- Windows 10
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Asustor NAS
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Adobe Photoshop
Új hozzászólás Aktív témák
-
https://www.jogazegeszseghez.hu/kuldetesem/
azért ezt végigolvasva akinek nem villog a fake-alert, az meg is érdemli
-
a lenkeivel amúgy nem az a baj, hogy árul valamit, hanem, hogy közben szemrebbenés nélkül teríti az ideológiáját, ami néha eléggé ellentmond a tényeknek. apósommal kardozon ezen pont róla, mert hogy a testünk tele van baktériumokkal, kilós nagyságrendben (ez utóbbit sem hittem volna, de idáig igaz), viszont a dottorúr lazán mellécsapta a vírusokat is, szóval kilónyi baci és vírus
van bennünk, kórokozó pedig nincs, csak legyengült szervezet (gondolom ugyanitt 9000 ft-ért megvehető a vitamincsomag, hogy te ne legyél gyenge) stb.
-
Asbee
veterán
Ha már ennyire szabálykövető mintapolgár vagy, hogy azonnal jogszabályokkal dobálózol egy gondolatmenetre, gondoltam ez sem áll távol tőled. Nem tudom ebben mi a trollkodás.
(#35360) Kékes525: Persze én csak trollkodok, meg konteózok, meg vírustagadó vagyok. Ilyenen fenn sem akadok, egy komoly "csúsztatótól". Gondoltam ha ennyire rávagytok pörögve a maszkra, akkor ez simán belefér. Amúgy a 2 hét karantént betartottad, vagy teszteltetted magad mikor rosszul voltál?
-
idegen lény
addikt
Mutass már egy vitaminkészítményt, amelyik nem szintetikus, de tűrhető áron, elegendő mennyiséget tartalmaz! A szintetikus vitaminnak ugyanaz a képlete, mint az úgymond "természetesnek".
Ha az nem ment volna át, akkor arra reagáltam volna. Ez nem kötekedés, és nem a személyednek szól. Mindig csak arra reflektálok, amit írnak, sosem érdekel, hogy ki írja. Attól a "sok mocsok"-tól azért már rengetegen meggyógyultak, kínai vagy nem kínai. Én sem vagyok elégedett a vitaminkeverékeivel, mert szerintem elavultak, hiányzik belőlük a transz K2, ami nélkül nem szabadna D-vitamint szedni, viszont szerintem túl sok bennük a kalcium, és még drágák is, de azért nem nevezném "mocsok"-nak, meg "szintetikus szemét"-nek, mert akkor kábé a piacon levő összes vitamin az Szent-Györgyi országában.
-
Más szabályok vonatkoznak a munkaadóra és a munkavállalóra, nem olyan mint két szomszéd esete.
Viszont nincs sok alapja a pereskedésnek, uis nincs egy letisztázott keret, hogy konkrétan milyen körülményeket köteles a munkaadó biztosítani. Nem olyan, mint pl ólombányászok, kohászok, stb évszázadok alatt kifejlesztett védőfelszerelése - amit ha nem biztosít a munkaadó, vagy az rossz minőségű, akkor az 1értelműen az ő sara.
Az mondjuk tiszta sor, hogyha a munkaadó felesleges egymásramászásra kényszeríti a dolgozóit mhelyi "önkéntes" buli/csapatépítés, stb keretében és hasonlók, akkor sztem igenis elő kéne venni. Magyar jogrendszerben viszont sztem még ekkor is elég esélytelen a per
.
#35245: ne is mondd, ha megyünk még bármikor, az februárban lesz....
-
lacos001
senior tag
Azt nem tudom tudod e, de Németországban élünk, csak az itteni dolgokról irok. Na meg Svájc és Franciaország, mert ide átjárkálunk (5-5km mind a kettő), ha nem is minden nap, de hetente többször. A hétvégéket e két országban töltjük általában.
Az itt tapasztaltakról irkálok, ettől függetlenül én figyelgetem mi történik Magyarországon is.
Van baj mindenholNagy kutya megvan még? kutyás topik...ezer éve nem voltam ott....
-
lacos001
senior tag
És ez igy is fog maradni, amig be nem harangozzák, hogy tényleg vmi durva helyzet van a világban. Szerintem ez nem történt meg, mint irtam, számok-számok-számok és a hantázás vagy vmi ilyesmi....
Amig összevissza dolgok léteznek, mint korlátozás.....
Tudod, sulis-ovis sztorim...
Ha világjárvány van és jajjmeghalunk, jajj egészségügy, jajj az öregek, jajj mindenki, akkor a kötelezésnek legyen valami határozottabb vonzata.
Semmi ilyesmi nem történik....Lehet majd fog, mert jön a négyezredik hullám huszonhatodik része...Tegnap feleségem volt szivultrahangon, terheléses vizsgálat is volt.
Maszk csak a dokin, aki ugye közel ment hozzá, aki mellette volt. Aszisztens és még akik mászkáltak dolgozók, senkin. Na nem mintha nem dumcsiztak volna kb 10 percet....
Rajta természetesen volt.
Hogy van ez? Csak sejtenek, tudnak valamit, pláne a dokik....(#35159) Parci Akkor nem vágom ezt az egészet....Ki tudja?
Tök érthetetlen rengeteg minden.
1 dolog biztos, a nagy szines dobozbol üvöltő virus van kódolású ezerfajta szöveg... -
Csatravi
senior tag
Közben meg vannak olyanok is akik tudják, hogy hőemelkedésük van de, hogy le ne maradjanak már valamiről is inkább betolnak pár lázcsillapítót. Így aztán mérheted a lázát.
Kórházban megjelent a kuncsaft vizsgálatra. Ajtóban lázmérés, maszkhordásra figyelmeztetés (kötelezés) és kézfertőtlenítés. Na a kézfertőtlenítést megtagadta, hogy nehogy már mindenféle vegyszerrel permetezzék le. Inkább távozott. Ezek szerint annyira nem volt beteg. Testileg! -
Rive
veterán
...a egyszer már nincs rajta tutira szmötyi (se tőled, sem másoktól(a fertőtlenítés/szárítás stb következményeként)), akkor miért ne vehetné fel az ember újra?
Teljesen érthető, ha a boltba beugrós maszkot nem dobja ki az ember esténként. De a dolognak így is van határa.
Ha fehérneműként gondol a maszkra az ember, akkor az tényleg egy jó vezérfonal. Ha az alsónadrágom/bugyim lenne, felvenném még ma is tíz percre? Oszt' a többit mindenki ossza be magának.
Ui.: amúgy egy kétrétegű alap vászon maszk 500HUF. Egy alsónadrág is ~ ugyanennyi. Nem egy egetrengető beruházás venni egy kupaccal, aztán azzal kihúzza az ember két nagymosás között napi egy darabbal.
Pláne érdemes ezt a beruházást átgondolni annak fényében, hogy ez a gernyó (illetve az ellene védekezés) valszeg velünk marad egy-két évig.
-
Kékes525
félisten
Azért tudják gyorsítani a tesztelést (oxfordi már a III. fázisban van), mert vannak tapasztalatok az ilyen tipusú vakcinákkal, másrészt szorít az idő. Nem hiszem, hogy súlyos mellékhatások lenének, de a közepes és a kicsi is problematikus lehet, ha nagy százalékban fordul elő.
A legnagyobb kihívás a megfelelő dózis megtalálása. Azt a legkisebb mennyiséget kell megtalálni ami még egyértelműen hatásos. Ez pedig tényleg időigényes. A beadás után több hónapot kell várni az értékeléshez. Ha lehetne mesterségesen fertőzni, akkor sokkal gyorsabb lenne a tesztelés, de ez nem etikus, úgyhogy nem is csinálják. Az oroszok viszont lehet. Ezzel nagyon fel lehet gyorsítani a tesztelést. -
Ezekiell
veterán
Baja nem lesz tőle. De nem lehet valami kényelmes, az biztos.
-
ennél azért szerintem jobb a helyzet, azért szigorú szabályai vannak az egyes fázisoknak. mondjuk úgy, hogy erős fiatalként annyira nem félnék tőle, mert a vírust is elkapnám és az is orosz rulett. akkor már inkább kontrollált körülmények között, akár előre elkülönítem magam a családtól, bevásárolok, kiveszek szabit, beadatom, kifexem
-
Ajándékok
aktív tag
Konteóval könnyű válaszolni:
Mivel nincsenek maszk gyűjtő edények, a szemétbe kerülnek a maszkok.
3-7 nap alatt megszűnik a fertőzés veszély.
Szemétben nem szokás turkálni.
Akik turkálnak (szegények, hajléktalanok, idősek), sokba kerülnek az országnak.
Így meg lehet szabadulni egy részüktől.A valószínűbb: Ahogy nem törődnek a maszk hordásának betartatásával, ezzel sem törődnek az illetékesek. Majd ha egy "barát" importál/gyárt ilyen edényeket, 10 méterenként lesz kitéve. És mivel veszélyes hulladék gyűjtő edény, minimum háromszor annyiba fog kerülni, mint a csak színben eltérő kuka. Már ha eltérő színben csinálják és nem csak egy matrica kerül rá.
#34846 perempe
Vagy éppen az érintés különbözteti meg a szuper terjesztőket az átlagostól. Pl beer pong. -
radi8tor
MODERÁTOR
Azért mert annyira nem fertőző.
Akkor fertőzhet egy maszk ha valaki felveszi míg nem száradt rá a váladék/pára a leheletből. Környezetre sokkal károsabb, de könnyebb felvenni a földről, mint mondjuk a cigicsikket.Amúgy tavasszal azt mondták, hogy aki igazoltan fertőzött az a háztartási hulladékot dupla szemeteszsákban dobja ki.
-
-
andor80
senior tag
Szerintem értelmes válaszhoz értelmes kérdés kell.Alapja természetesen van nézd meg újfehértói pl.Mgannyi ember karanténab kellett kerülnie. Senki nem álította ,hogy fertőzőttek meghaltak ha ilyesmi választ akartál kikövetelődzni. Látjuk a brutális emelkedéési számokat nemcsak a megerősített esetekét hanem országosan a rengeteg karanténba kényszerülőt is.
-
pw12345
aktív tag
Ez inkább vér(kert)fürdő.
Maszktipp, nem szűr, de a távolságot tartani fogják
: [link]
Maradj itthon kampány, ezek a jóravaló, derék emberek helyben maradásra buzdítanak
Kettős mérce
(#34333) t72killer
De miért vagy rosszindulatú?Gólyatáborban nem isznak, legalábbis nem vizet, azt sem pohárból, átköpik egymásnak. Meg egymásra sem
másznak, legalábbis józanul nem, azt is csak szexuális jelleggel, úgy meg nem terjed... már, hogy nem lassan. -
radi8tor
MODERÁTOR
Gyanús hogy egyeztettek az operatív derékkal meg törzzsel és arra jutottak, amit én is pedzegettem: kültéri rendezvény lévén nem olyan nagy kockázat.
Emlékezz vissza a fürdők éjszakájára. Hány hete is volt hogy zárt térben zsúfolva, stb rengetegen áztatták magukat? Mégsincs covidboom.
-
-
Ő is színesbőrő volt, mint az 5éves Detroit-i és 9éves Floridai kislányok. A vírus úgy tűnik, rasszista.
-
aprokaroka87
nagyúr
Mit jelent az hogy egészséges?
Az hogy nem beteg épp, nem mutatja betegségre utaló jel valamelyikét?, vagy az hogy az immunrendszere mindig tökéletesen müködik?
Másfelől ez egy virús, nem tudni hogy mit és hogyan kezdett megpiszkálni, esetleg történhetett-e olyan előtte körülmény, ami egy esetleges " támadást " segített.
Gyerekek esetében tudomásom szerint az immunrendszer eleve még fejlődik, másfelől ha tényleg igaz hogy a védelemhez köze van a koronavírus nàthának, akkor meg bármi lehet.
-
Ezekiell
veterán
-
andor80
senior tag
Ez durva lesz .Elképzelem influ. szezon közepén covid itt van még és a rendelő teli lesz idősekkel, idős orvosokkal...Mire megy ez ki?-----Eddig is zsúfoltak voltak a rendelők de ha most rákényszerítik az eddig telefonon csak gyógyszert írtokat is a személyes megjelenésre annak beláthatatlan következményei lesznek.
-
Így van, a gyökérséget, ami alkalmasint súlyos gazdasági és eü problémákhoz vezet instant büntetni kell. Pláne, hogy a bemutogatás-lázongás ragadós példa.
Az ilyenek elszaporodása gyorsan földre parancsolhatja azt a pár darab nagy nehezen beröffentett madarat, megszivatva egy csomó meló/család miatt utazót - nem beszélve az ébredező turizmusról.
-
azbest
félisten
A megfogalmazás nagyon csalóka. Nem lepne meg, ha arról lenne szó valójában, hogy ha leteszed, akkor egy idő után "öntisztul". Kb mintha uv fénybe tennék.
Ja igen, egy órával később a vírusnak való kitettség után 99% lepusztul róla, nem pedig egy órányi kitettség után azonnal 99%. Máshol már így írják.
-
-
headhunter
addikt
Ezt a típust árulják a kínai boltban:
Fast Shipping Black Washable Mouth Mask Ice Silk Cotton Filter Respirator...
9pcs Adult Washable Elastic Earloop Face Breathing Mask Reusable... -
-
Ezekiell
veterán
Simán nem volt elég maszk, Orbán is elmondta a parlamentben. Ennyi, nem kell mögé töbet látni. Ettől még lehetett volna ezt SOKKAL jobban csinálni/kommunikálni természetesen.
(#33108) Alex91meg le is lőhetnénk mindenkit, aki elkapja, az még biztosabb, nem?
Azért te is érzed ugye, hogy a 0tól 10ig terjedő skálán, amin egy intézkedés effortját/költségét a gazdaságra és társadalomra mérjük, a maszkhordás 1es, a zárás meg 10es, ugye?Maszkot hordani ténylegesen a lehető legegyszerűbb és legkevesebb erőfeszítésbe kerülő járványvédelmi intézkedés, ami ráadásul hatalmas hasznot hoz. Ennyire egyszerű.
-
Drizzt
nagyúr
En szerintem sokkal egyszerubb es valoban elfogadhato magyarazat, hogy egyszeruen nem volt maszk eleg. Raadasul akkoriban meg a maszkok hatasarol se volt tudomanyos konszenzus, vagy legalabbis akkor kezdett egysegesse valni. Nemreg valaki linkelte itt azt a marciusi NNK-s doksit, amiben meg kerek perec az volt, hogy egeszseges ember ne viseljen maszkot. Marpedig azt emlekeim szerint a WHO-tol vettek at anno. Ma meg mar kvazi megkerdojelezhetetlen a konszenzus a maszkokrol. Amit persze megint vannak csoportok akii meg akarnak bontani, csak a helyzet az, hogy nem a tudomanyos iranyvonalbol, hanem a konteos melysotetseg iranyabol.
-
-
Csatravi
senior tag
Kell is a sietség mert olyan illegális bulit csaptak Bath városa mellett, hogy 20km arrébb is fel voltak háborodva a hangerő miatt és feljelentették őket.
Természetesen mindenkin maszk és 2m távolság betartva. Vagy mégse.
Gondolom a nyájimmunitásra gyúrnak. A birkák már megvannak hozzá -
Ringman
félisten
Több mint nyolcmillió forintnyi helyszíni bírságot szabott ki 312 ember ellen a rendőrség május 4., vagyis a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet életbe lépése óta - árulta el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóosztálya a Népszava kérdésére. Emellett 771 esetben figyelmeztették a szabályszegőket, 218 alkalommal szabálysértési feljelentést tettek.
igen, ezek a számok azt jelentik, hogy érdemben nem foglalkoztak ezzel: hoztak egy szabályt, aminek a betartatásával nem törődtek. -
aprokaroka87
nagyúr
Ez meg másik, szerintem sehol nem fognak olyat csinálni hoszabb távon hogy emberek milliói-val " szorakázni " azért hogy aki esetleg hajlamosabb a betegségre.
Ki kell mondani hogy aki megbetegszik vagy esetleg megal covid 19 miatt, az sajnos feláldozható lett valamilyen formában.
Mert lehet hogy a virus nem válogat, de a mi biológiai rendszerünk meg igen.
Amúgy is irtam már, hogy simán lehet hogy ez a korona vírus tipus, már évekkel ezelőtt itt volt, pl nátha formában, csak akkor még nem volt ilyen " okos "
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
aprokaroka87
nagyúr
Volt igen, igazából számomra onnantól értelmét veszti az egész hogy csak megyei adatot közölnek, Pl Csongrád megyében az utóbbi pár nap-ban jelentős emelkedés figyelhető meg, igazából azzal hogy nem nagyon közölnek konkrét adatot, eleve nagyobb az esélye hogy úgy terjed hogy igazából senki nem tudja hogy fenáll-e a kapcsolati rendszer.
-
"Lehet teljesen jó immunrendszered, úgy is belehalhatsz.
Mondjuk ez sincs bizonyítva."
A spanyolnátha idején a fiatal és élerős emberek között volt magasabb a halálozási arány. Az idősebbek könnyebben úszták meg.
Állítólag a fiatalok immunrendszere túl hatékonyan működött. Allergiás immunreakciót váltott ki a vírus és ebbe haltak bele a fiatalabbak és nem magában a fertőzésbe. -
eleve nincs olyan, hogy valakinek "teljesen jó az immunrendszere". annyira bonyolult az egész, és annyi paraméter van, hogy a "teljesen jó" értelmezhetetlen. úgy már pontosabb, hogy attól még, hogy valaki sportos, egészségesen él, ritkán beteg, simán megszívhatja ezt. sajnos tényleg sima szerencse, nagyon erősnek tűnik a genetikai faktor.
én megvárnám az oltást, hacsak lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest