Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Milyen routert?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- ASUS routerek
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
chopin42
addikt
Üdv!
Adott egy csomag, hosszú idő óta nem rendeltem. 15 nap, Ali standard.
Ez így oké? Írja a 15 napot, és az on time guarantee-t is. Áfa előtt rendeltem utoljára.
Mikorra ér ide kb?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Topikgazda
válasz aleister #65793 üzenetére
Mivel csak értesítés után adják ki általában ezért nem jó a postán maradó, mert arról nem fogsz értesítőt kapni, még a ténylegesen könyvelt esetén (Rx999 999 999 CN forma, az U-s, L-s kezdetű már nem az) is csak az elektronikus nyomkövetésben látod hogy megérkezett a postára és azt a követő munkanapon tudnád átvenni, ha az érkezés napján átadják a hivatali kézbesítő részlegnek, ami nem igazi könyvelt küldemény az lógni fog a levegőben, semmit nem fogsz tudni róla hogy hol van.
-
aleister
veterán
Köszi a választ!
Sajna sok esetben egy netről rendelt termék már nem fér bele a postaládánkba. Ráadásul sokkal egyszerűbb lenne rögtön a postára mennem, és felvenni a küldeményt, mint először haza a szelvényért, aztán utána vissza a postára. Mivel mindenképp a postán kötök ki, gondoltam leegyszerűsítem a dolgom, de akkor újratervezés.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Topikgazda
válasz aleister #65791 üzenetére
Ha nem rendes ajánlott akkor nem lesz tudomásod arról hogy mikor lehet átvenni, mert nincs nyomkövetés és nem látod és nem fognak értesíteni, ugyanúgy némi gond az is hogy a kezelési díj megfizetése is problémás lesz.
Meg nincs sok értelme, ha belefér a postaládába azt kiviszik, ha meg nem akkor "postán maradó" lesz egyébként is. Gondolom van egy postás által hozzáférhető postaláda azon a címeden.
Az pedig hogy te ugyan a postai szállítást választod (ha van) még nem jelenti azt hogy nem fog megváltozni és ha az futáros kiszállításúvá változna azt nem viszik a Postára, mert nem veszi át senki ott.
Persze ha bérelsz postafiókot oda lehet címeztetni, de az előbb említett problémák jelentkezhetnek.
AliExpress esetén még működhetne, de a dispute indítási idő akkor a postafiókba helyezéstől indul, nem a kézhezvételtől, de más webshop, online piactérről nem biztos hogy postafiókra szállítanak. Meg pénzbe kerül.
De úgy emlékszem hogy volt valaki aki próbálkozott, lehet hogy olvassa és jelentkezni fog.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Szerintetek megoldható, hogy simán a helyi postára kérjem a küldeményt? Kvázi afféle "postán maradó" szállítási módot kért már valaki?
Btw hogy dicsérjem meg az összefoglalót! Gyorsan átpörgettem, és szerintem a legrészletesebb, amit itt a PH-n olvasni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Vale_46
csendes tag
CNE Express, itt szoktam én is nézni. Csak ilyennel még nem találkoztam, ugyanettől az eladótól közel hasonló összegben rendeltem már, emiatt fura hogy nem a szokásos EXpress One tracking lett megadva. Ma lett feladva, de még csak az információt kapták meg, fizikailag nem vették még át a csomagot.
-
Topikgazda
válasz Vale_46 #65787 üzenetére
Ez még AliExpress standard szállítású lehet, nincs kimondott egyen szám ehhez a módhoz és a termék árától is függ hogy ki lesz a kézbesítő cég.
Már el is indították, a logisztikai központban van? Kínából küldik?
Ha itt megnézed láthatsz utalást az esetleges kézbesítő cégre. Le is írhattad volna.[ Szerkesztve ]
-
Vale_46
csendes tag
AliExpress Standard Shipping-el rendeltem de most teljesen más tracking számot kaptam.
DY és utána 13 szám. Ebből lehet még Express One vagy teljesen más lesz a kiszállító? -
tknof1871
őstag
Awaiting delivery -> Order details és itt azt írja Shipment cancelled és ebben a sorban az oldal jobb szélén a ">" ikonra kattintva az Aliexpress Track order-ére visz. A Tracking details alatt ez van:
2023-03-15 xx:xx Order canceled (1 "l"-el írja a cancelled-et???)
Shipment cancelled Ezt halványabban írja az Order canceled alatt.Mintha automatikusan megtörtént volna a rendelés törlése, vagy nem?
Az Order details oldalon a ">" ikon alatt van 2 gomb egymás alatt.
Add to cart
Refund/Return Erre a gombra még kattintsak rá?[ Szerkesztve ]
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
sunavlys
senior tag
Nem akarom visszaküldeni, mert már élesben használom egy intézményben (és jól leégetném magamat, hogy 3-6 hétig nincs médiaplayer). Az 1 GB/4 GB bőven elég nekem a mindennapos haználathoz.
Mi van ha elutasítom az AE döntését. Ellenem ítélnek? És ha csökkentem a visszakért 15 $-t, mondjuk 10 $-ra?ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
tknof1871
őstag
Beléptem az Aliexpressbe, a Message Center-be és most látom az eladó már küldött üzenetet:
Hello,dear friend, I just learned from the warehouse that the color you bought is temporarily out of stock, and it will take a long time to produce. Can you cancel the order. Please tell me this is very importantVálaszoltam neki, sajnálom, nincs időm naponta nézni az üzeneteket. Nem kell más szín. Adja vissza a pénzt.
Szerintem kérdés nélkül visszaküldhette volna, de ez magánvélemény.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Topikgazda
válasz tknof1871 #65775 üzenetére
Ilyenkor mindig meg kell kérdezni az eladót a továbbiakról, mert ez csak az lenne hogy az adott nyomkövetési azonosítóval a szállítás meg lett szakítva, csomagolás sérülés, hiányzó küldemény vám papír vagy valami más logisztikai probléma és ezt általában logisztikai cég csinálja.
Az eladótól azt kérdezed meg hogy ezt látod, el fogja-e újból küldeni vagy azt javasolja hogy kérd vissza pénzt. Ez az eladó döntése lesz, ehhez semmi köze még az AliExpress-nek, ezért nem is őket kell nyaggatni.
Az is előfordul hogy tőled tudja meg, ilyenkor azért illik adni neki időt hogy tudjon tájékozódni.Ha feladásra kerül akkor nincs automatikus pénz visszaadás, dispute keretében kéred vissza.
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Most vettem észre a követésnél, hogy "Shipment cancelled". Ha jól értem nem volt olyan színben az a dolog amit kifizettem. Érdekes, hogy az opciók között meg ott volt az a szín. A pénzem automatikusan visszaküldik vagy dispute-t kell indítani és kérnem kell refund-ot?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
kuyarashi
őstag
Szerintem így kerek is a dolog. Lezárhatjuk.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Topikgazda
Amikor felmerült a téma én is a könyvelőt említettem, hogy ismernie kell a külföldi számlás dolgokat, mert tényleg nem a topik témája, de általánosságban azért beszélgethetünk róla, úgyis ha komolyabban előjön nem az alapján fogják csinálni, hanem a konkrét ismeretekkel. Csak főbb vonalakban tettem én is említést.
-
ACE-
addikt
Még véletlenül sem rád gondoltam, nagy általánosságban mondtam. Ez egy fórum, még ha annyira a szívedhez is nőtt, ellenőrizetlen információk hangozhatnak el, erre alapozni egy adóbevallást dőreség lenne... hazugságról szó sem volt. Gondolom Te sem vagy adószakértő, és a kijelentéseidért ilyen témakörben felelősséget sem vállalsz.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
kuyarashi
őstag
Köszönöm a segítséget. Volt már néhány vásárlásom (nem Alibaba-n) és akkor is így működött a dolog. Gyakorlatilag ebben így nincs semmi újdonság.
A szállítást is letárgyaltam az Alibaba forgalmazóval. Kicsi, könnyű termék egyébként.
ACE arra céloz, hogy tévedhetsz, nem arra, hogy szándékosan hazudsz.ACE- (#65769)
Köszi, egyértelmű, hogy könyvelő kell hozzá, de általában előre szoktam tájékozódni, hogy ott tudjak mit kérdezni. Eddig bevált.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Topikgazda
Most ezzel csak érintőleg tartalmaz igazságot azt mondod hogy hazudtam? Pontosan melyik rész?
De egyáltalán honnan veszed hogy aki itt hozzászól az nem mond igazat? Még ha feltételes módban írtad is. Nem igazán megfelelő dolog ezt feltételezni a topik látogatóiról.
Egy kissé szíven ütött.[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz kuyarashi #65766 üzenetére
Most tényleg a vállalkozásodhoz tanácsokat egy fórumon kérsz? Kérdezz meg egy könyvelőt az még talán felelősséget is vállal az átadott információkért, mert amit itt mondanak az lehet csak érintőleg tartalmaz igazságot...
-
Topikgazda
válasz kuyarashi #65766 üzenetére
Ez így szokott lenni, magánszemély esetén sem fognak áfát felszámolni mondjuk az AliExpress-en sem, ha a megvett termék értéke 150 € feletti, majd itthon kell az import áfát megfizetni és a vámolás díját.
A vállalkozás már 1 USD-től vásárolhat nettó áron, de itthon vámoltatni kell és az áfát is lerendezni, ha tovább adod akkor majd a vevő kifizeti és azt te befizeted a NAV-hoz.
Ha a cégnél marad akkor meg kifizetni. Nagyon leegyszerűsítve.
Ha könyvelni akarod a terméket, akkor nem csak az Alibaba kereskedőtől kapott számlát, hanem vámolás költségeit is ehhez le kell könyvelni, bizonylatolni, erre értettem.
Arra azért számolj hogy a szállítási költségek nem igazán alacsonyak és arra is hogy nagyobb mennyiséget szeretnek eladni, nem egy-két darabos tételeket.[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
Köszi. Mit értesz azalatt, hogy "megy még hozzá a vámolási elszámolás is"?
Az Alibaba 1-3 hetente elküldi ugyanazt a tájékoztatóját e-mailben, miszerint annak a vevőnek, aki jogosult áfa-regisztrált vásárló az Egyesült Királyságban/EU-ban, és a vásárlás üzleti célt szolgál, nem számítanak fel áfát az Alibaba.com webhelyen végzett jövőbeni üzleti vásárlásai után.
Meg kell adni az "áfaazonosítót" és megvárni, amíg az Alibaba visszaigazolja.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Topikgazda
válasz kuyarashi #65764 üzenetére
Nincs olyan hogy nemzetközileg hatályos számla, hiszen országonként mások a számla és könyviteli szabályok, ha a kapott számla tartalmazza a nálunk előírt adatokat akkor az lekönyvelhető, persze megy még hozzá a vámolási elszámolás is.
A céged könyvelőjének ezt ismerni-e kell.
Az Alibaba-án az eladók nem igazán foglalkoznak áfa beszedéssel, az AliExpress-en is maga az AliExpress csinálja. -
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Alapvetően Alibaba-s rendeléssel kapcsolatos a kérdésem, de szerintem a válaszadást ez nem befolyásolja.
Tehát, ha Alibaba-n megadom a céges, érvényes áfaazonosítót, akkor áfamentesen tudok vásárolni és az áfáról nekem kell itthon gondoskodnom. A terméket egyébként továbbárusítanám. ("Felhívjuk figyelmét, hogy az áfát a vonatkozó adószabályok szerint saját maga számolja el.")A kérdésem az, hogy ez pontosan hogy megy. Ilyenkor kapok egy nemzetközileg hatályos számlát az eladótól, aminek alapján a cégem könyvelője megtudja csinálni az áfabevallást?
Gondolom ki van taposva az útja, de sokszor volt dolgom kínaiakkal, ezért kicsit aggódom.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
atos30
aktív tag
Szerintem ez "Cainiao Super Economy for Special Goods" . Ez postai díjas . Aksiknál, ragasztóknál van ilyen. Nekem is átrakták az ilyet ECSCCA-ba , aminek örültem. Lehet még összevonják a többi rendeléseddel és akkor egyben az EO hozza majd házhoz.
Van , amikor a drágább szállítással olcsobban jön ki a végén a termék végső ára. És van olyan eladó, hogy a postai fizetős szállítással is olcsobb lesz a termék, mint másik eladónál.
Nekem bejön az Ali összevonogatása, meg hogy megváltoztatják a szállítási módot. Eddig csak spóroltak ezzel nekem.[ Szerkesztve ]
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
cof
veterán
Igen, ez a nagyon sokfajta szállítási mód eléggé bekavar már. Mondjuk még mindig jobb mint az ebay mert bár ezer éve nem rendeltem onnan semmit mivel rohadt drága ott minden így aliexpress után, ott még csak saccolni sem tudod mivel jön a csomag mert ugyanolyan fapados mint volt. Itt legalább lehet kombinálni, hogy nagyjából mit mivel akarsz szállíttatni.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
mzso
veterán
Amúgy az is marha jó, hogy bármit is választok, az eladó azzal küldi amivel akarja.
Sőt, azt nem is lehet visszanézni, hogy mi is volt kiválasztva rendelésnél. Úgyhogy igazán számon sem lehet kérni rajtuk. Az Ali is magasról tesz rá, hogy mivel lett rendelve, meg mivel küldve.Most is figyeltem, hogy minden "Cainiao Super Economy" vagy "Aliexpress Saver" legyen minden, erre az egyik
már:
(Ugye annyi igénye sincs az oldalnak, hogy kiírja szállítási mód teljes megnevezését.)Úgyhogy a semmiért ráfizettem a drágább szállításra.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #65759 üzenetére
Értem, szóval számonkéred rajtam az egyértelműséget, úgy hogy te kitalálsz egy szókapcsolatot, amelynél a te értelmezésednek semmi köze sincs a szavak eredeti értelméhez és ezért amikor emlegeted mindenki teljesen másra gondol.
Szerintem az rosszabb mint két meghatározásból kivenni az egyébként egymással összefüggő szavakat és a végén mindkét meghatározás egyezni fog. Azért ránézésre is inkább az jut az eszébe az embernek hogy szállítási mód tekintetében ugyanarról lehet szó.
Az hogy egy szállítási módokat átnevezi az AliExpress más szavakkal kiegészítve azég nem fogja az alap koncepciót megváltoztatni.
Ppl eddig nem használták AliExpress Selection Super Economy Global elnevezést, hanem Cainiao Super Economy Global néven volt használatos.
Egyébként meg az eladó, a Cainiao a logisztikai központban még meg tudja változtatni a szállítási módot, úgy hogy lehet hogy nem fogják átírni arra aminek megfelelően lesz küldve, ezért egyszerűen nem is lehet fix dolognak venni, de ezt említettem is.A szállítási mód lista folyamatosan változik, próbálom követni, az EU-n raktárak szállítása nem esnek vámolás alá és általában valamelyik futár cég lesz a kézbesítő, így azokat nem részletezem.
És még egy lényeges dolog, az eladó meg tudja változtatni a szállítás módját, nem az általunk kiválasztottal küldi el. Néha ez kellemetlen lehet.
Maradjunk annyiban hogy próbálom követni, de azért egy, két szó változtatást lehet hogy nem fogok beírni, ha az nem változtat a lényegen, ahogy ennél is. -
SunMount3r
nagyúr
Attól még, hogy neked evidens, lehet másnak totál nem az. Egy szavas különbség a szállítási módokban is jelenthet nagy eltérést. Honnan kellene kirázni a kisújából bárkinek is ezeket az infókat, hogy mi mivel egyezik meg? Azért is van (lenne) ez a Topic is, hogy itt tisztázni lehessen, ehhez pedig nem kell magaslóról, kioktatóan leszólni senkit, mert nem tudja éppen magától, főleg ha (mint pl. én is), csak hébe-hóba rendelget az Ali-ról valamit. Attól még hogy valami gyakorlottabb, meg nagy Ali-s gurunak érzi magát, nem kellene mindenkiről ezt feltételezni. Az összefoglaló "hiányosságára" meg csak "építő jellegűen" hívtam volna fel a figyelmet (és továbbra is igaz amit írtam), de látom ebből is lehet orrfelhúzásos "kikérem magamnakot" csinálni. Még jó hogy nem írtad, hogy "szégyeljem magam", meg hogy kérjek külön "elnézést is" ezek miatt. Nem kötekedni akarod és a te segítő szándékodat sem vonom kétségbe, de úgy látszik az néha átcsap a fonákjába a hangvételét tekintve. Csak reálisan mutatom be, hogy mi is a képlet ami néha kiszűrődik ezekből a válaszokból. Részemről lezártam a témát, további szép napot!
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #65756 üzenetére
Lehet hogy neked tetszik, de a VÁMFA mentes az nem egyenlő azzal hogy kezelési díj mentes
Ne fárasszál már, a selection szó kihagyva és a megfelelően értelmezve a szöveget meglepő módon egyezik a megnevezés és ezért a tartalma is.
A Cainiao az AliExpress logisztikai cége, ők intézik a szállításokat az AliExpress eladóknak, így szállítás tekintetében a szövegben az AliExpress = Cainiao.
No akkor így:Aliexpress SelectionSuper Economy Global =CainiaoSuper Economy Global - Nyomkövetés nem biztosítva, EU-n kívüli postai azonosító, postai díjas.
Senki nem állított olyat hogy az összes "Aliexpress"-es szállítási mód kezelési díj mentes lenne, pl AliExpress Standard Shipping 150 € felett itthon fizetős vám és áfa és vám kezelési díj.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Jó, értem, de a VÁMFÁS kérdéseim nálam mindig csak arra kérdeznek rá, hogy ezeket még meg kell e külön fizetni az adott szállítási módnál (vagy az ÁFA már benne van az árban).
Amúgy olyan, hogy "Aliexpress Selection Super Economy Global" nincs az összefoglalóban megemlítve. Így biztos sokaknak nem egyértelmű, hogy ez mit takar valójában. Főleg akkor okozhat "meglepetést", ha (mint én is eddig) azt hisszük, hogy az összes "Aliexpress"-es szállítási mód VÁMFA mentes lesz.
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #65754 üzenetére
Összefoglaló 7. Az AliExpress-en megvásárolt termékek vámkezelési szabályai
A szókapcsolatod értelmetlen, mert áfa mindig van, vám meg 150 € érték felett jön be.
Magánszemély által nem EU-ból érkező új vagy használt, cégtől vagy magánszemélytől megrendelt, vásárolt dologra
0,1-150 euró között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt
150,1 euró felett kereskedelmi vámtarifa* +27% áfa terheli a küldeményt
Szintén Összefoglaló, csak 2. pont: Aliexpress Selection Super Economy Global = Cainiao Super Economy Global - Nyomkövetés nem biztosítva, EU-n kívüli postai azonosító, postai díjas. -
cof
veterán
Az talán Saver Shipping. Bár máshol 04.25-re írja annak az érkezését is, itt meg 04.17.
Vagy azért nem ír nevet mert ezeknek nincs is így külön lehet, bár Selection Saver meg Selection Standard tényleg volt régen. Talán azok is, mindkettő EO.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Ez Aliexpress Selection Saver, valami bug lehet hogy mostanában nem írja. Express One hozza, mint minden 15-day delivery cuccot ha teljesülnek a rendelési feltételek. Mással nem is érhet ide időben szinte ingyen. GLS és társai 20$-t elkérnének érte minimum.
-
ACE-
addikt
Ha valaminél nincs ott a postázási mód, akkor az vajon mivel jön? Mint pl ennél: [link]
-
-
féldekás
senior tag
Alapvetően az egyik terméknél írta, de a kosárban volt a 15 Day Delivery fül így:
[kép]
Az All és Choice fül mellett látható, illetve alul a checkout now feliratnál.
Igazából nem érdekel annyira a 15 nap, az összecsomagolásnak jobban örülnék, mivel mind Standard Shippinges.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Elfuserált rendelést, hogy lehet gyorsan törölni?
-
mzso
veterán
A "Global" és "for Special Goods" az mostanában is postai díjjal érkezik? (Gondolom azt leszámítva, ha összecsomagolják mással)
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem 4 terméket.
Mindegyiket Aliexpress Standard Shippinggel és így is adták fel az összeset, illetve kiválasztottam a 15 napos kézbesítési időt is, amikor leadtam a rendelést egyben.Most úgy látom, hogy 2-t összecsomagoltak belőle, van esély arra, hogy később még a másik 2 csomagot is hozzárakják?
-
KRoli92
tag
Sziasztok! Az miért lehet, hogy a 17track alkalmazásban azt írja az összes csomagomnál, hogy frissítésre vár a fuvarozótól? Eddig a legutolsó bejegyzés mindnél az volt, hogy megérkezett az indulási közlekedési csomóponthoz. Többi nyomkövető oldal írja.
-
Topikgazda
válasz aldebaran #65732 üzenetére
Esetleg nem EU-s azonosító és majd ha itt átveszik akkor látsz mozgást. A 15 nap a feladástól és esetleg munkanap, a On-time guarantee sem jelent semmi értelmes dolgot.De a Received by logistics company után az eladónak nem sok köze van ahhoz hogy mikor teljesül még ha az AliExpress adja ezt a 15 days delivery promóciót.
-
aldebaran
őstag
Eszméletlen, amit mostanában művelnek az aliexpress-es eladók. Régen megrendeltem, küldték, úton volt, majd jött.
Most:
Egyik megrendelésem simán cancel-ezték mindenféle indok nélkül...
Jelenlegi rendeléseim:
Order date: Feb 24
Received by logistics company: 2023-03-04
Out for delivery ;; Arrived at departure transport hub: 2023-03-05És azóta meg se mozdultak... Elvileg 15 days delivery ; On-time guarantee van rajta...
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Topikgazda
válasz laleeee #65730 üzenetére
Nincs számlaszámod a Revolut-nál? Van egy litván nemzetközi bankszámlaszámod.
Revolut bankszámlaszám
Ha elvégezted a teljes regisztrációt, akkor egyszerűen tudsz létrehozni különböző deviza egyenlegeket és ezekhez mind kapni fogsz bankszámlaszámot, amelyre tudsz utalást fogadni.
A legtöbb deviza egyenleghez nem fogsz kapni helyi bankszámlaadatokat, hanem nemzetközi, litván bankszámlaadatot fogsz látni. De van olyan deviza, mint az angol font, amelynél helyi és nemzetközi bankszámla adat is elérhető.Több deviza esetén is ugyanaz a bankszámlaszám
Az megfigyelhető a Revolut fiókodban, hogy több deviza esetén is ugyanazt a litván (LT-vel kezdődő) bankszámlaszámot látod, például ha forintot, eurót vagy dollár egyenlegedet nézed.
Ez teljesen rendben van, mert ha a számlaszámodra eurót utal valaki, akkor a Revolut rendszere automatikusan az euró egyenlegedre fogja feltölteni az összeget, ha forintot utalnak, akkor meg a forint deviza egyenlegedet fogja feltölteni.Revolut euró számla
Euró deviza számla ugyanúgy ingyen létrehozható és nincs díja. Itt is litván nemzetközi bankszámlaszámot fogsz kapni, ahova sok euró devizát használó országból ingyen be lehet utalni, de persze a küldő banktól függ.
Helyi eurós bankszámlaszámot nem fogsz tudni szerezni. Ha például Németországban élsz, ott is a Revolut fiókodhoz ugyanúgy litván eurós bankszámlaszámot fogsz kapni.Revolut dollár számla
A dollár deviza számla is gyorsan létrehozható. Lokális USA dollár számlaszámot nem fogsz kapni, a litván nemzetközi számlaszám lesz itt is elérhető.Az hogy itt a Revolut a kártyát egyenleghez kötve emlegeti fizetéskor a deviza levonást, váltást az nem változtat azon, hogy a kártya az alap angol vagy litván bankszámlához kapcsolódik.
-
-
Topikgazda
válasz laleeee #65727 üzenetére
Hivatalosan a bankkártyák bankszámlához tartoznak, így tudják a pénzt elutalni a kereskedőnek, a bankja az utalással fogadott pénzt szintén utalással küldi vissza ami arra a bankszámlára kerül ami a bankkártyának a fedezetet nyújtotta. A Revolutnál is így van, még ha nem is úgy tűnik, bár Revolut számlára is lehet utalni, azért nem egészen igaz hogy nem fogadna pénzt.
AliExpressen keresztül történt a fizetés, a visszaküldés, tudni fogják hogy hova menjen a pénz a fentiek szerint.[ Szerkesztve ]
-
laleeee
őstag
Visszaküldtem egy terméket Kínába és most láttam hogy Revolut kártyával fizettem. Az lenne a kérdésem hogy a refund érkezhet majd ugyanerre a Revolut kártyámra ?? úgy tudom hogy a revolut számlára nem lehet fogadni pénzt
-
Hitman
aktív tag
Köszi SunMount3r és V/ ! Megnyugtattatok, még ellenőrzőm a cserélendő darabot, aztán meg is rendelem.
-
csendes tag
Sziasztok! Csak én nem tudok 15 napos szállításra szűrni vagy más sem? Mintha kevesebb termék lenne, amire vállalják a 15 napot, 2 hete szinte csak olyanokat találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Hitman #65722 üzenetére
Az Összefoglaló több tekintetben segít.
7. Az AliExpress-en megvásárolt termékek vámkezelési szabályai
Az hogy esetleg elkerüld a Posta 399 Ft-os kezeklési díját azarra meg a 2. Vásárlás folyamata az AliExpressen, EU raktáras keresés és a szállítási módokLényeg az hogy nem szívózik senki, 150 €-ig (180,98 USD) nincs vám, ezzel a szállítással From China to Hungary via AliExpress Standard Shipping nem a Magyar Posta kézbesíti és így nincs kezelési díj fizetés
-
Hitman
aktív tag
Sziasztok!
Már elég régen vásároltam Aliexpressen, most úgy esett, hogy amit keresek (2 ütemű motorhoz karbi) itt elérhető jellemzően. (szerk.: szállítással 59 USD)
A kérdésem az volna, hogy a vételáron felül vámra számíthatok -e. Sajnos EU raktár nincs, az árban elvileg az ÁFA benne van...
Mennyire szívózik a Posta mostanában. Érdemes belevágni, vagy inkább nézzek más forrás után.[ Szerkesztve ]
-
Jar
tag
Fontos, hogy George-ból indítsátok a vásárlást és lépjetek be az Ali web áruházba, akkor ismeri el az Erste. Volt olyan, hogy belépéskor az appba vitt (nem asztali gépen), akkor is érvényes lett a visszatérítés (3 x 1,99 US$ kacatok).
https://youtu.be/UL7yJtYR_kw?si=5II7Zro1GjkXewT3
-
hzsolee
őstag
Hát az előbb bekapcsoltam az appban, majd kiderül. 4%-ot ír az Alira. Mondjuk jókor akarom én is kipróbálni, mikor a napokban költöttem el vagy 140-et... Párat még nem könyveltek, de gondolom az akkor sem számít már...
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Jar
tag
Mostani rendelésemnél 1,01 US$ érme jóváírást kaptam. Ehhez 55-öt kellett költenem. 1,8%, ez motivációnak is kevés. Majd a George MoneyBack 2,20 US$ "megdobja" (irónikus bejegyzés). "Aki a kicsit nem becsüli, . . . "
-
Topikgazda
-
cof
veterán
-
Jar
tag
Ezek szerint amit idén gyűjtöttem (de nem gyűjtöttem !), az nem tűnik el idén március 31 - én ?
-
Jar
tag
The coins have the expiration date just like any other bonuses. AliExpress uses the following system: you can save bonuses during the calendar year (from January 1 to December 31) and use them before March 31 of the next year. Then they disappear.
-
Jar
tag
Mikor fogják törölni (dátumra) a coinokat ?
-
Topikgazda
Március 11-e este hat óra és március 12-e este hat óra között – országos informatikai adatközponti karbantartás miatt – nem fog üzemelni a posta.hu online felülete – közölte a Magyar Posta csütörtökön. Kiemelték, hogy ebben az időszakban egyes szolgáltatások (pl. vámügyintézés, a csekkautomata szolgáltatás, valamint a csomagautomaták egyes funkciói) nem lesznek elérhetőek.
A Magyar Posta a közleményben azt írta, hogy a karbantartás miatt az online fizetési lehetőséget meghosszabbított fizetési határidővel fogják biztosítani. Hozzátették, hogy a csomagautomatákból ebben az időszakban is ki lehet majd venni a csomagokat. -
Topikgazda
Ahol lusta a postás ott nem viszik ki. Hivatalosan ez egy üzleti levél és illen a kisebb mérwetűeket címen kézbesíteni, mikor volt olyan hogy az ilyesmi levelet amiben a bankkártya van nem dobták be, hanem be kellett érte menni, ami viszont logikusabb is lenne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest