-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Létezik valahol egy step-by-step leírás, hogy hogyan kell feltelepíteni az XPEnonolgy-t?
Az alábbi alaplapra épülő rendszerre szeretném felrakni:
Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz larryking #538 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek
Már csak az alkatrészeknek kellene megjönniük. Végül Q1900-as lapot rendeltem, mert az 1800-ason csak SATA 2 port volt. Ezen meg van két 3-as, két 2-es, meg előlapi USB3, proci is erősebb. Kicsit drágább ugyan, de hosszú távon megéri azt pár ezrest pluszban.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
UPNP-t hol tudom beállítani az XPEnology-ban?
Egyszerűen nem találom a hálózati beállításoknálVagy külön kell engedélyezni valahol?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Transmissiont sikerült már valakinek működésre bírnia? Állandóan permission denied hibaüzenettel leáll a letöltés.
Egyébként az normális, hogy a File Station nem indul el, hanem csak nagyítózik a felső sávban? Rengeteg kis file van a HDD-n. Lehet, hogy sokáig tart az indexelés?
Előre is köszönöm a segítséget
-
nagyúr
köszönöm szépen a válaszokat
Portot kézzel megnyitottam végül a routerben és nem sz*r*kodtam tovább az UPNP-vel. File Station meg valószínűleg a Kaspersky-vel nem volt barátságban, de már az is megoldódott.
Végre a média lejátszó is látja megosztásokat (guest fiók le volt tiltva alapból).Viszont lenne még kérdésem, amit képtelen voltam megoldani
A telefonomról próbálnám elérni wi-fin keresztül a download stationt az erre készített androidos alkalmazással. A program látja a Diskstation LAN-on menüben a NAS-t, de a belépéskor csak pörög, pörög és nem történik semmi. Böngészővel sem enged be az IP cím + 8000-es portot megadva.
PC-ről (kábeles csatlakozás a routerhez) simán elérem webes felületről IP címmel a download stationt.
Másik probléma: a NAS USB portjára rákötöttem egy külső HDD-t, de nem látom sehol a DSM-ben. Ezen is újra SHR kötetet kell létrehozni? VAgy valami más probléma van?
-
-
nagyúr
File Station indulási probléma is megoldva.
A bűnös a Kaspersky Internet Security...
Megoldás:
- A KIS-ben navigáljunk el a reklmámcsík blokkoló (anti banner) beállításokhoz
- a megbízható url-ekhez vegyük fel a NAS IP címét és állítsuk aktívra a szabályt.Ezután már megnyílik azonnal a File Station bekapcsolt KIS védelem mellett is.
Elnézést, hogy ennyit irkálok ide, de hátha más is beleszalad ebbe és ne szívjon fél éjszakát vele, mint én .
-
nagyúr
USB-s jelenséggel senki nem találkozott még? Mármint, hogy nem látom sehol a csatlakoztatott USB-s külső HDD-t. Se a vezérlőpult --> külső eszközöknél, se a tároláskezelőnél. Nem tudok rájönni, hogy mi lehet a gond
-
nagyúr
Köszönöm a választ
USB 3-on, de ki fogom próbálni a 2-n is, még nem tettem meg. A nanoboot-os pendrive az USB3-ba van dugva és arról bebootolt. Vagy annak nincs jelentősége, mert ott még BIOS szinten van kezelve?Asrock Q1900-ITX lapról van szó egyébként.
Honkydoo Neked is köszönöm a segítőkész hozzáállást
-
nagyúr
válasz larryking #593 üzenetére
Kösz
Hmmm. És mit állítgassak a BIOS-ban?Eleve az is probléma, hogy alapból nem löki ki a TV-re HDMI-n a jelet (mármint a BIOS-ban). Lehet, hogy valamelb*szott felbontásban tolja és a TV nem érzékeli.
Szerk.: a SATA prtokat szerintem ez is keveri. Meg vagyok győződve róla, hogy az 1-re kötöttem a hDD-t, de a SynologyAssistant azt írta, hogy a 2-esen van..
Illetve az mitől lehet, hogy néha ledobja magát? Tegnap kitömörítésnél, ma meg áthelyezésnél. Mondjuk mindkettőt Windows alól csináltam és nem File Stationből. Az volt a jelenség, hogy megszakadt a kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget
Larryking ötletének futottam neki:
1. Áthurcoltam a gépet monitorhoz
2. BIOS-ba be, legfrissebb BIOS feltelepít.
3. Minden USB-s beállítást alapra állítottam.Azt hogy a BIOS frissítés segített-e, vagy az USB buhera nem tudom, de most ezt látom a külső eszközöknél:
JUHÉÉÉÉÉÉÉ végre minden működik
MINDENKINEK nagyon szépen köszönöm a segítséget é s a türelmet Kiemelném Larryking fórumtársat, akit még Skype-on is zsibbasztottam 3-4 órát
És egy új kérdés:
Egy barátom is kedvet kapott a dologhoz, de ő AMD-s platformban gondolkodik.
Ez a lap vajon kompatibilis a XPEnology-vel?: Asrock C70M1[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
És még egy kérdés.
Nem szeretném látni a megosztások között a boot pendrive-ot. Csak simán törlöm a megosztásoknál és kész? Vagy hogy tudom elrejteni?
-
nagyúr
-
nagyúr
Köszönöm Cpubenchmark-os oldal eszembe sem jutott
Csak azért kérdeztem, mert barátom ragaszkodik a 4 db SATA 3 porthoz, viszont olyan lapból most nem nagyon van kínálat. Én inkább beáldoztam 2 db SATA 3 portot, de inkább legyen erősebb CPU és passzív hűtés... Nem egyformák az igényeink.
-
nagyúr
válasz larryking #602 üzenetére
Nekem meg az a normális, hogy megköszönöm, ha valaki segít nekem
Ha induláskor belefutottam volna valami "google a barátod" típusú fórumozóba, akkor biztos, hogy még mindig a Zyxel-lel NAS-olnék (nassolnék höhö )
Nekem az nagyon jó érzés, hogy itt ilyen segítőkész emberek vannak. Természetesen nem csak Rád célzok, hanem mindenki másra akik segítettek ebben az ügyben, meg akár más témában is .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Feldobom ide is a kérdést, hátha itt gyorsabban kapok választ
-
nagyúr
Elképzelhető, hogy a DSM-ben kell valamit állítanom a file-megosztás résznél, hogy jó legyen?
Egyszerűen az őrületbe kerget a dolog. Bekapcsolom a PC-t, akkor látja a médialejátszó a NAS-t, ha kikapcsolom, akkor nem. Érthetetlen... Mi köze van egy 3. eszköznek (PC), hogy a hálózati médialejátszó látja-e a NAS-t vagy sem?
-
nagyúr
válasz Honkydoo #614 üzenetére
Azon már túl vagyok. Mobil eszközök 1 - 199-es tartományból kapnak DHCP címet, a fix eszközök (PC, NAS, Media Player) 200-as címeket kézzel, fixen(200, 201, 202). Bár asszem addig álítgattam már, hogy a PC-m is végül DHCP-n maradt már.
Azt is végigcsináltam, hogy minden eszközt leállítottam, routert kikapcsoltam, majd szépen egyesével vissza mindent, routerrel kezdve. Természetesen elég időt hagyva, hogy az IP címeket megkaphassák. A media player első újraindításáig látta is a NAS-t, aztán nem. Ha úgy kapcsoltam be a media playert, hogy ment a PC, akkor látta a NAS-t, egyébként nem. Természetesen mobilról ugyanez volt a helyzet. Amíg a PC be volt kapcsolva elértem DS Download app-al a NAS-t. Ahogy lekapcsoltam a PC-t és újracsatlakoztattam a mobilt a wifi hálózathoz, már nem látta a NAS-t. Már az őrület határán vagyokMost annyit csináltam még, hogy a PC-n teljesen eltávolítottam az eszközök közül a hálózati adaptert, majd újra telepítettem, illetve a DSM-ben ki, majd vissza kapcsoltam a Windows file-szolgáltatást. Eddig telefonnal működik a dolog. A media playert még nem próbáltam.
(#615) Proxy2: köszönöm (bár nem igazán értem, amit mondasz, hogy mit jelent ). Minden segítségért hálás vagyok, mert már teljesen kiborít ez az x-akta jelenség. Hozzáteszem nem vagyok egy hálózatguru, de ekkorát még nem szívtam
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Feladom
Már mindenféle beállítást kipróbáltam.A lényeg: a PC és a NAS is a WORKGROUP munkacsoportban vannak. Ha be van kapcsolva a PC, akkor a médialejátszó látja a WORKGROUP-ot és azon belül a NAS-t, ha nincs bekapcsolva a PC, akkor nem látja.
Gyakorlatilag olyan, mintha PC nélkül nem látná a NAS-t a médialejátszó, illetve ha a PC látja a NAS-t (be van kapcsolva), akkor azon keresztül a médialejátszó is látja a NAS-t. De PC nélkül mintha nem is egy hálózatban lennének...
Tuti, hogy a NAS-on kellen valamit beállítani, de én már kifogytam az ötletekből
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz larryking #621 üzenetére
Media playert nem lehet resetelni. A.C Ryan HD Mini2. Megcsinálom a ki-/bekapcsolásokat.
Nem lehet rákeresni a NAS-ra. Bemegyek filekezelőjébe, ott van 3 pont: hálózat, upnp, nfs
A Zyxel-lel mindig a hálózatra mentem, ott felhozta a WORKGROUP-ot, azon belül a Zyxelt és kész. Ez most is így működik a Synology-val, csak amikor nem megy a PC-m, akkor nem hozza fel a WORKGROUP-ot.
Egyszerűen fel nem foghatom, hogy mi a geb*sz.
A rendszernek gyakorlatilag mennie kéne úgyis, hogy csak egy routerbe dugom a NAS-t, meg a médiaplayert és kész. Látniuk kellene egymást.Már olyan ideges vagyok, hogy azon gondolkodom, hogy eladom a francba az egész NAS-t, amit pár napja raktam össze, mert az idegeimre megy az egész
-
nagyúr
válasz larryking #621 üzenetére
Újraindítás megvolt. Eredménye semmi.
PC-t be sem kapcsoltam, természetesen MPlayer nem látta a WORKGROUP-ot. Elővettem nejem laptopját (azon is Win7 van, wifivel csatlakoztam a routerhez). Bekapcsoltam, de továbbra sem látta az MPlayer a WORKGROUP-ot.
A laptopról simán láttam a NAS megosztásait, ha a keresőbe beírtam a NAS ip címét \\ -vel. Ezután beléptem laptopról a router menüjébe és pingeltem a NAS-t és a MPlayert is. Mindkettő 1 ms-es válaszidőt adott, tehát a router látja őket.
Aztán bekapcsoltam a PC-t. Ahogy felállt a Win7, azonnal látta a MPlayer a WORKGROUP-ot...Na ezt oldja meg valaki...
-
nagyúr
Még valami... Ha egyszer már beléptem a MPlayer-rel a Workgroupba, akkor akár ki is kapcsolhatom a PC-t már simán navigálhatok a NAS megosztásiban az MPlayerrel. Rejtély...
-
-
nagyúr
Ó, hogy én milyen béna, balf*asz, láma vagyok....
Csak annyit kellet volna csinálnom, hogy megadom a NAS ip címét a média player hálózatok my shortcuts menüjében és rögtön ment volna minden. De mivel eddig nem kellett ilyet csinálnom, nem is tudtam, hogy van ilyen beállítási lehetőség. Ég a fejem... Elnézést, hogy itt szerencsétlenkedtem... -
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #637 üzenetére
Csak megerősíteni tudom Larryking-et
Én teljesen kuka voltam hozzá még 1-2 hete, de hála az itteni közösségnek egész kiokosodtam az alapokból.
Kb. 40ezerből összeraktam egy NAS-t, nagy megelégedéssel használom. Voltak kezdeti nehézségek, de szépen lassan minden megoldódott.
Az NSA325v2-t a kisujjával "agyonveri" ez a rendszerTeljesen laikusként kezdtem neki. Hidd el nagyon felhasználóbarát az egész.
-
nagyúr
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani valahogy a XPEnology-ban, hogy hetente futtasson rövid smart testet a HD-n és azt küldje el e-mailben.?
Köszönöm
Szerk.: közben meg is találtam
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
A Download Station-ben sikerült már valakinek uid és pass alapú RSS feed-et beállítania? Mindig az írja ki, hogy az RSS file érvénytelen, vagy üres. Pedig nem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Még egy kérdés: képes-e az XPenology DVB-C TV adás (DIGI) rögzítésére, ha mondjuk rakok bele egy USB-s, vagy PCI-E-s DVB-C tunert? Ha igen, akkor melyik tuner az, amivel működni fog, és melyik program alkalmas erre?
Köszönöm
-
nagyúr
Bakker, tényleg feljebb tekerhettem volna
Arról esetleg van valahol infó, hogy mely stick-ekkel kompatibilis az XPEnology?
Más: az mitől lehet, hogy ha NAS-on belüli file áthelyezést csinálok windows intézőben, akkor sokszor eldobja magát a NAS. Tudom, használjam a file stationt. De azért kíváncsi lennék rá, hogy mi az oka.
-
nagyúr
Köszönöm szépen a segítséget
Láttam, hogy inkább a DVB-T a favorizált, ezért is kérdeztem inkább. De ahogy elnézem a helyzetet, jobban járok, ha veszek egy felvevős beltérit. Az tutira kompatibilis saját magával és talán olcsóbb is. Bár a cél az lenne, hogy mindent egy "doboz" szolgáljon ki.
-
nagyúr
Valaki használ a gyakorlatban USB-s webcamerát a NAS-hoz? Ha igen, akkor milyen programmal/csomaggal sikerült felismertetnie?
-
nagyúr
Sziasztok!
Elérhető már az update 7 DSM 5-höz. Valaki frissítette már a rendszerét? Ha igen, akkor mik a tapasztalatok?
Köszönöm
-
nagyúr
Céges környezet az mindig más. Otthonra az ember természetesen a legköltséghatékonyabb, de jó megoldást keresi, és ezért hajlandó némi kompromisszumra (sz*pás, utánaolvasás, stb., stb.). Egy vállalatnál ez nem megengedhető. Ott nagyobb kár lehet pl. egy pár órás kiesés, mint amit a vason spóroltak volna.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest