Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
senior tag
válasz Engineer086 #21298 üzenetére
Hát nincs mit, pedig én is ott kerestem azon az oldalon de nekem valamiért nem jól azonosította be.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
Jó reggelt!
Van egy fotó amin a fém felület kissé matt lett. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne fényesebbé tenni?Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
*Ropi*
félisten
válasz BonFire #21295 üzenetére
Csak most, csak Neked:
Windows PC-n:
- Zárd be a Photoshopot!
- Futtasd a Nik Collection installerjét! Ha nincs meg a fájl, akkor írj mailt a supportus@niksoftware.com-ra és újra elküldik!
- Az telepítési folyamatban amikor eljutsz odáig, hogy ki kell választanod a támogató gazdaszoftvert, látni fogsz egy + jelet: ezzel tudsz másik telepítési helyet megadni. Nyomj rá arra a gombra és tallózd be a C:\Program Files\Adobe\Photoshop CC\Plug-Ins\ mappát!
- Fejezd be a telepítést, majd nyisd meg a Photoshopot és ellenőrizd, hogy működnek-e a pluginok!
Macintosh-on:
- Zárd be a Photoshopot!
- Futtasd a Nik Collection installerjét! Ha nincs meg a fájl, akkor írj mailt a supportus@niksoftware.com-ra és újra elküldik!
- Az telepítési folyamatban amikor eljutsz odáig, hogy ki kell választanod a támogató gazdaszoftvert, látni fogsz egy + jelet: ezzel tudsz másik telepítési helyet megadni. Nyomj rá arra a gombra és tallózd be a Mac HD|Applications|Adobe Photoshop CC|Plug-Ins mappát, majd másold bele a Google mappát!
- Fejezd be a telepítést, majd nyisd meg a Photoshopot és ellenőrizd, hogy működnek-e a pluginok!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz acsati #21291 üzenetére
Azoknak, akik nem tudják a Google (leánykori nevén: Nik) Software Collection-t a PS CC alá feltenni:
"On a Windows:
1. Make sure all versions of Photoshop are closed.
2. Run the Nik Collection installer from the file you received via email and downloaded. If you no longer have this file, you may email customer support (supportus@niksoftware.com) to have the file sent to you again.
3. During the installation process when you get to the Host Application window, you will notice a plus sign to add an install location. Click that button and navigate to C:\Program Files\Adobe\Photoshop CC\Plug-Ins\.
4. Complete the installation, then open Photoshop CC to ensure that the plug-ins have successfully been installed.
On a Macintosh:
1. Make sure all versions of Photoshop are closed.
2. Run the Nik Collection installer from the file you received via email and downloaded. If you no longer have this file, you may email customer support (supportus@niksoftware.com) to have the file sent to you again.
3. During the installation process when you get to the Host Application window, you will notice a plus sign to add an install location. Click that button and navigate to Mac HD|Applications|Adobe Photoshop CC|Plug-Ins and paste the Google folder into this location.
4. Complete the installation, then open Photoshop CC to ensure that the plug-ins have successfully been installed."
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Új rendszer került a gépemre és gondoltam most akkor felrakom a legújabb Photoshop-ot is (CC 2014).
CS4-hez használtam a NikSoftware Color Efex Pro 4 nevű plugint és telepítettem most is, viszont nem működik. Bekerül a Filter menübe meg tudom használni is, de nem menti el a változásokat a képen.
Mit lehetne tenni, hogy megfelelően működjön? -
pikszel
addikt
válasz Engineer086 #21282 üzenetére
Aldine-721 bold. Jellemző a T-je.
Az egész összehozható stílusokkal: vörös kitöltés (nem fontos, ha a karakter színe be van állítva), fekete körvonal és kemény, vetett árnyék. Ha nem lenne egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
BalanceR
addikt
Esetleg van valamilyen tippje valakinek arra, hogy az ecseteket mappába tudjam rendezni?
Szeretem, ha mind be van töltve, de így ömlesztve elég átláthatatlan....[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
pikszel
addikt
válasz merkucyo #21286 üzenetére
A szaturációt ebben az esetben. Vibrance, clarity és a többiek ízlés szerint.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
merkucyo
aktív tag
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem lenne , hogy ha van egy kép amit háttérnek akarok beállítani, hogy tudnám egy kicsit tompítani magát a képet , hogy ne legyen olyan tolakodó színekben stb.
Lightroom van a gépemen . (Milyen értékeket kell állítgassak ? )
A válaszokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
BonFire
veterán
válasz general #21284 üzenetére
De nem kicsit off, mert már napok óta megy itt a monitor- meg konfigvéleményezés, holott mindkettőnek van saját, jól bejáratott topikja, itt meg szemeteltek egyfolytában! Nincs gazdája ennek a témának? Photoshop kérdéseket sem írunk be a merevlemezes topikba!
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
general
addikt
kicsit off, de azért ezt a monitort meglesném!
-
bb0t
senior tag
válasz Engineer086 #21282 üzenetére
Hát nagyon közel van a URW++ URW Clarendon-hoz
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
pikszel
addikt
Valóban, elnézést tévedtem, pedig ott volt a szemem előtt + a kérdésben a válasz (forráskód). Bár a konyhagép firefoxos hibakeresője szerint nincs felülírva body. Egyébként egy <pre> html tag, ami alap esetben monospace, vagy írógép betű.
-
bb0t
senior tag
válasz pikszel #21257 üzenetére
A forráskódban az át van húzva nem sans serif hanem curier new monospace.
-
bb0t
senior tag
válasz pocokxx #21262 üzenetére
Szerintem itt az a legnagyobb kérdés, hogy mennyire színhelyes a monitorod. Mert ha már az is nagyon máshogy néz ki a valósághoz képest akkor valóban nagy lehet az eltérés. Mondjuk ennél az otthoni nyomtatóm is jobbat csinált volna.
-
*Ropi*
félisten
válasz tikshow #21277 üzenetére
11.6: az már majdnem 12... Esküvőkön ezen utómunkázok röptében, amit kell: egész használható, csak a DPI-t kell megpiszkálni (tény, hogy nem ér fel egy Intuossal, de az az asztali gépen van, amin a komoly retust csinálom).
De vehet egy ilyet is, ehhez csatlakoztatható asztali gépbe való VGA külsőleg. Csak *pöppet* drágább, meg a saját TN paneles kijelzője úgy sz*r ahogy van...
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Novics #21271 üzenetére
Nemrég vettem Samsung Smart PC Pro-t, annak ugyanaz a hardvere, mint a MacBook Air-nek, viszont azzal ellentétben az egész kijelzője egy Wacom tábla is egyben, amit hasznosítani tudna a műszaki rajzban. Használtan 150-200 közt megkapjátok (én 200-ért vettem az enyémet még 1.5 év garanciával). Mondjuk dVGA abban sincs, csak a HD4000...
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Novics #21274 üzenetére
Nem teljesen off, csak ismerem azt a típust... mindegy mit veszel, az sz@r. De X éves almás gép meg JÓ.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Novics
senior tag
válasz ViZion #21272 üzenetére
Bocs, nem gondoltam, hogy ez itt off-nak számít. Gyorsan visszakerestem, de konkrétan az eredeti kérdésre nem találtam választ. Bár tényleg csak átfutottam a találatokat.
Asztali gép nem elég, szóval akkor vagy vadászik egy macet, és eladja a mostanit, vagy marad az eredeti terv.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
tikshow
addikt
OSX alatt kicsit neccesek a 3D progik, amivel azért építész szakon fog dolgozni, de egy Bootcamp majd megoldja a gondot. Egyébként, ha Macbook akkor csak Retina kijelzős, a simáért ne adjatok pénzt. Nekem is van egy, amikor épp nem vagyok a PC-m közelében vagy az irodában, akkor erről dolgozok. Kollégámnak is van egy ilyen, és abszolút meg vagyunk vele elégedve. Nagyon masszív kis gépek és könnyűek is, elég sok nagy projectet csináltunk már velük.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Ha van pénz, akkor semmi sem drága. Tipikusan olyannak tűnik, akinek nem lehet tanácsot adni, segíteni. Szal. ezzel ne offoljunk, tök felesleges. Visszaolvasva pár oldalt sok ajánlás már asztalira, laptopra, olcsóra, drágábbra...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Novics
senior tag
válasz *Ropi* #21270 üzenetére
Asztalit mondtam neki elsőre, de ragaszkodik a hordozhatósághoz, hogy a suliba is tudja cipelni, ha kell. Jó esetben 100-ert eladja ezt, a Mac olyan 240 körül volt azt hiszem. Azzal jobban járna?
Majd megkérdem azért, hogy mire is kell pontosan nekik.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
-
Novics
senior tag
Üdv Mágusok!
A húgicámnak az egyetemi feladatokhoz kelleni fog/kell a PS, és hát vas kéne alá. Tavaly karácsonyra kapott egy Csamcsung notit (Mobile DualCore Intel Core i3-2365M, 1400 MHz, 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM, 500 GB, 5400 RPM, SATA-II) Szegénykém almamániás, ezért egy használt MacBookot akart most venni - talán 2012-es modell, sajna nem tudom a pontos paramétert, mintha i5-ös lett volna -, hogy majd azon dolgozik, mert az tuti! Lebeszéltem róla, mert olcsóbban kijönne, ha inkább ssd-re és külső monitorra költene, mert a 13" jó cucc, de azon dolgozni nem lehet. (Meg ugye mire eladja a notiját, meg amit bukik vele, bár a mi pénzünk volt, nem az övé. )
Amit kigondoltam: mivel nekem pár hete bedöglött a notim, megkapta a 4 GB mellé még az én 4-emet - igaz az csak 1333-as -, az apróról veszek neki egy 120-as ssd-t - a progiknak meg amivel éppen dolgoznia kell képek elég, a vackait meg tartsa külső vinyón - meg nézünk neki egy 23-24"-os IPS monitort.
Ez így hülyeség? A MOME-n építész, nem tudom mihez kell majd nekik pontosan, de nem fognak tonnaszámra retusálni az tuti.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
nagyúr
-
bb0t
senior tag
Nos, így sikerült:
A gomboknál azért ilyen csúnya, mert 600*600-as fotón csináltam nem az eredetin, de az árnyékoknál talán már stimmel.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
pocokxx
Közösségépítő
-
bb0t
senior tag
válasz #16514048 #21260 üzenetére
berzerker83 + kdavid94: Köszönöm mindkettőtöknek! Valóban invertáltam, meg a görbékkel játszottam. Megpróbálom úgy ahogy javasoltátok.
-
ViZion
félisten
Sajnos nagyrészt igaza van. Ilyen 1-4 % eltérésű hibákat szemmel jó monitoron is nehéz meglátni, de nyomtatásban kijön. Valóban jobb lett volna Corelben akár, mert a PS nem valami fain PDF-et ment. Valóban eltérhetnek a monitoron és a nyomaton a színek, de ez itt azért elég dúúúúva, lehet neki sem ártott volna állítgatni rajta - csak kis mennyiségnél minden extra ív bukó.
-
nagyúr
a betűknek, fölég ha ilyen vékonyak, akkor jó ha vektorosak
esetleg ha PDF-be mentéskor megmaradnak a betűk vektorosnak, ha előtte nem raszterizáltad őket
nem kell CMYK-ban dolgoznod, elég a CMYK előnézet használat, esetleg a végén PDF X1-A formátumba mentéskor, úgy is CMYK lesz
A PS képfeldolgozásra való nem névjegykártya készítésre
ne a corelt, hanem az AI-t vagy ID-t tanuld meg, corel a dekorosoknak hasznos, de arra meg ott Signlab
Keress új nyomdát, mert akkor egy nagyságrenddel jobb végeredménynek kellett volna lennie
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Készítettem egy névjegykártyát, de a végeredmény nem lett egészen olyan, mint számítottam rá. A "nyomdász" azzal jött, hogy nem vektorosak a betűk (méretben küldtem át), a nyomtató nem fogja visszaadni azt a színt, amit a gépen látok (direkt az ő kedvéért dolgoztam CMYK-ban), meg, hogy tanuljam meg a Corel-t, mert a PS szar...
Keressek új nyomdát, vagy igaza van...?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #16514048 #21260 üzenetére
Kicsit konkrétabban megfogalmazva, hogy ha egy fekete tárgyat lefényképezel, akkor azon minden lesz, csak fekete nem Ahogy a te képeden is látszik, valójában a szürke elég sok árnyalat meg fog jelenni, egészen a világos szürkéig. Feketénél a színeket sokkal jobban befolyásolja a megvilágítás, az anyag, a forma, mint más színeknél. Ezt nagyon nehéz leutánozni anélkül, hogy előtted lenne egy fekete fotó is... (de akkor meg minek nekiállni)
-
törölt tag
Fehérből feketét nem olyan könnyű csinálni, hogy hihető is legyen. A legnagyobb baj a tiéddel az, hogy a színeket invertáltad , így az árnyékos részek kifehéredtek, míg a világosabbak besötétültek.
Csináltam egy mintát, valami hasonló eredményt próbálj elérni. Lényegében maszkolással, 'levels' állítgatásával készült. A feliratokat úgy csináltam, hogy körülöttük lévő részt kijelöltem, invertáltam a színt és a dodge/burn eszközzel alakítottam a feketét hogy passzoljon a többi részhez. Ezt persze két perc alatt dobtam össze, nyilván olyan a minősége is, ahhoz hogy teljesen élethű legyen kell még rajta finomítani bőven. -
berzerker83
csendes tag
az a baj, hogy csak simán invertáltad a tárgyat ábrázoló layert. így az egész cucc árnyéka kifordul és életszerűtlen lesz. inkább egy sötétszürke layert kéne multiply-ben ráengedni a tárgy fehér műanyag részeire. talán valóságosabb lenne.
persze az alapon kívül még maszkolni kell a gomboknál, meg a feliratnál, hogy minden pöpec legyen...
a legnagyobb baj, hogy ekkora szín/tónuskülönbséget már nehéz szépen megcsinálni. mert ha pölö narancsból akarnál pirosat, az nem lenne nagy nagy meló.[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Üdv!
Adott egy fotó, egy fehér termékről. Azzal kísérletezek, hogy a fehérből feketét csináljak. Az a a problémám, hogy nem lett túl életszerű. Néztem youtube-on nem találtam olyat ami teljesen ráillene a problémámra.Belinkelem a termékfotót, és, hogy mire jutottam hátha van valakinek ötlete mit lehetne csinálni, hogy plasztikusabb legyen. (A szürke kontúr nem tudom miért lett a fehéren. Minden réteget lekapcsoltam már a végén és úgy sem tűnt el de az most nem lényeges.)
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nem tudja esetleg valaki, hogy mi az alábbi oldalon, a forráskód betűtípusa?
Soz az offért, de a betűtípusos topic nem túl aktív
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
tikshow
addikt
válasz jakotsbela #21250 üzenetére
Kapcsold ki a tuzfalat. Ha igy se megy akkor irj az Adobe supportjanak.
-
*Ropi*
félisten
válasz Andrew31 #21233 üzenetére
Én is arra reagáltam, hogy az átlagosan erős géphez képest milyen egy nagyságrenddel gyengébbel próbálkozni (a laptopom (Ivy Bridge i5), az asztali konfigom (Sandy Bridge i7) között pl. minimum 10x erőfölény van az utóbbi javára: érződik is.
-
tikshow
addikt
Igazából teljesen mindegy, hogy a monitorod hogyan van bekalibrálva. A nyomtatónak/plotternek és a monitornak pontosan ugyanazt kell mutatnia. Na ez, ha csak nem nyomdába dolgozol akkor lehetetlen. Csak egy egyszerű példát mondok ami most történt velünk. Kinyomtattatunk X daraba jegyet A nyomdánál. Majd a követekző adagot már nem tudták beválllani, ezért B nyomdánál nyomtattuk ki. Szerintetek ugyanolyan lett szín? Közel sem. Ez van, proofot kell kérni, vagy fizetni érte érte és addig állítgatni a képet/forrást amíg úgy nem jön ki a gépből ahogy te azt eredetileg megtervezted. És ezt minden egyes nyomdánál külön-külön el kell játszani. Ezért is óriási kincs egy olyan jó nyomdát találni, akik nem csak olcsók, de gyorsak és nagyon jó minőségben gyártanak. Vagy egyszerűbb feladatoknál Pantone skála és ahhoz lövik be, nekünk sajnos erre nem volt időnk akkor.
-
|AP|
veterán
válasz Andrew31 #21244 üzenetére
oké-oké, értem és azzal is tisztában vagyok, hogy kalibrált monitor nélkül sötétben tapogatózok.
Egyszerűen az zavart meg, hogy egy fekete-fehér kép CMYK-ban elmentve, majd ACDSee-vel visszanézve (tudom, ne használjam - ezt már meg is fogadtam) nem fekete-fehér, hanem kék-fehér lett. Tehát nem csak kicsit másztak el a színek, hanem durván az egész képen lett egy kék fátyol.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, marad a beletörődés
-
Andrew31
senior tag
Szerintem is ideje lenne megérteni vagy legalább beletörődni, de én is teszek egy próbát.
Dolgozol valamin, azt te ilyenknek látod, de, mivel sajnos valószínűleg nem kalibrált a monitorod (és amúgy sem képes nagy színteret lefedni), így amit te látsz, az tök más, valójában a kép a gépeden olyan.
Ha ezt elmented, olyan lesz, bármilyen színprofilban, ne csodálkozz rajta, ha a Nokia 3310-es nem úgy jeleníti meg, egyszerűen nem képes rá. Ha a nyomatot megkapod a nyomdából, az minden bizonnyal olyan lesz, hiszen te azt csináltad vele, amit és azt is mentetted/küldted el. Mindösszesen annyi a lényeg, hogy te nem olyannak láttad - lehet, hogy nem is olyannak szeretted volna -, de hát a megjelenítő, amin reszelted, nem megfelelő, sajnos tök mást csináltál, mint amit láttál/akartál.Ha nem voltam korrekt, majd kiigazítanak.
[ Szerkesztve ]
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
ViZion
félisten
A monitor RGB, tehát konvertálva sem fogsz jelentősen mást látni, beállításoktól függően. De a CMYK nyomtatásra van, ezt kellene már megértened, nem monitoron nézegetni. Olvashatnál a színmódokról kicsit, nem egy topik hsz fogja elmagyarázni, ezért is ajánlottam már az összefoglalót, vagy első hsz-t.
-
|AP|
veterán
természetesen nem kalibrált a monitorom
Annyira nem életbevágó, hogy 100%-osan színhű legyen a dolog, csak akkor forogtam kicsit meg, amikor a fekete-fehér kép visszanézve kapott egy kékes fátyolt. Itt bizonytalanodtam el teljesen.
Viszont én tényleg nem látok változást PS-ban miután a CMYK-ba váltok. Ez lehet azért mert már Lightroomból eleve olyan színmódba exportáltam, hogy a CMYK-ra váltás nem változtat a színeken?
Elnézést, ha sokat értetlenkedek, de ez a probléma nekem teljesen új, jól elvoltam eddig a Lightroommal meg az sRGB-vel...
-
Met
nagyúr
De ne AcdSee-vel nézegesd
Csináltass proofot ha ennyire számítanak a színek, de a monitoron látottak és a nyomat között lesznek különbségek.
De hogy fokozzam a pánikod, megkérdezem hogy kalibrált monitorod van? Mert ha nem akkor aztán lehet ott mindenféle szín"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
|AP|
veterán
igen, csak az a problémám, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ugyanolyanok maradnak a színek, mint amit Lightroomban elértem. Ha AcdSee-vel nézem vissza, akkor teljesen el van mászva, ha PS-ben, Infranview-ban, akkor oké. Nem tudom, hogy hogyan tudnék megbizonyosodni arról, hogy a CMYK-ra állított "save as" paranccsal elmentett kép ugyanúgy fog kinézni, mint a LR-ból exportált.
Dluinet: PS-ban, ha átállítom CMYK-be, akkor semmi változás nem történik a képen.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Nem, nem maradnak meg. Közelítőleg persze igen, monitoron igen, de a CMYK az nyomtatásra van, ami egészen más, mint a monitor. Összefoglalóban a részletek.
-
Andrew31
senior tag
válasz *Ropi* #21221 üzenetére
Ezt most nem értem.
Én úgy értelmeztem, hogy neki kellett egy erős gép, erre online programot keres most. Ez sztem olyan, mintha összeállítanának a vízhűtés topikban egy 2 milllás setupot neki, erre megkérdezné, hogy ki hogy nyomja a farmeramat (vagy mit)? Most ehhez minek kell az új gép? (amellett, hogy leírta, kelleni fog a PS is)
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
|AP|
veterán
Kis segítségre lenne szükségem és hátha valaki tudja a megoldást:
Egy fotópályázatra kérnek teljes felbontású képeket, CMYK színmódban. Namost LR-ból csak RGB-ben tudok exportálni ugye. Gondoltam nem baj, Photoshopban átállítom CMYK-ra, elmentem és kész is.
Elég nagy a zavar a fejemben a színmódokkal, valaki segíthetne, hogy tisztuljon... szóval, ha PS-ban átállítom, elmentem, akkor minden oké. Viszont ha a képet ACDSee-vel nyitom meg, akkor csúnyán el vannak sz@ródva a színek. PS-ban rendben van.
Most mi az igazság, hogy tudok olyan CMYK képet előállítani, amin teljes biztonsággal rendben vannak a színek, ugyanazt látom, amit LR-ból is exportáltam? -
TheProb
veterán
válasz tikshow #21228 üzenetére
hát nekem az nem a kép jobb alsó sarkához igazít, hanem a kijelölés jobb alsó sarkához tesz egy "célkeresztet", ha beírom a 0,0-t akkor ugyan úgy a bal felsőhöz fogja igazítani. Ergó sokkal nem vagyok előrébb
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz tikshow #21226 üzenetére
Meglesem majd, köszi.
Igazítást úgy csináltam, hogy lehúztam a jobb alsó sarokba free transform-al a szöveg boxot, majd relatívan adtam neki egységesen x pixelnyi távolságot. Jó ez így vagy van kulturáltabb megoldás is?Más: új vonalzót helyének a megadására nincs más mód azon kívül hogy a bal felső sarokhoz viszonyítaná az elhelyezést? pl a lap aljától adom meg a távolságot?
-
tikshow
addikt
válasz TheProb #21225 üzenetére
Az igazítást mondjuk a kép jobb alsó sarkából végzed 25-25px-re, így mindig 25-25px-re lesz onnan. Az, hogy arányos legyen, csak úgy tudod elérni, ha mindegyik képnek ugyanakkora a felbontása. Képaránnyal igazából nem kell foglalkozni. Felbontást pedig szintén tudsz könnyedén növelni/csökkenteni actionnel, adott méretre.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Milyen módszerrel tudok olyan action-t (vagy netán más megoldás?) amivel sok fotóra tudom egységesen rányomni a nevemet? Ugye ez alap esetben nem volna gond, HA minden fotó egységes méretű/arányú lenne, de pl van ami 4:3-as van ami 16:9-es pl. Továbbá van ami netre megy, van ami nyomdába, ezeknek ugye a felbontásuk se ugyan akkora. Van lehetőség olyan action-t csinálni amivel megadom hogy pl a jobb alsó sarokba lője be a nevemet és ezt arányosan rárakja a különböző méretű/arányú képekre? Vagy csinálni kell mindegyikhez külön-külön?
Ha megoldható "univerzálisan", akkor pontosan hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz z123456789 #21222 üzenetére
mondja is, h snapshot, ahogy korábban. Ctrl+alt+shift+e
-
z123456789
addikt
-
Sunnyx
csendes tag
válasz Dluinet #21213 üzenetére
Köszi! Ropinak is.
Amúgy tudtok ajánlani olyan honlapot, ahol ingyen tudok feliratot/logót készíteni (online lenne jó)? Valami különlegesre gondoltam, nem csak egy sima betűre, hanem, hogy mondjuk szép cifra betűt is ki tudok választani, és ahhoz mellé egy kis rajz/kép/szimbólum. Remélem értitek mit akarok. Köszi -
ViZion
félisten
válasz Andrew31 #21217 üzenetére
Jah, tényleg. Az meg egy vektoros alakzatot rajzol, nincs alatta normális réteg, amire körvonalazhatna, azért szürke.
-
Andrew31
senior tag
válasz z123456789 #21215 üzenetére
Szia!
Neked fent Forma van kiválasztva, nem Görbe, pedig ezt is elmondja a videóban. (Nyilván, a mostani PS máshogy néz ki, de most is a középső opciót kell választani!)
-
ViZion
félisten
válasz z123456789 #21215 üzenetére
Uhh, megviselte az avatarodat is...
Azért nem, mert a rétegpalettán nem raszter rétegen állsz. Csinálj egy új réteget, legyen az az aktív.És használj rendes angol PS-t, mert ezeknek felét nem értem...
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Már megnéztem 5 youtube videót, de az istenért sem jövök rá hogy mit csinálok rosszul.
Mondjuk e szerint szeretnék egy pecsét feliratot készíteni, de az 1:32-nél levő lépésnél nekem nem aktív az a választási lehetőség amit a videó mutat.
MIÉRT?! Megőrülök...Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni.
-
nagyúr
válasz Sunnyx #21212 üzenetére
sRGB színtér olyan kevés színt tartalmaz, hogy minden 2000 után készített eszköz minimum 96% leképezi.
ez a nyomtatásra nem vonatkozik, mert az mindig CMYK színtérbe történik (nehogy abba ad le), így ami abból kiesik az sohasem lesz a fényképen"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
w.miki
veterán
válasz *Ropi* #21209 üzenetére
még tipródunk, de mivel HP gépek a kedvencei, megpróbálom rábeszélni valamelyik ProBook-ra, viszont...
Korábban írtátok (bár nyomdának nem dolgozik, de) egy jó IPS-es monitorra szükség lehet.
Linkelnétek valami olyat, ami szerintetek jó, 22"-24" között, és... esetleg TV-nek is lehet használni[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
*Ropi*
félisten
válasz w.miki #21203 üzenetére
A Toshibák általánosságban neccesek (szervizelési szempontból)...Meg vigyázz azzal az L50B-vel, mert TN panellel is szerelik!
(#21206) Sunnyx: Ha sRGB-t tud, akkor már jó vagy. Egyébként az, hogy IPS még nem garancia semmire, mert az e-IPS biztosan nem, az AH-IPS pedig nem mindig tud sRGB színteret sem.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #21207 üzenetére
Sőt, még a nyomdában sincs garancia rá, néha lehetnek meglepik
-
BonFire
veterán
válasz Sunnyx #21206 üzenetére
Hacsak nem nyomdában állíttatod elő a képet, hanem egy helyi kis fotós üzletben nyomtatják ki neked bármilyen nyomtatóval, soha nem fogod azokat a színeket viszontlátni, mint a képernyőn. Legalábbis nálunk ilyet még nem láttam. Ezek a nem profi nyomtatók nem arra vannak berendezkedve, hogy színhűek legyenek. Legtöbbjüknek még rendesen kalibrált, színhelyes monitoruk sincs.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
w.miki
veterán
válasz *Ropi* #21198 üzenetére
ebben az L50B-ben full HD IPS van, bár biztos van IPS panelek közt is különbség
kérdeztem, a Toshibák minőségéről is, és azt a választ kaptam, hogy: " Jó gép az L50-B a régi L50-el ellentétben. Egyszerűen csak a HP (Pro) jobb, de az mindegyiknél jobb."[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Sunnyx
csendes tag
De... jó ez a kis gép, tetszik, volt egy pillanat amikor úgy voltam, hogy ez kell, de aztán írták, hogy színhelyességben a ProBook nem remekel, kalibrálni is tök felesleges, IPS-re meg nem futja. (IPS után mi a következő lépcső? A FULL HD ugye? Mert ez sem az, hanem "csak" HD+, míg a Pavilion FULL HD elvileg)
Ropi: Sajnos így is a laptopom az étkezőasztalomon van, ha vendég jön le kell pakoljam az ágyra, mert nincs hely. Szóval egy asztali gépnek ennyi se lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest