-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Én minél hamarabb levenném onnan a kábelt a légzsákok környékéről, nem nagyon van a jó helyen
A fék dolgot nem szabad halasztani, szészedni, csiszolni, kenni megfelelő fékzsírral, cserélni a betéteket. De ezzel is óvatosan! De ha már ott vagy, lehet a fékfolyadékot is kell cserélni<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
tobias40
veterán
Az a gondom hogy így elég messze látom a talajt ,kb. 1,5 méterre és így nehéz betájolni a távolságot de nyilván kilehet tapasztalni...
40 év aktív vezetés mellett,nem attól tartok hogy nem tudok vhova beállni ,azt szeretném ha pontosabban látnám hogy ha centizni kell a távolságot!(itt amikor a piros sávba érek még kb 1,2 méter távolság van és ugy nincs hangjelzés ami mutatná a közelítés mértékét)Mindegy,keresgélek még tovább,ez sem rossz ennyi pénzért csak nem gondoltam hogy ennyire kicsi lesz a látószöge a tolató kamerának.(a front az tökéletes,de ugye az csak a rögzítés miatt jó ha van,esetleg vmi bizonyítási alkalomra.
-
-
bul07
nagyúr
Igen rosszul értelmeztem emlékeztem rá valamelyik éjszaka néztem a videót és olvastam az automatikus fordítást és azt értettem félre
Igen hogy gyújtás ráadás után sok idő mire elindul a felvétel
Tesztje szerint ~24secAzért ez nagyon sok, ennyi idő alatt kétszer ronccsá tudják törni a kocsit
(Ülsz a kocsiban várakozol majd jön a hívás hogy lehet menni, gyújtás ráad indít indul, ez az indulás nincs 10sec, a többi időben akár száz métereket is meg lehet tenni)( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
at11
aktív tag
Ez a 11 másodperc a leggyorsabb, amit ismerek
Ha parkoló módból indul a VIOFO, akkor 1 másodperc se a váltás, szóval be kell kötni direkt kábellel és akkor nincs késés indulásnál, előtte is vesz parkoló módban. (Parkolás során is totálkárra tudják törni.)
A "cold start" tovább tart, egyes kameráknál 20-30 másodperc is lehet! -
Qtya123
őstag
Neked a Z40 hátsó kamerájának milyen a képe sötétben, haladás közben?
Álló helyzetben, vagy lassabb tempónál még elfogadható nálam, olyankor látszik a rendszám is. De ha legalább 70-80-al megyek sötétben, akkor a mögöttem még a közel jövőből sem sok látszik, konkrétan ennyi: [kép]
A500-800-810 tulajoknak milyen a hátsó képminőség ilyen feltételek mellett?
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Nem tudom, annyira nem értek hozzá, csak azt jegyeztem meg, hogy az Alzán a Pro verzió van (képeken is, leírásában is). A 4G valóban nincs feltüntetve, de majd kiderül ha megjön. Mondjuk az nekem pont nem hiányozna, mert nem akarnék ezért még sim kártyát is fenntartani.
Nekem a kijelző nélküliség volt a fő előnye, feleslegesnek is tartom a kijelzős kamerákat meg ormótlannak is, ezt meg elrejtem majd a visszapillantó mögé és nem is látszik.
Annyi idióta van az utakon, hogy úgy gondoltam nem fog ártani egy ilyen eszköz.
-
Qtya123
őstag
"De amúgy akkor se látszik a rendszám ha 70-80-al a szegedbe megy(1-2métere)?"
Arra még szerencsére nem volt példa a pár nap alatt, amióta beüzemeltem. Annyira közel még nem jött majom, bár azért a képen látható sem épp normális követési távolságra van 70-80-as tempóhoz (előttem vagy 8 autó ment, szóval értelme tényleg semmi).
Amúgy szerintem ilyen 1-2 méterről látszana már, mert ahogy visszanézem a videót, amikor messzebb van picivel, akkor semmi nem látszik, ahogy a képen látható távolságra ér, már látszanak fekete sziluettel a számok, szóval még közelebb érve talán már látható lenne. Annyi kivehető már a felvételen, hogy újfajta rendszám van rajta, de több nem. Nyilván a sötét+fényszórópár kombó sem segíti ezt a kis egyszerű kamerát.
[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
Olcsóbb, ez most 11,5k, első rendelésnél viszont most is 1400 alatt van.
Hátra néző kamera leszedhető egy mozdulattal.
Direkt szivargyújtó töltő van hozzá, és a rögzítés ragasztós, vagyis jól meg kell gondolni a helyét.
Gépre kötve nem ajánlott fel mass storage módot.Drágább
Ehhez nagyon hosszú vezeték + dupla USB-s szivargyújtó átalakító jár, 32 gigás microSD, tapadókorongos rögzítés. Így pláne nem sok az a 6800 amibe került, a semminél sokkal jobb alapon.
Mass storage mód van, vagyis nem kell kártya ki-be ha gépen akarok vele bármit kezdeni.
Ezt próbálgatom jelenleg.
Este gagyibb a képe erősen, a képen világosabbnak tűnik a fényviszony de nem, elég sötét volt már, és esett is gyengén:
(átméretezett kép, a videoból screenshotolva, körbevágva)
Rendszám közelről látszik, de csak ha nem világít rá a lámpám.
Világosabban, nem nappali viszonyoknál:1920 módban mindkettő lefoglal kb. 700 megát egy 5 perces felvételhez, akkor is ha 1 perc lesz belőle.
Mindkettőnél 1-2-3-4-5 perces felvételi idő állítható be, és felülír automatikusan ha betelik az SD.
Utóbbinál (vagy talán mindkettőnél) kijelző kikapcsolható - először mindig abba néztem amikor a tükörbe akartam, ha az a fényesebb, elvonja a tekintetet.Mindkettőben van akku, de az csak arra szolgál hogy gyújtást levéve mentsen, kikapcsoljon - de azért feltöltve bír felvenni is egy darabig, nem próbáltam meddig.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
mghltm
addikt
hatso nem volt, az elso is csak ketoldalu post-it-tel volt a muszerfalra felrakva, eros takolas. az elso videonal kicsit felhos az eg, a masodiknal mar elobujt a nap.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Qtya123
őstag
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatokat.
Ahogy látom a hátsó kamera ez ilyen. Kicsit neked is homályosabb a kép egyik széle, mint a másik, illetve a rendszám akkor kivehető, amikor már nagyon közel van.
(ahogy a videódon előzött a fekete furgon) Plusz a piros az hülye árnyalattal van jelen.Találtam videót, ami az A500s-t hasonlítja a Z40-hez, ahogy látom kb ugyanolyan a képminőség elöl-hátul is: [link]
Annyi előnye van talán a Z40-nek, hogy állítható a HW kitben a feszültség. Ami viszont hátrány, hogy míg az A500s-hez könnyen találni polárszűrőt, a Z40-hez nekem nem sikerül...
-
tobias40
veterán
Neked ezek a felvételek milyen felbontásban készültek és mennyi helyet foglal pl. 3 perc?
Én ezt a gagyi [link] kamerát vettem ebben a rendszerben,és a legnagyobb felbontáson 3 perc 531 MB,a tolató kamera felvétele 236 MB.
Így a 32Gigás sd kártyám nagyon gyorsan megtelik,másoknál is így van?
A tolatókamera sokkal xarabb minőségben vesz fel meg élőben is sokkal rosszab de mégis fele akkora a felvétele mint a front kameráé??
Folyamatos felvételre állítottam a kamerákat másképp nem sok értelme van sztem.
Ráadásul a hang minősége szinte érthetetlen és van benne egy alap gerjedés amit nem tudom mi okoz,igaz a kamera a szivargyujtóról kapja a feszkót de ez nem lehet az oka sztem.
Van rá ötlet mi lehet a megoldás ezekre a problémákra?(ha van egyáltalán,nyilván nem vártam csodát ettől az olcsó rendszertől de hát NA! )Ha nagyon visszaveszem a felbontást akkor gondolom sokkal rosszabb lesz a képminősége is.Még nem néztem meg hogy akkor mekkora helyet foglal 3 perc.
-
tobias40
veterán
Igen,az enyém avi-ban rögzít majd megnézem lehet-e vele tönörített felvételt csinálni.(viszont akkor romlik a felvétel minősége,nem?)
Én még nem próbáltam hgy wifin (lehet nem is tud ilyet)vagy máshogy letöltsem,és a 3 percet sem én állítottam ez volt alapból.(kivettem a kártyát a kamerából és bedugtam a laptopomba,így néztem meg)
Melyik app-al töltötted le wifin az adatokat?
Jobban bele kell ásnom magam a beállításaiba mert úgy látom van mit állítgatnom.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Neked mire van állítva a G szenzor a Z40-ben?
A500s kamerát használó ismerős panaszkodott, hogy nagyon le kellett vennie az érzékenységet, mert érzékenyre állítva kb minden nagyobb úthibán működésbe lépett.Nekem az érzékenység High, tehát elvileg már a fekvőrendőrökön és úthibákon is kellene csinálnia az emergency felvételeket, legalábbis az appban a leírás szerint is ezzel jön példaként.
Viszont eddig úthibákon egyszer sem csinált vészfelvételt a kamera. Ha egy kicsit megpöccintem magát a kamerát, akkor viszont azonnal csinálja a vészfelvételt. -
sequator
senior tag
MiVue 826 jól működött saját akkuval parkoló módban is. Sajnos az akku csak kb 1,5 évet bírt benne. Anélkül még működött és kikapcsoláskor rendesen lezárta a felvételeket, de a bekapcsolása vagy 3 percig tartott.
Aztán 3 éves korára a FW/ROM is megpusztult, szóval nem ajánlom (én még 45ért vettem, de mostanában 70ezer körül kérnek érte).sautia
sequator
-
sequator
senior tag
Nem minden parkoló mód folyamatos rögzítés, sőt szerintem azok a jobbak, amik elég okosak hozzá, hogy folyamatos rögzítés nélkül működjenek. Én nem látom értelmét parkoló módban a folyamatos rögzítésnek, mert akkor már maradhatna akár állandó 12V-on bekapcsolva. Igazából nekem nincs is rá szükségem, mert többnyire teremgarázsban állok.
Felvenni kb 20 percet tudott akkuról (egyszer érzékenyre állítva szakadó eső is aktiválta, akkor tudtam tesztelni), úgyhogy legalább ennyi felébredést is bírhatott.
Amíg működött elégedett voltam vele, de sajnos nem tartott addig, amíg reméltem.sautia
sequator
-
Qtya123
őstag
"Amúgy simán lehet hogy fordítva érti és a High nem legérzékenyebb beállítás hanem pont fordítva"
Nem. Úgy van ahogy az app is írja a magyarázatot, minél magasabb az érzékenység, annál hamarabb aktiválódik.
Kipróbáltam úgy, hogy beállítottam LOW-ra és úgy pöcköltem meg a kamerát, majd HIGH-ra és úgy. High-on egészen pici megpöckölésre is csinálta a felvételt. LOW esetén sokkal erősebben kellett "ütni". Sőt magas érzékenységen volt olyan, hogy a menüjében mászkáltam a gombokkal és a gomb kattanására is csinálta az emergency felvételt. Úthibákra viszont nem aktiválja orrba-szájba magát. Ma direkt átmentem tempósabban egy fekvőrendőrön, de semmi. Combosabb kátyúkba meg külön ezért nem fogok izomból belehajtani....
Ismerős A500s kamerája kicsit gyorsabban áthajtva egy fekvőrendőrön már csinálja. Ő is kikapcsolta, mert mindenféle kátyún mentette le a felvételeket alacsony érzékenységgel is.
Meg ugye Te is írtad, hogy neked ki van kapcsolva, mert mindenfélére aktiválta magát. Nos nálam nem. Két dolog lehet szerintem, akár a két dolog kombinációja egyben:
1: Neked a régi firmware van még fent, ahogy írtad a bolond kínai "ding ding pai" megszólalású verzió. Én frissítettem a legújabbra, itt már értelmes angol kiejtéssel, nem ázsiai női hangon köszön be a szerkezet, gondolom többeknek bántotta a fülét és javították a visszajelzések alapján ezt is az újabb firmwareben. Ezek alapján elképzelhetőnek tartom, hogy jöttek a negatív visszajelzések is a túlérzékenységre úthibákon, így azon is módosítottak.2: Lehet jobban elnyeli az autóm a kátyúkat. Eleve elég ballonos a gumi is rajta. Van felénk az egyik 2 sávos úton egy olyan kátyú, amely nem vészes méretűm igazából kerülgetni sem érdemes. Milliószor átmentem 50-60-al azon a kátyún, gyakorlatilag alig érezni belőle valamit, egy kicsi és nem veszélyes kátyúként van "kezelve" általam.
Egyszer apám Swiftjével mentem arra (neki 15"-os kerék van fent, nekem 16"-os az autó). Ugyanúgy belementem az ő autójával, olyat ütött, hogy azt hittem kiszakad a kerék. Apám ott vergődött, meg nézegette a parkolóban utána, hogy nincs-e baj, a dísztárcsa is a helyén van-e....
Mondtam neki, hogy bocsi, de én ezzel a kátyúval nem foglalkozom, nem ütött sosem, megszokásból nem kerülgettem a Te autóddal sem. Másnap ott ült mellettem, direkt arra mentem az én autómmal, belementem, hogy lássa, miért nem tűnt fel nekem az a kátyú...[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
Lehet normálisan le kellene takarítanom a szélvédőket és a lencséket és nem is lenne akkora különbség.
Ez kb az első utam volt vele és nem rémlik, hogy előtte jártam volna a beállításokban, szóval még nem volt bekapcsolva a sebesség mérése. Nem sunyizni akartam.
A mappában lévő többin már van egyébként.Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
Qtya123
őstag
Én is azt néztem, hogy ennyire nem szelektálhat a kamera, hogy minden ugyanaz, de egy táblát "kihagy"...
Nem lenne gond a tükröződéssel sem, ha lehetne kapni CPL szűrőt. Mondjuk ismerek olyat, aki letakarta ezért a műszerfalat, de azért na... Nem ló ez, hogy pokróccal takargatod.
-
Degeczi
nagyúr
"Ráálltál erre az aksival nem lehet gond mantrára", és terelsz...
Semmiféle kigyulladás nem kell, bőven elég annyi, ha épp akkor nem látja el a feladatát, amikor nagy szükség lenne egy ütközés előzményének felvételére - de pont az nincs meg, mert a legyengült akku már nem tudta lezárni az utolsó felvétel szakaszt... (ami normál használatban föl sem tűnik, mert a fene se ellenőrizgeti, h megvan-e a leállítások előtti utolsó rész! A többivel meg nem lesz gond, hiszen azokhoz ott a folyamatos tápellátás)
Ez kondenzátoros cuccal nem fordulhat elő, így érthető szempont akkor is, ha neked vmiért nem tetszik. -
Degeczi
nagyúr
Minden tönkremehet nyilván, csak nem mindegy az arány: míg döglött dashcam akkura panasszal tele van a net (nem meglepő módon, hiszen a szélvédő alatt a lehető legrosszabb környezet egy akkunak, érthetően jelentősen csökkenti az élettartamát), addig kondis nyűgöket keresve sem találsz (szintén nem meglepően, maga az alkatrész sokkal jobban tűri a szélsőséges hőmérsékletet)
Ráadásul hiába tudod is esetleg vmilyen visszajelzésből, h már gyengélkedik, az akkucsere túlmutat a legtöbb felhasználó lehetőségein. Egyébként pont emiatt egyszerű megoldás lehetne az egészre, ha könnyen cserélhetővé tenné minden gyártó. Méretben, szükséges kapacitásban egyébként is teljesen hasonló mind, így még csereakku típusból sem kellene sokfélét biztosítani hozzá.
-
at11
aktív tag
Ha egyszer a Litium akksi tűzveszélyes, akkor mit mondjak? Mert tűzveszélyes, a napon nem szabadna hagyni. (Telódat sem hagyod gondolom a műszerfalon.)
A kondenzátoros kamera el sem indul, ha rossz a kondi, vagyis újraindul folyamatosan, azon át kapja a tápot, ha elromlik, akkor nem megy a kamera.
-
at11
aktív tag
Az elektromos autók gyártói ezért állnak át a vas foszfát akksira, ami biztonságos, cserébe drágább. Balesetben is sérülhet az akksi a szélvédőn akár.
Konzenzátoros kamerának is van biztosítékja, ami megakadályozza a zárlatot tűz miatt. De az akkuban nincs ilyen. Olvasd el amit linkeltem.
-
simonjoe
őstag
"Lényeg hogy minél hosszabb garancia"
Azt azért tudd, h a garancia nem műszaki paraméter, csak egy jó piár fogás!
Azt hiszem, h 2021-től változott ennek szabálya, pontosabban értékhatárhoz kötik az időtartamát. Ma max. 3 év lehet, természetesen vannak kivételek amit a gyártó-forgalmazó saját hatáskörben módosíthat. A mai fogyasztói társadalomban ez igen ritka, ráadásul ezek érvényesítése sem mindig egyszerű.Joe
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hálózati / IP kamera
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest