Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz spiky03 #19299 üzenetére
Én ezt nem is értem. Mindenkinek tanítjuk, elmondjuk, hogy azért vannak a non-destruktív módszerek, hogy használjuk. A kijelölés-feather-törlés kombónál sokkal jobb a kijelölés-maszkolás, ahol tucatnyi további lehetőség van. Persze, értem én, hogy mindenki egy nap alatt szeretne mester lenni, de ez nem így megy. Meg kell tanulni mik a lehetőségek, nem egy-egy módszerrrel görcsölni. Ráadásul, ahogy írtam is, ez már rég nem "divat", SŐT. Keress maszkolás tutorialt, ne akard kikerülni, mert magadat vered át.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
spiky03
veterán
Nah megtaláltam ami nekem kellene, de valamiért nem működik.
Ez alapján próbáltam: [link]
Én három képet szeretnék így "egybemosni".
De mindig a középsőből veszi el a képet.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
ViZion
félisten
válasz Athes88 #19295 üzenetére
Megírtam akkor is, hogy NE azt a videót kövesd. Mint sok tutorial, az is CSALÓKA. Két olyan képből a hülye is összerakja... IRL ez nem működik. Maszkolás, nem törlés, match color és "alkatrészenként" torzítani az arcot... Ha ilyen nehézzel indítasz, az nem jó.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz Athes88 #19295 üzenetére
Nem tudom, miért küszködsz, ha láthatóan nem érdekel, amit írunk!
Ez a technika a lehető legmegbízhatatlanabb, jó eredményt csak két tökegyforma kép esetén ad. Ahogy a demóban be lett mutatva. Leírtuk már, hogy az arcot nem így kell cserélni. Bele kell maszkolni az egyik arcot a másikba. Aztán összeretusálni a retusálóeszközökkel.
Maszkolni tudsz? Klónozni? Textúrázni? Színeket hangolni? Legalább egy normális fényképpel próbálkoznál, egy legratyibb kompakttal, vakuval, fénnyel készítettel. Nem egy telefonos, hótt zajos, sárgás-bíborba hajló, kontraszt nélküli izével. Minőségi alapanyag kell.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Athes88
tag
Üdv.
Még mindig leragadtam az arccserénél és itt egy kép is saját magam mint tesztalany és hogy miért is mondtam még a jó múltkor hogy majdnem sikerült. Mert azt mondtátok muszáj beírni a zsugorítás/kibővítésbe valamilyen értéket de mikor elkészültem vele mindig a képen is látható helyzet fogad. Tökmindegy hogy csak 1-est vagy mondjuk 4-est írok mindig ilyen szar lesz az arcom széle. Nem vágom mit rontottam el pedig a többi dolog megy csak ezen bukok el mindig...
[ Szerkesztve ]
-
geckowize
őstag
sry 2x ment
[ Szerkesztve ]
-
geckowize
őstag
Hello!
Van egy munkatársam gépén egy Adobe Photoshop 6. Most gépet cserél és az én feladatom az új gépére feltelepíteni a programokat, hogyan tudnám az ottani licenszet érvényesíteni az új gépen?
Van egy Adobe CS4 (kivéve Photoshop) telepítve, tudja valaki, annál mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz spiky03 #19288 üzenetére
Maszkolás és feather, ezeket keresd... Persze olyan képek is kellenek hozzá...
-
spiky03
veterán
Bocsi.
Akkor ezen az oldalt található borítóknál is úgy készültek a kis képek.
Házi készítésű BD borítók
Le is tölthetőek és megnézhetőek nagyban is.Thx
@(#19287) BonFire
A linken látható szinte összes borítón a hátsó részén a kis képek.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Ezt az effektek mivel lehet elérni, hogy úgy egymásba legyenek mosva a képek?
Kép
Kerestem tutorialt nem találtam.
Meg, hogy a legegyszerűbb olyan vonalat húzni és effektezni, ami a kis képek alatt és fölött van?Thx
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
pufancska
tag
Boldog születésnapot PS!
-
BonFire
veterán
válasz birorichard #19276 üzenetére
A navigátort akár külön képernyőre is rakhatod, ha úgy tetszik.
delta9: köszi!
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
birorichard
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy PS-ben van-e, és ha igen, hol, olyan funkció, hogy képszerkesztés közben mondjuk kinagyítva dolgozok egy képen, és nem akarok folyton zoom outolni, hogy az egész kép kerüljön a képernyőre, megnézni, hogy néz ki, hanem egy kis ablakban,vagy mondjuk kettéosztva, vagy ne adj Isten, másik monitorra ki tudjam tenni, ami real time mutatja monitort kitöltő nagyításban a képet, amin dolgozok?
Köszi a segítséget, és bocs, ha nem voltam túl érthető. -
BonFire
veterán
válasz Picturemaker #19272 üzenetére
Kösz! Azzal én sokat érek, ha nálad, a te gépeden és a te hálózatodon „megy”!
-
jhos910
senior tag
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Photoshoppal meg tudom azt csinálni, hogy egy képről amit szemből fotóznak készítek egy olyan verziót ahol teljesen fekete a háttér? Valakinek ötlete?? -
delta9
senior tag
Olimpiai logók 1924-től a legújabbig.
-
BonFire
veterán
válasz balintkagan1 #19258 üzenetére
A szöveggörbe vonalán van két pont, ami a szöveg terjedelmének az elejét, illetve a végpontját jelöli. Azt a pontot meg kell fogni az egérrel, és a görbe végéig kihúzni.
-
Balinov
titán
Sracok, elnezest az offtopikert, de hozzatok fordulnek tanacsert, mivel a topikot kovetve rolatok tudom, hogy nem szenvedtek izlesficamban.
Fotoskent elhataroztam, hogy par kepnel hasznalok vizjelet. Abban szeretnem segitsegeteket/tanacsotokat kerni, hogy ismertek-e olyan oldalakat, ahonnet otletet tudnek meriteni. Tudom, nezzek korul 500px-en vagy Flickr-en, de en a vizjelre szeretnek osszpontositani, nem arra, hogy mit,hogy takar ki.
Egyeb tanacsokat is elfogadok, stilus, betutipus,elhelyezes, formatum,stb. tekintetben.
Koszi szepen
Balinov6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
balintkagan1
tag
Jó napot!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy mit csinálok rosszul: adott egy kép , irni szeretnék rá. A szöveget egy Pen Tool-lal kijelölt ösvényen akarom elhelyezni.Pennel Path megrajzol. Rákattintok a Type Tool-ra, majd mikor megjelenik a "jel" akkor a Path-ra. Csakhogy valami miatt a PS nem olyan hosszan enged irni a Path-ra amilyen hosszan szeretném. Van, hogy csak 1 betűt, van hogy 10-et de ez teljesen véletlenszerűnek tűnik. Hely van bőven.Megpróbáltam hátha az a nyűgje, hogy nem egyenes a Path, de ha egyenes, ha nem nem hajlandó teljes hosszában irni rá, csak az a szöveg látszik, amit ő akar.
Előre is köszönöm ha segít valaki!
üdv.
-
delta9
senior tag
Kocka grafikus valentin üdvözlők:
-
delta9
senior tag
válasz sanyixXx #19255 üzenetére
Nem kisbetűssel van. Teljesen meglepő módon a felhasználási feltételekben van teljesen egyértelműen leírva, de regisztrációkor is jelzi a rendszer ezeket a feltételeket. Ebben semmi átverés nincs, legfeljebb az lepődik meg rajta, aki nem volt hajlandó elolvasni, hogy mit okéz le.
"de ugye ha 7 DAY FREE TRIAL van kiírva hatalmassal, akkor a kutya se olvassa." egyáltalán nem 'ugye', és elég nagy baj, ha a felhasználó nem olvassa el a feltételeket, bármi is van kiírva, utána persze a szolgáltató a szemét. A "Automatic Renewal" egy teljesen általánosan bevett szokás az iTunes Storetól kezdve az Xbox Live-on keresztül különböző vírusirtók fizetős szolgáltatásaiig.
[ Szerkesztve ]
-
sanyixXx
senior tag
az összes kisebb stock oldalnak ez a nagy akciós próbálkozása. nem csak, hogy meg kell adni a bankkártya adatokat, de automatikusan be is kapcsolják, hogy az egy hetes próba után újítson a rendszer valami előfizetést neked gyalázat feltételekkel. persze valahol ott van ez kisbetűssel, de ugye ha 7 DAY FREE TRIAL van kiírva hatalmassal, akkor a kutya se olvassa. majdnem belefutottam ebbe szerkesztőségi accounttal. biztos nem tekerte volna ki a nyakam a főnök egy fölösleges előfizetésért. abban sem vagyok biztos, hogy próbaképp nem terhelnek rá semmit a kártyádra, ami aztán kergethetsz ítéletnapig... ezek se ma kezdték a lehúzást
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
*Ropi*
félisten
-
Kokuszkocka
csendes tag
Hali!Azt ertem, hogy a photoshopnak ez a CC akcioja tartalmazza a photoshoppot es a lightroomot is. De az 1 ev vegen gondolom ujra meg kell hosszabbitani a szerzodest hogy ez a ket program megmaradjon.[link]
-
trisztan94
őstag
Szerintem ez a subreddit bejönne párotoknak
https://heureka-kreativ.hu
-
delta9
senior tag
válasz general #19244 üzenetére
no akkor idézek neked a linkről, amit tanácsoltam legelőször, hogy olvass el:
"Dokumentum színprofiljának megváltoztatásaRitkán fordul elő olyan helyzet, amikor meg kellene változtatni egy dokumentum színprofilját. Ez azért van így, mivel az alkalmazás automatikusan hozzárendeli a dokumentumhoz a színprofilt a Színbeállítások párbeszédpanelen megadott beállítások alapján. Csakis olyankor kell manuálisan megváltoztatni a dokumentum színprofilját, ha a dokumentumot egy másik kimeneti eszközre készíti elő, illetve ha egy olyan irányelvkövető működést szeretne korrigálni, amelyet már nem kíván a dokumentumban használni. A profil módosítása csak a gyakorlott felhasználóknak javasolt.
A dokumentumok színprofilja a következő eljárásokkal módosítható:
Új profil hozzárendelése. A színszámok változatlanok maradnak a dokumentumban, így azonban az új profil jelentős mértékben megváltoztathatja a színek megjelenését a képernyőn.Profil eltávolítása, hogy a dokumentumban ne legyen használatos színkezelés.
(Acrobat, Photoshop és InDesign) A dokumentum színeit a program egy másik profil által meghatározott színtérbe alakítja át. A színekhez rendelt számokat eltolja a program, így próbálja megőrizni a színek eredeti megjelenését."
ennek ellenére te:
"a 2 gépen 2 különböző munka színtér volt beállítva a PS-ben, így először az"export" gépről Convert to Profile ("import" gép színtérbe), utána oké."tehát nyilván nem olvastad el, gondolom egyik linken lévő infókat sem. mert az ugye óvodásoknak való. de ha nem hagyod, hogy segítsünk neked, akkor nem értem mindek kérdezel. az amit te csináltál az egyáltalán nem így függ össze. egyáltalán nem kell konvertálgatni színterek között, csak azért mert két gépen két különböző munkaszíntér van. de még véletlenül se olvasd el a linkelt dolgokat. végülis közben rájöttél (amúgy nem, de mindegy).
-
general
addikt
válasz BonFire #19245 üzenetére
egy szóval nem mondtam, hogy a manócskák állították el...! én állítom, hogy én voltam!
e z é r t írtam ide, hogy m i k a megfelelő beállítások, hogy ugyanazt lássam (nagyjából, képernyő -megjelenítési képességekben eltérve)majd te írtad, hogy gyári beállítás.
nos, nekem ez nem volt elég, kíváncsi fickó vagyok, szeretném tudni, miért állítsak be Európában amerikai profilt, meg hogy mi miért van ott, és egyébként egy rakás opció lehetséges még, jó lenne tisztában lenni velük. lehet, hogy OFF téma itt, szívesen átmegyek ezzel másik topicba (csak kérlek mutassátok meg, ahol élet is van)!érthető már az álláspontom?
mindenki színterekről beszél, pedig én nem azt kérdeztem. a színterekkel tisztában vagyok, a monitorokkal is, a képességeikkel is, meg még sok mindennel. pl azt is, hogy a LR ProPhoto-ban dolgozik, ezért volt a PS arra állítva, csak összekuszálódtak a dolgok, mert a PS színkezelési beállításokat nem értettem, a folyamatot, mert elég összetettnek tűnik. de már kezd a helyére kerülni.
ezért nem esett jól, hogy egyből tudatlanként kezeltek páran. konkrét kérdésre mindenféle választ kaptam.
ismétlem, lehet, hogy nem volt a megfogalmazásom elég érthető, elnézést, de azért nem mindenki amatőr (rossz értelmeben), tudatlan és kispisti, aki kérdez! hm?Ropi! a Chrome is kezeli a színprofilokat! [link]
és nem mellesleg, az összes kijelzőm kalibrálva van, bár esedékes az újrakalibrálás. más kérdés, hogy nem többszázezres kijelzők. de amit tudnak, azt kihozom belőlük. megnyugodtak a kedélyek?
azt tanultam anyukámtól, hogy ha nem tudok valamit, kérdezzem meg. de láthatóan ez nem is olyan egyszerű... főleg, ha leoltják érte az embert. kezeljük egymást felnőttként, és minden rendben lesz,
nem, nem sunnyogok el, szeretem ezt a fórumot. a PS-t is.písz
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Kezdjük az elején: a képfényező gépedből kiesett raw fájlnak nincs színtere (vagyis van, de jóval nagyobb, mint a mindennaposan használt színterek, így feldolgozási szempontból nincs neki): bármilyen megjelenítő médiára való lekonvertálása veszteséges folyamat. Ezekből az egyik legszűkebb keresztmetszet a monitor, főleg ha 6 Bit + FRC-s (Az általános standardként definiált sRGB színtér megjelenítéséhez is színcsatornánként 8 Bit kell!). Mindig a rendszer leggyengébb láncszeme határozza meg, hogy mennyit látsz vissza a képedből: ez a monitor (vagy nyomdában a papír). Az alkalmazások (különösen a böngészők) nem tudnak mit kezdeni a bővített (kalibrált) színprofilokkal. Ha nagy színterű monitorod van, akkor narancsszínű lesz minden a böngésződben. Ezt csak a Firefoxban és a Safariban lehet megoldani (alapból nem működik, külön kell aktiválni): kezelik már a v4-es profilokat is. Ugyanez igaz a képnézegetőkre: ha nem megfelelő a színkezelése a képnézegetőnek, akkor bizony nem megfelelő színeket fog mutatni, hanem narancsban túlszaturált lesz minden. Lightroomban (ami mindig Melissa RGB-ben - ami a ProPhoto RGB egyik változata - dolgozik belsőleg) azt látod, amit a monitorod meg képes jeleníteni a ProPhoto színtérből. Photoshopban CTRL + Y megnyomásával (ha előzőleg beállítottad a softproofot) vissza tudod ellenőrizni: azt kell látnod, amit a netre sRGB-ben feltöltve is. Vannak színmenedzselhető képnéző programok, amik le tudják fordítani a képet a monitorod színterébe (pl. az Irfanview a v4-től már pluginnal képes a CMS-re) és vannak olyanok, amik nem (pl. FastStone Image Viewer).
De mint mások is írták mindez csak akkor ér valamit, ha kalibrálva vannak a megjelenítők: különben csak nálad, azon az egy monitoron néz ki jól amit látsz, másnál, másikon korántsem biztos.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
BonFire
veterán
Én már meg se merek szólalni… de ez még csak kikívánkozik, kapok, amit kapok érte!
„de közben rájöttem, utánaolvastam. a 2 gépen 2 különböző munka színtér volt beállítva a PS-ben”
Ezt nyilván a manócskák, vagy a kóku állította el teljesen különbözőre! Vagy nem is! Gyárilag az egyik így volt állítva, a másik meg amúgy.
Ezért kezdtem az elején azzal, hogy a gyári beállításokat kell használni, mert mindig utólag derül ki, hogy „hát én nem csináltam vele semmit, mégis inaktív az effektek egy része” (át van állítva RGB 8 bitről 16-ra, csak úgy magától… aha, nyilván!)
Nem állítom, hogy te állítottad el, csak azt, hogy összevissza állítgatta valaki, akinek tört volna le a kis keze, amikor ész nélkül és tudatlanul elállítgatta a gyári beállításokat, mert csak!
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz delta9 #19240 üzenetére
még mindig elbeszélünk egymás mellett, vagy félreérted, vagy nem fogalmaztam érthetően.
nem a 2 kijelző különbözősége miatti különbséget látom, tudom, az milyen, hanem, teljesen más színek, árnyalatok...
de közben rájöttem, utánaolvastam. a 2 gépen 2 különböző munka színtér volt beállítva a PS-ben, így először az"export" gépről Convert to Profile ("import" gép színtérbe), utána oké. most már ugyanaz a beállítás mindenhol, de így tudom, ha különbözőben dolgozom, akkor mit tegyek, hogy folytatni tudjam.
nem mellesleg nem azért, mert nekem nem számít az egész, hanem mert a színekkel nem foglalkoztam, amíg retusáltam, az az utolsó, külföldön voltam, velem volt a laptop, dolgozgattam vele, most meg befejezném. ennyi, nem kell találgatni tovább.Tehát mikor a notin bizgerált file-t átvitted a pc-re, más színeket látátl, ugynakkor azt is írtad: "nem vártam, hogy ugyanazt lássam" (akkor jó, nincs elvárás, nincs probléma )
szurkálni könnyű, megint csak mondom. egyszerűen félreértetted ( fogjuk rá ). ha nem lenne elvárás, nem ba***nék ezzel ennyit, nem?
részemről lezártam a témát. -
ViZion
félisten
Soha nem tudtam a laptop kérdést feldolgozni. Volt, ahol helyszínen csináltam szórólapot... mondom hova pakoljak? Ide. Aham, több hely kellene...
Csak lestek, majd mondja a tulaj: más grafikusok laptoppal járnak...
...aham, az igen. Gagyi laptop kijelző, másrészt a gépem a kommersz laptopokat idle megeszi reggelire... Mikor látták a monitort, meg a sebességet, akkor mondták, h jah, nem így ment eddig...
Szal. laptop az felejtős szvsz, egy szükségmegoldás maximum, de közel sem pro eszköz. Ami pro, az meg uhh-ehh...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
delta9
senior tag
válasz general #19237 üzenetére
"legutóbb laptopon retusáltam több képet is (csak hobbi szinten), aztán amikor végre átmásoltam a PC-re a PSD fájlt, hogy folytassam, akkor nem azt láttam (nyilván, ezt értem, csak a beállítást nem tudom), amivel eddig dolgoztam."
Tehát mikor a notin bizgerált file-t átvitted a pc-re, más színeket látátl, ugynakkor azt is írtad: "nem vártam, hogy ugyanazt lássam" (akkor jó, nincs elvárás, nincs probléma )
"azzal volt a gondom, hogy egyik gépről átvittem egy PSD fájlt a másikra, és akkor változtak meg a színek." (ez mondjuk az én olvasatomban ellenkezik azzal, hogy nem vártad, hogy ugyanazt lásd, de lehet én nem értek valamit...)
leírtam, nem értem, mit nem értesz:
"ha pedig a noti 6 bites TN Film, a PC monitroja pedig 8 bites MVA/PVA/IPS/stb, akkor nem fogod ugyanazt látni rajtuk szín tekintetében semmilyen beállítással." -
Met
nagyúr
Azért írta hogy hagyj minden gyári beállításokon mert akkor már csak a megjelenítők közti eltérés fog látszani.
Most ha neki állsz az összes gépen elkezdeni mindenfélét állítgatni a büdös életben nem lesz hasonló semmi sem.
Ha az összes képen ugyan azok a beállítások akkor nem lesz a legkevesebb probléma.Ugyan nem írta hogy azért hagyd úgy mert kezdő vagy, de mivel nem olyan munkára használod azért felesleges piszkálni mert Neked "nem számít" a színhűség annyira.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
jhos910
senior tag
Monitor kalibrálás a lelke elsőként, nem a photoshop színek állítgatása.
A magyarozásról meg nyugodtan leszokhatsz...ha egy írrel találkoznál örülnél te a magyar hozzáállásnak.
Nem is tudom mit gondolnak a hasonló gondolkodású emberek...más országban talán választ adnának egy komment terjedelemben a színkalibrálásról ha másnak pl könyv terjedelműre sikerül?[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz delta9 #19231 üzenetére
nem vártam, hogy ugyanazt lássam , ezzel kezdtem..
azzal volt a gondom, hogy egyik gépről átvittem egy PSD fájlt a másikra, és akkor változtak meg a színek. ezért kérdeztem, mi legyen a beállítás. azt is értem, hogy ha mások a beállítások, nem fog passzolni, ezért kérdeztem - ismételten - hogy mi legyen a beállítás!erre kaptam válaszul, hogy úgyis kezdő vagy, hagyd a gyárin... ezzel el is lehetne intézni, csak én ennél többet szeretnék tudni. de majd megveszem a könyvet, abban le van írva. köszönöm azoknak, akik segítettek!
tisztelt BonFire, amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten, ahogyan mondják. nem akarok megbántani senkit, de engem sem kell egyből lekezelni, mert egyáltalán nem ismersz. 3-4 mondatból ne ítélj meg, ha kérhetem, és akkor abba is hagyom! a magyar fórum megjegyzésem pedig tartom, sajnos sokszor találkozom lekezelő válaszokkal mindenfelé.
-
Met
nagyúr
Be kéne rakni az első posztba hogy BonFire stílusa néha nyers de összességében Ő segített a legtöbbet a topicba, tanáccsal vagy ingyenmunkával. Belépés csak saját felelősségre
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
BonFire
veterán
Komolyan, már egy ideje gondolkodom rajta, hogy leiratkozom a témáról. Mindig jönnek a magyarozással, meg a sértődéssel. A könyököm már kivan, nem hiányzik ez nekem. Inkább majd csendben olvasgatok...
[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
Itt még mindig ez megy?! Az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
BonFire
veterán
válasz general #19230 üzenetére
" éreztem, hogy felhúzzák majd páran az orrukat, magyar fórum..."
Ezt a stílust akár itt abba is hagyhatod, ugyanis aki felhúzta az orrát, az láthatóan te vagy. Alapvető összefüggéseket bem látsz át, a programot nem ismered, a linkeket semmibe veszed és okoskodsz.
-
delta9
senior tag
válasz general #19230 üzenetére
"adott egy PC, egy laptop (plusz a párom laptopja is) és persze a dslr-ek, szeretnék mindent összehangolni.
van erről leírás, tutorial valahol?"pedig ez van leírva a linkeken. ha pedig a noti 6 bites TN Film, a PC monitroja pedig 8 bites MVA/PVA/IPS/stb, akkor nem fogod ugyanazt látni rajtuk szín tekintetében semmilyen beállítással.
-
general
addikt
válasz BonFire #19227 üzenetére
éreztem, hogy felhúzzák majd páran az orrukat, magyar fórum...
"Gyári beállítást meg azért javasoltam, mert amíg nem tudod, hogy mi miért van úgy beállítva, ahogy van, addig csak rosszabb eredményt fogsz kapni."
tudod, pont ez lenne a lényeg. a miértet kérdeztem, mert nem vagyok egy ostoba kókler, ha meg akarok tanulni valamit, szeretném megérteni, mit miért csinálok! ennyi. ez olyan nagy baj?? te is megtanultad valahogyan, valakitől! én nem félek kérdezni, csak sokan utálnak válaszolni, inkább oltanak.
a PS rohadtul összetett dolog, tanulom, gyakorolom egy ideje, és bátorkodtam feltenni néhány kérdést. látom, hiba volt..."nekiállnak ketten-hárman vadul kalibrálni, és a végén mindig kiderül, hogy ha nem nyúlkáltak volna hozzá, egy csomó időt megspóroltak volna maguknak."
tehát akkor hagyjuk a kalibrálást a francba... aham.értem, hogy minden kijelzőt, minőségtől függetlenül be kell kalibrálni, hogy a tőle telhető legjobb színeket adja, a pénztárca dönti el, mennyire lesz színhelyes. és értem, hogy nem érdemes többfélét használni, ha a legjobb eredményt akarjuk. ezért írtam rögtön a legelején, hogy ezt a témát hagyjuk, mert tisztában vagyok vele. (és OFF is itt, de akkor hol kérdezhetek ez ügyben?)
mindössze megkérdeztem, hogy a Color Settingsben mik a megfelelő beállítások szerintetek, erre a válasz annyi volt, hagyd a francba, használd a gyárit, jó az neked.... köszi..ez egy fórum. ahol kérdezni lehet. kérdezni azok szoktak, akik valamit nem tudnak, de szeretnék megtudni. jó magyar szokás, hogy beszólnak neki, hogy mit keresel a profik játszóterén, menjél má'...
elnézést, de nem bírtam tovább, nagyon sokszor találkozom ilyen hozzáállással itthon!
mellesleg a linkeken nem találtam meg a választ a kérdésemre. kérlek, fejtsd ki, ha elnéztem! akár privátban, ha off!
-
BonFire
veterán
válasz general #19226 üzenetére
Márpedig meg kell elégednek delta9 linkjeivel, a színkalibrálás ugyanis eléggé off itt, mégis mit vársz? Fejtsük ki ugyanazt, amit elolvashatsz a súgóban?
Gyári beállítást meg azért javasoltam, mert amíg nem tudod, hogy mi miért van úgy beállítva, ahogy van, addig csak rosszabb eredményt fogsz kapni. A munka 99%-ban képernyőre történik, ott pedig általában jók a gyári beállítások. Csak időről időre beesik ide valaki, aki két napja Photoshopol, és nekiállnak ketten-hárman vadul kalibrálni, és a végén mindig kiderül, hogy ha nem nyúlkáltak volna hozzá, egy csomó időt megspóroltak volna maguknak.
-
general
addikt
válasz ViZion #19220 üzenetére
nem találok ilyesmit ott....
köszönöm mindenkinek a segítséget!
azt viszont még nem tudom, nem értem, miért ne az európai profilt adjam meg? pl a Webes megjelenenítés Európában-t? az amerikai a gyári beállítás, változik valami lényegi, ha mondjuk mindenütt az európai webes profilt adom meg?
ha pedig nyomtatás is készül, itt sima fotókra gondolok, kinyomtatva, akkor előtte váltsak át, vagy fölösleges? -
delta9
senior tag
Üdv!
GraphicStock-on akció van, ha valakit érdekel:
7 DAYS OF FREE DOWNLOADS
DOWNLOADS PER DAY 20 IMAGES
ACCESS MORE THAN 150,000 VECTORS, ICONS, BUTTONS, IMAGES, MORE
NO OBLIGATION
100% FREEBocs a csupa verzálért, copypaste...
-
ViZion
félisten
válasz general #19218 üzenetére
tutorial.hu, photoshop alapok, első lépések... 1. hsz-ben is van link talán.
-
sanyixXx
senior tag
válasz general #19218 üzenetére
igen, jó lesz.
röviden: RGB kell neked. ugyanaz legyen beállítva a fényképezőn, mint a számítógépeiden. ha sRGB a kamera, akkor a PC/laptop is az legyen.
hogy Adobe RGB vagy sRGB, az mindegy, de egyezzen. Adobe RGB elvileg jobb, ha később hívni/nyomtatni akarod a képeket, sRGB pedig a monitoros megjelenítésre.
amíg nem reprózol, fotózol profi reklámkampányt fix színekkel (pl. Telekom magentája), retusálsz címlapot stb. addig ennyi bőven elég.
a különböző monitorok így se, úgy se fogják ugyanazt mutatni neked, hacsak nem kalibrálod hardveresen őket. gyengébb monitoroknál még ez se garancia.
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
*Ropi*
félisten
válasz general #19216 üzenetére
A laposod monitora nagy valószínűséggel 6 Bit + FRC-s (tehát még az sRGB-t sem tudja natívan: az utolsó 2 Bitet "kitalálja"), innentől kezdve kb. teljesen mindegy, hogy mire állítod. Főleg az ilyen paneleknél számít a HW beállítás: csak úgy tudnak az FRC becsült értékei közelebb kerülni a valóságoshoz.
RGB-nél sRGB legyen beállítva: az a lényeg (és konvertáljon át mindent a munka színtérbe)!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Barett 50cal
senior tag
Hali!
Szeretnék csinálni egy útlevelet, csak módositani szeretném a szöveget a kezdőoldalon. Nem hamisitásról van szó
Annyi segitséget kérnék, hogy tudnátok e mondani valami olyan megoldást amivel tényleg nagyon hasonló lesz a szöveg. Ugye igy néz ki a magyar útlevél, én idáig jutottam.
Köszi a segitséget
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
general
addikt
sziasztok!
tudnátok segíteni abban, hogy mik a megfelelő beállítások a Color Settings menüben? (Working Space, Color Managment Policies, stb. bocs, nekem angolul van, jobb szeretem így)
nem igazán tudom, mit mire állítsak, hogy minden klappoljon és a színek ne kavarodjanak!adott egy PC, egy laptop (plusz a párom laptopja is) és persze a dslr-ek, szeretnék mindent összehangolni.
van erről leírás, tutorial valahol? vagy ha pár mondatban segítenétek, hálás lennék!legutóbb laptopon retusáltam több képet is (csak hobbi szinten), aztán amikor végre átmásoltam a PC-re a PSD fájlt, hogy folytassam, akkor nem azt láttam (nyilván, ezt értem, csak a beállítást nem tudom), amivel eddig dolgoztam.
igen tudom, egy laptop képernyője messze nem az a minőség, mint akár egy egyszerűbb monitor, de ebbe most ne menjünk bele, nem ez a kérdés, mindössze a helyes beállítások érdekelnek, monitorok minősége, színhelyessége - pénz - és más kérdés...
előre is köszönöm
-
delta9
senior tag
Kicsit off, kicsit on, a téma már itt is sokszor felmerült (ez neked csak öt perc/két kattintás, különböző szakmákban).
-
GergőBp
tag
válasz peugeotmate #19201 üzenetére
Picivel gyengébb procival, de 4 gb rammal (laptop) CS6-ot használom. Nem tudom mit kell ezen annyit problémázni. Letöltöd, felrakod, kipróbálod, eldöntöd!
"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted, szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot."
-
ViZion
félisten
válasz peugeotmate #19205 üzenetére
annyi rammal? CS2 biztosan, CS4 esetleg... CS5/CS6 is futna. De sok mindenre várni kellene, nem egy élmény.
-
privacy99
senior tag
A RAM nagyon veszélyesen kevés, WIN 7 + egy böngésző kicsit "bemelegedve" és el is fogyott simán. Nekem most WIN 7 + Chrome megy 5 ablakkal (semmi flash meg ilyenek), és 2.6GB foglalt a RAM-ból.
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz ViZion #19202 üzenetére
Már megvan 3,5 éve. 2 giga RAMot esetleg még kerítek hozzá, többet viszont nem költenék rá. Ugyan most még azt sem szívesen. Életben nem használtam Photoshopot, viszont már illene megtanulnom. A tanulmányaim miatt is többek közt. Ha tanulásra a korábbi verzió is elég, akkor az is megfelel. Csak döcögjön el a vason.
Szerk. Win8.1 fut már a gépen... De nem akad, gyorsabb mint a Win7 volt.
[ Szerkesztve ]
meg
-
ViZion
félisten
uhh... ez elég régi vas. Régi proci, ami újkorában sem volt egy erőművész, kevés ram, ami még Win7-nek is szerény... Legalább 4 GB rammal i3 lapost nézegess, ha teheted.
-
peugeotmate
őstag
Hali,
szerintetek ez a gép elbír a Photshop CS6-tal? HP G62 a70ehmeg
Új hozzászólás Aktív témák
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Linux kezdőknek
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- XPEnology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest