Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
válasz
janeszgol #120010 üzenetére
De ez csak feb. 15 után igaz?!
@t72killer Ha nem jönnek ki tesztelni, akkor hogy lehet hivatalossá tenni? El lehet menni karanténból tesztet csináltatni? Ha megkapja az illetékes a háziorvostól a bejelentést és az felhív, hogy mi a szitu veled, akkor miért nem hivatalos ez?
-
-
-
Elemental
addikt
válasz
janeszgol #119555 üzenetére
Mi mindannyian átestünk már. Én, asszony, gyerek, fater, muter igazoltan, pont egy éve oltatlanul. Egy hónapja ismét, mi oltással gyerek továbbra is oltatlanul. Unokatesómék két hete családostul gyerekestül.
Nekem továbbra is csak a gyerekek oltásával van gondom. Ha azt mondanák, hogy védjük meg a gyerekeinket az oltással, de azt mondják, hogy azért, hogy ezzel védjük az időseket. Már apám is kérdezte, hogy mikor oltjuk be a gyerekünket, hogy ezzel megvédjük őket -
-
válasz
janeszgol #111737 üzenetére
" ami több esetben azért van, mert ráoltanak a betegségre"
Fene se tudja, a pfizert kapott olasz lánynál esélyesen a "szabványtól" eltérő, de nem beteg szívműködése zavart be. Persze a betegség is tud szívmacerákat okozni, igencsak komolyakat - amikre problémás a ráoltás. Ezért sem árt 4-5hónapot várni fertőzés után - ráadásul azt is láttuk már sok helyen, hogy a nagyobb oltásköz sokkal jobb eredményt ad: itt az első oltás a betegség, tehát tessék minimum 4-5hónapot várni rá, hogy aztán szüretelni lehessen az antitesteket.
-
-
HellGreg
őstag
válasz
janeszgol #110757 üzenetére
Úgy érzem, nincs elég tapasztalat vele, nap mint nap kerülnek elő új mellékhatások, ha ritkák is. Az elölt víruson alapuló vakcina nagyobb bajt nem csinálhat, fiatalabbaknál hatásos is, a technológia is évszázados tapasztalattal bír, jobban bízom benne. Az, hogy magamnak valószínűleg ősszel beadatok Pfizert harmadiknak 2 Szputnyik után, egy dolog, de valahogy a gyerekeimnek nem merném, legalább addig, amíg nincsenek adatok más országokból a hatásait tekintve.
-
BalanceR
addikt
válasz
janeszgol #107650 üzenetére
Ami azt illeti elvileg létezik egy fóbia ami kóros félelem attól, hogy valahonnan egy kacsa néz : Anatidaephobia
Mondjuk annak is van latin , orvosi megnevezése, hogy valaki attól retteg, hogy a szájpadlására ragad a mogyorókrém. -
szabi__memo
nagyúr
-
perempe
veterán
válasz
janeszgol #105855 üzenetére
Én már a boltban is csaltam utoljára.
New study suggests mask mandates for kids should be scrapped
CO2 levels five times higher for children wearing masks, even for short periods of time, new study finds. -
Disk4mat
csendes tag
válasz
janeszgol #103044 üzenetére
"Tavasszal meg azért emelkedett meg ennyire meredeken, hogy menjenek oltani az emberek a foci miatt"
A Cseheknél, Lengyeleknél, Szlovákoknál, Szerbeknél, és Ausztriában is azért emelkedtek a számok, hogy a Magyarok menjenek oltatni a foci EB miatt?
Ment egy köremail, amibe be volt CCzve Kelet Európa, hogy EB lesz nálunk, légyszi dobjátok már meg a fertőzési, halálozási számokat? -
válasz
janeszgol #103044 üzenetére
Kiegészítenélek ha megengeded!
Azt sem tesztelték feltétlenül aki egy covidos családtag mellett, észlelt tüneteket.
Ez történt pontosan az én esetemben is. A nejem teszten pozitív lett, így a családot (2 gyerekkel) karantén alá helyezték. Mivel nekem is voltak tüneteim, felhívtam a háziorvost, hogy ugyan már engem nem kéne tesztelni? Az volt a válasz, hogy ez nem szokás....... Bekeményítettem és így nagy kegyesen kiírtak tesztelésre, ami persze pozitív lett.Munkatársam tipikus tünetekkel otthon volt táppénzen és háromszori kérésre sem találta indokoltnak a tesztelést a háziorvosa......
-
syberia
veterán
válasz
janeszgol #103038 üzenetére
Ha ezek győzelemről hadoválnak, akkor kezdhetünk el konzerveket betárazni.
(#103033): Beteg is...legalábbis egyre több esetről tudok.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
janeszgol #101827 üzenetére
A gyógynövények hatása ismert (kutatott és elismert), jó pár gyógyszer (erősen leegyszerűsítve) nem más, mit azok felturbózott, megtisztított változata.
De mivel önnönmagukban ritkán eredményeznek stabil és kiszámítható hatást (pl. mennyi hatóanyag van pontosan egy csokor kamillában? Hát, ezt pontosan aligha egyszerű megmondani, ráadásul van mellette más is).
Senki nem mondta hogy a gyógynövények rosszak, csak azt hogy a gyógyszerek jobbak. Ettől van amikor egy gyógynövény kúra is hatásos (megelőzés, enyhe gond vagy már a regenerálódás szakaszában), csak nem szabad csak arra hagyatkozni. (pl. egy hasmesést/szorulást általában ezekkel a módszerekkel is el lehet hárítani, egy bélcsavarodásnál már nem jó ötlet erre hagyatkozni).
A másik amit te is írtál a placebó hatás pluszban, ami nem lebecsülendő (és szintén mérhető hatása van).
Az ezo vonal.. no az más teljesen más kategória, sajnos nem hiszem hogy egyhamar megszűnne. Legfeljebb máshogy nevezik korszakonként.
-
BalanceR
addikt
válasz
janeszgol #101821 üzenetére
Az a baj, hogy aki főleg a természetgyógyászatban "hisz" az nem olvassa el a wikin, hogy mi is az.
Ha én azt állítom (akár mindenféle bizonyíték nélkül), hogy az általam vízből, lóheréből, és pitypangból főzött 70% alkohol tartalmú tinktúrám alkalmas seb gyógyításra, akkor függetlenül attól, hogy seb tisztításra a sima mezei alkohol is ugyan annyira lenne hatékony, én már természetgyógyász vagyok, hiszen kizárólag természetes anyagokat használok.Nyilván vannak valós természetgyógyászok, akik tudják is, melyik növény, ásványi anyag melyik hatóanyaga előnyös , melyik mit vált ki, de nem feltétel ez a tudás ahhoz, hogy valaki hivatalosan természetgyógyász legyen, kb egy OKJ képzés, amit akár egy segghülye is képes elvégezni, aztán sarlatánkodni mindenféle felelősség nélkül, és sajnos sok ember szemében egy évtizedekig tanult, képzett valódi orvos tudása egy szinten van a javasasszonyokkal, meg "füben-fában orvosság" 8 általánossal rendelkező önjelölt "gyógyítókkal".
-
lacafaca
addikt
válasz
janeszgol #101804 üzenetére
tudod az a baj itt is, mint az életben...sokan nem tudnak megkülönböztetni komoly és komolytalan dolgokat, eszméket, embereket dugnak skatulába és semmi szín alatt nem nyitnák ki soha...de sokszor leírtam, ez egy fórum, ide az ember gőzt kiereszteni kellene járjon és nem vérremenő csatákat vívni eszmék és meggyőződések mentén, ez nem az a hely...azt egy sör/üccsi/víz és kaja mellett barátokkal, ismikkel a való életben...teljesen bolond már a világ
-
oszi666
őstag
válasz
janeszgol #100566 üzenetére
Nekem a Sputnyikkal két bajom volt:
egyrészt hogy lehet az, hogy kiesett az emeletről Oroszország egyik vezető virológusa. Nagyon alacsonyan lehetnek ott az ablakok, ha ennyi ember potyog ki.
A másik, hogy kiderült, hogy amit mi kapunk Sputnyik néven az nem ugyanaz mint amit a szlovákok. Ezzel még nem lenne baj, de ezt illett volna valahogy kommunikálni.Az mRNS alapú ugyeskedések nem fogják megoldani a rákot, erre a nyakamat teszem. Bőven nem elég az, hogy egy mutáns fehérjét legátolsz, vagy valami tumorszuppresszort overexpresszáltatsz. Ott van még a kromoszóma instabilitás, ha mikroszatellita instabil egy tumor, akkor eleve a hibajavító mechanizmusoknak kampec, szóval kb elkerülhetetlen hogy új mutációk alakuljanak ki. Egész egyszerűen az intratumorális heterogeneitás is túl nagy, túl sztochasztikus a rendszer és akkor egyén és egyén közötti varianciáról még nem volt szó, hát még rasszok/életmódok közöttiről. Utóbbi egy tisztán tudományos kérdés amit nem lehet megbeszélni a jelenlegi politikai környezetben.
A rák túl összetett dolog ahhoz, hogy egyetlen ilyen technológia megoldja sajnos :/
Akkor már az új generációs immunterápiáktól várnék sokat, bár persze az sem egy túl egyszerű dolog.
Ez a biotechnológiában a szokásos szöveg, hogy van egy új technológia, és na az majd mindent IS meg fog oldani. Láttuk ezt már az őssejteknél, rekombináns fehérjéknél, rekombináns antitesteknél, a silencing RNS-eknél, a második generációs célzott tumorterápiáknál, a CRISPR-nél és meg napestig sorolni lehetne. -
-
Reggie0
félisten
válasz
janeszgol #100277 üzenetére
Azt mar az okoriak is tudtak, csak mosni kell. Kozelkeleten meg mindig a zuhany a szokas, ami sokkal kulturaltabb, mint papirral kenegetni. Ha a kezedre kerulne nem elegednel meg azzal, hogy csak papirral letorolgeted rola a "nutellat". Ezert is szoktak a nyugatiakat szarossegunek becezni az arab vilagban
-
lacafaca
addikt
válasz
janeszgol #100058 üzenetére
semmi baj az érvek ütköztetésével, sőt...de amikor zsigerből utasítunk el valamit, mert a nyáj azt bégeti és emiatt még bélyegzünk is bőszen, na ott már bajok vannak...ez ellen küzdött az emberiség már majd 80 éve és mára mint a kámfor tűnt el egyik pillanatról a másikra...szal érted remélem, mi a legfőbb probléma
-
sb95
csendes tag
válasz
janeszgol #99592 üzenetére
"Jövőre választások lesznek, luxus lenne itt hibázni."
Szerintem pont ezzel hibáztak/hibáznak óriásit. Iszonyú sok embernél kiverte a biztosítékot, hogy a 16-18 év közöttieknek, azaz a legkevésbé veszélyben lévő korosztálynak előresorolja az oltását az aktív, dolgozó korosztállyal szemben. Pláne, hogy már itt a nyár, nyugodtan lehetne az ő oltásukat szünet alatt lebonyolítani.
-
válasz
janeszgol #99592 üzenetére
"Szóval felnőtt most ne nagyon várjon Pfizerre Magyarországon."
Nincs kétségem afelől, hogy mindenfélét ki fognak találni, csak hogy ne jusson az aktív dolgozó korosztály pfizerhez/modernához. Ahogy "Magyarország kedvenc híradója" is megmondta, majd kb. már az "oltásokat is beoltják" Pfizerrel, de az átlag kisembernek jó lesz a kici drága kínai.
De rajtam nem fog működni ez a propagandájuk. Ha nem kapok Pfizert vagy Modernát, "akkor nem lesz".
-
-
laszlohu
addikt
-
-
fatal`
titán
válasz
janeszgol #98320 üzenetére
"De ha én novemberben átestem a betegségen (nincs erről papírom, orvos nem látott), akkor hatástalan"
Ezt honnan szeded? Ha átestél rajta valószínűleg pont többet ér, mert booster shotként funkcionál már az első is.A két idős rokonodnál már lehet, hogy nem ér sokat, ezt csak vérvétel igazolja (és akkor még mindig nincs info a t-sejtes immunitásról).
-
Hi!King
őstag
válasz
janeszgol #98116 üzenetére
Nem, ezt a szart azoknak kell eltakarítani majd, akik eltakarítják ezt a bolsevik bandát. Államosítással nem takarítottak el semmit, csak fokozták a problémákat, ami pedig az egészségügyet illeti, már az ellenzéki tevékenységgel, lásd vizitdíj elleni népszavazás, egészségügyi reformok akadályozása, sokat léptünk visszafelé, mióta hatalomra jutottak, azóta csak fokozódik a pusztítás. Nyilván az egyetlen pozitív hozadéka, hogy közben tőlük függetlenül épül a magánegészségügy. De ők még a patikaliberalizációt is visszacsinálták, persze a haveri patika láncok privilégiumaival...
-
Madwe
nagyúr
válasz
janeszgol #98104 üzenetére
Az oltópontok tök jó kis covid fertőzési gócpontok is lehetnek ugyanakkor. Ettől fóggetlenül a grafikonból (ha feltételezzük h valid) az is belelátható, h az angol mutáns megdobta a halálozást majd a pont akkortájt elkezdett masszív oltás visszavette késöbb (tekintve h az aktuális betegek 2 hetes delayben vannak, a halálozás pedig még arra rá pár héttel késöbb jön, akár 1 hónap delay is lehet a kettő között... az oltás persze szintén 2-3 hét delay-el fejti ki hatását...)
-
spileraaa
senior tag
válasz
janeszgol #97967 üzenetére
melyik gyors teszt pontosabb ?
amelyik vérből vagy amelyik nyálból mutatja ki?
valahol azt írta valaki hogy a brit mutánst egyik gyors teszt sem mutatja ki?hogy biztosra mennyek a szomszed patikus és mondtam hozzon gyors tesztet
a használatnál mire kell ügyelni pl a nyál mintásnál? -
janeszgol
félisten
válasz
janeszgol #97932 üzenetére
A covid csak egy influenza témához. A tavalyi évben 10 ezerrel több halott volt 2019-hez viszonyítva. Ha ezt a cikket veszem alapul ( [link] ), még igaz is lehet. Illetve van egy másik, ahol általánosságban 2-45 ezer közé tették pár évtizedre visszamenőleg az éves többlet halálozást.
Tavaly valamivel több mint 19000 krónikus beteget küldtek haza, továbbá az orvosi ellátás is katasztrófális volt, ami kitartott őszig, bizonyos esetekben még utána is. Ezért is lettek az orvosok tavaszi hősökből őszi-téli ellenségek. (Érdemes emberekkel beszélni erről.)
Plusz el lehet takarni az orvosi műhibákat, fertőzéseket ezekkel a statisztikákkal. Tehát a számok alapján lehetséges lenne, hogy a covid egyenlő az influenzával, és színjáték az egész.
-
-
válasz
janeszgol #97748 üzenetére
Asszem elfelejtettem a küldés gombot abuzálni. Szóval: kb 4-5 év múlva látunk majd tisztán, hogy mennyi volt a hosszabb időszakra számított többlethalál/mennyi nem a halál előtt 20 perccel álló súlyos beteget vitt el a covid. Az "igazság" gyaníthatóan valahol félúton lesz, de majd meglássuk, ha odaérünk. Addigra longcovid-témában is tiszta víz (vagy barack, vagy épp lóhúgy) lesz öntve a pohárba.
#97771: +1, én se értem, miért kell a kertmester kollégát legödényezni.
-
janeszgol
félisten
válasz
janeszgol #97744 üzenetére
Na elolvastam a cikket. Ezen mondat kivételével viszont kb egyetértek Bayerrel. A magyar kormány mindenkit beleszámol. De ez hirtelen történt. Tehát az egyik héten mentek a 150 fő halott hírek, utána egy élesebb váltással 250 felett lettünk.
Változhatott a protokol. A pontos adatokal csak a kormány tudja. Úgy alakítják a számokat, ahogy akarják. -
Stanlee
őstag
válasz
janeszgol #97734 üzenetére
Van a csaladban olyan, aki mar a kezdet kezdete ota a lakas / bolt vonalon el. Nem mozdul ki a lakasbol, hiaba van gyerek, alig mennek valahova. A gyerekeket mar nem hivjak sehova, mert tudja a tobbi szulo, hogy a virus miatt nem engedik el egyiket se a baratjaikhoz, vagy csak szimplan azert, mert aktualisan a jogszabalyok nem engedik meg (Bajororszagrol beszelunk).
Bizonyos merteku degradaciot mar en is eszrevettem magamon, ha elmegyek munkahelyre, akkor nem tudom, hogy melyik kollega felosebb, melyik nem. Nem akarok senkit kellemetlen helyzetbe hozni, de emiatt pont olyan hatassal vagyok a kulvilagra, mintha felnek a virustol, pedig nem.
@Laca: kell is az ellenpont, meg a nevetes ebben a helyzetben
-
válasz
janeszgol #97729 üzenetére
Így van, ilyen messze még (figyelem, igen erősen kormánypropagandista cikk) Trógerlovag Bayer se ment el.
-
-
Ricardo
titán
válasz
janeszgol #97686 üzenetére
Vannak a pánikolók, és vannak a beleszarók
ők a két véglet, és vannak akik normálisan (már amennyire egy ilyen helyzetet lehet) kezelik. Itt egy világjárvány, ami ha elkapod akkor egy biológiai oroszrulett.Aztán van egy lehetőség, ami jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy belepusztulj, vagy maradandó problémákat összeszedve gyere ki a végén abból ha benyeled ezt a tágyát.
Aki egy picit is logikusan gondolkodik belátja, hogy egyik véglet sem jó, és él az adott lehetőséggel, hogy növelje az esélyeit.
Persze vannak akik az orosz rulett mellett döntenek.
Hat emberből ötnek az is bejöhet.Laca példája meg gyenge ahogy van.
a: anyagi javak miatt kockáztatja az egészségét kvázi egy dióta.
b: Fél a mellékhatásoktól de a betegségtől ezért ugyanúgy bevállalja, és még pénzt sem kér. ő is idiótac: A saját életével játszik, ráadásul másokat is veszélyeztet Ő a legnagyobb idióta.
Ezek közül egyik sem vagyok Mint írtam gyenge példa.
-
Ricardo
titán
válasz
janeszgol #97640 üzenetére
Rossz a példa, mert nem az örökéletről van szó, hanem egy világjárványt okozó vírusról. Ezesetben C sem okos, mert ha a várakozás közben elkapja, és belepusztul, vagy egy életre maradandó károsodást szenved, akkor így járt.
Ha nem kapja el az nem azért lesz mert eszes, hanem mert szerencsés.
-
válasz
janeszgol #97581 üzenetére
Én utcán/bármilyen szabadtéri helyen, ahol nem másznak a képembe, nem viselek maszkot. Tömegnyomorközlekedéssel járvány előtt se jártam. Boltban akkor is szabályosan hordom, ha majdnem üres az épület + alkoholos kézmosás utána. Nálunk úgyis a sulis gyerkőc lesz a gyenge láncszem, sajna az itteni nyári szünet még soká van, és az indiai duplamutáns már megérkezett az országba (UK). Osztályteremben sajnos esélye sincs
#97580: fullba nyomták-nyomják sok helyen a kretént, az elején, amikor még meg lehetett volna fogni, telibe ráeresztve a népre a cuccot, hazudtak a maszkokról, aztán olyan szabályokat hoztak sokat, aminek 0 járványtani előnye van, de azért jól megszivatja az embert. A franciáknál pl hónapokon keresztül az utcád végében lévő tengerpartra se mehettél le. Értelme?? Totál semmi, nem ragasztottál koronát a vírussal amúgy is inkompatibilis 3db arra járó rákra... Az emberek idegrendszerét persze felőrölte. Aztán már lassan egész évnyi járványtapasztalattal mivel kedveskedtek karácsony után? Hétfőn kitalálnak valami baromságot, szerdán megszavazzák és vasárnap életbe lép. Eredmény: dekkolsz a határon 1 napot és még te fizetsz a család után 400EUR tesztadót.
Elkezdhetnének végre GONDOLKODNI, hogy:
- van az embernek mozgásigénye: nagyszülők pl fél év zárlat után szeretnék unokáikat látni, stb. nem kegyből, mint ahogy pl 1983-ban méltóztattak átengedni 3óra sorbanállás után a román-magyar határon, hanem mondjuk úgy, mint 2019ben.
- az ember nem robot. tehát ha dolgozni szabad, akkor szabadidőt tölteni is szabad - másképp az állam se várjon el munkavégzést.
- ha az állam teszteket kér pl alap emberi jog mozgáshoz, akkor tessék fizesse ki
- ha valami új szabályt akarnak bevezetni, arra tessék hagyni felkészülni az embereket. Pl legalább annyira, hogy nem vesz repjegyet feleslegesen a következő hétre(!)... -
Izland`
tag
válasz
janeszgol #97568 üzenetére
Mennyien haltak meg Magyarországon covidban, a hivatalos adatok szerint? 20.000? 30.000 fő? Nem követem. - és mennyien haltak éhen? Igazából mindegy is, mert ezek alapján még egy olyan covidos időszak van, mint az elmúlt egy év, és Magyarországon már amúgy is mindenki éhen halt.
Nagyon szomorú, hogy még a mai világban is halnak meg emberek éhínségben, és tudom, hogy vannak nagyon csúnya helyek a világon.
Ettől függetlenül egyetértek, hogy a félelem és a stressz nagyon negatívan hat az emberi szervezetre.
-
Izland`
tag
válasz
janeszgol #97530 üzenetére
Az elmúlt évtizedben szinte valamennyire. Az előző garnitúra idején is voltam kint. - Bár soha nem provokáltam a rendőröket, gyújtogattam kukákat, autókat, szóval ez nem is ér igazából.
"Igen az ember álljon ki magáért, és majd felsorakoznak mögé."
A fekete ruhás nővér esete is mutatja, hogy ez nem igaz, mert pont a közöny miatt az embereket totál nem érdekli.
-
Izland`
tag
válasz
janeszgol #97527 üzenetére
Ha mindenki csak saját magáért áll ki, akkor minek is csodálkozunk, hogy a politikai elitnek sikerül mindig leszalámizni mindenkit, és minden csak rosszabb?
Az orvos álljon ki magáért, a tanár szintén, a vasutas szintén, a vállalkozó, bolti eladó, gyári munkás szintén. Aztán mindenki néz bambán x év múlva, hogyha bemegy egy kórházba, milyen állapotok vannak, ha a gyermeke eléri az iskolás kort, akkor az állam milyen feltételeket és minőséget biztosít oktatásnak csúfolva, ha felük egy vonatra, akkor pedig Albániában érzi magát. Végtelen példa lehetne, vállalkozói környezet, munkavállalói jogok, minden le van szarva az emberek részéről, ameddig a saját bőrükön nem érzik. - Vagy csak amikor a főnök azt mondja az egyszeri melósnak, hogy hétvégén bejössz túlórázni, vagy hétfőn sem kell már.
Ezekért mind az egyének közönye a felelős. Egyébként, ilyenkor, amikor az ember szembesül ezekkel a dolgokkal, nem az a legjobb, hogy csak bambán néz az egyén, hanem megállapítja, hogy ő, saját maga aztán rohadtul nem felelős semmiért.
Mindegy, ez már nagyon off, csak megrökönyödtem azon a kijelentéseden, hogy te aztán nem sajnálod az orvosokat.
-
Izland`
tag
válasz
janeszgol #97516 üzenetére
Tudsz nekem mondani az elmúlt 10 évből bármilyen társadalmi kezdeményezést, ami elérte a célját, vagy amit a társadalom támogatott? - Mert ha a nép nem támogatta, akkor tökmindegy, hogy mennyi orvos áll Sándor Mária mellett.
Te magad bármilyen kezdeményezés mellett kiálltál?Elhiszem, hogy kényelmes másokon elverni a saját magunk közönyét.
-
-
Stanlee
őstag
válasz
janeszgol #97417 üzenetére
Fiatal: 18-39-es korosztaly. Ennek a teteje vagyok en. Mindenfelekeppen oltatok.
18 alat alapvetoen nem is latom be, hogy minek oltsak mindegyiket.
@Aweriot: az tutko hogy beindul az oltakozasi kedv, ha jelzik, normal elet csak oltassal, egyebkent meg nulla semmi. Ma utazunk baratnom szuleihez, epp most fejeztuk be az agyturkaszast, negativok vagyunk...
@Agyrak: tiszta ugy, hogy nem oltakozik a fiatalsag. En se azert oltakozom, mert fosok, hanem mert szulok iranti aggodalom, meg mert munka miatt sokat kellene utazni, es csak oltassal lehet. Influenzajarvanyos idoszakban sem szerettem utazni, mert jol el lehet kapni mindenfelet, de nem maszkoztam repulon vagy vonaton.
-
válasz
janeszgol #97041 üzenetére
"Az orvosi műhibákat, fertőzéseket ráfogják a covidra. Vélemény?"
Vastagon. A véleményem nem tűrné a moderációs elveket, de sokra nem is mennénk vele.
. Covid előtt egyébként annyira nyilvánvaló volt a kórházi fertőzések jelensége, hogy Kásler doki már majdnem foglalkozott is vele (hárított...), ami ígyis nagyonnagy szó - és persze igazolja az emberéletekbe kerülő probléma meglétét.
-
Ezekiell
veterán
válasz
janeszgol #97090 üzenetére
Úgy osztotta meg az orvostársadalmat, ahogy minden téma minden társadalmat. Soha nem lesz egységesen azonos vélemény egy csoporton belül se (hisz emberek vagyunk, külön egyéniségek), nemhogy egy teljes szakmán belül. Az ilyen kb lehetetlen. Ez jelen esetben ijesztő, mert hát "elvárnánk", hogy az orvosok mind ugyanazt mondják egy ilyen ismeretlen/ijesztő járvány/betegség esetén, de sajna nem így van, nem így lesz, és sose volt így.
Ettől még van egy általánosan elfogadott konszenzus, ezt érdemes figyelemmel kísérni.
A példádra: nyilván mindenki tegyen meg mindent, hogy elkerülje a megbetegedést. De előbb-utóbb, hacsak nem buborékban élsz, el fogod kapni (jó eséllyel persze, nem 100% mindenki kapja el, hiszen egy járvány se fertőz meg 100% népességet). Szóval igazából a két mondat nem annyira ellentéte egymásnak
Aki amellett ágál, hogy nem kell oltás/el kell kapni majd legyőzöd/ezcsaknátha/nincs vírus, arról nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy idióta.
-
Ezekiell
veterán
válasz
janeszgol #97086 üzenetére
Merem azt mondani, hogy több hozzáértésem van a témához, mint az átlagnak, a biológus barátaimnak/kollégáimnak még több, az MTAban covid kutató feleségemnek meg még sokkal-sokkal több...
Blikket meg nem olvasok, köszi, maradok a minőségi lapoknál.
Szóval nem kell a nagyképűzés, egyszerűen jobban értek hozzá, mint az átlag, és kész.
-
BalanceR
addikt
válasz
janeszgol #97081 üzenetére
Ezek az egykori doktorok, össze vissza beszélnek , az összes konteó rájuk borult, téziseiket ugyan úgy a "zinternet sötét bugyraiból" szedik, min a sötét facebook huszárok de ha neked ezeknek a szerencsétleneknek a szava számít a valódi orvosokkal (igen a tudományos világ 99,9%-ával) szemben, akkor nincs több kérdésem...
Ajánlom figyelmedbe pár hozzászólásukat:
Ésszerű dokik 1
2 Jajjdeokosak -
fatal`
titán
válasz
janeszgol #97081 üzenetére
Elég hiányosak a történelmi ismereteid, ha nem tudod mi volt a nürnbergi per.
Ez az egész viszont nyilvánvalóan faszság. Egyébként nem Tamási, hanem Tamasi és nem belgyógyász, hanem természetgyógyász. Meg pénzt keresnek ezen a baromságon, amellett, hogy brutális társadalmi károkat okoznak és senki le se szarja.
"De ilyen csoportosulás, csak bizonyos emberek nyilatkozhatnak dolog, Tamásizás/Gődényezés nincs az influenzánál sem."
Mert azzal nem lehet/lehetett pénzt keresni az idiótákon. -
BalanceR
addikt
válasz
janeszgol #97036 üzenetére
"Orvosok egy csoportja"????
Azokat ( gödényt , pócsot, lenkeit, tamasit, bakhdit, meg a többi "orvosra" akik a fentiek hivatkoznak) mindenhol kizárták a kamarából... Az orvostársadalom elhatárolódik tőlük. Szinte mindegyikük téziseit hamisnak, tévesnek ítélték meg. Megint az autópálya effektus... Az a hülye, aki szembe megy a forgalommal...
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live