-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Orionk #14099 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de jó eredményt nem fogszelérni pikk-pakk. Ha most ismerkedsz a PS-el, akkor első hozzászólásban találsz segítséget kijelöléshez, színek változtatásához, maszkoláshoz. Ha csak erre az egy projectre kell PS, akkor keress vkit, aki megoldja Neked, én sem kezdek el tésztát gyúrni, ha 1 kiflit akarok enni...
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Légyszives tudnátok nekem segíteni ?
PS-el szeretnék egy olyan manipulációt csinálni, hogy pár fotón a szakácsnak az arcát kicserélném a barátom arcára.
Sajnos nem foglalkoztam sosem PS-el, és nem is vagyok otthon a számítógépek programjaiban. Tudnátok valamilyen leírást adni, hogy milyen utasítás sorozatot csináljak Adobe Photoshop CS5-angol programban ?
Hogyan tudnám ezt megcsinálni ?Itt vannak a képek, amiken a szakács arcát le szeretném cserélni a barátom arcára :
KÉP 1
KÉP 2
KÉP 3köszi szépen.
-
delta9
senior tag
-
BonFire
veterán
válasz
marec1122 #14073 üzenetére
Ha rendeltetésszerűen akarod használni, akkor kénytelen vagy ablakba nézni. Jó hülyén csinálták meg, egy szar html fájlba van beágyazva a flash ablak, és nem lehet kirakni fullscreenre. 12 ezerért ennyit igazán megtehettek volna!
Úgy lehet megoldani, hogy a DVD-t "kibontod", vagyis belemész a mappába, és megnyitod közvetlenül a videofájlt egy médialejátszóval, a html fájlt megkerülve. Így nézheted full screenen. Persze ilyenkor nincs tematika, meg szép kezelőfelület.
Nagyon elbaszták ezt a lemezt, és még mindig tízezer az ára, ami szvsz kicsit pofátlanság.
-
Wyll
őstag
-
Kloden
senior tag
Pocak nagy sztár most
...és még merik szidni a Content-aware fillt, én szeretem, ügyes megoldás, érdekes lehetett leprogramozni.
-
marec1122
senior tag
vagy így?
-
dokee78
félisten
Nem tudom jó helyen kérem-e,de valaki eltűntetné a szöveget a képen,hogy ne legyen ott csak zöld legyen a szövegbuborék nélkül?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Csak én vagyok helikopter, vagy tényleg nincs a Ps / ban Stylize/Diffuse filter?
-
-
-
Kloden
senior tag
válasz
ViZion #14072 üzenetére
Bocsi, az egér görgője gombként is funkcionál? Vagy az a szürke valami a görgő felett az gomb? Kéne nekem is egy rendes egér...
marec1122: próbáld másik böngészővel, illetve flash frissítéssel.
Nekem régebben olyan volt, hogy a yt-os vidiket nem vitte teljes képernyőn az istenért sem, reinstall megoldotta, (...na nem ezért volt reinstall)
[ Szerkesztve ]
-
marec1122
senior tag
új kérdés ha esetleg valaki tanult így. a photoshop gyorstalpaló nevű dvd ről tanulok de a böngésző flash playere nem engedi a teljes képernyőt. ez mitől lehet,?
-
Nah, jómunkások!
Itt egy konfig, mi a véleményetek? Nekem kb. megfelel, egyedül az IGP miatt aggódom kicsit, de max megkapja a régi HD4770 karimat...
Véleményeket várok -
kiskornel
addikt
válasz
marec1122 #14070 üzenetére
Akkor nincs 5letem. Talán annyi, ha rögzíteni tudod az eseményt FRAPS-sal (videofelvétel), és a jelenség látszik kisebb ablakban is a felvételen, akkor a videokari előtt kell keresni a problémát. Ha nem, akkor a moncsi megjelenítése nem stimm.
Még 1 5let. Kapcsold ki Win7-en az AERO-t és a hátteret vedd üresre. Majd nézd meg, csinálja-e még.
[ Szerkesztve ]
-
Kloden
senior tag
válasz
marec1122 #14065 üzenetére
Szia, eredeti PS-t használj, illetve vedd ki próbaképpen a hardveres gyorsítást a programon belül. Úgy is remeg? Edit/Pref.../Performance-Graphic processor elől pipa ki...
BonFire: a kevés tutort én is észrevettem, konkrétan szinte csak angolok vannak, de hát az sem baj, sőt talán még hasznosabb is.
-
marec1122
senior tag
illetve lenne még egy kérdésem.egy cs6 photoshop esete. amikor használom és képet szerkesztek vele nem mindig de sokszor elkezd föl le remegni a képernyő. főleg kijelöléseknél pozicionálásoknál vagy valamely eszköz használatánál. ez a fel le irányuló remegés mitől lehet? vga hiba esetleg beállítás. amikor néztem videosmarton a tutorialt akkor is remeg. ha youtube on nézek tutorialt akkor nem. elég zavaró.. :S
-
Speeedfire
félisten
-
marec1122
senior tag
üdv
"nem lehetett az utasítás teljesíteni, egy programhiba miatt" ez a hiba miért fordulhat elő?
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14061 üzenetére
Van Illustrator topic is, mondjuk az nem ennyire pörgős, mint a Ps, viszont ha elakadsz, ott is tudnak szakértők segíteni. Szükség is van rá, mivel az Illustratorhoz sokkal kevesebb tutorial van, mint Ps-hez.
Ilyen dolgokat is lehet vele firkálgatni: Krokó fázisokban album
-
Kloden
senior tag
válasz
BonFire #14060 üzenetére
Ok, köszi, ViZion is ezt javasolta, tegnap baromi sokat küzdöttem a PS-es pennel, de úgy érzem ráéreztem,(...hogy megérte-e az majd kiderül,) mert ma meg már az Illustratort próbálgatom. Tetszik ez a vektoros dolog, egy magamfajta rajzképtelen embernek... Kb mintha eddig csak a PS felét ismertem volna, most megnyílt a másik fele is.
-
BonFire
veterán
válasz
Kloden #14059 üzenetére
Akkor azt még azelőtt tedd meg, hogy megszoknád a Ps Penjét, mert Illustratorban cseppet másként működik az egész! Úgyhogy van vele kis cumi. De ha még egyiket sem tudod kezelni, akkor kezdd Illustratorral, és a vektoros cuccot abban rajzold meg.
Én nem szoktam hülyéskedni a Smart Objektumokkal, ha olyan a kép, mint a fenti Simpsonos, inkább Illustratorban csinálom meg az egészet. Ha meg fénykép is kell a kompozícióba effektezve, azt külön megcsinálom Ps-ben, mentek egy tömörítetlen, nagy minőségű képet, amit Ilusba behúzok, és arra kerülnek rá a vektorok.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
BonFire #14036 üzenetére
Ezért se foglalkoztam vele azóta se, mert nem érzem úgy, hogy nekem szükségem lenne erre a tudásra, nem motivál ezzel kapcsolatban semmi. Ennyi időt és energiát csak nagyon kevés dologba szoktam belefektetni, ahhoz nagyon kell érdekelnie valaminek. Mindenesetre irigyellek, hogy ilyen türelmes vagy.
-
-
Kloden
senior tag
válasz
ViZion #14055 üzenetére
Na hát most ez a két órám arra ment rá, hogy megnézzek minden funkciót ami a path-okkal kapcsolatos. Este még megcsinálok pár nehezebb tutort mellé. De azért még mindig vannak sötét foltok, pl hogy a Path-tool 3 módja közt a Shape/Path/Pixels közül a Pixels-t hogyan lehet aktiválni és (bár sejtem) hogy mire jó.
Egyszer már tényleg felteszem az AI-t, annyian hivatkoznak rá itt, egyre kíváncsibbá tesz, lassan lehetne PS+AI topik... -
-
Wyll
őstag
válasz
Kloden #14051 üzenetére
"jobbklikk-stroke Path- Brush" helyett lehet simán entert is nyomni, és akkor az aktuálisan kiválasztott rajzeszközzel (pl. akár radírral is) húzza végig az útvonalat.
(így ráadásul nem fáradság 6-8x is megismételni ezt a műveletet, engem ugyanis szokott zavarni, hogy az ilyen 1-2 pixel vastagságú vonalak széle nem elég "kemény")
-
Kloden
senior tag
válasz
Psychonaut #14050 üzenetére
Szívesen, hát leírtam hogyan csináltam, kövesd a példámat az eredeti rajzon
Persze ha kezdő vagy akkor a pen toolt biztosan nem ismered mert attól tartanak a kezdők, pedig nagyon hasznos, nélkülözhetetlen eszköz.
Új rétegen megrajzolod pennel a takart vonalakat. Link Kb ilyen önmagában: Link
Pen toolnál jobbklikk-stroke Path- Brush. Ekkor kihúzza Brus-sal a vonaladat.
Majd eztán aláfestegetsz ecsettel, mígnem el nem tűnik a felirat.Wyll: bocsi, gondoltam leveszem a tonnás terhet az arcképgyárosok válláról
Egyébként meg az enyém úgyis hibás mert azt a zsebet vagy mit nem rajzoltam meg a szöveg alatt... Szóval hajrá
[ Szerkesztve ]
-
Kloden
senior tag
válasz
Psychonaut #14045 üzenetére
Amennyiben így megfelel, tessék.
Pen toollal megrajzoltam a lefedett vonalakat, majd lasszóval kiszíneztem alatta a hátteret.Az ilyen Content-aware dolgok csak dzsumbujnál működnek jól, ahol nagy homogén felületek vannak. Itt a csíkok bezavartak neki.
-
Psychonaut
veterán
Hogy tudnék egy heterogén háttér elől feliratot eltüntetni? Sajnos a tutorialok most nem segítettek, mert content-aware fill nem úgy tölti ki, ahogy nekem kellene, clone stamp-pel pedig nem tudom megcsinálni. Erről szeretném eltüntetni a szöveget, mert sajnos anélkül nem találtam meg elég nagy méretben.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dluinet #14041 üzenetére
én is így szoktam. Viszont ezzel kapcsolatban nem sok tutorialt/leírást találtam (amikor keresgéltem)... csak kikísérletezgettem a dolgokat. Ezek szerint csak ez a módszer létezne? Nekem kicsit "kókányolósnak" tűnt, legtöbbször inkább kikerülöm hogy PS-ban rakjam össze az ilyesmit.
-
válasz
BonFire #14038 üzenetére
Láttam, ötletes
Olvastam a typo blogod is... ha nem teCCik a monotájp, használj Zurich Calligraphicot -
Tamoo
nagyúr
PS-ban a többcsatornás/duplex "direktszínes" módokkal mennyire vagytok képben? Használja valaki?
-
BonFire
veterán
Jó, hát úgy mondom, hogy tudom, hogy az után az év után már én tanítottam, tehát akkor kezdtem el blogolni 2008 februárjában. Előtte egy évvel, 2007 januárjában betegedtem le, egy kerek évig Photoshopoltam.
Figyelitek a blogom új faviconját?
[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
válasz
BonFire #14036 üzenetére
Egyrészt respect.
Másrészt azért ha 365 napon keresztül intenzíven tol valamit az ember, és napi 12 óra az minden, csak nem piskóta, azért lehet fejlődni rendesen. Pláne ha van már előélet meg intuíció is. És te ezek után kezdted csak érezni, hogy tudod?Ne már, akkor vagy hülye vagy, vagy túl szerény.
Nekem közel sincs ennyi óraszámom még szerintem, de azért nem mondom magamra, hogy nem tudom..
-
BonFire
veterán
válasz
Dluinet #14034 üzenetére
Corellel írjátok a szakdolgozatokat?
kovy29 (#14032): Valószínűleg az lehetett a kudarc oka, hogy a haverod le akart téged hengerelni a "tudásával", és egyszerre akart mindent bemutatni neked. Nem is olyan sok az a szűrő, meg eszköz, ami igazából használható. Néhány dologra minden nap szükség van, sokat meg soha nem is használtam, csak úgy van benne, és eléggé lárpúrlárnak találom. Pl a sok művészi szűrőt.
A másik dolog, hogy aki nagy Ps "guru", az mind azért lett az, mert elsősorban érdekelte a képszerkesztés, és már Ps előtt is képet szerkesztett. Épp ma említettem valakinek, hogy én már 20 évvel ezelőtt is Corel 3-assal szerkesztgettem, persze se tutorial nem volt hozzá, se egy szót nem tudtam angolul, mégis gyötörtem, mert érdekelt. Előtte meg Commodore 64-esen egy pixeles képszerkesztőbe szerkesztgettem képeket. Megrajzoltam egy figurát A4-es papírra, majd azt átmásoltam egy milliméterpapírra, és az alapján vittem be a képet pixelenként. Egy mm² volt nálam egy pixel. Még rács se volt. Ki kellett számolni, hogy lefelé 3, jobbra 6 pixel... klikk a joystickkal – szóval kell ehhez egyfajta megszállottság. Ha nem érdekel a képszerkesztés, akkor úgyse fogod megtanulni. Azért nem kell feltétlen megtanulni, mert most ez a menő. Nyilván te másban vagy jobb.
Harmadrészt ilyen nagytudású és összetett programot nem lehet megtanulni máról holnapra, még akkor sem, ha valaki azt mondja, hogy igen. Az a tudás, amit a tanfolyamon adnak, rendkívül felszínes, nincs elmélyítve, nem vált készséggé. Amikor én hozzáfogtam a Ps-hez, már előtte volt pár év CorelDraw meg PhotoPaint gyakorlat, mégis csak néztem, mint a süket hal. Aztán kábé egy éven át nyomtam a tutorialokat, meg tanultam az angolt, hogy a külföldi tutorialokat is meg tudjam csinálni, és ezt csináltam napi 12 órán át. El kellett magam foglalni, mert elvonókúrán voltam, és értelmes dolgot kellett, hogy csináljak, ami lefoglal. Egy éven át ez ment, se hétvége, se karácsony, se szünnap. Csak Photoshop. 365×12=4380 órát töltöttem vele, és akkor már kezdtem úgy érezni, hogy most már tudom. Utána kezdtem el csak blogolni, de azóta is folyamatosan tanulok újat és újat. Még mindig vannak funkciói a programnak, amelyeket nem ismerek, vagy nem szeretek használni, mert nem meg csuklóból. Ha te is annyit csináltad volna, akkor te is tudnád, és egyszerű lenne. Javaslom, ha érdekel a téma, csak a saját tempódban tanulj, és csak olyan tutorialokat csinálj meg, ami tényleg érdekel. És legyen benned kíváncsiság. Ha valamire nincs konkrét válasz, akkor kísérletezgetni kell. Aztán majd jönnek a dolgok előfele ezerrel.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Kloden #14030 üzenetére
Ezt mindet én csináltam.
(#14031) Wyll: Még csak a GIMP-pel próbálkoztam, egyik ismerősöm próbált tanítani, viszont sehogy sem bírtam ráállni, annyi kütyü van benne; az a sok eszköz, szűrő, effekt, rétegek, meg ki tudja még mik vannak benne. Mivel egyáltalán nem foglalkozok képekkel, jobban nem is akartam beleásni magam, inkább csak kíváncsiságból akartam megtanulni.
-
Wyll
őstag
válasz
Bjørgersson #14029 üzenetére
A Photoshop szerintem nem mérhető össze a GIMP-pel. Sokkal jobb program, ráadásul sokkal könnyebb használni is.
Kíváncsi volnék, mitől magas neked mindkét program? Próbáltad mindkettőt? Mármint a próbálkozást nem úgy értem, hogy egy délutánra feltetted-e már, hanem hogy gyakoroltál, próbáltál tutorialokat, olvastad-e BonFire blogját, stb.
-
Kloden
senior tag
válasz
Bjørgersson #14029 üzenetére
-
BonFire
veterán
válasz
Bjørgersson #14027 üzenetére
Ne tárgyaljál! Rajzoljál!
-
pocokxx
Közösségépítő
-
Wyll
őstag
Mi a neve annak az ívnek, ami egy újság külsején van? Szóval ami az elő- és egyben hátlapi borító is.
[ Szerkesztve ]
-
Inv1sus
addikt
válasz
Bjørgersson #14019 üzenetére
Medievil a címe, PSX-re jelent meg két része. PSP-re egy nagyon gyenge feldolgozás került az első résznek, amit inkább számba se veszek, ha lehet.
Az első rész egyszerűen egy remekmű, manapság is bármikor végigjátszom felnőtt fejjel. Ezért választottam ezt arcképnek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Bjørgersson #14019 üzenetére
PS-re is, nagyon vicces gém volt! szerettem, de egy idő után szemétparaszt lett, nem jutottam tovább....
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Inv1sus #14018 üzenetére
Én is kb. pár százalékukat ismerem fel, de szerintem pont ez lenne a lényege. Ezért egyéni arckép, mert mindenki olyat választ, ami közel áll hozzá, nem feltétlen kell mindenkinek ismernie. Sőt. Szerintem.
A te képedet pl. pont felismerem. Pár évvel ezelőtt, amikor még kicsi voltam
, rendszeresen jártam az 576-ba a havi katalógusukért és emlékszem, hogy vagy fél évig mindegyikben benne volt ennek a játéknak a borítója. Azt hiszem Medieval a címe és PSP-re jelent csak meg.
-
Inv1sus
addikt
Ezekbe az arcképekbe azt bírom, hogy nem ismerem fel őket.
Emberi arcképek egymás hegyén-hátán és azt se tudom kicsodák. Elvileg ezeket egyéni arcképeknek hívják, de számomra ezek már rég nem egyéniek, semmi különleges nincs bennük, unalmasak.
No offense.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Speeedfire #14016 üzenetére
Jó lenne, ha az lenne.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Bjørgersson #14015 üzenetére
Ja, hogy a linkelt kép lenne az avatarod?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Speeedfire #14014 üzenetére
Még nincs meg az engedélyem az arcképre, addig nem mehetek a szerkesztős topicba. Nektek mutatom meg addig csak a képet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Bjørgersson #14012 üzenetére
Tehát...
-
válasz
Bjørgersson #14012 üzenetére
Te vagy Borat???
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Speeedfire #14011 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Bjørgersson #14010 üzenetére
Miért nem dobod be közösbe a képet?
-
Wyll
őstag
válasz
Bjørgersson #14008 üzenetére
jöhet, de nem ígérek semmit
-
Wyll
őstag
válasz
Bjørgersson #14003 üzenetére
Egy hajszálpillanatig sem akarom leszólni az itteni embereket, sőt, de ha még mi (gyakorlott Arcképgyárosok) is nehezen állunk neki a fotó→rajz konverziónak, akkor aki még sosem csinálta, attól még kisebb valószínűséggel várható decens végeredmény.
Egy dolog, hogy az ember tud irányítani egy kést, és egy másik, hogy azzal marhát csontoz, vagy intarziát fabrikál, vagy célbadob.Ezektől eltekintve - vagyis éppen emiatt - igazából engem is érdekelne, hogy ki mire jutna itt egy ilyen feladattal
Amúgy Ndruu volt ebben a zseni, és most csinált nemrég egy srácnak privát megkeresés után újra fényképből (ráadásul egy nagyon szarból) avatart. Szóval ha meggyőzöl minket a dolog különleges jelentőségéről, biztos meg lehet valahogy oldani. Ahogy írtam: "kivételek persze akadhatnak, és néha akadnak is. Kérni – főleg szépen kérni – mindig szabad, aztán max meglátjuk."
[ Szerkesztve ]
-
Inv1sus
addikt
válasz
Bjørgersson #14003 üzenetére
Pont hogy őket zaklasd ezzel a témával, mert ők tudják, mire van szükség. Az enyémet én csináltam, de sokszor kellett módosítani mire jó lett.
-
Wyll
őstag
válasz
Bjørgersson #14001 üzenetére
Írj rám hogy miről van szó!
-
Bjørgersson
félisten
Egy nagyon profi, türelmes Photoshop guru segítene nekem egy kép szerkesztésében? Vagyis, megszerkesztené nekem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hobby elektronika
- Gitáros topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Akciókamerák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Uplay
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...