-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrrs
tag
válasz sambenez #18549 üzenetére
Engem rohadtul zavarna, ha ez egy kikapcsolhatatlan funkció lenne. Őszintén szólva engem már a dátum is zavar. DE! Ez egy céleszköz: autókamera, ami baj esetén rögzít és az adott információk alátámaszthatják a baleset körülményeit, stb.
Én azt nem értem, hogy ha képes külön fájlba rögzíteni ezeket az adatokat pl. a 70mai (sima srt formátumban, mint a warez filmeknél a felirat), akkor a menüben miért nincs egy erre vonatkozó videóra ráégetési bekapcs opció? Akár GPS koordinátákra, akár dátumra, sebességre, stb.
Mert erőforrás van rá bőven. Ráadásul az adott fórumokon is kapják a visszajelzést, hogy mi hiányzik. Szóval én is csak azt remélem, hogy a következő (1.10?) frissítés meghozza ezt!
-
bul07
nagyúr
Azért mert gyárilag nem tervezték bele, ha jól emlékszek majd egy évvel a megjelenése után tudták megcsinálni ilyenre is
Utólag van ráhegesztve ez a funkció( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
wrrs
tag
Ezzel tisztában vagyok, de az azóta eltelt időben (srt fájlba mentése) ezt a funkciófejlesztést kicsit jobban meg kellett volna pörgetniük, nem? Sajnos a fogyasztói társadalom azt hozza ki belőlük is, hogy inkább valami új és divatos, 4k/talán 60fps irányba mozdulnak el, ahelyett, hogy egy több ezrek által nyavajgott funkciót implementáljanak.
Ráadásul jelen pillanatban a neten fellelhető kb. összes dashcam összehasonlító videó 4-6 típusra redukálódik, amiből a 70mai az egyik. Biztosan "okos" döntés ezért az egy hiányosságért elveszíteni egy csomó vásárlót. De majd kiderül az új frissítéssel mit titkolnak előlünk. Reménykedjünk.[ Szerkesztve ]
-
félisten
"a rendőrségen ez mind hasznos adat lehet"
Ezzel kapcsolatban ne legyenek illúzióink! Ezek az adatok nem fogják érdekelni a rendőrséget. Ha az elsődleges képtartalom nem dönti el a kérdést minden kétséget kizáróan, akkor jöhet a szakértő, aki szintén a képtartalom alapján fog eljárni.
Ezek az adatok alapvetően kedves magunk számára lehetnek csak érdekesek.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
troll81
addikt
Sziasztok [link] a linkelt kamera tud e olyat h csak esemény t rögzít? Mert ugye Ausztria bajos lehet.
-
Upo
addikt
Tegyük tisztába a dolgot. Az srt, tcx fájlba mentéshez semmi köze a 70mai-nak, azt a szovjet tudósok hackelték bele. A 70mai rá se sz@rik.
A poén az, hogy magába a video fájlba benne van az infó gyárilag, a 70mai szoftver is onnan olvassa ki. Eleinte úgy lehetett kinyerni az srt, tcx fájlokat, hogy be kellett másolni gépre a videókat, és abból szedte ki az oroszok programja.
Most úgy van benne a kamerában, hogy a kamera procijára is meg tudták írni a programot, és utólag beletették a romba. A video fájl lezárás rutint tudták elkapni, azaz amikor vége egy video darabnak és lementette az sd-re, akkor meghívódik ez a kód, és a friss mp4-ből megcsinálja a fájlokat.
Semmiből nem tartana a 70mai-nak megcsinálni, a kamera szoftver a dátumot felteszi a videóra, azzal az erővel a gps infót is felrakhatná, mert minden rendelkezésre áll.
Érdekes, hogy a 70mai Lite esetén meg tudták csinálni, de az már azután jött ki, hogy a felhasználók elkezdtek károgni a gps info miatt. De tipikus kínai a hozzáállás, ahelyett hogy beleraknák, azt mondják, hogy majd a következő termékünkben benne lesz, vedd meg azt.
Nagyon messze nem egy Viofo hozzáállás, ahol a felhasználókkal kommunikálva kerülnek be akár új vagy továbbfejlesztett dolgok még a régi kamerákba is, és a valós hibajelzéseket is komolyan veszik.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Neck
veterán
válasz MaCS_70 #18554 üzenetére
Nem értek egyet. Ha pl bírósági tárgyalás van, mondjuk egy halált okozó közúti balesetben, és azt kell bizonyítani, hogy nem én hajtottam "túl lassan" vagy "túl gyorsan" a kereszteződésbe, hanem a 170-el haladó majom jött túl gyorsan, akkor szerintem igenis van értelme!
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
wrrs
tag
válasz sambenez #18560 üzenetére
Ezt én is vallom. Kizárt, hogy bármilyen (számukra egyébként vacak kínai mind) kamera által rögzített infók és adatok miatt ítélkezzenek. Főleg, hogy e tekintetben olyan laikusok, hogy csak egy IT szakember által bevizsgált felvétel a hozzá tartozó hardverrel lehet ESETLEG bizonyíték. Az oké, hogy ha halál eset van, akkor legalább van amin látszik, hogy mi történthetett.
Én ebben amúgy tovább mennék és ha már ennyire telített a piac kamerákkal, akkor csak a minősített, felügyelt, matricával, sorszámmal, stb. ellátott kamerát fogadnám el, mint bizonyítékot. Vagyis mindenki azt vesz amit akar, de be kéne vinni egy helyi rendőrségre és ezt a procedúrát megcsinálni, pl.
Sajnos az a gond, hogy így 2020-ban már mindenki mindent megenged magának. Live-oznak 200-al, kanyarodnak index nélkül, autóznak öv nélkül, mindenre dudálnak és a lista iszonyat hoszzú. Közepes méretű városban élek és autózok, de szinte reggeltől estig kiszállhatnék pofáncsapkodni valakit. És nem értem az egészet, mert éppen az ilyen dolgok (és idióták) miatt akar és költ az ember ész nélkül ilyen kamerákra. Gusztustalan modorú emberek vannak...
-
Gyuresz
tag
Szerintetek ez: [link] jó ár érte, vagy esetleg máshonnan jobban megéri beszerezni ?
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte.Vagyis egyik szeméből a nyílt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
bul07
nagyúr
válasz Gyuresz #18562 üzenetére
Kb árában adja
[link]
Ha BG van mondjuk pontod, 200pont 20% kupon
Akkor ennyiért elhozható UK raktárólHa megveszed tőle a garanciára nagyon kérdez rá hogy hova szól, már ha garanciálisan hirdeti
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Neck
veterán
válasz sambenez #18560 üzenetére
Jó, figyelj, engem nem érdekel , Engem megnyugtat, én szeretem ha rajta van, és nem kell utólag b*szakodni azzal, hogy rátegyem. Remélem soha nem lesz rá szükség , de ha egyszer tudja, akkor tudja.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
egy ideje már szeretnék egy menetrögzítő kamerát mert volt balesetünk ahol jó lett volna egy felvétel. Olvasgatom a topicot, de nem jutok sajnos dűlőre, segítsetek kérlek:
- jó ha van hátsó felvétel vagy elég az első?
- az 1080p@60fps szükséges mindenképpen, vagy csak akkor ha valaki utazóvideót rögzít? (az ajánlott Xiaomi 70Mai youtube videóiban ezt hozzák fel hátránynak)Hajlok a 70mai felé, árban nagyon jó, az adapterrel vannak gps adatok is, ami szuper ha bizonyítani kell, hogy mennyivel mentem. (kérdés, hogy az utólag rávágott adat mennyire bizonyító erejű ugye...) Könnyen leszedhetőnek tűnik maga az egység, ez fontos, hogy ne legyen macera kivenni ha szükséges. (parkoló mód nem lenne élethalál, jó a parkolónk, a jelenlegi autó az nem olyan értékes, illetve sztem törnék a kameráért az oldalüveget.) Ha értékelhető felvételeket készít 30fps-el is illetve nem musthave egy rear cam akkor ilyet rendelnék.
Köszi! -
Neck
veterán
válasz -conrad- #18568 üzenetére
Banggood EU.
Sambenez: Azért valójában nem tudjuk, van-e szükség a GPS adatokra, mert gondolom azzal sincs sok tapasztalat, amikor rendelkezésre állt, de nem fogadták el.
Illetve, azt sem lehet tudni, hogy lesz-e a jövőben törvényi változás, amely figyelembe veszi / megtiltja a GPS-es rögzített adatokat.
-
butch3r
senior tag
sziasztok
gondolkodom egy Xiaomi 70 Mai Pro kamerán.
próbáltam keresni a topicban de nem találtam erre választ (lehet csak rossz szavakkal kerestem, ebben az esetben bocsi)
kérdéseim:1. ragasztani kell szélvédőre. Később ha kocsi cserére kerül a sor, mennyire könnyű leszedni a szélvédőről? Mivel tudom utána újra felragasztani (hasonló eredménnyel)
2. ezt a remek 30+ hőfokot hogy bírja? pl ha hétvégén 2-3 napig áll a napon. ugye pont rátűzne a nap ami eléggé felforrósítaná... ez a videó alapján úgy látom, elég gyorsan le lehet venni, az is opció, hogy ilyenkor leveszem és csak hétfőn teszem vissza a helyére. viszont a kérdésem ettől még valid, mert ha utazom napkzben a városban nem szeretném minden ki-be szállásnál kivenni...
3. ha mégis kiveszem, utána (akár napokkal később) kell újra párosítanom vagy ha áram alá kerül, bekapcsolom újra működik minden simán? (elég macerás lenne minden alkalommal párosítgatni...)köszi
-
ovoid
tag
válasz butch3r #18574 üzenetére
A 2.kocsiba én is áttettem.
Vettem vákumos tappancsot, a nagyfal túloldaláról.
Ez kellene neked is, mert könnyen le is cuppanthatod, ha sokáig napon hagyod....
Persze, hogy működik, ha akar, mert a telóm megismeri, csak a kamera hisztizik, hogy nem jó a jelszó.....
De amúgy teszi a dolgát, csak rácsatlakozni macerás.A fény, a sötétben, nem terjed.....
-
butch3r
senior tag
videóból úgy láttam, hogy a gyári ragasztással is könnyen kivehető a sínből. kérdés, hogy később hogy tudom rögzíteni új autó esetében
ezt a csatlakozás macerást szeretném megúszni.jelszó nyűglődésnél mi a teendő? reset és újra párosítás?
ha a sima, nem pro-t veszem, aksi nélkül azt is érdemes lenne levenni ha sokáig áll a napon? (bár úgy láttam a pro-nak jobb a kamerája. de szeretném megúszni, hogy állandóan valamit vinnem kell a kocsiba...) -
wrrs
tag
válasz zeon.hu #18571 üzenetére
Nekem is totál jó ez a GPS beszólogatós funkció. Tényleg mikor közel van egy kocsi előtted vagy megindul akkor jelzi/mondja (angolul persze).
Az alap fóliás vákumos + 3M ragacs teljesen jól rögzít. A szélvédőt nem ragasztózza, mocskolja össze és még GPS modullal sem akar lejönni. Én ha lehet full tűző napon nem hagyom kint, de teszteltem, fél napot így állt és nem volt forró a ketyere. Azért nem erőltetem ezt a jövőben. Nagyon könnyű lehúzni, én mindig rátartok a GPS modulra és szépen lecsúszik. Amúgy a kamerához 2, a GPS modulhoz +1 ilyen alap oválfóliát kapsz.
Nekem nincs gond a telefonos csatlakozással, de tény, hogy ez ahány Android-os, IOS-os telefon annyi tapasztalat. A helyadatok, a WIFI és a mobilnet bekapcsolásával nekem sosincs bajom. 1.09-re nem érdemes frissíteni. Valami hiba lehet benne, mert pár kamera kifeküdt. Az 1.08 bőven elég. A WDR funkció habár jópofa, én úgy vettem észre, hogy menet közben a felvételen mindig igazítja. Engem ez zavar, azonban ha baj van, akkor ez a korrekció sokkal láthatóbbá teszi a részleteket.
Ami még érdekes, hogy 2-féle képaránnyal dolgozhat, én a szélesebb módban használom.
A képminőséggel nincs gond, azonban a szélvédő tükröződést remélem sikerül valahogy majd a jövőben csökkenteni (a CPL filterezés mint a Viofo-nál csak néha jó, folyamatosan nem igazán). Már létezik rá moddolt firmware, amiben egész jó korrekciók vannak erre.Itt lehet ezekbe belenézni:
[MOD]Tényleg főként az ár/a nyújtott teljesítmény és képminőség szól emellett a kamera mellett. Megveszed, berakod, beállítod, működik. Nem piszkálod, nem mókolod és kiszolgál.
Amúgy kacérkodok egy Viofo V3-al, de csak azért, mert 2 részre bontja a tábort. Látni akarom mi okozza az árdeficitet, bár továbbra is vallom, hogy a 70mai Pro-nak a színei YT videók alapján jobbak. A fő "gond" az, hogy felbontásban a Viofo többet tud, ezért az összehasonlításnak "semmi értelme". Nyilván, hogy élesebb a kép bizonyos részletek tekintetében.[ Szerkesztve ]
-
Sinkó
tag
Sziasztok.Akinek megvan,megtenné hogy felteszi megára vagy dropboxba ezt a fájlt: OTA_38_FULL_70mai_d05_v1.0.8na_20200226_1828_full_ssh_gps_usb.7z ,a 4PDA-n nem elérhető,máshol meg nem találom.köszi
-
félisten
TUDJUK, hogy nincs szükség GPS-adatokra, mert történetesen van elegendő tapasztalat.
Éppenséggel nekem is van némi tárgyalótermi tapasztalatom, ráadásul százas nagyságrendben volt szerencsém valós esetek felvételeit is tanulmányozni, és ha nem is vagyok profi szakértő, de tanultam a témáról.
Amint a többiek is helyesen írták: egy tökéletesen ellenőrizetlen eszköz adatait hivatalos szakvéleményhez még véletlenül sem lehet felhasználni. Más kérdés, hogy a képtartalom alapján kalkulált adatok ellenőrzéséhez jöhet jól, de ennél több kizárt.
Nem egy és nem két olyan videót láttam, ahol a GPS pontatlansága bűnösség / ártatlanság kérdését éppen tévesen megfordította volna.
Az, hogy valakit "megnyugtat", megértem. Én is szeretem az ilyen adatokat látni. De kérlek, ne jelents ki olyan megállapításokat vastagon, aláhúzva, amelyekről fogalmad sincs.
Azt, hogy a jövő mit hoz, nem tudhatjuk. Láttunk már cifra dolgokat. Olyasmit viszont talán ne vizionáljunk, hogy ellenőrizetlen, tökéletesen hiteltelen eszközöktől várjunk bizonyító erőt.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
törölt tag
Sziasztok
Tévedésből másik tipusszámú dashcamot rendeltem a kocsiba, mint amit eredetileg akartam.Amit akartam, az a Mio MiVue 792-es lett volna, de véletlen a 798-at tettem a kosárba, és azt fizettem ki. Tök egyformán néznek ki, csak a 792 60fps-t tud, a 798 meg 1600p-t.
Nos, nekem a 60fps jobban adta volna 1080p-ben, mint az 1600p/25fps.Ti mit gondoltok? Maradjon mostmár, ha így alakult, vagy Ti is visszacserélnétek, mert jelentős lesz a különbség, a felvételek kiértékelhetőségének a szintje között?
Sajnos ezzel kapcsolatos videót nem találtam. 60fps vs 30fps videót találtam, de 798 vs 792 videót nem, és engem inkább ez utóbbi érdekelne.Ha volna valakinek tapasztalata a fenti kamerákkal, vagy járt már hasonló cipőben, akkor kérném, hogy ossza meg az élményeit velem.
Köszi előre is
PS.: Esetleg még ezzel kapcsolatban érdekelne az is, hogy kinek milyen sd kari vált be leginkább. Tipus, méret, sebesség, egyéb beállítások.
-
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Dual kamerát szeretnék venni, olyat, amit egyszerűen át lehet helyezni másik autóba (legalább az első kamerát). Tehát lehetőleg tapadókorongos kellene. Ezen kívül természetesen az ár is fontos tényező. Mit ajánlotok? Egyelőre a Navitel R700 GPS Dual-t néztem ki. 40 alatt van, ami már elfogadható számomra, sajnos sok tesztet nem találtam róla, de az a néhány videó egész jónak tűnik. Ti mely modelleket ajánljátok ebben az árkategóriában?
-
zeon.hu
nagyúr
Hátra keresnék kamerát.
Menetrögzítés nem prioritás, fontosabb, hogy rá lehessen kötni kijelzős rádióra és tolatásnál jó képet adjon.#?*@&!
-
kw3v865
senior tag
-
-
Upo
addikt
válasz zeon.hu #18596 üzenetére
Régebben én is nézegettem, de aztán nem valósult meg a dolog, a mostani autómban meg már van gyárilag.
Én a rendszám keretbe épített kamerákat nézegettem, vagy van rendszám világítás helyére pattintható is, az egyik szélén van a kamera, és a maradék részen rendszám világítás. De ezt autó típusra kell keresni. [link]Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Olyan 2:1-ben kamerát keresnék, amit hátsó menetrogzitonek és tolataskor, tolatokamerakent lehet használni. Pár éve kínai webáruházakban láttam ilyeneket. Volt egy plusz vezeték, amit a tolatolampa vezetekere lehetett kötni. Ha áramot kapott, kirajzolodtak a segedvonalak. Most viszont se ott, se itthon nem találtam ilyet. Tud esetleg valaki? Olvastam, hogy a külön kamera ajánlott, de nekünk jó lenne ez a 2:1-ben is. Köszönöm ha valaki tud segíteni! Üdv
-
Upo
addikt
válasz herrká #18598 üzenetére
Másfelé néz a hátsó menetrögzítő és a tolatókamera. A tolatáshoz látnod kéne a hátsó lökhárítót (is). Ez a menetrögzítőhöz nem kell, ott nem lefelé hanem hátra kell nézni.
Persze a kínai simán ráhazudja hogy 2 in 1 hogy jobban vigyék. De itt is az a helyzet, hogy ami mindkettőre jó, az igazából egyikre sem jó.
Sima tolatókamerákból meg sok ilyen segédvonalas van, vagy feszültség bemenettel vagy vezeték átvágással.
Szerintem döntsd el hogy melyik kell jobban, arra keress valamit, aztán a másikra olyan lesz amilyen.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest