett kedvezmények kifizetése nélkül.
Nem mintha fel akarnám mondani, mert bár rosszul érint a Discovery csatornák kivétele, hiszen kb a tévézésem harmada ezekből jött, attól még heti 5-6 óra tévézésért nem fizetnék a konkurens UPC-nek 3-5000-et havonta. Viszont ez az indoklás most kiütötte a biztosítékot, ahogy próbálják beállítani hogy az előfizetőik többsége érdekében vették ki ezeket a csatornákat.
-
ArGab
őstag
Ez alapján még a Reflektor tv is majd kétszer annyiba fáj, mint a Discovery, de drágább a Fem3, Pro4, stb. Bár ezeket befolyásolják a csomagajánlatok, de gondolom a Discovery-nél is.
-
ArGab
őstag
válasz Morris #15806 üzenetére
Öcsémnél egy 32LK530 van, az megtalál szépen mindent magyar beállításokkal, nincs gond egyik csatornával sem. Nálam egy M2352D-PZ Personal TV amit egyben monitorként is használok a géphez, érdekes módon ez automatán a közszolgálatiakat nem találta meg, úgyhogy manuálisan mentem végig egyesével a digis táblázat alapján a frekvenciákon, más gond itt sincs. Csatornarendezgetéshez nem tudok hozzászólni, úgy van ahogy Digi adja, amennyit variálnak biztos beleőszülnék a folyamatos rendezgetésbe. Én kedvencek listát használok csak, meg olyan 50-60 szemetet kivettem a csatornaléptetésből.
Nem mellesleg legnagyobb meglepetésemre a 23"-osnak sokkal jobb a hangja mint a 32-es tévének.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz Morris #15821 üzenetére
Ha szemből nézed, akkor kibírható, még oldalról is van elfogadható mozgástér, az igazi gond a függőleges nézőpont-változtatással járó képtorzulással van. Ha kicsit lentebbről/fentebbről nézed, ami egy tévénél azért gyakoribb mint egy monitornál, akkor szerintem igenis problémás. Nem tudom melyiket nézted ki, de ahogy nézem LG oldalán erről mély kuss van a kisebb tévék specifikációi között.
Mondjuk én már monitornak sem vennék TN-t soha.[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
Amíg valamelyik nem áll ki konkrét részletekkel, addig ez mezei pletykának is gyenge. Szerintem az hogy FB-n mit írnak a Digisek sem tekinthető mérvadónak, hiszen csak szimpla ügyfélszolgálatos droidok válaszolnak. Tény csak kettő van:
Digi: a Discovery benntartása áremeléssel járt volna, ezért repültek
Discovery: nem kértek áremelést és a megegyezési javaslataikat nem fogadta el a Digi
Aztán hogy mik hangzottak el, melyikük mit akart és ajánlott szerintem soha nem fog kiderülni. De azután hogy nem csak a magyar Diginél repültek a csatornák, hanem románoknál is, szerintem ez eleve magasabb szinten dőlt el.A külön Discovery csomag meg eleve halva született ötlet. Előfizetőnként olyan 100-150 Ft lehet a teljes pack talán csomagban. Ezt még sokan ki is fizetnék, de ha lehetne is külön csomag, biztos nem ennyi lenne az ára, hiszen ebből visz sápot a Digi, nem mindenki fizet elő, szóval olyan 5-800 meglenne az inkább reálisan. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy kódolttá kell tenni, stb-t bérelni, több stb-ért fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz greencard #16772 üzenetére
Nem DVD-t raknak be. Kötöttek egy szerződést a jogtulajdonossal és kapnak egy digitális transzfert valószínűleg tömörítetlen tartalommal pl D2 vagy D5 mágnesszalagos kazettán vagy valami egyéb módon. Ennek a forrása sok minden lehet a szerződéstől függően. Jelen esetben már könnyen elképzelhető, hogy ugyanaz a transzfer forrása, mint amiből a Blu-ray kiadás is készült.
Az RTL klub esetén a Diginél valami trükközés van, ugyanis az RTL úgy tudom pénzt kér a szélesvásznú SD adás forrásáért. A Digi tippem szerint az 1-1.5 Mb kódolású Mpeg4-es DVB-T adást csapolhatja meg és kódolja újra 4:3 és 16:9 képarányú változatra Mpeg2 tömörítéssel a saját hálózatára, ez lehet az oka a gyenge képminőségnek.
-
ArGab
őstag
válasz Watt25 #17044 üzenetére
Legális, mivel az országos kereskedelmi adó. Csípi is az RTL-esek csőrét rendesen, mert a kábelesektől így nem tudnak sápot szedni, hiszen használhatják az analóg és digitális földfelszínit is forrásként.
Ezért is van, hogy a jó minőségű SD adásukat viszont pénzért/árukapcsolással adják, a HD-t meg biztos felárért fogják majd. Illetve ~99.9%, hogy amint lekapcsolják az analóg adást és nem kötelezi őket a szerződés az ingyenes DVB-T sugárzás biztosítására, fizetőssé teszik azt is a TV2-vel együtt, ezzel rákényszerítve minden szolgáltatót a szerződéskötésre. -
ArGab
őstag
válasz Watt25 #17049 üzenetére
1-2 éve volt belőle kisebb botrány, akkor úgy rémlik azt írták, hogy fizetős csomagban történő továbbítása engedélyköteles, de nem kérhetnének érte pénzt. Ők viszont mégis akartak valami 4-500/előfizető/hó díjat beszedni a kábeltársaságoktól. Ha jól emlékszem a végén visszakoztak és nem merték meglépni, eltolták az analóg lekapcsolás utánra és helyette lett a mostani felállás.
-
-
ArGab
őstag
Koaxon jön a digitális is (pont ugyanazon mint a sima analóg). Diginél (HBO-kat és Digifilmet leszámítva) kódolatlan a digitális adás, tehát ha van DVB-C képes (nem -T és nem -S) tévé, akkor azzal set-top-box és kártyázgatás nélkül is menni fog, ha pedig Mpeg4 HD-s a tévé, akkor HD csatornák is lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
-
ArGab
őstag
válasz werszomjas #21122 üzenetére
Analóghoz nem kell box, digitális pedig kódolatlan (kivéve HBO/DigiFilm), és így elég hozzá egy DVB-C tuner. Tévédben ez sajnos nincsen, így ha digitálisat szeretnél (mindenképpen jobb lesz a minősége) akkor settopbox kell. Digiset ennyiért megvenni semmiképp nem éri meg, 10k körül linkelgettek itt régebben egy Techwoodot (talán ez). Esetleg a DigiFilm megrendelésén érdemes elgondolkodni, mintha mellé az SD boxot ingyen adnák, de nem biztos. 1024*768-as felbontáson HD-nek túl sok előnye nem lenne.
Analóg és digitális is ugyanazon a kábelen érkezik.
Ha nem digitálisat rendelsz box-szal, akkor papíron analógot kötnek be, de eléred mellé a kódolatlan digitális csatornákat is, csak egy DVB-C tuneres tévé vagy settopbox kell hozzá amit a tévére kötsz.[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz werszomjas #21150 üzenetére
SD adások mpeg2-ben érkeznek, ezek vételéhez egy régi, akár SD only DVB-C box is elegendő lesz. HD adások viszont már mpeg4-esek, ezekhez mindenképpen mpeg4-es, HD támogatású box kell. Mindkettőt figyelni kell, a HD önmagában nem elég, ha nincs mpeg4 támogatása. Ma már újat nem nagyon kapsz ami nem ilyen.
Viszont mivel a saját boxaik nagy része SD mpeg2-es, ezért minden* HD csatornából érkezik egy mpeg2 SD változat is mellette.
(* A kivétel az angol NatGeo és NatGeo Wild)[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz cascada #21958 üzenetére
Elvileg pedig jó helyen jársz, ha beírtad a 746000/6900/256-ot akkor várj egy kicsit míg hangol, majd megjelenik a jelerősség/jelminőség és utána elérhető lesz a Frissít/Hozzáad gomb a Bezárás felett. Ezzel tudod hozzáadni vagy frissíteni a már beállított frekvenciát, ha jól emlékszem a lista végére (vagy ha van az üres helyekre) teszi az így talált csatornákat.
Automatikus hangolás helyett sokkal gyorsabban a végére érsz ha kézzel hozzáadogatod a Digis lista alapján a frekvenciákat egyesével. Egy frekvencián azért van több adó is mert a hagyományos analóg tévére van ráépítve a digitális rendszer. Egy analóg tévécsatorna 8 MHz-es sávszélességét foglalja el egy multiplex ami gyakorlatilag nem más mint egy digitális jelfolyam, amiben egymás mellett több videó-folyam is van.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz gaborh #22274 üzenetére
21-én volt DVB-T frekvenciacsere, Kékes 730 MHz-en adja azóta az A multiplexet. Vsz gyenge árnyékolású a kábel és/vagy csatlakozó valahol és antennaként veszi a földfelszíni adást.
-
ArGab
őstag
válasz juhi56 #23013 üzenetére
Egyszer hangoláshoz: [link] [link]
Bár smart LG-ket nem láttam még, nem tudom ott is ilyen-e. Nem kell állítani semmit az újabb LG-ken, de típusfüggő, hogy a közszolgálatiakat megtalálja-e magától teljes kereséssel (eddig 3-ból 2 igen).
Viszont ha csak a 746-on van gondod akkor szerintem a kábelezéssel lesz a probléma, ugyanis sokfelé pont itt adják a DVB-T-t is. Ha gyenge a kábel, csatlakozó minősége valahol, akkor antennaként veszi ezt és szépen tönkrevágja a digi adását ugyanezen a frekvencián.[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz SG3rg0 #27175 üzenetére
Ha van vállalható konkurencia akkor van esély "egyedi elbírálást" kapni. Én levelet írtam amiben megírtam hogy ezt a tájékoztatást kaptam tőlük és ezért érdeklődnék a lemondás menetéről (telefont biztos lemondtam volna amúgy is). 2 nappal később hívtak hogy csak nekem csak most egy különleges egyedi elbírálás keretében mégis lehet újrakötni. De itt van a lépcsőházban T és UPC is, gondolom segít az egyedi elbírálás megkapásában.
-
ArGab
őstag
válasz trec12 #29782 üzenetére
Nem arról van szó hogy nem mondta meg rögtön milyen csomagok lesznek és mennyiért, hanem hogy semmivel több nem derült ki belőle mint amit eddig is tudni lehetett: a Digi nyert frekvenciát és szeretne belépni a mobilpiacra.
A nagy kérdés a hogyan lenne, ebben az irányban pedig semmi érdemleges nem derült ki. Már másik topikban is előjött, hogy 10 MHz-re nem lehet országos hálózatot építeni. Azaz persze fizikailag lehet, csak nem éppen lesz rentábilis, mert pár százezer előfizetőnél többet nem fog elbírni. A nagy kérdés pedig hogy ennyi előfizetővel hogyan fogja kitermelni egy ugyanannyiba kerülő infrastruktúra fenntartását, mint a másik 3 szolgáltatónál milliós előfizetői számmal. Ráadásul csak 1800-as frekvenciájuk van, amivel a rossz terjedés miatt vidéken lefedni megint csak nem lehet rendesen. -
ArGab
őstag
válasz TomSawyer79 #32265 üzenetére
Szerintem nézz utána mit is jelent ez a mód a tévédnél. Tippem szerint pixelhelyes megjelenítést, avagy 720x576-os SD képet beteszi középre zoom nélkül.
-
ArGab
őstag
válasz kmarci25 #32912 üzenetére
Routert nem adnak és szerintem két csatornát rögzítő boxot sem. Viszont ez kódolatlan DVB-C (kivéve a külön előfizetős, kódolt csatornák mint HBO, DigiFIlm), tehát magadnak olyan boxot vehetsz amilyen tetszik. Illetve a kábelen ott van minden szemben egy IPTV-vel ami streameli amit nézel/rögzítesz, tehát ha egy boxra és egy tévére is rá van kötve akkor lehet nézni és felvenni is tetszőleges csatornát (feltéve hogy DVB-C tuneres tévé).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest