Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
Eltérő lehet az ingerküszöbünk és feltéve ha nem töröltek ma innen egy rakás hozzászólást, úgy tényleg nem értem a felvetés okát.
Már topikokban komolyabb kumiték szoktak zajlani, vmiért itt szenzitívebb a hozzáállás, amit csak a covid helyzettel való közvetlen érintettség, vagy a média túlzott befolyása magyarázna nekem.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
dr.bubo
őstag
Szeptember közepén beteg voltam, torokgyulladásom volt (orvos személyesen állapította meg), amire kaptam antibiotikumot. Köhögtem nagyon. Egyszer volt lázam meg néha hőemelkedésem. Nem éreztem Ízeket és szagokat (ezt a torok gyulladásnak tulajdonítottam,mert nagyon be volt gyulladva torkom) ez kb. 5 napig volt. Viszont nagyon legyengültem. Másfél hét volt mire jobban lettem.
Most csináltattam koronavírus antitest tesztet. Ami pozitív lett. Tehát átment rajtam a korona vírus. Családomból senkit nem fertőztem meg (vagy tünet nélkül átment rajtuk a vírus)[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
nagyúr
"mégiscsak egy (vér)gőztopik"
Mivel nem érted vagy nem akarod érteni.....először gőztopikot írtam, mert a komoly topik mellé logikusan egy fáradtgőz tipusú topikot szoktak létrehozni. Az, hogy ti azt szeretnétek, hogy két komoly topik legyen, megértem, de mégsem lesz így. A vérgőz kifejezés csak úgy jött épp a nálatok időnként felmerülő igények miatt, mivel nem bírjátok elviselni, ha valaki más véleményen van, mint ti és vért kívántok! Értem én a dolog pszichológiáját, mindenütt az van, ahol egyik véleményes rész kisebbségben van, jelentős mértékben ráadásul, ott a többség őket is ki akarja takarítani a közösségből, mert egyszerűen zavarja a véleményük és mert úgy érzi, hogy megteheti az erőfölényével.
Szerinted fesztivál az, amit más véleményen lévők csinálnak, erről beszélek éppen.
Ha meg megdöbbentően valószerűtlen adatokkal operálsz, ne illetődj meg, ha megjegyzik, főleg ha kerekítesz. Ugyanez megvolt az olasz harci tgjmű konvojjal és a hamisított sportcsarnokos képpel is. (nem tőled, ezt csak példaként említem)
És tudod mit? Két hét se kéne, hogy a fesztiválozók hirtelen civilizálódjanak és megint semmi dolga se legyen a moderátornak.
Bocs, de Parci két napja írta le, hogy már most sincs igazán dolga, mert lehiggadt a társaság. Neki elhiszed?
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
HÁZIGAZDA
válasz S e t h #49103 üzenetére
ez tényleg lehet az én személyes ingerküszöböm is. a legrégebbi motoros vagyok a fórumon, emlékszem, hogy milyen volt egy hónaposan, egy évesen, öt évesen és most. és valószínűleg jár a korral némi türelmetlenség is (bölcsesség helyett ).
nem járok sok másik topikba, sőt, alig párba.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Rive
veterán
Inkább csak betelt, de nagyon. A reggeli menet kiindulópontja értelmetlen, ismétlős fajta provokáció volt, aztán meg rá lett borsozva-paprikázva.
Egyszer-egyszer még vállat von az ember, sokadszorra (majdhogynem napi ügy, igazából) viszont már besokall./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
HÁZIGAZDA
válasz ubyegon2 #49105 üzenetére
"A vérgőz kifejezés csak úgy jött épp a nálatok időnként felmerülő igények miatt, mivel nem bírjátok elviselni, ha valaki más véleményen van, mint ti és vért kívántok! Értem én a dolog pszichológiáját, mindenütt az van, ahol egyik véleményes rész kisebbségben van, jelentős mértékben ráadásul, ott a többség őket is ki akarja takarítani a közösségből, mert egyszerűen zavarja a véleményük és mert úgy érzi, hogy megteheti az erőfölényével."
öööö. nem.
-
HÁZIGAZDA
mellesleg nem írtad be a modern antifórum eszköztár listájába a "bevágok egy jó nagy követ a pocsolyába, aztán eltűnök, majd előkerülök legközelebb, hogy bevágjak egy nagy követ a pocsolyába..." módszert.
az a vicc, hogy például fáccsén ilyet konkrétan a robotok és/vagy adott célt szolgáló, "vásárolt" profilok csinálnak.
-
Z.É.T.
őstag
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
nagyúr
válasz dr.bubo #49104 üzenetére
Jó, hogy leírtad Te is, mit tapasztaltál és örül mindenki, hogy így úszta meg a családod veled együtt.
Remélem továbbra is mindenki hasonló beszámolót ír majd, ahogy eddig és aki most van benne, nemsoká szintén ír!
Mostanában én is tapasztalok fura dolgokat, de mivel se lázam se köhögés* se semmi nincs, csak indokolatlan fejfájás, így még várok.
*még annyit sem köhögök, mint kéne, mivel cigizek
A köhögés extrémebb volt, mint máskor, gondolom. Szóval abból azért gyanítottad, hogy nem torokgyuszi?
-
Rive
veterán
Ja
Némileg csodálkozom is, hogy ide még nem írtak botot, ennél sokkal kisebb (bár: nemzetközi) fórumon is láttam már programozott floodot...
Vagy irtjátok/szűritek az effélét?
Mondjuk manuálisan irtani valszeg nem, akkor néha azért látszanának a nyomai[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
tisn
addikt
en is 1%-ra emlekeztem korabban, tegnap aztan petrucciani eftars linkelte ezt:
Ez az újabb.
A másik lényegeset kiemelem neked:)
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/eci.13423
Global infection fatality rate is 0.15‐0.20% (0.03‐0.04% in those <70 years), with large variability across locations with different age‐structure, institutionalization rates, socioeconomic inequalities, population‐level clinical risk profile, public health measures, and health care. There is debate on whether at least 60% of the global population must be infected for herd immunity, or, conversely, mixing heterogeneity and pre‐existing cross‐immunity may allow substantially lower thresholds
hogy all a fuku topik, reg jartam arra -
nagyúr
válasz Z.É.T. #49117 üzenetére
Jaj ne már, ez a vért kívántok azért képletesen, szimbolikusan értendő, ne csinálj már úgy, mint ha nem értenéd. Igaz nálad a túldramatizálás megvolt eddig is*. Elég fárasztó, viszont a többire nem reagáltál, ezek szerint igazam van.
*SZFE vagy csak autodidakta?
-
Asbee
veterán
Nem is történt semmi komoly dolog. Egyszerűen arról van szó, vannak akik nem tudják elviselni, hogy más egyeseknek a covidról a véleményük, megkérdőjeleznek, fenntartásokkal kezelnek dolgokat, és más fontos tényezőket is figyelembe vesznek a járvánnyal kapcsolatban. Ezért is jött ez a felvetés, ami jó táptalajra lelt. A többi csak megmagyarázás, indok keresés.
-
dr.bubo
őstag
válasz radi8tor #49119 üzenetére
Igen. rendben van minden.
Amikor beteg voltam, akkor is a köhögés, meg a torok fájás volt rossz. Illetve, hogy mennyire legyengültem, előzőleg még soha nem voltam ennyire gyenge.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
törölt tag
Egy ideje egyre több hang szólal meg felénk a karatén időszak felezését javasolva ( 10 helyett 5 nap )
" A javaslatot először Christine Haberlander (ÖVP) állami egészségügyi tanácsnok tette meg: Az öt napra történő rövidítés "virológiai szempontból igazolható".
"Ha bevezetik az azért jelentős könnyítés lenne. [link] -
Kékes525
félisten
Ez hiteles videó.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Ispy
veterán
Ugyanez lement az ecigi topikkal, ott a komoly, keménymag topik teljesen döglött, a fő topik meg pörög. Igen 100. alkalommal is leírjuk azokat a dolgokat, amik egy kezdőnek kellenek, hiába ott a kereső. Sokaknak ez nem tetszett, engem nem zavart ott sem, itt sem. Igaz nem is olvasok vissza, ha kedvem van ide benézni, akkor is max.1 napot.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
HÁZIGAZDA
"Egyszerűen arról van szó, vannak akik nem tudják elviselni, hogy más egyeseknek a covidról a véleményük"
hát, igen, vannak páran, akik minden kritikát erre akarnak kifuttatni (mint tetszőleges moderátori döntést a szólásszabadságharcra), de nem erről van szó.
-
Kékes525
félisten
[Karanténnapló 9. - interjú Krekó Péterrel]
"Újra itt a Karanténnapló, a Budapest Science Meetup koronavírus járvány alatti különkiadása, amelyben átbeszéljük a járvánnyal kapcsolatos fontosabb újdonságokat, majd pedig Máté Krekó Péterrel, a Political Capital ügyvezető igazgatójával beszélget az álhírek és vakcina-szkeptikusság elleni küzdelemről és a tudomány kommunikáció fontosságáról."
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
HÁZIGAZDA
válasz Kékes525 #49141 üzenetére
hát igen, sajnos a "na, mikor robban már be, mindig két hét múlva, majd, majd?" kérdésre most már az a válasz, hogy "most". igaza van a minielnökúrnak, nem lesz egy vidám ősz, tél. vagy legalábbis kisebb csoda kéne hozzá. én is féltem a családom öregjeit.
-
HÁZIGAZDA
válasz #16729600 #49143 üzenetére
igen, ez most ott és épp megnyugtató, de nézd meg a halálozást a franciáknál, spanyoloknál, máshol is. szépen oldalog felfelé. sajnos csodák nincsenek, az is be fog indulni ott is. nem olyan meredeken, mint tavasszal, sehol sem, de kérdés, hogy lezárások nélkül így, hogy van bő fél éve futni, meddig szalad el.
-
-
Kékes525
félisten
-
Rive
veterán
Nem látom a teljes munkát, hogy mondhatnék valamit a metodikáról.
De pl. usa nyár végével bezárólag áll a viszonylag kisebb méretű tavaszi 2-4 százalékos hullámból és a nyári 'fiatal' <1%-os hullámból => kis igyekezettel ki lehet hozni <1% halálozást.
Szóval a tavaszi, áttesztelt közösségeken alapuló korfa-normalizált átlagot egyelőre megbízhatóbbnak tartom. Illetve: nagyon várok valami olyan munkát, ami korcsoportonként és havi bontásban levezetné egy jól dokumentált csoport alapján a halálozás változását. Mind a feltételezett szezonális hatást, mind az orvosi fejlődést csak így lehetne rendesen lemérni.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live