Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi72
aktív tag
válasz BLiNk3r #4099 üzenetére
A frissités meg volt ! ez akártyám van bene ASUS EN8600GT 256MB! A lista nagyon sokat segitett a ki válsztásban. De nem tudok dönteni két márka közt
'1.:Gigabyte GF 9600GT 512MB 256bit DDR3 PCI-E/pasziv hütésü/
2.:Asus EN9600GT 512MB 256bit DDR3 PCI-E En9600gt/htdi/512m
Ezek szerepelnek a listán
Ebben segitsetek még!
Mégegyszer köszönö nagy segitég volt a hozá szolásod. Köszi!
-
BLiNk3r
senior tag
A Photoshop CS4 egyik új fícsöre, hogy a videokari ramját használja bizonyos funkciók ellátásához (animált zoom, simított megjelenítés minden zoom értéknél, canvas forgatása, stb). Ez nyilván csak akkor működik ha a Performance szekcióban kiválasztod a "GPU acceleration" lehetőséget.
Emiatt valóban van létjogosultsága a sok videomemóriának, természetesen minél több, annál jobb. Hozzá kell tenni, hogy ehhez már elég egy 128 MB-os videokari, OpenGL 2.0 és Shader Model 3.0 támogatással.
Érdemes megnézni a tesztelt és támogatott videokarik listáját.
Nálam 256MB-os 3650-nel is szépen működött, a mostani 512-es 9600GT valamivel jobb teljesítményt nyújt, de nem számottevő a különbség.
#4098: lehet a videokarid pont olyan típus, ami nem tudja ezt a fícsört. Esetleg érdemes a legújabb drivert felpakolni, és azzal megpróbálni, hogy működik-e. Ha nem, akkor átmenetileg vedd ki a pipát a GPU acceleration elöl, és használd anélkül a PS-t.
[ Szerkesztve ]
-
tibi72
aktív tag
-
tibi72
aktív tag
Ezt iraja ki!!!!
-
ToBeY
nagyúr
Szerintem ilyen vga-t vegyél,ez biztos jó lesz Quadro FX 5800
[ Szerkesztve ]
-
tibi72
aktív tag
Lehet hogy el néztem ! 1GB -ott .Az a gondom hogy van egy hiba uzenetem és ara gondoltam ha nagybb v.k.veszek meg oldodik. A hiba üzi akkor jon fel ha beálitásokná-a teljesitménynél a GPU pipát be teszem.Azt irja hogy frissicsem fel a videokártya ilesztö progiját,megtörtént és még mindig le fagy vagy ki kapcsolja GPU-t vagy szagat a PS CS4
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezt ki mondta neked, hogy 1GB ajánlott? Mit tesz a PS 1GB VRAM-ba? OMG
Nem kell oda semmi ilyen. Egy 4850 szintű kártya bőven-bőven sok.Inkább a sok RAM ami még mindig dukál hozzá, meg egy jó scratch-disk.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Dexter68
addikt
CS4 alatt szinte bármilyet. Az előző gépemben egy 32 megás Matrox volt. A CS4be már beépítettek olya fícsöröket, amik kihasználnak valamennyit a ramból, de sztem az 1 giga túlzás photoshoppolni.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
tibi72
aktív tag
Olyan 1GB körülire gondoltam
-
tibi72
aktív tag
Hali !
Mostanában milyen Videokártyát érdemes veni a PS-hez.Ki mit ajánl? (emberi kereteken belüll!!!) -
Dexter68
addikt
-
nagyúr
Hali. Következő a gondom: PS elindít, betölt. Open akármilyen file-t, gondolkozik... kattintgatok(akárhova), címsorba "Nem válaszol", majd várok és úgy tölti be a kívánt file-t. Mitől van ez? Már újraraktam a PS-t is, a folyamat közben a proci és ram egyáltalán nincs terhelve...
Köszönöm
-
alien_
őstag
Egyik Amazon.co.uk seller röhelyes áron árul CS4-et (nem student). Kíváncsi leszek...
[ Szerkesztve ]
Swarm is coming.
-
tibi72
aktív tag
Még egy kérdés !
Fel rakhatom CS3 mellé CS4-et nem zavarják be egy mást????? -
alien_
őstag
Ahhoz, hogy legálisan dolgozhass photoshoppal elég ha megvan maga a software, vagy kell számlával igazolni / regisztrálni a terméket a nevedre?
Swarm is coming.
-
tibi72
aktív tag
-
Dexter68
addikt
válasz Nyugdíjas #4077 üzenetére
Naja... ha egy karácsonyfadíszen átmegy egy úthenger, elméletileg össze lehet ragasztani ugye...
Mert az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbségArculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Dexter68 #4072 üzenetére
Ennél a konkrét képnél én is ezt gyanitom,de ugy általában, és elméleti síkon igaza van a Cathfaern-nek. Persze mint már nagyon jól tudjuk: "Az elmélet, és gyakorlat viszonyát jól ismerjük a gyakorlatból..."
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
tibi72
aktív tag
Sziasztok!
Fel raktam az Alien skin-eket de hogyan kell meg jeleniteni a PS-ban mert nem találom csak a Alien skin snap art-ot be rakta a szürök közé de a Eye Candy-ket nem találom hol rontotam el? -
luw2win
őstag
Hali!
Valaki tudja h a Brush-okat hogyan lehet elforgatni, vagy tükrözni?
Köszönöm!
Üdv: Máté.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Cathfaern
nagyúr
Aki gyakran használ PS-t, az látásból meg fogja tudni mondani, hogy nagyjából mivel érdemes kisérletezni Csak gyakorlat kérdése az egész.
Amúgy PS visszavonáskor nem inverz transzformációt használ, egyszerűen elmenti hogy milyen változás történt a képen és azt visszaállítja.
-
ponix
aktív tag
válasz Cathfaern #4066 üzenetére
Persze persze! Nekem nincs egyetemi végzettségem, de gondolkodom azért! Ha eltorzítok egy képet, és azt visszavonom, az az inverze a torzításnak igaz? Azért lehet visszavonni! De ha én adok egy torz képet neked, az semmilyen képlettel, meg általános iskolai elképzeléssel, nem fogod tudni visszatorzítani! Igaz? Ha rendelkezésre áll az eredeti, akkor talán, de egy torz valamiből a büdös életbe nem fogsz tudni visszaállítani eredeti állapotot!
A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King
-
Cathfaern
nagyúr
Matek, általános iskola, de gimnázium mindenképp: a függvények többségéhez meg lehet határozni egy inverz fgvt, ami teljesíti azt, hogy ha az eredeti függvény x-et x'-be visz át, akkor az inverz fgv x'-t x-be viszi át. A photoshoppos effektek és torzítások amennyiben nincs bennük random generálás, megfelelnek egy függvénynek, tehát jó eséllyel visszaalakíthatók*. Amennyiben van bennük random generálás, akkor pixel pontosan már nem alakítható vissza, de az eredeti (torzított) képnél kis próbálkozással kivehetőbbet lehet kapni. Ennyit a média baromságairól
Tegyük hozzá, hogy nem láttam a szóban forgó képet, tehát lehet, hogy az pont visszaalakíthatatlan, de elméletben nem lehetetlen a dolog.
*természetesen ha van egy szines képed, és abból bináris képet csinálsz, az nem alakítható vissza, de ott nem torzítás történt, hanem információ elhagyása
-
bandus
veterán
sziasztok!
nem vagyok valami nagy guru, szóval egy olyan kérdésem lenne, hogy ha feltöltök ide egy képet, amibe berajzoltam egy háromszöget painttel, annak meg tudná-e mérni valaki photoshoppal a szögét? tud ilyet a program?
köszi a választ
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz Dexter68 #4056 üzenetére
Illustratoros AutoTrace-vel ilyen jött össze (felső az eredeti, a kék háttért már kézzel csináltam): [link]
az éleket nem kezelte a legjobban, de azt hiszem annyira nem lett gyenge
kipróbálom majd corel-vel is, hogy mennyi a különbség''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
-
-
Dexter68
addikt
válasz Chandler #4055 üzenetére
Az a baj, hogy egy 16 × 16 pixeles képben nincs annyi információ, amivel egy trace program bármit tudna kezdeni. Régen az Adobe is külön programot tartott erre a célra Streamline néven, de mostanra már beépítették az Illustratorba és AutoTrace-nek hívják. Tapasztalatom szerint nagyon ritkán hoz jó eredményt. Esetleg szabadkézi toll-rajzok esetén elfogadható.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Chandler
senior tag
-
-
-
-
Dexter68
addikt
Attól függ, milyen az a gif. Ha rajzos, akkor illustratorban újrarajzolod, mert ha nem, akkor szétesik. Ha fényképszerű, akkor felnagyítod és szétesik.
-
Sziasztok,
Egy olyant szeretnék csinálni, hogy egy kis méretű gif-et kellene nekem felnagyítanom.
Hogyan tudnám én ezt kivitelezni? Ha jól olvastam vmit vektorziálnom kéne
Tud ebben vki segíteni? Esetleg más programmal?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
kew
senior tag
sziasztok,
hogyan tudnék olyan vázlat szerű "karikákat" kreálni ps-ben, mint ami pl ezen az oldalon van http://www.alessandro-cavallo.de/ az about, skills, works bekarikázva?
Próbálkozom a pen tool-al de én azt valahogy nagyon nem tudom használni Biztos van ennek valami egyszerű módja...köszi előre is.
-
ponix
aktív tag
Azért ez a visszatorzítás eléggé kérdéses nem? Ha eltorzítasz egy képet, akkor az lesz a következő dolog kiindulópontja! Abból a helyzetből nehézkes visszatorzítani mivel más a kiinduló helyzet! Ugyan az az algoritmus akkor működne, ha ugyan az lenne a kiindulási pont! De nem az! Hanem egy torz valami! A torz valamiből semmiféle algoritmussal nem lesz eredmény az eredeti kép!
Ne kajáljuk már be a média baromságait könyörgöm!
[ Szerkesztve ]
A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King
-
z0d1AK
nagyúr
éppen photoshoprán űlök
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
gyga
senior tag
most mért vagytok ilyenek? abból a képből szinte bármit ki lehet hozni
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Barett 50cal #4029 üzenetére
Najó, persze
-
ponix
aktív tag
Na de ez egyébként mi akar lenni eredetileg? Még ha lehetne javítani, akkor se tudjuk, hogy mit kellene kihozni belőle
-
Dexter68
addikt
Na ehhez pont a monix-szemüveges pattanásos gizdacsávó kell. Meg a rendező, aki ordít, hogy: – Csapó!
-
Dexter68
addikt
válasz Barett 50cal #4025 üzenetére
Olyan csak a filmeken van, hogy egy képen van egy homályos paca, mert ködben egy táskán keresztül fotóztak egy újságot rajtahagyott objektívsapkával, miközben teveháton menekülnek a pitbullok elől és a monix-szemüveges pattanásos gizdacsávó kitisztítja és minden apróbetű olvasható lesz rajta és még azt is látni, hogy a múlt héten mi volt ott.
Szóval több információ nem lesz a képen, ha nincs nagyon bemozdulva, akkor látszólagos javulás elérhető.
-
Chandler
senior tag
válasz Barett 50cal #4025 üzenetére
Attól függ mennyire elmosott, ha feltöltöd valahova a képet az többet mondd.
-
Barett 50cal
senior tag
Hali
Sürgős lenne...:/Van egy képem,ami elmosott...Szóval nem tudom,hogyan de elmosott.
Van Adobe Photoshop CS3mam.Ezzel meglehet csinálni,helyrehozni??VAn egyáltalán létezik ez,h egy télleg nagyon elmosott képet helyrehozni..olyanra mint egy visszavonás:S....
ÜDvTime you enjoy wasting, isn't wasted time
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igen, pl. netes munkáknál én ezért nem is szoktam túllihegni ezt a dolgot, mert a júzer ált. ugyis mérföldekkel rosszabb monitoron nézi, szóval veszett fejsze nyele....
Egér témára: Én nem vettem észre semmi különbséget az 1-2k-s Logitech U96, és az otthoni Mx Revo közt. Persze komoly grafikára Wacom kell, ahhoz nem fér kétség.
Illetve persze mondjuk az Mx Revo nekem azért nagyon nagy komfort, mert rengeteg gombjára sok mindent programozhatok, amiket használok, és igy gyorsabb, kényelmesebb vele dolgozni.[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Nekem is a Dexter által linkelt egerem volt csak 4 gombos kiadásban, most egy Logi MX 518.
De, nem feltétlenül a hiperszuper egerek a legjobbak ha nem kényelmes, kollégámnak egy gagyi, talán A4 tech kis 2 gombos szutyka van, az nekem kicsi, nem áll kézre.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Dexter68
addikt
Monitorkalibráció. Ha szemre csinálod, akkor kell egy jó tesztábra, amit kinyomtatsz vagy leproofoltatod ott, ahol készül majd az anyag, aztán addig csavargatod a monitort és a drivert, amíg megközelítőleg azt látod a monitoron, mint a nyomaton. A másik út, hogy szakembert hívsz, aki megcsinálja.
Arra persze semmi garancia nincs, hogy mások rosszul beállított monitorján úgy jelenjen meg.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
ToBeY
nagyúr
Hogyan lehetne belőni hogy amit csinálok PS-be nagyjából színhelyes legyen,átlagos TFT monitor mellett.Mert csináltam egy képet és nálam bronz színe volt,akinek csináltam nála meg narancs.
-
Dexter68
addikt
Van egy iszonyú érzékeny tábla+toll kombó, amivel kb. úgy dolgozhatsz, mintha cerzuával/tollal dolgoznál papíron. Az Intuos érzékeli a toll dőlésszögét is. Sőt az Artpennek még a forgási irányát is. Kb. hasonló, mint a Genius, csak olyan különbséggel, mintha egy Suzukiből átülnél egy fullextrás Saab-ba. És ha munkáról van szó, nagyon nem mindegy, hogy a napi 1000 km -t melyikkel teszed meg.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Dexter68 #4014 üzenetére
és ez a wacom tábla h működik?
mert volt egy genius digit táblám, de az nekem nagyon nem jött be.
nyomni kellett a tollat, meg ha felemeltem, akkor elmozdult az egér mutató, meg ilyenek...
nincs valami olyan verzió, amit rendesen lehet húzni padon, mint egy ceruzát?
lehet az lenne nekem a legjobb...| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Dexter68
addikt
A Wacom tábla előtt a legjobb egerem egy MS Wheel Mouse Optical volt.
-
z0d1AK
nagyúr
photoshophoz milyen egeret ajánlanátok?
vagy van egyáltalán szükség komolyabb egérre?vagy jó a sima, 1000ft-s optikai?
gondolom csak van azért különbség...| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
gyga
senior tag
a win xp képmegjelenítője ilyentéren f@s. tessék mást használni. pl Lightroom, acdsee
a vistáé már képes az icc profilok kezelésére.[ Szerkesztve ]
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
sanyixXx
senior tag
válasz Chandler #4007 üzenetére
attól függ mire használod. úgy járja a legendákban, hogy az adobe rgb nagyobb tartományt fed le, de csak akkor van igazán haszna, ha adobe termékkel folytatod a munkát fotózás után és komolyabban akarod feldolgozni a családi diavetítésnél. ha kommersz képnézegetésre meg utólagos korrekcióra van csak szükség, akkor jó az srgb is.
de itt van egy kis cik róla, lesd meg: [link]Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
prompt
tag
Sziasztok!
Látom már más is beleütközött ebbe (Chandler), de azért leírom én is.. Olyan problémába ütköztem, hogy Photoshopban mások a színek egy kép megtekintésénél, mint amúgy windowsban. Ezt eddig is tapasztaltam cmyk képeknél, de azzal nem foglalkoztam, mivel - gondoltam - a windowsok képmegjelenítők rgb palettával próbálják megjeleníteni azokat a képeket is. De most az rgb képeknek is más a színük.. (már save for webnél is látszik, hogy különböznek: http://promptt.uw.hu/stuff/pics/saveforweb.jpg) Olvasgattam fórumokat (http://photo.net/digital-darkroom-forum/0048Cq és http://photo.net/digital-darkroom-forum/00L1tv) és azt írják, hogy a Photoshop használja a color profile-t, a windows meg nem, azért van különbség.. Próbáltam állítgatni már mindenhogyan a Photoshop profilját, a monitor profiljától (hp lp2475w gretagmachbet eye one proval kalibrálva) kezdve az sRGB-n át, az adobe RGB-ig mindent, meg a proofot is mindenféle módon, de pont ugyanazt a színt nem tudtam elérni, mint amit egy sima windowsos képmegjelenítő mutat (pl irfanview, vagy firefox). Nem lehet ezt valahogy megoldani? Szerintem hülyeség, hogy csak a Photoshop használja a profilt, mert látom a különbséget más programokban is (elég régi fórumtéma az amit linkeltem, lehet, hogy azóta már nem aktuális? ). Ha viszont használja a windows is, akkor miért van különbség? Írtak a ott olyat is, hogy akkor lehet hasonló a ps-es és az anélküli szín, amikor profil nélkül is közel van az sRGB értékhez a készülék színe. Ebben biztos van valami, mert az előző - szintén kalibrált és profil-lal használt dell - monitoromnál nem vettem észre ezt a színváltósságot, de nem hiszem, hogy a monitorommal komoly gond lenne. Lehet, hogy a kalibrálásnál rontottam el valamit?
-
MODERÁTOR
válasz Chandler #4003 üzenetére
Ignorálni kell indításnál, de gondolom letiltottad azt a felugró ablakot, aminél ezt meg lehet tenni. Indítsd el a PS-ot, Edit - Preferences - General (Crtl+K), és legalul Reset All Warning Dialogs (Alt+W). Aztán újraindítod a PS-ot, és betöltésnél majd meg fogja kérdezni hogy szeretnéd-e használni azt a színprofilt vagy ignorálod.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest