Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.Ezredes
őstag
A szín az árban is szerepet játszik igen...
(#48095) kissusuly
Melyik a jobb????? Miben ????????? Gyorsulásban ????? Kényelemben ????? Helykínálatban ?????? stb stb..... 2 egészén más osztály a 2 autó és a 35D azért egy külön liga....
[ Szerkesztve ]
►Herman Ezredes™◄►BMW Garage™◄► BMW szervizelés és tuning ◄► Minden ami BMW !! ◄
-
kissusuly
csendes újonc
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy Ti melyiket választanátok inkabb? E90 330D vagy E60 535D ? Melyik a jobb, megbízatóbb szerintetek? Tudnátok pár konkrét dolgot is írni amellett amit választanátok? Előre is köszönöm!!
-
molnarpeter
nagyúr
Először is kérj alvázszámot (VIN). Regisztrálj itt, és kérdezd le a történetét - látni fogod, milyen státuszban van nyilvántartva (Salvage title az igazán érdekes számodra), és ha volt árverésen, a fotókat is feldobja az oldal. Elvileg a konkrét linken ad ingyenes lekérdezést, de ha nem, akkor valami $6
-
Drago1
tag
válasz FIREBLADE78 #48078 üzenetére
Hozzá értőhöz kell vinni aki ismeri az adott tipust és tartalékait.
Én egy emberhez hordtam az autóimat 200 km-re tőlem ő csak HDI és BMW-ét ír mást nem vállal ezt a két motort tipust ismeri és szereli + írja ,ha valami gond adódik és letérdel az elektronika akkor felkelti ,több milliós eszközök szoftverek,garancia .
Olyan helyre nem szoktam vinni ahol minden tipust chippelnek ,mert nem lehet minden tipust ismerni annyira ,hogy ha gond van meg is lehessen csinálni ,több millió adat ismerete kéne hozzá!
-
veterán
Ti is ugrotok a trollra megint reklámbeszólás volt uraim.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Chrys_
addikt
Sok törött autót importálnak USA-ból EU-ba, főleg lengyelekhez, akik összeraknak minden törött gépet. Volt egy nagy riport a németeknél, hogyan kerülnek be ezek a belföldi piacukra (pl. mobile.de). Azóta valamiért minden ilyen hirdetésnél ott van, hogy "javított baleseti kár". Úgy tűnik ezt MO-n még nem kell megadni
-
98bja
senior tag
Sziasztok
Nem gyanúsan olcsó ez?
[link] -
KAMELOT
titán
-
H.Ezredes
őstag
válasz CharlieDrop #48081 üzenetére
Simán meglehet,hogy erősebb sőt a tapasztaltok alapján igen.... Másik 20D amit előtted csináltunk azt még 1 éve remapoltuk is és mondta,hogy sportkijelzőn olyan 230 Le ig ment el és a nyomaték 400Nm -nél leakadt most,hogy megcsináltuk az autót meg még kapott egy szoftveres EGR OFF-ot ugyan azt mondja mint te,hogy erősebbnek érzi az autót és most,hogy nézi a sportkijelzőt az meg leakad 240LE-nél..... Mondtam méresse le az túl sok annyi nem lehet
►Herman Ezredes™◄►BMW Garage™◄► BMW szervizelés és tuning ◄► Minden ami BMW !! ◄
-
H.Ezredes
őstag
válasz SeniorTilla #48079 üzenetére
Miért ne bírná ???????? Ezekből az autókból rengeteg futkos ilyen vagy ennél erősebb konfiggal..... Akár E széria vagy akár F széria.... Nem hullanak szét.... Nincs rommá tekerve az autó a nyomaték sincs az egekben. A teljesítménygörbe is hibátlan egy szépen összeállított szoftvert kapott. A motor maga elbírja ezt.... Amit nem bír ha retkes fos a szívósor / hűtőkazetta / intercooler ha nincs időbe kicserélve a motorolaj mert jó a gyári előírás meg nincs kicserélve a levegőszűrő.... Na ezek azok amiket nem bír egy ilyen / bármilyen autó.... Volt most is egy 2014-es 2-es BMW 170E Km-el és GYÁRI !!!!!!!!! levegőszűrő volt bennem és azért egy 100E Km ig biztos márkaszervizbe vitték....
Ha nincs lerakódva a hűtőkazetta nem fog melegedni se a víz se az olaj..... Ha szívósor és minden más ki van takarítva szintén meglesz a teljesítmény nem meleg levegőt fog kapni a motor leszűkült járatokon keresztül.... Csak hát sokan mindenre szarnak meg jó a gyári előírás és azok lekotlanak........ Az is igaz,hogy sok második harmadik tulaj már normálisan cserél mindent csak addigra már 100-150-200E Km-t beleraktak és az úgy már nem olyan....
-
veterán
válasz KAMELOT #48077 üzenetére
Biztos, hogy mindennek problémát okoz, nem csak a főtengelynek. Szép a teljesítménye, az tuti, le a kalappal. Az más kérdés, hogy hosszú távon hogy fogja bírni a hajtáslánc. Nem az 50d motorok azok, amikben 100e-nél főtengelyt kell csapágyazni?
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
H.Ezredes
őstag
válasz Chrys_ #48070 üzenetére
Gratulálok !! Egy kicsit magunknak is
A számok magukért beszélnek meg az idők is
Gyári adat:
0-100 5,4s
100-200 15s
STAGE 1
0-100 4,9s
100-200 11,8s
Elég korrekt lett főleg,hogy 2000-4000 ig ~700Nm rendelkezésre áll....
-
Chrys_
addikt
válasz Chrys_ #47922 üzenetére
H.Ezredes, baj van! Nem elég a nyomaték kijelző Nm-skálája
Motor: 389,07 LE
Kuplung: 367,27 LE
Nyomaték: 731,03 NmMérés után több, mint 50 hiba volt a gépben (futómű, ABS, fék, biztonsági eszközök stb.), mert ugye ez nem xDrive, és az első kerekek ki voltak kötve. Kellett neki néhány méter, mire észhez tért, de azért nekem kicsit para volt, rögtön rá is kérdeztem, hogy ez így "normális-e", mondták, hogy induljak el, eltűnik mind.
-
veterán
válasz Giggles #48065 üzenetére
Valahol olvastam az átforrasztásról, csak nem tudtam, hogy az enyémhez is kell.
[link] Ezt vettem, K+Dcan, de akkor lefelejtették róla a kapcsolót.
Aki esetleg tudja mit kell, megköszönöm, de megpróbálom megkeresni.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Giggles
tag
válasz Silent77 #48062 üzenetére
A kábellel lesz a gond, nem a programmal. 2007 előtti kocsikhoz K-CAN kell, az utániakhoz D-CAN. Igazából a kábeled is jó, csak nem a te kocsidhoz. Tehát vagy veszel egy olyat, amin van kapcsoló K és D can között (pl egy ilyet [link] ), vagy azt hiszem van egy olyan megoldás is, hogy a csatiban átforrasztasz egy lábat.
Ja és felesleges több tízezerért kábelt venni, nekem egy 8000Ft-os van és tökéletesen működik vele pl. az ISTA-D 2018-as verziója. -
Drago1
tag
válasz H.Ezredes #48002 üzenetére
Szia
EGR hűtő szívó felőli ágát érdemes tisztítani a koromtól?Vagy ha eddig jól működött akkor felesleges megbontani?Nem visszahívásos az EGR hűtő ,mutattak fényképet az enyémről ,mert bevizsgáltattam csak kormos ,de nincs rajta korom réteg lerakódás .
3-án viszem EGR ,szívósor meg hűtőpanelek tisztításra ,meg említsem vagy ne erőltessem?
-
veterán
Com port az jó, ini-ben nem néztem. van egy progi, nem jut szembe a neve, az inpához tartozik azt hiszem ott is ugyanazt írja. Ott tesztelni is lehet ,de ott sem működik.
Ismerős a neve, lehet azt még nem próbáltam. 6 vagy 7 fajtát telepítettem, nem emlékszem már.
Ez lett elsőnek: [link]A kábelhez kell külön driver, vagy jó amit a win 10 telepít?
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Ummon
csendes tag
válasz Silent77 #48047 üzenetére
Elméletileg jónak kell lennie.
Az adapter COM port száma megfelelően van beállítva? Azaz egyezik azzal, ami a vezérlőpultban látszik és az ami az inpa telepítésekor meg lett adva és a c:\ediabas\bin\obd.ini file-ba bekerült?Inpa-ból a BMW standard tools 2.12 csomagot sikerült beszerezni?
-
veterán
válasz SeniorTilla #48058 üzenetére
Igen, sajnos ezt tegnap vettem észre.
Nem tudom, hogy mennyire számít, vagy mennyire pontos az az infó. Aki itthon árulja azt mondta jó hozzá.
Nincs közelemben másik BMW.
Régebbi típushoz is jó, így bízok benne, hogy ezzel is kéne mennie.
Ha lenne hiba üzenet okosabb lennék, de így elég nehéz kitalálni mi lehet a hiba.
Több inpa is sikeresen feltelepült azzal nem volt gond.Esetleg akinek működik az inpa win10-en ilyen kábellal, nem tudná feltenni valahová?
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Chrys_
addikt
Mi az az INPA, egy program, vagy ez a protokoll, amin a BMW-k kommunikálnak?
Nekem CARLY bluetooth Adapterem van, amin megy a diagnosztika és kódolás. Mindkettőt próbáltam már. Valamint ezzel az adapterrel működik a Torque Pro app is, amivel "valós idejű" méréseket lehet végezni (jobb, mint az eredeti Carly program kijelzése, az túl nagy időközökkel frissíti az adatokat, lassú). A Bimmer-Code nem ment vele eddig (talán szükség sincs rá). -
veterán
válasz Silent77 #48057 üzenetére
Nem tudom pontosan, de a leírásodból úgy tűnik, hogy a tiéd régebbi verzió, mint amit a szoftver kezel:
E90,E91,E92,E93 after 3/2007
Nem ez lesz a gond? Meg kellene nézned egy olyan autón, ami 2007. 03. utáni, akkor kiderülne, működik-e
-
veterán
válasz szabi325 #48053 üzenetére
Ez csak uk-ból jött, tudtam, hogy kínai.
Lehet a kábel is, én is erre gondoltam, de gyanús, hogy nálam más a gond.
Lehet a win 10, de már ötletem sincs.
Megpróbáltam virtuális rendszerrel is, de ott még a pendrive-ot sem látta.
Nem ismerem amit írtál, olyan kéne amivel a légzsák hibát kitudom venni. Először is meg kéne nézni mi a pontos hiba. Erre az inpa az olvasottak alapján tökéletes lenne.
Szervíz is lassan jelez, azt is szeretném törölni majd.
Néztem icarsoft cr plust, de annyit nem szívesen adnék érte, vagy felette a pro.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Gsx-rr
veterán
-
nagyúr
válasz Gsx-rr #48052 üzenetére
az egy dolog hogy már a sokadik topikban olvashatom felsőbbrendűnek gondolt hozzászólásaidat, amiben mindig leírod, hogy csak neked van igazad, és aki mást gondol, az hülye
de hogy képes vagy visszakeresni egy korábbi hozzászólásomat, egy olyan topikban, amiben relatíve új vagyok és amiben valamit nem tudok, és meg merem kérdezni, majd ezt most felhasználod ellenem, az valami olyan infantilis óvodás jellemre vall, amihez csak gratulálni tudok: belenézhetsz este a tükörbe és vállon veregetheted magadat hogy mennyire megmondtad ma valakinek. Megérdemelten vagy PH addikt és a PH tagja, esetleg pályázhatnál a közösségépítő rangra ekkora arccal.
-
szabi325
tag
válasz Silent77 #48047 üzenetére
Amit kínából rendeltem nekem sem működött annyira rossz minőségű volt amit olyan 30 dollár körül árultak.
(Nekem is uk volt a borítékra írva de kínai cucc volt az egész)
Innen rendeltem jó minőségűt (ez lengyelből jön).
Tök jól megy vele az INPA, Rheingold stb de utólag belegondolva szerintem jobban jársz egy carly-s adapterrel meg ahhoz a free vagy tört appal.[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
válasz ittakary #48051 üzenetére
Ne izgulj,megertem hogy neked szukseged van ra ,hogy hazatalalj a munkabol!
Remeltem ebben a topicban nem fogsz okoskodni,de mit varjunk toled mikor fel ev alatt nem tudod megtalalni azon a faek muszerfalon,hogy kell a fader-t allitani!Az meg csak egy aldas,hogy nem zavar ossze egy multikormany!
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
válasz FIREBLADE78 #48049 üzenetére
Hidd el aki Pesti es tapasztalt annak tobb alternativ utvonal van a fejeben, nem kell hozza semmi!
Amugy meg a Google Maps is tudja mar a trafikat!
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
válasz molnarpeter #48046 üzenetére
De jó,hogy nem vagyok pesti és nem kell semmilyen program navigáláshoz.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
veterán
Urak!
Megrendeltem a K+Dcan diagot, de sajnos nem kommunikál a kocsival.
A cd-n valami kínai hülyeség volt, szóval beszeretem máshonnan az Inpát, többet is próbáltam.
Telepítés rendben ment (win 10), de hiába dugom kocsira, INPA nem látja.
Néztem sok videót, több oldalt átolvastam, de nem lettem okosabb.
Most mikor a linket kerestem, akkor láttam a leírásba: E90,E91,E92,E93 after 3/2007
Létezik, hogy 2006 E91 330D-hez nem jó?Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Ck.
addikt
válasz SeniorTilla #48029 üzenetére
Szerencséd volt. A waze egy hígfosch. Külföldön egy megbízhatatlan hulladék. Bevitt a francia fizetős autópálya kapukhoz annak ellenére, hogy mindenféle fizetős, ill díjköteles út ki volt kapcsolva. 40 eurómba került a cuki kis waze eme mutatványa.
Emellett gyakran előfordult, hogy leszakadt a netről, múltkor volt vmi szerverhiba is, amikor másfél óráig nem is tudott egyáltalán visszacsatlakozni.
Hát én erre nem bíznám rá a nyaralásom, köszönöm szépen, bármennyire szexi is Csilla hangja.[ Szerkesztve ]
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz SeniorTilla #48040 üzenetére
Igen,szovegertesi es azon keves emberek koze tartozom akiknek nem kell segitseg a kozlekedeshez es nem izgulunk a trafipaxtol! De ugy latom ezt meg te nem tudod felfogni!
-
veterán
válasz Gsx-rr #48034 üzenetére
Wazze, neked szövegértési problémáid vannak, nem tájékozódási.
Hoppá, meg is van az alkalmazás neve. Szigorúan mellőzve a sok felkiáltójelet!!!
[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
válasz Gsx-rr #48038 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy mi kell az átalakításhoz. Mint írtam, nekem nem tetszik mikor bekerül oda az a nagy kijelző plusz eltűnik miatta a tároló ahol trudom tárolni a napszemüvegem.
Évek óta használom úgy a telefonom, hogy a műszerfalra/szélvédőre van feltéve. Egyrészt nem kell keresgetni ha hív valaki (kocka Ladában nem volt kihangosító, csak a telefon sajátját tudtam használni) plusz nekem nem mindig elég, hogy a hangutasítás után megyek mert van amikor téved a navi és nem kell annyira le néznem a telefonra mint a navira kellene ezért biztonságosabbnak érzem. Plusz ha valamelyik tárolóba tenném a telefont és nem a szemem elé biztos otthagynám párszor az autóban, így kevesebb rá az esély. Mivel klímás az autó így szerintem nem lesz gond nyáron sem abból, hogy oda van téve a telefon a szélvédő mögé főleg, hogy a klíma nélküli Ladában gond nélkül bírta ahol azért elég meleg volt hiába engedtem le az ablakokat. -
Gsx-rr
veterán
válasz Chris0321 #48037 üzenetére
Hogyne lenne hely? Markaspecifikus fejegysegek kozul valaszhatsz!
Semmit sem kell atalakitani, klimavezerlo kerul lejjebb max oda kell masik keret. Van vagy 5000 forint!
Birom,mikor tapasztalat nelkul mondtok velemenyt!
Na a szelvedore kirakott navi+telefon paros az valami gyonyoru! Es idealis kormyezet a telefonnak nyaron a 40 fokban!
[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
válasz Gsx-rr #48036 üzenetére
Nekem e46-om van, de nem vennék bele androidos fejegységet mert gyárilag nincs benne elég hely és át kellene alakítani a dolgokat plusz a kinézete sem tetszik. A telefon úgyis mindig nálam van, vettem hozzá egy tartót amit felrakok a szélvédőre és ígyis-úgyis oda fogom tenni, így mindegy ha már azon megy a navi is. Plusz a Telekomnál ingyenes a Waze adatforgalma így nem kerül a navigáció semmibe de teljesen naprakész.
-
chess001
aktív tag
válasz Gsx-rr #48034 üzenetére
Én pl. pont a miatt szívtam. A budai rakpartot elkerülte a Waze, átvitt Pestre, gondoltam szar a progi. Erre kiderült, hogy le volt zárva, azért került...
Sose lesz egy gyári rendszer ennyire naprakész, a tükrözést kéne inkább erőltetnie mindegyik gyárnak szvsz.A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
Gsx-rr
veterán
válasz SeniorTilla #48033 üzenetére
De ertem! Azert irtam a helyismeretet! Alapban tudom Pesten mikor merre kozlekedjek.
Persze ismeretlen helyen biztos jo, hasznaltam is de annyi macerat nem er,hogy masik eszkozt hasznaljak,vagy fusson allandoan meg pofazzon mindig. -
veterán
válasz Gsx-rr #48031 üzenetére
Nem érted. Nem a tájékozódás miatt kell a waze, hanem azért, mert megment a szívástól. Elég heti egyszer beszopni a dugót fél órára, vagy 2 órára. Aztán amikor végre mehetsz, a kint hagyott 30-as tábla mögött mérő sünök bemérnek, merugye útépítés van. Egyből kiugrik egy 30-as, és pár büntetőpont.
Amikor levisz a pályáról, mert 15km-es dugó van egy baleset miatt, látom, jönnek le előtte sokan velem is amerre a waze visz. De a 90%-a megy bele ész nélkül a dugóba, mert nem tud róla. 1 ilyen alkalom elkerülése is megéri
-
Gsx-rr
veterán
válasz Chrys_ #48028 üzenetére
Aki nincs rabuzulva erre a Waze-val vezetessre ,tehat egy atlag autosnak akinek heti vagy csak havonta van szuksege a-b be eljutni, van helyismerete annak egy E90 navija nagyon is megfelelo. Birom mikor valaki beul az autoba azonnal pakolgatja ossze akar a navi celeszkozt mert a Vaci ut egyik vegebol a masikba mar navi nelkul el se talal
Amugy biztos nem vennek nagynavi nelkul egyik autobol se. Mivel mindenki azt nezi eloszor annelkul pl egy E90 alapban fapadnak tunik!
[ Szerkesztve ]
-
Drago1
tag
válasz SeniorTilla #48029 üzenetére
Előző gyári rendszer úgy jelezte hogy kiírta " lehetséges sebességmérés a közelben " a térképen meg mutatta hol és lassítottam ,mert tudtam hogy ott szoktak mérni azért írja,persze ezt a fajta rendszert mindig frissíteni kell,fél évente .
Én ezzel is megelégednék .Azért használom a gyári navit mert kényelmes az autó része HUD mutatja merre ,nem kell a telóra se néznem,persze a csúcs az lenne ha telót pl waze tudnám tükrözni a gyári navira de hát....... majd egyszer,ha másik autót veszek
-
veterán
válasz Drago1 #48026 üzenetére
Tavaly októberben mentem a Fest-re Münchenbe, vasárnap reggel beálltam egy Porsche 911 mögé a labancoknál a pályán. 100-as tábla mindenütt. Egyszercsak fékez a 911, de addigra már jóval előttem volt, mert beálltak közénk, csak a féklámpáját láttam, és ugyanakkor azonnal szólt Csilla, hogy rendőrségi ellenőrzés várható. Fék. A polizei az út szélén a leállósávban (!) állt gyalogosan, és pisztolyozott. Ja ez autópálya természetesen. Megúsztam. Ha nincs a waze, beleszaladok az tuti. Ezt nem hiszem, hogy a gyári rendszerek jelezték volna. Bár úgy lenne, én is örülnék neki.
-
Chrys_
addikt
válasz SeniorTilla #48017 üzenetére
Én használom az autó naviját, egész jónak találom, kivéve a sebességmérők jelzését. Az ugyanis nincs Valamint még nem jöttem rá, hogyan lehet a kijelzett érkezési időt és távolságot a következő köztespontról a végcélra átállítani.
A telefonon meg mehet a Blitzer.de Plus, vagy Traffi Hunter stb. -
Drago1
tag
válasz SeniorTilla #48022 üzenetére
Előző autómnál peugeot 508 GT -nél volt olyan hogy jelezte a fix trafik adatbázist az autó meg a lehetséges helyeket ahol mérni szoktak a jagellók ,ezt ingyen le lehetett tölteni és pendrive-ról fel lehetett tölteni a gyári rendszerre,szólt és mutatta a térképen hol van fix és hol van lehetséges hely ,ha közel jártál akkor csippant egyet meg ha elhagytad akkor is .
BMW-nél nem láttam ilyet ,bár lehet hogy van ,ez hiányzik .
Magyar srácok meg folyamatosan frissítették a Magyarországi trafi adatbázist ,ingyen letölthető volt .
-
Drago1
tag
válasz SeniorTilla #48023 üzenetére
A TMC nem, de az RTTI az a bmw online connectedrive-on keresztül megy ami a kocsiban van sim kártya fogadja
Nekem a német regisztráción megy az időjárás ,store stb .... RTTI csomagot még nem vettem 45 eu körül van ,de ha csomagban veszed akkor 100 eu 1 évre,abban elég sok minden van,mondjuk a telon meg ingyen van ,nem éri meg a 100 eu-t ,mert alig használom ,meg inkább Pesten hasznos M0,M1,M7 máshol nem nagyon történik semmi esetleg Balaton északi part nyáron .
Autóban az osztott kijelzőn mutatja az időjárást ,ha elő van fizetve rá ,éppen amerre vagy vele milyen idő van .
Magyar regisztrációval semmi nem megy ,csak némettel. -
veterán
-
veterán
válasz szabi325 #48019 üzenetére
Amíg nem megyek át a határon, addig alkalmanként 30-300 közötti összegektől ment meg ez a fos, plusz néhány órás dugóban állástól is. Nagyon sokat megyek pályán. Van amikor meghülyül (illetve rossz felhasználói visszajelzések alapján javasol alternatív útvonalat), és felül kell bírálni az igaz, itt is érvényes a ne-bízz-vakon-a-kütyüdben elv. Ne úgy, mint a barom román kamionosok, akiket bevitt a szántásba 2 napra
A nyugati határon túl már más világ van, de aebességmérőt ott sem jelölnek, nekem még sosem írta ki a navim ott sem trafit. Úgyhogy megy a waze. Főleg most már egyre több helyen van átlagsebesség mérés, a waze ezt is jelzi.
-
Drago1
tag
Entrynav német connectedrive regisztrációval ,megy minden Magyarországon is IC netes forgalom valós idejű jelentés ,vannak online csomagok ha német CD oldalon veszed akkor működik Magyarban ,csak a magyar reggel nem megy semmi :/ vissza reggeltem a német -re azóta megy megint minden bmw online ,store stb .
-
szabi325
tag
A Waze egy határ fos Ha átmész a határon a gyári navihoz van TMC meg RTTI, szóval nem a BMW van elmaradva hanem az ország és/vagy az itteni márkaképviselet mert nem fizetett elő a frekire
-
nagyúr
ezzel egyetértek, telefonon navigálok mindig, mindig legfrissebb térkép, realtime forgalmi adatok, stb
annyi hátránya van hogy töltőre kell rakni a telefont, és így viszont hűteni is kell, főleg ha süt a nap (de mivel a felfogatók elég nagy százaléka pont a kifúvónyíláshoz rögzít, így ez is adott)
amúgy pont emiatt nem fogok beépíteni multimédia állomást az E46-ba, mert ha ott navigálnék, akkor jóval többet néznék le, és mivel ezek érintőképernyősek, bármit akarok csinálni (rádió csatornaváltás, stb) oda kellene néznem
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egy online realtime GPS alkalmazás nélkül a gyári navik nem jók semmire. Ha igazán jó navigációt és trafi/dugó/forgalmi infót szeretnél kapni ebben a rendkívül elmaradott országban (bocs, tudom, jól teljesítünk), akkor mobiltelefont kell használnod. Egész EU-ban sok-sok éve megy a forgalmi helyzetjelentés, amire ezek a gyári navik is épülnek, csak itt nem. De lehet románba, ukránba, litvánba se megy, nem tudom.
Na nekünk balkániaknak találták ki a waze-t, traffihunter-t, és a többit. Eddig nem jött olyan megoldás, ami gyors, egyszerű és tuti működik is a kocsi szétbarmolása nélkül a gyári navin. Akkor meg minek? Szépen mutat, navigálni is tud, ennyi. Sose használom, mindig megy a telóba a cím, a teló meg fel a szélvédőre. Külön teló van rá, mert nem tétel, csak parkoláskor le kell venni, nehogy emiatt törjék fel a kocsit. Hiába prosztó, a pohártartóban nem volt jó helye, máshová meg egyszerűen nem lehet betenni. A gyári hely egy vicc, bele se fér egy telefon. Évekkel van a BMW (is) elmaradva ilyen téren.
-
Gabesz25
tag
válasz lali81 #48014 üzenetére
azért ezt nem mondanám, hogy nem sokra jó a CCC. én építtettem be MULF2 modult és usb aljzatot így megy mp3 zenehallgatás. iDrive-ról meg kormányról simán vezérelhető, kijelzőn ID3 tag is tökéletes.
CCC Navigációja természetesen már elavult, van 2018as gyári roadmap dvd-m, de kb 1x használtam.
persze a CCC-nek is megvan a maga baja, nálam is előjött, kicsit drága is volt a javítás, de azóta jó. -
kissusuly
csendes újonc
Sziasztok. Nemsokara akarok E90 330D-t venni es van par kiszemelt. Az lenne a kerdesem hogy szerintetem mekkora problema az ha nincs benne navi? Mennyire hasznos a ccc az E90-be?
-
CharlieDrop
veterán
válasz SeniorTilla #48011 üzenetére
Ja, anyósék nézték az autót a hétvégén, mutatom, hogy ebben nincs pótkerék, mert ott az akksi (is), erre: elől már nincs hely?
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
veterán
-
CharlieDrop
veterán
válasz Shadowbull #48008 üzenetére
nyilván nem csak az M verzióra gondoltam
@(#48007) Chrys_
Nem csak akkor jó azNem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Anubris
őstag
válasz CharlieDrop #48006 üzenetére
Ebben a méretben mindegyik kis autó olyan hasonlóan jellegtelen kívülről. Hyundai i30, de az új Merci A is.
-
Shadowbull
addikt
-
Chrys_
addikt
válasz CharlieDrop #48006 üzenetére
Én sosem vezetek kilinccsel előre, nekem kb. mindegy, hogy elől vagy hátul hajt. De az xDrive a legjobb
-
CharlieDrop
veterán
válasz Shadowbull #48005 üzenetére
képekről nem jön át annyira, de majd élőben megnézem
Nem tudom ez az elsőkerekezés mennyit veszít az élményből, de ha majd lesz elmegyek tesztvezetésreNem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Shadowbull
addikt
válasz FIREBLADE78 #47986 üzenetére
Épp itt állok előtte. Egész pofás szerintem.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
veterán
válasz H.Ezredes #48002 üzenetére
Voltak olyan hírek, hogy a későbbi gyártású N-es motorokban már más, erősebb láncot használnak, mint a legelső évjáratokban (a sok láncszakadás miatt). Tudsz erről valamit, vagy ugyanaz van mindegyikben?
-
H.Ezredes
őstag
válasz szabi325 #47999 üzenetére
Van gyári láncfeszesség mérő célszerszám amit a láncfeszítő helyére lehet berakni de ezzel csak a felső láncot lehet nézni.... Igazából kb teljesen felesleges mert 4 hengeres dízelen 150-200E Km között le kell cserélni 6 hengeres dízeleken meg 200-250E Km között kell cserélni. 1 olyan autó nem volt még amiben a futásteljesítmény az intervallumon belül volt és ne lett volna a szerszámmal kimutatható a nyúlása... Gyakorlatilag teljesen felesleges mert LE KELL CSERÉLNI ha futásteljesítmény eléri a leírtakat... Egyébként a középső láncot nem is tudják nézni pedig nem csak a felső láncra jellemző a szakadás... Igazából ez egy mese habbal,hogy kézzelfoghatóan lehessen rémisztgetni a tulajokat....
-
Drago1
tag
válasz Chrys_ #47998 üzenetére
Burkolatot leveszed ott van minden EGR ,EGR hűtő,turbó,részecskeszűrő szívósor elég egy kupacban lógnak egymáson ,bele nem látni ,de ha pl ott elszakad a mágneses szelep csöve ott is folyhat a hűtővíz azt egyből látni .... inkább a fanatikusok foglalkoznak ennyire mint én vagy sokan mások ,legtöbben nem mennek bele .....
Én olajat szűrőket stb mind magam csinálom ,érdekel ,inkább hobbi kikapcsolódás ,kertes háznál van hely és idő is rá
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest