Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Windows 11
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Mikrotik routerek
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- TP-LINK routerek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- TP-Link WR1043ND router
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
Ami a kocsiban van, nem magántulajdon? Ha nem használjuk fel sehol a felvételeket, akkor mi alapján akarják megszabni, hogy mit csinál az ember fia a saját autójában?
Kedves Olvasóink figyelmébe szeretnénk ajánlani, hogy az új Polgári Törvénykönyv, amely gyakorlatilag betiltotta a fényképezést Magyarországon, milyen kiváló adóelkerülési módszert adott a kezünkbe cserébe.
Az új rendelkezés szerint ha valakit lefényképeznek, az kártérítést követelhet személyhez fűződő joga sérelme miatt. Ehhez nem is kell a képet semmi módon felhasználni, elég, ha a kép elkészül. A képen szereplő személynek semmilyen sérelmet nem kell igazolnia, csak a kép létezését.
Ezek után a feketefoglalkoztatás előtt új dimenziók nyíltak meg. Felejtsük el a sok buta közterhet, adót, járulékot, TB-t! Elvégzi Melós Pista a munkáját, majd a munkáltató lefényképezi őt. Melós Pista erre begurul, és polgári pert indít ellene, mondjuk 200 ezer forint nem vagyoni kártérítésért. A bíróság előtt a munkáltató készségesen elismeri a jogsértést, és egyben közli, hogy elfogjadja Melós Pista követelését. A Polgári Perrendtartás szabályai szerint ha a peres felek valamiben egyetértenek, azt a bíró köteles elfogadni, így máris ítéletet hoz, és megítéli Melós Pistának azt a 200 ezer forintot.
A polgári perben kifizetett nem vagyoni kártérítés tudniillik mentes mindenféle jövedelem- és egyéb adó alól. Még az adóbevallásban sem kötelező feltüntetni, lévén hogy hivatalosan nem jövedelem, hanem kártérítés, tehát a kifizetése után nincs vagyongyarapodás. Melós Pista tehát törvényesen megkapja a fizetését, amit a munkálató szintén törvényesen fizetett ki. Az adóhivatal meg nyaljon sót.
A legcélravezetőbb módszer egyébként, ha az alperes el sem megy a tárgyalásra, és nem reagál semmilyen levélre. Ez esetben ugyanis a felperes kérheti, hogy a bíróság ne ítéletet hozzon, hanem bírói meghagyást. Ennek tartalma ugyanis az, amit a felperes kér, a bíró nem mérlegelhet semmit, tehát azt sem mondhatja, hogy túl nagy a kártérítési összeg, és csak pl. a felét ítéli meg. Ha az alperes 30 napon belül ezt nem vitatja, akkor ugyanúgy jogerőre emelkedik, mint egy ítélet.
Ugyanez a módszer arra is alkalmas, hogy két ember egymás közt tisztára mossa fekete jövedelmét. Bankár Bélának és Svihák Samunak egyaránt van egy-egymillió forintja egy offshore cégből, de nincs kedvük adót fizetni utána? Nosza, fotózzák le egymást, indítsanak kölcsönösen pert, és mindketten elismerve a másik fél igényét, fizessenek egymásnak kártérítést. Mindjárt legális a bevétel, és viszontlátás, NAV.
Sok sikert kedves olvasóinknak a frissen keletkezett joghézag kiaknázásában!
-
hzcs
senior tag
válasz Jolly Roger #1236 üzenetére
köszönöm mindenkinek, ki fogom kapcsolni
-
hzcs
senior tag
Na hát megjött a GS1000. Fura, hogy se a dobozon, se kamerán nem jelzik, hogy ez egy GS1000.
Képminőség: hát, igaz, hogy az ablak koszos volt, és a fóliát se vettem le még az objektívről, de nem egészen olyan mint vártam. A hozzáadott programhoz vagy én nem értek infós létemre, vagy k. sz.r program. Egy mov-ot nagynehezen betettem, de a térképen nem mutatja, pedig a gps be volt kapcsolva, jelezte is hogy van térerő, és a kártyán is ott van a MAP kiterjesztésű fájl. Ráadásul ha úgy nyitom meg, hogy egyesével, akkor mindből csinál egy mov mappában lévő fájlt is.
Ha valakinek van ilyenje, elárulná, hogy mit csinálok rosszul?
Ja és meg sincs minden felvétel, mentem úgy 40km-t egyhuzamban, de csak elindulásonként 1-2 perc van meg.[ Szerkesztve ]
-
hzcs
senior tag
Hinnye, de jól felment az ára...
-
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
válasz Winner_hun #1102 üzenetére
Tudom, de furcsállom, hogy amit később rendeltem memóriakártyát, az tracking number nélküli volt és már itt van hétfő óta. Lehet lefogta a nav, és majd vámot kell rá fizetnem? Ha igen, akkor miből állapítják meg az értékét? Hasraütés?
-
-
hzcs
senior tag
Helló!
Szeretnék én is venni egy ilyen autós rögzítős kamerát. Visszaolvasgattam a fórumban, de nem igazán igazodtam el a márkák/típusok között. Nekem olyan kéne, amin azért látszik a rendszám, ha megelőz valaki, akkor ki lehessen a felvételből venni, hogy pl a fülén volt-e a telefon (pont ma jött volna jól). Korábban linkelt valaki egy GS1000 típust ebayen, ami nagyjából 20 ezer forint körül jönne ki, az még elviselhető. Erről van valahol teszt, hogy milyen felvételt csinál?
Vagy itthon MO-n is jó, ha tudtok ajánlani 20 körül normális felvevőt, garival.Köszönöm!
Üdv
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Magisk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Xbox Series X 1tb eladó 2025.05 ig garanciális!
- ZTE A31 dual SIM telefon, új állapotban
- Limitált Xbox one X project scorpio eladó!
- NinkBox Raspberry Pi 4 Model B 4GB RAM + 64GB SD starter kit (ház, táp, hűtés, SD kártyaolvasó...)
- 3db Norstone Jura hdmi. Újszerű állapotban eredeti fém dobozában várja új gazdáját,az Oktogonnál.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest