Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- AliExpress tapasztalatok
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vírusirtó topic
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pufancska
tag
Sziasztok,
nem is tudom, hova kéne feltenni a kérdést, tudom, hogy van egy két nyomdász is itt. Ezért hátha. Szeretnék nyomtatni egy képet 2,3x9x7m-méretekkel. A kérdésem az lenne, hogy ezt 1:10-hez szokták csinálni? 300dpi? Illetve a látható képen pirossal jelölve szeretnék berakni egy képet - elég kicsiben van meg, mi az a méret ami még elmegy, tehát nem esik szét a kép? Előre is köszi -
pufancska
tag
válasz Ricardo128 #22162 üzenetére
Köszi , közben megoldottam. Én így csináltam - kijelöltem - megfordítottam - select - modify - expand - 10px - enter
-
pufancska
tag
Sziasztok, hogyan kell megoldani, hogy van egy alakzatom, és le akarok vágni pl. 10px a széleiből? Nem tudok rájönni
-
pufancska
tag
válasz Segnior_Barthez #21804 üzenetére
File - Automate - Crop and Straighten Photos és kivágja neked a képeket a feleslegek kuka. Pikk-pakk kész. Előtte az egész képet forgasd elő fekvőbbe, hogy majd ne egyesével keljen.
Ha nem értenéd akkor tessék egy videó
videjóóó -
pufancska
tag
google segített, bocs
[ Szerkesztve ]
-
pufancska
tag
válasz BonFire #20703 üzenetére
Ezzel találkoztam én is. Azt hittem, hogy nem jól csinálok valami és van rá valami megoldás. A problémám ott kezdődik, valaki megkért, hogy a logóját vektorizáljam, azt mondta, psd-ben meg van minden, meg hogy a stílus is van hozzá, amit ráhúzott két betűre, meg egy alakzatra. Na mondom ezt kb. 15 perc alatt megcsinálom. Viszont a betűk krómozottak, az alakzat meg aranyozott. Hát nem 15 perc
-
pufancska
tag
Sziasztok,
van egy kész styles-m (ez egy króm stílus) ezt a stílust át tudom, valahogy varázsolni az illustratorba?
-
pufancska
tag
Hali, ha elmentek valamit pdf-ben úgy hogy közben nincs háttér (vagyis transparens) és mindezt PS-ben hajtom végre, hogyan, vagy mit kell beállítanom, hogyha újból kinyitom PS-ban. AI-ban akkor a háttér szintén transparens maradjon. Én nem tudtam megoldani, mivel mindig létrehozott egy fehér hátteret.
Megoldható valahogyan? És, ha igen, hogyan? -
pufancska
tag
Sziasztok, hogyan tudnám ezt a képet megcsinálni. a Szaggatott rész megy, a mindenféle ív megy, viszont az, hogy négyzet legyen nem tudom megoldani. Létrehoztam egy négyzet alakú ecsetet is, viszont akkor a szaggatott részt nem lehetett jól beállítani. (Tudom, hogy ezek az alapok PS-ben, viszont én nem tudom ezért kérdezem.)
-
pufancska
tag
Sziasztok, mi lehet az oka, annak, hogy kinyitok egy PDF-et szerkesztem, több réteg is létrejön a munka során. Mentem PSD-ben és ha ezt újra megnyitom már össze vannak olvasztva a rétegek?
Nem tudok rájönni -
pufancska
tag
válasz #27813376 #19755 üzenetére
Egy kis tévedésben élsz. A mock up nem lúzereknek van kitalálva, hanem olyanoknak akiknek arra esetleg nincs idejük, hogy egy névjegykártya látványtervét elkészítsék. És itt az idő főleg az ügyfél miatt van, mert azt már nem fizeti meg, de elképzelni a végét nem tudja. Szerintem egy igen jó dolog és nagyban megkönnyíti az ember munkáját.
-
pufancska
tag
válasz zho-lee #19737 üzenetére
A választ te magad adtad meg, "Lehet, itt kéne még gyakorolnom." a PS erről szól (meg az életben sok minden), hogy gyakorolni kell. Csak sokan elfelejtik azt, hogy előbb meg kell tanulni járni, aztán fára mászni. Sokan jönnek ide, hogy arcot akarnak cserélni mondjuk meg hogyan kell, viszont még azt sem tudja, hogy kell egy új réteget létrehozni, de magyarázunk el neki egy komplex műveletet.
-
pufancska
tag
válasz repvez #19731 üzenetére
"PS-ben 4-5 kép után megfagy a program ha a merge to HDR opciot használom" - akkor ott a géppel van a gond, mert 20 képnél sem szabad lefagyni a gépnek. Milyen PS?
Illetve létezik plugin is PS-alá itt egy videóLightroom-ot nem használok, viszont tessék
[ Szerkesztve ]
-
pufancska
tag
válasz hibavissza #19730 üzenetére
Próbáld meg az ACDSee Pro-t, szerintem a Bridge-nél mérföldekkel jobb. Bár ugye még egy program, ki hogyan van vele.
-
pufancska
tag
válasz trisztan94 #19679 üzenetére
Annó olvastam ezt a cikket, akkor azt hittem, és ma is remélem, hogy ez csak trollkodás. Bár a suliban egyszer azt mesélte a mai világ működéséről az egyik prof "-Tudsz úszni? -Nem! És ha megfizetem? "
-
pufancska
tag
válasz GergőBp #19650 üzenetére
Nekem tetszik a végeredmény, ügyes munka, sőt a "becsillanás" is ami ugye ellenfény. Viszont a ráfordított időre lennék kíváncsi.
"kell egy normális váz," ha fotós suliba jársz akkor, szerintem ez te sem gondoltad komolyan. Mert a normális váz + 18-55-ös kombó+PS még nagyon kevés. Szerintem jó obik kellenek, de ez már más topic téma. -
pufancska
tag
válasz BonFire #19634 üzenetére
Aztán lehet, hogy nem akarja megmutatni, mert fél, hogy a megrendelő is lesheti a topicot és kiderülnek dolgok... Vagy, ő szeretné megcsinálni és csak tanácsot kért, hogyan tovább haladhasson, ez pedig dicsérendő.
Logo - ma készítettem egyet egy munkaruhákat varró cégnek. Mutatom a programozóknak ő "miért csak két színből áll?" Én "menj vissza programozni"
[ Szerkesztve ]
-
pufancska
tag
válasz GergőBp #19623 üzenetére
Pont most akartam leírni én is ezt, hogy nem értem mit akar. És illusztrálja videóval, vagy képekkel. Mert magamból kiindulva elmondom itt mit szeretnék, jönnek a segítségek de nem jók a válaszok (mert érthetetlen módon írom körbe mit akarok). Betolok egy képet és megkapom a választ.
Tehát képek és talán lesz megoldás.Off:
Ha esetleg a szitanyomtatással zavarhatlak PÜ-be írnék.[ -
pufancska
tag
Boldog születésnapot PS!
-
pufancska
tag
A fentebb említett buszos (Volkswagen kis busz) képnél, hogyan oldanátok meg az ablak problémáját? Mert néztem, de nem tudok mást metódust mint újrarajzolni a dolgokat.
Ha jól látom az ablakon van egy fehér réteg, áttetszően és egy kis homályosítás. Ha most az ablakból csak a hátteret vágom ki, akkor hogy varázsolok rá ugyanolyan réteget, hogy ne lehessen észrevenni a két rész közötti különbséget.
Végül is a kérdésem, ti hogyan oldanátok meg az ablak problémát? -
pufancska
tag
Tudom, hogy itt nem szokás, de köszönöm mindenkinek a múltévi önzetlen segítséget és kívánok Photoshopban gazdag boldog új évet.
-
pufancska
tag
válasz balintkagan1 #18621 üzenetére
Ha pénzt fogsz érte kérni, akkor még gyakorolj. A fénykép jó, bár egy kis világosság nem ártana, de ha ez az igény akkor ez van. Viszont a két kép összerakása, még igen gyenge. Nem tudom, hogy használtál e állványt, mert akkor kevesebb gondod lenne.
-
pufancska
tag
válasz pikszel #18465 üzenetére
Köszönöm a választ megoldottam a segítségeddel.
ViZion: Kevertem a fogalmakat, Illustrator még mindig nem a barátom
Dluinet: Köszönöm, hogy megcsináltad, de pont ezt akartam elkerülni, mert én szerettem volna tudni elkészíteni, mert ugye mindig nem kérhetek büntetlenül, meg persze ingyen.
trisztan94: Mert nem értek hozzá, annyira mig ezt Ps-ben megrajzoltam 3 perc allatt, addig IL-ban még az alakzatok váltásával bajlódnék. (Ha több szabad időm lenne bele ásnám magam, de idáig a PS mindig kihúzott a bajból)
Köszi még egyszer mindenkinek
-
pufancska
tag
Valaki tudna segíteni, bár nem egészen PS. A photoshopban megrajzoltam valamit egy réteg, háttér nincs. (vagyis a háttér átlátszó, transparent) Lementem PSD-be. Behúzom Illustratorba raszterizálom (tökéletesen elkészíti ahogyan nekem kell). És menteni akarom bármilyen formátumot (kiterjesztést választok) mindig fehér háttérrel menti. EPS nél beállítom, hogy átlátszó legyen, de akkor is van fehér háttér. Ha valaki tud segíteni akkor megköszönném, én már feladtam.
-
pufancska
tag
válasz TazLeacher #18335 üzenetére
-
pufancska
tag
-
pufancska
tag
válasz trisztan94 #18214 üzenetére
tessék így gyorsabb lesz
-
pufancska
tag
Kötetlen munkaidő
[ Szerkesztve ]
-
pufancska
tag
-
pufancska
tag
válasz Dluinet #17991 üzenetére
Köszi a gyors választ. Tehát oda jutottam, hogy
1. Létrehoztam egy új mappát, mert addig inaktív a Behelyezés
2. Behelyezés - behelyeztem a pdf-et
3. Most jönne a laten transparensy (átlátszóság simitás) én ezt találtam szerkesztés - átlátszóságsimitási készlet - itt megadod az - összetett grafikához. És megint tallózni kell a pdf-et? Mert addig nem csinál semmit. Ha betallózom akkor Nem sikerül a file importálása. a File nem tartalmaz érvényes készletet. Jól csináltam, vagy valamit elrontottam?[ Szerkesztve ]
-
pufancska
tag
válasz Dluinet #17693 üzenetére
illustrator> uj dokumentum> place (behelyezés) a pdf doksit > flaten transparensy (átlátszóság simitás) max > ungroup
Szia, nem nagyon értek hozzá és már az elején elakadok.
Addig jutok el, hogy illustrator (bocs)
1. új dokumentum ez a ctrl+n ?
2. place (behelyezés) - nem találom és ugye a következő lépésekig már el sem jutok. Tudom, hogy béna vagyok, de hol is rontom el, hogy nem látom ezeket.
Illustrator CS6 magyar verzió -
pufancska
tag
Elégé off topik Sziasztok, össze kéne rakni egy asztali PC-t PS-re (Max. 200ezer) ebben kérnék segítséget, nekem fingom sincs a gépek belsejéről, ezért annak örülnék ha valaki leírna egy összeállított gépet. Vagy javasolna egy olyan embert aki ezzel foglalkozik és összeállítana nekem egy erős és jó árasított gépet.
-
pufancska
tag
Miért van az, hogy beállítom a PS-ben az Edite-Preferences-General akármit újraindítom a gépet a beállítások visszaállnak az eredeti állapotba. A PS bérelve van, együtt tudok vele élni, csak érdekel, hogy PS hiba, vagy valamit rosszul csinálok.
-
pufancska
tag
válasz Balinov #17882 üzenetére
Szép templatek-et nem igen adnak oda ingyen, de ha már látod, vagyis megtaláltad azt amit szeretnél onnan már nem olyan nehéz "lenyúlni", vagyis átrajzolni. Itt találsz egy kettőt
-
pufancska
tag
válasz trisztan94 #17881 üzenetére
View - New Giude - Ott meg adod , hogy horizontál, vagy verticál és pontos pixelt.
Tehát "ha lerakok egy guide-ot mondjuk 500;500-as pozícióra, és én azt szeretném, hogy egy másik guide tőle pontosan 20px távolságra legyen,", akkor 520px
Sajnos a PS csak egyenként lehet lerakni a guidekat, de itt van egy ingyenes plugin - itt ni ez nagyon hasznos tud lenni, főleg egy munka elején, kifutók beállítására meg hasonló. -
pufancska
tag
válasz ViZion #17846 üzenetére
CSS+HTML5 nekem még fehér folt tehát az kiesett, flash-el az a gond hogy az almás cucok nem akarják megjeleníteni. A png slideshow marad most azt kukkolom, de sok mozgó bannert kérnek tőlünk, hogy majd más oldalakra, mint reklámként és nem tudom, hogy ezt a png slideshow-t mennyire szeretik, ismerik illetve használják.
-
-
pufancska
tag
Sziasztok, készíttetem egy gif animációt PS.-ben de valahogyan a vége nem tetszik, mert nem szépen rendereli itt van a végeredmény valamiért rossz a kép. 256 színt adtam neki, de így is borzalmas, amellett, hogy a file mérete pedig hatalmas. Valakinek valami ötlete. (az ügyfélnek jó volt, de engem érdekkel és boszant)
-
pufancska
tag
Ma pontosan öt hete, hogy beálltam egy web design meg grafika meg mindenes céghez dolgozni, mint grafikus. A programok területén BonFirének igaza volt minden kell. Mindenhez kell, hogy értsél és ezt el is várják tőled. A programok mellett legyél jó reklámszakember is, mert egy weboldal elkészítésénél jól jön, meg persze máshol is. Legyél jó tipográfus (egyik legnagyobb gondom), az ortográfiában is jártas legyél. A legrosszabb ebben a szakmában, hogy a bőrt is lehúzzák rólad, mert most máris kell sőt tegnapra kellett. Ezért a programokhoz igencsak érteni kell, nincs idő azon vacakolni, hogy hogyan kell megoldani a problémát. Lehet, hogy valami nem ugrik be, mint ma nekem a pattern, de ahogyan kimondták máris megtudtam csinálni (sőt tetszett is nekik) Tehát egy rutinra van szükség a többit meg mellett majd megtanulja.
-
pufancska
tag
Sziasztok, olyan segítségre lenne szükségem, hogy egy ablakra készítek egy matricát ami teljesen befedi. A kérdésem az lenne, hogyan tudnék olyat készíteni, hogy az a matrica pici lyukacsos. Az ügyfél szeretné úgy látni, mint amilyen lesz eredetiben. Előre is köszönöm a segítségeteket
-
pufancska
tag
Sziasztok, ismertek, tudtok ajánlani valamilyen magyar szakirodalmat ami tipográfiával foglalkozik. Előre is köszönöm a segítségeteket
-
pufancska
tag
A CS4-ben létezik "Lorem Ipsum"-beillesztés - vagy csak a CS6-tól van?
-
pufancska
tag
Illetve még egy kérdés: Lehet olyan szövegdobozt létrehozni, mint egy "L" betű?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest