Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gsx-rr
veterán
-
Ļantos
aktív tag
válasz chess001 #51680 üzenetére
Nem, nem fél videóból, hanem a saját autóm javításából aminek ugyanilyen motorral ugyanilyen hibája volt
Ez a nemzetközi minősítésű igazságügyi nagyotmondó meg ránézett szétszedés nélkül majd kijelentette, hogy kétmillió. Honnan tudta, hogy szarrá ment az egész vagy csak elhajlott pár szelep? De ettől még komoly szakember -
veterán
válasz SeniorTilla #51687 üzenetére
Nap posztja.
Páromnak tökéletes lesz, és nem hinném, hogy bárki is kinevetné. Aki mégis, az magát járatja le.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Gsx-rr
veterán
válasz SeniorTilla #51695 üzenetére
Mi nem a sajatom? Az autom ami a sajat cegemben dolgozik?
-
veterán
válasz Gsx-rr #51694 üzenetére
Na, akkor nem is a sajátoddal villogsz? Ejnyebejnye!
Az 525D N47 erősebb, mint az 530d volt az E60-ban Ne sajnálj, elég jól megy a vas.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Gsx-rr
veterán
válasz SeniorTilla #51693 üzenetére
Kepzeld mindig van ,volt masodik autom. Volt,hogy egy Clio volt.
Siman eljarnek varoson belul egy ilyen autoval.Amerika batar meg ceges transzfer auto.
Mondjuk ha mar temanal vagyunk mar az 5-os szeriat kirohogom en is 518i ota a negyhengeres motorral!
Abbol Az autobol amiben te ulsz nehez barkit is lenezni![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Gsx-rr #51692 üzenetére
Én és az intelligens baráti köröm a Twingósokat is kiröhögtük, mint ahogy sokan mások is. Elég sokat járok Olaszországba, valóban a legtöbb kisautó, de ez az ő hülyeségük. Engem nem zavar, ha valaki egy aszfaltpattanással jár, az az ő baja. Én meg elnyúlok a szép nagy, kényelmes kocsimban, és élvezem a zenét
Egyébként te miért nem ilyen kis szarokkal jársz? Észt osztani mindenki tud, de ha villantani akarsz, mutass jó példát! Erre kíváncsi lennék a nagy amerikai batárod után. Egyébként szövegértési gondjaid vannak, írtam, hogy nem vitát akarok indítani, te meg egyből vitatkozol és sértegetsz. Ez az intelligens viselkedés?
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Gsx-rr
veterán
Kirohognek? Intelligensebb korokben az ilyen Bmw-seket rohogik ki mint te vagy
2019-ben hidd el ez menobb mint a te autod.
Tokeletes varosi auto! Ott kell kezelni ahol van.
Hanyan jartak mondjuk egy Twingoval es imadtak vagy imadjak ma is?
Elektromos rollerreseket kirohogik? Ertelmesebb korokben elfogadott, komoly uzletemberek is azzal jarnak munkaba.
Menj ki Olaszorszagba a varosban az autok 70 szazaleka ilyen kis kocsi.
Elobb talalsz parkolot a varosban mint te a kombiddal![ Szerkesztve ]
-
szimi57
őstag
válasz SeniorTilla #51689 üzenetére
Azért ár-érték arányban ez sem rossz.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
BeZol
őstag
válasz SeniorTilla #51689 üzenetére
+1
-
veterán
-
KAMELOT
titán
Mondjuk én azért is írtam, hogy város, mert mászkálni, bevásárolni jó vele. Van fent egy kép, ahol felnőtt ember ül elöl, na ott hátra nem ül senki, max gyerekülésben. Ezzel én sem mennék városon kívül, mert ez tényleg papírból van.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
veterán
válasz NoZoli #51685 üzenetére
Hát, azért nem mindenkiét
Bele nem ülnék egy ekkora aszfaltpattanásba, és a családom tagjainak sem engedném. Egyrészt mert kiröhögnek, másrészt mert ha neked megy valaki, te húzod a rövidebbet. Ezt már korábban kitárgyaltuk, nem vitát akarok indítani, csak leírtam a véleményem.
-
NoZoli
tag
válasz szimi57 #51677 üzenetére
Erre vártam! Lassan, bele kell húznom a BMW eladásába. Végre, ez a cikk jól számol az állami támogatással. És említik azt is, hogy dec. 31-ig még választható ajándék is jár a megrendeléshez! Jövőhéten, bele is ugrok a dologba, amíg még lehet. Sok fantáziát meg fog ez az ajánlat mozgatni...
[ Szerkesztve ]
-
chess001
aktív tag
válasz Ļantos #51669 üzenetére
Nyilván az az idióta, aki ebből él és nemzetközi minősítése van belőle és igazságügyi szakértőként kérik fel. Te meg egy fél videóból, megmondod, hogy mi mennyibe kerül.
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
szimi57
őstag
[ Szerkesztve ]
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
Ļantos
aktív tag
válasz SeniorTilla #51675 üzenetére
Így jártam vele már egy ideje, csak megcsörrent indulásnál és nem volt más előjele. Mint kiderült ez többeknél előfordult, típushibás ez az alkatrész. Ha nem ott akkor nálam ugrik át.
-
veterán
-
Ļantos
aktív tag
válasz kenguru99 #51673 üzenetére
Igen, akkor ugrott át nekem is. Pontosabban hallottam egy ideje, hogy csörren indításnál, szerelőhöz letettem és azt képzeld mikor hívnak, hogy a kurva életbe álltak be vele a műhelybe és reccs megugrott, mondom szépséges.... Azt a rücnis feszítőpatront ki tudja szedni ha nem veszi ki a motort, meg a szelepeket is ha a hengerfejet leveszi. Meg ugye ha beszerzed az alkatrészt illetve bármelyik lelkiismeretes vidéki szerelővel csináltatja meg az ember, negyedéből megvan.
Másik nyilatkozós videó is van valahol amiben még a motor kiszedése előtt beköpte, hogy kétmillió, (gondolom ez már utána készült és nem akart nagyobb segget csinálni a szájából), holott nem is látta szétszedve. És ha csak annyi baja lett, hogy pár szelep meghajlott? Egyszerűen egy beképzelt ember, aki szeret nagyokat mondani a hatás kedvéért. -
kenguru99
senior tag
-
freaghill
őstag
Lassan meglesz az E46 320d.
Szeretném a pillangószelepeket ledugózni.Ezt a hirdetést találtam, ő ajánlott, vagy van valaki más akitől lenne érdemes inkább rendeljek?
Valóban ajánlott szívósor tömítést is cserélni? -
-
veterán
-
kenguru99
senior tag
válasz SeniorTilla #51660 üzenetére
Novoth Tibor mondta az egyik égéstérben, hogy indításkor és leállításkor a leggyakoribb a vezérlés átugrása.
Itt is ez történt. -
majnkopf
tag
köszönöm szépen a válaszokat.
(#51663) MoP_FX 57:
kéziféket mostanában ritkábban használom, szerelőm szerint némi probléma van vele így a javításig inkább ez a megoldás maradt. eddig kézifékes parkolás volt -
MoP_FX 57
őstag
válasz majnkopf #51657 üzenetére
Úriemberként illik abban a legalacsonyabb fokozatban hagyni, amerre a gravitáció által is gurulna az autó. Orral lefele 1-es, orral felfele rükverc, plusz kereket gurulás szerint a padka irányába fordítani. Még inkább úriemberként a kocsi súlyát a rögzítőfékedre bízod, nem pedig a motor belső súrlódására. Használj kéziféket, de előtte tetesd rendbe, mert valószínűleg (mint minden E46-oson) nincs már fékhatása.
A motorod átforgott, az volt a jelenség.
-
NoZoli
tag
Nem is olyan régen volt téma...
-
szimi57
őstag
válasz SeniorTilla #51660 üzenetére
Ez igaz, viszont a feszitőben lévő rugónak biztositania kellene egy alap feszitést ezekre az esetekre.
-
veterán
válasz szimi57 #51659 üzenetére
Csak álló motornál nincs olajnyomás a feszítőben, ezért lazább a lánc. De ez csak elmélet, majd a szerelők megmondják. Mondjuk ennyi erővel indításkor is átugorhat...
-
szimi57
őstag
válasz molnarpeter #51658 üzenetére
Nem biztos, hogy hajlamosabb lenne lánc átugrásra, mint motorikus üzemben. Minden esetben a főtengely hajtja a láncot és nem forditva. Behúzatásnál ugyan ez a szitu.
-
veterán
-
chess001
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #51650 üzenetére
Egy kicsit felszereltebb kétliteres, négyhengeres... De tény, hogy a fullos M BMW-k ott vannak, ahol a Porsche kezdődik.
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
kenguru99
senior tag
válasz majnkopf #51649 üzenetére
1.
Meredek lejtőn alap, hogy a kéziféket kell használni.
"azóta inkább R fokozatban hagyom a váltót ""
Ilyet még véletlenül se csinálj, hacsak nem az a cél , hogy legyen néhány elgörbült szeleped.
2.
" kb. 1.5-2dl/1000km arányban elcsipeget olajból."
Ez teljesen jó ennél a motornál. Általában sokkal rosszabbak szoktak lenni. És a következő olajcserénél 5W-40-est tegyél bele. -
FIREBLADE78
addikt
M2 cs 30 milla lett. Kb vicc. Ennyiért Porsche.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
majnkopf
tag
Sziasztok kétféle jelenséget szeretnék veletek megosztani, némi segítségre vagy tanácsra várva. alany: 2004es e46 (m54b22)
1:
tegnapi napon egy meredek lejtőn álltam meg, autó sebességben hagyva. majd érzem hogy az autó ha lassan is, de folyamatosan pulzáló tempóban megy lefelé. (pulzáló alatt azt értem, hogy ugyanolyan tempóval megy előre kis szünet majd megint elindul, mintha mikor a következő fogaskerékre ugrana a váltó. eddig ilyen lejtőn nem igazán álltam így számomra ez a jelenség új volt (eddig csak minimális lejtésű út egyes-hármas fokozattal, de nem volt ilyen probléma hogy mozog az autó) ezen a nagy lejtőn egyes és hármas fokozatban is csinálta ezt, bevallom őszintén a többit nem néztem, mert sietnem kellett úgyhogy kézifék behúz és mentem a dolgomra. azóta inkább R fokozatban hagyom a váltót és hagyom ott a kocsit bárhol legyek, úgy nem jelentkezik semmilyen mozgás.
a kérdésem az lenne, hogy érdemes jobban odafigyelni a váltóra, mert ez valami komolyabb bajnak is lehet a jele vagy szimplán csak nem tudta megfogni az autót kézifék nélkül ebben a sebességben és azon kívül hogy rásegítek kézifékkel nem igazán kell erre az esetre odafigyelni?2:
az elmúlt egy évben többnyire úgy használom az autót, hogy hétköznap 2x kb. 10-15km oda-vissza út munkába. hidegen kb. 1-1,5 percet járatom indulás előtt majd utána indulok 2000-3000 közötti fordulatos tartományban 4.-5. sebességben használva az autót. az útszakasz olyan 90%ban autóút minimális részen néha lámpázás és tötymörgés. ezen felül hetente 1-2 alkalommal közepes távokat megyek ami 30-60km. olaj jelenleg motul 10w40 (tudom 5w30 kell bele, majd a mostani olajcserénél olyat kap). olajcsere 9-12ezer kilométerenként mindig amióta az autó nálam van. ezalatt a periódus alatt még rátöltök annyit, hogy kb. 1.5-2dl/1000km arányban elcsipeget olajból. ez mennyire számít soknak szerintetek illetve ilyen használat mellett ez jelenthet-e valamire utaló hibát, esetleg valami tanács ha valami abnormális akkor mit kellene csinálni, milyen irányban érdemes ránézni az autóra van-e valami ami nem teljesen százas vele
köszönöm -
NoZoli
tag
válasz FIREBLADE78 #51647 üzenetére
Ha találsz helyet a tartálynak.
-
NoZoli
tag
4, 6, 8, vagy 12 henger? Ugyan már...
-
veterán
válasz FIREBLADE78 #51643 üzenetére
Áááá, ez csak egy vitorlás, nem jacht
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz SeniorTilla #51642 üzenetére
Azt hittem ráhajtottál a vízre azt akartad prezentálni
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
FIREBLADE78
addikt
válasz SeniorTilla #51642 üzenetére
Yacth-master van hozzá? [link]
-
veterán
Megvolt tegnap a vitorlázás. Jót mentünk, estére hulla voltam. Velencei Tó oda-vissza hosszában 4,5 óra alatt, apró bakikkal (vitorlacsere, szélcsend a nádasban), ragyogó napsütésben, 30-50-es szelekkel. Sajnos a kocsiról nem tudtam képeket csinálni, mert a kikötő mellett egy fedett helyre álltunk, ott nem lett volna értelme. Majd legközelebb tavasszal, idén vége a szezonnak
-
Redbull941
tag
Sziasztok. Van egy bmw e90 320d (2006.06 kiadású m47es) autóm, és van benne kanyarkövető fényszóró. Kb 2 hónapja cseréltem benne smc modult mind két oldalon. Eddig nem figyeltem, hogy fordul-e kanyarban a lámpa, de tegnap este kipróbáltam, hogy a lámpa kapcsolónál átkapcsoltam ''A''-ra akkor elkezd mozogni jobbra-balra majd egy 5perc időtartam múlva fogja és be írja hibának hogy nem jó a kanyarkövető a kapcsolónál meg csak villog a zöld vissza jelző. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata véletlen? Köszönöm szépen a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz FIREBLADE78 #51638 üzenetére
Pont olyan dolgok amik hasznosak és nem valami nagy felár. Enyémben a ülés szellőztetés nincs csak.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
FIREBLADE78
addikt
válasz KAMELOT #51633 üzenetére
Ennyi erővel vehetsz
barkaszt is. Nálam navi, ülés fűtés, szellőztetés alap. Klíma alap, bőr alap. Fogyasztás annyira nem érdekel ( ok. Ne 20-30 l legyen). Kamera alap, full led lámpa alap stb. Menjen jól, hangja van az még jobb. Dehát kinek mi...[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
Mivel lehet a gyári javító lakkot leszedni? A csomagtartót sikerült rányitni a mögötte levő tégla falra és szépen leszedte egy jó 5 centin a festéket. A javítandó 5 centis területből pedig sikerült egy 15 centis pacát csinálni, oda is ahova már nem kellett volna...újra kellene csinálni, de lejön bármivel is a javító ecsetes mutatvány?
-
Chris0321
addikt
válasz MPeter87 #51632 üzenetére
Akkor jó, lehet valami nem érintkezett úgy ahogy kellett volna és a mozgatás után jó lett.
KAMELOT: Azért vannak bőven olyan extrák amik hasznosak. Én pl. a 4 elektromos ablakot is annak tartom, akkor az ülésfűtés is jól tud jönni ilyenkor hidegbe én ma is használtam.
-
KAMELOT
titán
válasz FIREBLADE78 #51629 üzenetére
Ezek az extra dolgok mi pluszt nyújtanak a kocsihoz, vezetéshez? Legyen nagy hely, kényelem, csendes legyen, fogyasszon keveset + olcsó legyen. Én ezeket vettem fő szempontnak, amikor vásároltam kocsit. Talán extra a tetőablak amit ritkán használok.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
szimi57
őstag
válasz FIREBLADE78 #51629 üzenetére
A legnagyobb extra, hogy kevesebb, mint harmadáron kap egy 45 k km-es, újszerű E90-es BMW-t. A többiről már felesleges is beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz Gsx-rr #51626 üzenetére
Én 115ezernél tudtam meg mikor 3 éves volt a kocsi (kb. akkor jöttem fel először ide a fórumra), addig én is gyári előírás szerint cseréltem, mert bmw-hez vittem mindig (gari miatt), és ott senki sem szólt soha semmit. Szerintem nem gáz, hogy így alakult az a kocsi, viszont az a 316i így egy A-ból B-be autóként szerintem felesleges, h propelleres legyen, mert hiányzik az erősebb motor és a jobb felszereltség is, márpedig ezektől igazán BMW a BMW.
-
tibbike01
őstag
válasz Gsx-rr #51626 üzenetére
Szerintem az ég világon semmi baja nincs úgy, ha egy évben 4 ezret ment, garázsban állt és 2 évente cserélte az olajat. Tudom, hogy az olaj akkor is használódik, ha áll...de akkor sem hinném, hogy ez esetben rosszul csinálta az öreg. Én sem csináltam volna másképp.
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
válasz SeniorTilla #51594 üzenetére
Ulj be hatra egy 190 centis ember moge. Otosben nagyobb a hely!
Tibike01: 2 evente kapott uj olajat?Jo gondos tulaj!
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
szimi57
őstag
válasz FIREBLADE78 #51621 üzenetére
Azért a svájci levegő egészen más és jó beleitta magát
-
-
-
tibbike01
őstag
válasz szimi57 #51613 üzenetére
Igen, a 45e km és az autó állapota vett meg. Szó szerint érződött a kárpit és műanyagok új illata. A kormányon a bőr száraz rücskös, hideg volt. Teljesen új autó érzésem volt. Bárhova néztem, nyúltam minden patika volt, se egy halvány karc, kifényesedés, semmi. A start gomb, a váltó, az ajtó nyitó fül minden kiváló volt.
Egyébként nem volt annyira szörnyű a motor. Lomha volt, lassúcska, de közlekedni lehetett vele normálisan.
Kormány, futómű, váltó, mint az új. -
szimi57
őstag
válasz KAMELOT #51609 üzenetére
A konkrét autóra visszatérve van egy kibaszott nagy érv, ami melette szól. A 45 e. km, az új állapot és a forma, ami veri az F sorozatot, a G-t már nem (mondjuk ez egyén függő). Ennyi pénzért tud venni 200 LE-t, de az szinte mind zsákbamacska és szinte biztos, hogy rá fog költeni még egy zsák pénzt! Ugyan azt a vezetési élményt fogja kapni, mint a nagymotorosokkal kivéve, hogy 3 másodperccel kikap gyorsulásból. Ezt figyelemmel be tudja pótolni, és néha elmegy hullámvasutazni
[ Szerkesztve ]
-
MPeter87
őstag
E46-ban akksi cserénél mi mehetett el, ha nem megy az üzemanyagpumpa a csere óta? Teker, de nem indul és hátulról nem hallani a pumpa hangját (vagy legalábbis amit eddig hátul hallottam, most nem megy). Megnézegettem nagyjából a biztiket, de azok jónak tűnnek. Holnap átnézzük még őket világosban, hátha kihagytam vmit..
[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
válasz Ļantos #51605 üzenetére
Nekem az előző autóm egy széria 2107-es volt, aminek a gyári gyorsulása 0-100-ra 15 másodperc volt. Anno. Azzal is lehetett előzni de meg kellett várnom, hogy senki ne jöjjön szemből mert akkor főleg kamiont esélytelen volt megelőznöm. Nem tudom a 316 mennyire gyorsul de én biztos nem venném meg. A jelenlegi autóm, egy e46 320i (170 LE, kézi váltó) 8 másodperc körüli gyorsulással és az már elég szokott lenni, hogy gond nélkül tudjak előzni.
-
szimi57
őstag
válasz FIREBLADE78 #51602 üzenetére
MZ TS 250-esemmel sem volt jobb élmény, a 125-ös Danúviáról nem is beszélve.
-
Ļantos
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #51598 üzenetére
Miért ne lehetne biztonságosan előzni? Ha jönnek szembe ezren, nem előzget, ha meg nem jönnek akkor egy kamionnal is lehet előzni biztonságosan.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz SeniorTilla #51603 üzenetére
Igazából a 25d-vel sincs gond. Pályán is simán tudok előzni. Az más kérdés,hogy nem úgy ugrik,mint egy M. De ami késik,nem múlik. [link] Ennek viszont örülök.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ja, hervasztó lesz. Nekem vagy 15 éve volt 318i-m, sosem vennék még egyszer ilyen gyenge motorral nemhogy bmw-t, de autót sem. Egy ilyen öreg autó egyébként sosem lesz új, még akkor sem, ha keveset mentek vele (ha tényleg).
-
szimi57
őstag
Egy kis hátszél előzésnél jól jöhet, szembe szélnél csak jobban kell figyelni
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest