- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Windows 11
- Router gondok
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Mesterséges intelligencia topik
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
Igen, csak feltételeztem, hogy valamennyire van eszük, de ezek szerint nincsen. Az az egyik legértékesebb információ, hogy az évek során ki mennyire megbízható, nem véletlenül van a ph-n is minősítési rendszer, anélkül a ph hardverapró nem is érne semmit. Más kérdés persze hogy a 300+ -os eladó is úgy átvág mint annak a rendje, de a esetek többségében azért támpontot ad.
Hol lehet megnézni mennyi pontja van az embernek?
-
válasz
mikk2000 #62595 üzenetére
Az hogy az eBay-n úgy működik az egy más dolog, ez AliExpress. Itt leírva hogy a 4 minősítési szint mit tartalmaz és hogyan lehet pontot szerezni, pl. ha te adsz értékelést a vásárlásról (2 $ érték feletti) azért kapsz 1 pontot, de azért nem kapsz ha téged értékelnek. Itt meg tudod nézni a szintednek megfelelő "juttatásokat".
-
mikk2000
őstag
Én ebayozni szoktam (legalábbis az eu-s plusz sápszedés beszedéséig) ott emlékeim szerint megmarad. Ahogyan én se rendelek egy 0-s visszajelzésű eladótól, szerintem az eladó is elgondolkodik mondjuk egy 1000 dolláros vétel esetén egy friss regisztrációs illetőnél, de egyetértek abban, hogy kisebb értékű tételnél feltehetőleg nem érdekli.
-
válasz
mikk2000 #62592 üzenetére
Évente megújul a minősítés az eltelt 12 hónap vásárlásai és az AliExpress használata alapján, szóval sokat nem veszítene, arról nem is beszélve hogy vásárlóként nem igazán számít az eladó értékelése, amit vagy ad vagy nem ad, én nem látom azt hogy beleszámolnák az eladótól kapott minősítést bárhová is.
-
válasz
1stVikman #62591 üzenetére
Ha új fiókot regisztrálsz mert használhatatlan a jelenlegi az nem érinti a szállítás alatt lévő dolgokat, nem azt írtam hogy szüntesd meg a fiókot, de az sem érintené azt amit már elküldtek neked, gond akkor lenne ha reklamálni kellene a törlés kérése után, de nem azt javasoltam.
-
mikk2000
őstag
válasz
brucka #62589 üzenetére
Ha régebb óta vagy vásárló, akkor nyilván sok pozitívod van, ezt nem kéne veszni hagyni, attól függetlenül hogy regisztrálsz új fiókot vagy sem, szerintem érdemes lenne a supportnak írni, akárcsak ennyit is, mint ami üzenetet kaptál: "You account status is unnormal, please contact help center", ezt ők érteni fogják. Bármilyen hibát ki lehet javítani egyébként, csak akarat kell hozzá
Én mondjuk abban sem vagyok biztos, hogy egészséges-e ugyanaz a szállítási cím több accountban, nem-e értékelik csalásként egy megadott regisztráció szám fölött. -
válasz
brucka #62587 üzenetére
Fizetéskor lehet a kártyát megjegyeztetni, az a régebbi Alipay-e hozzáadás nem megy már rég. Lépj be mind a böngészős, mind a mobil app-on ha lenne ott kártya (Account, Payment) töröld és majd a legközelebbi fizetésnél jelöld azt hogy jegyezze meg, de ha van PayPal-fiókod akkor inkább azzal fizess és ne foglakozz kártya megjegyzéssel.
-
brucka
tag
Sziasztok!
Esetleg vki járt már úgy,hogy ezt írta neki az ali:
You account status is unnormal, please contact help center.
Vmiért eltűnt a rendszerből a kártyám és ha hozzá szeretnék adni egy újat azt írja,hogy a kártya nem érvényes ami nem igaz.
Ha rámegyek a paymentre akkor kb 1 éve ezt írja:Oops, there is something wrong with the system, please refresh and try again.
Mit kéne tennem,hogy használni tudjam? -
mikk2000
őstag
Nem azt akartam írni mint amit te szerinted akartam
Az hogy mit szerettél volna írni, meg minek lehet érteni, az 2 különböző dolog
Végülis 1 oldalon keresztül arról van szó, hogy a "Arrive at local delivery office" nem postás vámolás esetén nem a helyi postára érkezést jelenti, hanem magára a postára egyáltalán. Én ezt elhiszem 2 kilométer szöveg nélkül is...
-
válasz
mikk2000 #62584 üzenetére
Nem azt akartam írni mint amit te szerinted akartam, pontosan fogalmaztam.
Ezeket nem a Magyar Posta vámolja, hanem a Cainiao (a magyar logisztikai partnere) mivel Budapesten a Regionális Központjuk és ott történik a vámolás, a vámolás után kerül a Postához feladásra.
A vámolási bejegyzések ezek:
Az Import clearance success jelenti a befejezést, (sikeres import engedélyezés, átesett a vámoláson)Ezért van az hogy bizonyos szállítási módok esetén nem a Magyar Postához mennek a csomagok és ezért van hogy ezeknél a küldeményeknél az Magyar Posta nem kérhet vámolási díjat, mert azt nem ők csinálják.
A postai szállítási, kézbesítési folyamat nem úgy működik ahogy te ezt leírtad. Ha nem hiszel nekem járj utána. Én megtettem.
Jelen esetben a Cainiao csippant, mert azután a Posta semmit nem csippant, mert sima levél.
De az tény hogy a hogy az Arrive at local delivery office bejegyzés után 2-6 munkanap a kézbesítés és nem ülnek rajta több napot csak úgy.
A helyi postán pedig ha van ismerősöd akkor meg tudja mondani hogy mikor kapták meg, de nem várakoztatják. -
mikk2000
őstag
Szóval esetleg átértékelhetnéd a véleményed.
Nem értékelem át, mivel ezt írtad:
Az Arrive at local delivery office azt jelenti hogy akkor adta fel a Cainiao, nem a kézbesítő postára érkezik meg, hanem a felvételi helyre.
Erre írtam hogy ez kizárt, hiszen látszik szépen, hogy kínában hol járt stb, tehát a " Arrive at local delivery office" semmiképp sem jelentheti azt, hogy akkor adta volna fel a csomagot a Cainiao. Szóval akkor félreérthetően fogalmaztál, mert ezek szerint ezt akartad írni: "Az Arrive at local delivery office azt jelenti hogy akkor adta fel a Cainiao VÁMOLÁSRA, nem a kézbesítő postára érkezik meg, hanem a felvételi helyre.". Az "adta fel" is félreérthető, mert csomagot szoktunk feladni, vámolásra max beérkezik szerintem.
Az 5 perces észrevételed érdekes. Mindkettő local delivery, csak az egyik company, másik meg office. Nem jelent feltétlenül különböző helyet, főleg hogy 5 perc az eltérés. Nyilván az egyik azt jelenti hogy beérkezett a céghez, utána következik hogy feldolgozzák. El tudom képzelni hogy rakják a szalagra az árut, egy ember bevételezi "company" ha eljut a következőhöz, az meg küldi tovább, és hogy ő is becsippantotta és jelzi hogy megy tovább, azt meg jelzi úgy hogy "office" (feldolgozta). De ez olyan dolog, amit helyi dolgozó tudna megerősíteni vagy cáfolni.
-
válasz
mikk2000 #62582 üzenetére
Nem kizárt, hanem pontosan úgy van.
Nem értem miért vonod kétségbe azt amit írtam.
Egyrészt többen, több ilyen levelet kaptunk és tudjuk hogy miként érkezett, másrészt hidd el hogy egyeztettem postás emberel mielőtt ezt leírtam volna. (Ismerem egy "kicsit" a Magyar Posta kézbesítési rendszerét)
A sima leveleket a Magyar Posta nem könyveli és ez olyan levél, a Cainiao csak addig tudja vezetni nyomkövetését amíg át nem adják (fel nem adják)
De akkor értelmezzük az utolsó 4 bejegyzést:
A Cainiao levámoltatja:
Import clearance success 2022-09-12 14:30
Kikerül a vámraktárból
Arrive attransit country or district. 2022-09-12 18:32
A helyi szállítóhoz (Postához) kerül
Received by local delivery company 2022-09-13 19:00
És szerinted megérkezik a kézbesítő postára
Arrive at local delivery office 2022-09-13 19:05
5 perc telt el!!!De nézd meg a legutolsó csomagomat, aminek Szegedre kell érkeznie Budapestről
Természetesen ez a 17track nem mutatja, de szerinted 5 perc alatt leért Szegedre?
Sehol a magyar postai vonalon a logisztikáról nem tud 5 perc alatt a kézbesítő postára kerülni a küldemény.Szóval esetleg átértékelhetnéd a véleményed.
-
válasz
Beni2360 #62578 üzenetére
Semmit nem fognak küldeni a Postától.
Írtam már többször, sőt az Összefoglalóba is, hogy mi ez.
Ha valaki ECSCCA0001111001 formátumú küldemény azonosítót kap:
Ez egy Budapesten feladott üzleti e-kereskedelmi levélként menne hozzád, ami azt jelenti hogy az országon belülről a Magyar Postához kerülő küldeményeket (belföldi) nem kell vámolni és ezért díja sincs. Viszont nyomkövetési száma sem lesz.
ECSCCA00-sokat Nézd itt mert ez nem postai nyomkövetési szám, a megérkezés után (Arrived Budapest) látod hogy Arrive at local delivery office azután 2-6 munkanap a kézbesítés.
Az Arrive at local delivery office azt jelenti hogy akkor adta fel a Cainiao, nem a kézbesítő postára érkezik meg, hanem a felvételi helyre. -
Beni2360
félisten
V/ mester.
Ez már Kedd óta a postankon lenne?
ECSCCA0001296485
MÉG semmi értesítés nem kaptam. SZOKTAK SMS-T küldeni. -
válasz
csuhi17 #62575 üzenetére
A csomag visszaküldés folyamatban van a Feladó részére.További információért, kérjük keresse az ügyfélszolgálatot. Szóval ha nem ő intézte akkor hívja fel az ügyfélszolgálatot.
A tied nincs itt, szóval igaz hogy még nem érkezett meg, majd lesz neked is egy MST-vel kezdődő itteni nyomkövetési azonosító. Hong Kong-ból előbb Frankfurtba érkezik és onnan szállítják ide, az van folyamatban.
-
csuhi17
csendes tag
Hali.
Még nem volt meest-es csomagom ezért egy fórumtárs csomagját szoktam követni a parcelapp-al SYRM126741260
Ha jól látom az ő csomagját visszaküldik? Vagy csak átkérhette máshova?
Az én csomagomnál miért van egy olyan bejegyzés hogy "Parcel has not Arrived Hungary". Az én csomagom SYRM126777912
Ennek van valami jelentősége? -
mikk2000
őstag
válasz
Somax_69 #62573 üzenetére
Az alinál úgy tapasztaltam hogy az ár szerinti rendezés kurvára nem működik. Az ebaynál gyönyörűen ott van, hogy ár+szállítási költség. Itt max annyit lehet csinálni, hogy a free shippinget bejelölöd, mert akkor a szállítási költség kiesik. Ez esetben jóval kevesebb lesz a találat, és tényleg ár szerint lesznek sorban a találatok, viszont itt jön ismét az átverés, hogy rákattintasz a termékre, és kiderül hogy az nem annak az ára, hanem a csomagba betett olcsóbb valami szaré, magára a termékre kattintva ami tényleg érdekel meg egy magasabb ár jön ki. De olyan is volt, hogy tényleg csak az a termék van a kereskedőnél amit szerettél volna, rákattinatsz a termék képre (amire már nem is kéne) az ára meg hipp hopp felugrik magasabbra. Amire még figyelni kell, hogy a szállítási költség is átverés, mert egyre nagyobb darabszámot kiválasztva (kis dolgoknál is) a szállítási költség emelkedni fog, sőt hirtelen akár drasztikusan is, mondjuk az 1-2 db saver hirtelen átugrik standarda, ami költésge önmagában magasabb szokott lenni jóval.
Általánosságban azt tudom javasolni, hogy böngészd a listát olyan ártól kezdve, amire rájöttél hogy akörül lesz a termék általános, tényleges ára, ekkor már kevésbé fognak trükközni azzal, mint az olcsóbb találatoknál, hogy a termék végső árának nagy része szállítási költség címén van megadva. Arra is figyelni kell melyik szállító szállítja majd ki, ha nem akarod hogy a posta extra adókat szedjen be a termékre.
-
Somax_69
csendes tag
-
mikk2000
őstag
válasz
Somax_69 #62569 üzenetére
Nálam csomó találat jön arra a kifejezésre amt írsz, ráadásul alul látom hogy 60 oldal ilyen rohadt hosszú oldal van, és 12:10 van.
Ha nem ali hiba volt pár percig, akkor a leggyorsabb út ha felraksz egy portable böngészőt és abban próbálod, mert hogy a jelenlegit milyen kiterjesztéssel vágtad gallyra azt hosszú lenne elemezgetni, a cookie törlés pedig minden időszakra történjen ez az amit még el szoktak rontani.
-
Somax_69
csendes tag
Sziasztok !
A guta üt meg egy ideje
- nem tudok keresni "price" szűrésre ! Ezt írja ki "Sorry, your search "toys blocks" did not match any products. Please try again."
Keresek a gyereknek "lego-t" ,mint látszik ! Bármi mást is ,ugyan ez a végeredmény !
Segítsetek légyszi, Chrome bővítmény vagy valamilyen app vagy valami trükk...! Próbáljam másik böngésző (edge már volt nem segít- cookik törölve persze)?Köszönöm a segítséget !
-
Chris1966
csendes tag
Jó reggelt!
Mi a tapasztalat az LL********LU küldemény rendben vám-áfa nélkül megérkezik mint a BE küldények ?
Köszönöm ! -
válasz
1stVikman #62563 üzenetére
Visszakéred a pénzed az eladótól (ha lejárt volna szállítási védelmi idő, a várható kézbesítés dátuma), aztán ha valahogy előkerülnek akkor kifizeted neki újból.
Te annyit tudsz igazolni hogy az utolsó bejegyzés után nincs új információ, neked nem kézbesítették, ezért nagy valószínűséggel elveszett. Ha ránéznek a nyomkövetésre ők sem látnak mást. -
válasz
ViragL #62558 üzenetére
Hogyan rossz, hol látod a csomag címkét? Megváltoztattad a szállítási címnél? A szállítótól függ ha Express One ők e-mailt küldenek, ha az nincs akkor a nyomkövetési oldalukon látod hogy hol tart, ritkán telefonálnak. A többi futár is inkább e-mail, a postások meg nem szoktak telefonálni, legfeljebb sms vagy e-mail
-
ViragL
tag
Sziasztok! Most vettem észre, hogy rossz a telefonszám a szállítási címnél a csomagon. Mennyi az esélye, hogy megkapom a csomagot? Csak a futár használja/használhatja, vagy más miatt is kellhet?
-
cof
veterán
Ezeket valahogy kiemelhetnéd mert eléggé összefolyik.
AliExpress Saver Shipping - Nyomkövetés nem biztosítva, de szokott kapni EU-s postai azonosítót.
AliExpress Standard Shipping - Nyomkövetés biztosítva Express One kézbesítésű, nem postás.
Aliexpress Selection Standard - Nyomkövetés biztosítva Express One kézbesítésű, nem postás.AliExpress Saver Shipping - Nyomkövetés nem biztosítva, de szokott kapni EU-s postai azonosítót.
AliExpress Standard Shipping - Nyomkövetés biztosítva Express One kézbesítésű, nem postás.
Aliexpress Selection Standard - Nyomkövetés biztosítva Express One kézbesítésű, nem postás.- AliExpress Saver Shipping - Nyomkövetés nem biztosítva, de szokott kapni EU-s postai azonosítót.
- AliExpress Standard Shipping - Nyomkövetés biztosítva Express One kézbesítésű, nem postás.
- Aliexpress Selection Standard - Nyomkövetés biztosítva Express One kézbesítésű, nem postás.Valahogy... de mindenképp ráférne a formázás.
-
Vertigo18
addikt
Cainiao Super Economy... Jól olvasom az összefoglalóban, nincs külön díj már kézbesítéskor?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Robot fűnyírók
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest