Új hozzászólás Aktív témák
-
lacafaca
addikt
mindent meg szoktam, jába gondoltok kettyósnak és tudod mindenhez hogyan állok hozzá, én vagyok az ellensúly az itteni mérlegen és mindenféle lelki törés nélkül bírom az ütéseket...kutyából nem leszrendben, akkor pár napra offolom magam, látom amit látnom kell
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Rive
veterán
Ez a permanens 'hattyú halála' így napokon keresztül mostanra sokkal unalmasabb, mint egy elcseszett opera. Az úgy max. három óra, és van szünet is
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Ispy
veterán
válasz lacafaca #48700 üzenetére
Csak egy tipp: nem az adatok közlése miatt lettél boxzsák, hanem amiatt, hogy ezzel azt akarod mutatni, hogy az eddigi adatok alapján a koronavírus okozta halálozás (és ezzel járó pánik) teljesen felesleges, mert nincsen itt semmi látnivaló. Igaz ki nem mondtad (vagyis írtad le), szóval most jöhet az énmiértadomeztaszádba rész, de persze már ismerjük egymást lassan annyira, hogy tudjuk ki mire mit fog mondani/ki miről mit gondol/ki mire ugrik azonnal. Szóval, ezért. Nem a link miatt. A választ már leírták: majd gyere vissza 1 vagy 2 vagy 3 év múlva és megnézzük mi lett a vége. A statisztikáknak meg van az a rossz tulajdonsága, hogy menet közben szart se érnek, utólag lehet belőlük következtetéseket levonni és persze akkor is lehet másképpen értelmezni ezeket.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Z.É.T.
őstag
válasz lacafaca #48698 üzenetére
Figyi, tök őszinte leszek.
Én érteni vélem, mitöbb, érzem, hogy mit szeretnél - pozitívabb hozzáállást, testi és lelki egészséget, korrektebb politikát, amolyan ellenpólust, stb stb - és respektálom is. Lehet, hogy meglepő, de magam is hasonlóképp működöm a saját társaságomban. Ettől függetlenül, amikor konteós maszlagba futsz, vagy irreleváns statisztikát hozol "megnyugtatásul", az kontraproduktív, egyrészt nem kisimítja a tó vizét, hanem felkorbácsolja azt, másrészt szándékod ellen hat, mert aki szeretne azonosulni a jószándékú mondandóiddal, azt ezekkel "eltaszíthatod". Én irigyellek, magam is szeretnék már végre vidéken élni, gatyában, vagy anélkül kertészkedni, szeretnék egészségesebb lenni és szeretném, ha vége lenne a járványnak. Én azért voltam és vagyok szigorítás-párti a járványvédekezésben, mert nekem az jött ki, hogy minél később és minél rosszabb helyzetben kell szigorítani, annál nagyobb ütést mér a lakosság pszichéjére és a gazdaságra is, miközben "feleslegesen" halnak többen, mint muszáj lenne. És ezeknek semmi köze ahhoz, hogy ki mennyire materialista, Isten-, tudományhívő, spirituális, stb.
(ha érdekel, privátban leírhatom, én "honnan jövök", de az nagyon nem fórumtéma)Szóval, én magam azt javasolom - de nem várom el, hogy megfogadd, ez csak szimpla meglátás részemről - hogy ha sokkal körültekintőbben tolod a szekeret, jobban célt érsz és hatékonyabb lennél. Kérlek, olyannak tekintsd soraimat, amilyen szándékkal te is tiszteletedet teszed itt a topikban.
Peace!https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Ispy
veterán
válasz bigdady #48704 üzenetére
Nem az lett megmagyarázva, hogy a csökkenés növekedés, hanem az, hogy még csak most kezdődik a tánc igazából, szóval egy félidős statisztika nem ér semmit sem. Nincsen értelme éves számokat nézegetni az adott évben. Ettől még lehet igaza, annak, aki szerint nem fognak többen meghalni a covid miatt, de ezt majd jövő ilyenkor tudjuk majd megvitatni, nem most.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #48702 üzenetére
senki sem gondol ketyósnak, de logikailag hibásan érvelsz néha, és amikor felhívják rá a figyelmed, nem veszed tudomásul. vagy csak úgy csinálsz.
értem, hogy a szándék a megnyugtatás volt, ami dicséretes, de - szerintem - rosszul próbálkoztál.
inkább azzal nyugtatlak, hogy a többség itt messze nem olyan stresszes, mint amilyennek vizionálod. mondom, senki sem engedné rettegve a gyerekét a suliba. tehát, ha engedi, nem retteg.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
andor80
senior tag
válasz lacafaca #48700 üzenetére
"ártalmatlan hivatalos adat közlése miatt.
"
Jövőre lesz miss hungary drama edition.Egyáltalán nem volt ártatlan adat közlés csak manipulatív féligazság.
Jövőre ilyenkor dobd be ezt a táblázatot addig csak hangulatkeltés a legroszabb fajta...Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
HÁZIGAZDA
válasz bigdady #48704 üzenetére
á, mégis ráharapok, ma ilyen nap van. szóval segíts már, olyan határozottnak tűnsz!
tudjuk, hogy meghalt kb. 500 ember covidban az első félévben. azt is tudjuk, hogy kb. 60 ezer ember szokott meghalni egy első félévben. ezen felül, bár ez már nem is túl fontos, de tudjuk, hogy a márciusi karanténnal azonnal vége lett az influenzaszezonnak (a csúcsán, egyébként).
mindezeket tudva te vagy bárki mit akarhat egyáltalán kiolvasni egy első féléves adatból, minek kéne ott látszódnia? mert szerintem gyakorlatilag semmit/semminek.
ennek fényében segíts már értelmezni a válaszod, jó? hogy lássam, hogy nem nettó trollkodásból írtad, hanem gondolkodtál is a számokon.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ispy
veterán
Egyébként meg elég bosszantó tud lenni az a fajta hozzáállás, hogy bedobok valamit, amikor meg vitába szállnának a bedobott infóval, akkor meg közlik, hogy akkor most angolosan távoznak, mert senkit sem fognak győzködni. Akkor meg mire az egész?
-
Ezekiell
veterán
válasz lacafaca #48690 üzenetére
Mi az hogy a közlekedés mínusza nem lehet érv...? Mire?
Te nem érvelsz, csak félremagyarázol statisztikát perpill, ignorálva a tényeket (járványgörbe, védekezés miatt haálozás csökkenése, stb), aztán meg megsértődsz amikor ezzel szembeállítanak. Tipikusan a "beleb*szok a tóba egy kavicsot, hadd legyen sok hullám" stílusú kommunikációt csinálod, és amikor meg ezt a szemedre vetik, akkor meg megsértődsz, és rettegőket vízionálsz.
Komolyan, ha normálisan beszélgetnél, akkor amit akarsz (nyugodt emberek, egészségesebb élet, stb) teljesen dícséretes lenne, és az is hogy ezt propagálod. De helyette csinálod úgy, hogy érthetően sok embernél kiveri a biztosítékot, mert pontosan ugyanígy kommunikálnak a nettó trollok is (tudom hogy nem az vagy, és nem az a célod, de értsd meg, hogy pontosan ugyanúgy jön le és ugyanazt a hatást éred el vele).
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz bigdady #48718 üzenetére
A "nincs semmilyen vírus, lecseng ez gyorsan", "úgyse lesz 2. hullám" és hasonló jóslatokat is megkeresnéd? - a korrektség jegyében, ugye
Perpill is lehet "jósolni" (inkább educated guess az, mint jóslat) a járvány előrehaladására, és ezek a becslések bőven lehetnek tévesek. De a becslés már csak egy ilyen műfaj: az aktuálisan ismert adatokból tud csak dolgozni, amik nyilván nem lesznek pontosak a jövőben.
Aki tökéletesen tud "jósolni", az ugyan mondja már meg a lottószámokat nekem pls
A válaszod pedig semmilyen értelemben nem válasz Parci kérdésére btw, csak mondom...
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Stanlee
őstag
válasz radi8tor #48713 üzenetére
Az antitest teszttel keverheto, de attol meg olyan sok helyen nem kaphato meg.
ca. 10 euro, ugyanugy orrba feldugos, majd raontesz reagenst, kb. 15 perc mulva van eredmeny.
amugy nem tudom, hogy Mo-n hol csinalnak ilyet, itt nalunk Nemetorszagban is csak oktober eleje ota kaphato, igazabol meg mindig a PCR vagy antitest verbol amit csinalnak.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Ispy
veterán
válasz dobolan #48715 üzenetére
Hát ja, és sajnos nem csak nálunk, szóval mindenki vakon van, ezért sem kéne le nem zárt éves statisztikákkal dobálózni, mert rohadtul semmi érteleme. De azt tippelem, hogy úgyis meg fogjuk tudni hová fut ki ez az egész, nem kell félni. Utána meg majd mindeki a saját szája íze (érdeke) szerint fogja értelmezni a statisztikákat megint.
-
Ispy
veterán
válasz lacafaca #48716 üzenetére
Igen, ez pont azt jelenti, hogy távozol. Na nem a topikból, hanem a bedobott kavics eredményéből. Az én nem állok le itt vitatkozni, meg győzködni mindenkit kijelentés meg lehet részedről egy vitaelkerülő pozitív magatartás akart lenni, de ha nagyon akarnám, akkor arrogáns, negatív lépésként is tudnám értelmezni. Ha nagyon akarnám.
[ Szerkesztve ]
-
lacos001
senior tag
válasz Stanlee #48725 üzenetére
Milyen karantént? Nem is tudtam, hogy ott vagy...
Eddig mifelénk a gyereknek a téli szünet meghosszabitása van porondon, de a másik mondattal már meg is magyarázzák, hogy rossz gondolat, mert nem lehet a szülőket szivatni....Omg...Posta most reggel?
Egész utca tele autókkal, még a másik oldalról is állt a sor....Ide jobbra (kép szélén) le is tudtunk parkolni szerencsére....Másfél óra volt csak -
törölt tag
Na mintalevétel pipa. Eredmény estére. Nincs aktív fertőzött a falunkban (520fő ), csak hárommal arrébb volt pár, de már gyógyultak. Ellenben a legközelebbi (kis)városban, nem ilyen jó a helyzet. Ez az előnye a falusi/tahó létünknek
-
-
Ispy
veterán
válasz lacafaca #48733 üzenetére
Azt hiszem kormányunk az elmúlt 10 évben már bizonyított vastagon, én már azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Ezért baj az, hogy folyamatosan hazudozik valaki, mert egyszer mondjon csak igazat, tuti senki nem fog neki hinni.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
abban az országban minimum érdekes, ahol az Emmi szerint jobb, ha az emberek nem tudják a részleteket a kórházi fertőzésekről, mert még pánikba esnének
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ispy
veterán
válasz lacafaca #48736 üzenetére
Hát azért közel sem olyan jó, mint a billgates oltással gyilkolja a gyerekeket Ázsiában.
Én inkább összeesküvés elmélet gyártására alkalmas 0 információval bíró ábrának tartom ezt, mert miért nem tudják megadni a mért értékeket, ha van egyáltalán? Ilyet én is tudok rajzolni paintbe, akkor ha csinálok egyet, nincs is járvány? Vagy most beszéljünk arról, hogy miért nem tesztelnek 3x annyit? Közben meg verik a mellüket, hogy itt nincs is annyi beteg, mint máshol? Ezek után kétségeim vannak, nem tagadom, viszont nagyon remélem, hogy nincsen igazam, ebben más vagyok egy laposföld hívőhöz képest. Mondjuk ha lennének számok már azt is hunyorogva hinném már csak el, azt hiszem engem elveszítettek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lacafaca #48716 üzenetére
Inkább olvass, ne írj. Nekem ezt a könyvem évtizedek óta lenyúlja valaki(mindig másik példányt). Ez volt az első, de már ez alapján is tökéletesen látható előre minden. Amikor a thread nyitó hsz-t leírtad, kb tudható volt mi következik.* Gyakorlatilag vesztes vagy, ha folytatod a vitát, akkor azért, ha nem, akkor meg azért kapsz. Minap leírtam, miért egyértelmű, hogy mindenki elpárolog innen, így vagy úgy. Egyébként kár, mert elég sok linket én sem osztok meg inkább, mert bár tényszerűek, nem mainstream. Megnyugtatni meg ne próbálj senkit, mint látod erősen kontraproduktív itt az ilyen szándék.
*részletesen nem írom le, mert jön a ban
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Ispy
veterán
válasz ubyegon2 #48746 üzenetére
Vagy szimplán csak nem kell pillanatok alatt cáfolható hülyeségeket tényként beállítani és akkor van miről vitázni. Vagy ha megcáfolják az állításomat, akkor lehetne bizonyítani az ellenkezőjét (az én tudom és kész, az nem bizonyítás).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJi Mini 3 Pro + Rc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest