Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz juhasz406 #25996 üzenetére
Nagyon jó ár érte. Szerintem 86.000Ft körül nem nagyon lesz már újonnan. A GDDR5 árak sem engedik meg hogy olcsóbban adják a terméket.Láttam egy két helyen 100.000 Ft alatt XFX RX580 8GB -os kártyát,de nekem nem jött be a márka, pedig sokan vannak akik szerint nem rossz a hűtése.Lehet én fogtam ki belőle egy rosszabbul sikerült példányt.
Az új Nvidia széria sem fogja lejjebb tolni az árakat.Középkategória árai léptek és lépni is fognak egy szintet.Talán majd jövő tavasszal a középkategóriás AMD -s kártya hozhat valami csökkenést a középkategóriának. AMD 250$ -t ígér egy GTX1080 tudású kártyának, ha tudja tartani az ígéretét akkor meglesz a következő AMD -s kártyám.[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
juhasz406
tag
Üdv!
Szerintetek érdemes még várni áresésre? Sapphire 580 nitro+ 8gb 102.000 ft az alzánál. 100 alá le fog menni egyáltalán? proci meg alaplap árak se változnak Ryzen 5 1600 is 50 körül van régóta. Komplett gépvásárlás előtt állok amiből csak a táp van meg.Ryzen 5 2600, Asus TUF B450M, 16GB, Sapphire rx580 nitro+ 8GB
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz lacus83 #25991 üzenetére
Na jól van, akkor megnyugodtam. Bár a stresszes időszak akkor volt, amikor nem fedeztem fel, hogy az egy évvel ezelőtti driverek gond nélkül muzsikáltak. Eddig is volt valamelyik driver ami akadozott, de aztán annak frissítése orvosolta a problémákat, viszont a legutóbbiaknál ez már nem működik nálam. Furcsa minden esetre mitől lehet ez.
(#25992) Lacccca87 - új driver esetében általában futtatok egy Superposition Benchmark tesztet, ott látható már hogy szaggat a kép illetve játékokban is. Próbáltam lejjebb venni a grafikát, illetve a gyári értékeken használni a wattmant de nem találtam megoldást rá, viszont a tavalyi driverek minden nemű probléma nélkül mennek.
-
Lacccca87
addikt
válasz Don.Corleone #25990 üzenetére
Mi az hogy szaggat? Hol?
Nekem 580-nál legfrisebb driver és semmi gond, de korábban a 470/480 nál se tapasztaltam hasonlót.
-
lacus83
senior tag
válasz Don.Corleone #25990 üzenetére
Semmi extra ez már csak ilyen. Azzal használd amivel oké. Persze Win 10 sajátossága hogy mindent frissít, de ugye azt ki lehet kapcsolni valamint AMD kezelő felületében is ki kell kapcsolni,hogy ne legyen naprakész.
Sokaknál a régebbi jó sokaknál az új.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Don.Corleone
aktív tag
Urak, lenne egy kérdésem, amolyan elméleti vagy költői. Az hogy a csudába lehet, hogy az egy évvel ezelőtti driverekkel prímán fut a kari ahogy az kell, viszont a legfrissebbel szaggat terhelés alatt? Mi lehet ennek az oka? Ajánlottak a legújabbak is az rx480 szériához. Tegnap feltettem a 18.7.1-t elkezdett szaggatni, majd vissza tettem a jól bevált 17.7.2-t amivel meg pazarul működik a rendszer. Időjárásfüggő lenne?
-
félisten
Sziasztok!
Valaki meg tudja nekem sasolni egy ASUS 580 STRIX karin, hogy a huton levo muanyag burkolatot tarto csavaraokon van matrica, vagy ragaszto, vagy festek?
Kossz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
válasz Gstyler #25985 üzenetére
Itt lapozd végig a tipusokat
Ha ajánlhatok akkor 3 tipusbol válassz
Red Devil Golden Sample
Nitro+ ha tetszik a kék akkor a Limited Edition ha nem a szurke /bordo lapot lehet hozzá venni/
vagy a Strix abbol a top a csucs a strixxel egyetlen baj van szeretik tul árazni
140-nél ne menj tovább mert ott már használt Vegát kapni és az +50 teljesitmény
hardverapron is érdemes korulnézned[ Szerkesztve ]
-
-
Gstyler
senior tag
Köszi-köszi
Hát a strix után biztosan zavarna, hogy hangos.
Csak annyi féle elnevezés van minden márkánál, hogy inkább kérdezek, mert nem tudok eligazodni rajta.Maradok a strixnél szerintem. Az rendben van az 580-as szériánál is ugye?
-
Gstyler
senior tag
Sziasztok!
Az MSI RX 580 ARMOR 8G OC mennyire ajánlott típus az 580-ak között?
Előre is köszi -
törölt tag
ITT az új MSI kártya Videón
Soha ne a külső alapján döntsetek hanem a hőcsőnézetet kell megnézni
Hál isten itt látszik mihez csatlakozik a GPU[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Van egy 83.8% ASIC Quality ASUS Strix RX480 8GB-om.
1266MHz a GPU, 2000MHz a ram (Samsung GDDR5)
Furmark 120 FPS 834MHz-et ír a gpu-z
A WATTManagerrel merre érdemes elindulni, hogy alulfeszeljem a kártyát, és tudjon leszabályzás nélkül menni? -
CirrMee
addikt
válasz Pete55555 #25977 üzenetére
Nálam is felkerült anno az AB, a 470 érkezésekor már inkább csak (overlay) monitorozásra kellett. Bár belőttem vele a +50% power limitet, másra nem nagyon használtam, az itteni kollégák rábeszéltek a Wattos használatára. Azzal oldódott meg a probléma, hogy kiszedtem a zöld pöttyöt bal alul az Apply overlocking at system startup mellől, majd újraindulást követően többé nem b*szogatta a Wattman beállításait. Előfordult még elszállás, de ez inkább kísérletezés közben, ha valami nem jól sült el a beállításokkal.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Cyberboy42
senior tag
jó ez a wattman, de tényleg minden kifagyásnál resetet nyom, még ha a más miatt is fagy a gép akkor is. Bár afterburnerben sokkal jobban kezelhető a venti profil úgygondolom.
más: látom vanna néhányan akik bányásznak is itt, szóval lenne valami tanácsa egy kezdőnek? vagy valami jó leírás valahol, mit szedjek le, mit instaláljak, hol csináljam a pénztárcát? később meg majd fine tunolnám persze, csak előbb az alap dolgok legyenek meg....A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
bozont
veterán
válasz bivalyolo #25971 üzenetére
Nálam ezzel a beállítással is megmarad, csak akkor áll alaphelyzetbe ha összeomlik a driver. Ami nem sűrűn fordul elő szerencsére, legutóbb is azért mert a Warframe nem szereti a legkisebb vga tuningot sem (gyártótól függetlenül).
Eddig a 17.2.2-t használtam, jelenleg a 17.8.1 van fent, eddig semmi probléma.Mondjuk semmi 3rd party tuner programot nem használok.
[ Szerkesztve ]
-
bivalyolo
őstag
-
CirrMee
addikt
válasz Pete55555 #25966 üzenetére
Valaki azt árulja már el nekem, hogy a Wattman-ban beállított értékeket, lementett profilt miért kell minden gép bekapcsolás alkalmával újra beállítani?
Pl mert van fent más tweaker (pl.: MSI Afterburner), ami minden indításnál felülbírálja...?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Valaki azt árulja már el nekem, hogy a Wattman-ban beállított értékeket, lementett profilt miért kell minden gép bekapcsolás alkalmával újra beállítani? Van erre valami opció, hogy alapból azzal "induljon"?
...Szeretem leracsniztatni...
-
Valdez
őstag
válasz Looserke #25964 üzenetére
Teljes mértékben elégedett vagyok vele. 1000 Mhz-et simán tudtam húzni a ramon is, ami egy sávszéllimites kártyánál nem elhanyagolható. Nem vagyok HC gamer, inkább casual, de hangját sosem hallom (igaz, 6 halk házventi van a gépben, de így is a hdd-k a leghangosabbak a gépben).
-
-
lacus83
senior tag
válasz Looserke #25947 üzenetére
Aorus Xtr kívül mindent lehet kapni, 20+ajánlat mindre.
Nitro Limited is van.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Simi37
őstag
MSI AB az jó a többi 3rd partyt felejtsd el (trixx még szóba jöhet de AB sokkal naprakészebb). Illetve nagyon fontos. Vagy AB vagy WattMan. Egyszerre a kettőt ne abból csak a baj van. Válassz.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Devas
őstag
válasz Szoszo94 #25958 üzenetére
Akkor lehet azért nem működött a fesz állítás, mert előtte kipróbáltam az Aorus programját, a három üzemmódot. Biztos bezavart neki, vagy talán az AB amivel csak az OSD-n monitoroztam.
De végülis megoldódott. Nem hiányzik az az 5% órajel így 30-144 hz freesync mellett.
Legalább nem kell szórakozni annyit a beállításokkal, hogy stabil-e, elég-e a fesz.
Nagyon fasza kis kártyák ezek, nem hiányzik az Nvidia.Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
-
-
Devas
őstag
válasz kago akira #25955 üzenetére
Global-ra raktam persze. GPU-Z-vel mondjuk nem néztem.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
kago akira
tag
Mire adtad azt a 750et, global-ra vagy egy játékra.
Sajnos a wattman eléggé bugos így sokszor nem veszi fel a beállitott erteket, illetve hiaba van jateknal berakva csak akkor megy annyin ha wattmanbol inditod el a jatekot.
Gpu-z vel ellenörizted hogy annyi feszt kap tényleg?
Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE Nitro RX6700XT - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D
-
Devas
őstag
válasz Simi37 #25953 üzenetére
Kérlek szépen én az összes state-et átírtam 750 mV-re és vitte a gyári 1280mhz-et úgy is. Nem volt összeomlás. Nem is értettem, pedig alkalmaztam a beállításokat.
Adtam neki 100% GPU load-ot, azt ugyan úgy 2200 rpm-el vinnyogott.
Idejövök a fórumra, és azt olvasom, hogy mindenkinek halk, meg 60 fok, én meg nem értettem hogyan.
Próbáltam 750 mV alá is írni, de nem engedte, pedig 50mV-os lepcsőkkel jutottam idáig.[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Simi37
őstag
750mvre?? Max az p1 feszt húzhattad le annyira. Ha a p7 feszt 750re rakod akkor az kis terhelésre is vagy driver összeomlás vagy kékhalál
Vagy pedig szimplán nem állítottál azzal semmit, mert van azért ebben védelem az ellen, hogy instant kékhalált okozz.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Devas
őstag
válasz Szoszo94 #25949 üzenetére
Először a feszültséget csökkentettem minimum értékre 750 mV-ra, annyit ért mint halottnak a csók. Felmelegedett, de stabil maradt.
Már majdnem ideírtam mit csinálok rosszul. Aztán kipróbáltam dinamikus %-ban, úgy jó lett. Franc se érti ezt.Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Devas
őstag
Végre jól megwattmanoztam az Aorus 570 4GB-omat.
Csak a dinamikus frekvenciát csökkentettem a GPU-nál 5%-al, semmi máshoz nem nyúltam, így az órajel 1280mhz-ről 1215mhz-re csökkent.
1400rpm-ig pörögtek fel max a ventik. Most már befogja a pofáját végre...Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Looserke
őstag
-
-
Looserke
őstag
Powercolor 580 Red Devil golden sample van valakinek? Ez és a Sapphire Nitro+ Special Edition között vacillálok, vagy várok még kicsit, hátha jön a Polaris 30... 😁
[ Szerkesztve ]
-
pippin12
tag
Nálam egy XFX gt xxx 8gb van, szerintem ilyen árak mellet újonnan akinek kell freesync 99k ért best buy. 70 fok fölé nem ment, hűtés tud hangos lenni de nem vészes, és eddig nulla coil whine.
-
Beretvás
veterán
Csak az Msi..
-
Televan74
nagyúr
Nem neked írtam konkréten,csak általánosságba válaszoltam. Elnézést!
Előtte kipróbáltam az XFX -et, na az meleg is volt ás hangos is,Ment is vissza 14 naposba. Ott sem szabad általánosságba beszélni, lehet hogy csak én fogtam ki egy kevésbé szerencsés darabot.
Mindenbe beleugatok!!!
-
TIT
veterán
válasz Cyberboy42 #25924 üzenetére
Na az volt nekem is 2012-ben,bírta is 1 évet a kapcsoló,ezzel ua.van.
Televan: Én is úgy tudtam,hogy halk a Nitro+ csak itt írták,hogy hangos.
A Pulse-nak viszont van hangja pedig csak 60 fokos.[ Szerkesztve ]
-
turistakolbi
aktív tag
Új driverrel további 174 pontos javulás! (1400/2125)
Juhhú
https://www.3dmark.com/fs/15861692
https://www.3dmark.com/fs/15911704https://www.twitch.tv/muerte188
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Aorus RX580@1400/8000, 75°C és nem vészes a hangja..de azért birizgálja a fantáziám, hogy rá kéne rakjam az MK-13 bordámat a polcról..1500on benchelgettem maxventi mellett és bírta
-
Televan74
nagyúr
-
bivalyolo
őstag
Nálam is ilyen volt a bővített sync, és főleg csgoba volt nagyon zavaró. Aztán vettem egy freesynces monitort, és azóta nem kell ilyenek miatt aggódnom.
"Let's agree to disagree!"
-
Looserke
őstag
miért csak az alzáról lehet vásárolni?
-
Cyberboy42
senior tag
11-kot voltam kivenni az alza box-ból xD
az egér az egy Imperator 2012, jóféle, nemrég cseréltem a teflónokat meg az egyik mikrokapcsolót, nem adnám semmiértLooserke: Asus ROG STRIX egy owerkill ami az árát illeti ,annyit nem ér meg. a nitro+ is még egy tizessel drágább és kb. ugyanaz. powercolor meg nem volt alzán úgyhogy ez lett. erededilteg xfx-et akartam.
Na mindegy, lehet majd még át is rakom a hűtést a másikról, úgy néztem passzolna, de egyelőre szoftveresen megoldom, picit magasabb hőfok limit és kész.Egyébként nem próbálgatta itt valaki az Enhaced Sync beálítást, van valakinek tapasztalata vele? Mert most a legújabb driverrel iszonyat laggokat okoz, először nem is tudtam mi a gond...mostanáig ugyanis a márciusi drivert használtam és nem volt vele semmi baj.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
TIT
veterán
válasz Cyberboy42 #25921 üzenetére
Hasonló a billem.Manticore+az egér is,csak nekem a deathadder 2013,na olyan vacak is.
Amúgy este 10-kor már ne menj sehova,minden bezárt
Azért a Nitro+nak is van hangja.[ Szerkesztve ]
-
Looserke
őstag
válasz Cyberboy42 #25921 üzenetére
Nem hallgattál rám... Sapphire Nitro+, Asus STRIX, Powercolor Red Devil golden sample... Ennek a háromnak értelmes a hűtése rx580-ak közül.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberboy42
senior tag
Előtte, és utána....Hát, nem vagyok maradéktalanul oda... az r9 380-nak nagyobb és nehezebb is a hűtése, ami nem lenne baj, de az 580 bizony hangosabb is, és amíg a régi belenyúlás nélkül is szép csendesen tette a dolgát, 85 fokig engete melegedni, ahhoz képest ez már 70 fokon is olyan hangos amilyen a régi 80-on sem volt! azért a teljesítmény kapásból a duplája azt meg kell hagyni.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Cyberboy42
senior tag
Asus dual rx 580 lesz végül tehát.. remélem megéri azt a 15 euró pluszt az xfx-hez képest.... nemsokára megyek érte, még ma éjjel belövöm )
[ Szerkesztve ]
-
Kvg
senior tag
válasz Zoo123 #25915 üzenetére
Nem tudom, nekem XFX 480 GTR B edition van és mostanában hangját sem hallom. 65 fok átlag. vrm 60 fok .110 Watt felett egyszerüen nem bír fogyasztani 1380 Mhz en sem. asic 83%
Szerintem a tdp keret +50% sem müködik. mert a gyárilag tervezet és a bios ba égetett teljesítmény föle nem mem megy ez 110W.MSI nél olvastam itt régebben 150 190W at WTF nekik hogy?
[ Szerkesztve ]
-
Zoo123
senior tag
Nálam az xfx 470 black hűtése rosszabbul teljesít a gigabyte rx 570-nél, igaz rosszul szellőző házban van de a giga ventije nem megy 55% fölé míg az xfx szuper hűtésének ugyanahoz a hőfokhoz 80% fölött kellett járnia, hangos volt. De az is lehet hogy én fogtam ki rossz példányt. Ráadásul a memória sincs hűtve az xfx-en.
[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
-
Looserke
őstag
Van olyan rx 580 amin szabadon gari vesztés nélkül cserélhető a hűtés? A mostani 7870XT-men egy ilyen csücsül. Lehet átszerelném egy olcsóbb de cserélhető hűtésű RX580-ra.
[ Szerkesztve ]
-
-
jocee777
tag
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy ez: ASUS Radeon RX 580 8GB GDDR5 256bit PCIe (ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING) megér ~108k Huf-ot? (új, bolti, 3 év gari)Eskü nagyon adja a sok meglepődő arc ahogy felszínre hatol a felismerés, hogy a villamossinen egy villamos jön!
-
Tom5
addikt
Nekem Sapphire 480 Nitro + om van. De finomhangolás nélkül szerintem hangos is és meleg is.
80 fokot simán elérte Destiny 2 alatt. Elég jó példányt fogtam ki ASIC szempontból így birja 1300-on 1,040V körül. Így egyedi ventiprofillal (ami nem hangos) most max 70 fokos. OC-t egyelőra def. fesszel néztem ott 1450-en simán ment. Hétköznapokra mindenképp az alilfeszelt beállítás marad.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest