Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lafaty80
addikt
válasz
#24845312 #122289 üzenetére
+MaxxDamage 15 nap betegszabadság van, ami ha jól tudom 70%-os, utána jön a "táppénz"
-
lafaty80
addikt
válasz
Imilenni #122187 üzenetére
Ez akkor most nekem nem áll össze
Ha akkora a hiány, akkor megkérnének hogy +an is menj be dolgozni, mert kellesz. Ha meg ledönt, tárt karokkal várának, hogy megint ott vagy. A cégnek is k. rva gáz és rossz reklám, ha ilyet megcsinál. Munkaügyi pert is lazán buknák... -
lafaty80
addikt
válasz
Imilenni #122184 üzenetére
Nálunk most van a 2. kör nyár óta (július vége és most). Hatóság telefonál, de csak kér, hogy maradj otthon, már ellenőrzés sincs, tapasztaltuk mi is.
De igen pjen is leírta, ha teszted negatív, azt csinálsz amit akarsz, ha pozitív, akkor 5 nap (ha bevallod persze) pihi, oltatlannak 7 nap. -
lafaty80
addikt
válasz
FIREBLADE78 #122145 üzenetére
Gyorstesztnél jobban számít, mikot csinálod. Mi orawell nyalókást használunk, ez eddig kimutatta mindenkinél, ha volt.
-
lafaty80
addikt
válasz
FIREBLADE78 #122143 üzenetére
Gyorsteszt: háziorvosoknál kellene lennie, kaptak rendesen. Mienk is fukar, asszonyál mert erőlködött, megcsinált egyet pár hete (pozitív is lett), pár napra rá nekem már elfogadta, amit otthon csináltam hétvégén.
PCR: ennél már nincs. Ezt neked kell intézni magadnak. -
lafaty80
addikt
válasz
lacafaca #121785 üzenetére
Azért áruld el egyszer, van neked egy immunredszer állapotmérőd? (tudod, valami tudományos, nem olyan "én azt mondom")
Akkor egy bölcsesség tőlem neked az idei évre, fogsz te még pofára esni és rájönni, hogy az immunrendszered nem tökéletes és az ezzel kapcsolatos rengeteg írásod törölhető lesz, remélem általad
(persze ne így legyen, nem akarok én neked rosszat, de tényleg)
-
lafaty80
addikt
válasz
lacafaca #119822 üzenetére
A gondok ott kezdődnek, hogy az ideológiád és a személyiséged is több sebből vérzik, de erről pont emiatt sem meggyőzni, sem felvilágosítani nem lehet. (és már senki sem akar, mert nem érdekel senkit rajtad/rajtatok kívül)
Még ha az ellenkezője is derülne ki, akkor is foggal-körömmel kapszkodnál ezekbe mindent és mindenki mást hibáztatva.
Látunk és hallunk hozzád hasonló prófétákat sajnos nap mint nap.
De kívánom hogy bejöjjön neked ahogy élsz, hajrá. Csak majd azt is merd megírni és elmondani, ha esetleg mégsem ez volt a megoldás mindenre is... -
lafaty80
addikt
válasz
lacafaca #119815 üzenetére
Ja hogy ez... értem. Akkor biztos nincs olyan ember, aki ezt hitte és ezek után is esetleg elvitte a kovid. De gondolom ő/ők biztos nem úgy csinálták, ahogy szerinted kellett volna.
Honnan tudod, hogy nálad ez volt a döntő mikor átestél, és mondjuk nem egy sima génlottó?
Mert hát ugye olyat biztos előbb találunk, aki semmilyen formában sem egészséges életmódot követ, alap és társbetegségekkel küzd, és esetleg a kovidot kiröhögte egy pár napos semmiséggel. (csak hogy a kovidhoz kössük a dolgokat) -
-
lafaty80
addikt
BÚÉK mindenkinek!
-
lafaty80
addikt
Azért ez sem fekete-fehér így. Lehet átesett + oltott ahol a 4 hónap nem biztos hogy ugyanaz, mint aki csak oltott volt. Ráadául az ellenanyag szint is számít, és az is eltérő emberenként. Ezért meg már tényleg jó lenne pl., ha rendszeresen lehetne méretni állambácsi finanszírozásával (ami igazából megint csak mi lennénk
)
-
lafaty80
addikt
válasz
monosgeri21 #116679 üzenetére
+1
-
lafaty80
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #115981 üzenetére
Szerintem a 12 év alattiak esetében sem a korosztályos hivatkozás van már igazából, hanem hogy őket is jobban megvisel(het)i.
Jó lenne érdemi infót kapni erről egy vagy több gyerekorvostól, főleg a mostani hullámban... -
lafaty80
addikt
válasz
#20749568 #114206 üzenetére
Sajnos a leírásból ez ennyi egyértelműen nem jön le.
Citroghost: Ha téged is teszteltek, jól sejtem hogy gyorsteszt volt csak. Most delta esetében nem tudom mennyi idő kell a gyorstesznél hogy jó eredményt adjon, de nálunk márciusban, 3-4 napon is még negatív értéket mutatott a gyorsteszt, rá 2 napra volt hivatalos teszt, ott már pozitívak lettünk gyorsteszten is. -
lafaty80
addikt
válasz
#16695808 #114150 üzenetére
Lehet azokonon a számokon most pörögni, de felesleges.
Ami valós információt tudna adni, az a kórházi adatok lennének, amit ugye nem akarnak/mernek megadni.
Otlott/oltatlan arányok, közepesen súlyos/súlyos/lélegeztetőn lévő/halálozás tekintetében.
Ha igazán teljes képet szeretnénk kapni, akkor az oltások száma és típusa és ideje (max havi szinten) is szerepelhetne.Ebből lehetne bármit is következetni vagy levonni.
-
lafaty80
addikt
válasz
lacafaca #113914 üzenetére
És mégis rajtad kívül ki tudja 100%-osan megmondani, hogy éppen tünetmentes állapota egy erős immunrendszert takar?
Sokszor elmondták már, génlottó is erősen játszik. Soha de soha nem tudhatod mikor mi fog leteríteni.
Akkor kérdem, szerinted hogy kellenne egy embernek kiderítenie, hogy pl. a covid mit okozna neki? (sokadik variáns) -
lafaty80
addikt
válasz
freeknight #113539 üzenetére
Sajnos mindkét oldalon vannak/lehetnek végletes gondolkodású emberek ezen a téren is. Van mindegyikből a tágabb ismerősi körömben
-
lafaty80
addikt
válasz
lacafaca #110334 üzenetére
Mert te állítasz valamit valakinek úgy, hogy kb. semmi valóság alapja nincs.
Aztán meg ha legközelebb beírja hogy ismerőse elkapta megint, akkor meg majd a mantra, hogy rosszul ette a káposztát, meg tuti fos az immunrendszere.Persze, nem egy kutatás... linkeld be plz a linket.
nubreed: erre választ adni 100%-os bizonyossággal, csak a tényleg elfogultak fognak adni, azokat meg helyükön kell kezelni.
-
lafaty80
addikt
válasz
lacafaca #110315 üzenetére
Nem vagyok lusta, ember, szerintem hozzád mérve is normálisan tettem fel egy kérdést.
Miért kell megint hülyeségeket belekeverni, nem értem.... De tényleg megint nem tudtál értelmes választ adni.Csak mert van kollégám több is, aki még decemnberben-januárban átesett, majd márciusban több negatív pcr után szintén melóban elkapta újra. És ráadásul elég eltérő állapotokban voltak első és második alkalommal is. De biztos hazudok és nátha volt csak....
-
lafaty80
addikt
válasz
RubbishBin #109875 üzenetére
Mindegy is, a választ sem tudod, így fölösleges volt, igaz.
Lassan, de meglesz így a 3bit, kapod a csokit is... -
lafaty80
addikt
válasz
RubbishBin #109873 üzenetére
Gondolom, biztos, remélem nem erőltetted meg magad. Kell is az 1bit még sok másra, tartalékold.
-
lafaty80
addikt
válasz
RubbishBin #109869 üzenetére
Ok.. te sem lógsz ki a sorból... csak így tovább
-
lafaty80
addikt
válasz
RubbishBin #109865 üzenetére
És te tudod mit jelent?
-
lafaty80
addikt
válasz
RubbishBin #109689 üzenetére
én általánosságban írtam, nem csak a te kérdésedre válaszolva, mert mondjuk pl. te sem tudnád azt az állítást hiteles forrásból származó adatokkal cáfolni szerintem
-
lafaty80
addikt
válasz
RubbishBin #109668 üzenetére
Nem kötekedésből, de ma kis hazánkban hazai dolgokról hol találsz "hiteles" és "független" forrást? Vagy honnan várnál?
-
lafaty80
addikt
válasz
lacafaca #109544 üzenetére
Szerintem ha most valaki próbálná megkeresni, mikor és hol indult itt ez a szétszakadás... hát nem találná meg szerintem
Szép is lenne, ha miattad nem jöhetne be ide valaki... azért akkora úr még nem vagy
És inkább sajnos... igen sajnos látnunk kell a tevékenységedet -
lafaty80
addikt
válasz
lacafaca #109538 üzenetére
De miért gondolod hogy a tiedre kíváncsi bárki is? Érdekes, amikor általánosítasz és használod ezeket, hogy "senki" "mindenki" "bérencek". Van egy hasonló most is működő rendszer/szervezet, amiben ezeket haszánlják a rendszer vezetői és a fizetett trolljaik....
Végletekben látsz szinte mindent te is, és nálad is minden fekete és fehér... bár próbálod ezt tagadni....
Semmivel nem vagy jobb mint, azok akiket esetleg itt fikázol, csak hát ezt sem látod/tudod.... ja, de biztos, pontosan így van tervezve nálad, tudjuk....(és a közelező smiley, hogy értse mindenki úgy ahogy akarja)
Kérj egy "Éljünk Laca szerint" topikot és hidd el, oda mi nem mennénk, és kiélhetnéd minden vágyadat. De az túl egyszerű lenne...
-
lafaty80
addikt
válasz
_Atesz #109433 üzenetére
Mivel névtelenül meg lettem szólítva.
Gratulálok, ha így nevezel másokat idiótának, akkor nagy a baj nálad is ember. Ajánlom nézd meg, ha nem tetted volna., mert ez így nem ha hangzott el. És ha ismerősi körödben is így terjeszted, remélem akad egy 2bites is, aki többet gondolkodik.
Inkább azok a legnagyobb idióták, akik igy terjesztenek valamit, már lassan tényleg nem csodálkozom. És még idézel is belőle olyat, ami nem hangzott el ... No comment...
U.i.: ja, még véletlenül se nézd meg a borat második részét, nehogy új teóriával gyere vissza#109439 Mér', fáj az igazság? Kell a balance(d)r a hülyeségeitekre
-
lafaty80
addikt
válasz
Gsx-rr #108928 üzenetére
Én feltettem akkor....
#108926 Persze, ha a nagyszámokat nézzük, akkor nagy eséllyel megúszhatod a vírust "önerőből" és "simán", de... ez még mindig egy oroszrulett tud lenni. És inkább úgy lenne a szitu, hogy "miért nem tudtak rávenni" (végkimenetel rosszabbik végét nézve).
Sajnosvanvolt ilyen ismerősőm, aki kb azt képviselte amit te. Nem jött be neki. Persze közhely az ilyen kórházi sztori, hogy miket mondtak ott emberek, de nála ez is megvolt.
Egyiket sem kívánom senkinek, tényleg. -
lafaty80
addikt
válasz
_Atesz #107245 üzenetére
Sajnos Asbee teljesen jól írta le a mi lehetett akkor a szitu.
Akkor konkrét példa én leszek, bár idei. Február végén kaptuk el ezt a sz@rt. Kedden telefon házi dokihoz, majd metőszolgálatra teszt miatt. Péntekre kaptunk időpontot, ott azonnal pozitív eredmény. Aki ott volt velünk (kb 30 ember, és 8-70 kor között) és pozitív lett az eredménye, mindet hazaküldték, otthon kiheverni. Vasárnap kerestek meg adategyeztetés és karantén miatt, ami csak másnap 00:00-tól élt. Tehát simán kb 1 hetet még mehettünk volna bárhova tudva, hogy fertőzőek voltunk. A rendszer engedte volna....
Én voltam bent másnap covid sbo-n, és mivel az állapotom akkor nem kívánta meg, felajánlották, hogy bent maradhatok, ha akarok favipiravir kezelésre. De semmit sem garantálnak, mert tesztelik csak azt is.... de egyébként menjek haza, és csak akkor hívjak mentőt, ha a véroxigén 90% alá megy.
Senkit sem vettek fel covid osztályra, akinek az állapota nem tette szükségessé (csak súlyos és intenzíves esteket voltak bent), persze saját felelősségre befekhettél...
És sajnos pár embert ismerek, akik nem folyamatosan lettek rosszul covid alatt, hanem 1-2 óra alatt "hirtelen". Telefonon még beszéltünk délután 2-kor, és panaszkodott hogy nem 100-as, de még bírja. Aztán este 9 hívtak, hogy meghalt. (Déltuán 3-kor nem érezte jól magát, fulladt, mentőt hívtak. Délután 4-kor már gépen volt, de 2-3 órán belül meghalt). -
lafaty80
addikt
-
lafaty80
addikt
válasz
Angelina87 #106823 üzenetére
Meg az oltatlanoknál is, ha már így írod....
-
lafaty80
addikt
Szerintem még mindig az első direktíva alapján megy: bármelyik oltás jobb mint a covid.
Ezzel nehéz vitatkozni, ha úgy tekintek a vírusra mint egy orosz rulett.
De szerintem az álláspont max. kimerül abban, hogy "közönség" előtt. Ha bárki beszélgetett mostanában dokival ezzel kapcsolatban face-to-face, ott már tuti a saját vélemény jön :) -
lafaty80
addikt
válasz
Citroware #106809 üzenetére
Ehhez annyit tudnék csak mondani, bogy amikor covid-ot elkaptam, bementem a helyi covid sbo-ra, ott adott a doki egy antibiotikumot, amire esküdött hogy csak ez érhet valamit is. 2 napra rá házidoki azt mondja, hogy az nem is jó és felírt egy másikat (őt meg ugye régebb óta ismerem és tudom hogy lelkiismeretes). Na akkor ott hogy kellett volna döntenem?
Ugyanez van/lehet oltás kapcsán is közöttük. Kb. mint itt a fórumon. Van aki hiszi hogy jó az oltás és adatná mindenkinek, és van aki nem. Erre is van a környezetben példa. Sőt... oltások között is parázs vita volt az elején közöttük (mármint eü-s emberek között). -
lafaty80
addikt
Tudod az a fura, hogy míg a másik oldalon vannak első kézből értesültek, hívjuk őket átesettnek, addig a ti oldalatokon, csak ismerős, meg ismerős ismerőse.
Ha ennyire kiálltok a dolgaitok mellett, hajrá, álljatok a covid elé, aztán meglátjuk mi lesz, erre kíváncsi lennék én is.
Mivel a lefolyása ennek emberenként változó, így azt sem lehet soha megtudni, hogy mi lett volna ha...
Esetemben: mi lett volna, ha nem szedek vitaminokat, ha nem kapok antibiotikumot, ha nem kapok injekciókat vérrőg ellen pl.
Szerintem megegyezhetünk, hogy ezeket a paramétereket nem lehet hitelesen és megbízhatóan megállapítani.
#106230 Asbee itt teljesen jól összefoglalja a lényeget. -
lafaty80
addikt
Ahogy én látom.
Mire a 4. hullámot észrevesszük, igazából már tombolni fog, és sajnos lehet hogy pont az oltottak által jobban terjesztve. Ez érdekes helyzet lesz majd szerintem. Mert "Fejfájásról, torokfájásról és orrfolyásról számolnak be leggyakrabban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) delta-variánsával fertőzöttek", ami szimpla náthás, megfázásnak is tűnhet vagy infulenzának. Ha jól szerepelnek az oltások, és reméljük hogy így lesz, akkor rengetegen ezt is hiszik majd és mennek mindenhova. Így, ha jósolhatnék, tényleg igaz lesz, hogy előbb-utóbb (de inkább előbb) mindenki át fog esni rajta. Tesztelések hiánya és/vagy drága magántesztelések, a lassú vagy hiányos konktakt kutatás, a kormányzati szakmaiságot mellőző döntések, mind a kövektkező hullám javára fog íródni sajnos megint. A delta fertőző képessége pedig jobban taccsra vágja majd a már most is sz@r egészségügyet.
A szeptember-október pozitív kicsengésű dátum szerintem, valahogy mintha a eb meccsek szurkolóit nem is akarták volna belekalkulálni egy esetelges forgatókönyvbe...(meg az eszeveszett nyaralni vágyókat, akik most aztán mindenhova is mennek)
(De ne így legyen....) -
lafaty80
addikt
válasz
Kékes525 #105533 üzenetére
Politika, bár lehet (nem tudom) hogy ezek hamarosan lejáró vakcinák, és mivel itt nincs akkor "oltakozási láz", inkább passzolják, így kialakítva a pozitív képet magukról.
Sino-soknál előbb gondolom teszt kellene először (saját zsebből) ami ha nem mutat semmit, akkor valami "állami" teszt, ami ha az sem mutat semmit, akkor talán kapnak 3. kört. Ennek van/lesz (lenne) átfutási ideje elég sok jelenlegi állapotokat figyelembe véve.
De lehet nagyot tévedek a gondolatmenettel. -
lafaty80
addikt
válasz
lacafaca #105490 üzenetére
Nézd, nem tudom ki az a mi, de a vicces inkább az, amikor az szól a mantrázás ellen, aki addig mantrázott... Érted....
Én pl sok mindent nemt tudok mindenkiről, tehát mindent nem mindenkiről
Reméljük, ahogy talán KAP. mondta, hogy a sofőr sem marad sofőr, ha már kiszáll az autóból. De szerintem sokan olyanok itt mint ott, és ez nem baj, én ilyen vagyok, de ettől még te sem ismersz/ismerhetsz.
De remélem te más vagy ott mimt itt, mert ha nem, "akkor kurva nagy bajban a világ" -
lafaty80
addikt
válasz
lacafaca #105479 üzenetére
Látom a sok mamtrázásról már odaát sem megy a szövegértés
Azt hogy mi akarsz belemagyarázni magadnak, az legyen te lelki mantrád matrázása.
Örüljünk hogy az itteniek közül senki sem került gépre és reméljük senki sem halt meg. De ebből valid következtetés levonni így... faék logika. Akkor abból hogy az én közeli ismeretségi körömből öten meghaltak, ebből négyen voltak gépen is, mit lehet levonni? Ja és közülük 1 volt "dagadt" csak.
F@sz se akar már senkit rémisztgetni, kb kialakultak rétegek ezzel kapcsolatban. Még egyszer, amíg nem vagy benne vagy nem vagy közvetve érintett, nem tudod hogyan fogsz reagálni.
Lehet itt a lesz@rom, lazát adni... Mentális állapotról meg majd utána értekezzünk :)
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest