Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz RudiLicenc #65399 üzenetére
A megoldás az amit utoljára írtál, az Összefoglalóba is ez a tipp van megosztva.
-
aktív tag
Sziasztok,
Kis LED-eket szeretnék venni az autómba a halogén kis izzók helyett, találtam is egy eladót ahol ad 12 db-ot (az összes fajtából az autómodellhez annyit, amennyi kell) , viszont nekem 14 db kellene, mert rendszámvilágítást is meg akarom vele oldani. Azt írta tud adni, x dollárral több, és arra kért, hogy rendeljem meg úgy hogy nem fizetem ki, és módosítja az árat utólag és úgy kifizetem.
A kérdés az, hogy ezt hogy tudom kivitelezni? Apple Pay-jel szoktam fizetni, azonnal levonja. Fizessek limites / fedezet nélküli kártyával?
Üdv!
-
Topikgazda
válasz aldebaran #65397 üzenetére
Azt az előbb elfelejtettem írni, hogy van amikor az eladó nem is tud róla, tőled kapja meg ezt az információt, mert a logisztikai cég csinálja ezt a megszakítást. Értelemszerűen ilyenkor neki is fel kell venni a kapcsoltot a logisztikával, szóval nem biztos hogy azonnal lesz válasz.
-
aldebaran
őstag
-
Topikgazda
válasz aldebaran #65394 üzenetére
Nem, ahhoz a vásárlásnak kell lezárulni, törlődni.
Ez azt jelenti hogy azzal a nyomkövetési azonosítóval leállt a szállítás. Ilyenkor rá kell kérdezned az eladóra hogy el fogja-e küldeni újra és adja meg az új azonosítót vagy mi fog történni.
Dispute az elküldéstől számolt 10 napon belül nem indítható, ennél is szerintem az van, a 11. napon indulhat ha esetleg nem jönne egy újabb azonosítóval.[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Hogyha a shipment canceled, akkor automatikusan visszakapom a pénzem?
Jelenleg azt írja, hogy nem tudok disput-ot nyitni.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
cof
veterán
válasz pibácsi #65389 üzenetére
Valami grafikai újítás lehet, hogy hol jár a csomag.
Én az Ali nyomkövetőjét sose nézem mert nem pontos. Van olyan csomag ami már nálam van, de szerinte még úton.
Indulásnál mindig parcelsapp.com, aztán ha beért az országba utána a szállító oldala.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
csuhi17
tag
gyárilag adnak hozzá biztosítékot, ha esetleg kiégnének. 8 csavart és a tetejét le lehet pattintatni. Amikor írtam neki a hibáról, leírtam hogy a biztik épek benne.
Ha meg balhézni fog, akkor a másik ami megjön ahhoz írok majd egy szép 1* hozzászólást.
Mert hát mimásért adnának hozzá biztit ill miért nem cserélhető szétszedés nélkül?!?!
Simán megoldható lett volna...
A videót már átkonvertáltam 7 mb lett, viszont miután feltöltöttem fekete volt, nem tudtam lejátszani. pedig a leírt formátumba csináltam... A biztonság kedvéért pár képet kiragadtam belőle a fontosabb részeknél. -
csuhi17
tag
Az a vicc, hogy pont 5kg nál mozog.
Akkor viszont a legegyszerűbb szerintem, az hogy ezt egy Refund/Return-el elitnézem, szerencsére a teljes vételárat vissza lehet igényelni a szállítással együtt.
És most mégegyszer megrendelem. Szerintem ez lesz a gyorsabb.
Csak győzzem kivárnin hogy a 350mb-os videót feltöltseRemélem nem fogok a másodikkal is befürdeni.Direkt német piacra szántat rendeltem, hátha ők még adnak a minőségre.
Pedig amikor szétszedtem megnézni a biztosítékokat minden jó minőségűnek tűnt. jó elrendezés megfelelő alkatészek stb. -
Topikgazda
válasz csuhi17 #65385 üzenetére
Futár cég is könyvelt módon (nincs más) szállítja ez azokra is értendő: Drop-off Head to the post office to send your package. Legfeljebb azért emlegetik mert más helyeken a postai csomag olcsóbb mint a futáros, nálunk meg nem egészen így van.
A cserére is megfelelő az az indok, visszaküldöd, ott meg tudod adni a nyomkövetési azonosítót aztán amikor megkapja vagy apénzt adja vissza vagy küld egy másikat.
A Magyar Postánál is működik az a módszer amit írsz, sőt te csinálod a címkét, azután beviszed, kifizeted a díjat és átadod nekik szállításra.
Az a lényeg hogy 5 kg alatt legyen, mert akkor még nem drága.[ Szerkesztve ]
-
csuhi17
tag
válasz csuhi17 #65374 üzenetére
Kicsit folytatom még az dolgot.
Az eladónál rákérdeztem, hogy hogy gondolta,hogy simán küldjem vissza, vagy indítsan refund/return-t és utána rendeljem meg ismét. még nem válaszolt.
Gondolom arra gondoltál hogy indítsak disputot hibás termékre, nem találtam olyan opciót, hogy hibás termék cseréje, csak a visszafizetésest.
Itt csak a postás visszaküldést fogadják el? "Drop-offHead to the post office to send your package."
Még nem csináltam ilyet, azért lett volna nekem egyszerűbb a futárcég. neten megadom az adatokat, ők cimkét csinálnak és talán nem jön vissza hozzám hibás címzés miatt.A mekkora szerencsém van mostanában. Ez a második hibás termékem. idénAz mennyire gáz, hogyha mindent visszapakoltam a dobozba és nem egyezik a súlya a GLS által mérttel? sajnos nem mértem meg amikor megérkezett.
A GLS 4,98kg-ot mért nekem meg csak 4.77 jött össze konyhai gramm mérlegen. Már vagy háromszor néztem meg, de minden benne volt. -
Topikgazda
válasz Mr. V. #65383 üzenetére
A kiírt várható szállítási idő az egy kicsit más. Spanyolországból minden futár max 10 napon belül kézbesíti a csomagot, persze a csomagnak ott kell lennie.
Ha már futárszolgálatot hasonlítod a Postához akkor a Magyar Posta futárszolgálatával nincs semmi színvonal probléma, akár 1 napos kézbesítéssel is kézbesítenek.
Ezt meg kicsoda mondta neked, vagy írta: futárok esetében nincs nyomkövetés. Minden általuk szállított csomag nyomkövetett, nem is lehet olyan hogy nincs nyomkövetése, anélkül nem is működne a rendszerük, ez téves információ.
EU-n belül nincs vám (amíg mi is tagjai vagyunk) áfa meg itt is van, sőt már 27% a legtöbb esetben.[ Szerkesztve ]
-
Mr. V.
tag
Hello!
Spanyolban lenne egy termék, ami érdekelne, 2 féle szállítás lehetséges:
Free Shipping From Spain to Hungary via DPD_ES
7-day delivery Shipping: HUF 5,427.17 From Spain to Hungary via GLS—ES—Business Parcel_International
Nem sürgős a termék, tehát nem fizetnék érte +10%-ot, de a 7 napost március 7-ére várhatóra írja (ami +1 hét processing), míg az ingyenest április 19-ére írja (majdnem 2 teljes hónap), ráadásul nyomkövetés nélkül.
Azaz náluk a GLS az kb. a magyar posta gagyi színvonalának felel meg (főleg, hogy nyomkövetés sincs), illetve akkor itthon ki hozná ki?Nekem egyszerűbb lenne Kínából rendelni, kevésbé bonyolult, de itt dilemmába ütköztem, hogy egy ekkora összegnél futárok esetében nincs nyomkövetés, míg egy 500 forintos vacaknál meg van.
Mit lehet tudni az ilyen szállítókról?
EU-s, így gondolom további költség nem jön rá (vám, áfa, stb.). -
Topikgazda
Úgy tudod elkerülni hogy nem olyan szállítással rendeled hogy az postai vámolós legyen, célszerű kiegészíteni a szállítás címsorát a folytatásában az e-mail címeddel és telefonszámoddal hogy az mindenképp bekerüljön az elektronikus adatok közé, akkor már lehet hogy csak 399 Ft-ba kerül a postai kezelési díj.
Az Összefoglaló 2. pontbál amelyeknél EU van emlegetve azok 98% nem díjkötelesek.
Itt minden egyes tételre külön kell indítani a dispute-t, persz bizonyíték is kell külön-külön még ha ugyanaz is az indok. -
Myers
senior tag
Most már jobban figyelek.
És ez a 800Ft-os postásnál helyben fizetés, ilyen lehet? Hogy lehet ezt elkerülni?Az egyes csomagokban több tétel is van. Minden egyes tételre nyomjak Refundot? Mert hogy nincs olyan, hogy az egészre egyben nyomhatok 1-et.
[ Szerkesztve ]
http://www.muszaj.hu/
-
Topikgazda
Dispute hogy nem kaptad meg. Amit nem veszel át azt visszaküldik. Tudom hogy sokan nem szeretik ha nekik kell nézegetni azt hogy mi van a csomagjaikkal, mert majd értesít a valaki, no ez nem mindig működik.
Ráadásul van amit nem csak egy helyen kell megnézni. Ezért is van beírva az Összefoglalóba ez a pont 5. Ajánlott nyomkövetési oldalak[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
Bakker tudom már miért economic a csomagszállítás,
nem a lakóhelyhez legközelebbi postánál tették le... -
Myers
senior tag
Sziasztok!
November 30-án rendeltem 5 kis csomagot az ALI-ról.
2-t hamar kihozott a futár.
1-et később a postás, de nála! kellett 800Ft-ot fizetni (a 800Ft-os csomagra). Ilyen egyébként nem is lehetne, hogy fizetni kell, nem? De családtag vette át, mondom akkor lenyelem, nem érdekel.
2 meg...: Most úgy áll, hogy a számláló szerint az ALI 5 nap múlva átvettnek tekinti a csomagokat. Mi a teendő?
Van valami hosszabbítási lehetőség? Ha refund gombot nyomok, akkor ott be lehet állítani, hogy nem érkezett meg, de hogyan tovább?Az ali oldala ezt mutatja a trackingnél (tehát 2 hónapja az országban van.):
2022-12-30 19:11 Out for delivery Hungary, In transit
2022-12-20 09:59 HU, Out for Delivery
2022-12-15 09:00 Hungary, Arrived at FacilityÉs basszus most látom, a 17 track meg ezt:
2022-12-30 19:11
HU, Raktárban, Címzett által át nem vett / visszaküldött csomagod visszaszállításra került a FoxPost raktárába.
2022-12-30 08:42
HU, Visszaküldve, Csomagod nem került átvételre a tárolási idő alatt, ezért a küldeményt visszaküldjük a feladónak.
2022-12-20 09:59
HU, Automatában, Csomagod megérkezett az általad választott (vissza)kézbesítési automatába, most már átveheted!A foxpostba nyomták, nem vettem át, és visszaküldték? Pedig kaptam SMS-t, de azt hittem, hogy valami téves. Nem vettem át, mert mondom nem akarok belekeveredni semmibe. Egyébként 30km-re volt tőlünk az automata, lakhelyemen nincs is.
Hogyan tovább?http://www.muszaj.hu/
-
Topikgazda
válasz csuhi17 #65374 üzenetére
1.ilyen esetben indítani kellene disputot hogy legyen nyoma? Igen
2. A szállítási költség 12k körül mozog, a költséget nekem kell állnom, vagy ez az eladót terheli. Itt sajnos neked kell állnod, de ha az eladó vállalja akkor kifizetheti ezt neked. Nem tudom mennyi a súlya és mérete a csomagnak, de kevesebb Németországba a visszaküldés mint 12K
3. Ha az eladót, lehetséges hogy az eladóval meg beszélem, azt hogy küldje nekem el az újat és amikor átvettem a rosszat odaadom a futárnak? Vagy ilyenre nincs is lehetőség. Nincs, elve ajánlotta volna.
4. Kell valamiféle videót, képeket készítenek? A csomaggal kapcsolatban? Mindent kell dokumentálnod, a hibát is, a becsomagolást, a lezárást is úgy hogy minden oldal és a komplett súly is látszódjon. -
csuhi17
tag
Hali.
Rendeltem egy UPS invertert, ami 22.-én meg is érkezett.
A termék csak részben működik, a kimenetek nincs fesz ha az aksiról használom.
Írtam az eladónak, küldtem képet.
Azt írta, hogy küldjem vissza és ha megérkezett akkor küld egy másikat. Németországba kellene.
A kérdésem az lenne, hogy
1.ilyen esetben indítani kellene disputot hogy legyen nyoma?
2. A szállítási költség 12k körül mozog, a költséget nekem kell állnom, vagy ez az eladót terheli.
3. Ha az eladót, lehetséges hogy az eladóval meg beszélem, azt hogy küldje nekem el az újat és amikor átvettem a rosszat odaadom a futárnak? Vagy ilyenre nincs is lehetőség.
4. Kell valamiféle videót, képeket készítenek? A csomaggal kapcsolatban?Ez lesz az első ilyen akcióm.
-
Topikgazda
válasz rokapet #65369 üzenetére
Köszi, ez azért egy vegyes felvágott, ugyanis amit írnak narancs színnel ugye az nem igaz az Express One nyomkövetési azonosítóra, mert az követhető, ebből nekem még nem következik az hogy egyértelműen megszűnt volna ez:
Cainiao Super Economy Global - Nyomkövetés nem biztosítva, EU-n kívüli postai azonosító, postai díjas.
Bár lehet hogy inkább kitörlöm, mert amit itt olvasok az már megint más:#65371 lacoka55[ Szerkesztve ]
-
lacoka55
aktív tag
Sziasztok
van egy rendelésem Order date: Feb 9, 2023 AliExpress Saver Shipping-el rendeltem de az eladó valamiért megváltoztatta és Cainiao Super Economy Global-al adta fel sürgős lett volna azóta már eltelt 14 nap még csak itt tart [kép] mikor fog ez nekem megérkezni ?
a saver ennyi idő alatt már ideért volna -
pibácsi
senior tag
válasz dethroner #65350 üzenetére
Ilyet már én is kaptam francia telefonról. Elküldtem a DHL-nek és nagyon köszönte. Külön van nekik egy oldaluk, ahol ezeket jelenteni lehet. Van egy leírás is, ahol azt írják, hogy nem kell megnyitni, azonnal ki kell törölni (ha lehet). Én belenéztem az egyikbe és ott az volt, hogy fizessek 6.590 Ft-ot és megkapom a csomagom. Persze. Hál istennek, nem vártam semmi csomagot, így nem ugrottam. Azóta már jött másik is, úgy látszik benne vagyok listába.
Üdv. Pibácsi
-
hubber1
kezdő
válasz Digitalpimp #65367 üzenetére
Eddig *lekopogom* minden megjött ami ilyen EC* volt.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz hubber1 #65360 üzenetére
Ja, meg ha mind célba érne és nem dézsmálnának belőlük.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Jar
tag
Okostelefonra és tabletre érvényes még a vámmentesség ?
Svájc tudjuk, nem uniós tagállam, de vajon ÁFA és vám tekintetében hová tartozik ? Ha például veszek (Ebayen) Svájcból egy okostelefont 900 Euró értékben, mire számítsak ?
Köszönöm a válaszokat !
https://youtu.be/UL7yJtYR_kw?si=5II7Zro1GjkXewT3
-
atos30
aktív tag
válasz rokapet #65361 üzenetére
Hmmm...
Pár napja vettem át a "Cainiao Super Economy for Special Goods"-rendelésűt, ami ECSCCA-ra változott menet közben.Lehet variálnak valamit a Cainiao-nál, hogy ne keljen még külön fizetnünk a postának
Pár hónap alatt kiderül, hogy tényleg variálnak-e.
Mostanában egyre több eladónál futok bele, hogy elsődlegesen "Cainiao Super Economy Global" vagy "Super Economy for Special Goods" a küldési opció az első helyen.A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
rokapet
tag
Urak, csak FYI akit érint!
Összefoglalóból:
"Cainiao Super Economy Global - Nyomkövetés nem biztosítva, EU-n kívüli postai azonosító, postai díjas."Nekem tegnap az ExpressOne hozta ki, a tracking szám is az ő formátumuk volt (IRSZ volt az utolsó 4 számjegy). Cirka 24 nap alatt ért ide. Mondanom sem kell, örültem neki amikor megáttam hogy ki hozza, mert rendeléskor nem ezt a szállítási módot akartam választani csak elb...tam (a fene akar a Postával huzakodni)!
[ Szerkesztve ]
-
hubber1
kezdő
Újabb ECSCCA küldemény, hasonló időt futott :
Tegnap 02.21.-én hozta ki a postás, nem fért ládába - becsöngetett
16 Feb 2023 09:30 Parcel outbound from transit facility HUNGARY
06 Feb 2023 10:26 Order received successfully6 nap alatt beérkezik, utána pedig 9 nap amire ténylegesen kézbe kerül. (vámkezelés-kiszállítás)
Nem lenne ez rossz, lassú ha itthon nem ennyire lassú lenne az "ügyvitel".
-
dethroner
veterán
Dehogy, szerintem az összes kínai shopban (banngoog, geekbying, gearbeast stb) plusz hazai webshop regisztrációk alkalmával is időnként ez a telefonszám van megadva.
Hogy titkos-e a szám, valószínű, flottás szám.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Topikgazda
válasz lenovomen #65354 üzenetére
150 € alatt csak elektronikus vámolás van és nem megy semmiféle vámhatósághoz. 2 munkanap?
Nincs ilyen: IOSS kód alapján küldik tovább a futár cégnek
Csak az AliExpressnek van IOSS azonosítója és ez azt jelzi hogy jogszerűen beszedte az áfát, de ahhoz kell nekik áfa bevallást is csinálni amin szerepel hogy kitől mennyi pénzt szedtek be és amit elküld a holland adóhatósághoz a pénzzel együtt. Azok meg továbbítják a vevő szerinti megfelelő ország adóhatóságához. -
Topikgazda
válasz dethroner #65352 üzenetére
Csak itt regisztráltál? Sehol máshol nem adtad meg ezt a telefonszámot? Titkos a szolgáltatónál a számod, mert előszeretettel elszokták adni.
Egyáltalán nem a valószínű hogy az AliExpress-től lett megszerezve, több közvetlenebb forrás van.
UTS GLOBAL COMPANY CO.LTD meg nem kínai vállalat egy kitalált valami, az AliExpress-en nincs jelen.[ Szerkesztve ]
-
lenovomen
aktív tag
Mostanában sokat kell várni, hogy az ExpressOne megkapja a csomagokat? Látom, hogy a kínai gép meghozta a csomagot, de mintha nem ment volna még át a vámhatóságon. Mire kell ennyit várni? 2 napig ülnek rajta? Nem IOSS kód alapján küldik tovább a futár cégnek?
[ Szerkesztve ]
-
hroberto
veterán
Értem az álláspontod, de a rendelés óta letelt a 90 nap is, szóval reklamáció nélkül is visszakaptam volna a pénzem.
Nem gondolom, hogy jogtalanul kértem vissza a pénzem, hiszen pár nap volt már csak hátra a 90 napból mikor refundot kértem, amire az eladó nem is reagált a számára biztosított 5 nap alatt.
Én úgy látom hogy ez a szállító cég hibája.
Az eladással azért vagyok nehéz helyzetben, mert ez egy olyan cucc, ami egy viszonylag ritka motor karbon kiegészítő eleme. Nem nagyon kapkodnak utána...
Szóval biztos nem fizetem ki még egyszer. Visszaküldeni hajlandó vagyok, ha vállalják a költségeket..KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Topikgazda
válasz hroberto #65346 üzenetére
Mivel nem veszett el nincs biztosítási, kártérítési esemény, így a szállítótól ha könyvelten adta fel nem kap semmit, sőt a kézbesítés miatt visszaszokták kérni ha esetleg fizettek volna valamit.
Ha előfizetett az AliExpress kiemelt eladói védelmére akkor esetleg nem tőle vonták le a visszaadott pénzt, de kötve hiszem hogy ennyit bevállalt az AliExpress.
Akkor eladod azt amire nincs szükséged.
De ez üzleti dolog, nem jótékonysági szervezeti, nem ajándékot kaptál, a szállító késedelme (mostanában azért vannak bizonyos körülmények) nem az eladó hibája. Ő elküldte neked amit meg is kaptál így az eladó teljesítette au adás-vételei szerződés ráeső részét, reklamáltál úgy, hogy nem egészen volt bizonyított az elvesztés, csak feltételezve volt, erre visszaadta a pénzed. Szerintem korrekt volt az eladó hozzáállása. A te térfeleden pattog a labda. -
hroberto
veterán
Az a baj, hogy már még egyszer megrendeltem tőle azóta ugyanazt a cuccot, szóval most kettő lesz belőle, amire nincs szükségem.
Jelenleg ez a csomag is úton van.Amúgy nekik nincs valamiféle biztosítás a csomagon?
[ Szerkesztve ]
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
csuhi17
tag
Hali Ali standardal rendeltem és ezt a számot kaptam CK051371323NL kicsit nagyobb cucc vízhűteshez radiátor. Mikorra számíthatok rá? Gondolom postás lesz, remélem nem sérül meg
Az LS...NL és útvonalon fog jönni? -
hroberto
veterán
Basszus!
Elveszettnek hitt (novemberben rendelt) csomagom úgy tűnik mégis megérkezett. Jött online fizetési lehetőség a postától.
Viszont a pénzt már visszakaptam az Aliexpresstől. Ilyenkor mi van?! Van egy ingyenes cuccom? (Nagyjából 75000 HUF értékű cucc.)[ Szerkesztve ]
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Topikgazda
válasz roger.smith #65337 üzenetére
Van visszaküldési lehetőség a dispute-ban, de nincs ingyenes minden ország vásárlóinak biztosítva, szóval magyarként ne igazán keresd. A vonatkozó AliExpress oldal kiírja az országokat a kódjukkal:
Drop off Your Package at Service Point-FR/US/ES/BR/NL/IL/UK/DE/IT/CA/AU/BE/PT/MX/CL/UA/RU
Aztán ha lenne is ilyen, egy az eladó által küldött kínai postás csomagcímkével hogyan adnád fel Magyarországon?
Nincs postájuk itt, csak rendőrségük amit hivatalosan nem tudunk.
Egyébként az ilyesmi indok esetén I no longer need the item általában a vevő fizeti a fogyasztóvédelmi szabályok szerint. Ha hibás vagy hiányos mást kell választani.Ezt látod a hirdetésnél hogy van Free Return
Magyarország céliránynál nincs
Németország céliránynál van
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Én hülye mindig a 17 track-et használom és ott nem találtam most semmit a szállítóról.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
FerNandor
őstag
Köszi! A banggood oldala elég érdekes, mert úgy írja, mintha már megerkezett volna...
Megnéztem Yanwenen:Itt úgy tűnik, mintha ExpressOne-os lenne, Komlóra jön, irányítószám 7300 és az a vége. Elvileg ez valami banggood priority shipping. Hát kíváncsi leszek.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Sziasztok, rendeltem egyet banggoodról, tudja esetleg valaki, hogy ezt hol tudom nyomon követni, ki szállítja ki?
UG950871115YP"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
dethroner
veterán
158271900102104673607624 Lehet tudni hogy ezt a csomagot ki fogja kiszállítani?
-
pibácsi
senior tag
Olvasom az előzőekben, hogy "Időközben valahol kapott mindkét csomag ECSCCA-t, így megúsztam a postai fizetést". Ez mit jelent?
Azt, hogy ami ilyen track számra váltott, az bekerűl az EU-ba és nem kezeli a posta? Nekem több is van ilyen és még várom őket.(mondjuk kis összegűek). És ami nem ilye pl. LS, SYAE kezdésű stb.az postai fizetős?
Várnék választ. Köszi előre is.
Üdv. Pibácsi[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Gabesz87 #65320 üzenetére
Én a helyedben elfogadnám az ajánlatot.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #65278 üzenetére
Múltkori refund-omra most vettem csak észre, hogy küldött ajánlatot az eladó (nem tudom, ezt az app miért nem jelezte a telón, még jó hogy most megnéztem). SZóval kb 31USD volt a DVB-C USB vevő, ami tracking szerint kézbesítve lett, de mint kiderült, rossz a Tracking number, az nem az enyém volt. Eladó nem tudom miért nem képes utánanézni és jó tracking numbert adni (vagy ez utólag már esélytelen?), mindnestre 25USD-t akar visszaadni, mondván "Hello, the order has been sent, if you need a refund, please pay the shipping fee."
Szerintetek elfogadjam, és van esély rá, hogy majd talán ideér még a csomagom, vagy reject-eljem? -
stomi61
tag
Sziasztok!
Mi a túró van ezekkel?
Nem szokott ilyen "sokáig" Kínában rohadni.
Ráadásul 3 is van, de nem csomagolták össze őket.
Mindháromnak EO száma van.
A másik kettőnek is ez a státusza. [link][ Szerkesztve ]
-
-
lenovomen
aktív tag
AliExpress ExpressOne-os csomagot lehet átvételi pontra kérni? Vagy csak szerződött partnerek kérhetnek ilyet?
-
atos30
aktív tag
Ma átvettem a postán 2 csomagomat (nem fér be a levelesbe), ami "Cainiao Super Economy for Special Goods" rendelésű volt. Időközben valahol kapott mindkét csomag ECSCCA-t, így megúsztam a postai fizetést.
Viszont hála a postabezárásoknak, kiderült, hogy a 200 méterre lévő posta bezárt végleg és ezentúl mindenért lehet befáradni a 4 km-re lévő központi postába.A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
aldebaran
őstag
Nekem az Alin a tracking számom csupa szám, egy darab betű sincs benne. A tracking infó nem mutat semmit, elvileg elküldték. Akkor majd egyszer észreveszem, hogy itt a csomagom? Vagy küldenek valami emailt?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Sliderxy
senior tag
-
Topikgazda
válasz Sliderxy #65307 üzenetére
Némi légi dolgozók sztrájk van a németeknél, ez is befolyásolhatja a szállítást, de míg a az AliExpress Standard küldeményeket közvetlenül a Cainiao Budapesti régió központba hozzák, addig a DHL Németországba érkezteti a csomagjait és onnan hozzák ide, így valóban nem érdemes velük hozatni és még vámolási, áfáztatási gondod is lehet velük.
Többen írtuk, hogy egy dolog hogy hosszú idő van előrejelezve, de a Cainiao-s Ali standard küldemények 15 napon belül kézhez kaphatóak.[ Szerkesztve ]
-
Sliderxy
senior tag
válasz Sliderxy #65275 üzenetére
A két február 4.-én rendelt csomag közül az jött meg előbb, február 16.-án, amelyiknek a várható szállítási időpontja március 6.-ra volt jelezve. Ezt a csomagot Aliexpress Standard Shipping-el jött. A kezdetektől nyomon követhető volt, hogy merre jár. Az országba érve az Express One hozta házhoz.
A másik csomagot, ami fontosabb lett volna, minimális felárral DHL-el kértem, ennek a kiszállítását legkésőbb február 26.-ára jelezte a rendszer. Most úgy látom hiba volt ezt választani, semmi jele a csomagnak, csak a korábban megadott infó, hogy a csomag az elküldésre vár. A DHL rendszerében csak annyit látni, hogy február 6.-án a csomagadatok bekerültek a rendszerbe. Jeleztem az eladónak, állítása szerint a csomag elhagyta Kínát és Németországba tart. Ha ez így van akkor tényleg hiba a gyorsaság reményében némi plusz költségért a DHL-t választani, mert egyrészt rohadtul nem jön meg előbb a csomag, másrészt nem látható, hogy merre jár, amíg be nem érkezik a DHL Német központjába. -
Topikgazda
válasz luck66 #65304 üzenetére
Hivatalosan ha 150 € alatti akkor csak egy egyszerű elektronikus vámkezelés kell az EU-ba beléptetésnél azt általában a szállító logisztika ingyen megoldja, csak a postai üldeméyneknél amit direkt EU-n kivűlről kap a Magyar Posta kérnek ők pénzt.
Aztán EU-n belül meg valahogy szállítják a belépési pont után, ezek szerint a HuaHan Logistics magyar partnere a Pactic cég. -
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- PlayStation 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BMW topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- E-book olvasók
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest